yogini1 DONEK...Platforma ma zbyt wysokie standardy.... 07.10.09, 10:28 ....aby poddać się SZANTAŻOWI POLITYCZNEMU KACZYŃSKICH i PROWOKACJI POLITYCZNEJ KAMIŃSKIEGO...... Odpowiedz Link Zgłoś
filmark1 Schetyna na klub? 07.10.09, 10:45 Jeszcze rok temu na tym forum trudno było znaleźć wpis przeciwnika PO, teraz proporcje są prawie odwrotne. Trzymajcie tak dalej, po czynach ich osądzajcie. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.bielewicz Żadne tam trzęsienie ziemi w rządzie ... 07.10.09, 10:47 Żadne tam trzęsienie ziemi w rządzie ... Premier Tusk nie odzyska wiarygodności dopóty słuchać będzie dorad prezesa Banku Pekao SA, Jana Krzysztofa Bieleckiego. Jedyna droga do oczyszczenia to zdymisjonować.... właśnie Bieleckiego z doradcy, szarej eminencji i kadrowego obecnego rządu. Tak się nie dzieje. Jak donosi GW: "Scenariusz ucieczki do przodu Tusk przygotowywał od kilku dni. Mieli mu w tym doradzać zaufani ludzie z gdańskiego otoczenia, m.in. b. premier Jan Krzysztof Bielecki i Krzysztof Kilian. Co z tego że jedni ludzie Bieleckiego zostaną zastąpieni innymi. To przecież ta sama stajnia - Bieleckiego, te same sposoby działania, ten sam pryncypał. Posłuszeństwo Tuska wobec Bieleckiego doprowadziło do obecnego przesilenia i kryzysu. Nasze doświadczenia z wszechwładnym prezesem Pekao SA są dobrze udokumentowane na niniejszych stronach. Model państwa wg Bieleckiego nie uwzględnia chociażby sprawnie działających organów ścigania czy skutecznego wymiaru sprawiedliwości. Więcej na: unicreditshareholders.com/nowe_info_2009 Odpowiedz Link Zgłoś
astrolog-2 Re: Żadne tam trzęsienie ziemi w rządzie ... 07.10.09, 12:31 jerzy.bielewicz napisał: > Żadne tam trzęsienie ziemi w rządzie ... "Scenariusz ucieczki do> przodu Tusk przygotowywał od kilku dni. Mieli mu w tym doradzać zaufani ludzie > z gdańskiego otoczenia, m.in. b. premier Jan Krzysztof Bielecki Przecież to za JK Bieleckiego było w Polsce najwięcej przekrętów, dzięki którym mamy teraz tylu milionerów. Miałem w Urzędzie Wojewódzkim szefa liberała... ten to dopiero kradł ! Odpowiedz Link Zgłoś
espelho z kim Tusk grał w piłke 07.10.09, 10:56 z Chlebowskim, strzelił samobója Odpowiedz Link Zgłoś
rosolina Wielka rozszada Tuska. Schetyna na klub? 07.10.09, 10:57 Sprawa jest więc jasna: nie chodziło o korupcję, tylko o utrącenie pewnych osób. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Schetyna na klub? 07.10.09, 11:04 Tusk powie też dzisiaj, co dalej z szefem CBA Mariuszem Kamińskim, który wykrył aferę hazardową, ale wykorzystał ją do akcji przeciw PO. ************************ należy rozwiązać CBA, bo oni po wykryciu afery hazardowej powinni to wykorzystać przeciwko PiS ... Odpowiedz Link Zgłoś
stasiobe Wielka rozszada Tuska. Schetyna na klub? 07.10.09, 11:13 "Wiele trzeba będzie zmienić, żeby wszystko mogło zostać po staremu" - już nie pamiętam, kto pierwszy wypowiedział to prorocze zdanie! Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Schetyna na klub? 07.10.09, 11:17 - minister ds. walki z korupcją Julii Piterze, która od dwóch lat nie zakończyła prac nad ustawą antykorupcyjną. ******************** odwołać, ale ona już wstęp napisała, i to taki że PełO wolno więcej ... Odpowiedz Link Zgłoś
palikotek Bieda..bieda.. 07.10.09, 11:22 Najbogatszy jest Mirosław Drzewiecki. Jego majątek sięga aż 4,6 miliona złotych - twierdzi portal money.pl. Jeszcze 10 lat temu był na liście najbogatszych Polaków "Wprost". Teraz na koncie ma 1,9 miliona. Ma też willę, wartą 345 tysięcy. Do tego apartament na Florydzie za 305 tysięcy dolarów, na któego zakup wziął kredyt w amerykańskim banku. W rejestrze tkwią też dwie działki warte 1,4 miliona zł. Majątek Grzegorza Schetyny wart jest "tylko" 2,7 miliona. Na koncie ma 686 tysięcy, jednak perłą w majątku są nieruchomości 240-metrowy dom i dwa mieszkania - o powierzchni 98 i 34 metry warte niemal dwa miliony złotych, na wynajmie jednego z tych lokali zarabia 2600 brutto miesięcznie. Jako wicepremier i poseł zarobił 203 tysiące. Nic więc dziwnego, że może spłacić dwa kredyty - 50 tys. na volvo s60 i 150 tysięcy na budowę domu. Zbigniew Chlebowski również ma na kontach więcej niż milion. Jego oszczędności to zaledwie 30 tysięcy. Jest współwaścicielem domu 360-metrowego domu, 52-metrowego mieszkania i działki rolnej, o wartości 1,05 miliona - twierdzi money.pl. Ma też dwuletnią corsę i passata. Konto obciążają mu kredyty na łączną wartość 517 tysięcy złotych -wylicza monety.pl Odpowiedz Link Zgłoś
p.o.premier To JA decyduję. Wszystko jest pod kontrolą Don T. 07.10.09, 11:25 Zagrałem w piłkę z Grzesiem (w końcu to on zapewnia dochody firmie) bo tak mi doradzili moi specjaliści od socjotechniki, bo wtedy wyglądam jak młody sportowiec i mogę liczyć na akceptację młodych.Staram się też nie zapominać o swoim rozbrajającym uśmiechu i pokazywaniu palca. Mam jedynie kłopoty z ustaleniem który palec i w którą stronę skierowany. Odpowiedz Link Zgłoś
p.o.premier Przypomniałem sobie jak to jest z tym palcem 07.10.09, 11:41 Kochani wyborcy ,sprawdziłem palcem gdzie mam was wszystkich w d..e Dla ciekawych: bi.gazeta.pl/im/0/4820/z4820890Z.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
emgieka71 Wielka rozszada Tuska. Schetyna na klub? 07.10.09, 11:34 Rozszada? - żenada! Dziennikarze od siedmiu boleści... Odpowiedz Link Zgłoś
zdr1 tow. Szmaciak wiecznie zywy? 07.10.09, 11:35 „Szef, co mu dawał dyrektywy, uderzył zaraz w ton płaczliwy, (...) więc choć sam kazał łamać kości, najmniejszych nie miał stąd przykrości, po latach zaś oklaski zbierał, że humanista i liberał” Odpowiedz Link Zgłoś
okowita A graj chłopczyku, graj 07.10.09, 11:37 Co ciebie obchodzi Polska, rządzenie, troska o dobro kraju? Ważniejsze jest polatać za piłką. Odpowiedz Link Zgłoś
mobart Co z Jackiem Kapicą - umundurowanym przestępcą? 07.10.09, 12:12 Związki zawodowe służby celnej już dawno wskazywały, że ich szef działa na szkodę SC i całego państwa. Przecież on jest bezpośrednio zamotany w aferę hazardową - parę dni temu GW wymieniała jego nazwisko w szacownym gronie panów z Grupy Handlującej Prawem (tuż obok Chlebowskiego i Drzewieckiego), a to przecież zaledwie wierzchołek góry lodowej rządowej korupcji. Odpowiedz Link Zgłoś
mobart Grupa Handlująca Prawem 07.10.09, 12:15 Osoby wskazane w tym artykule z pewnością nie wyczerpują puli osób zamieszanych w tę aferę - vide wczorajszy artykuł o smutnych minach polskich polityków. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_pakulec Re: Grupa Handlująca Prawem 07.10.09, 12:31 masz racje, ale tych z Pisu nie da się zwolić bo już nie pracują w rządzie Odpowiedz Link Zgłoś
astrolog-2 Taktyczne zagranie 07.10.09, 12:16 Trzeba pozbyć się Kamińskiego, żeby już nigdy żaden przekręt kolesiów nie wyszedł na jaw. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_pakulec gdyby Kamiński nie łamał prawa 07.10.09, 12:30 to by został na stanowisku Odpowiedz Link Zgłoś
boryska1 Re: Schetyna na klub? 07.10.09, 12:26 czego tu się podniecać,nigdy nie słyszałam by to co robi CBA dotarło do sądu, to tylko takie dokopanie przeciwnika no i odwrócenie uwagi o własnych przewinień i tak też był na tej konferencji ,najpierw postraszenie tych co byli z tym związani a potem długie wywody o rządzie ,dziwię się że niektórzy dziennikarze to kupili Odpowiedz Link Zgłoś
ja_pakulec najważniejsze zwolnić Czumę 07.10.09, 12:29 można Go zastąpićCimoszewiczem i zyskac głosy lewicy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kap0 Wielka rozszada Tuska. Schetyna na klub? 07.10.09, 12:41 bledom i wypaczeniom mowimy stanowcze NIE-odnowa w ryzej partii Odpowiedz Link Zgłoś
si-si2 Bananowy kraj 07.10.09, 12:57 Nadchodzi POlska BANANOWA . Scenariusz do realizacji w 2010 roku: Tusk - Prezydentem RP Palikot - Premierem Rządu RP Zaprzyjaźniony z PO - Szefem CBA Kamiński - do paki ( może w zawieszeniu ? ) I już NIGDY WIĘCEJ żadna, ŻADNA afera NASZYCH UMIŁOWANYCH piłkarzy, DOKOPYWACZY z PO nie ujrzy światła dziennego. A Kaczory zaleje.....żółć. Odpowiedz Link Zgłoś
avin Wielka żenada Tuska. 07.10.09, 13:24 Tusk powinien sie podac do dymisji. Jesli zastapi Czume Cimoszewiczem dowiedzie, ze brak mu nie tylko ludzi do sprawowania najwyzszych w kraju funkcji lecz rowniez nie ma zaufanie do nikogo ze swojego otoczenia i brak mu jakiejkolwiek koncepcji politycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
wlserwis Liczy się tylko własny tyłek! 07.10.09, 17:57 Rudy ratuje, co może. Niestety, to jest raczej koniec jego snów o potędze. No i... Cimoszewicz już ante portas! ;) Odpowiedz Link Zgłoś