Dodaj do ulubionych

CAST 27 Test kompetencyjny

IP: *.acn.waw.pl 01.11.07, 17:47
Czy ktoś ma pomysł jak coś takiego może wyglądać na FG IV? Jak się przygotowywać? Czas ucieka a EPSO nadal niczego nie wyjaśnia. Jako nowicjusz byłbym wdzięczny za kilka słów podpowiedzi.

bartek

PS Mój profil to Press/Communications/Policy Adviser
Obserwuj wątek
    • Gość: tschinek Re: CAST 27 Test kompetencyjny IP: *.bmly.cable.ntl.com 02.11.07, 18:44
      hej bartek

ja jestem w cast27 Relex - test kompetencyjny byl czescia calego
      egzaminu, duzo bylo o NGOs, aid development etc

pozdro
      cinek
    • Gość: piotrek Re: CAST 27 Test kompetencyjny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.07, 20:14
      mnie z kolei czeka test w III grupie, paralegal, i zastanawiam sie
      czego sie spodziewac. typuje na pytania z ogolnej wiedzy o UE,
      instytucji, ogolnoprawnicze i ETS. jak ktos ma jakies typu o co moga
      pytac to piszcie:))
    • Gość: gosc Re: CAST 27 Test kompetencyjny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.07, 19:39
      witam castowcow!
      jak wam poszlo?
      • Gość: ola Re: CAST 27 Test kompetencyjny IP: 88.147.38.* 15.12.07, 10:57
        ja robilam epa i byl naprawde prosty. chyba ze 2-3 pytania byly o
        jakies obce mi wskazniki ale reszta ok
        • Gość: bartek Re: CAST 27 Test kompetencyjny IP: *.acn.waw.pl 15.12.07, 11:19
          W press/comm zabiły mnie pytania o wskazania eurobarometru. Niby można się było spodziewać, ale taka ilość to chyba przesada. Z moich wyliczeń wynika, że jakoś powinieniem się przeczołgać poza wymagane 55 proc. ale czy to wystarczy, by się zakwalifikować? Trzeba chyba mieć 60 proc. ze wszystkiego. Trzymam kciuki za siebie i innych.
      • Gość: ewa Re: CAST 27 Test kompetencyjny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.07, 12:44
        ja tez bylam na press/comm, jakies 60 proc mam chyba. ilosc pytan z eurobarometru to byla moim zdaniem przesada.

teraz wszystko zalezy od V&N/EU. wiem, ze z V&N musialam miec min. 50 proc zeby przejsc do kompetencyjnego, ale z EU nie bylo zadnego dolnego limitu, wiec wszystko sie okaze dopiero po zsumowaniu wynikow.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka