pana.cea 04.10.09, 10:22 Brawa dla GW za odwagę ujawniania prawdy o mafijnej i korupcyjnej działalności firm farmaceutycznych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bajdaua Metamorfoza szczura korporacji 04.10.09, 10:24 niewolnikiem pracy można być wszędzie, nie tylko w korporacji, jest się nim tam owszem, ale można być nawet w urzędzie powiatowym, jesli nie mamy oszczędności, jakichkolwiek zasobów finansowych, rezerw, a przede wszystkim dystansu do tego co robimy, wiecznie jesteśmy na smyczy pracodawcy, zgadzamy sie na robienie rzeczy wbrew sobie, dopasowujemy się do szablonu u zasad, żeby przeżyć choć wszystko w nas krzyczy, uważam, że takich materiałów powinno być więcej, szkoda, że tak mało na temat wysiłku z założeniem firmy, to też nie jest takie proste jak nam się wydaje, powodzenia i gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś
kuglarz Metamorfoza szczura korporacji 04.10.09, 10:28 Gratuluje decyzji. Nie ma nic bardziej odczłowieczonego niż praca w korporacji międzynarodowej. Trzeba pamiętać, że jesteśmy ludźmi, a nie maszynami do robienia targetów. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Metamorfoza szczura korporacji 04.10.09, 12:52 e! i co? już obaj jesteście "sprawiedliwymi"? czy pomysleliście ile inni zapłacili za wasze wysokie apanaze? a może wypraliście z waszych mózgów informacje że żerowaliście na chorobach ludzi? płacę podatki z mojej niewysokiej pensji by potem część tych podatków bezwolne państwo oddało za tzw leki refundowane a w dalszej kolejności wam? oddajcie moją forsę złodziejaszki! Odpowiedz Link Zgłoś
truten_org Metamorfoza szczura korporacji 04.10.09, 10:33 Gratuluję porzucenia korporacji. Co do technik sprzedaży opisanych w wywiadzie, to nadal nie wiem czy się śmiać, czy płakać. Opisane tutaj, to czubek góry i opowieści dla niegrzecznych dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
very_famous Re: Metamorfoza szczura korporacji 04.10.09, 10:42 Gratuluję odwagi i zdecydowania. Zdecydowanie wykonał ruch w dobrym kierunku. Nie ma nic gorszego niż korporacja. Odpowiedz Link Zgłoś
demolca Metamorfoza szczura korporacji 04.10.09, 10:46 ...Niedawno miała w łóżku instruktora tenisa, teraz ma stukilowy baleron... Gość powinien też sobie zmieniać partnerki lub zabawki. Odstresuje się Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Metamorfoza szczura korporacji 04.10.09, 12:53 nnnie .... to raczej ona powinna znaleźć nowego instruktora. Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 Metamorfoza szczura? NIE -oszusta 04.10.09, 11:04 Dlaczego ten oszust jeszcze nie siedzi... Odpowiedz Link Zgłoś
kristov-77 Re: Metamorfoza szczura? NIE -oszusta 04.10.09, 16:27 Właśnie siedzę, koleś... w fotelu, a gdzie indziej nie, być może z tego powodu, że 90% tego "artykułu" to bezczelna manipulacja. Chociaż szczerze mówiąc chciałbym mieć tę willę, której od tygodnia usilnie poszukuje po swoim mieście... No to tyle. Pismak się mocno wkopał, artykuł bez autoryzacji totalny stek bzdur, nawet o zbójniku Klinowskim nie chciało mu sie zajrzeć choćby do netu, gdzie napisane jak byk, że walczył po stronie Jana Kazimierza ZE SZWEDAMI. A że go wcześniej napadł, to po prywatnemu i skroił z kosztowności, co też nie jest historycznie udowodnione... No ale pasowało do artykułu widać inaczej - trzeba było przekręcić i tak co każdy akapit.Żałość bierze, jesli to jest poziom dziennikarsktwa w tym kraju. Tania sensacja za wszelką cenę i totalna manipulacja faktami. Powybierane przeinaczone historyjki wklejone na siłę do założonego z góry scenariusza. Bleeee... Krzysztof Owsiak PS. A szczurem jest koleś, który przy swoim kompie za pieniądze gnoi ludzi z poczuciem bezkarności. No i w dodatku jemu korporacja pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
drawell Metamorfoza szczura korporacji 04.10.09, 11:32 Gratuluje Panu Krzysztofowi! sam pracuje dla duzej firmy aptekarsjkiej a UK. traktuja ludzi jak roboty. mowia co maja robic, jak to robic, jak rozmawiac , co mowic jak sie ubierac...nie ma mowy o wlasnej inicjatywie. Ja rowniez nie wytrzymalem.wzialem trzy miesiace wolnego i mam nadzieje nie wrocic do tej pracy. Panie Krzysztofie takich jak my jest wielu ale tylko nieliczni maja odwage cos ze swoja sytuacja zrobic. Gratuluje. R Odpowiedz Link Zgłoś
koolerka Metamorfoza szczura korporacji 04.10.09, 11:49 Ja też uciekłam z firmy farmaceutycznej po 7 latach. Na początku było pięknie, fajna kasa, auto, wycieczki zagraniczne, wszystko to zamydlało człowiekowi oczy. Niestety jak się ocknęłam, to zrozumiałam, moja praca polegała na wręczaniu łapówek i na niczym innym, w taki sposób, jak pisał autor tekstu. Teraz mam pracę, którą lubię, sprawia mi wiele satysfakcji, a przede wszystkim mam poczucie, że robię coś wartościowego.Tam tylko łamałam prawo, a najbardziej poszkodowaną stroną był i jest PACJENT. Odpowiedz Link Zgłoś
arek.jadczak I hate corporate... 04.10.09, 12:02 Brawo. Witam po dobrej stronie mocy! Ja też nienawidzę korporacji. I też się z niej uwolniłem. Przed Panem trudny okres, ale warto. Korporację porzuciłem przed czterema laty i wiele zmieniło to w moim życiu. Jest ciężko na swoim, ale warto, powtarzam, ponieważ teraz ma Pan szansę coś tworzyć, stać się kapitalistą, przedsiębiorcą, czego nie doświadczyłby Pan w korporacji, gdzie cały syf pracy jest podlany psychomanipulacją i wmawianiem ludziom, że tworzą "historię" albo "historię firmy". Paradoks polega na tym, że szefowie korporacji nie mają nic wspólnego z kapitalizmem... Szerzej piszę o tym na swoim blogu - jeśli kogoś interesuje: zapraszam na http://kapitalizmdwazero.blox.pl/2009/10/Dzis-prawdziwych- kapitalistow-juz-nie-ma.html Jeszcze raz gratulacje dla Pana Krzysztofa i trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
bd3art Metamorfoza szczura korporacji 04.10.09, 12:45 a ja jestem korporacyjnym szczurem w globalnej IT firmie.. i tez momentatmi mnie to cholernie irytuje. Co prawda - korporacja korporacjiwg mnie nie rowna, ale duzo prawdy w tym jest. Tyle tylko, ze jak sie popatrzy na mniejsze, lokalne firmy to tez nie jest tam lepiej. Sam uciekalem przed kilkoma latami z malej HR firmy do wielkiej korporacji i w dalszym ciagu tego ruchu nie zaluje. W zasadzie chyba najlepiej jest pracowac na swoim.... dlatego zycze powodzenia. Ja tez mam zamiar kiedys sprobowac, choc niesie to za soba pewne ryzyko. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Metamorfoza szczura korporacji 04.10.09, 12:47 i co? jeden z wielu qrwiątek który dorobił się majątku sprzedając innych ludzi mafii farmaceutycznej. teraz szuka u mnie czego? usprawiedliwienia? współczucia? wybaczenia? NIE. NIE. NIE. Tacy ja ty sprzedawali Polskę w latach 90. zachodnim koncernom. Byliscie w medykamentach, ale też i w innych sieciach sprzedaży. każdy z was zarabiał niesamowite jak na warunki polskie pieniądze rugując z rynku towar polskiej produkcji - gorszy, albo lepszy ale mniej "reklamowany". Choć oczywiście wy, pracujący "w lekach" byliście i jesteście wyjątkowo śmierdzącymi ścierwami. Po waszej pracy jako przedstawicieli handlowych pozostało tylko wysokie bezrobocie, głód dzieci, samobójstwa dorosłych. Braliście w tym udział. I dostaliście sowitą za to zapłatę. Odpowiedz Link Zgłoś
1a-z Pamietajcie,że wielu profesorów na swiecznikach 04.10.09, 14:54 też "robi" (rodakom świnię) dla FARAMCEUTYCZNYCH MAFII. Oni najcześciej popisują się w TV reklamując różne tokstczne i drogie farmawyroby. Odpowiedz Link Zgłoś
2-pswiecki A co z mafią mydlaną? Zrobili cwaniaczki mydło i 04.10.09, 15:11 każą ludziom kupować. Wszystko dla ciężkiej kasy dla siebie i ich rodzin. Odpowiedz Link Zgłoś
kristov-77 Re: Metamorfoza szczura korporacji 04.10.09, 16:39 Jaki ty jesteś naiwny pizdusiu. Wierzysz we wszystko co przeczytasz. Wierz dalej - daleko zajedziesz. ZApraszam cie do swojej willi, tylko jakoś od tygodnia nie mogę jej znależć, od kiedy sie dowiedziałem że ja mam. Zapewne jesteś na tyle odważny, żeby powtórzyć mi to w twarz i podpisać się bez tandetnych pseudonimów. Cholera super jest przeczytać, jakiego się dorobiłem majątku. Naprawdę. W dodatku w taaaki sposób. Naprdawdę jestem dumny z poziomu dziennikarstwa w tym papierze. Szczurek ma bardzo lekkie pióro, chyba nieco za lekki, bo jak go fantazja poniesie... Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Metamorfoza szczura korporacji 04.10.09, 14:22 Przecież ten facet nie odbył żadnej metamorfozy. W pracy zrobiło się trudniej, nowy szef, gorsze zasady, większy stres. Gość się wypalił i poddał a nie przeszedł "PRZEMIANĘ". Zresztą tak samo w przypadku lekarza-aborcjonisty. Tam też nie było żadnej przemiany. Wykonywał aborcje z konieczności, wbrew sobie, wreszcie pojawiła się możliwość zaprzestania to to zrobił. Też nie ma tu żadnej przemiany. Odpowiedz Link Zgłoś
kristov-77 Re: Metamorfoza szczura korporacji 04.10.09, 16:43 No i masz rację gościu. Zazwyczaj jak o czymś piszę to staram się aby tytuł odnosił się do zawartości tekstowej. Szkoda, że ten pismak tego nie odkrył. Cieszę się jedynie z faktu, ze moje zycie nie ma z tym co opisane właściwie nic wspólnego, choć nie... Jedna rzecz chciałbym mieć - willę. Krzysztof Owsiak Odpowiedz Link Zgłoś
2-pswiecki Czy ktoś komuś każe chodzić w czystych butach, 04.10.09, 14:41 stonowanym garniturze i nie-krzykliwym krawacie? Artyści też są potrzebni społeczeństwu - i panu Krzysztofowi wypada życzyć wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia. Odpowiedz Link Zgłoś
mcphisto Metamorfoza szczura korporacji 04.10.09, 15:24 "rzuć korporację, załóż własną firmę" - jakie to proste... mieszkam w małym mieście, pracuję w korporacji. tutaj większość pracodawców to korporacje (banki, firmy ubezpieczeniowe, supermarkety, stacje benzynowe). NIE MAM kasy na otwarcie działalności, NIE MAM możliwości pracy poza korporacjami (bo nikt inny nie zatrudnia), NIE MAM kasy na przeprowadzkę do większego miasta. dokładnie tak samo jak 80% Polaków. droga "Gazeto", daruj sobie ten neoliberalny, zakłamany bełkot. przyprawia mnie o wściekłość. i wielu innych pewnie też. Odpowiedz Link Zgłoś
vfib Re: Metamorfoza szczura korporacji 04.10.09, 16:05 Te 80% Polaków siedzi tam gdzie siedzi i gdzie będzie do końca dni swoich nie z powodu złosliwości losu tylko dlatego, ze są tak zaprogramowani. Nie na szukanie rozwiązań, nie na podejmowanie ryzyka tylko na mnożenie przeszkód. Nie da się, nie można, nie ma, nie... Tak jak Ty. Przykładem na to, ze można być z biednej rodziny, pochodzić z małego miasta i mimo to zdobyć wykształcenie, mieszkać w wielkim mieście i mieć własną firmę bardzo znaną w branży mimo. Tylko dla mnie nie da się zrobić niewielu rzeczy. Jak coś jest z gatunku nie da się to do tej pory drążę aż znajdę jakiś pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
mcphisto Re: Metamorfoza szczura korporacji 04.10.09, 17:21 i co z tymi ludźmi? skoro, wg Ciebie, są tak "zaprogramowani"? mają umrzeć z głodu? jasne, są przykłady o których mówisz. dotyczą zdecydowanej mniejszości. większość, mimo najlepszych chęci i dobrych pomysłów, nigdy nie wybije się na powierzchnię. z powodu braku środków, nieuczciwej konkurencji wielkich graczy, którzy są faworyzowani. rozumiem Twój tok myślenia - sam go kiedyś podzielałem. Odpowiedz Link Zgłoś
kristov-77 Re: Metamorfoza szczura korporacji 04.10.09, 16:46 a mnie o torsje... Nie martw się to w 90% fikcja... Oczerniony w artykule Krzysztof Owsiak Odpowiedz Link Zgłoś
mujer82 Re: Metamorfoza szczura korporacji 04.10.09, 17:37 mcphisto napisał: > "rzuć korporację, załóż własną firmę" - jakie to proste... > > mieszkam w małym mieście, pracuję w korporacji. tutaj większość pracodawców to > korporacje (banki, firmy ubezpieczeniowe, supermarkety, stacje benzynowe). NIE > MAM kasy na otwarcie działalności, NIE MAM możliwości pracy poza korporacjami > (bo nikt inny nie zatrudnia), NIE MAM kasy na przeprowadzkę do większego > miasta. dokładnie tak samo jak 80% Polaków. > droga "Gazeto", daruj sobie ten neoliberalny, zakłamany bełkot. przyprawia > mnie o wściekłość. i wielu innych pewnie też. Dobrze,że ktoś to w końcu napisał. Dokładnie takie są realia. Otworzyć biznes można albo z funduszy unijnych (o ile dana osoba zakwalifikuje się do jakiegoś programu) albo ze środków własnych, których większość Polaków nie ma.Dlatego trąbienie o potrzebie przedsiębiorczości jej nie pobudzi bo Polaków nie stać na otwarcie działalności. Odpowiedz Link Zgłoś