ale-xik Naczelny "Gościa": Nie było porównania do hitle... 23.09.09, 15:24 fuj! ksiądz kłamczuch? tak trudno przeprosić? rozkręca się nam ta zróżnicowana - jeżeli chodzi o zainteresowania - grupa społeczna: mają biznesy, pomawiają ludzi,napadają na banki.... Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 Jeśli pani T. nie chciała zabić swego dziecka, to 23.09.09, 15:24 Jeśli pani T. nie chciała zabić swego dziecka, to ja jestem CHIŃSKIM MANDARYNEM. Zatem ten ksiądz, kimkolwiek jest, napisał prawdę. Za to napisanie prawdy został ukarany. Tu nie trzeba być meastrem w dziedzinie logiki. To rozumie największy młot. A polski Sąd tego nie rozumie. Co to jest za Sąd?? To był proces Franza Kafki. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Do zabicia swojego urodzonego dziecka 23.09.09, 15:30 namawiał kiedys lekarzy pewien ksiądz. Alicja nie chciała zabic dziecka. Nie myl płodu z istota ludzką gm114 napisał: > Jeśli pani T. nie chciała zabić swego dziecka, to ja jestem CHIŃSKIM MANDARYNEM > . > > Zatem ten ksiądz, kimkolwiek jest, napisał prawdę. > > Za to napisanie prawdy został ukarany. > > Tu nie trzeba być meastrem w dziedzinie logiki. > > To rozumie największy młot. > > A polski Sąd tego nie rozumie. > > Co to jest za Sąd?? > > To był proces Franza Kafki. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: Jeśli pani T. nie chciała zabić swego dziecka 23.09.09, 15:56 Mandaryn byli chyba niegłupi, to raczej nim nie jesteś. Pani T miała wtedy dwoje dzieci, które chciała zabić , starsze czy młodsze ? Odpowiedz Link Zgłoś
vive2 gazeta.pl manipuluje 23.09.09, 15:27 Dajecie sobą manipulować!!!. X. Gancarczyk nie porównał A.T do hitlerowców, porównanie tyczyło się sędziów ze Strasburga. Żal tych osób zaciekle komentujących fakt, którego nie było. Zainteresowanych odsyłam do ciekawej strony krzysztofleski.salon24.pl/126764,alicja-w-krainie-piarow gdzie znaleźć można ciekawe opinie:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mangold buahaha polecasz naprawde ten prawicowy ściek ?? 23.09.09, 15:31 vive2 napisał: > Dajecie sobą manipulować!!!. X. Gancarczyk nie porównał A.T do hitlerowców, > porównanie tyczyło się sędziów ze Strasburga. Żal tych osób zaciekle > komentujących fakt, którego nie było. Zainteresowanych odsyłam do ciekawej > strony krzysztofleski.salon24.pl/126764,alicja-w-krainie-piarow gdzie > znaleźć można ciekawe opinie:) > > Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
vive2 Re: buahaha nie tylko prawicowy, Matka Kurka nie 23.09.09, 15:34 zaliczysz do prawicy:) > vive2 napisał: > > > Dajecie sobą manipulować!!!. X. Gancarczyk nie porównał A.T do hitlerowcó > w, > > porównanie tyczyło się sędziów ze Strasburga. Żal tych osób zaciekle > > komentujących fakt, którego nie było. Zainteresowanych odsyłam do ciekawe > j > > strony krzysztofleski.salon24.pl/126764,alicja-w-krainie-piarow gdzie > > znaleźć można ciekawe opinie:) > > > > Pozdrawiam > > Odpowiedz Link Zgłoś
piemont12 vive2, spadaj głupku... 23.09.09, 15:40 miasta.gazeta.pl/lodz/1,35136,6439520,Sprzatanie_psich_kup_to_jak_mycie_zebow.html Odpowiedz Link Zgłoś
vive2 Re: vive2, spadaj głupku... 23.09.09, 15:45 To się nazywa siła argumentów środowiska GW piemont12 napisał: > miasta.gazeta.pl/lodz/1,35136,6439520,Sprzatanie_psich_kup_to_jak_mycie_zebow.html Odpowiedz Link Zgłoś
andykadafi2 Naczelny "Gościa": Nie było porównania do hitle... 23.09.09, 15:28 WSTYD I HAŃBĘ PRZYNOSI KS MAREK TEŻ DLA MNIE! JA Z NIM NIE RODZINA ALE NAZWISKO TO SAMO! NIECH SIE ZAJMIE 'CZARNYMI CZAROWNICAMI' CO POD PŁASZCZEM KOŚCIOŁA RZYMSKO KATOLICKIEGO ROBIĄ MALUTKIM NIEWINNYM DZIECIOM 'DZIURY W GŁOWACH ZNAMIE NA LEWEJ RĘCE ITD' NASTĘPNIE JAK TAKI DOROSŁY CZŁOWIEK MA PROBLEMY ZE ZDROWIEM TO NAWET NIE MOŻE ZROBIĆ TOMOGRAFI GŁOWY BO KLARYSKI UKRYWAJĄ PRZESTĘPSTWO I MAJĄ SWOICH DOKTORÓW MENDELE..... 'MARTWY PŁÓD Z REKLAMÓWKI' ....ANDY GA Odpowiedz Link Zgłoś
islamsekta Aborcza to talmudyczna gazeta 23.09.09, 15:29 2+2=5 sedziowie zostali porówani do hitlerowców a nie Alicja Tysiąc Odpowiedz Link Zgłoś
anna-76 Naczelny "Gościa": Nie było porównania do hitle... 23.09.09, 15:34 a mnie martwi , że są jeszcze ludzie którzy upierają się , że ja nie istnieję w pierwszych tygodniach życia i można mnie bekarnie zabić , mnie w postaci początkowej. Pradopodobnie wielu z tych ludzi wierzy w istnienie duszy i życia jako jakiś byt energetyczny. Może tak rozciągnijmy te prawo na byty po smierci fizycznej. Kiedyś będzie można pozabijać wielu energetycznych ...może i tych kpiarzy z forum... Napewno się na to chetnie zgodza gdyż ich życie zaczyna się w 2 miesiącu ciąży i kończy ze śmiercią fizyczną. Ot prości ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
gnago Re: Naczelny "Gościa": Nie było porównania do hit 24.09.09, 07:01 Bluźnisz i poddajesz w wątpliwość autorytet doktora KK św. Augustyna. Kler zaczyna przypominać Jehowitów, oni też ogłaszają autorytatywnie rewelacje nie baczą na sprzeczności z poprzednią równie doniosłą. Św. Augustyn autorytatywnie stwierdził kiedy płód staje się człowiekiem. Kler w żaden sposób tego nie zanegował!!Traktuje laikat jak stado baranów do strzyżenia. Terminu nie podam , samodzielne wyszukiwanie poszerza horyzonty umysłowe, uczy myśleć samodzielnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek230 Co za tupet! Prosto do piekla zamiast do nieba 23.09.09, 15:34 taki ksiadz powinien trafic. Moze oboz mial byc przejsciowy, dla uchodzcow Palestynskich? Ci ksieza lzacy na kazdym kroku i wyciarajacy sobie geby Chrystusem, dobrem i milosierdziem czynia wiecej zla na ziemi niz sztan z piekla rodem. Obrzydliwa czereda. I tyle! Borze, ze wybuli 30 tysiecy. Jabym mu podwoil te sume. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Czy uprawnione by było porównanie Gościa Niedzieln 23.09.09, 15:35 ego do gadzinówki ? Odpowiedz Link Zgłoś
conan148 Ty zakłamana czarna nędzo 23.09.09, 15:37 Ty zakłamana czarna nędzo, lepiej przeproś i zapłać, a jak nie to wynocha do Watykanu. Rzygać mi się chce jak na was patrzę. Czasy ciemnogrodu już się skończyły!!! Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head Polska AD 2009 ma coś z Huxley'a i Orwell'a 23.09.09, 15:38 A. Huxley wymyślił "Nowy wspaniały świat", utopijnA wizję świata pełnej kontroli systemu nad człowiekiem, swiata w którym każde zdanie odrębne od powszechnie przyjętej przez władze wykładni traktowane jest jako "myślozbrodnia". Język wyroku sądowego, określenie "mowa nienawiści" wszystko to przypomina najgorsze lata stalinowskie, stąd pewnie taka radość w redakcji GWno Prawdy. Używajmy jeszcze resztek wolności, Rodacy, póki nie zabronia nam w ogóle sie odzywać. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher ..Za rzekome krzywdy Pani Tysiac .............. 23.09.09, 15:38 Przyznane przez Trybunal , zaplacil kazdy obywatel polski ze swoich podatkow.Kasa sie skonczyla wiec Pani Tysiac szuka kasy.Nierob probuje dalej zyc za slowa. Odpowiedz Link Zgłoś
piemont12 prawdziwy-moher, ile skopałeś kobiet w ciąży, SB-k 23.09.09, 15:42 ty i twoi kumple z SB, mieliście sposoby na "aborcje" nie? Odpowiedz Link Zgłoś
adamdark01 Naczelny "Gościa": Nie było porównania do hitle... 23.09.09, 15:39 wszystko zależy od tego gdzie i co jest powiedziane, w Szwecji jest to wolność słowa, w Iranie,czyli w Persji to kara śmierci, no i idź człowieku i żyj w tym świecie,co ksiądz ma do tej biednej Alicji 1000? poślizgnęła się dzieucha no i co? a ksiądz od razu ho i ha !!! a może ksiąfz hm..hm.... co? Odpowiedz Link Zgłoś
indywidualismus Pytam się: gdzie jest biskup ? 23.09.09, 15:43 Gdzie jest jego biskup. Każdy ksiądz ma nad sobą biskupa, który za niego odpowiada! Może go wysłać na przymusowe rekolekcje w klasztorze, może go wyrzucić ze stanu kapłańskiego,a co robi ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
olewus1 Ku...ki "gość" sieje zaraze po małych mózgach 23.09.09, 15:46 zastraszonego zemstą boska człowieka. Chyba już dość panowania mafii w czarnych ciuchach. Trochę myślenia własnego. Odpowiedz Link Zgłoś
wojo.b Naczelny "Gościa": Nie było porównania do hitle... 23.09.09, 15:47 No proszę, ładne mamy dziś sądy :-( Sędzina-aborcjonistka dała upust swoim niezdrowym emocjom opisując wypowiedzi księdza paskudnymi określeniami. Jego wypowiedź była wyważona, czy to się komuś podoba czy nie wyraził swoją opinię. Nie wolno? Wolność tylko dla wybranych. Toleracnja dla - i wobec - naszych sojuszników. Przykre to, mam nadzieję że ksiądz się odwoła i wygra, przecież nie można zabraniać ludziom wyrażania opinii, tylko dlatego że się z nimi nie zgadzamy :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher ..Tysiac chciala zabic dziecko........... 23.09.09, 15:49 Dodajmy.Te dziecko zyje.Jezeli dano jej odszkodowanie, przy okazji niedoszlemu mordercy, powinno zabronic sie praw matki. Odpowiedz Link Zgłoś
harbourfront Re: ..Tysiac chciala zabic dziecko........... 23.09.09, 16:01 Czarne kruki osmieszaja sie od 2000 lat hehe Co za bydlo Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher Re: ..Tysiac chciala zabic dziecko........... 23.09.09, 16:03 A czerwone i rozowe?.Prowadza zbrodnicza polityke wobec ludzkosci , gdzie zwierze jest wazniejsze anizeli czlowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: ..Tysiac chciala zabic dziecko........... 23.09.09, 16:25 Już ty sie lepiej zajmij brudem w swojej sekcie, bo unurzani jesteście w g... po pachy. Wybierz się do Irlandii i spróbuj tam zachwalać czarną sektę , to posłuchasz. Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw32 Naczelny "Gościa": Nie było porównania do hitle... 23.09.09, 16:01 Mysle ze nieistotne jest co precyzyjnie z czym porownywal ksiadz. Taka wypowiedz w mediach jest wysoce niestosowna jesli pada nazwisko konkretnej osoby. W praktyce jest napietnowaniem konkretnej osoby. Prosze zwrocic uwage ze kiedy przyprowadzono do Jezusa niewiaste przylapana na cudzolostwie, a wiec posiadano niezbite dowody, i takie kobiety wedlug owczesnego prawa kamienowano: Jezus odmowil jej potepienia narazajac sie wszystkim. Jak postepuje natomiast ksiadz ktory uwaza sie za ucznia Jezusowego? Pierwszy rzuca kamien na konkretna osobe, nie wiedzac co dzieje sie w jej duszy itd. Zachowanie tego ksiedza jest zatem dokladnie odwrotnoscia tego co zrobilby Jezus. Gdyby w zwyczajnej gazecie w zachodnim kraju ktos napisal tego typu tekst -ten nie przeszedlby do druku a jesli tak to ktos stracilby prace, autor, redaktor kto wie. U nas nie tylko nikt sie nie wstydzi takiego postepowania ale cala redakcja broni ksiedza a tlumy kupuja te gazete. Umyka im ta mysl: co zrobilby Jezus? Ja mysle ze Jezus nie kupilby wiecej Goscia Niedzielnego. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Ale jaja manipulacja, manipulację pogania 23.09.09, 16:02 Sąd stwierdził że aborcję, której chciała dokonać Alicja Tysiąc Gość Niedzielny porównał do zbrodni hitlerowskiej. Na to ksiądz twierdzi, że nie porównywał Alicji Tysiąc do hitlerowców. Spoko równie dobrze może twierdzić, że nie mówił że księżyc jest zrobiony z sera. Przecież nikt mu tego nie zarzuca, więc spokojnie może się bronić przed niepostawionymi zarzutami. Teraz Gazeta. Przez to jak wycięła tekst nie widać jasno że porównywani do hitlerowców są sędziowie, a nie Alicja Tysiąc (co jak już wiemy nie jest omawiane w wyroku). No ale jak sędziowie są hitlerowcami z obozu koncentracyjnego to cóz takiego jest tą "zbrodnią" nad którą tak spokojnie przechodzą do porządku dziennego i nie rusza to ich sumienia. Samo sędziowanie czy tez.... no właśnie omawiany akt aborcji. Odpowiedz Link Zgłoś
vive2 Re: Ale jaja manipulacja, manipulację pogania 23.09.09, 16:08 Dziękuję, że się ze mną zgadzasz, iż gazeta manipuluje "Teraz Gazeta. Przez to jak wycięła tekst nie widać jasno że porównywani do hitlerowców są sędziowie, a nie Alicja Tysiąc" Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Ale jaja manipulacja, manipulację pogania 23.09.09, 16:51 A ty manipulujesz moją wypowiedzią ukrywajac fakt że ksiądz rżnął głupa w swoim sprostowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
vive2 Re: Ale jaja manipulacja, manipulację pogania 23.09.09, 16:56 To ty mi insynuujesz manipulacje gdy odniosłem się do meritum sprawy. Zastanów się!!! Nie oczerniaj więcej..... maaac napisał: > A ty manipulujesz moją wypowiedzią ukrywajac fakt Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Ale jaja manipulacja, manipulację pogania 23.09.09, 19:15 A co jest według ciebie "meritum sprawy"? Czy nie dyskusja o słowach księdza i reakcji gazety na nie? Jak udowodniłem gazeta mogła wprowadzać ludzi w błąd - choć przytoczyła jako link cały artykuł, a ksiądz na pewno wprowadzał ludzi w błąd bo protestował przeciwko słowom które nigdy nie padły. Widać to doskonale po twoim poście bo go bronisz przed czymś o co nigdy nie był oskarżany. Po kim powinniśmy się spodziewać większego poszanowania prawdy? Po księdzu czy po gazecie? Kogo więc powinienem bardziej potępiać za próbę wprowadzenia w błąd? Odpowiedz Link Zgłoś
prochmarny cos ci sie pomieszało 23.09.09, 18:53 po pierwsze stawianie przykładu Alicji Tysiąc w kontekscie zbrodni hitlerowskich JEST PUBLICZNYM ZNIEWAŻENIEM to że wyborcza nieudolnie to opisuje to inna spawa po drugie, dziwne że uwazasz że istnieją tylko 2 grupy ludzi, zależnie myslących i niezależnie, to smieszne ale ja mam wrazenie że w ogóle nie masz własnego zdania tylko bardzo grupowe, może sięgnij do innej sceny z filmu Monthego do scen z kamieniowaniem, ty nalezysz własnie do tej grupy ...wrazliwy chrześciajninie przekonany o swoim głebokim intelekcie.... to bardzo bezmyslne tak o sobie sadzic, delikatnie mówiac .... Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: cos ci sie pomieszało 23.09.09, 19:20 > po pierwsze stawianie przykładu Alicji Tysiąc w kontekscie zbrodni > hitlerowskich JEST PUBLICZNYM ZNIEWAŻENIEM to że wyborcza > nieudolnie to opisuje to inna spawa Ech człeku, człeku..... a o cóż ja niby piszę tutaj jak nie o tym, że wyborcza to nieudolnie przedstawiła. Przedstawiła tak, że jej krytycy maja pełne prawo do krytyki w tym względzie. Smutne to ale prawdziwe. Nie zauważyła za to czegoś innego. Że ksiądz manipuluje. Ty TEŻ tego nie zauważyłeś w mojej wypowiedzi... > po drugie, dziwne że uwazasz że istnieją tylko 2 grupy ludzi, > zależnie myslących i niezależnie, to smieszne ale ja mam wrazenie > że w ogóle nie masz własnego zdania tylko bardzo grupowe, może > sięgnij do innej sceny z filmu Monthego > do scen z kamieniowaniem, ty nalezysz własnie do tej > grupy ...wrazliwy chrześciajninie przekonany o swoim głebokim > intelekcie.... to bardzo bezmyslne tak o sobie sadzic, delikatnie > mówiac .... A ja mam dla Ciebie inne przesłanie. Mniej myśl co ktoś napisał, a bardziej czytaj co ktoś napisał. Bo wyciągasz wnioski, które nigdy w moich tekstach nie padły. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Do Maaaca A może GW dalej manipuluje ? 24.09.09, 13:36 Nigdy takie porównanie (do hitlerowców - red.) nie padło - komentował wyrok sądu ws. Alicji Tysiąc ksiądz Marek Gancarczyk, naczelny "Gościa Niedzielnego". maaac napisał: > Sąd stwierdził że aborcję, której chciała dokonać Alicja > Tysiąc Gość Niedzielny porównał do zbrodni hitlerowskiej. > > Na to ksiądz twierdzi, że nie porównywał Alicji Tysiąc do > hitlerowców. Spoko równie dobrze może twierdzić, że nie mówił że > księżyc jest zrobiony z sera. Przecież nikt mu tego nie zarzuca, > więc spokojnie może się bronić przed niepostawionymi zarzutami. Obawiam sie ,że wszyscy ulegamy manipulacji GW. GW podała ,że ksiądz "skomentował" wyrok sądu. Ja raczej mam wrażenie ,że odpowiadał na konkretne pytanie - moze jakiegoś dziennikarza . Bo nie słyszałem aby wydał oswiadczenie . Nie znamy tego ewentualnego pytania. Skąd wiesz ,że przytoczona wypowiedż jest jak to określiłeś "na to" ? A jesli pytanie brzmiało: "dlaczego Gość porównał Pania Tysiąc do hitlerowców" ? Wtedy odpowiedź księdza bylaby całkiem logiczna. Po prostu nie znamy kontekstu tej wypowiedzi. Nie wiemy też czy na pewno jest to komentarz do wyroku jak twierdzi GW. O ile wiem linia obrony Gościa dotyczyła wolności słowa. A my skupiamy się w tej dyskusji na fragmencie wypowiedzi księdza bez kontekstu. Coś mi się wydaje , że dajemy sobą manipulować. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Do Maaaca A może GW dalej manipuluje ? 25.09.09, 16:14 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,7069719,Komentarz_ks__Marka_Gancarczyka.html www.maly.goscniedzielny.pl/?grupa=4&art=1253713094 info.wiara.pl/doc/334743.Redaktor-Naczelny-komentuje-wyrok Chyba już nie masz watpliwości, że to sa jego własne dobrowolnie wypowiedziane słowa? Pytanie tylko czy sąd jednak nie stwierdził, że takie porównanie nastapiło. Do słów sądu "oryginalnych" nie dotarłem. Za to doczytałem co innego. To nie chodziło o jeden artykuł ale cały ich cykl. O ile w pierwszym porównanie nie padło, to już w drugim nie byłbym już taki pewien. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.ablaze Parafrazując amerykańskie XIX wieczne 23.09.09, 16:03 powiedzenie o indianach, mogę powiedzieć szczerze, że w naszej obecnej rzeczywistości, " dobry ksiądz, to martwy ksiądz" Odpowiedz Link Zgłoś
somatico [...] 23.09.09, 16:07 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
uniwr Spadaj oszołomie 23.09.09, 16:28 Popatrz na zdjęcia jakie okulary ta kobieta nosi, niedługo będzie musiała chodzić z laską. Twoje insynuacje są obrzydliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
somatico Re: Spadaj oszołomie 23.09.09, 18:04 uniwr napisał: > Popatrz na zdjęcia jakie okulary ta kobieta nosi, niedługo będzie musiała > chodzić z laską. Twoje insynuacje są obrzydliwe. Tak dla informacji. Te okulary nosiła już przed porodem. Poród sam w sobie był ryzykiem utraty wzroku lecz tak się nie stało. Odpowiedz Link Zgłoś
uniwr Re: Spadaj oszołomie 23.09.09, 22:33 somatico napisał: > Tak dla informacji. Te okulary nosiła już przed porodem. Poród sam w sobie był > ryzykiem utraty wzroku lecz tak się nie stało. Tak dla informacji, przed porodem nie nosiła TAKICH. W wyniku całej historii wzrok jej się mocno pogorszył. Ale to pewnie nie ma znaczenia, bo po katolicku nawet gdyby całkiem oślepła to i tak z wdzięcznością powinna przyjąć ten dar, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Naczelny "Gościa": Nie było porównania do hit 23.09.09, 17:09 funny5 napisała: > I to ksiadz?Wstyd Dziwisz się? Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Alicja trzydziesci (sic!) Tysiecy ... 23.09.09, 17:19 przeraza mnie to, jak przedmiotowo co gorsze kobitki traktuja dzieci... na dziecko zdobyc meza, na dziecko go zatrzymac, na dziecko odbic innej, ta dorzuca jeszcze jedno - na dziecko dostac trzydziesci srebrnikow.. przepraszam tysiecy Aktywistki sie ciesza z przypadku-kuriozum, a Alicja Mordercza kase trzepie. Ciekawe dlaczego zwolenniczki ABORCJi nie zgadzaja sie na pokazywanie zdjec pomordowanych metodami aborcyjnymi malych czlowiekow?? Prawda w oczy kole, czy co???? Hitlerowcy tez zacierali slady swojej szczytnej dzialalnosci i ostatnia rzecza jaka by im przyszla do glowy, to zezwolic na dokumentowanie ich zbrodni. W tych aspektach mordercy aborcyjni i holocaustowi moga sobie podac swoje zakrwawione rece i wymienic metody propagandowego uzasadniania szczytnosci swych smiercionosnych celow. Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Naczelny "Gościa": Nie było porównania do hitle... 23.09.09, 17:41 kościół katolicki wdepnął w gó..., które sam wytworzył i teraz tapla się z wyraźną przyjemnością. Będzie tak robił do końca swego istnienia. Myślę, że pora zacząć wycofywać naukę religii ze szkół, ponieważ ta, poza wyciąganiem społecznych pieniędzy, nie wnosi nic dobrego w wychowanie młodych ludzi( nie wnosi również nic złego) i w zamian zwiększyć liczbę godzin matematyki lub gimnastyki, a będzie z tego pożytek - mądrzejsze i zdrowsze następne pokolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Naczelny "Gościa": Nie było porównania do hitle... 23.09.09, 17:44 "Człowiek potrafi przyzwyczaić się do wszystkiego. Jeżeli człowiek przyzwyczai się do dobrego, to chwalić Boga. Problem zaczyna się wtedy, gdy przyzwyczai się do złego. (...) Przyzwyczaili się do morderstw dokonywanych za płotem obozu (koncentracyjnego - przyp. red.). A jak jest dzisiaj? Inaczej, ale równie strasznie. Europejski Trybunał Sprawiedliwości w Strasburgu odrzucił właśnie odwołanie rządu polskiego w słynnej już sprawie Alicji Tysiąc. W konsekwencji pani Tysiąc otrzyma 25 tys. euro odszkodowania, plus koszty postępowania, za to, że nie mogła zabić swojego dziecka. Mówiąc inaczej, żyjemy w świecie, w którym mama otrzymuje nagrodę za to, że bardzo chciała zabić swoje dziecko, ale jej nie pozwolono. To odszkodowanie będzie pochodzić z budżetu państwa, a więc z naszych podatków(...)." Nie było. Było za to obrażanie dobrego imienia Alicji Tysiąc i stek bzdur. Odpowiedz Link Zgłoś