Gość: would-be IP: *.naklo.vectranet.pl 31.08.09, 22:52 Witam, czy mozecie polecic dobre ksiazki do szybkiego opanowania proofreadingu i gdzie ewentualnie sa dostepne, serdeczne dzieki za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krycha.k Re: proofreader 13.09.09, 18:40 Najlepsze podręczniki to słownik ortograficzny i poprawnej polszczyzny, jeszcze frazeologiczny, synonimów i wyrazów obcych. Znaki korektorskie znajdziesz w internecie. Jak to opanujesz, możesz startować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: proofreader IP: 195.117.224.* 24.09.09, 23:19 polecam jeszcze nudnawe książki (ale to lektura obowiązkowa proofreadera) o edytorstwie, np. "Polszczyzna na codzień", chociaż ostatnio chyba wyszedł mniejszy poradnik, taki już stricte edutorski, chyba Grzeni, sprawdź ofertę PWN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja2 Re: proofreader IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.09.09, 22:00 A mnie ciekawi, po co zgłaszać się na specjalistyczny konkurs w dziedzinie, o której się nie ma pojęcia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: proofreader IP: *.dyn.luxdsl.pt.lu 26.09.09, 23:00 moze ten ktos lubi nowe wyzwania? moze tak mu sie zycie ulozylo? powodow moze byc mnostwo, mysle, ze probowac zawsze warto, pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: specjalistka Re: proofreader IP: 89.72.32.* 27.09.09, 10:34 Co to wogole za pytanie? Jakbym nic nie probowala tylko myslala "co sie bede pchac sa pewnie lepsi ode mnie specjalisci" to bym nigdzie w zyciu nie zaszla. Brawo dla odwaznych i ambitnych! Odpowiedz Link Zgłoś
damawand Re: proofreader 29.09.09, 17:36 polecasz ksiazke z bledem ortograficznym! "co dzien" pisze sie oddzielnie! Odpowiedz Link Zgłoś