Dodaj do ulubionych

To jest przede wszystkim dla schlagbauma

28.02.05, 13:23
ale i tez innych zwolennikow europejskiej "niepodleglosci"

www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_050228/publicystyka/publicystyka_a_11.html
Obserwuj wątek
    • schlagbaum Re: To jest przede wszystkim dla schlagbauma 28.02.05, 13:33
      manny_ramirez napisał:

> ale i tez innych zwolennikow europejskiej "niepodleglosci"
      >
      > www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_050228/publicystyka/publicystyka_a_11.html

Jak to napisal ten chlopiec z obrazka to jest dla mnie wszystko jasne.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=21103827&a=21107987
      PS

Jak postepuja prace przy doktoracie ?
      Z finansowaniem imobilii juz wszystko jasne ?
      • marcus_crassus zartujesz??? 28.02.05, 14:02
        naprawde spodziewasz sie logicznej odpowiedzi od wielbiciela kogos kto zachwyca sie niemiecka stagnacja gospodarcza uwazajac politykow ktorzy do niej doprowadzili za geniuszy a politykow ktorzy zapewnili swojemu krajowi wzrost PKB w okolicach 4 % za nieudacznikow?? :)))

ktory z braku jakichkolwiek pozytywnych informacji o uwielbianych przez siebie ideach potrafi zarzucic juz tylko amerykanom ze wsadzili myczce miki spodnie w kolorach flagi USA???

przeciez tak zaciemnionego umyslu nie rozjasnisz....

nawet fakt ze USA de facto zrealizowaly wszystko co chcialy a niemiecko-francuska pomylka nic nie bedzie stanowilo dla niego argumentu ze wszystko jest super :)))

ps-nie wiem czy slyszales.niedawno francja interweniowala w lokalnym konflikcie na ivory coast.walczyly tam lokalne ugrupowania zbrojne.rezultat intrerwencji tego zalosnego kraju....

wszystkie grupy zbrojne zakonczyly wojne miedyz soba zeby zgodnie wygonic francuskich zolnierzy...

a nawet wiecej.frncuzi zachowali sie tak wspaniale ze z ivory coast musiala uciekac cala ludnosc francuskojezyczna :)))))

podobnie udanej interwencji nie pamietam w historii....

FRANCJA NAPRAWDE ZAKONCZYLA WOJNE DOMOWA :)))))))

ps-zeby uratowac sie przed liczem ze strony rozwscieczonych tubylcow podobno wystarczylo miec jakas chocby mala amerykanska flage albo jakis symbol USA.

tych tubylcy oszczedzali :))))

ot - dobra marka ma cene :))
        • marcus_crassus to bylo do staszka rzecz jasna :) 28.02.05, 14:03

• manny_ramirez Re: To jest przede wszystkim dla schlagbauma 28.02.05, 14:34
        1. Dobrze wiesz kto to Jedrzej Bielecki. No chyba ze nie masz kompletnie
        pojecia o polskiej polityce
        2. doktorat idze dobrze, dziekuje
        3. A jezeli chodzi o interest rate to wyszlo ze jednak JA mialem racje

pozdrw i przyjemnego zycia w protektoracie:))
        • schlagbaum Re: To jest przede wszystkim dla schlagbauma 28.02.05, 15:04
          manny_ramirez napisał:

> 1. Dobrze wiesz kto to Jedrzej Bielecki. No chyba ze nie masz kompletnie
          > pojecia o polskiej polityce

To czy wiem kim jest ten chlopiec czy tez nie nie ma nic wspolnego z tym czy
          sie zgadzam z tym co pisze czy wlasnie NIE.

> 2. doktorat idze dobrze, dziekuje

To mnie cieszy.
          Przynajmniej to idzie dobrze

> 3. A jezeli chodzi o interest rate to wyszlo ze jednak JA mialem racje

Bez watpienia.
          Ty nie mozesz nie miec racji.

PS 1

Nie oczekuje, ze krasulski jest w stanie przeczytac cos ze zrozumieniem ale po
          Tobie mozna sie chyba tego spodziewac.

Atrtykulik, do ktorego mnie odsylasz jest prawie, ze sensowny ale tylko "prawie
          ze "

Pierwsze jego zdanie to "pobozne zyczenie" autora, ktore nijak nie przystaje do
          calej reszty.
          Przeczytaj raz jeszcze i jak bedziesz uczciwy to przyznasz mi racje.

Przeczytales atrykul do ktorego ja podalem link ?

Widzisz, dla mnie jest jasne, ze skoro usa zmienia swoja polityke a nie Europa
          to trudno jest mowic o "zwyciestwie" usa.
          Do tego trzeba miec fantazje Pana Jedrka lub brak wyobrazni krasulskiego.

Tylko co robisz w tym towarzystwie ?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=20870598&a=21045785

>
          > pozdrw i przyjemnego zycia w protektoracie:))

Dalej uwazam, ze usa blizej do roli protektoratu niz ktoremu kolwiek krajowi
          Unii.
          • manny_ramirez Re: To jest przede wszystkim dla schlagbauma 28.02.05, 15:18
            1. Widzisz problem w tym ze ja nie za bardzo widze jakakolwiek zmiane polityki
            USA. Raczej jedna duza marchewke:)
            2. A jezeli chodzi o racje, widzisz ja czesto przyznaje innym racje ale jak
            przytaczaja ROZSADNE argumenty
            3. Chcialbym abys uzasadnil teze o tym ze USA jest protektoratem, oczywiscie
            bez uciekania do tanich "conspiracy theories". Moze to byc ciekawa
            intelektualna rozrywka
            • schlagbaum Re: To jest przede wszystkim dla schlagbauma 28.02.05, 15:33
              manny_ramirez napisał:

> 1. Widzisz problem w tym ze ja nie za bardzo widze jakakolwiek zmiane
              polityki
              > USA. Raczej jedna duza marchewke:)
              > 2. A jezeli chodzi o racje, widzisz ja czesto przyznaje innym racje ale jak
              > przytaczaja ROZSADNE argumenty
              > 3. Chcialbym abys uzasadnil teze o tym ze USA jest protektoratem, oczywiscie
              > bez uciekania do tanich "conspiracy theories". Moze to byc ciekawa
              > intelektualna rozrywka

Ad 1
              Wezmy pierwsze z brzegu zdanie
              Międzynarodowe wyzwania dla Stanów Zjednoczonych coraz bardziej się mnożą.
              Osłabionej kłopotami gospodarczymi superpotędze, których przejawem są słaby
              dolar i ogromny deficyt budżetowy, coraz trudniej jest samodzielnie temu
              podołać.
              Bush chce pomocy starej Europy na tyle, aby wyjść jej naprzeciw w gestach. Ale
              nie na tyle, aby zrobić dla niej rzeczywiste ustępstwa."

To jest to swiadectwo "zwyciestwa" ?

Glupek wplatal sie w klopoty z ktorych o wlasnych silach nie potrafi wybrnac.
              Tanie gesciki i bredzenie o demokracji robia moze wrazenie na obywatelach
              Mickymausowa ale sa zbyt przejrzyste dla przecietnie inteligentnego
              Europejczyka.
              Czys pokaze jakiego to "zywciestwa" jest ojcem pan bebilju.
              Mysle, ze w historii byl juz taki jeden bohater. Nazywal sie chyba Pyrus.

Ad 2

To tak jak ja.
              Twoich argumentow jednak jakos nie chcesz przedstawic.
              Masz w tym jakis ukryty cel ?

Ad 3

Nie moge, bo jak chyba zauwazyles trzymam sie z dala od spraw Izraela i Zydow.
              • j-k szlagus, nie smec.. co bez zgody Ameryki, mozecie? 28.02.05, 15:44
                robic? (D, F)?
                sprzedawac samochody, itd...
                bo technologie nuklearna, to juz nie...

a Francja nawet na interwencje militarne w swoich bylych koloniach w Afryce
                musi miec amerykanski placet...
                • schlagbaum Re: szlagus, nie smec.. co bez zgody Ameryki, moz 28.02.05, 15:53
                  j-k napisał:

> a Francja nawet na interwencje militarne w swoich bylych koloniach w Afryce
                  > musi miec amerykanski placet...

Dobrze, ze nie potrzebuje zgody na wynajecie ci domu w St Tropez, bo mialbys
                  problemy z urlopem.
                  A moze jenak musza to z debilju uzgodnic ?
                  • krystian71 Re: szlagus, nie smec.. co bez zgody Ameryki, moz 28.02.05, 15:55
                    no i na sprzedaz broni do Chin

schlagbaum napisał:

> Dobrze, ze nie potrzebuje zgody na wynajecie ci domu w St Tropez, bo mialbys
                    > problemy z urlopem.
    • krystian71 Re: To jest przede wszystkim dla schlagbauma 28.02.05, 15:34
      Sam przebieg spotkania miał pokazać jeszcze więcej: to Francja i Niemcy
      postawiły na swoim. W Brukseli w poniedziałek wieczorem, a w Moguncji w środę
      Bush poświęcił czas na osobne rozmowy z prezydentem Chirakiem i kanclerzem
      Schröderem. Obaj przywódcy, a także bliscy im ideowo premierzy Irlandii i
      Węgier podczas oficjalnego spotkania przywódców "25" z Bushem pierwsi zabrali
      głos i w imieniu całej Unii prezentowali stanowisko Europejczyków w kluczowych
      sprawach: terroryzmu, Iraku, Ukrainy, stosunków z Rosją. Sam Bush złagodził
      ton. Zrezygnował z drażniących wielu Europejczyków odniesień religijnych i
      mesjanistycznego paternalizmu

Prezydent postanowił zaś wyjść Europie naprzeciw, bo jej potrzebuje. Raczej
      udany przebieg wyborów w Iraku zwiększył co prawda szanse, że interwencja może
      ostatecznie zakończyć się sukcesem. Z pewnością jednak za wielką cenę. Iran,
      Korea Północna, Chiny, Rosja... Międzynarodowe wyzwania dla Stanów
      Zjednoczonych coraz bardziej się mnożą. Osłabionej kłopotami gospodarczymi
      superpotędze, których przejawem są słaby dolar i ogromny deficyt budżetowy,
      coraz trudniej jest samodzielnie temu podołać.

Ty jestes pewny , ze on dobrze swoj artykul zatytuowal?
      Z osiagniec Busha i amerykanskiej polityki doczytalem sie , ze:
      1/bush "zwrocil uwage"Putinowi na braki w demokracji, ple,ple
      2/zaapelowal do UE o przyjecie Ukrainy ple,ple
      • schlagbaum Re: To jest przede wszystkim dla schlagbauma 28.02.05, 15:46
        krystian71 napisała:

>> _________________________________________________________
        >
        > Ty jestes pewny , ze on dobrze swoj artykul zatytuowal?

Calym artykulem udowadnia, ze pierwsze zdanie jest bez sensu ale jak ktos chce
        to uczepi sie wlasnie tego zdania i "ma racje".
        • krystian71 manny wybieraj lepsze artykuly-to byl niewypal 28.02.05, 15:54
          To budzący szczególną irytację w Waszyngtonie pomysł zniesienia embarga na
          dostawy broni dla Chin. Nie jest to jednak raczej powód do chwały. Aby zdobyć
          intratne kontrakty w Pekinie, Francuzi i Niemcy dali jasny sygnał, że są gotowi
          poświęcić prawa człowieka i zasady demokracji, na których zbudowana jest Unia.
          Trudno oprzeć się wrażeniu, że bieżące korzyści są dla nich ważniejsze niż
          wizja równowagi geostrategicznej.

A hipokryzja tego fragmentu wrecz rozbawia.
          • naf-naf Re: manny wybieraj lepsze artykuly-to byl niewypa 28.02.05, 22:41
            Rzeczywiscie, stek banalow w opakowaniu proznosci. Tekst pasuje do fotki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka