Dodaj do ulubionych

dobry fryzjer w BXL

IP: *.151-241-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 30.05.07, 20:30
Choc ten watek byl juz kiedys poruszany, moze macie jakies nowe recenzje co
do naprawde dobrych fryzjerow?baleyage i ciecie..Czy ktos poleca moze Hair
France przy Rue de Mot?I gdzie pracuja na L'Oreal'u?

dzieki!
Obserwuj wątek
    • Gość: Agniecha Re: dobry fryzjer w BXL IP: *.upc.chello.be 30.05.07, 21:54
      Ja polecam "Canto" przy Merode. Fryzjerka azjatka
      • Gość: apw ciekawski Re: dobry fryzjer w BXL IP: *.177-240-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 30.05.07, 22:59
        a robi masaze tajskie? ;)

Serdecznosci
        PD
    • Gość: krotkowlosa Re: dobry fryzjer w BXL IP: *.cec.eu.int 31.05.07, 11:59
      Polecam salon Boomba. Sa tam rozne fryzjerki, ale chyba wszystkie sa dobre. Ja
      mialam do czynienia z drobna blondynka o twarzy Barbie. I jestem zadowolona.

Adres: 31, rue des Chartreux (niedaleko Bourse). Tel. 026492133
      Obciecie 50 euros.
      • Gość: tony&guy Re: dobry fryzjer w BXL IP: *.eesc.europa.eu 31.05.07, 14:17
        polecam Tony&Guy!! Zdania sa podzielone, ale ja mialam tylko dobre
        doswiadczenia! no i maja swietne produkty do wlosow
        • Gość: krotkowlosa Re: dobry fryzjer w BXL IP: *.cec.eu.int 31.05.07, 14:28
          Boomba i jej kolezanki odeszly wlasnie z Tony &Guy by otworzyc wlasny salon.
        • Gość: alfione Tony & Guy IP: 212.209.42.* 31.05.07, 14:40
          Drogo, brudno, niechlujnie. Wystarczy popatrzyc jak wygladaja sami fryzjerzy -
          czy tak chcielibyscie wygladac? Z plusow (przynajmniej dla mnie) - pani na
          recepcji mowi po angielsku.

Dessange w Galerie Louise jest niezly. Minusy - tez drogo i duza rotacja
          personelu (jak juz do kogos sie przyzwyczaisz, to po kilku miesiacach odchodzi).

Polecam z polki nizej Jean Claude Biguine w okolicach Anspach (nie pamietam
          dokladnego adresu) - rozsadne ceny, "personal touch". Bardzo dobra jakosc,
          jezeli traficie do samego "mistrza". Minus, to troche obskurnawa ulica.
          • Gość: xxx Re: Tony & Guy IP: *.cor.europa.eu 31.05.07, 15:57
            Jean-Claude Buiguine unikac jak ognia!!!!
            • Gość: krotkowlosa Re: Camille Albane IP: *.cec.eu.int 31.05.07, 16:23
              Unikac tez Camille Albane, rue Bailli. Koszmar! Fryzjer scial mi wlosy golarka!
              Nie znaja tam nozyczek! Do tego wciskaja mnostwo produktow i proponuja uslugi,
              na ktore moze wcale nie ma sie ochoty ( w moim przypadku farbowanie wlosow).
              W ogole postanowilam, ze juz nigdy wiecej nie pojde do salonu znanej marki.
              Fryzjerzy z takich sieciowych salonow nie sa zbyt kreatywni.
              • Gość: dlugowlosa Re: dzieki! IP: *.151-241-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 01.06.07, 00:21
                Dzieki wszytskim za posty i info!
                Kolezanka z pracy polecila mi Salon Vert w okolicach Louise.Podobno b.dobrzy
                fryzjerzy - ide sie przekonac.I pracuja na "naturalnych", a przynajmniej
                delikatnych produktach!
                • Gość: krotkowlosa Re: dzieki! IP: *.cec.eu.int 01.06.07, 09:09
                  No to daj znac pozniej jak bylo i jesli warto do nich isc, podaj dokladny adres
                  i ceny, dobrze?
            • Gość: ewa Re: Tony & Guy IP: *.28.99.165.coditel.net 16.07.07, 20:35
              dlaczego unikac?
              jakies szczegoly? i masz na mysli tego kolo anspach?
      • greentea2 Poszlam do tej Boomby:( 29.08.07, 10:59
        po przeczytaniu tego postu i jestem zalamana. Zrujnowala mi wlosy.
        Powiedzialam czego ma nie byc i dokladnie to mi zrobila. W dodatku syf
        straszny.
        • Gość: k Re: Poszlam do tej Boomby:( IP: *.cec.eu.int 29.08.07, 11:38
          naprawde?! a ja wlasnie mialam do niej isc! dzieki za ostrzezenie! a
          kto cie ostrzygl?
          • greentea2 Re: Poszlam do tej Boomby:( 30.08.07, 09:05
            Blondynka z tlustymi wlosami, sredniego wzrostu i sredniej budowy,
            imienia nie znam.
            A jak zobaczylam jak jej klaki z etui na nozyczki wystaja myslalam,
            ze zemdleje.

Ja mam w sumie dobrego fryzjera tutaj, ale ostatnio cos zle mnie
            scial po godzinie czekania od umowionej wizyty, bo sobie jakas inna
            pania wzial, ktora nawet pozniej ode mnie przyszla. Wkurzylam sie
            bardzo i nie chce tam juz wracac.
    • jakubsky Re: dobry fryzjer w BXL 01.06.07, 09:19
      a dlaczego salon?
      ja Ci moge sciac wlosy ;)
      potrwa to troche, bo mam tylko maczete, ale bedziesz miala sliczny lepek; ))

A na powaznie - odezwij sie na priva - adres taki jak autor postu, ale bez tych
      wielkich literek
      • Gość: Coiffure ROGER The Royal Hairdresser IP: *.18-241-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 01.06.07, 09:33
        Drogo, ale bardzo dobra obsuga.
        Coiffure ROGER
        Avenue Louise 88
        1050 Ixelles
        Tel. 02 512 25 81
        Tel. 02 512 36 37
        • Gość: krotkowlosa Re: The Royal Hairdresser IP: *.cec.eu.int 01.06.07, 10:04
          Cos mi sie wydaje, ze to tylko dla mezczyzn.
    • Gość: Franck Provost Re: dobry fryzjer w BXL IP: *.162-247-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 01.06.07, 17:08
      Le coiffeur des stars
      Franck PROVOST

www.franckprovost.be/display.php?IDComm=310&IDL=1&noPage=1100#IDB9797
      • Gość: tez dlugowlosa Re: dobry fryzjer w BXL - reanimacja IP: *.cec.eu.int 16.07.07, 17:30
        Reanimuje watek!

Teraz mnie dopadla koniecznosc pójścia do fryzjera: ciecie plus baleyage.

Czy któraś z niewiast na tym forum ma sprawdzone adresy ?

Była już mowa powyżej o paru miejscach ale nie mam dobrych doświadczeń z
        salonami sieciowymi jak Provost albo Biguine a Roger jest jakis strasznie
        pretensjonalny

Szukam troche "artystycznego" fryzjera pracujacego na b dobrych farbach

Do długowłosej: czy byłaś zadowolona z Salon Vert ?

Dzieki za odzew!
        • Gość: Fryzjer Najlepsza farba IP: *.31-241-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 17.07.07, 08:13
          Najlepsza farba z Niemiec : Wella
        • Gość: dlugowlosa Re: dobry fryzjer w BXL - reanimacja IP: *.64-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 20.07.07, 00:20
          No wlasnie nie do konca...Salon sliczny, taka szklarnia z widokiem na piekny
          ogrod...tyle,ze zamiast delikatnych i naturalnych "coup de soleil" wyszlam
          prawie z ruda glowa...moze i maja delikatne farby i robia super masaz glowy
          wcierajac olejki eteryczne,ale ja tam juz nie wroce..
          • Gość: Do dlugowlosa Re: dobry fryzjer w BXL - reanimacja IP: *.229-243-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 20.07.07, 07:29
            U jakiego fryzjera ?
            • Gość: tez dlugowlosa Re: dobry fryzjer w BXL - reanimacja IP: *.cec.eu.int 20.07.07, 10:39

Dzieki za krytyczny raport o Salon Vert!

Faktycznie z ich strony internetowej wynika ze sa bardzo eco i natural ale z
              takimi srodkami ciezko uzyskac ladny odcien (niestety silna chemia jest
              niezbedna:(

A ja poszlam do fryzjera w Parlamencie i jestem zachwycona!
              Pracuja na Welli - maja bardzo duzy wybor odcieni. Nie wiem czy zawsze tak jest
              ale w moim wypadku farba byla nakladana przez jedna osobe (Guy) a strzyzenie
              wykonanne przez inna (Gorgia).
              Przy zmywaniu koloru odcien jest dodatkowo korygowany specjalna maska wiec
              efekt koncowy calkiem naturalny.
              No i cena - jakies 20-30 % mniej niz np w Kazanie (tam uzywaja loreala).

Trzeba sie zapisywac z wyprzedzeniem 1-2 dni ale to dla mnie zaleta.
    • cannella Powiedzmy sobie szczerze: 29.08.07, 21:59
      w Brukseli NIE MA dobrych fryzjerów. Oto moja lista wpadek, za każdym razem
      baleyage i cięcie:

1. Jean Claude Biguine przy Luizie: pan od farby oprócz blondu dołożył jakiś
      rudawy brąz - nie moja bajka, ale nie konsultował tego ze mną; panienka od
      cięcia chyba pierwszy raz w życiu nożyczki w ręce trzymała, co chwilę
      przerywała, żeby przyjąć wchodzące osoby, a na moją uwagę, że z prawej strony
      zostawiła dłuższe odparła, że inaczej się nie da.

2. Marc Caviggia, rue Bailli: położenie farby trwało 15 minut, czyli ekspresowo
      i niedokładnie, dobrze że nie pozwoliłam, żeby dziewczyna od farby mnie
      strzygła, bo widziałam co zrobiła innym; Marc-artysta stwierdził, że potrzebuję
      nowego kształtu, ale dał się przekonać, że tym razem tylko "odświeży", to co już
      mam na głowie; przez tydzień jakoś to wyglądało, a potem miałam inne zmartwienia
      i już mi było wszystko jedno.

3. Lawrence Kazan, Luiza róg Bailli: ostatecznie najlepsze z tych trzech podejść
      - kolor i pasemka ok, zdziwiło mnie tylko, że całe strzyżenie odbyło się przy
      użyciu nożyczek do degażowania; efekt końcowy nie był tym, czego oczekiwałam,
      ale nie było tragicznie, chociaż jak już trafiłam do swojego fryzjera w
      Warszawie, to się spytał, kto mi te włosy tak wysiepał.

I to by było na tyle. Dopóki mój fryzjer nie otworzy zakładu w Brukseli, będę
      brać urlop i latać do Polski.

• kasiabru Aveda 30.08.07, 15:03
        a ja kiedys poszlam do salonu Avedy na rue Archimede; jeszcze jak
        tam istnial kilka lat temu. Obcieli mnie super. Wtedy zaplacilam 60
        EUR, ale bylo warto. Od tamtego czasu nikt mnir tak dobrze nie
        ostrzygl.

Czasem chodze do salonu AL THONON, rue des Eburons 6, tel.02.230 12
        66. Pan kreatywny, ale nie robi wydziwien. Za to super masaz skory
        glowy.
        • kasiabru link 30.08.07, 15:05
          www.brusselslife.be/E/detail.php?serial=3073
    • Gość: Alain DENIS Re: dobry fryzjer w BXL IP: *.248-242-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 01.09.07, 09:36
      Polecam :

1- Patrick, pan od farby (ktory zajmuje sie Krolowa Belgii)

2- Alain DENIS, wlasciciel 3 salonow (ex-Roger), polecam na super
      strzyzenie (pracuje tylko w sobote na rue Montald), a raz w miesacu,
      w niedziele, w Klubie sportow. "La Rasante" na Woluwé-Saint-Lambert.

Alain DENIS
      The Hairdresser
      Avenue Constant Montald 112
      1200 Bruksela (Woluwé-Saint-Lambert)
      Métro : Tomberg
      Otwarte od 9 do 18
      Piatek 10 do 20
      Zamkniete poniedzialek

www.echoscoiffure.be/coiffeurs/resultats_fr.php?pageNum_listing=0&totalRows_listing=1868&prefixe=02

www.royallarasante.be/
      Otwarte w niedziele, bez koloru.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka