Dodaj do ulubionych

Czy osoba, ktora brala udziala w CAST 25...

IP: *.consilium.eu.int 16.04.07, 12:24
powinna/nie powinna brac udzialu w CAST 27? Maz jest po tym naborze w bazie
agentow kontraktowych, ale po jednej rozmowie kwalifikacyjnej nie udalo mu
sie dostac pracy. Czy jest sens, zeby startowal w kolejnym naborze?
Obserwuj wątek
    • Gość: anbxl Re: Czy osoba, ktora brala udziala w CAST 25... IP: *.cec.eu.int 16.04.07, 13:59
      Zawsze jest sens zapisania sie-to nie kosztuje.....Ja znam wielu F ktorzy
      zapisali sie na ten egzamin na wyzszy grad.Najwyzej nie pojdzie na egzamin,a to
      juz w czerwcu....Widze,ze piszesz z wewnetrz to pewno dostalas listy ze
      zwiazkow,ktore wyraznie podkreslaja,ze ten egzamin to ostatnia furtka dla
      kontraktowcow bez zadnych egzaminow.....
      • wielki_mogul Re: Czy osoba, ktora brala udziala w CAST 25... 16.04.07, 15:10
        Nie, zebym chcial brac udzial w CAST 27, ale mam pytanie o te "ostatnia furtke".
        Co masz na mysli, piszac, ze "ten egzamin to ostatnia furtka dla kontraktowcow
        bez zadnych egzaminow". O jakie "zadne egzaminy" tutaj chodzi?
        • Gość: ANBXL Re: Czy osoba, ktora brala udziala w CAST 25... IP: *.cec.eu.int 16.04.07, 17:56
          W UE pracuje wiele ,,starych,,zasiedzialych kontraktowcow,ktorzy kiedys tam
          dostali sie np po znajomosci bez zadnych selekcji.Od CAST 25 wszyscy rowniez
          pracownicy kontraktowi musza miec zdany egzamin,a ze wielu nie zdalo CAST 25
          to -bynajmniej ja tak slyszalam ten egzamin jest robiony troche pod nich,bo
          przeciez ile osob jest na listach po CAST 25????
          • nina2711 Do cast 27 17.04.07, 08:54
            Jezeli jest w bazie osob, ktore zdaly CAST 25, to zawsze moze:
            - lobbowac
            - czekac az ktoras z instytucji unijnych zaprosi go na rozmowy.
            To, ze nie dostal pracy po 1 interview niczego nie przekresla.

Start w CAST 27 moze miec sens jesli np.: bedzie startowal albo w innej grupie,
            czyli zamiast III wybierze IV, albo wybierze inne zawody, ktore chcialby
            wykonywac. Zwieksza tym samym swoje szanse zatrudnienia i jednoczesnie
            uzupelnia wiedze, ktora moze mu sie przydac jesli bedzie chcial startowac w
            konkursie. Tak czy inaczej warto sie zglosic. Zycze cierpliwosci i
            powodzenia. :)

• millee Re: Czy osoba, ktora brala udziala w CAST 25... 20.04.07, 16:30
      w 2005 EPSO oglaszalo CAST/RELEX, dzis napisali w mailu:

"Please be aware that RELEX will stop using the 2005 EPSO/RELEX database once
      the results of the tests from the new Call 2007 become available."

Wyslali tez wiadomosc, ze jest jakas nowa wiadomosc w EPSO-Porta pod CAST25,
      ale tego akurat doszukac sie nie moge;) byc moze brzmi ona podobnie
      • nina2711 Re: Czy osoba, ktora brala udziala w CAST 25... 20.04.07, 19:05
        Z tego co wyczytalam bazy danych CAST 25 sa wazne 3 lata.
        Z wiadomosci przeslanej z EPSO wynika, ze sprawa dotyczy tych osob, ktore byly
        w bazie danych Relex-u. Z "niemieckiej poczty pantoflowej" :) dowiedzialam sie,
        ze osoby, ktore sa na misjach z tzw. starych krajow unijnych a nie sa
        funkcjonariuszami zamierzaja startowac w CAST 27. Tak czy inaczej warto podejsc
        do konkursu.
        • Gość: Marek Re: Czy osoba, ktora brala udziala w CAST 25... IP: 88.147.11.* 23.04.07, 10:15
          Mam pytanie nawiązujace do poprzedniego.
          Jeśli jestem na Cast 25 III grupa assistant auditor to mogę zostać zatrudniony
          w tej samej grupie np w finance@accounting, czy tylko na stanowisku assistant
          auditor?
          Dzięki.
          • nina2711 Re: Czy osoba, ktora brala udziala w CAST 25... 23.04.07, 21:34
            Zglaszajac sie na CAST 25 mogles wybrac w ramach tej samej grupy zawodowej 3
            stanowiska. Wydaje mi sie, ze wysylac aplikacje mozesz na te wakaty, ktore
            koresponduja z zakresem obowiazkow stanowisk, ktore wybrales. Sprobowac nie
            zaszkodzi. Moga tez odszukac twoje CV w bazie danych i zaprosic na interview.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka