Dodaj do ulubionych

Kiedy prezydent podpisze Traktat? "Po co pośpie...

• mela_1 Traktat jak miotła 05.10.09, 10:19
      ...do zamiatania własnego podwórka. Wstyd na całą Europę, żeby
      uzależniać podpis pod istotnym dokumentem od "podziału" wpływów w
      sprawy zagraniczne. Wstyd tym większy, że pan L.K. ma takie szanse
      na reelekcję jak ja na elekcję.
      • janonet4 Re: Traktat jak miotła 05.10.09, 10:23
        wstyd na Europę!!!!!!!!!!!!!!!
    • doldama Kiedy prezydent podpisze Traktat? "Po co pośpie... 05.10.09, 10:22
      Pałącowy Karzełek mówił iż po głosowaniu w IRLANDI sam jak
      najszybciej podpisze traktak. Teraz wynika iż się Przezydencik
      oiąga, pwenikem dużo mwysi łku inteletualnego bedzie go to koszowało.
    • januszz4 Czekamy na Klausa 05.10.09, 10:24
      Teraz Pan Prezydent zapewne powie, że nie może naciskać na Prezydenta Klausa i
      dlatego podpisze Traktat bez zbędnej zwłoki, zaraz jak podpisze go Klaus.
      Tymczasem:
      "eurosceptyczny prezydent Czech Vaclav Klaus nie chciał powiedzieć, jaką
      podejmie decyzję ws. Traktatu. Dodał, że nie może go podpisać przed
      zakończeniem procedury badania zgodności dokumentu z konstytucją"
      Do badania tej zgodności zaangażowano zapewne duży zespół ginekologów, którzy
      najprawdopodobniej stwierdzą, że stara konstytucja jest za stara, żeby ją
      gwałcić i trzeba ją odmłodzić. To potrwa następne 2-3 lata, a nasz Prezydent
      będzie miał komfortową wymówkę.
      • ubiquitousghost88 ...a Klaus na nas 05.10.09, 11:34
    • doldama Kiedy prezydent podpisze Traktat? "Po co pośpie... 05.10.09, 10:24
      Och wy Pałcowe PiSorkowate DURNIE. Może lepiej by Czasi podisali a
      my bedziemy na samym końcu stawki. PAŁACOWE KRETYNY.
    • mart.ha12 Kiedy prezydent podpisze Traktat? "Po co pośpie... 05.10.09, 10:24
      teraz będzie nas trzymać w szachu: GDY MNIE PONOWNIE WYBIERZECIE NA
      PREZYDENTA, TO PODPISZĘ.....
      • reegulator Ja wiedziałem że tak będzie, ja wiedziałem....! 05.10.09, 10:28
        Halama-Oklaski....

A czego można spodziewać sie po "honorze" Kaczynskich i ich otoczenia ?
        • dtch Re: Ja wiedziałem że tak będzie, ja wiedziałem... 05.10.09, 10:53
          ...a jak nie wybierzecie,to inny podpisze:P
          • dtch Re: Ja wiedziałem że tak będzie, ja wiedziałem... 05.10.09, 10:59
            Najbardziej w tej sprawie interesuję mnie zdanie Nelly- ona zawsze ma coś mądrego do powiedzenia.
    • qc PO kolei. 05.10.09, 10:29
      Bedzie troche improwizacji troche scenariusza.
      W tym momencie spotlight jest na scene gdzie brat-podobny wlasnie
      wystawia show z PO w roli glownej.
      Zakonczenie nieznane i bedzie trzymac widzow w napieciu.
      Tymczasem w Europie 1-szej predkosci tez niech siedza na krawedzi
      krzesla w napieciu.
    • redbull10 Kaczorze, czy ty masz choc odrobinę honoru? 05.10.09, 10:34
      Jeśli ten imbecyl nie podpisze traktatu w tym tygodniu, przypomnijmy- TRAKTATU, KTÓREGO JEST WSPÓŁAUTOREM!!! jeśli po raz kolejny złamie swoje słowo, straci wszelką zdolność honorową i będzie traktoWany w Europie jak zadżumiony menel!!!
      • bumerang-3 Re: Kaczorze, czy ty masz choc odrobinę honoru? 05.10.09, 10:38
        Nie rozumiem dlaczego wszyscy próbujecie wywierać taką presję na
        panu prezydencie? Po co ma się spieszyć? Żeby być przedostatnim
        skoro może być ostatnim?
        • dtch Re: Kaczorze, czy ty masz choc odrobinę honoru? 05.10.09, 11:05
          Zgodnie ze znanymi prawidłami Wel=-pdV..Na naszego prezydenta działa pewna siła zewnętrzna,a wiadomo w jaki sposób Leszek sobie radzi z nadmiarowym ciśnieniem. TO dosć poważna sprawa, bo w przypadku prezydenta długotrwała presja może skonczyć się zaburzeniami w gospodarce elektrolitów
    • bojabedezlosliwynamaxa Pewnie uczy się obsługi długopisu :D 05.10.09, 10:36

• honkers Kiedy prezydent podpisze Traktat? "Po co pośpie... 05.10.09, 10:39
      Ale ma myślówę - nie Lech a Jarosław - co rozkazać bratu... kurcze
      ma naprawdę poważny problem. Daltego Stasiak mówi iż nie ma
      pośpiechu.
      • reegulator "rodzina Kaczynskich" i honor ? ha,ha,ha,ha !!!! 05.10.09, 10:42
        www.searchengines.pl/Bracia-Kaczynscy-portret-prawdziwych-patriotow-t97082.html
        i.wp.pl/a/f/jpeg/9962/kaczynski_lech450.jpeg
        • roman337 Re: "rodzina Kaczynskich" i honor ? ha,ha,ha,ha 05.10.09, 11:01
          faktycznie, kupa śmiechu... pękły mi zajady...

reegulator napisał

i.wp.pl/a/f/jpeg/9962/kaczynski_lech450.jpeg
    • kaczkawrydzykach Polska ma najmniejszego prezydenta w historii ! 05.10.09, 10:40
    • leon9910 Kiedy prezydent podpisze Traktat? "Po co pośpie... 05.10.09, 10:41
      Niech prezydent tego gniota nie podpisuje.Jak wejdzie traktat lizboński to
      dopiero żydostwo i faszyści będą panoszyć!!!
      • reegulator "Rodzina Kaczynskich" i honor? ha,ha,ha,ha ! 05.10.09, 10:44
        www.polonica.net/Kim_sa_Kaczynscy.htm
        newsgroups.derkeiler.com/Archive/Soc/soc.culture.polish/2008-08/msg01844.html
        • dtch Re: "Rodzina Kaczynskich" i honor? ha,ha,ha,ha ! 05.10.09, 11:09
          To fajnie. Będzie równowaga pomiędzy faszystami, a żydami. Z forum wnioskuje, że obecnie panoszą się Ci pierwsi.
      • jamci44 Re: Kiedy prezydent podpisze Traktat? "Po co pośp 05.10.09, 11:28
        jest i głos szmalcownika. Pewnie, że szmalcownicy wolą, żeby prezio
        nie podpisywał...
      • jerjar Re: Kiedy prezydent podpisze Traktat? "Po co pośp 05.10.09, 13:01
        leon9910 napisał:

> Niech prezydent tego gniota nie podpisuje.Jak wejdzie traktat lizboński to dopiero żydostwo i faszyści będą panoszyć!!!

Rozumiem, że został zawarty potajemnie historyczny kompromis miedzy Żydami a faszystami. Można prosić o więcej informacji, bo to bardzo ciekawe? Może się okazać, że zawarto go jeszcze przed II WŚ i te obozy oraz śmierć paru milionów to chytra maskarada. Całe szczęście przenikliwi potomkowie szmalcowników nie dadzą się oszukać i wiedzą co naprawdę jest treścią Traktatu Lizbońskiego.
    • republika-jednojajowa Może Kaczor spyta Irlandczyków co teraz robić ? 05.10.09, 10:43
    • marekg12 Cała Europa się śmieje z kartofli 05.10.09, 10:45
    • tadjurek Kiedy prezydent podpisze Traktat? "Po co pośpie... 05.10.09, 10:45
      Jak prezydent, tak uczulony na polską samodzielność i niezależność,
      mógł uzależniac podjęcie naszej suwerennej decyzji od woli innego
      narodu? Czyż nie jest to dowód na swoista schzofrenię polityczną?
    • kolomyia Kartofel jeszcze przez kilka dni chce być ważny ? 05.10.09, 10:51
    • kefasp Tego się można było spodziewać. 05.10.09, 10:53
      To jego pokrętne lawirowanie i przesuwanie terminu podpisania traktatu
      przeszło już do historii. Niestety obraz Polski będzie taki jak jest, a nawet
      gorszy. Kaczyński jako prezydent Polski okazuje się głównym hamulcowym i nic
      tego nie zmieni.
      • zdr1 Re: Tego się można było spodziewać. 05.10.09, 11:39
        kefasp napisał:

> Niestety obraz Polski będzie taki jak jest, a nawet
        > gorszy.

Ty durniu, ty durniu, po trzykroc durniu! A jaki jest obraz tych, ktorzy
        powtarzaja referenda do skutku, lub olewaja wyniki np. z Francji czy Holandii?
    • republika-jednojajowa Typowa przekora małego człowieczka-kartofelka 05.10.09, 10:54
      • reegulator Honor "Rodziny Kaczyńskich" to ułuda.... 05.10.09, 10:57
        newsgroups.derkeiler.com/Archive/Soc/soc.culture.polish/2008-08/msg01844.html
    • kolomyia Irlandczycy mieli gdzieś niby poparcie pol.kartofl 05.10.09, 10:58
      • roman337 Kaczynscy ogłoszą,że referendum było sfałszowane ! 05.10.09, 11:00
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=93022897&a=93029004&t=1237657089060
    • werykator Trzeba wiedzieć co sie podpisuje! 05.10.09, 11:06
      Kto czytał traktat który ma być podpisany i dlaczego tak zalezy dużym i
      bogatym państwom unii by go wszyscy podpisali?Przecież uczciwie podchodząc do
      całej sprawy to po odrzuceniu przez Irlandczyków w pierwszym
      referendum,traktat był już nieważny i nadawał się do kosza!Poza tym w
      traktacie są zapisy które narzucają decyzje podejmowane przez kilka wiekszych
      państw unii, wszystkim innym nawet nie ma głosowania większościowego.Decyzje
      za nas podejmowac będą inni.Tak chyba było już za ZSRR.To chyba w dalszej
      przyszłości skończy się WOJNĄ gdy juz mniejsze kraje europejskie bedą miały
      dość zniewolenia
    • werykator Dlaczego przecietnemu Polakowi zależy! 05.10.09, 11:16
      Zeby traktat wszedł w życie-Prawdopodobnie lubicie jak ktoś obcy decydował o
      Polsce i narzucał nam swoje warunki!Urzędnikom i politykom sie nie dziwię bo
      to dla nich oznacza więcej KORYT,ale przeciętnemu POLAKOWI?
      • dtch Re: Dlaczego przecietnemu Polakowi zależy! 05.10.09, 11:18
        Nie wiem jak Ty, ale ja na tym zyskam. Przeczytaj. Może znajdziesz coś dla siebie.
        • zdr1 Re: Dlaczego przecietnemu Polakowi zależy! 05.10.09, 11:36
          dtch napisał:

> Nie wiem jak Ty, ale ja na tym zyskam. Przeczytaj. Może znajdziesz >coś dla
          siebie.

Jakbym slyszal starego volksdeutscha
          • dtch Re: Dlaczego przecietnemu Polakowi zależy! 05.10.09, 12:16
            .. mało rezolutny z Ciebie Polak.
        • frusto Re: Dlaczego przecietnemu Polakowi zależy! 05.10.09, 14:31
          dtch napisał:

> Nie wiem jak Ty, ale ja na tym zyskam. Przeczytaj. Może znajdziesz coś dla sieb
          > ie.

Podziel się swoją wiedzą. Ja wymiękłem. Pamiętam, że było tam parę zapisów
          potencjalnie fajnych i parę zapisów potencjalnie niefajnych. Znalazłem też parę
          zapisów mi obojętnych i parę, których z przyczyn częściowo ideowych uważam za
          nie do przyjęcia. Podejrzliwość jednak moją wzbudziła natrętna metoda
          wprowadzenia na siłę owego traktatu, łamiącego wszelkie sprzeciwy i ignorującego
          wszelką krytykę.
      • ubiquitousghost88 Ależ skąd - przecietnemu Polakowi wisi! 06.10.09, 10:19
        werykator napisał:

