Gość: Malgoniam2 IP: 82.177.111.* 24.10.07, 10:11 już dostał jakąś propozycję oficjalną zatrudnienia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monachijka Re: Czy ktoś z AST 23/06 24.10.07, 10:29 na ten przyklad ja;-) zaczynam 1.grudnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja tez Re: Czy ktoś z AST 23/06 IP: 86.206.134.* 24.10.07, 10:35 zaczynam w polowie listopada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malgoniam2 Re: Czy ktoś z AST 23/06 IP: 82.177.111.* 24.10.07, 10:43 Oooo super! A gdzie, jeśli można wiedzieć. :-) Mnie na razie zrobili psikusa, którego niedawno opisałam tu, ale jak to mówią, co się odwlecze .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: Czy ktoś z AST 23/06 IP: *.customer.m-online.net 24.10.07, 11:18 o, ja tez, zaczynam 1.12 i szukam mieszkania, ale nikt mi jeszcze nie pomogl :-( czekam na jakies rady : madziagesell@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
monachijka Re: Czy ktoś z AST 23/06 24.10.07, 12:00 Droga Madziu, jak zrezygnujesz z kota, to mozemy przez pewien czas pomieszkac razem;-))))) Monachijka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: Czy ktoś z AST 23/06 IP: *.customer.m-online.net 24.10.07, 12:34 no co ty, z takiego fajnego kota? a kto mi bedzie mruczal jak kompter wylacze? Odpowiedz Link Zgłoś
monachijka Re: Czy ktoś z AST 23/06 24.10.07, 12:46 na ten przyklad taki jeden egzaminator;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anbxl Re: do madzi IP: *.access.telenet.be 24.10.07, 17:35 poszukaj tych rad tu na forum w archiwum...Nie chce mi sie powtarzac,bo conajmniej kilkunastu osobom w ten sposob pomoglam z tego forum drukujac ogloszenia z intranetu-wowczas krucho bylo z mieszkaniami to byl najlepszy sposob,ale teraz jest tego sporo,a wiec najlepszym sposobem jest zaczepic sie pierwsze dnie gdzies w euroflacie i tu na miejscu rozgladnac sie samemu,bo na odleglosc to jest bezsensu i ....mozna zle trafic tak jak kolezanka poznana na tym forum-pomimo moich rad wybrala najgorzej....i po kilku dniach ja okradli. Zmienila mieszkanie i teraz jest oki....Ja nie wiem w jakich okolicach ty szukasz,ale samotnej osobie polecam bloki,a nie kamienice np w okolicach ambiorix. Jak chcesz to napisz do mnie na maila gazetowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Czy ktoś z AST 23/06 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 15:52 jestem wlasnie po interview na AST i szczerze mowiac mam mieszane uczucia, komisja nawet nie wiedziala z jakiego kraju jestem, w panice czytali moje CV, a potem padlo pytanie dlaczego aplikowalam wlasnie do ich unitu, chociaz ja do nich wcale nie aplikowalam tylko sami sie do mnie zglosili z zaproszeniem. zenada........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malgoniam2 Re: Czy ktoś z AST 23/06 IP: 82.177.111.* 25.10.07, 09:21 He he! Jak widać z postów, różne są podejścia. Ja też trafiłam na ludzi niepoważnych. Podróż z Wawy do Bruxa, 45 minut czekania na pierwsze spotkanie (tyle facet się spóźnił), żeby powiedzieć mi, że problemem jest mój brak znajomości hiszpańskiego, co widział z CV. Może chciał sprawdzić, czy ładna jestem, cholercia! Nie wiem! (już o tym pisałam, ale ciągle nie mogę dojść do siebie :-)))) Potem żaden HoU nie miał dla mnie czasu, mimo że wezwali mnie na spotkanie. ŻENAAAADA TEŻ! Ale może ktoś poważny się wreszcie tam znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracujaca Re: Czy ktoś z AST 23/06 IP: 83.101.11.