jankowski1960 Media: ABW podsłuchiwała Rymanowskiego i dzienn... 17.10.09, 07:04 To przeciez prawidlowe. ABW musi obiac kontrola kontrwywiadowcza gazete bedaca agenda CBA. Takze sluzby musza byc kontrolowane Odpowiedz Link Zgłoś
tacx Re: Media: ABW podsłuchiwała Rymanowskiego i dzie 17.10.09, 07:10 – Jestem w szoku – mówi wstrząśnięty Rymanowski, któremu „Rz” przekazała stenogramy. – To pierwszy materialny dowód podsłuchiwania dziennikarzy przez służby specjalne. W demokratycznym państwie to dziennikarze powinni kontrolować działalność służb, a nie na odwrót. rymanowski - weź ty rozpęd jakiś i walnij ty tą pustą łepetyną w ścianę. dziennikarze są od informowania a nie kontrolowania. trochę pomyliły ci sięrolę. jak wiesz co to jest demokracja to pewnie i wiesz że w demokracji rację ma nie większość, nie dziennikarz czy oficer ale prawo. a prawo nie daje dziennikarzom żadnego prawa do kontrolowania jakiegokolwiek organu państwa. poza tym nie trzeba było szukać agentów po świecie, nie trzeba było aż tak bardzo interesować się realnym działaniem służb i nie trzeba było publikować materiałów które nigy nie powinny być publikowame. służby są od tego aby takie rzeczy kontrolować. mam wrażenie że rymanowskiego najbardziej zabolało to że podsłuchali dzienniakarza a jak wiadomo dziennikarz podsłuchać bezkarnie może każdego i jeszcze nagrody mu za to dają ale podsłuchać dziennikarza to jak zdrada stanu niemalże mimo że dokonujątego konstytucyjne organy a o czy zgodnie z prawem czy nie to sięjeszcze okaże Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Media: ABW podsłuchiwała Rymanowskiego i dzie 17.10.09, 09:16 tacx napisał: > rymanowski - weź ty rozpęd jakiś i walnij ty tą pustą łepetyną w ścianę. > dziennikarze są od informowania a nie kontrolowania. Gdybym potrafiła posługiwać się chamstwem w stopniu porównywalnym do Twoich umiejętności, też bym Ci doradziła wziąć rozpęd, itd. A ponieważ w tej konkurencji nie dorastam Ci do pięt, to napiszę tylko, że jesteś łaskaw się mylić: W demokratycznym kraju dziennikarze są nie tylko "od informowania", ale także - i to jak najbardziej - od kontrolowania władzy na co dzień, w imieniu nas wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
tacx Re: Media: ABW podsłuchiwała Rymanowskiego i dzie 17.10.09, 09:52 chyba żyjemy w innym kraju. imputujesz mi chamstwo a ja po prostu wolę fakty. W poprzedniej wypowiedzi domagasz się zniszczenia podsłuchów - pytam się na jakiej podstawie skoro sprawa toczy sie przed sądem? AbW nie moze tego zrobić bez postanowienia sądu i tu sie kończy bajkopisanie a zaczynają fakty których nie znasz po prostu. Łatwo komuś zarzucić chamstwo trudniej podać jakieś konkretne argumenty. proszę wiec o podanie podstawy prawnej która umożliwoałaby mediom kontrole nad służbami specjalnymi czy jakimkolwiek organem czy instytucją państwową. Nie znajdziesz takiego zapisu chyba że przytoczysz wyświechtany slogan o czwartej władzy. Jeśłi rzetelne informowanie uważasz za kontrolę (ja to uważam bardziej za role służebną wobec kontroli która sprawuje społeczeństwo) to jestem za ale jak to ma być 4 władza to wybacz - ja takiemu dziennikarstwu mówię "nie" a taką kontrolę zdaje się uzurpują sobie co niektórzy dziennikarze No a teraz pomachałam łapkami, potupałam i pójdę się trochę dokształcić, doczytać i kończę dyskusję o której nie mam pojęcia prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Może to kwestia kultury osobistej... 17.10.09, 10:33 tacx napisał: > chyba żyjemy w innym kraju. imputujesz mi chamstwo a ja po prostu wolę fakty. Cytuję: "rymanowski - weź ty rozpęd jakiś i walnij tą pustą łepetyną w ścianę." To fakt czy przejaw kultury? Bo dla mnie - ani jedno, ani drugie, tylko zwykłe chamstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
tacx Re: Może to kwestia kultury osobistej... 17.10.09, 11:09 > To fakt czy przejaw kultury? > Bo dla mnie - ani jedno, ani drugie, tylko zwykłe chamstwo. cyt. "jak nazywasz kogoś chamem to najprawdopodobniej ten cham myśli dokładnie to samo o tobie" - zdaje się Goethe no tak tak... dalej machamy łapkami. jak nie mamy co powiedzieć to wyzywamy się od chamów. A jak nie nazwać wytworem pustej łepetyny fakt ze rymanowski z kolegą zarzucają że szef ABW wykorzystał te podsłuchy w ponoc prywatnej sprawie a jednocześnie Rymanowski od rana bębni w TVN o swojej prywatnej sprawie - zawraca ludziom gitarę jaka to mu sie krzywda wydarzyła. Co to mnie obchodzi? jak ma problem to niech załozy sprawę w sądzie jak każdy normalny obywatel a niech nie robi show na antenie ze 4 władzy krzywda się dzieje. A to ze podsłuchy w tym kraju są naduzywane to zupełnie inna sprawa tylko niech ktos mi pokaże kraj w którym słuzby nie podsłuchują dziennikarzy. W rosji i na białorusi robia to oficjalnie a w USA czy Niemczech mniej oficjalnie tylko na tą samą skale. Dziennikarz to dla służb najlepsze źródło informacji i marny byłby szef takich słuzb któryby z takich okazji nie skorzystał. Dobrze dobrze... skończmy juz tą dyskusję bo najwyraźniej jest bez sensu Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 MożeTy naprawdę nie rozumiesz... 18.10.09, 06:35 tacx napisał: > > To fakt czy przejaw kultury? > > Bo dla mnie - ani jedno, ani drugie, tylko zwykłe chamstwo. > > cyt. "jak nazywasz kogoś chamem to najprawdopodobniej ten cham myśli dokładnie > to samo o tobie" - zdaje się Goethe Fajnie. Tyle tylko, że ja mam głęboko w nosie co jakiś cham myśli o mnie. Cham, który upadł już tak nisko, że nawet nie zdaje sobie sprawy ze swego chamstwa: > A jak nie nazwać wytworem pustej łepetyny fakt ze rymanowski z > kolegą zarzucają ... Naprawdę nie jest ważne meritum i kto ma rację (Ty czy Rymanowski); chodzi wyłącznie o sformułowanie, którego uparcie używasz (j.w.), sądząc zapewne, że - nawet jeśli nie zastąpi Ci argumentów - to chociaż je wzmocni. Ja coś takiego: zastępowanie /wzmacnianie argumentów inwektywą, wycieczką osobistą, itp., nazywam chamstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
suziszka Re: Media: ABW podsłuchiwała Rymanowskiego i dzie 17.10.09, 12:41 Koloratura, kretynko, jak zwykle nie masz nic do powiedzenia od siebie, więc wpisujesz się pod cudzymi postami i szydzisz z ludzi. Aż taka jesteś niedowartościowana, trollu? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Wysyp chamstwa... 18.10.09, 06:39 suziszka napisała: > Koloratura, kretynko, jak zwykle nie masz nic do powiedzenia od siebie, więc wp > isujesz się pod cudzymi postami i szydzisz z ludzi. Aż taka jesteś niedowartośc > iowana, trollu? Kolejne chamidło, bez cienia argumentów, za to z gębą pełną inwektyw... Odpowiedz Link Zgłoś
podkanclerzy reżimowa stacja TVN24 nie POprze Rymanowskiego ? 17.10.09, 07:35 witamy p.Rymanowskiego w TVP..opłaciło się robić z siebie aktora ? Odpowiedz Link Zgłoś
altmagus Rzeczpospolita.Odzyskanie, PiSeLDranie, okradanie. 17.10.09, 07:48 Odzyskanie, PiSeLDranie, okradanie. Gdy odzyskane TeVałPe. I to razem z eSeLDe. W sPiSkownicy Jaro ćwiczy. Chce, brat sika. Na przeciwnika. Postać udana. Zaraz skopana. Że aż nudno. No, ale trudno. Niszczą przeszłość. Tworzą przyszłość. Za Solidarność. Teraz Sutanność. Za Wielkiego Lecha. „Małpeczka” Pecha. Kraj pełen szykan. Drugi Watykan. Redyk warczy! Dziwak walczy. Dwa kościoły. Płać choć goły. Pęd do pieniędzy. TeVałPe Q-rwy i nędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
kamiennygigant Rymanowski Święta Krowa? 17.10.09, 08:01 To niech wypie... do Indii Odpowiedz Link Zgłoś
borru Re: Rymanowski Święta Krowa? 17.10.09, 08:24 kamiennygigant napisał: > To niech wypie... do Indii Klasyczny 100% idiota. Dokopuje ofierze przestępstwa... Odpowiedz Link Zgłoś
kamiennygigant Idioty sobie w majtkach poszukaj... 17.10.09, 09:21 Na TVN i inne media przyjdzie w końcu czas... Mam w dupie PIS, PO, SLD i całe to gó... polityczne, za kreowanie na siłę rzeczywistości i "ustawianie faktów" odpowiedzialne są w tym kraju Media a nie politycy Odpowiedz Link Zgłoś
borru Re: Idioty sobie w majtkach poszukaj... 17.10.09, 12:03 kamiennygigant napisał: > Na TVN i inne media przyjdzie w końcu czas... > > Mam w dupie PIS, PO, SLD i całe to gó... polityczne, za kreowanie na siłę > rzeczywistości i "ustawianie faktów" odpowiedzialne są w tym kraju Media a nie > politycy A ja myślałem że to służby urwały się ze smyczy. I w przestępczym porozumieniu ze swoimi mocodawcami politycznymi kręcą swoje lodziki obok tych co kręcą lody. Tylko głupie spoleczeństwo robi za frajerów- a ty byś chciał pozbawić ich oczów i uszów ?( niezależnych dziennikarzy) Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Media: ABW podsłuchiwała Rymanowskiego i dzienn... 17.10.09, 08:02 Panie Rymanowski, jak pan się przypatrzysz gębie głównego głupka pis niejakiego Jarosława... to będziesz miał pan odpowiedź na pytanie dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
kazik.k Re: Media: ABW podsłuchiwała Rymanowskiego i dzie 17.10.09, 12:47 ten pan niejaki rymanowski takie karierowiczowskie gowienko i agent tej zlowrogiej opus dei ble-bla na temat wolnosci slowa a przeciez te podsluchy to "normalne" procedury w rzadzie kurdupla "wielkiego brata jaroslawa"!!teraz sie obudzil wielki demokrata i wlazidup "kosciola " katolickiego!!nie slyszalem by coskolwiek mowil na temat przekretow w tej "komisyji" okradajacej panstwo!!!!a afera z zawlaszczaniem krakowa? pan rymanowski cos zrobil w tej sprawie?!zwykla obludna gnida!! Odpowiedz Link Zgłoś
david5555 ha ha mentalność Kalego 17.10.09, 08:15 z Drzewieckim i Chlebowskim to było OK ? tak ? ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
mona14 :))))))))))))))))))))))) 17.10.09, 08:17 Przypadkiem na czele ABW nie stoi człowiek PO?! :) Nie ,gdzie tam ,pewnie to PiS sprowokował całą sytuację .... :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
acer0 CBA jako instytucja jest potrzebne. I nie oczekujc 17.10.09, 08:25 CBA jako instytucja jest potrzebne. I nie oczekujcie ode mnie deklaracji, że zostanie zlikwidowane, bo tak się nie stanie - oświadczył premier Donald Tusk w rozmowie z "Gazetą Wyborczą". --------------------------------------------------------------------- Panie Tusk pańska wypowiedz mija się z prawdą. To następne pańskie oszustwo jako premiera. Pańska gazeta est tak samo zakłamana jak i Pan. Współpracuje pan z brukowcami i ze szmatławcami. Dziennikarze tych gazet i TVN nie mają nic wspólnego z prawdziwym dziennikarstwem, szukają tylko sensacji by zwiększyć poczytność nakładu. Dziennikarze tych mediów powinni być skazani wyrokami sądowymi za fałszerstwo podawanych przez nich wiadomość. Tak samo wasze sondaże robione za biurka. Wystarczy poczytać fora przy artykułach i policzyć negatywne opinie o Premierze i rządzie Tuska a wynik wychodzi całkiem inny niż w sondażach. Tylko trzeba wnikliwie czytać opinie a nie niby opinie szkółki tuskowej piszącej tendencyjnie o opozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
mcgoo Re: Media: ABW podsłuchiwała Rymanowskiego i dzie 17.10.09, 08:26 czy Tusk nie przypomina żaby Kermit z mapetszoł ? Odpowiedz Link Zgłoś
borru ABW nie ma czasu na jakies głupie stocznie... 17.10.09, 08:27 ma przecież swoje prywatne sprawy oraz święty obowiązek ochrony PO i pana Premiera. Odpowiedz Link Zgłoś
wifan stenogramy! czemu nie 17.10.09, 08:30 publikujecie stenogramow o czym gadali i ile razy uzywali slowa ku... i pie...? dla tzw. spoleczenstwa albo Polakow, jak mowia politycy, na pewno to bylby shock! Odpowiedz Link Zgłoś
exuk Dziennikarz to nie święta krowa 17.10.09, 08:38 Bardzo dobrze że podsłuchiwali, dowiemy sie kto przekazał materiały CBA Odpowiedz Link Zgłoś
b52h Re: Dziennikarz to nie święta krowa 17.10.09, 08:44 > Bardzo dobrze że podsłuchiwali, dowiemy sie kto przekazał materiały > CBA Przecież to wiadomo -- Nowak i dlatego wyleciał z rzadu... nie czytaj tylko TrybunyLudu to będziesz wiedział więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
borru Mąka ...na kluski pod celą 17.10.09, 08:41 Pan pułkownik Mąka powinien być natychmiast zawieszony. Odwrotnie, do czasu wyjaśnienia wszystkich okoliczności sprawy. Swoją drogą ile to trzeba mieć tupetu i lekceważenia dla prawa- rozumiem- wykorzystanie samochodu służbowego ale materiałów operacyjnych podległych sobie służb dla celów prywatnych? Odnoszę wrażenie że Polska jest prywatnym folwarkiem takich Mąk, Kaczyńskich, Tusków, Kamińskich... Odpowiedz Link Zgłoś
b52h Jarucka to nie był przypadek, zbliżają się wybory 17.10.09, 08:43 PO szuka haków... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Zdymisjowac nieudaczny rzad partacza Tuska!!! 17.10.09, 09:26 Próbuj... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Jarucka to nie był przypadek, zbliżają się wy 17.10.09, 09:25 b52h napisała: > PO szuka haków... Na kogo? Cimoszewicz nie startuje, a szukać haków na Mamlatego - szkoda czasu... Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 Uczciwi ludzie nie boją się podsłuchu.... 17.10.09, 08:55 Uczciwi nie boja się podsłuchu...powiedziała b.premier W.Brytanii Małgosia Taczer:) Odpowiedz Link Zgłoś
nowak11 Ło Jezu, wielkie mi coś... 17.10.09, 08:58 Nie od dziś wiadomo,że policjanci załatwiają swoje prywatne sprawy (np.zemsta na kochanku żony)przy użyciu aparatu ścigania.Mnie spotkało coś podobnego.Rymanowski-nie pękaj! Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 To jest państwo agentów i złodziei. 17.10.09, 09:08 Tutaj prawie wszyscy byli i są podsłuchiwani a teraz dodatkowo filmowani. Takie państwo. Państwo złodziei i agentów. Odpowiedz Link Zgłoś
nutka57 Re: To jest państwo agentów i złodziei. 18.10.09, 10:04 gm114 napisał: > Tutaj prawie wszyscy byli i są podsłuchiwani a teraz dodatkowo filmowani. > > Takie państwo. > > Państwo złodziei i agentów. To czkawka po IV RP. Tak nami "rządzili" bracia xero. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: To jest państwo agentów i złodziei. 18.10.09, 10:19 Posłuchy w "RZepie" - kapewu? Od tego przecie - ABW A jak sie kto w ABW zgra zostanie szefem w CBA Chyba ze zdecyduje "Grześ" Wtedy ktos przyjdzie z CBŚ. PRESŁANIE: Nie uchowa sie w PiS-e oszust ni przechera bo wyniucha go rychło Julka "Dorsz" Pitera Odpowiedz Link Zgłoś
palkota Media: ABW podsłuchiwała Rymanowskiego i dzienn... 17.10.09, 09:09 No to uny nie tylko nagrywały tech iz Placformy ale tyz róznych inszych i Kamiński nicego sie nie boł ani prokutaraturó ani tyc syndziów. Moze ino sie boł prezesa PiS-u, ale ze moze sie nie udoc jakie nagranie. No to i dobze ze tyn Premir Tusk go zwolnił, bo nie moze być samowoli w Polsce i zamiast legalnie pracować i wykrywoć jafery to sie to robi przestępstwamy. Odpowiedz Link Zgłoś
antypo-lityk Media: ABW podsłuchiwała Rymanowskiego i dzienn... 17.10.09, 09:15 Niech się zatrudnią przy łataniu dróg i budowie autostrad to nie będą zawracać d... swoimi g... Też historię i socjologię skończyli?! I muszą mordoklapać? Odpowiedz Link Zgłoś
oservattoreromano Iuzoryczna wolność. 17.10.09, 09:25 Żyjemy w państwie, które nie umie korzystać wolności; w jej obronie. zniewala ludzi. Jedną zarazę (komunę)zamieniliśmy na inną - jeszcze gorszą. W komunie bowiem wszystko było jasne - powiedziane było wyraźnie: jesteś ciągle pod "czujnym okiem partii". Wiadomo było, że wciskano społeczeństwu kit i nie wolno było z tym walczyć - bo do pierdla. Dzisiaj mamy wolność polegającą tylko i wyłącznie na jej głoszeniu. Zawsze twierdziłem, że służby i prokuratury zatrudniają ludzi o podejrzanej moralności, a to od nich zależy wolność obywateli. Więc nie oczekujmy zbyt wiele. Przerażające jest też to, że politycy są bezradni wobec tych wszędobylskich panów. Sami siebie szachują w imię interesów partyjnych, zapominając zupełnie o społeczeństwie Na koniec zagadka: -Pyt. co mają politycy ? -Odp. mają w dupie społeczeństwo. - Odpowiedz Link Zgłoś
scibor3 Media: ABW podsłuchiwała Rymanowskiego i dzienn... 17.10.09, 09:46 Ja tam nie jestem w szoku. Może dla tego, że nie prowadzę rozmów za które musiałbym się wstydzić. Jak widzę, u Rymanowskiego jest inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
rojblik Powrót do korzeni! 17.10.09, 10:01 Wracamy do korzeni a miało być demokratycznie i takie tam pierdoły. Teraz się okazuje, że w stanie wojennym była większa demokracja. Władza podsłuchiwała ale informowała o tym podsłuchiwanego. Pamiętacie te słynne słowa płynące ze słuchawki: "rozmowa kontrolowana". Odpowiedz Link Zgłoś
holidays_in_cambodia Widzę, że pan psychiatra pracuje w PiS-PC (Przycho 17.10.09, 10:22 Przychodnia i Szpital dla Psychicznie Chorych. Odpowiedz Link Zgłoś
stock21 Media: ABW podsłuchiwała Rymanowskiego i dzienn... 17.10.09, 10:07 Gdy ABW podsłuchuje polityków to pan Rymarowski aż zaciera rączki aby przesłuchać taśmy, a gdy dotyczy to jego osoby wtedy jest łamaniem praw człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
slazur2 Re: Media: ABW podsłuchiwała Rymanowskiego i dzie 17.10.09, 11:05 Popieram ten pogląd. Rymanowski, Olejnik i podobni cieńcy dziennikarze wykonują wyroki zaocznie jako piłaci. Długo by wymieniać, ale przykład ostatnich tzw. afer pokazuje że oni cwanie przedstawiają tak temat, że każdy czlowiek jest bez szans. Zauważmy, że to wszystko dokonuje się medialnie za nim trafia coś do prokuratury, za nim trafi do śadu. A już mówi się o trupach medialnych, już linczuje, zaprasza się oponentów politycznych któzy rzekomo mają prawo mówić wszystko co chcą - na miejscu niejednego skrzywdzonego zaserwowałbym takiemu Rymanowskiemu - kilkanaście procesów, bo wielokrotnie złamał prawa jednostek, rzucając w niby pytaniach serie oszczerstw i pomówień, niby to opierając się na tym że coś ktoś powiedział lub rzepa napisała. Inna sprawa, że brać dziennikarska zeżarłaby bez pieprzu każdego kto ośmieliłby się przeciwstawić chienom dziennikarskim Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Media: ABW podsłuchiwała Rymanowskiego i dzie 17.10.09, 10:07 biegli psychiatrzy orzekli,że Sumliński nie może przebywać w areszcie.a gdzie??? w szpitalu?? jakim?? Odpowiedz Link Zgłoś