Dodaj do ulubionych

PIT belgijski

IP: *.brutele.be 01.05.07, 09:48
Wlasnie dostalem PITa z komuny. Jakis taki troche smieszny: wiele kwadracikow
z numerami obok. Info tez dostalem ale bez objasnien tych numerkow. Czy ktos
moze znalazl w necie wyjasnienie dot. tych numerkow? Co i gdzie wstawic, w
jakie pole?
Obserwuj wątek
    • Gość: pav PIT bol ;) IP: *.203-200-80.adsl-dyn.isp.belgacom.be 01.05.07, 12:23
      Z pitem belgijskim masz mala ksiazeczke z objasnieniami. Zawsze,

Serdecznosci
      PD
    • Gość: Doki Re: PIT belgijski IP: *.dsl.scarlet.be 01.05.07, 18:31
      Zostaw wypelnianie tego kwita fachowcom.
      • Gość: anbxl Re: PIT belgijski IP: *.access.telenet.be 01.05.07, 23:20
        Do ki mnie wyprzedzil........od tego sa specjalisci i raczej nikogo nie znam
        kto nie znajac sie robi to sam.......Czesto w zakladach pracy wypelniaja za
        ciebie lub pomagaja,rowniez zwiazki zawodowe,a czasem w twoim urzedzie miejskim
        sa dyzury specjalistow...Zrob sobie kopie,bo za 2 lata moze np byc ze pomylili
        sie i np kazali sobie doplacic zamiast tobie zwrocic kase.A wogole to jakos
        dziwnie dziala,bo choc moja sytuacja wielokrotnie zmieniala sie to od dobrych
        kilku lat mamy taki sam zwrot-mam wrazenie,ze to komputerowy automatyzm :-)))
        do ki oczywiscie jak to nie tajemnica-ile sobie odpisujesz za dom???
        • do.ki Re: PIT belgijski 02.05.07, 08:10
          > do ki oczywiscie jak to nie tajemnica-ile sobie odpisujesz za dom???

Jaka kwote? Nie mam pojecia. Ksiegowy moze by i wiedzial. Ja mam kredyt wedlug starych zasad, wiec nawet z dzieciakami mam jeszcze max odsetek, jakie mozna odpisac, plus schuldsaldoverzekering.
          • Gość: anbxl Re: PIT belgijski IP: *.cec.eu.int 02.05.07, 10:33
            dzieki do ki
    • Gość: prac mama Re: PIT belgijski IP: *.cor.europa.eu 02.05.07, 12:10
      W naszym wypadku jest to wrecz dziecinnie proste ;)) i nie warto fatygowac sie
      do specjalisty, ktoremu trzeba bedzie jakby nie patrzec zaplacic. No i popatrz
      dobrze, na pewno jest gdzies ta ksiazeczka z objasnieniami.
      • Gość: anbxl Re: PIT belgijski IP: *.cec.eu.int 02.05.07, 12:17
        Z tego co chyba wiem mz nie pracuje w instytucjach-tak w tym wypadku to super
        proste oczywiscie jak malzonek nie pracuje dla Belgii (prywatny lub panstwowy
        sektor)lub na siebie samego,bo wowczas trzeba wypelniac dokladnie,bo tu chodzi
        o nasza kase
      • Gość: mz Re: PIT belgijski IP: *.brutele.be 02.05.07, 13:40
        Macie racje, slepne na starosc.
        • Gość: pav Re: PIT belgijski IP: *.203-200-80.adsl-dyn.isp.belgacom.be 02.05.07, 13:51
          jesli jestes pracobiorca rozlicza cie firma, jesli nie to urzad skarbowy za
          beznic ( ale nie uwzglednia doliczen).

Jak prowadzisz jakakolwiek dzialalnosc lepiej zaplac ksiegowym - taniej
          wychodiz jak bedziesz miec audyt ;o)

Serdecznosci
          PD
          • caryca1 Re: PIT belgijski 02.05.07, 13:58
            mi sie PIt belgijski bardzo podobal:-) na pierwszej stronie duzymi literami
            napisalam ze nie place podatku i.... sie odczepili juz nigdy wiecej niedostalam
            Pita.....a mieszkalam przez prawie 3,5 roku:-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka