awuk Nie ma wiekszej przyjemności dla ... 02.10.09, 22:29 ...niedowartosciowanych frustratów jak skopać leżącego. Do dzieła bando hipokrytów ! Odpowiedz Link Zgłoś
twurcapunktu Re: planuje premiere na Festiwalu 03.10.09, 00:27 az555 napisał: > Świat Ciot i Pedofili nastepny umyslowy parias Odpowiedz Link Zgłoś
proofreader Najbardziej sensowna i rzeczowa wypoowiedź 02.10.09, 22:50 jaka przecyztałem od poczatku tej sprawy. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowany-pierniczek pedofilia, gwałt... głupoty gadacie 02.10.09, 22:53 A ja się pytam: czemu ta nastolatka zgodziła się parę godzin wcześniej na sesję topless? Czemu rozebrała się do naga i wlazła do jacuzzi? Dlaczego zgodziła się pić z nim szampana tudzież po tej rozbieranej sesji? Dlaczego dała się fotografować w tym jacuzzi? Czy tak robią niewinne dzieci? Czy może wy sami jesteście rodzicami i patrzycie na to wszystko przez różowe okulary "moje dziecko tak by nie zrobiło, to dziecko przecież"? Ja sama widzę, co potrafią zrobić 13-latki, przypadki ciąży u mnie na osiedlu w tym wieku nawet nie budzą zdziwienia. Powinien odpowiadać za seks z niepełnoletnimi, ale za nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
zbrojarz.betoniarz bzykanko sodomskie w pupala 13 latki. głupota? 02.10.09, 23:07 A jakie to ma znaczenie czy się zgodziła? To dziecko, 13 lat. Więc co wina dorosłego Polańskiego, że dziecko się zgodziło na sesję topless? OK, teraz krótko. Podoba mi się w USA, że się cackać z pedofilem nie będą. Stanie przed sądem, który rozstrzygnie o winie lub niewinności. zaczarowany-pierniczek napisała: > A ja się pytam: czemu ta nastolatka zgodziła się parę godzin > wcześniej na sesję topless? Czemu rozebrała się do naga i wlazła do > jacuzzi? Dlaczego zgodziła się pić z nim szampana tudzież po tej > rozbieranej sesji? Dlaczego dała się fotografować w tym jacuzzi? Czy > tak robią niewinne dzieci? Czy może wy sami jesteście rodzicami i > patrzycie na to wszystko przez różowe okulary "moje dziecko tak by > nie zrobiło, to dziecko przecież"? Ja sama widzę, co potrafią zrobić > 13-latki, przypadki ciąży u mnie na osiedlu w tym wieku nawet nie > budzą zdziwienia. > Powinien odpowiadać za seks z niepełnoletnimi, ale za nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowany-pierniczek Re: bzykanko sodomskie w pupala 13 latki. głupota 02.10.09, 23:33 A takie ma znaczenie, że automatycznie odpadają zarzuty o gwałt (gwałt jest to zmuszenie do czynności seksualnej) i pedofilię (bo to oznacza, że wiedziała, co się dzieje i widocznie nie jest takim dzieckiem, jakim chcieliby ją widzieć niektórzy. A seks analny był wynikiem ich ciekawej rozmowy w trakcie seksu: - kiedy miałaś okres? - nie wiem - no to w odbyt. Wyobrażasz sobie taką rozmowę w trakcie seksu między: a) gwałcicielem i jego ofiarą? b) pedofilem i dzieckiem? Zastanówcie się wreszcie. Małolata po prostu się puściła. Odpowiedz Link Zgłoś
zzasadami Re: bzykanko sodomskie w pupala 13 latki. głupota 03.10.09, 10:02 "pedofilię (bo to > oznacza, że wiedziała, co się dzieje i widocznie nie jest takim > dzieckiem, jakim chcieliby ją widzieć niektórzy." Bez sensu.Liczy się tylko wiek małoletniej, a nie "wiedziała, co się dzieje", czy nie! - Art 200 par. 1 KK :"Kto obcuje płciowo z małoletnią poniżej lat 15..." Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowany-pierniczek Re: bzykanko sodomskie w pupala 13 latki. głupota 03.10.09, 10:43 Z sensem, panie, z sensem. Ośmiolatka by takich rzeczy nie zrobiła. I on jej nawet nie rozebrał, sama to zrobiła. I ja napisałam w pierwszym poście - powinien odpowiadać za seks z nieletnim (końcówka postu), ale słowa "pedofilia" i "gwałt" po wgłębieniu się do sprawy i wyjaśnienia, jak to naprawdę wyglądało, po prostu odpadają. Odpowiedz Link Zgłoś
viking2 Re: pedofilia, gwałt... głupoty gadacie 03.10.09, 06:41 zaczarowany-pierniczek napisała: > A ja się pytam: czemu ta nastolatka zgodziła się parę godzin > wcześniej na sesję topless? Czemu rozebrała się do naga i wlazła do > jacuzzi? Dlaczego zgodziła się pić z nim szampana tudzież po tej > rozbieranej sesji? Dlaczego dała się fotografować w tym jacuzzi? A ja odpowiadam: wlasnie dlatego, ze nie mozna brac powaznie "zgody" czy "checi" wyrazanej przez 13-latke, prawo stanowi, ze 13-latka jest za mloda na podejmowanie wlasnych swiadomych decyzji z kim spac. Czy naprawde dorosly facet musi miec Nobla z fizyki jadrowej, zeby mogl racjonalnie rozumowac? Co, dla RP bylo nowina, ze w Kalifornii istnieje kodeks i ze zabrania on seksu z 13-latka? Generalnie, w prawodawstwie amerykanskim (i nie tylko zreszta) istnieje zasada, ze "to co nie jest wyraznie zabronione, jest dozwolone". Ale ten wlasnie kodeks wyraznie zabrania seksu z osoba ponizej 18 roku zycia. Dla scislosci: Z paroma dodatkowymi stypulacjami, ze seks z 14-latka jest dozwolony, jesli jej parner nie jest od niej starszy o wiecej, niz 3 lata; z 16-latka, jesli partner nie ma jeszcze 21 lat, albo miedzy maloletnimi rownolatkami (moga miec chocby i po 7 lat) - ale zadna z tych okolicznosci nie zachodzi w przypadku Polanskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowany-pierniczek Re: pedofilia, gwałt... głupoty gadacie 03.10.09, 08:28 Ale ja napisałam, że powinien odpowiadać za seks z nieletnim, pod koniec postu. Ja tylko twierdzę, że słowa, jakie tu padają (gwałt, pedofilia), ekhem, są nieadekwatne. I już nawet pal licho Polańskiego, ale krzywdzą ofiary prawdziwych gwałtów i prawdziwych pedofili, bo stawia się ich na jednym piedestale z nastolatką, która sama w wywiadzie 20 lat później przyznała, że wtedy chciała być aktorką, że sama się na wszystko zgodziła na sesję topless, na wycieczkę do domu, sama wzięła od niego szampana i sama się rozebrała do jacuzzi. Czyli mówiąc krótko - dała dupy znanemu reżyserowi. To, że to podchodzi pod kodeks karny, to ja wiem, i nawet bez amerykańskiego kodeksu prawnego, to w Polsce ten czyn też jest karalny. Ale jak napisałam w pierwszym poście - powinien odpowiadać za seks z nieletnim i nic więcej. Bo na "więcej" ta małolata nie zasługuje. Odpowiedz Link Zgłoś
viking2 Re: pedofilia, gwałt... głupoty gadacie 04.10.09, 06:02 zaczarowany-pierniczek napisała: > od niego szampana i sama się rozebrała do jacuzzi. Czyli mówiąc > krótko - dała dupy znanemu reżyserowi. > To, że to podchodzi pod kodeks karny, to ja wiem, i nawet bez > amerykańskiego kodeksu prawnego, to w Polsce ten czyn też jest > karalny. Ale jak napisałam w pierwszym poście - powinien odpowiadać > za seks z nieletnim i nic więcej. Bo na "więcej" ta małolata nie > zasługuje. Pierniczku, kiedy wlasnie w tym rzecz, ze odpowiada (albo raczej moze bedzie odpowiadal). W prawodawstwie amerykanskim pojecie "seksu z nieletnia" jest ujete terminem "statutory rape" - co moznaby przetlumaczyc jako "gwalt wedlug prawa" (albo "przepisowy gwalt", ale to juz brzmi troche groteskowo). Wykladnia jest wlasnie to, ze nieletnia (roznego wieku, w zaleznosci od prawa stanowego) jest uznawana za niezdolna do wyrazenia swiadomej zgody albo checi na seks i wobec tego kazdy dorosly, ktoremu da dupy jest uznawany za kogos, kto ja "wykorzystal". U zrodel wykorzystania lezy teoria o oczarowaniu i uwiedzeniu nieletniej poprzez wieksze doswiadczenie i "emocjonalny makiawelizm", presje psychologiczna, zastraszenie, rodzaj krotkotrwalego mobbingu, omamienie obietnicami, olsnienie nieletniej wizja falszywie pojetej "doroslosci", obietnicami "wielkiego swiata" i tak dalej. Dalej, teoria zaklada, ze ten, komu udadza sie te wszystkie sztuczki bedzie, z natury rzeczy, o wiele starszy (a przez to bardziej dojrzaly) od nieletniej i dlatego odnosi sie do doroslych powyzej 21 roku zycia (wiem, ze codzienna praktyka czesto wykazuje, ze i 21-latek, i czasami 50-latek okazuje sie byc mniej dojrzaly od chlopca z 7 klasy, ale to juz inna bajka). Gdyby Polanski mial takie samo 13 lat jak i jego partnerka, nie bylby o nic oskarzony, bo - paradoksalnie - seks miedzy rownolatkami nie ma granicy wiekowej (poza, oczywiscie, biologiczna zdolnoscia), co jest ujete w tzw. "prawie Romea i Julii" - ale to tez temat na inne rozwazania. Tak, ze Polanski w istocie rzeczy bedzie odpowiadal "tylko" za seks z nieletnia - tyle, ze amerykanskim prawie ma to inny wydzwiek i wnosi inne implikacje, niz w kodeksach europejskich. Natomiast wirujaca wokol wrzawa medialna, najezona pedofiliami, zboczencami, perwersjami i czym tam jeszcze wynika glownie z tego, ze pismacy po pierwsze gonia za poczytnoscia, a po drugie nie zadali sobie trudu zrozumienia roznic miedzy kodeksami. I "statutory rape" przetlumaczyli doslownie jako "gwalt" (bo "rape" wlasnie to znaczy), nie zastanawiajac sie, dlaczego niby "statutory". Tymczasem, jak sama piszesz, technicznie rzecz biorac zaden gwalt nie nastapil (w sensie przemocy i odbycia stosunku np. pod grozba ciezkiego pobicia, oszpecenia na cale zycie, albo smierci). Ot, mial miejsce seks z nieletnia. Ale taki juz jest kodeks kalifornijski, ze tak to wlasnie jest tam ujete. Odpowiedz Link Zgłoś
jan3211 panika wśród towarzystwa wariującego z przeżarcia 02.10.09, 22:58 Czy wy rozum tracicie czy pamięć ? Przecież to był playboy lekceważący wiele norm etycznych i moralnych. Jak się ma 43 lata , to jest wystarczająco dużo aby zrozumieć , że dzieci nie należy wykorzystywać ? Odpowiedz Link Zgłoś
proofreader Re: panika wśród towarzystwa wariującego z przeża 02.10.09, 23:49 Słusznie. Było to niewątpliwie odrażające przestępstwo natury obyczajowej zakwalifikowane jako uprawianie seksu z nieletnią, czym zresztą było w istocie (znamion pedofilii naprawdę trudno się tu dopatrywać). Współczucie okazywane sprawcy przy jednoczesnym deprecjonowaniu ofiary (jak to zrobili Zanussi czy Stalińska) jest także swego rodzaju skandalem. Co do tego nie ma wątpliwości. Z drugiej strony wykazywana tu powszechnie skłonność do linczu - po upływie trzech dekad od zdarzenia i przy całkowitej obojętności wobec różnych obyczajowych aberracji tu i teraz (choćby kwestia tzw "galerianek"), też jest niepokojąca... Odpowiedz Link Zgłoś
mnietowisi polacy 02.10.09, 23:08 dominujaca cecha narodowa polakow jest msciwosc Odpowiedz Link Zgłoś
proofreader Opinia pozbawiona podstaw. 02.10.09, 23:31 mnietowisi napisał: > dominujaca cecha narodowa polakow jest msciwosc W odniesieniu do tej sprawy to samo można by przecież powiedzieć o Amerykanach (a to w końcu etnicznie prawdziwy melting pot). Podobnie jak w oparciu o te uwagę nie byłbym skłonny ryzykować twierdzenia, że masz szczególną skłonność do płytkich uogólnień... Ludzie - bez względu na narodowość, decydujące są tu raczej pewne determinanty zarówno kulturowe, jak i wynikające z ewolucyjnie wykształconych wzorców zachowań i instynktów - są natomiast skłonni do uczestnictwa w zbiorowym pastwieniu się nad jednostkami, które wcześniej znajdowały się w hierarchii społecznej wyżej od nich, gdy tylko jednostki te tracą swój status, zwlaszcza w wyniku naruszenia powszechnie obowiązującego tabu. Nie trzeba wielkiej wiedzy z zakresu antropologii i biologii ewolucyjnej by to zjawisko zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
mnietowisi Re: Opinia pozbawiona podstaw. 02.10.09, 23:38 proofreader napisał: > że masz szczególną skłonność do płytkich uogólnień... na jakiej podstawie mowisz o sklonnosci? Odpowiedz Link Zgłoś
proofreader Re: Opinia pozbawiona podstaw. 02.10.09, 23:52 mnietowisi napisał: > proofreader napisał: > > że masz szczególną skłonność do płytkich uogólnień... > > na jakiej podstawie mowisz o sklonnosci? ...otóż właśnie mówiłem, że nie mówię ;-)))) ze wzgledu na zbyt mało przesłanek... Pozdrawiam, nadal unikając wyciagania zbyt pochopnych wniosków ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
yidele Re: Opinia pozbawiona podstaw bis 03.10.09, 02:37 Z mojej perspektywy jednak widze Polakow jako bardziej zainteresowanych cudzym interesem niz Amerykan. To samo jesli chodzi o cudze nieszczescie. To samo jesli o bezinteresowna zlosc, ksenofobie, zawisc. No, ale mamy konkordat, mielismy papieza i najlepszych programistow na swiecie ;). W OZ kangole nazywaja takie podejscie "Cutting down tall poppies". Odpowiedz Link Zgłoś
yidele Re: zamordyzm 03.10.09, 02:31 Cos w tym jest, ale chyba nie msciwosc - raczej zazdrosc, radosc z tego ze komus naprawde wybitnemu noga sie powinela. Ja na cale szczescie nigdy wybitny nie bylem;) ale zamordyzm raczej tu pasuje, nie msciwosc. Odpowiedz Link Zgłoś
konbar Polacy-smadaku-z duzej bukwy! 03.10.09, 03:52 mnietowisi napisał: > dominujaca cecha narodowa polakow jest msciwosc > a tak na marginesie to cmoknij Nas!! Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat Apeluje się o oddawanie Romkowi nieletnich córek 02.10.09, 23:25 ...co tam listy, protesty... Niech mu ktoś swoją nieletnią curcię podeśle, bo biedaczyna nie ma kogo w dupę walić, depresji dostanie i jeszcze nie daj boziu talent mu w pizdu wyparuje... Dupy nie słów, "artyści"... Odpowiedz Link Zgłoś
lagw2009 Protest ws. Polańskiego. Reżyser wycofuje film ... 02.10.09, 23:40 Czy rzeczywiście nikt nie pamięta, że ta 13-letnia pitoklejka miała wtedy za sobą 5 lat doświadczeń łóżkowych - tak, tak, zdziwionym potwierdzam, pierwszy raz zażyła chłopa w wieku lat 8 (słownie: ośmiu) (!). Mając lat 13 była wyrafinowaną rozkładówką, nawet nie udającą, że nie ma pojęcia o co chodzi w biznesie reklamowym; przecież jej mamusia sama ją w objęcia RP popychała - poczytajcie sądowy zapis jej zeznań z 1977 roku to się wam świętoszki oczy mocno szerzej otworzą, no a swoje pustogębie zamkniecie raz na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
arturpio szkoda slow 02.10.09, 23:53 z promoherowymi idiotami tutaj nawet nie ma co rozmawiac. po prostu wyjsc i zamknac (szczelnie) drzwi za soba. niech zostana miedzy soba i w ich smrodzie sie delektuja zbzdetami ktore wypluwaja.... takie jest to ich smutne, moherowe zycie.... Odpowiedz Link Zgłoś
twurcapunktu Re: szkoda slow 03.10.09, 00:49 arturpio napisał: > z promoherowymi idiotami tutaj nawet nie ma co rozmawiac. > > po prostu wyjsc i zamknac (szczelnie) drzwi za soba. niech zostana miedzy soba > i > w ich smrodzie sie delektuja zbzdetami ktore wypluwaja.... > > takie jest to ich smutne, moherowe zycie.... > > dokladnie, parias pariasa popiera Odpowiedz Link Zgłoś
manfred211 Re: Protest ws. Polańskiego. Reżyser wycofuje fil 03.10.09, 06:31 Człowieku, jesteś Szmatą i Alfonsem razem wziętymi. Jak możesz tak oczerniać dziewczynkę, która została perfidnie zgwałcona przez zboczeńca i erotomana Polańskiego po uprzednim upiciu szampanem i podaniu narkotyków. Jak możesz ty Sukinsynu tak poniżać Kobietę, tak okrutnie doświadczoną przez tego zwyrodnialca Polańskiego? Niech tan Polański idzie do diabła ze swoim durnowatym filmem a jego żona ze swoją płytą! Ci ludzie to dno moralne i zupełnie mnie nie interesują jako osoby publiczne. Prywatnie mogą sobie istnieć (nie można ich przecież np. zagazować), ale nie życzę sobie ani rozmawiać na ich temat ani o nich czytać. Nie interesuje mnie też talent Polańskiego. Ktoś o takiej moralności i takim sumieniu nie może być żadnym autorytetem - nawet filmowym!!! Odpowiedz Link Zgłoś
viking2 Re: Protest ws. Polańskiego. Reżyser wycofuje fil 03.10.09, 06:32 lagw2009 napisał: > Czy rzeczywiście nikt nie pamięta, że ta 13-letnia pitoklejka miała > wtedy za sobą 5 lat doświadczeń łóżkowych > przecież jej mamusia sama ją w objęcia RP popychała - poczytajcie > sądowy zapis jej zeznań z 1977 roku to się wam świętoszki oczy mocno > szerzej otworzą, no a swoje pustogębie zamkniecie raz na zawsze. Zrozum, czlowieku, ze z prawnego punktu widzenia, to co piszesz - jesli nawet sa to najprawdziwsze i 100%-owo udowodnione fakty - nie ma najmniejszego znaczenia. Kodeks kalifornijski uznaje, ze 13-latka jest, dla potrzeb konsensualnego seksu, nieletnia. Kodeks nie stanowi, ze tylko 13-letnia dziewica jest nieletnia. Stanowi natomiast, ze KAZDA 13-latka - nawet ta, ktora przelecialo juz pol miasta - jest nieletnia. Kochajaca mamusia sama ja uczyla jak zrobic laske i poslala do Romusia? To nalezalo mamusi odebrac prawa rodzicielskie, wniesc oskarzenie o streczycielstwo nieletniej i pierdyknac pietnache do odsiadu. Nie zrobiono tego - blad prawny. Coz, nie wszystkich da sie zlapac, bywa, ze i mordercy unikaja kary... Ale to w NICZYM nie zmienia ani nie umniejsza faktu, ze Romus dopuscil sie seksu z nieletnia. Przeciez nikt nie zmuszal go do mieszkania w Kalifornii: w Teksasie mogl posunac i 16-latke (bo juz jest "legalna"), a gdyby byl mlodszy, to i 14-latke (ale musialby byc od niej starszy o nie wiecej, niz 3 lata, wiec to troche trudnawe...). Prawnie rzecz biorac (logicznie zreszta tez) sam fakt, ze inni faceci dopuscili sie seksu z nieletnia w postaci "wybranki" Romusia, nie daje jemu samemu licencji na bezkarnosc. Podobnie, jak nie mozesz bezkarnie wkopac emerytce i zabrac jej kase tylko dlatego, ze przedtem juz bylo z tuzin takich, ktorzy ja pobili i okradli. A Romus mial swoj wlasny, niczym nie skrepowany wybor pomiedzy trzema mozliwosciami: 1. Nie mieszkac w Kalifornii, albo 2. Nie walic 13-latki, albo 3. Zrobic jedno i drugie i odwalic pietnache w stanowym pierdlu. Ot i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
zzasadami Re: Protest ws. Polańskiego. Reżyser wycofuje fil 03.10.09, 10:15 Bzdura.W świetle prawa nie ma znaczenia stan umysłowy, czy moralność małoletniej. Liczy się wyłącznie fakt "obcowania płciowo z małoletnią" osoby dorosłej. Odpowiedz Link Zgłoś
slodkolepkie Protest ws. Polańskiego. Reżyser wycofuje film ... 02.10.09, 23:59 Moim zdanie człowiek, który miał tak ciężkie dzieciństwo powinien być bardziej uwrażliwiony na krzywdę drugiej osoby. Nic nie tłumaczy jego postępowania, ona miała 13 lat i będąc dzieckiem na dodatek pod wpływem środków odurzających nie potrafiła trzezwo ocenić sytuacji, zagrożenia. Prawo jest prawem i nie ma a raczej nie powinno być osób stojących ponad nim. A skoro Roman Polański jest tak światłym umysłem powinien potrafić odróżnić dobro od zła. Dodam, że nie jestem katoliczką, nie należę do żadnego wyznania, a mój kodeks moralny został ukształtowany przez poznawanie otaczającego mnie świata i nie mam żadnych wątpliwości, że to co zrobił jest z gruntu złe i zasługuję na kare. Odpowiedz Link Zgłoś
twurcapunktu Re: Protest ws. Polańskiego. Reżyser wycofuje fil 03.10.09, 00:47 slodkolepkie napisała: > Moim zdanie człowiek, który miał tak ciężkie dzieciństwo powinien być bardziej > uwrażliwiony na krzywdę drugiej osoby. Nic nie tłumaczy jego postępowania, ona > miała 13 lat i będąc dzieckiem na dodatek pod wpływem środków odurzających nie > potrafiła trzezwo ocenić sytuacji, zagrożenia. Prawo jest prawem i nie ma a > raczej nie powinno być osób stojących ponad nim. A skoro Roman Polański jest > tak światłym umysłem powinien potrafić odróżnić dobro od zła. Dodam, że nie > jestem katoliczką, nie należę do żadnego wyznania, a mój kodeks moralny został > ukształtowany przez poznawanie otaczającego mnie świata i nie mam żadnych > wątpliwości, że to co zrobił jest z gruntu złe i zasługuję na kare. jestes nieobiektywna i reagujesz emocjonalnie, czerpiesz swoja "wiedze" z kilku artykulow prasowychi Ci sie zdaje , ze odkrywasz ameryke Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Protest ws. Polańskiego. Reżyser wycofuje film ... 03.10.09, 00:04 www.judicial-inc.biz/812should_this_filthy_animal_get_a.htm Tu można sobie troszeczkę jasności zaczerpnąć. Tylko pytam się dlaczego nie zabuchtowali go zaraz i nie domagali się zatrzymania Polańskiego? teraz po 32 latach przypomnieli sobie o nim? Wybaczcie ale jest to blamaż, dekonstrukcja państwa praworządnego jak i ośmieszanie się w świecie. -------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
twurcapunktu do wszystkich umyslowych pariasow na forum 03.10.09, 00:41 Ok powiem Wam dlaczego inni ludzie Go bronia. A raczej nie Jego tylko uczciwego podejscia do sprawy. Najpierw przyklad - gdyby Polan napadl na bank i zabil straznika czy wtedy brzmialo by to lepiej? Czy epitet morderca brzmialby lepiej niz pedofil. Z pewnoscia dla niektorych tak. W koncu Ci bankierzy to zlodzieje i oszusci a taki straznik naraza zycie za pieniadze , jak zolnierz na wojnie. Bronimy tutaj sprawy, sprawiedliwosci i prawdy. sa dwie wersje wydarzen i nawet procesu nie bylo tylko jakies karkolomne uklady z Sedzia mitomanem. Gawiedz sie bulwersuje bo wyczytala, ze jej w pupe wsadzil i to jeszcze dziecku. To jest Jej wersja, niepotwierdzona przez autopsje! Umuslowi pariasi bulwersuje tez fakt , ze byla mloda, 13 letnie dziecko. Tak jakby 13 letnie dziecko wraz z mamusia nie potrafilo klamac... Gawiedz sie podnieca tym, ze Polan chce byc ponad Prawem. Kazdy ma prawo robic co chce - zabijac, gwalcic, ukrywac sie...I kazdy musi sie liczyc z konsekwencjami tak? Kazdy ma prawo do dobrych prawnikow i do obrony. Nawet hitlerowscu zbrodniarze mieli obroncow chcoc wtedy w Norymberdze na tych adwokatow sypaly sie gromy... Jest dwoch Polanskich. Jeden czlowiek i drugi artysta. Slawni przyjaciele nie bronia czlowieka tylko artysty bo chca zeby jeszcze cos swiatu po sobie pozostawil. A prawda jest taka , ze Was nie ma za co bronic, nic po sobie na tym swiecie nie pozostawicie.... Odpowiedz Link Zgłoś
viking2 Re: do wszystkich umyslowych pariasow na forum 04.10.09, 06:24 twurcapunktu napisał: > Gawiedz sie bulwersuje bo wyczytala, ze jej w pupe wsadzil i to > jeszcze dziecku. To jest Jej wersja, niepotwierdzona przez autopsje! Ooooo, robi sie ciekawie! Jesli mamy do czynienia z autopsja, to znaczy, ze Twoj idol ja "wygasil" - bo autopsja to nic innego, jak sekcja zwlok (osobie zyjacej robi sie obdukcje, a nie "autopsje"). Jesliby tak bylo, to moglibysmy liczyc na spektakl ogladania Romusia przez gruba szybe w scianie komory gazowej. A, prawda, zapomnialem - teraz juz nie ma komory, jest lezanka i 3 kroplowki... Ale z doniesien medialnych wynika, ze "wybranka" Romusia zyje i nawet cieszy sie dobrym zdrowiem, wiec g...o wyjdzie ze spektakularnych reportazy z celi smierci. > Umuslowi pariasi bulwersuje tez fakt , ze byla mloda, 13 letnie > dziecko. Tak jakby 13 letnie dziecko wraz z mamusia nie potrafilo > klamac... 13-letnie dziecko wraz z mamusia moze umiec klamac nawet lepiej niz wiekszosc polskich politykow (wiekszosc, nie wszyscy, bo niektorzy sa bezkonkurencyjni), ale chyba jednoczesnie ta 13-latka musi byc cudem natury: popatrz, udalo sie jej zahipnotyzowac Romusia na odleglosc, bo w czasie przesluchania, a takze i przed sadem wszystko potwierdzil we wlasnym zeznaniu. Albo moze i on klamal? Tez tak dobrze umie? Pewnie tez sie uczyl od mamusi tej 13-latki... Ci "umyslowi pariasi" z Kalifornii postanowili jednak, ze dorosly facet nie moze miec stosunku z 13-latka, bo uznali, ze 13-latka nie jest w stanie swiadomie zdecydowac czy i z kim chce isc do lozka. Rozumiem, jak oburzajacy jest fakt, ze nie skonsultowali swoich pogladow z geniuszami z tego forum, ale okolicznoscia lagodzaca moze byc fakt, ze ustalali ten kodeks kiedy jeszcze nie bylo internetu. A jesli artykuly tego kodeksu sa dla kogos, jakby tu rzec, niewygodne, to naprawde nie istnieje w Stanach przymus mieszkania w Kalifornii (i przymus pieprzenia 13-latek tez nie jest taki znow powszechny...). Jezeli juz wiec ktos - w tym przypadku idol milosnikow celuloidowych bajek - zdecydowal sie mieszkac w tej wlasnie jurysdykcji i wydmuchac 13-latke, to teraz ma perspektywe odwalenia dychy w stanowym pierdlu. Mam tez dla Ciebie nowine: do tej konkluzji mogl byl Romus dojsc sam, bez udzialu gliniarzy, prokuratorow i sedziow. I pogonic gowniare w diably, a potem zadzwonic po dorosla d..e z agencji. Naprawde nie trzeba ani noblisty, ani laurata Oskara, by wpasc na ten koncept... Odpowiedz Link Zgłoś
sears31 Ludzie nie mozecie sobie uzmyslowic ze w USA jest 03.10.09, 00:49 Ludzie nie mozecie sobie uzmyslowic ze w USA jest prawo i to prawo sie respektuje...czy zgwalcil Norweg czy prezydent Francji nie jest istotne, bedzie karany...Roman P. zgwalcil nieletnia i to jest istotne i za to bedzie karany a to co robila przedtem i potem nieletnia to nie jest istotne. Odpowiedz Link Zgłoś
twurcapunktu Re: Ludzie nie mozecie sobie uzmyslowic ze w USA 03.10.09, 01:00 sears31 napisał: > Ludzie nie mozecie sobie uzmyslowic ze w USA jest prawo i to prawo sie > respektuje...czy zgwalcil Norweg czy prezydent Francji nie jest istotne, > bedzie karany...Roman P. zgwalcil nieletnia i to jest istotne i za to bedzie > karany a to co robila przedtem i potem nieletnia to nie jest istotne. alez nie widomo dokladnie co zrobil i o to wlasnie chodzi Ty imbecylu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tw52 Re: Ludzie nie mozecie sobie uzmyslowic ze w USA 03.10.09, 02:07 sears31 napisał: > Ludzie nie mozecie sobie uzmyslowic ze w USA jest prawo i to prawo sie respektuje... w kazdym kraju jest prawo (jakies). prawo bylo respektowane w wysokim stopniu w hitlerowskich Niemczech. chodzi o to czy prawa sa rozsadne (akurat to zakazujace seksu z nieletnimi - jest), jak rowniez czy aparat "sprawiedliwosci" dziala w rozsadny sposob (akurat w USA - nie). dlaczego uwazam, ze NIE? dlatego, ze w systemach prawnych posiadajacych kodeksy karne - te kodeksy powstaja w wyniku debaty grona rozsadnych ludzi (prawnikow, etykow, politykow) i najbardziej szalony sedzia musi wpasowac swoj wyrok w wyznaczone widelki. w brytyjskich czy amerykanskich systemach sedzia stoi ponad wszystkim (lawa przysieglych to nastepna hipokryzja) i moze sie wyzywac zgodnie ze swoimi uprzedzeniami. stad nawet w ostatnich latach widzielismy takie skrajnosci wyrokow za gwalt w angielskich sadach: dozywocie, gdy sprawca byl Polak vs. 500 funtow zadoscuczynienia dla ofiary i wiezienie w zawieszeniu, gdy sprawca byl Anglik z bardzo dobrego domu. w USA kara bedzie takze zalezala od tego, kim jest sprawca. ale jeszcze bardziej nienormalna z perspektywy europejskiej (kontynentalnej) jest specyficzna skala definiujaca przestepstwa: np posiadanie przy sobie broni palnej bywa postrzegane jako mniejsze przestepstwo niz posiadanie przy sobie "narkotyku" - ktory nikomu innemu nie zaszkodzi. w niektorych stanach USA sam stosunek analny pomiedzy zgadzajacymi sie na to doroslymi jest tez zabroniony (sodomia), z kolei do niedawna w systemach prawnych brytyjskich gwalt analny nie byl uznawany za gwalt (rape) a jedynie za (sexual assault) - zmienilo sie to chyba ok 2 lata temu w Anglii a w tym roku w Szkocji i teraz tez jest to gwalt. zlamanie prawa przez Polanskiego zaslugiwalo na kare, ale nie na taka, na jaka zaslugiwalby gosc napadajacy i gwalcacy przypadkowa osobe w ciemnej alejce. tu byl dany konsent - tyle tylko, ze prawnie niewazny, ale juz moralnie jego niewaznosc jest dyskusyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 To, co napisales.,, 03.10.09, 07:46 jest rozsadne i prawdziwe,ale nie przekona to zadnego z 'WIESNIAKOW'polskich czy amerykanskich,ktorzy rozum maja w pogardzie. Odpowiedz Link Zgłoś
slamazzar Re: To, co napisales.,, 03.10.09, 08:40 Uff... a więc nie jestem wieśniakiem. Też mi się bardzo powyższa wypowiedź spodobała, jedna z niewielu świadczących o tym, że dla autora prawo niekoniecznie równa się sprawiedliwość. Co z kolei dla większości (w tym dla większości prawników) zdaje się być oczywistą oczywistością. Zwłaszcza ostatni akapit, rozważający przyzwolenie 13-latki na różnych płaszczyznach, daje do myślenia. Jednym słowem, panie tw52, wyrazy uznania! ILLEGAL i IMMORAL, choć często idą w parze, nie są synonimami (w idealnym systemie prawnym by były). A jedyne rozsądne tłumaczenie najgłupszej z łacińskich mądrości będzie brzmieć "DURNE prawo, ale prawo". Odpowiedz Link Zgłoś
zzasadami Re: To, co napisales.,, 03.10.09, 10:43 Dziwią mnie wyrazy uznania dla tw52 za krytykę amerykańskiego systemu prawnego. Ja z kolei mogę skrytykować system prawny Królestwa Tajów dopuszczający stossunki z 14 - latkami. Jaki sens ma krytyka praw innych państw? Doprawdy nie wiem. Tym bardziej nie widzę powodów do zachwytu dla ww krytyki. Raczej fakt iż prawo nie równa się sprawiedliwości jest oczywisty.Prawo (choć podlegające interpretacjom) ustala jednoznaczne ramy postępowania dla obywatela: to zachowanie nie jest zakazane, ten czyn jest karalny. A sprawiedliwość? Powstaje pytanie jaka sprawiedliwość? Jest to pojęcie rozmyte i niejasne. Odpowiedz Link Zgłoś
tw52 Re: To, co napisales.,, 04.10.09, 08:06 zzasadami napisał: > Dziwią mnie wyrazy uznania dla tw52 za krytykę amerykańskiego systemu prawnego. > Ja z kolei mogę skrytykować system prawny Królestwa Tajów dopuszczający stossu > nki z 14 - latkami. Jaki sens ma krytyka praw innych państw? Doprawdy nie wiem. > Tym bardziej nie widzę powodów do zachwytu dla ww krytyki. szczerze mowiac nie oczekiwalem "zachwytow", czuje sie lekko zazenowany. ale milo, ze zdarzaja sie na forum nie tylko negatywne oceny innych postow. jaki ma sens krytyka praw innych panstw? 1. wydaje mi sie ze ma sens, gdy te prawa razaco odbiegaja od punktu widzenia krytykujacego - np. nie podoba mi sie sporo rzeczy w prawie Arabii Saudyjskiej czy w Afganistanie pod rzadami Talebanu. oczywiscie kazdy kraj uwaza, ze nikt inny nie powinien sie wtracac do ich sprawiedliwosci. efekt jest taki, ze indywidualne osoby moga sobie krytykowac, ale jesli chodzi o krytyke przez inne panstwa to tu juz decyduje polityka i interes ekonomiczny (co najlepiej widac w porownaniu krytyki wobec 2 powyzszych przykladow: nikt oficjalnie nie podskoczy Saudom, a Taleban postanowiono usunac). 2. gdy nam sie cos nie podoba - probujemy tego unikac. mozna nie odwiedzac niektorych krajow, gdzie nawet przestrzegajac prawa mozna niechcacy w cos sie wpakowac. problem zaczyna sie, gdy pewne kraje chca wykorzystac swoja dominacje i "odwiedzic" nas - niekoniecznie w sensie doslownym, ale przez narzucanie swoich regul gry. I TO MUSIMY ZAUWAZAC pewien facet z UK, szukajac dowodow teorii spisku o UFO, wlamal sie (hacking) internetowo do struktur Pentagonu. czeka go teraz ekstradycja do USA i grozi mu tam do 70 lat wiezienia. dzieje sie tak na zasadzie porozumienia o ekstradycji zawartego w 2004 miedzy USA i UK - poczatkowo skierowanego przeciw terrorystom. nie popieram hackerow, ale 70 lat to troche niewspolmierne do czynu i kompletnie odbiegajace od norm europejskich. kiedys bylo nie do pomyslenia, zeby UK wydalo swojego obywatela, ale mysle, ze to odzwierciedla rosnaca dominacje USA - tym bardziej, ze to porozumienie nie jest symetryczne w obie strony. ale niech ktores panstwo sprobuje "sprowadzic" do siebie obywatela USA... 3. uleganie presji politycznej w przekazywaniu ludzi przypomina mi cos: Maj 1945 Austria - wydanie pzrez Churchilla pod jurysdykcje sowiecka tysiecy ludzi na pewna smierc. rzekomo obywateli sowieckich - ale w tym Rosjan i Kozakow, ktorzy nigdy obywatelami sowieckimi nie byli, bo wyemigrowali przed 1920, a takze tych, ktorym obywatelstwo nadano sila. daleki jestem od porownania prawa sowieckiego i USA, ale umowy ekstradycyjne z USA moga w przyszlosci stac sie niebezpiecznie naduzywane. Odpowiedz Link Zgłoś
twurcapunktu Protest ws. Polańskiego. Reżyser wycofuje film ... 03.10.09, 01:03 alez niektorych umyslowych eunuchow boli fakt, ze Jego bronia osobistosci, ludzie ktorzy cos w zyciu osiagneli a Wam pozostaje ten pisk i krzyk na forum gazeta.pl hehe Odpowiedz Link Zgłoś
stix To są żadne osobistości, to są degeneraci. 03.10.09, 06:30 Popierający zboczenia seksualne. Z tymi osobistościami trzeba zrobić porządek. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Przestan czytac... 03.10.09, 07:15 'Mein Kampf',DZIELO 'artysty malarza', niejakiego Adolfa Alojzowicza,... bo glupiejesz. Odpowiedz Link Zgłoś
badtriler Re: Protest ws. Polańskiego. Reżyser wycofuje fil 03.10.09, 10:43 twurcapunktu napisał: > alez niektorych umyslowych eunuchow boli fakt, ze Jego bronia > osobistosci, ludzie ktorzy cos w zyciu osiagneli a Wam pozostaje ten > pisk i krzyk na forum gazeta.pl hehe Umysłowy eunuch to ten, który dobiera się do 13-latki. Zostań w miejscu, które stworzyłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
mawt proponuję skazać Polańskiego na karę śmierci 03.10.09, 01:08 w USA to dość popularne "ostateczne rozwiązanie" Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Na karę śmierci ? 03.10.09, 07:08 To juz nie jest modne w USA. OBECNIE skazuje sie w USA NA OKRESLONA ILOSCIOWO w latach kare wiezienia: na 50,100 czy 150 lat wiezienia. Odpowiedz Link Zgłoś
mark85 Protest ws. Polańskiego. Reżyser wycofuje film ... 03.10.09, 02:07 Sluszna decyzja,poieram rezsera Kounen.Polaski po opusczeniu USA nie ukrywal sie ,realizowal nowe filmy ,gdzie przebywa nie bylo tajemnica.Pare lat temu udziel wywiadu Amerykanskiej stacji telewizynej NBC.Wywiad przeprowadzila Dian Sorej.Szwajcarski minister postopil tak jakby Polanski przez 31 lat caly czas sie ukrywal.A jakos nie przeszkadza w Szwajcari maja swoje posiadlosci dyktaorzy z Afryki ,konta w bankach bossowie karteli narkotykowych,mafi.Nagle obudzenie? Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Kolaboracja i obluda zawsze byla ... 03.10.09, 06:58 i jest racja stanu tego podlego panstewka, zwanego Szwajcaria. Odpowiedz Link Zgłoś
konbar Polanski wykonczyl Edelmana a moze to 03.10.09, 03:56 tylko zbieg okolicznosci? Odpowiedz Link Zgłoś
fixumdyrdum2 A jak to było z Sharon Tate? 03.10.09, 04:24 Kogo odwiedził Manson ze swoją drużyną? Jak to było, że "przyszli do chałupy, robli co chcieli, tylko pozostały plamy na ..." (stara żołnierska piosenka); że mansonowcy rżnęli naprane narkotykami towarzycho wytrzeszczające tylko szklane oczy? A w tej sprawie się tłumaczy, ze to było niewinne, bo w odbyt? To jest człowiek kultury? Spieprzył do Stanów, bo To nie jest zboczeniec?w Polsce było biednie - i nie chce się podporządkować prawu Stanów? Odpowiedz Link Zgłoś
gtpress Protest ws. Polańskiego. Reżyser wycofuje film ... 03.10.09, 04:50 to w koncu po co byla ta Rewolucja Francuska ? a moze czas na kolejna ? Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Rewolucja Francuska? 03.10.09, 06:16 Bylo to mordowanie wszystkiego,co sie rusza,pod WZNIOSLYM ,utopijnym haslem; 'Wolnosc, rownosc i braterstwo'.NAPOLEON , NIEDOSZLA OFIARA tej rewolucji,zrobil porzadek z rozszalala holota,ale hasel tej rewolucji formalnie sie nie wyrzekl i to byl jego blad, ktory doprowadzil go do jego ostatecznej kleski.Haslo tej rewolucji jednak przetrwalo i do dzisiejszego dnia robi ludziom wode z mozgow,a przez AMERYKANOW jest wykorzystywane do oglupiania wlasnego spoleczenstwa . Odpowiedz Link Zgłoś
stix Tępić degeneratów artystycznych! 03.10.09, 06:21 Zabawiają się pseudoartyści za pieniądze społeczeństwa i myślą, że są kimś. Są nikim. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Bez artystow... 03.10.09, 06:52 w szerokim znaczeniu slowa 'artysta',bylibysmy malpami. Odpowiedz Link Zgłoś
stix Artyści to małpy. 03.10.09, 06:57 W większości. Trzeba te małpy uczłowieczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Artyści to małpy? 03.10.09, 07:34 ALE MIEDZY 'ARTYSTAMI' zdarzaja sie 'MALPY GENIALNE', ktorych jamochlony ludzkie nigdy nie zrozumieja, bo pozbawione sa rozumu. Odpowiedz Link Zgłoś
zzasadami Re: Artyści to małpy? 03.10.09, 11:01 sensu w tej wypowiedzi.Usiłuje się dopatrzeć. Skoro "jamochłony ludzkie" "małp genialnych" nie rozumieją, to kto decyduje czy ktoś jest takim artystą? Rozpatrzmy możliwości: 1."jamochłony" - nie, niemożliwe, bo przecież "nie rozumieją" 2.artysci genialni - o, to dobre, sam artysta decyduje o swojej genialności (taki Polański i taka Nieznalska już zdecydowali)- głupie, bo kazdy będzie twierdził, że jest genialny 3.Jakaś grupa tajemna, która nie jest ani "jamochłonami", ani artystami - wyjaw mi proszę co to za grupa tajemna, która rozymie Polańskich, Nieznalskie et consortes. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 W wybranej dziedzinie... 03.10.09, 16:20 dzialalnosci ludzkiej bardzo utalentowany czlowiek moze sie zblizyc do granic pewnej doskonalosci, do szczytu osiagniec w tym, czym sie zajmuje.O nim mozna powiedziec, ze bywa genialnym,ze osiaga pewien stopien doskonalosci.Natomiast geniuszem trzeba sie urodzic i wbrew pozorom nie bylo ich zbyt wielu w historii cywilizacji.Dla PRZYKLADU ,dla mnie GENIUSZAMI BYLI:Archimedes,Newton,Gauss ,Galois czy nasz Stefan Banach - w matematyce;Dostojewski czy Camus - w literaturze;Leonardo da Vinci, Rafael Santi,albo Modigliani - w malarstwie itp. Odpowiedz Link Zgłoś
ba.zach Protest ws. Polańskiego. Reżyser wycofuje film ... 04.10.09, 09:36 ale zrobił na złość! Odpowiedz Link Zgłoś
mm-18 Protest ws. Polańskiego. Reżyser wycofuje film ... 04.10.09, 10:09 Jego sprawa. Może też nie jeść szwajcarskich czekoladek. Odpowiedz Link Zgłoś