1zorro-bis 25.09.09, 11:10 a ten facet to z ktorej sowieckiej psychiatruszki uciekl? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zuq1 To się w głowie nie mieści... 25.09.09, 12:45 koleś porównuje granat ręczny z bombą atomową. Rzekome polskie zbrodnie nijak się mają do "kary" jaką popełniono w Katyniu i innych miejscach. Ruskie to obca kultura, choć niby Słowianie jak my. Lepiej trzymać z Niemcami - oni przynajmniej umieli się przyznać do win, co sprawia, że dzisiaj na każdej płaszczyźnie mamy lepsze kontakty z nimi niż z Rosją. Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: To się w głowie nie mieści... 25.09.09, 14:01 Jak ten biedny koleś miałby cokolwiek udowodnić, skoro według Rosjan, nie ma dowodów nawet na to, że ktokolwiek tam zginął. Przecież niedawno radziecki sąd (radziecki, to nie pomyłka; tam się nic nie zmieniło) domagał się aktów zgonu ofiar z Katynia twierdząc, że nie ma dowodów na to, że ktokolwiek tam zginął... Odpowiedz Link Zgłoś
black_horn Re: To się w głowie nie mieści... 25.09.09, 22:19 Dobrzy ,,rosjanie,, i zli Polacy, potomek ku... i poganiacza baranów.I kto tu chce pisać historie na nowo. Odpowiedz Link Zgłoś
przecinek_cambridge Pan Aleksandr znów w akcji. 22.05.10, 17:26 nvo.ng.ru/history/2010-05-21/14_katyn.html?mpril Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: "W Katyniu stracono zbrodniarzy" 25.09.09, 12:52 Kogo masz na myśli? Autora notki w GW? Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro-bis Re: "W Katyniu stracono zbrodniarzy" 26.09.09, 07:27 nie. "Badacza" rosyjskiego.... Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: "W Katyniu stracono zbrodniarzy" 25.09.09, 12:55 Ruski z lekka przegiął. Już nawet Beria pisząc do KC WKP(b) podał bardziej wiarygodne motywy rozwałki. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok i dlatego Eichmann był lepszy od każdego sowieckie 25.09.09, 13:54 go enkawudzisty! Eichmann przyznał sie do czynu i poniósł za to adekwatną karę. Enkawudzista zawsze będzie zwalał na ofiary, nie poniósł kary i żyje w poczucie wielkiej szczęśliwości. Kiedy Rosja wyzdrowieje? Kiedy księżyc spadnie na kulę ziemską lub kiedy słońce zamieni sie w białego karła......... Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Tego Szirokorada pewnie 25.09.09, 13:02 splodzil jakis syfilityk zamroczony denaturatem,bo to co ten truten opisuje to sie zupelnie juz kupy nie trzyma.Ale ujawniony jest kolejny rosyjski "intelektualista",mocny jest tam sklad umyslowy rosyjskiej elyty. Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Re: Tego Szirokorada pewnie 25.09.09, 13:17 12.12a1 napisał: > splodzil jakis syfilityk zamroczony denaturatem,bo to co ten truten opisuje to > sie zupelnie juz kupy nie trzyma.Ale ujawniony jest kolejny rosyjski > "intelektualista",mocny jest tam sklad umyslowy rosyjskiej elyty. ------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
matti_cipanen Re: nareszcie ktos rzekł prawdę 25.09.09, 13:51 dziękujemy temu panu. Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Ciekaw jestem jak to wyjasnią dyżurne sowiety... 25.09.09, 13:10 O jakim dialogi i poszanowaniu prawdy historycznej mozna mówić, jeśli ktoś w Moskwie płodzi takie brednie ?! Odpowiedz Link Zgłoś
kph Re: Ciekaw jestem jak to wyjasnią dyżurne sowiety 25.09.09, 13:23 To się nazywa wolność prasy w Rosji. Każdy debil może nadrukować cokolwiek. W Polsce np. mamy artykuły Pana Radziwinowicza. Bo mamy wolność prasy i każdy może sobie zamówić dowolny artykuł:) Co innego oficjalne stanowisko MSZ czy uchwała Sejmu / Dumy Państwowej. Odpowiedz Link Zgłoś
thadd Re: Ciekaw jestem jak to wyjasnią dyżurne sowiety 25.09.09, 13:40 A moze to Rosjanie maja racje ? Dlaczego uwazacie ze " wasza prawda historyczna " jest najprawdziwsza. Przeciez prawda jest ze polskie MSZ tamtych czasow nie opuszczalo Berlina, prawda jest ze Polacy razem z hitlerowskimi niemcami zagarnelo czesc Chech, prawda jest ze od niepamietnych czasow Polacy mordowali ludnosc kresow wschodnich., prawda jest ze bestalsko mordowano jencow wojennych w 1920 r. Moze by tak panowie " lachiw" uderzyc sie w piersi i uznac i swoje bestialstwa popelniane na narodach zza wschodniej granicy. Odpowiedz Link Zgłoś
bachczysaraj Proszę o dowody. 25.09.09, 13:53 Proszę o dowody, że "Polacy mordowali ludnosc kresow wschodnich" i jencow wojennych w 1920. Gdzie i kiedy. Konkretnie. W przeciwnym razie jesteś kłamliwą medną. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok przecież wiadomo, że on nie ma dowodów............ 25.09.09, 13:56 dostał prikaz, aby napisać, to i napisał. Natomiast są dowody na to, że sowieci w trakcie ofensywy masowo mordowali Polaków na kresach i nie tylko............ Odpowiedz Link Zgłoś
thadd Re: Proszę o dowody. 25.09.09, 14:13 Prawd historycznych sie nie dowodzi . To przeciez wasz punkt widzenia - mendo. Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: Proszę o dowody. 25.09.09, 14:15 Dowodzi się faktów. Katyń był faktem, chociaż przez lata usiłowaliście nie przyznać się do sprawstwa, a teraz szukacie usprawiedliwień. Podaj więc dowody, na rzekome fakty, które tu przytoczyłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Re: Proszę o dowody. 25.09.09, 14:23 thadd napisał: > Prawd historycznych sie nie dowodzi . To przeciez wasz punkt widzenia - mendo. Obrażasz i kłamiesz. Dowodów nie przedstawiasz... Odpowiedz Link Zgłoś
smiercrosji Re: Proszę o dowody. 25.09.09, 18:57 thadd napisał: > Prawd historycznych sie nie dowodzi . To przeciez wasz punkt widzenia - mendo. ty qrwO UKRAINSKA WSZAWA SZMATO.... ZAJEBIE CIE KU... JAK DORWE CH...U!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
john_lennon Re: Proszę o dowody. 25.09.09, 16:27 Gdy się już nauczysz czytać ze zrozumieniem, sięgnij do książki Normana Daviesa "Orzeł biały, czerwona gwiazda. Wojna polsko-bolszewicka 1919-1920", to znajdziesz. Chociaż wyraźnie faworyzuje Polskę, to jednak zachował obiektywizm. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok no wiec, gdzie są te dowody kagebisto? 25.09.09, 18:10 strony proszę! Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: Ciekaw jestem jak to wyjasnią dyżurne sowiety 25.09.09, 14:13 thadd napisał: > A moze to Rosjanie maja racje ? Tak, jak mieli rację twierdząc, że Katyń, to robota Niemców? > Dlaczego uwazacie ze " wasza prawda historyczna > " jest najprawdziwsza. Nie "nasza prawda historyczna", tylko po prostu "prawda historyczna". > Przeciez prawda jest ze polskie MSZ tamtych czasow nie > opuszczalo Berlina, Nie, to nie jest prawdą. Masz może jakieś nieznane nikomu dowody? > prawda jest ze Polacy razem z hitlerowskimi niemcami > zagarnelo czesc Chech, To jest nie tyle nieprawda, co raczej nadinterpretacja. Polacy odebrali ziemie zagarnięte przez Czechów podczas wojny polsko-bolszewickiej. > prawda jest ze od niepamietnych czasow Polacy mordowali > ludnosc kresow wschodnich., To też nie jest prawdą. A może spróbujesz jeszcze Polakom przypisać wielki głód na Ukrainie? > prawda jest ze bestalsko mordowano jencow wojennych > w 1920 r. To również nie jest prawdą. Masz pecha, bo nieprawdziwość tych słów potwierdziła nawet oficjalna komisja polsko-rosyjska złożona z delegowanych przez obie strony historyków. > Moze by tak panowie " lachiw" uderzyc sie w piersi i uznac i swoje > bestialstwa popelniane na narodach zza wschodniej granicy. No tak, tylko które narody? Jedynymi faktycznymi bestialstwami z tego zestawu są zbrodnie radzieckie na Ukrainie i odebranie przez Polskę swoich ziem Czechom, za co Polacy przeprosili i co odbyło się bez ani jednego strzału. W dodatku Zaolzie nie leży na wschód od Polski, ani tym bardziej Rosji. Czy w swoich kłamstwach przystroicie się teraz w piórka obrońców Czechów i zaczniecie wszystkim wmawiać, że Katyń był zemstą za Zaolzie? Śmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
sir_fred Re: Ciekaw jestem jak to wyjasnią dyżurne sowiety 25.09.09, 14:46 I po co z kacapską agenturą dyskutować? Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Drogi forumowy sowiecie ! 25.09.09, 14:21 Polskie MSZ rezydowało w tamtych czasach w warszawie przy ul. Klonowej. W Berlinie był polski ambasador, a wizyty aż tak częste nie były. To sowiecka Rosja miała rozmaite umowy z Niemcami, przez cały okres dwudziestolecia, o współpracy wojskowej i politycznej, wymierzone one były w pokój, czyli w ład wersalski... W 1938 Polska zajęła Zaolzie, co jest pwoodem polskiego wstydu i za polski prezydent dopiero co przeprosił Czechów. Polacy jednak czeskich oficerów nie mordowali strzałem w tył głowy, nie deportowali też jakichkolwiek czeskich rodzin. Ba, Polska sformowała Legion Czechosłowacki... Proszę odszczekac kłamstwa o tym, że Polacy od niepamiętnych czasów mordowali ludność kresów wschodnich, albo prosze przedstawić WIARYGODNE dowody ! Już nie raz udowodniono, że żadnych morderstw na jeńcach w 1920 roku nie było, strona polska opublikowała nawet stsowne dokumenty, bez zastrzeżeń zaakceptowane przez stronę rosyjską. Powielasz wredne propagandowe kłamstwa ! Kogo niby "panowie lahiw" mordowali na wschodnich ziemiach ?! Przypomne, że tamtejsza szlachta była miejscowa, spolonizowana dobrowolnie, ale miejscowa. Tak na marginesie, ja mam polsko-rosyjsko-węgiersko-niemieckie korzenie i jestem "białopolakiem" oraz Prusakiem, węgierskim honwedem czy białym Rosjaninem, zależnie, do woli propagandy chwili... dla mnie samego jestem Polakiem, bo takim się czuję. Nie jestem tylko kłamcą i zbrodniarzem, a takimi są ci, którym na tym forum się wysługujesz... Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Ciekaw jestem jak to wyjasnią dyżurne sowiety 25.09.09, 15:42 thadd napisał: > Przeciez prawda jest ze polskie MSZ tamtych czasow nie > opuszczalo Berlina Czyżby? Odpowiedz Link Zgłoś
qku2 Re: Ciekaw jestem jak to wyjasnią dyżurne sowiety 25.09.09, 16:22 thadd napisał: > A moze to Rosjanie maja racje ? Dlaczego uwazacie ze " wasza prawda historyczna > " jest najprawdziwsza. Przeciez prawda jest ze polskie MSZ tamtych czasow nie > opuszczalo Berlina, prawda jest ze Polacy razem z hitlerowskimi niemcami > zagarnelo czesc Chech, prawda jest ze od niepamietnych czasow Polacy mordowali > ludnosc kresow wschodnich., prawda jest ze bestalsko mordowano jencow wojennych > w 1920 r. Moze by tak panowie " lachiw" uderzyc sie w piersi i uznac i swoje > bestialstwa popelniane na narodach zza wschodniej granicy. zgadzam się niestety z tym co napisał thad" ramię w ramię z faszystami zaatakowali Czechy, na wschodzie mordowali ramię w ramię z sowietami w wielu wypadkach ukraińców, wymordowali znacznie więcej jeńców sowieckich w 1920 niż sowieci naszych w katyniu. Fakt nie strzelali w tył głowy, ale dla jeńca który chory w gorączce i głodzie brudzie i smrodzie zdychał a nie umierał może śmierć od strzału w głowę jest bardziej humanitarna. Dodając do tego naszą dość chętną pomoc w niszczeniu żydów ... Nie fikajcie tu wy świętsi od papieża. To była wojna, wśród Rosjan, Polaków, Niemców, Amerykanów, Anglików byli bohaterowie i świnie. Znam wielu Rosjan i wcale mnie nie dziwi że wywodzimy się z jednej rodziny Słowian. Charakter, mentalność, zachowania są bardzo podobne. Znacznie lepiej zawsze czuję się w obecności Ruska niż niemca czy anglika. Problemem jest nasza ocena komunizmu, stalinizmu. Nasza jest inna niż ich. Ale dlaczego aż tak bardzo zależy nam na ich nawracaniu. Zajmijmy się sobą, swoimi problemami. Przestańmy wciąż wymachiwać szabelką w ich stronę. Jeżeli w przeszłości się tak zachowywaliśmy to nie dziwią mnie trzy, a niektórzy mówią cztery rozbiory. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Ciekaw jestem jak to wyjasnią dyżurne sowiety 25.09.09, 16:42 qku2 napisał: > na wschodzie mordowali ramię w ramię z sowietami w wielu > wypadkach ukraińców, Ramię w ramię z Sowietami? O czym mówisz? Odpowiedz Link Zgłoś
qku2 Re: Ciekaw jestem jak to wyjasnią dyżurne sowiety 25.09.09, 16:46 mój dziadek tam żył i opowiadal jak ukraińcy mordowali polaków a polacy często przy udziale wojsk sowickich mścili się na ukraińcach. To prawda tak było. Nie będę teraz wydawał wyroków kto bardziej winny to inna bajka, Prawda jest taka że Ukraina nigdy Polską nie była i to jest na pewno argument na korzyść ukraińców chociaż z naszego punktu widzenia - bandytów... Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Ciekaw jestem jak to wyjasnią dyżurne sowiety 25.09.09, 16:52 qku2 napisał: > mój dziadek tam żył i opowiadal jak ukraińcy mordowali polaków a polacy często > przy udziale wojsk sowickich mścili się na ukraińcach. Jeśli rozumiem Twój tok rozumowania, to twierdzisz, że jacyś Polacy rzekomo mordowali Ukraińców i za to w Katyniu władze ZSRR postanowiły zamordować polskich oficerów. Odpowiedz Link Zgłoś
qku2 Re: Ciekaw jestem jak to wyjasnią dyżurne sowiety 25.09.09, 17:04 odpowiadam na twoje pytanie... czytaj po prostu ze zrozumieniem i nie staraj się naditerpretowywać. Ja po prostu piszę że nie jesteśmy tacy święci, nie wiem skąd w Polakach taka buta i zarozumiałość aby twierdzić że jako naród jesteśmy lepsi od innych. Zaletą ludzi poczciwych jest to by przyjmować innych z ich zaletami ale i wadami. Nie pouczajmy tak stanowczo podczas gdy sami wad swoich mamy co niemiara. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Ciekaw jestem jak to wyjasnią dyżurne sowiety 25.09.09, 18:20 qku2 napisał: > Ja po prostu piszę że nie jesteśmy tacy święci, Ty tez powinieneś czytać to co napisałem. Nie twierdzę, że jako naród jesteśmy lepsi lub gorsi niż inni. Ale czy to uzasadniało wymordowanie przez Rosjan kilunastu tysiędzy ludzi, którzy walczyli z Niemcami? Odpowiedz Link Zgłoś
qku2 Re: Ciekaw jestem jak to wyjasnią dyżurne sowiety 25.09.09, 18:47 malkontent - pasuje do sposobu Twojej rozmowy. Nic Kolego nie tłumaczy zbrodni dokonywanych przez ludzi na ludziach; Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Ciekaw jestem jak to wyjasnią dyżurne sowiety 25.09.09, 18:52 qku2 napisał: > Twojej rozmowy. Nic Kolego nie tłumaczy zbrodni > dokonywanych przez ludzi na ludziach; Dobrze, że przynajmniej w jednej kwestii się zgadzamy. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok kuku, chyba na muniu 25.09.09, 19:53 ukraincy mordowali Polaków w 1943 roku! A sowieci zamordowali polskich oficerów w 1940 roku, w kwietniu! Kapujesz???? Dziadek tego nie opowiedział, co? Odpowiedz Link Zgłoś
qku2 Re: kuku, chyba na muniu 27.09.09, 12:23 sam sobie coś tam powiedział potem sam spuentował, jesteś z siebie sam zadowolony ( myślę że wszystko sam sobie robisz - niektórym tak wystarcza ) ale o co ci chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
koszerny51 Re: Ciekaw jestem jak to wyjasnią dyżurne sowiety 25.09.09, 16:48 Izaak, to ty? Odpowiedz Link Zgłoś
nocrew Re: Ciekaw jestem jak to wyjasnią dyżurne sowiety 25.09.09, 17:22 Synku Ty się uderz w swój pusty czerep :) moja rodzina mieszkała na wschodzie Rzeczypospolitej od XVI w. do 1945 r. Pierwsze represje i konfiskaty ziemi przez administrację rosyjką zaczęły się po 1812 r. i trwały do odzyskania niepodległości do wojny 1918 - 1920. Poruszaliśmy się od Kijowa do Rygi, to był nasz świat. Jeszcze do 1863 byliśmy razem godło powstania styczniowego to litewska Pogoń, archanioł Gabriel Ukrainy i polski orzeł w koronie. W Kijowie po 1918 r. mówiło się po polsku. Podzielił nas brak wspólnego państwa i każdy poszedł swoją drogą. Trudno słuchać podobnych bredni. Wybierzmy przyszłość i dialog ale o naszych bohaterach nie zapomnimy :) Odpowiedz Link Zgłoś
qku2 Re: Ciekaw jestem jak to wyjasnią dyżurne sowiety 25.09.09, 17:40 miałem cię zignorować - i nie będę ci synku kazał uderzać się w pusty czerep - ale wiedz że Kijów, Ryga to twoje niezdrowe tęsknoty. Polacy przyjęli tam czyjąś gościnę a potem chcieli tej gościny nadużyć. Jak ja przyjmę gościnę w twoim mieszkaniu to synku powiedz czy mogę się czuć właścicielem twojego domu. Tacy jak ty są niereformowalni zawsze będziesz piał - "Kijów, Kijów" Synku to była i jest Ukraina. Historia Rosji-Polski-Ukrainy; trzech sąsiadów jest bardzo ciekawa. Ja kocham Polskę - Polaków, ale szanuję Rosjan i Ukraińców. Przez takich jak ty po wszystkich trzech stronach jeszcze długo będziemy mieli do czynienia z obelgami, zawiścią i nienawiścią wśród Słowian Odpowiedz Link Zgłoś
aurelw [...] 26.09.09, 00:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
brytnej "W Katyniu stracono zbrodniarzy" 25.09.09, 13:24 Kto wie, czy wsrod zamordowanych w Katyniu nie bylo faktycznie jakichs zbrodniarzy i pospolitych przestepcow. Zwazywszy na liczbe ofiar, pewnie byli jacys. Ale bezposrednich dowodow na to nie ma. Malo tez prawdopodobne, ze z jencami po wojnie polsko-radzieckiej Polacy zawsze obchodzili sie poprawnie. Ale i tu trudno cos konkretnego powiedziec. Nawet gdyby tego typu przypuszczenia mialy poparcie w dowodach, to uogolnienia rosyjskiego pismaka sa skandaliczne. Nie dlatego, ze godzi w pamiec ofiar, ale dlatego, ze szcuje na siebie zyjacych obecnie ludzi. Tak samo jak Rydzyk, Kaczynski pierwszy i drugi i kilku innych, bardzej gladkich podjudzaczy. Ale ci ostatni sa w Polsce powszechnie szanowani jakos. Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Re: "W Katyniu stracono zbrodniarzy" 25.09.09, 13:35 brytnej napisał: > Kto wie, czy wsrod zamordowanych w Katyniu nie bylo faktycznie > jakichs zbrodniarzy i pospolitych przestepcow. Zwazywszy na liczbe > ofiar, pewnie byli jacys. ---------------------------------------------------------------------- Niestety,wsród ofiar masowych kazni przestepców polskich nie bylo,bo tych wcielali do swojej armii,albo do wojska które bylo pod dowództwem sowieckim na przyklad Rola-Zymierski,Berling. Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Re: "W Katyniu stracono zbrodniarzy" 25.09.09, 14:27 Co ty bredzisz ?! W Katyniu zamordowano oficerów Wojska Polskiego, zawodowych i rezerwy. Znajdź, na ogólnodostepnej liście katyńskiej, choć jedno nazwisko przestępcy ! Co do jeńców z 1920 sa opublikowane, i znane w Rosji, niekwestionowane, dokumenty o losach jeńców. Nie ma tu pola do gdybania. ten sowiecki pismak nie zrobił tego sam, takie jest polityczne zapotrzebowanie, zgłoszone przez rosyjskie władze. Odpowiedz Link Zgłoś
brytnej Re: "W Katyniu stracono zbrodniarzy" 25.09.09, 14:51 q_vw napisał: > Co ty bredzisz ?! W Katyniu zamordowano oficerów Wojska Polskiego, > zawodowych i rezerwy. Znajdź, na ogólnodostepnej liście katyńskiej, > choć jedno nazwisko przestępcy ! Mam na mysli, ze to nie jest _wcale_ wazne, czy tam jacys przestepcy byli. Nawet gdyby byli (co naprawde bardzo trudno wykluczyc), nie upowaznia to nikogo, historyka czy histeryka, do plucia jadem na prawo i lewo. > Co do jeńców z 1920 sa opublikowane, i znane w Rosji, > niekwestionowane, dokumenty o losach jeńców. Nie ma tu pola do > gdybania. Pole do gdybania jest zawsze. Tak samo jak ipeenerzy gdybali na temat Sikorskiego. A spieranie sie o malo w tej chwili znaczace fakty nie ma zadnego sensu, bo nie to jest istota konfliktu. > ten sowiecki pismak nie zrobił tego sam, takie jest polityczne > zapotrzebowanie, zgłoszone przez rosyjskie władze. Ja sadze, ze niekoniecznie przez wladze. Wystarczy zapotrzebowanie spoleczne. W Polsce zapotrzebowanie na Wolkow, Rydzykow, Kurskich, Gowinow jest i nikt go specjalnie zglaszac nie musi. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_ag_o Re: "W Katyniu stracono zbrodniarzy" 25.09.09, 15:37 Tak sobie splunąłeś na zamordowanych chociaż nie masz żadnych dowodów. Równie dobrze można powiedzieć, że niewykluczone że jesteś pedofilem, chociaż nie jest to takie ważne bo nie o tym dyskutujemy, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
brytnej Re: "W Katyniu stracono zbrodniarzy" 25.09.09, 17:09 dr_ag_o napisał: > Tak sobie splunąłeś na zamordowanych chociaż nie masz żadnych dowodów. Równie d > obrze można powiedzieć, że niewykluczone że jesteś pedofilem, chociaż nie jest > to takie ważne bo nie o tym dyskutujemy, prawda? Akurat taka insynuacja to oszczerstwo. Natomiast ochrona prawna godnosci osoby zmarlej z uplywem lat stopniowo uplywa. Jest na ten temat kilka wyrokow. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok zbrodnie wojenne, to zbrodnie wojenne 25.09.09, 20:01 i na ten temat jest kilka wyroków.............. Odpowiedz Link Zgłoś
te_rence "W Katyniu stracono zbrodniarzy" 25.09.09, 13:50 niezłtym trzeba być sku synem ruskim żeby coś takiego napisać... k wa rosja mordercy chwalą swoich dawnych morderców Odpowiedz Link Zgłoś
asiazlasu "W Katyniu stracono zbrodniarzy" 25.09.09, 13:59 cytuje :"Wielu Niemców, żołnierzy "wrogiej armii zabijało i gwałciło ludność cywilną, ale tak naprawdę to Polacy byli "najgorszymi wrogami Rosji". no, tego to negowac nie mozemy :-))) Read more: wyborcza.pl/1,75968,7077445,_W_Katyniu_stracono_zbrodniarzy_.html#ixzz0S7Q9RhvV Odpowiedz Link Zgłoś
thadd Re: "W Katyniu stracono zbrodniarzy" 25.09.09, 14:17 .. i sa.. probujac angazowac swiat do wojny z Rosja ( tarcze rakietowe, prowokacje gruzinskie, veta w sprawie dostaw rosyjskiego gazu na zachod ) ale nic z tego, skoro amerykanie jedza juz z rosyjskiej reki , stara europa na rosyjskim pasku to Polska jest w tej grze bez znaczenia. Warto to sobie uswiadomic ze nadchodzi zima i d..y moga przymarznac do stolkow. Odpowiedz Link Zgłoś
sir_fred Re: "W Katyniu stracono zbrodniarzy" 25.09.09, 14:50 Rosja zdycha. Za 30 lat będziecie już tylko kolonią zapitych drwali i górników ... Odpowiedz Link Zgłoś
qku2 Re: "W Katyniu stracono zbrodniarzy" 25.09.09, 19:41 Rosja zdycha. Za 30 lat będziecie już tylko kolonią zapitych drwali i górników zawsze taka była a mimo to byliśmy jej kolonią, Odpowiedz Link Zgłoś
artie40 Re: "W Katyniu stracono zbrodniarzy" 25.09.09, 15:00 Kacapska mendo, kłamiesz ale nieudolnie. thadd napisał: > .. i sa.. probujac angazowac swiat do wojny z Rosja ( tarcze rakietowe, prowokacje gruzinskie, veta w sprawie dostaw rosyjskiego gazu na zachod) Veto, w dostarczniu gazu, to stosuje Rosja. Już parę razy zakręcała kurek, mimo umów. ale nic z tego, skoro amerykanie jedza juz z rosyjskiej reki, Dowcip tygodnia. stara europa na rosyjskim pasku I dlatego Włochy, UK, podpisuje umowy gazowe i naftowe np, Libią, hehe. to Polska jest w tej grze bez znaczenia. Warto to sobie Nie bój, nie bój, mimo ostatniego wypadku w kopalni, węgla mamy dużo. Warto to sobieuswiadomic ze nadchodzi zima i d..y moga przymarznac do stolkow. Nie bój, nie bój, mimo ostatniego wypadku w kopalni, węgla mamy dużo, nie przymarzną, wystarczy dotąd, aż nie wymrzecie od wódy, AIDS i narkotyków - a to akurat idzie wam nieźle, 700 000 corocznie jest was mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
ad2009 Re: "W Katyniu stracono zbrodniarzy" 25.09.09, 16:25 Ty się lepiej martw o siebie Jak tam Chińczycy na Syberii? Odpowiedz Link Zgłoś
aurelw Re: "W Katyniu stracono zbrodniarzy" 26.09.09, 00:20 thadd napisał: > .. i sa.. probujac angazowac swiat do wojny z Rosja ( tarcze rakietowe, > prowokacje gruzinskie, veta w sprawie dostaw rosyjskiego gazu na zachod ) ale > nic z tego, skoro amerykanie jedza juz z rosyjskiej reki , stara europa na > rosyjskim pasku to Polska jest w tej grze bez znaczenia. Warto to sobie > uswiadomic ze nadchodzi zima i d..y moga przymarznac do stolkow. Tee Putin zamknij swa śmierdząca szczekaczkę.... Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 "W Katyniu stracono zbrodniarzy" 25.09.09, 15:06 Swołocz zawsze była i jest swołoczą. Może idiota = rosjanin? Odpowiedz Link Zgłoś
zbujowachata "W Katyniu stracono zbrodniarzy"U każdego Rosjanin 25.09.09, 15:20 Każdy Rosjanin w wieku powyżej 40 lat cierpi na nieuleczalną corobe ,,gorszą od Aidsa,, zerowy brak pokory , Nie moze dopuścić mysli że nacja wielikiej kamunistycznej Rusi rozmyła się i nie pozostało po niej nic oprócz arogancji i taplania sie nadal że ich kłamstwa to naturalnaja Prawda !!! A prawda jest taka że następne trzy pokolenia potrzeba aby ten naród miał tyle pokory co naród Polski w 1980 roku i póżniej !!! I nie używając dosadnych słów komentarz z taka nacją jest zbyteczny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
minipolak ja tam sie nie dziwie tym bolszwickim 25.09.09, 15:20 sobakom. ujadaja jak wsciekle psy bo nic innego nie moga. ten jad i nienawisc zabije ich od srodka jezeli wczesniej nie zapija sie na smierc. Odpowiedz Link Zgłoś
quant34 "W Katyniu stracono zbrodniarzy" 25.09.09, 15:36 "Takiego wybryku nie możemy puścić mimo uszu. Rodziny ofiar Katynia powinny domagać się przeprosin" I tutaj się Pan myli Panie Redaktorze. Publikowanie w ogólnopolskiej Gazecie Wyborczej wypocin nikomu nieznanego pseudo-dziennikarza i po prostu debila, jest jego sukcesem. Gdybyśmy mieli niepokoić wdowy katyńskie każdą brednią wypowiedzianą przez rosyjskich faszystów, to doświadczałby cierpień na okrągło. Z ludźmi na poziomie można i należy dyskutować, nawet gdy się mylą, ale jedynym sposobem na debili jest ich ignorowanie. Już chociażby po to aby bliscy ofiar Katynia nie musieli czytać kalumni rzucanych pod adresem ich pomordowanych krewnych. Jak długo przetrząsał Pan rosyjską prasę zanim w jakimś nikomu w Polsce nieznanym pisemku znalazł Pan równie absurdalny artykuł? Przecież w każdym kraju znajdzie się jakiś idiota, któremu w porę nie zabrano komputera i zdążył nabredzić w swojej osiedlowej gazetce. Tylko po jaką cholerę tego idiotę reklamować w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
makar4 Re: "W Katyniu stracono zbrodniarzy" 28.09.09, 17:12 Popieram w całości. Jakiś chory na głowę pisze bzdury. Ale czy zdrowy jest ten, co przyjmuje to serio, cytuje i histerycznie wzywa innych do boju? Trzeba tego dziennikarzynę obowiazkowo wrócić do kraju bo mu pobyt w Rosji nie służy. Trzeba myśleć a nie powtarzać głupoty. Już mu się rzuca na głowę. Jeszcze trochę i skończy się manią prześladowania. Odpowiedz Link Zgłoś
john_lennon W końcu prawda ! 25.09.09, 16:18 w końcu prawda. jakie to przykre, że część Polaków nie potrafi spojrzeć uczciwie i obiektywnie na swoją historię. Kto inteligentny uwierzy, że Polacy to wyjątkowy naród wiecznie nieskalanych niewiniątek, notorycznie niesłusznie krzywdzony przez innych. Były zbrodnie na Litwie, Ukrainie i Białorusi, było mordowanie jeńców, traktowanych przez oficerów wyjątkowo okrutnie, było pacyfikowanie wiosek. W Katyniu nie mordowano szeregowców, nie mordowano też w czambuł wszystkich oficerów, zostali wyselekcjonowani. Kto dopuszcza się zbrodni musi spodziewać się kary. I nie nazywajmy kasty oficerskiej "kwiatem narodu, inteligencją itp". To darmozjady wywodzące się z arystokracji i ziemiaństwa, spędzające życie na chlaniu, kartach i prostytutkach. Odpowiedz Link Zgłoś
bratni_strzal_w_potylice Re: W końcu prawda ! 25.09.09, 16:26 john_lennon napisał: [...stek bzdur...] no i kolejny pierd_olony czekista na forum Odpowiedz Link Zgłoś
john_lennon prawda uwiera ? 25.09.09, 16:30 podobno mózgi nieprzywykłe do myślenia tak właśnie reagują jak twój niećwiczony móżdżek.. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok john lennon? Raczej jakis morderca kagebowski! 25.09.09, 17:40 Tak, w Katyniu wyselekcjonowano, ale kogo? Nie rozstrzelano jedynie specjalistów od spraw rosyjskich............ Nie pisz głupot koles! Jako rosjanin bronisz bandytów, którzy mordowali masowo również rosjan i to namordowali ich miliony! Tylko kretyn broni nkwd! Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: john lennon? Raczej jakis morderca kagebowski 25.09.09, 18:39 1410_tenrok napisał: > Tak, w Katyniu wyselekcjonowano, ale kogo? > Nie rozstrzelano jedynie specjalistów od spraw rosyjskich............ Uuuu. Skąd taki przebłysk, geniuszu? Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok wystarczy poczytać wspomnienia tych, którzy 25.09.09, 19:51 nie zostali rozstrzelani idiotko Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: W końcu prawda ! 25.09.09, 18:37 Trochę światełka na przedwojenne "elity" tak się razi? Odpowiedz Link Zgłoś
ad2009 Re: W końcu prawda ! 25.09.09, 16:31 I nie nazywajmy kasty oficerskiej "kwiatem narodu, > inteligencją itp". To darmozjady wywodzące się z arystokracji i ziemiaństwa, > spędzające życie na chlaniu, kartach i prostytutkach. Zmień nick: proponuję iwan leninowicz Odpowiedz Link Zgłoś
john_lennon Re: W końcu prawda ! 25.09.09, 16:55 dziękuję za propozycję, zostanę przy Lennonie...też komunista Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: W końcu prawda ! 25.09.09, 17:23 john_lennon napisał: > zostanę przy Lennonie...też komunista No tak, nawet żył jak komunistyczny dygnitarz. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok John winston Lennon nie był nigdy komunistą 25.09.09, 17:42 debilu! To, że napisał "Working Class Hero" nie oznacza wcale, że był idiotą! Poczytaj sobie jego własne książki i nie mieszaj do wypisywanych przez siebie swinstw. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Kara za co? 25.09.09, 16:37 john_lennon napisał: > Kto dopuszcza się zbrodn > i > musi spodziewać się kary. Jaką zbrodnię masz na myśli? Polscy oficerowie zostali zamordowani w Katyniu 2 lata po stoczeniu walki przeciwko Niemcom. A "wyselekcjonowano" ich 15 tysięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
john_lennon Re: Kara za co? 25.09.09, 16:53 choćby za 100tys. jeńców, za których śmierć Polska nie chce przeprosić ani nawet się przyznać. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Kara za co? 25.09.09, 17:01 Dość dziwna metoda uzasadnienia ludobójstwa. Jeśli uważasz, że morderstwa w Katyniu były karą za rzekome zamordowanie jeńców sowieckich, to można też na tej samej zasadzie uznać, że to co Polacy zrobili w czasie wojny polsko-bolszewickiej było odwetem za wiele lat okrucieństw jakich doznaliśmy ze strony Rosjii w czasie zaborów. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok jakich sto tysiecy jenców, 25.09.09, 17:44 idioto! nie kłam! Według badan niezależnej komisji polsko-rosyjskiej w owych bozach umarło około 18.000 ludzi. W tym czasie grasowała hiszpanka, Polska była biednym krajem. A ilu w zamordowaliscie Rosjan? Kilkadziesiąt milionów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: Kara za co? 25.09.09, 18:47 en.wikipedia.org/wiki/Katyn_massacre Na dole notki masz fotokopie dokumentów. Przeczytaj. Masz tam napisane za co ich wyrżnięto. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Kara za co? 25.09.09, 19:00 " obozach NKWD ZSRR dla jeńców wojennych i w więzieniach zachodnich obwodów Ukrainy i Białorusi w chwili obecnej przetrzymywana jest wielka liczba byłych oficerów armii polskiej, byłych pracowników polskiej policji i organów wywiadu..." Szkoda, że Ruscy nie napisali w jaki sposób Polacy znaleźli się na tych terenach. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok wyrżnieto, za to, że byli Polakami! 25.09.09, 19:59 to wszystko! Bezczelność - "byli polscy oficerowie". Rozstrzelano ich w ramach bezprawia............ no, cóż, to byli sowieci. A sowieci...... Odpowiedz Link Zgłoś
gollum.z.kremla Re: zamordowani 2 lata po stoczeniu walki 27.11.09, 01:29 Bzdura - pół roku (od jesieni 1939 do wiosny 1940) Odpowiedz Link Zgłoś
bratni_strzal_w_potylice "W Katyniu stracono zbrodniarzy" 25.09.09, 16:25 Kacapy to skur_wiele - tak bylo, jest i bedzie. Nic sie nie zmienia - nadal krasno-armijcy zajmuja sie "wyzwalaniem" http://wystawa.czeczenia.com.pl/ Widac kacapstwo ma wielu "najwiekszych wrogow Rosji", szczegolnie w postaci ludnosci cywilnej, kobiet, dzieci, ... tylko wtedy te skur_wysyny sa mocne. Wobec slabszych albo gdy wbijaja noz w plery. Taka to juz kacapska pijacka mentalnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
krawat23 Re: "W Katyniu stracono zbrodniarzy" 25.09.09, 18:29 Z jednym w twoich wypocinach trudno sie zgodzić - że walczyli tylko ze słabszymi. Walczyli z Niemcami i to tak skutecznie, jak żaden inny naród (z naszym wspaniałym, polskim włacznie). Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: "W Katyniu stracono zbrodniarzy" 25.09.09, 18:51 Gdybyś miał do czynienia z islamskimi fanatykami też doszedłbyś do wniosku, że nie ma innego wyjścia jaki ich fizyczna likwidacja. Odpowiedz Link Zgłoś
mineyko "W Katyniu stracono zbrodniarzy" 25.09.09, 16:33 Bardzo dziękuję panom Kaczyńskim za rozpętanie rosyjskiej nagonki na polskich oficerów. Skandaliczny brak wyobraźni! Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: "W Katyniu stracono zbrodniarzy" 25.09.09, 16:37 Jak widać Rosjan prawda w oczy kole. Odpowiedz Link Zgłoś
grba "W Katyniu stracono zbrodniarzy" 25.09.09, 16:46 Aleksandr Borysowicz Szirokorad podobno "historyk" jeszcze 1 lutego 2008 roku twierdził z pełnym przekonaniem, że Katyń to robota Niemców. Teraz zmienił zdanie... Strasznie labilny umysł... nvo.ng.ru/notes/2008-02-01/8_katyn.html Odpowiedz Link Zgłoś
w.zboralski Czego to po latach dowiaduję się o Polsce... 25.09.09, 17:24 i Polakach. Przynajmniej w rosyjskich opowieściach dorównują swoimi wyczynami Anglikom, Niemcom i Francuzom - więc ich rodziny nie mają się czego wstydzić. Ostatecznie to byli biali, katoliccy, heteroseksualni, aryjscy Europejczycy... Tylko nie zdążyli tyle nagrabić co Anglicy, Niemcy i Francuzi, więc stąd może żal rodzin- spadkobierców. Odpowiedz Link Zgłoś
krawat23 "W Katyniu stracono zbrodniarzy" 25.09.09, 17:40 Artykuł w rosyjskiej gazecie przeczytałem. Rzeczywiście bzdura i chamstwo. Czytając ten artykuł zrobiło mi sie go "żal". Jak tonacy brzytwy sie chwyta ,tak on chwytał sie róznych prawd (nie majacych wiele z istotą rzeczy wspólnego) , półprawd i nieprawd. Ale jednoczesnie coś mi sie przypomniało. Podobna atmosfera była w Polsce w trakcie dyskusji o zbrodni w Jedwabnym. Też na siłę szukano usprawiedliwień-a to pociski , a to czyjeś zeznania , a to SS-mani, którzy mogliby w tym czasie być na miejscu zbrodni, lub chociaż podburzać Polaków, a to kolaboracja Żydów z sowietami itd. No cóż, tacy sa ludzie, nikt nie chce przyznać łajdactw swoich rodaków! Odpowiedz Link Zgłoś
tetradrachma Rosjanie, świadomie sprowadzaja cały problem do 25.09.09, 17:50 absurdu ! Wobec tego, Oni (Rosjanie) przebiegle stawiają przed nami pytanie: Czy można (czy jest sens) dyskutować z szaleńcem !? Tym niemniej nic nie zwalnia z odpowiedzialności J. Kaczyńskiego za to, że działając w imię - utrzymania siebie i swej partii na powierzchni życia politycznego - wciągnął Polaków w to gó... ! Odpowiedz Link Zgłoś
czarnysadov Pranie mozgu 25.09.09, 17:59 Smieszy mnie to jak z namietnoscia nasze media i politycy rozpisuja sie nad zbrodniami komunistow... pomiajac fakt ze Beria i Stalin urodzili sie gruzinami ... to zastnawiam sie dlaczego tak malo miejsca w naszych mediach zajmuje gloryfikacja litewskich czy ukrainskich nacjonalistow ktorzy wcale nie maja mniej krwi na swoich rekach i na dodatek nie zaluja swoich czynow. Co do zbrodni komunistycznych to jakos nie widze takiego zapalu w rozliczaniu zbrodni dokonanych przez naszych krajowych komunistow... ba nikt nie zostal za nie ukarany ... Odpowiedz Link Zgłoś
chris30 Re: Pranie mozgu 25.09.09, 18:24 Historię znasz chyba z "krótkiego kursu historii WKPb". Komuniści z ZSRR wymordowali kilkadziesiąt milionów ludzi, w tym parę milionów Polaków. Czyżby na Litwie była jakaś czarna dziura, w której zniknęła podobna liczba ludzi? A narodowość Stalina nie ma nic do rzeczy: to w Rosji czci się go i uważa za bohatera. Odpowiedz Link Zgłoś
christoph4 "W Katyniu stracono zbrodniarzy" 25.09.09, 18:23 Czytam ostatnio artykuly na remat Katynia i juz mam dosc ,ile Rosjan tu wchodzi wycierajac buty o nasze polskie Forum . Powiem jedno nic w Rosji sie nie zmienilo to barbarzynski narod . Slusznie parlament Europejski Rosje sowiecka do Faszyzmu to co tam bylo to nie mozna nawet opisac. Niemcy poniosly kleskie wyplacily odszkodowania , bija sie w piersji do dzis a co komunisci i spadkobierczni Rosjia , nic . Co tam sie zmienilo tam sa tylko oprawcy , bandyci i najgorsze co moze drzewac w czlowieku . Smialo mozna powiedziec ze rosyski fanatyzm czyli komunizm byl wielokrotnie gorszy od faszyzmu . Rosja sowiecka czyli zolnierze Stalina to jak mi dziadek opowiadal to prawdziwi oprawcy ,zaszawieni , brudni , glodni , napastliwi , pijacy pijacy ponad miare jednym slowem bandyci a nie zolnierze . Juz o zlodziejstwie to nie ma co nawet pisac , rosyjski zolniez to zlodziej , brudas , pijak , chory psychicznie czlowiek . Odpowiedz Link Zgłoś
krawat23 Re: "W Katyniu stracono zbrodniarzy" 25.09.09, 18:33 Tylko ci brudni itd. osobnicy pokonali Niemców, czego Twojemu dziadkowi sie nie udało, leząc z babcia pod pierzyną. Odpowiedz Link Zgłoś
smiercrosji Re: "W Katyniu stracono zbrodniarzy" 25.09.09, 18:59 krawat23 napisał: > Tylko ci brudni itd. osobnicy pokonali Niemców, czego Twojemu > dziadkowi sie nie udało, leząc z babcia pod pierzyną. KRAWAT TO CI SWINIO ROSYJSKA POLSKOJEZYCZNA ZALOZYMY NA SZYJE I POWIESIMY NA 1 Z BRZEGU LATARNI...TAM WASZE MIEJSCE ROSYJSKIE SMIECIE... Odpowiedz Link Zgłoś
krawat23 Re: "W Katyniu stracono zbrodniarzy" 25.09.09, 20:32 Odpowiedź nie na temat. Powtórz! Odpowiedź nie na temat. Powtórz! Odpowiedź nie na temat. Powtórz! Odpowiedź nie na temat. Powtórz! Odpowiedź nie na temat. Powtórz! ....... Odpowiedź nie na temat. Powtórz! Odpowiedz Link Zgłoś
smiercrosji Re: "W Katyniu stracono zbrodniarzy" 25.09.09, 21:40 krawat23 napisał: > Odpowiedź nie na temat. Powtórz! > Odpowiedź nie na temat. Powtórz! > Odpowiedź nie na temat. Powtórz! > Odpowiedź nie na temat. Powtórz! > Odpowiedź nie na temat. Powtórz! > ....... > Odpowiedź nie na temat. Powtórz! o qrwa ...kacapski bot sie zawiesił... eee zresetujta se kompa w ambasadzie na Belwederskiej chyje kacapskie swinie. Odpowiedz Link Zgłoś