* 25.10.07, 01:31 Ja tez jestem po tym konkursie i jestem zatrudniona juz od 1 sierpnia. Jest ok. pozdrawiam wszystkie i wszystkich :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malgoniam2 Re: Czy ktoś z AST 23/06 IP: 82.177.111.* 26.10.07, 11:17 Tylko 2 osoby? Hmmmm coś się grzebią strasznie w tej KE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malgoniam2 Re: Czy ktoś z AST 23/06 IP: 82.177.111.* 26.10.07, 11:18 p.s. nooo właśnie. w KE czy w PE będziecie pracować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: Czy ktoś z AST 23/06 IP: *.customer.m-online.net 26.10.07, 11:25 ja w olafie bede tyrac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malgoniam2 Re: Czy ktoś z AST 23/06 IP: 82.177.111.* 26.10.07, 11:56 Ach to wszystko tłumaczy :-) To KE jest rozlazła pewnie po prostu. Powodzenia Ci życzę. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciowa Re: Czy ktoś z AST 23/06 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.10.07, 13:28 a ja w pe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracujaca Re: Czy ktoś z AST 23/06 IP: 83.101.11.* 27.10.07, 00:48 a ja od sierpnia pracuje w KE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc do malgoniam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.07, 13:16 Malgonia, czy Ty zostalas gdzies przypisana? dostalas od nich zaproszenie, czy sama lobbowalas? ciekawi mnie, czy tak jak w moim przypadku zaprosili Cie sami, a potem sie okazalo ze nawet nie wiedzieli kogo wezwali na rozmowe (nie starczylo czasu na przeczytanie cv....;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malgoniam2 Re: od Malgoniam do Gość IP: 82.177.111.* 29.10.07, 08:58 Tak, sami mnie przypisali do KE. Sami mnie wezwali, a potem sami nie wiedzieli co ze mną zrobić. Dam im jeszcze jedną szansę. Mam już umówione następne spotkania, ale jak znowu się wygłupią to chyba im powiem co o tym myślę. CV to chyba pan Hiszpan przeczytał tuż przed spotkaniem. No słodki był ten pan. Ostrzegł mnie przed szalonymi rowerzystami grasującymi na ścieżce rowerowej biegnącej przy budynkach KE he he! No, więc na to idą podatki. Też lobbuję, ale z tego raczej nic nie wynika na razie. No cóż, mają czas... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
lasasanka Re: Czy ktoś z AST 23/06 05.11.07, 00:08 A dostalyscie juz moze oficjalny list, czy na razie tylko ustne obietnice? A jesli list, to po jakim czasie? Ja juz czwarty tydzien czekam od ustnej zgody i z tego radosnego oczekiwania rozchorowalam sie na angine :( Aha, chodzi o Parlament. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: Czy ktoś z AST 23/06 IP: *.customer.m-online.net 05.11.07, 09:58 ja czekalam tak ponad miesiac. a sie oczekiwanie skrocilo, bo moja przyszla szefowa napisala mi mejla, ze mnie oczekuje 1.12. wiec jej odpisalam, jakie to wszystko mile, ale ze ja nic jeszcze oficjalnego nie dostalam. wiec chyba ona poruszyla, co tam trzeba bylo poruszyc i nastepnego dnia dostalam oficjalne letter of offer (datowany na 2 tygodnie wczesniej!!). i o, wlasnie sie pakuje :-) ale ja z olafa. to nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malgoniam2 Re: Czy ktoś z AST 23/06 IP: 82.177.111.* 05.11.07, 10:16 Z wypowiedzi na forum wiem, że dość długo to się odbywa. Ja też właśnie dostałam nieoficjalną. Jak chcą mnie od stycznia to musze oficjalną dostać do końca listopada. Dobrze, że wiem już od Was, że trzeba monitować. Pozdrawiam, MM Odpowiedz Link Zgłoś
lasasanka Re: Czy ktoś z AST 23/06 05.11.07, 10:55 Dzieki dziewczyny, tez juz wyczytalam na forum, ze w KE to moze trwac pare tygodni albo miesiecy, ale jakos mi sie wydawalo, ze w PE moze krocej... najwyrazniej jest tak samo. Tez pisalam maile i mila pani mi wyjasnila, ze wczesniej byla sesja i sporo ludzi mialo co innego na glowie, a teraz byl tydzien zaduszkowy i wszyscy byli na urlopie, wiec "bedziemy musialy jeszcze poczekac". Fajnie, ze ktos ze mna czeka, od razu razniej :-P A powaznie, mialam niby zaczynac 1 grudnia (HoU sie spieszylo), wiec martwie sie, ze mi nagle 30 listopada wypala, ze faktycznie zaczynam 1 grudnia i mam 1 dzien na znalezienie mieszkania, przeprowadzke i zalatwienie wszystkich spraw tu i tam. I tak mam dobrze, bo do Luxa tylko 200km, ale zawsze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malgoniam2 Re: Czy ktoś z AST 23/06 IP: 82.177.111.* 05.11.07, 12:11 No cóż. Zawsze możesz negocjować. Nie powinni się w ten sposób zachować raczej. No przecież Cię nie zmuszą do zaczęcia pracy i chodzenia w jednym ubraniu przez tydzień i nocowania pod mostem. Sorry! :-) Trzymka! Odpowiedz Link Zgłoś
lasasanka Re: Czy ktoś z AST 23/06 05.11.07, 13:50 Dzieki Malgoniam, no to ide sobie spokojnie hodowac moja kochana angine :) Cos mi sie wydaje, ze zdaze sie jeszcze nacieszyc Marché de Noël w moim miasteczku i obie zaczniemy od stycznia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc AST 23/06 -problem ambicjonalny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.07, 12:52 a ja na inny temat - poniewaz to pytanie pada na wszystkich interview i pewnie tez sie z nim zetknelyscie-chodzi mianowicie o to, ze wiekszosc osob po naszym konkursie jest po studiach wyzszych a zatem "overqualified" i wszyscy wkolko o to pytaja, czy na pewno z takim wyksztalceniem chcesz zostac sekretarka, ciekawa jestem jak wy sie na to zapatrujecie i jak widzicie swoja przyszlosc w instytucjach i czy nie dreczy was pytanie, ze moze troche bedziecie sie marnowac w takiej pracy Odpowiedz Link Zgłoś
lasasanka Re: AST 23/06 -problem ambicjonalny 05.11.07, 13:31 No coz, faktycznie, wszedzie mnie o to pytali. Powiedzialam, ze studia jezykowe zrobilam, zeby nauczyc sie jezykow. Mam dyplom tlumacza, poprobowalam tlumaczen i stwiedzilam, ze to nie dla mnie, bo choc lubie jezyki obce, to marnuja sie inne moje talenty (organizacyjny, kontaktowosc, praca w ekipie, niepotrzebne skreslic). Dlatego chce sprobowac sekretariatu, zwlaszcza ze dobrze sie czuje w klasycznej hierarchii. A co do kariery, to za piec lat zrobie "bilan professionnel" i zobacze, czego moge/chce sie jeszcze nauczyc i w jakim kierunku ewoluowac. W ogole poszlam na szczerosc. Jak mnie zapytali, czy nie wolalabym raczej wykonywac mojej poprzedniej pracy, gdybym miala taka mozliwosc, to powiedzialam, ze stanowczo nie, bo moj ostatni kontrakt to bylo winobranie, a plecy bola mnie do dzis! - czym wywolalam atak smiechu u komisji. :D Odpowiedz Link Zgłoś
lasasanka Re: AST 23/06 -problem ambicjonalny 05.11.07, 13:36 A tak powaznie, to przeciez nikt nie moze przewidziec, jak bedzie za pare lat. To jest dobry poczatek: nowa praca, nowe srodowisko, nowy kraj, "cala naprzod ku nowej przygodzie", jak mowil Pan Kleks. A jesli ktos bedzie czul, ze sie marnuje, to przeciez bedzie mial mnostwo czasu zeby sie zakrecic i znalezc sobie cos innego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anbxl Re: AST 23/06 -problem ambicjonalny IP: *.access.telenet.be 05.11.07, 13:57 To zalezy gdzie