manny_ramirez 28.02.05, 13:23 ale i tez innych zwolennikow europejskiej "niepodleglosci" www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_050228/publicystyka/publicystyka_a_11.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
schlagbaum Re: To jest przede wszystkim dla schlagbauma 28.02.05, 13:33 manny_ramirez napisał: > ale i tez innych zwolennikow europejskiej "niepodleglosci" > > www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_050228/publicystyka/publicystyka_a_11.html Jak to napisal ten chlopiec z obrazka to jest dla mnie wszystko jasne. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=21103827&a=21107987 PS Jak postepuja prace przy doktoracie ? Z finansowaniem imobilii juz wszystko jasne ? Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus zartujesz??? 28.02.05, 14:02 naprawde spodziewasz sie logicznej odpowiedzi od wielbiciela kogos kto zachwyca sie niemiecka stagnacja gospodarcza uwazajac politykow ktorzy do niej doprowadzili za geniuszy a politykow ktorzy zapewnili swojemu krajowi wzrost PKB w okolicach 4 % za nieudacznikow?? :))) ktory z braku jakichkolwiek pozytywnych informacji o uwielbianych przez siebie ideach potrafi zarzucic juz tylko amerykanom ze wsadzili myczce miki spodnie w kolorach flagi USA??? przeciez tak zaciemnionego umyslu nie rozjasnisz.... nawet fakt ze USA de facto zrealizowaly wszystko co chcialy a niemiecko-francuska pomylka nic nie bedzie stanowilo dla niego argumentu ze wszystko jest super :))) ps-nie wiem czy slyszales.niedawno francja interweniowala w lokalnym konflikcie na ivory coast.walczyly tam lokalne ugrupowania zbrojne.rezultat intrerwencji tego zalosnego kraju.... wszystkie grupy zbrojne zakonczyly wojne miedyz soba zeby zgodnie wygonic francuskich zolnierzy... a nawet wiecej.frncuzi zachowali sie tak wspaniale ze z ivory coast musiala uciekac cala ludnosc francuskojezyczna :))))) podobnie udanej interwencji nie pamietam w historii.... FRANCJA NAPRAWDE ZAKONCZYLA WOJNE DOMOWA :))))))) ps-zeby uratowac sie przed liczem ze strony rozwscieczonych tubylcow podobno wystarczylo miec jakas chocby mala amerykanska flage albo jakis symbol USA. tych tubylcy oszczedzali :)))) ot - dobra marka ma cene :)) Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez Re: To jest przede wszystkim dla schlagbauma 28.02.05, 14:34 1. Dobrze wiesz kto to Jedrzej Bielecki. No chyba ze nie masz kompletnie pojecia o polskiej polityce 2. doktorat idze dobrze, dziekuje 3. A jezeli chodzi o interest rate to wyszlo ze jednak JA mialem racje pozdrw i przyjemnego zycia w protektoracie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: To jest przede wszystkim dla schlagbauma 28.02.05, 15:04 manny_ramirez napisał: > 1. Dobrze wiesz kto to Jedrzej Bielecki. No chyba ze nie masz kompletnie > pojecia o polskiej polityce To czy wiem kim jest ten chlopiec czy tez nie nie ma nic wspolnego z tym czy sie zgadzam z tym co pisze czy wlasnie NIE. > 2. doktorat idze dobrze, dziekuje To mnie cieszy. Przynajmniej to idzie dobrze > 3. A jezeli chodzi o interest rate to wyszlo ze jednak JA mialem racje Bez watpienia. Ty nie mozesz nie miec racji. PS 1 Nie oczekuje, ze krasulski jest w stanie przeczytac cos ze zrozumieniem ale po Tobie mozna sie chyba tego spodziewac. Atrtykulik, do ktorego mnie odsylasz jest prawie, ze sensowny ale tylko "prawie ze " Pierwsze jego zdanie to "pobozne zyczenie" autora, ktore nijak nie przystaje do calej reszty. Przeczytaj raz jeszcze i jak bedziesz uczciwy to przyznasz mi racje. Przeczytales atrykul do ktorego ja podalem link ? Widzisz, dla mnie jest jasne, ze skoro usa zmienia swoja polityke a nie Europa to trudno jest mowic o "zwyciestwie" usa. Do tego trzeba miec fantazje Pana Jedrka lub brak wyobrazni krasulskiego. Tylko co robisz w tym towarzystwie ? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=20870598&a=21045785 > > pozdrw i przyjemnego zycia w protektoracie:)) Dalej uwazam, ze usa blizej do roli protektoratu niz ktoremu kolwiek krajowi Unii. Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez Re: To jest przede wszystkim dla schlagbauma 28.02.05, 15:18 1. Widzisz problem w tym ze ja nie za bardzo widze jakakolwiek zmiane polityki USA. Raczej jedna duza marchewke:) 2. A jezeli chodzi o racje, widzisz ja czesto przyznaje innym racje ale jak przytaczaja ROZSADNE argumenty 3. Chcialbym abys uzasadnil teze o tym ze USA jest protektoratem, oczywiscie bez uciekania do tanich "conspiracy theories". Moze to byc ciekawa intelektualna rozrywka Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: To jest przede wszystkim dla schlagbauma 28.02.05, 15:33 manny_ramirez napisał: > 1. Widzisz problem w tym ze ja nie za bardzo widze jakakolwiek zmiane polityki > USA. Raczej jedna duza marchewke:) > 2. A jezeli chodzi o racje, widzisz ja czesto przyznaje innym racje ale jak > przytaczaja ROZSADNE argumenty > 3. Chcialbym abys uzasadnil teze o tym ze USA jest protektoratem, oczywiscie > bez uciekania do tanich "conspiracy theories". Moze to byc ciekawa > intelektualna rozrywka Ad 1 Wezmy pierwsze z brzegu zdanie Międzynarodowe wyzwania dla Stanów Zjednoczonych coraz bardziej się mnożą. Osłabionej kłopotami gospodarczymi superpotędze, których przejawem są słaby dolar i ogromny deficyt budżetowy, coraz trudniej jest samodzielnie temu podołać. Bush chce pomocy starej Europy na tyle, aby wyjść jej naprzeciw w gestach. Ale nie na tyle, aby zrobić dla niej rzeczywiste ustępstwa." To jest to swiadectwo "zwyciestwa" ? Glupek wplatal sie w klopoty z ktorych o wlasnych silach nie potrafi wybrnac. Tanie gesciki i bredzenie o demokracji robia moze wrazenie na obywatelach Mickymausowa ale sa zbyt przejrzyste dla przecietnie inteligentnego Europejczyka. Czys pokaze jakiego to "zywciestwa" jest ojcem pan bebilju. Mysle, ze w historii byl juz taki jeden bohater. Nazywal sie chyba Pyrus. Ad 2 To tak jak ja. Twoich argumentow jednak jakos nie chcesz przedstawic. Masz w tym jakis ukryty cel ? Ad 3 Nie moge, bo jak chyba zauwazyles trzymam sie z dala od spraw Izraela i Zydow. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k szlagus, nie smec.. co bez zgody Ameryki, mozecie? 28.02.05, 15:44 robic? (D, F)? sprzedawac samochody, itd... bo technologie nuklearna, to juz nie... a Francja nawet na interwencje militarne w swoich bylych koloniach w Afryce musi miec amerykanski placet... Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: szlagus, nie smec.. co bez zgody Ameryki, moz 28.02.05, 15:53 j-k napisał: > a Francja nawet na interwencje militarne w swoich bylych koloniach w Afryce > musi miec amerykanski placet... Dobrze, ze nie potrzebuje zgody na wynajecie ci domu w St Tropez, bo mialbys problemy z urlopem. A moze jenak musza to z debilju uzgodnic ? Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: szlagus, nie smec.. co bez zgody Ameryki, moz 28.02.05, 15:55 no i na sprzedaz broni do Chin schlagbaum napisał: > Dobrze, ze nie potrzebuje zgody na wynajecie ci domu w St Tropez, bo mialbys > problemy z urlopem. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: To jest przede wszystkim dla schlagbauma 28.02.05, 15:34 Sam przebieg spotkania miał pokazać jeszcze więcej: to Francja i Niemcy postawiły na swoim. W Brukseli w poniedziałek wieczorem, a w Moguncji w środę Bush poświęcił czas na osobne rozmowy z prezydentem Chirakiem i kanclerzem Schröderem. Obaj przywódcy, a także bliscy im ideowo premierzy Irlandii i Węgier podczas oficjalnego spotkania przywódców "25" z Bushem pierwsi zabrali głos i w imieniu całej Unii prezentowali stanowisko Europejczyków w kluczowych sprawach: terroryzmu, Iraku, Ukrainy, stosunków z Rosją. Sam Bush złagodził ton. Zrezygnował z drażniących wielu Europejczyków odniesień religijnych i mesjanistycznego paternalizmu Prezydent postanowił zaś wyjść Europie naprzeciw, bo jej potrzebuje. Raczej udany przebieg wyborów w Iraku zwiększył co prawda szanse, że interwencja może ostatecznie zakończyć się sukcesem. Z pewnością jednak za wielką cenę. Iran, Korea Północna, Chiny, Rosja... Międzynarodowe wyzwania dla Stanów Zjednoczonych coraz bardziej się mnożą. Osłabionej kłopotami gospodarczymi superpotędze, których przejawem są słaby dolar i ogromny deficyt budżetowy, coraz trudniej jest samodzielnie temu podołać. _________________________________________________________ Ty jestes pewny , ze on dobrze swoj artykul zatytuowal? Z osiagniec Busha i amerykanskiej polityki doczytalem sie , ze: 1/bush "zwrocil uwage"Putinowi na braki w demokracji, ple,ple 2/zaapelowal do UE o przyjecie Ukrainy ple,ple Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: To jest przede wszystkim dla schlagbauma 28.02.05, 15:46 krystian71 napisała: >> _________________________________________________________ > > Ty jestes pewny , ze on dobrze swoj artykul zatytuowal? Calym artykulem udowadnia, ze pierwsze zdanie jest bez sensu ale jak ktos chce to uczepi sie wlasnie tego zdania i "ma racje". Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 manny wybieraj lepsze artykuly-to byl niewypal 28.02.05, 15:54 To budzący szczególną irytację w Waszyngtonie pomysł zniesienia embarga na dostawy broni dla Chin. Nie jest to jednak raczej powód do chwały. Aby zdobyć intratne kontrakty w Pekinie, Francuzi i Niemcy dali jasny sygnał, że są gotowi poświęcić prawa człowieka i zasady demokracji, na których zbudowana jest Unia. Trudno oprzeć się wrażeniu, że bieżące korzyści są dla nich ważniejsze niż wizja równowagi geostrategicznej. ______________________________________ A hipokryzja tego fragmentu wrecz rozbawia. Odpowiedz Link Zgłoś
naf-naf Re: manny wybieraj lepsze artykuly-to byl niewypa 28.02.05, 22:41 Rzeczywiscie, stek banalow w opakowaniu proznosci. Tekst pasuje do fotki. Odpowiedz Link Zgłoś