yanfhowah Zaślepiająca nienawiść katolickich radykałów do... 24.09.09, 21:32 PYTANIE do tych "radykalow"....ilu z WAS zainteresowalo sie tymi n a r o d z o n y m i dziecmi...i spytalo ich matki czy potrzebuja pomoc.....ILU?????????.....ani jeden,,,,wiec "mordy w kubel" i spokoj,, biskupi i ksieza wsadzcie nos w biblie i spadac do zakonu.... Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: Zaślepiająca nienawiść katolickich radykałów 24.09.09, 22:24 yanfhowah napisał: > PYTANIE do tych "radykalow"....ilu z WAS zainteresowalo sie tymi n > a r o d z o n y m i dziecmi...i spytalo ich matki czy potrzebuja > pomoc.....ILU?????????.....ani jeden,,,,wiec "mordy w kubel" i > spokoj,, biskupi i ksieza wsadzcie nos w biblie i spadac do > zakonu.... Co się tak podniecasz? Ty coś w tym stylu co sugerujesz/zarzucasz zrobiłeś? Czyli większość z tych ponad 300 postów to hipokryzja, ale fajny wątek, hołd dla Pacewicza;) A. Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka68 Re: Zaślepiająca nienawiść katolickich radykałów 24.09.09, 22:38 yanfhowah napisał: > PYTANIE do tych "radykalow"....ilu z WAS zainteresowalo sie tymi n > a r o d z o n y m i dziecmi...i spytalo ich matki czy potrzebuja > pomoc.....ILU?????????.....ani jeden,,,,wiec "mordy w kubel" i > spokoj,, biskupi i ksieza wsadzcie nos w biblie i spadac do > zakonu.... Oto przykład języka nienawiści. I kto go używa- nie katolik, tylko ateista (rozumiem). Napisz to samo kulturalniej... Masz prawo do poglądów, nie obrażania. Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah Re: Zaślepiająca nienawiść katolickich radykałów 25.09.09, 15:26 sikorka68 PISZE jezykiem wazsej katolickiej gazety i jezykiem twojego "guru" rydzyka inaczej bys mogla mnie nie zrozumiec... Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka68 Re: Zaślepiająca nienawiść katolickich radykałów 25.09.09, 22:30 Nie masz pojęcia, kto jest moim guru. Jeżeli znasz ten język, tzn. wczytujesz się w adekwatną prasę (gdzieś musiałeś nauczyć się tego języka). Oświecę cię- nie znam, nie używam takich epitetów. Poczytaj moje inne posty, a sam to stwierdzisz. Jeszcze jedno- jesteś wychowankiem pani Nietolerancji. Gnębisz każdego, kto ma odmienne zdanie. Jednomyślność to zła ideologia- poczytaj sobie o PZPR- tam byli jednomyślni. Odpowiedz Link Zgłoś
kenzoo3 nienawiśc to jest ale A.Tysiąc do swego dziecka a 24.09.09, 22:26 P.Pacewicza jest nienawiśc do katolików, których przezywa radykałami. Ciekawe kim jest ten Pacewicz.? Śmierdzi żydkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka68 Re: nienawiśc to jest ale A.Tysiąc do swego dziec 24.09.09, 22:43 Też nie podobają mi się jego poglądy. Są niespójne; pisząc jakąś swoją teoryjkę, pomija część istotnych faktów- takie małe przemanie. Jednak, co piszesz, pachnie rasizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
prochmarny Re: nienawiśc to jest ale A.Tysiąc do swego dziec 24.09.09, 22:50 kenzoo3 napisał: > P.Pacewicza jest nienawiśc do katolików, których przezywa > radykałami. Ciekawe kim jest ten Pacewicz.? Śmierdzi żydkiem. Jakbyś spotkał lub poczytał "zydka" który nienawidzi polaków odczułbyś to zupelnie inaczej swoją drogą nie dasz sie lubić z czasem też miałbym cie dosyć zale nie dlatego ze jestes polakiem tylko ze wzlędu na charakter artykuł jest tylko obserwacją i pytaniem a twoja wypowiedż nie pachnie jak pisze sikorka, ale śmiedzi rasizmem Odpowiedz Link Zgłoś
85kawka Zaślepiająca nienawiść katolickich radykałów do... 24.09.09, 22:30 Dzisiaj rano oglądałam "Dzień Dobry TVN" i jeden z redaktorów bardzo dobrze skomentował całą tę sytuację..Jeśli Pani Tysiąc dba o rodzinę i córkę to dlaczego nie zastrzegła swoich danych?Dlaczego cała Polska,a może i nawet świat wiedzą, że ta Pani Tysiąc domagała się aborcji i ta Julka Tysiąc jest tą, której matka nie chciała?..Jak wytłumaczy swojej córce, może nie teraz ale na pewno kiedyś w przyszłości, kiedy będzie domagała się wyjaśnień..bo mnie osobiście tłumaczenie: córeczko kocham Cie, a tamto jest już nie ważne poza tym się bałam,by nie zadowoliło..Wolność wolnością ale jeśli nie chce się mieć dzieci to istnieje coś takiego jak ANTYKONCEPCJA!Takie rozwiązanie jest chyba bardziej moralne od skrobanki..a jeśli i to nie odpowiada to życie w celibacie!Koniec i kropka! Odpowiedz Link Zgłoś
prochmarny Re: Zaślepiająca nienawiść katolickich radykałów 24.09.09, 23:41 gdyby to było takie proste nie rozmawialiśmy o zjawisku aborcji Alicja świadomie nie ukrywa nazwiska a tekst o tym że obrońcy rodzin moga zaszkodzić córce to słaby punkt artykułu, artykuł jest obserwacją i zbiorem pytań reakcją na radykalna nagonkę, artykuł okrutny gość niedzielny był o wiele lepszy chociaz tytuł pretensjonalny Odpowiedz Link Zgłoś
marek.lipski Art. 256,Art. 257 .Zastanowcie sie. 24.09.09, 23:06 Na temat artykulu juz sie wczesniej wypowiedzialem. Radykalowie sa we wszystkich wiarach i religiach. Potrzebna jest refleksja.Podobne przepisy sa w EU. Kazda ze stron powinna sie zastanowic...... Ustawa z dnia 6 czerwca 1997 r. Kodeks karny (Dz. U. Z 1997 r. Nr 88, poz. 553, z póżn. Zm.): Art. 256. Kto publicznie propaguje faszystowski lub inny totalitarny ustrój państwa lub nawołuje do nienawiści na tle różnic narodowościowych, etnicznych, rasowych, wyznaniowych albo ze względu na bezwyznaniowość, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. Art. 257. Kto publicznie znieważa grupę ludności albo poszczególną osobę z powodu jej przynależności narodowościowej, etnicznej, rasowej, wyznaniowej albo z powodu jej bezwyznaniowości lub z takich powodów narusza nietykalność cielesną innej osoby, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3 Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Obłudniku patentowany Pacewicz! 24.09.09, 23:51 Piszesz, dwulicowcu tak: "Ton taki, jakby jakieś lewicowe bojówki porwały panią Najfeld i zmusiły ją do lektury feministycznych manifestów. Nie zastanowiłeś się, hipokryto, ani przez chwilę, że równie dobrze można by napisać: "pozew taki, jakby jakieś katolskie bojówki porwały p.1000 i zmusiły ją do lektury "Gościa Niedzielnego""? Odpowiedz Link Zgłoś
marek.lipski Apelacja przeciw Pani Tysiac planowana.Inkwizycja. 24.09.09, 23:56 Ksiądz Marek Gancarczyk zapowiedział złożenie apelacji....... Uwaga:ta manipulacja to juz wykraczanie przeciw prawu w Polsce ale i Watykanowi.Znowu tysiace ludzi zmienia wiare na islam, luteranska wiare,anglikanska tylko dlatego ze Ksiądz Marek Gancarczykatakuje matke 3 dzieci.Wstyd,hanba,to jest tak samo oblesne jak pedofilia w RKK w Irlandii.Fui. Ty jestes sluga Boga i wiernych i od Ciebie sie wymaga pokory a twoje interpretacje sa przeciw Papiezowi i Watykanowi. Ludzie co sie dzieje w Polsce? Polscy ksieza pragna wyniszczenia Watykanu. Przeciw matce i jej dzieciom? Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemadry zdelegalizowac czarnych 24.09.09, 23:56 zlikwidowac mafie czarnych, odebrac wszystkie posiadlosci, zablowkowac konta, wybatozyc publicznie, worki siermiezne na leb i pogonic do kamieniolomow Odpowiedz Link Zgłoś
bantus Zaślepiająca nienawiść katolickich radykałów do... 25.09.09, 00:39 Pewnie z 90% polskich dzieci to wpadki, a nie wynik rodzicielskiego planowania, czy to znaczy, że są niechciane i niekochane? Odpowiedz Link Zgłoś
koszerny51 Pacewicz Zyd. 25.09.09, 00:40 nienawidzi Polakow i pomaga Zydowce Tysiac Odpowiedz Link Zgłoś
marek.lipski Ksieza w Polsce atakuja kobiete i jej 3 dzieci. 25.09.09, 00:43 Wypowiedzi ksiezy i naczelnego Marka Gancarczyka to juz nie jest skandal czy sabotaz przeciw Watykanowi i Papiezowi. To jest kanibalizm i fundamentalizm porownywalny do terrorystow z klanu Al-Kaida.Przeczytalem Nasz Dziennik i Glos Niedzielny.Porownywalem z wypowiedziami Papieza jak i jego poprzednika sw.pamieci:Jana Pawla II. Takiej nienawisci do kobiety i jej 3 dzieci nie spotkalem, w zadnych wypowiedziach z Watykanu. Tak cynicznych,sadystycznych,inkwizycyjnych,brutalnych,dyktatorskich, oblesnych sformulowan jak "Problem zaczyna się wtedy, gdy przyzwyczai się do złego".Co z dziecmi z Iralndii czy z USA? Co 500 ksiezami w Irlandi?? Moglbym teraz cytowac wypowiedzi polskich politykow i ksiezy z Polski z podwojnym paszportem o swietnym wyroku w Polsce. Jednakze GW skasuje moje wypowiedzi. Panowie Biskupi i ksieza w Polsce, wy wystepujecie przeciw Watykanowi. Przeciw kobietom i dzieciom. Wasze wypowiedzi sa tlumaczone na caly swiat. Waszymi wypowiedziami spowodujecie ze setki tysiecy ludzi zmieni "kosciol"i "wiare". Miliardy strat w Euro dla Watykanu. Wy popieracie islam negujacy role kobiety. Wstyd i hanba..... Odpowiedz Link Zgłoś
gummi_baer Re: Ksieza w Polsce atakuja kobiete i jej 3 dziec 25.09.09, 07:10 Znam takich, ktorzy atakuja w Niemczech kobiete z 5 dzieci, w tym 3 wlasnych. Czym oni sie roznia od ksiezy? A Tysiac byla glupia. Istnieje jeszcze ginekologiczne podziemie. Mogla uzbierac 3 tys. zl we wczesnej fazie ciazy i usunac nielegalnie. Setki tysiecy rocznie w Polsce sie tego robi i nie byloby halo. Odpowiedz Link Zgłoś
marek.lipski Ks.Gancarczyk porownuje sedziow do Mengele Hoessa 25.09.09, 00:57 Jescze takiego tekstu dawno nie czytalem. Ksiadz porownuje polskich,europejskich sedziow w roku 2009, do zbrodniarzy z Auschwitz-Oswiecim-Treblinka. "Na wypoczynek jeździli do Międzybrodzia Bialskiego.Widzimy słynnego doktora Mengele w towarzystwie Hoessa i innych oficerów. Roześmiani, zrelaksowani." I Teraz o polskich sedziach z roku 2009 ktorzy wydali prawny wyrok.W Polsce 2009. Cytat: "A co z sędziami, którzy wydali tak nieprawdopodobny wyrok?Zapewne na weekendy jeżdżą w różne urokliwe miejsca.Są uśmiechnięci, zrelaksowani.Przyzwyczaili się. Odpowiedz Link Zgłoś
rumcyk_cyk Re: Ks.Gancarczyk porownuje sedziow do Mengele H 26.09.09, 09:42 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marek.lipski Bravo GW i Pacewicz.Ksieza w PL-zdrajcy Watykanu. 25.09.09, 01:52 GW i jej pracownicy ryzykuja zyciem dla dobra nastepnych pokolen. Pisze z pelna swiadomoscia i bez ukrytego cynizmu. Ten brutalny atak na kobiete i jej dzieci przez Kosciok Katolicki w Polsce,musi byc potepiony.Brawa dla sedziny.Pani Ewa Solecka. Pani wyrok pomoze innym kobietom i dzieciom. Pani jest juz bohaterka.Pani nazwisko przejdzie do historii. Proponuje Pania na prezydenta Polski. To nie sa zarty. Wiem doskonale ze bedzie apelacja. Wiem ze atak na Pania Alicje jest juz terrorem. Potepiam ksiezy w Polsce ktorzy sa tylko slugami, za ataki na kobiete i na jej dzieci. Pisze swiadomie i calkowicie przekonany ze Bog istnieje, ze kara was spotka.Za ponizanie kobiety i proby niszczenia przyszlosci jej dzieci.W moich oczach jestescie zdrajcami Watykanu.Papiez powinien was wyrzucic z Kosciola Katolickiego.Wasze wypowiedzi,szanowni ksieza to miliardy Euro strat dla RKK na naszej planecie, dla Watykanu.Setki tysiecy wiernych moze wkrotce opuscic RKK a to wlasnie dzieki waszemu medialnemu atakowi na Watykan,ktory chroni kobiety i dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
rumcyk_cyk Re: Bravo GW i Pacewicz.Ksieza w PL-zdrajcy Watyk 25.09.09, 08:05 Popierasz aborcje ze wzgledu na zdrowie lub zycie kobiety??? Dobrze wiedziec na przyszlosc... Nie lepiej poddac sie sterylizacji i miec spokoj? Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Bravo GW i Pacewicz.Ksieza w PL-zdrajcy Watyk 25.09.09, 11:25 No to poddaj sie bezprawnej w Polsce sterylizacji, podetnij sobie nasieniowody, zabrania ci ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś
wing2009 Zaślepiająca nienawiść katolickich radykałów do... 25.09.09, 07:36 Pani Alicja 1000 reprezentuje szczyt ciemnoty, zacofania i niewiedzy o medycynie. Feministki powinny ją uświadomić, skąd się biorą dzieci i co to są środki antykoncepcyjne. W XXI wieku wada wzroku, ale także np. wada serca, nie jest przeciwwskazaniem do porodu. W takich wypadkach lekarze decydują się na cesarskie cięcie. A poza tym - najważniejsze pytanie: GDZIE JEST OJCIEC TYCH DZIECI? Wszyscy mężczyźni i ojcowie! Zaprotestujcie! Panie Alicja sprowadziła Was do roli buhaja, który zrobił swoje i może odejść. Zostaliście pozbawieni decyzji o swoim dziecku. Odpowiedz Link Zgłoś
full_kit_monster to kościół nie zakazał cesarskiego cięcia? 25.09.09, 07:52 przecież to ingerencja w naturalny porządek p. Alicja prosiła o sterylizację, ale jej odmówiono Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Zaślepiająca nienawiść katolickich radykałów 25.09.09, 12:15 > XXI wieku wada wzroku, ale >także np. wada serca, nie jest przeciwwskazaniem do porodu. W takich >wypadkach lekarze decydują się na cesarskie cięcie. Moze ci o tym niewiadomo, ale POROD poprzedza 9 miesiecy ciązy z ogromnymi zmianami hormonalnymi, zatrzymywaniem wody, zastojami, kiedy serce kobiety pzrepompowuje i pracuje dwukrotniej silniej niz bez ciązy, bo dodatkowo, jeszcze tzreba pzrepracowac produkty pzremiany materii płodu - wada serca ZAWSZE generuje ciązę wysokiego ryzyka z zagrozeneim dla matki i dziecka - a cc tez nie jest oczywiste, bo wada serca zazwyczaj WYKLUCZA pewne formy znieczulenia - tak wiec czas trochę poczytać , bo niedługfo dowiem się, ze kobieta na dializach i chemioterapii mzoe rodzic bez problemu... Odpowiedz Link Zgłoś
maczimo Zaślepiająca nienawiść katolickich radykałów do... 25.09.09, 08:08 Stek BREDNI i KŁAMSTW. Typowe dla wybiórczej i jej omc dziennikarzy Odpowiedz Link Zgłoś
aekielski Zaślepiająca nienawiść katolickich radykałów do... 25.09.09, 09:12 Pomyśleć,że wszystko to rozgrywa się w imię Boga.Wiara jak najbardziej jest ludziom potrzebna,ale czy do takich celów.Alicja Tysiąc miała alternatywę: usunąć ciążę czy stracić zdrowie.Decyzja powinna należeć do niej i tylko do niej.Z obu złu mogła wybrać tylko jedno.Przykład: choremu trzeba przeszczepić nerkę.Znaleziono dawcę,jest nim np.ksiądz z parafii w xyz.Pytam,czy ma prawo odmówić? Odpowiedz Link Zgłoś
przemyslawo2 siejesz nienawiść redaktorku 25.09.09, 09:28 Siejesz nienawiść do katolików takim nagłówkiem: "Katolicy nienawidzą Alicji Tysiąc" Dalej nie czytałem, bo stałeś się niewiarygodny ćwoku. Odpowiedz Link Zgłoś
kanapkowiec WALCZ !!! 25.09.09, 09:32 Jestem z Pani dumna, Pani Alicjo proszę się nie poddawać !!! Żadna kobieta tak żarliwie jeszcze nie WALCZYŁA O NASZE PRAWA !!! Najważniejsza jest Pani i Pani dzieci, proszę o tym pamiętać WALCZ !!!! pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
n0e2008 TAK JEST! 25.09.09, 11:00 tak jest, teraz czas na złodzieji! niech walczą o swoje prawo do kradzieży! hurra! Odpowiedz Link Zgłoś
kanapkowiec Re: TAK JEST! 25.09.09, 11:34 akurat źle trafiłaś/eś. Miałam kiedyś pewną przygodę. Pewien pan włamał mi się do auta, sąsiad zawiadomił policję, policja bardzo szybko podjechała, bo akurat była w okolicy a pan "złodziej" długo grzebał w samochodzie - chciał ukraść radio i szukał panela,który po otwarciu schowka spadł pod siedzenie. Gdy się zorientował, że policja podjechała na parking zaczął uciekać ale z poświęceniem funkcjonariusza (policjant sobie mundur pobrudził) został złapany. W efekcie ja miałam zarwaną całą noc. Co dziwne Panowie funkcjonariusze wmawiali mi, że ta szybka (tylna mała renault megane) kosztuje ok. 100 zł,wiesz dlaczego?? ja wiem, bo kradzież (zniszczenie mienia) do 250 zł to wykroczenie - mogliby go puścić, a od 250 to przestępstwo, czyli musieli go zatrzymać i dopełnić formalności. Tak, to jest właśnie Polska.... Szybka z naprawą kosztowała 1200zł, bo uszkodził ramę i uszczelkę. A gdy doszło do rozprawy został uniewinniony, a wiesz dlaczego? bo pan policjant zeznał, że on go tylko tak zatrzymał a pan podejrzany powiedział, że on sobie tak na skróty wracał do domu (jak spojrzeć na mapę, to z miejsca z którego szedł do domu, cholernie duże kółko zrobił). Wtedy poczułam się jak naiwniak, wówczas w nocy MIAŁAM KAZAĆ panom wezwać ekipę aby zdjęła odciski, a wtedy byłby pewnie inny wyrok sądu. A tak chodził sobie dalej wolno i czuł się bezkarnie. Pan podejrzany wielokrotnie był zatrzymywany w zw. z kradzieżami a także bodajże 2 razy z zw. tym odbywał karę pozbawienia wolności. Odpowiedz Link Zgłoś
n0e2008 Re: TAK JEST! 25.09.09, 11:40 ale co to ma do rzeczy? nie rozumiesz analogii? nie czujesz ironii? Odpowiedz Link Zgłoś
kanapkowiec Re: TAK JEST! 25.09.09, 12:07 "n0e2008 napisał: > ale co to ma do rzeczy? nie rozumiesz analogii? nie czujesz ironii? " uważam tu nie ma miejsca na śmieszki i chichry,zbyt poważny temat dyskusji. czytałaś/eś kiedyś Kodeks Karny?? czy dotyczy to aborcji, czy uszkodzenia ciała dziecka poczętego (patrz k.k.152, 157, 157a KOBIETA NIGDY NIE PONIESIE ZA TO ODPOWIEDZIALNOŚCI reasumując jeśli nie chcą zrobić aborcji (bo nie albo płód ma więcej niż 20 tyg.) możesz zrobić to sama (do czego absolutnie nie namawiam) k.k. art 157a uszkodzenie ciała dziecka &2) nie popełnia przestępstwa lekarz,......są następstwem działań leczniczych,koniecznych dla uchylenia niebezpieczeństwa grożącego zdrowiu lub życiu kobiety ciężarnej.... &3) Nie podlega karze matka dziecka poczętego,która dopuszcza się czynu określonego w &1 a co do art.152 aborcja za zgodą kobiety &1) kto za zgodą kobiety przerywa jej ciążę z naruszeniem przepisów ustawy .... &2) tej samej karze podlega,kto udziela kobiecie ciężarnej pomocy w przerwaniu ciąży z naruszeniem przepisów ustawy lub ją do tego nakłania. &3) kto dopuszcza się czynu określonego w &1 lub &2, gdy dziecko poczęte osiągnęło zdolność do samodzielnego życia poza organizmem kobiety ciężarnej... Czyli musi być to decyzja kobiety, dlatego winnyśmy mieć prawo do decydowania a nie łapania się sztuczek. Aborcja była, jest i będzie to tylko od naszych przedstawicieli zależy czy będziemy musiały kombinować i ewentualnie to robić "gabinetach" lub jeździć za granicę. Zalegalizowanie aborcji nie zwiększy ilości zabiegów, po prostu Ci co ją wykonują "nielegalnie" wyjdą z ukrycia a pacjentki będą miały cywilizowane warunki. Odpowiedz Link Zgłoś
n0e2008 Re: TAK JEST! 25.09.09, 12:15 dlaczego przestępcy mają mieć cywilizowane warunki? czy to, że istnieją kradzieże znaczy, że powinniśmy je zalegalizować? przestępstwa były i będą, i były i dalej powinny być KARANE. prosta sprawa. twoje cytowanie kodeksu ma małe znaczenie. jeżeli w kodeksie by było napisane, że powinniśmy wsadzać Żydów do komór gazowych też uważałabyś to za dobry pomysł? Odpowiedz Link Zgłoś
kanapkowiec Re: TAK JEST! 25.09.09, 12:49 uważam, że mam prawo decydować o swoim życiu, jestem za zalegalizowaniem eutanazji, sterylizacji i aborcji. Co do "dlaczego przestępcy mają mieć cywilizowane warunki?", zmieniłabym w tej kwestii nieco prawo. Uważam, że za nadzór powinniśmy płacić ale to więzień powianiem zadbać o swoje utrzymanie (bez formy roszczeniowej - "jestem w więzieniu,to mają mi to dać) i płacić za nie, bo gdyby był na wolności, to musiałby zadbać o to aby mieć pełny brzuch i gdzie spać. Co do kradzieży są jej różne formy i przyczyny. kolejny przykład kolejna sąsiadka: nie pracuje(odkąd pamiętam więc ok. 17lat, bo wtedy się wprowadziła), ma dotację na mieszkanie i media, chodzi do MOPSu po zapomogę, jest zarejestrowana w PUP (żeby mieć bezpłatną opiekę medyczną), "pracuje na czarno" , ma sponsora, odnawia mieszkanie i wymienia sprzęty RTV i meble co ok.6 lat (bo przecież starocie) i ma sporą działeczkę z ogródkiem (oczywiście nie na nią, bo mogłaby zapomogi stracić). Według mnie, to też kradzież, bo ona okrada nas podatników ale MOPS choć wie przymyka na to oko. Inni kradną prąd. Ostatnio jak chodzili z kontrolą panowie z Vatenfalla, to dali tym lokatorom upomnienie a kto zapłaci za ten skradziony prąd - MY. wg mnie, to wcale nie jest przedsiębiorczość "biednych" ludzi, tylko chęć zaoszczędzenia czyimś kosztem - patrz moim. odp. na "czy to, że istnieją kradzieże znaczy, że powinniśmy je zalegalizować?" - NIE "przestępstwa były i będą, i były i dalej powinny być KARANE." ALEŻ OCZYWIŚCIE wracając do meritum, przepisy prawa polskiego regulują jasno w jakich przypadkach i kiedy można dokonać aborcji - TO NIE JEST PRZESTĘPSTWO Odpowiedz Link Zgłoś
n0e2008 Re: TAK JEST! 25.09.09, 13:06 > uważam, że mam prawo decydować o swoim życiu, jestem za zalegalizowaniem > eutanazji, sterylizacji i aborcji. całkowicie popieram cię co do sterylizacji, bo akurat w tym momencie decydujesz o swoim ciele. w przypadku aborcji niestety o swoim ciele wyłącznie nie decydujesz, dziecko nie jest twoim ciałem. co do eutanazji mam mieszane uczucia ale byłbym raczej za zezwoleniem na zaniechanie ratowania życia, jeżeli ktoś tego chce, natomiast samobójstwo powinien popełnić sam. > Co do "dlaczego przestępcy mają mieć cywilizowane warunki?", zmieniłabym w tej > kwestii nieco prawo. Uważam, że za nadzór powinniśmy płacić ale to więzień > powianiem zadbać o swoje utrzymanie (bez formy roszczeniowej - "jestem w > więzieniu,to mają mi to dać) i płacić za nie, bo gdyby był na wolności, to > musiałby zadbać o to aby mieć pełny brzuch i gdzie spać. no to w jednej kwestii się zgadzamy. > [...]wg mnie, to wcale nie jest przedsiębiorczość "biednych" ludzi, tylko chęć > zaoszczędzenia czyimś kosztem - patrz moim. no patrz, to już zgadzamy się w dwóch rzeczach. > odp. na "czy to, że istnieją kradzieże znaczy, że powinniśmy je zalegalizować?" > - NIE > > "przestępstwa były i będą, i były i dalej powinny być KARANE." > ALEŻ OCZYWIŚCIE oczywiście, dlatego aborcje były i będą natomiast dalej powinny być karane. > wracając do meritum, przepisy prawa polskiego regulują jasno w jakich > przypadkach i kiedy można dokonać aborcji - TO NIE JEST PRZESTĘPSTWO w tej chwili uważam obecne prawo za jedyny rozsądny kompromis. stanowczo sprzeciwiam się natomiast aborcji na życzenie, tak samo jak sprzeciwiam się czyjemuś życzeniu mordu czy kradzieży. Odpowiedz Link Zgłoś
kanapkowiec Re: TAK JEST! 25.09.09, 13:26 "w przypadku aborcji niestety o swoim ciele wyłącznie nie decydujesz, dziecko nie jest twoim ciałem." powstało z kobiecej części ciała i przez 40 tyg. jest w jej ciałku. To ona je nosi, dbam o to aby było dobrze odżywiane, niezestresowane, dobrze się rozwijało (witaminy), to kobieta chodzi na badania itd. Bo jeszcze nie słyszałam o takim przypadku aby zapłodnioną komórkę jajową (wyhodowane sztucznie - kom. jajową i plemnik, tak by należało to życie tylko do tego dziecka) hodowano i aby rozwijało się to "dziecko" np. w jakimś inkubatorze do "porodu". Kobiety przecież nie można ubezwłasnowolnić do porodu i potraktować jej jak inkubator. O mam lepszy pomysł zapładniajmy TATUSIÓW ;) Odpowiedz Link Zgłoś
n0e2008 Re: TAK JEST! 25.09.09, 14:39 > powstało z kobiecej części ciała i przez 40 tyg. jest w jej ciałku. To ona je > nosi, dbam o to aby było dobrze odżywiane, niezestresowane, dobrze się rozwijał > o > (witaminy), to kobieta chodzi na badania itd. ...to wszystko prawda, tylko że nie zmienia to faktu, że jest organizm osobny. tak samo jak w przypadku bliźniąt syjamskich są 2 osoby, po prostu w wyniku działania biologii ze sobą związane fizycznie. > Kobiety przecież nie można ubezwłasnowolnić do porodu i potraktować jej jak > inkubator. kobieta nie jest 'ubezwłasnowolniona', ma pełne prawo decydować o swoim ciele, natomiast nie o życiu lub śmierci, organizmu który jest w niej. niestety (dla feministek) jej wyidealizowana wolność jest ograniczona wolnością dziecka. tylko tyle i aż tyle. tak samo jak w przypadku bliźniąt syjamskich jedno nie ma prawa zabić drugiego, choć też są biologicznie związane. Odpowiedz Link Zgłoś
kanapkowiec Re: TAK JEST! 25.09.09, 16:02 " ...to wszystko prawda, tylko że nie zmienia to faktu, że jest organizm osobny.tak samo jak w przypadku bliźniąt syjamskich są 2 osoby, po prostu w wyniku działania biologii ze sobą związane fizycznie." co do bliźniąt syjamskich jeden żyje dzięki drugiemu po urodzeniu ale zdarza się tak, że rodzice (lekarze) po urodzeniu muszą dokonać wyboru,które z nich ma większe szanse aby żyć. Czy ratując jedno życie (gdy zagrożone są dwa) to morderstwo? Co do ciąży, czasami zdarza się tak, że jedno z bliźniąt jest dominujące doprowadzając do śmierci to drugie. Tak teoretyzując idźmy dalej, to po urodzeniu to dziecko jest mordercą? "tak samo jak w przypadku bliźniąt syjamskich jedno nie ma prawa zabić drugiego,choć też są biologicznie związane." patrz wyżej "kobieta nie jest 'ubezwłasnowolniona', ma pełne prawo decydować o swoimciele, natomiast nie o życiu lub śmierci, organizmu który jest w niej." to zdanie jest logicznie sprzeczne to ALBO MOŻE decydować o swoim ciele i co się z nim dzieje ALBO NIE i wówczas można kobietę ciężarną porównać do "inkubatora". To co, według Ciebie do kobiety należy PRAWIE całe jej ciało? prawie, bo bez macicy i jej zawartości! Odpowiedz Link Zgłoś
przemyslawo2 Zaślepiająca nienawiść katolickich radykałów do... 25.09.09, 09:51 Redaktor pisze: "Tylko jeżeli przyjmiemy ideologiczne założenie, że ludzki zarodek i dziewięcioletnie dziecko to jeden i ten sam człowiek i że należy im się takie same traktowanie." A dlaczego przyjmuje się ideologiczne założenie, że osobnik, który wczoraj zamordował sąsiada i ten osobnik dzisiaj to ten sam człowiek? Jak można karać za wczorajsze morderstwo kogoś kto dziś już jest inny. Przecież ludzie się zmieniają i sytuacje się zmieniają. A teraz na poważnie. Proaborcyjni ekstremiści nie mogą pojąć, że to właśnie ich założenie, że zarodek i 9 letnie dziecko to nie ten sam człowiek jest ideologiczne i arbitralne. Odpowiedz Link Zgłoś
zygzaak Zaślepiająca nienawiść katolickich radykałów do... 25.09.09, 10:07 A ja uważam że aborcja powinna byc dozwolona przez całą ciąże-jeśli ciąża donoszona to po urodzeniu sie główki należy zacisnąc usta dziecka by nie mogło złapac oddechu i problem z głowy.Jestem feministką i mój brzuch to moja własność.W krajach skandynawskich stosuje sie metode aborcji przez tzw.częściowe urodzenie-dziecku wbija sie do głowy odsysacz mózgu-a potem rodzi reszte ciała-to juz wtedy nie człowiek bo nie ma mózgu.W chinach utopiono tysiące jeśli nie miliony dziewczynek ico-i nic sie nie stało.Tylko sama nie wiem czy takie "dziecko" po takiej aborcji pochować,na jakim cmentarzu,lub po prostu wyrzucić,ale gdzie.Kanalizacja może sie zatkac i bedzie kłopot. Odpowiedz Link Zgłoś
janinaelz Re: Zaślepiająca nienawiść katolickich radykałów 25.09.09, 15:49 ciezko sie czyta takie bzdury, przesiane nienawiscia, odwrocmy sytuacje i to wlasnie Panska zona jest w ciazy i moze umrzec lub stracic zwrok, pan to oczywiscie jest kochajacy tatus i podejmuje to ryzyko, zona rodzi i, albo zyje albo nie a tak na marginesie skad masz taka wiedze jak jest w rajach skandynawskich lub w Chinach. Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Przyszedł Chrystus do Pacewicza... 25.09.09, 10:26 ...a na polski kołtun nawet nie splunął, aby go, wbrew woli, nie uzdrowić! Bo Polacy za kołtun mają cierpieć! Odpowiedz Link Zgłoś
rychoku Mowa wasza niech będzie tak, tak, nie nie 25.09.09, 10:31 Morderca jest mordercą, pedał jest pedałem i żadne wyroki sądów tego nie zmienią. Przecież pani Tysiąc nie zaprzecza, że chciała zamordować swoje dziecko, a z lekarzy zrobić katów. Uświadomienie jej zła, które chciała popełnić jest obowiązkiem (i przejawem) miłości bliżniego. Utwierdzanie jej w złu prowadzi do największego nieszczęścia - wiecznego potępienia. Kto więc utwierdza panią Tysiąc w złu, skazuje ją na potępienie, a życzenie komuś nieszczęścia jest przejawem nienawiści. I kto tu tak naprawdę nienawidzi bliżniego? radix.blog.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
marcinsen Zaślepiająca nienawiść katolickich radykałów do... 25.09.09, 10:50 wiele dyskusji i sporów wokół całej sprawy Pani Alicji. Atmosferę podgrzewają zwolennicy aborcji, a Kościól nieudolnie broni sie, sam wpędzając siebie w kozi róg. chciałbym wytłumaczyc jeden aspekt, choc daleko mi do katolicyzmu. W świetle Prawa Bożego jesli ktoś kiedys liznał przynajmniej nauczania Jezusa, wiadomo ze aborajca jest grechem, co więcej już w starym Testamencie a wiec w religii judaistycznej wsród grzechów wołających o pomstę do nieba jest "spędzenie płodu", Kościół myślę ze broni tej nauki. Nie chodzi tu o to że potępia Panią Alicję, absolutnie nigdzie nie jest tak napisane, nie potępia cłżowieka i Jezus nie potępiał, ale wskazuje że gyby dokonała tego czynu stałaby sie odpowiedzialna za smierc dziecka, czyn zawsze bedzie złym, najwyżej okolicznosci mogą trochę łagodzic sytuację. To tak jak z kradzieżą jeśli człowiek kradnie ze sklepu żeby zarobic na tym to jest kradzież, a jesli by ukradł bo byłby głodny czy to już nie byłaby kradzież? Zastanówcie się? Mógł przecież poprosic. Czyn zawsze jest czynem i tu i tu była kradzież, ale inne okoliczności. Czy można tych dóch złodziei tak samo ukarac, nie ale napewno i w jednym i w drugim przypadku była kradzież i jeden i drugi cżłowiek są złodziejami. Czyż nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś
grastep00 Rozwiązać konkordat-już czas. 25.09.09, 11:12 Kiedy wreszcie konkordat zostanie rozwiązany? To co wyczynia kler nie mieści sie w glowie.Występuje np.o zwrot ziemi,która nalezała ponoć do koscioła w XVIIIw.Wciśnięto religię do szkół.Zaczynają sukienkowi powoli czynić z Polski państwo koscielne.Postęp nauki nie mieści sie w ich głowach.Dojdzie do tego,ze zaczną sprzedawać kościoły,tak we Francji już się dzieje.Jedyna nadzieja,że wreszcie do władzy dojdzie ktoś,kto zahamuje ten dziki pęd. Odpowiedz Link Zgłoś
kanapkowiec Profilaktyka 25.09.09, 11:15 wystarczy zmienić K.k. art. 156 &1 Kto powoduje ciężki uszczerbek na zdrowiu w postaci: p.1) pozbawienia człowieka ....zdolności płodzenia .... podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10. po zmianie ww art. kobieta (albo jej partner) chora (i nie tylko) mogłaby poddać się sterylizacji. W cywilizowanych krajach nie jest to przestępstwem. przykład moja sąsiadka p.X upośledzona umysłowo lat ok. 57, ma męża również upośledzonego psychicznie, była już 10 razy w ciąży i za każdym razem ją usuwała. Czy polski prawodawca pomyślał choć raz jakie spustoszenie dodatkowo zrobiły te zabiegi w jej psychice? a wystarczyło (za jej zgodą) pozbawić jej ciało tej zdolności, wtedy jak to ona mówi mogłaby się seksić całymi dniami. Odpowiedz Link Zgłoś
n0e2008 Re: Profilaktyka 25.09.09, 11:20 jest to jeden z niewielu przypadków, w których się zgadzam z lewakami i aborcjonistkami: sterylizacja powinna być zalegalizowana, byłoby wtedy mniej dramatów, i wreszcie mogłyby decydować o swoim (tylko i wyłącznie swoim) ciele. Odpowiedz Link Zgłoś
gcc1 Re: Profilaktyka 25.09.09, 14:03 decydowanie o wlasnym ciele? buhaha to juz szczyt lewactwa Odpowiedz Link Zgłoś
janinaelz Re: Profilaktyka 25.09.09, 16:02 prosze o odpowiedz bo chociaz mam 52 lata to nie wiem co to znaczy "lewacy", a panstwa dyskusja jest wyjatkowo ciekawa Odpowiedz Link Zgłoś
gcc1 Re: Profilaktyka 26.09.09, 12:24 lewactwo to skrajna odmiana lewicy,trzeba nazywac rzeczy po imieniu Odpowiedz Link Zgłoś