trafisz,bo juz wielokrotnie na tym forum bylo...I najwazniejsze do jakiej grupy....Najwazniejsza jest atmosfera w pracy...Osobiscie znam tylko jedna Polke-sekretarke ktora ma wyksztalcenie srednie i wieloletni staz pracy w sekretariacie (a znam wiele osob)takze raczej wiekszosc jest w takiej sytuacji jak wy. Osobiscie (bedac w srodku i znajac realia)nie marudzilabym na poczatku,nie stawiala swoich warunkow,bo ...kazdy jest kowalem swego losu i to od was zalezy co i jak...Zawsze jak bedzie nie po waszej mysli to mozna cos zmienic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malgoniam2 Re: AST 23/06 -problem ambicjonalny IP: 82.177.111.* 05.11.07, 17:04 A ja to nie pamiętam co odpowiedziałam. Już od 10 lat się "marnuję" w sekretariacie w Polsce. Teraz bym się chciała pomarnować w BXL, zwłaszcza, że mogę połączyć swoje doświadczenie z chęcią pracy w międzynarodowym środowisku poza PL. Ambicje, no cóż nie każdy może być dyrektorem. Ja np.lepiej się czuję, jak ktoś podejmuje decyzje a ja tylko wykonuję polecenia. I tylko się modlę, żeby były w miarę mądre :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kedar_bln Re: Czy ktoś z AST 23/06 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.11.07, 10:43 zaczynam 03.01.2008 glowa do gory Odpowiedz Link Zgłoś
naufragio Re: Czy ktoś z AST 23/06 29.11.07, 08:31 Hej, po dwiescie ktoryms emaili lubbujacym dostalem wczoraj "cos takiego" w odp. zwrotnej: "Unfortunately, the Commission has already reached the allowed recruitment quota for this competition and it is not possible anymore to offer you a post." Czy ktos z insider-ow moze to potwierdzic informacje, ze Komisja na razie wstrzymala rekrutacje z AST23/06? Naufrag Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anbxl Re: Czy ktoś z AST 23/06 IP: *.cec.eu.int 29.11.07, 11:37 Moze tak byc,bo wlasnie jest rozpatrywana skarga na konkurs AST 23- 36 Oto tekst ktory wczoraj do mnie dotarl AUX COLLEGUES CANDIDATS AUX CONCOURS EPSO AST 26-36/2006 Le Comité du personnel de la Cour de Justice nous a informé de son action visant les candidats ayant participé aux concours en objet. En effet, lors du déroulement des épreuves pratiques, des problèmes de dysfonctionnement des ordinateurs se sont produit et ont préjugé le résultat des candidats confrontés à cette difficulté majeure. Pour ces raisons, nous prions les collègues intéressés de bien vouloir se manifester auprès du Comité du personnel de la Cour à l'adresse suivante : Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anbxl Re: Czy ktoś z AST 23/06 IP: *.cec.eu.int 29.11.07, 12:18 Juz dodaje,bo dostalam reakcje na priva........moim zdaniem to chodzi o ten sam konkurs....a numer 26-36 to dotyczy starych panstw.Konkurs byl oglaszany w tym samym czasie,a jak np SFE robil kursy przygotowawcze to tez pisalo 26-36 a rowniez dotyczylo konkursu 23.A wiec moze ktos inny moglby to potwierdzic lub zaprzeczyc???? Wkleje jeszcze wersje angielska Please be informed that the Staff Committee of the Court of Justice is leading an action in favour of candidates taking part in the above mentioned competitions. During the practical tests, in fact, serious malfunctions of the available PCs occurred. As a result, candidates were confronted to this major difficulty affecting their performance. For these reasons, we suggest that interested colleagues take direct contact with the Staff Committee of the Court of Justice, to the following email address : Odpowiedz Link Zgłoś