> Zeby traktat wszedł w życie-Prawdopodobnie lubicie jak ktoś obcy decydował o
        > Polsce i narzucał nam swoje warunki!Urzędnikom i politykom sie nie dziwię bo
        > to dla nich oznacza więcej KORYT,ale przeciętnemu POLAKOWI?
    • stan-4 Kiedy prezydent podpisze Traktat? "Po co pośpie... 05.10.09, 11:17
      Gratulacje dla kancelarii. Wleczenie się na końcu z Czechami to wyjątkowy
      powód do dumy. Oby była podobna wstrzemięźliwość w zamykaniu ludzi. Patrz,
      narada u prezydenta.
      • ed200816 Re: Kiedy prezydent podpisze Traktat? "Po co pośp 05.10.09, 12:30
        właśnie na twoim przykładzie widać ja na dłoni jakość POsrańców.
    • ravenom Ilu z was wie co daje nam a co zabiera Traktat? 05.10.09, 11:18
      Podpisalibyscie umowe bez czytania jej? Bo wlasnie to robicie krzyczac na
      kartofelka ze ma podpisac!!!!
      Jesli naprawde chcecie tego traktatu to niestey mam zla wiadomosc...
      Nic on nam nie daje!! Za to daje wiele UE - za duzo wladzy!
      To nie jest audiotele i glosowanie na Taniec z gwiazdami.
      to jest decyzja o oddaniu realnej wladzy w rece ludzi ktorych SAMI NIGDY NIE
      WYBIERZEMY!!!! Autokracja sie klania!
      Wiekszosc Polakow nie zna konstytucji ba nawet nigdy jej nie czytalo a co
      dopiero maja sie przejomowac czyms takim jak traktat... Zachodnie znaczy dobre
      co nie?
      Jesli Kaczynski jest patryjota to nie moze tego podpisac nawet jesli by
      chcial... Mozecie go nielubic ja za nim nie przepadam ale pod tym wzgledem
      jest to ostatnia szansa na zochowanie tozsamosci narodowej w europie. I nie
      ma to nic wspolnego z upartoscia czy chamstwem.
      NAM SIE NALEZY WOLNOSC a nie INTEGRACJA NA SILE!!!!
      • upgraded Re: Ilu z was wie co daje nam a co zabiera Trakt 05.10.09, 12:47
        hmm, a mimo to, jest to 'osobisty sukces polityki PIS i prezydenta
        Kaczynskiego' o ile dobrze pamietam? co to oznacza? zacme mieli jak to
        negocjowali? czy teraz rzna glupa?
        • frusto Nie lubie Kaczynskiego, ale.. 05.10.09, 14:25
          To nie ma znaczenia. Osobiscie nie lubie Kaczyńskiego (obu, bo i tak ich nie
          rozrozniam). Nie lubie PiSu i jego socjalistyczno-komunistycznych ciągotek. Co
          więcej, ja w wyborach parlamentarnych głosowałem na PO, wierząc jak ostatni
          idiota, że to faktycznie będzie partia liberalna (HEHE, partia liberalna, która
          będzie miałą dużo większy deficyt niż planowany przez socjalistów z PiSu).

Nie zmienia to faktu, że jestem przeciwnikiem traktatu lizbońskiego i w związku
          z tym to, co robi Kaczor mi się podoba. O dziwo nie pierwszy raz zresztą jeżeli
          chodzi o politykę zagraniczną.

Zauważę nieśmiało także, że sprzeciw wobec traktatu lizbońskiego:
          1) Nie jest sprzeciwem wobec reformowania Europy. Jest tylko sprzeciwem wobec
          forsowanej na sile i odrzuconej w trzech referendach wizji Europy. Jednej z
          wielu możliwych.
          2) Nie jest sprzeciwem wobec dalszej integracji. Można być zwolennikiem dalszej
          integracji (vide Ganley i jego Libertas) będąc przeciwnikiem traktatu lizbońskiego
          3) Nie jest sprzeciwem wobec UE. Można być fanatycznym zwolennikiem UE sądząc
          zarazem, że nie jest potrzebny traktat lizboński; albo nie jest potrzebna dalsza
          integracja.
          • ravenom Re: Nie lubie Kaczynskiego, ale.. 05.10.09, 14:51
            Wiem co czujesz mam to samo.
            Tez ich nie lubie, a jednak jestem za nie podpisywaniem traktatu!
            Co do glosowania na PO - to rozczarownaie nie moglo byc wieksze ;(
          • meerkat1 Re: Nie lubie Kaczynskiego, ale.. 05.10.09, 15:29
            <Frusto>

Ten kto nie lubił USSR, temu nie pali sie do EUSSR

Z drugiej strony tyn kto USR lubił, tyn aż nogami przebiera, zeby
            jak najszybcej do EUSSR sie dostac.

Bez wielkiego Brata tacy zyc nie mogą (obojetne jakiego).

[A wy, eurofagi, Traktat Lisboński vel Konstytucje EU, czytali, aa?]
    • zohen Już tylko 444 dni tego kaczego wstydu!!! 05.10.09, 11:23
      Panie i panowie z kancelarii tzw. prezydenta - pakujcie manatki!
    • pyffello114 Gęba i cholewa 05.10.09, 11:24
      Przecież sam Prezydent powiedział,że po pozytywnym referendum w Irlandii
      traktat lizboński podpisze BEZZWŁOCZNIE. Czy pamiętacie powiedzonko o gębie i
      cholewie?
    • zielony13 Kiedy prezydent podpisze Traktat? "Po co pośpie... 05.10.09, 11:25
      Tyle właśnie jest warte "słow" naszego "prezydenta" ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka