j-agat Dwuletnie chorobowe żony posła Hofmana 28.10.09, 09:59 A co na to pracownik działu kadr tej firmy??? Przepisy mówią jednoznacznie co należało w takich przypadkach czynić !!! Robicie "aferę" dla celów politycznych durnie z PO !!! Maluczkie to i śmieszne !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
reyamtet bierzemy przykład od najlepszych... 28.10.09, 10:27 speców od afery stoczniowej :D Odpowiedz Link Zgłoś
arturk17 A co z cieciem Pawłem Grasiem 28.10.09, 10:06 Czy wyjaśniono już sprawę rzecznika rządu, który ma umowę użyczenia domu od niemieckiego przedsiębiorcy w zamian za dozorcostwo. Czy red. wyborczej sprawdzili już czy Pan Graś zapłacił od tego podatek? (choć wiadomo, że a umowa jest lipna?) Odpowiedz Link Zgłoś
uookasz Re: A co z cieciem Pawłem Grasiem 28.10.09, 10:42 arturk17 napisał: > Czy wyjaśniono już sprawę rzecznika rządu, który ma umowę użyczenia > domu od niemieckiego przedsiębiorcy w zamian za dozorcostwo. Czy > red. wyborczej sprawdzili już czy Pan Graś zapłacił od tego podatek? > (choć wiadomo, że a umowa jest lipna?) zanim zaczniesz rozliczac zacznij od swojej partii bo inaczej jestes i niewiarygodny i niezbyt powazny Odpowiedz Link Zgłoś
grabarz_pis Złodzieje z pis szamba 28.10.09, 10:12 żądam powołania komisji śledczej ! Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 do tych co tak szczekaja 28.10.09, 10:14 pismak napisal dwuletnie chorobowe, okazuje sie ze jednak nie dwuletnie... wychodzi ze babka byla w ciazy, moze zagrozonej kto to wie, dostala zwolnienie od lekarza, potem zasilek rehabilitacyjny, zus wyplaca wtedy nie 6 tysiecy tylko swiadczenie do wysokosci sredniej krajowej kochani, potem zasilek rehabilitacyjny - zapraszam na forum ciaza i porod tam co druga w ciazy jest chora i siedzi na zwolnieniu... potme macierzynski i wychowawczy (bankowo bez wyplaty) wszystko zgodnie z prawem, jeszcze zdaje sie jest jakas tam kwalifikacja do zasilku rehabilitacyjnego - zus sprawdza czy ciezarna faktycznie ma prawo do swiadczenia... 4 wrzesnia wrocila i jest znow na zwolnieniu, coz grypa szaleje dziecko moze ma chore, moje choruja od ponad miesiaca i siedza w domu... ale nie ma to jak w PO-wskiej gazecie jakies piardy na konkurentow nawypisywac... niech lepiej napisza co rudy donald chce zrobic z nasza skladka na OFE :DD Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 elza 28.10.09, 10:22 po kim jak po kim, ale po Tobie takiego kometarza się nie spodziewałam. > niech lepiej napisza co rudy donald chce zrobic z nasza skladka na OFE :DD > jak wiesz mam rude dziecko. to nie wina donka ani mojego syna, ze sa rudzi. spodziewałam się po Tobie wiecej... Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: elza 28.10.09, 10:55 rudy piekny kolor pisalam ci juz kiedys :) tyle ze bardzo charakterystyczny ;) wiem ze rudosc to niczyja wina, ale pomysly donalda na ograbienie nas z naszych emerytur i rezerwy demograficznej to wina jedynie donia i jego ekipy, a niby mialo byc lepiej... kolesiom;) Odpowiedz Link Zgłoś
ontos2 Oczywista oczywistosc. 28.10.09, 10:25 Rozumiem,ze w takim wypadku kazdy pracodawca tylko przyklasnie.Alez choruj sobie niech państwo płaci, byle nie ja. A to ,ze w tym czasie ktos musi podjac obowiązki owej bohaterki to juz nie napiszesz. Bo reprezentuesz typowy relatywizm: z jednej strony kochani , a z drugiej szczekają. Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Oczywista oczywistosc. 28.10.09, 10:59 ta kobieta przeciez kiedys musi sie rozmnazac a to wiaze sie z absencja w pracy dluzsza czy krotsza, po to sa te urlopy macierzynski i wychowawczy, aby odchowac dzieciaka. a pracodawca jak ma sobie z tym radzic - zatrudnia sie kogos na zastepstwo. a jak radzi sobie pracodawca w sytuacji gdy pracownik nie wiem zrobi sobie takie kuku, ze nie bedzie go dwa lata zalozmy, bywa shit happens? Czyli jestes za tym ze dla takiej babki co wraca po macierzynskim do pracy juz wypowiedzenie czeka na stole :D to dyskryminacja niech PO przetrzepie zwolnienia zon swoich poslow to pogadamy :) i lewice tez, taka odgorna zwolnieniowa lustracja... i wtedy zobaczymy czy to rzeczywiscie az taka afera jest ze trzeba o tym pisac w gazecie... Odpowiedz Link Zgłoś
r.a.f5 co jej nie przeszkadza skakać na spadochronie :) 28.10.09, 11:13 www.efakt.pl/Zobacz-odloty-posla-Hofmana,artykuly,55674,1.html a może to forma terapii po przebytej ciąży? Jak ktoś tyle zarabia, to stać go na opiekunkę do dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: co jej nie przeszkadza skakać na spadochronie 28.10.09, 15:34 naprawe tak cie mierzi bezplatny wychowawczy :D Odpowiedz Link Zgłoś
ontos2 Jestem za tym, 28.10.09, 11:23 aby zona polityka była jak zona Cezara.Niestety ,jesli 300 srebrników diety uszczesliwia to nie ma na to co liczyc. Ja się bardzo cieszę, ze takie rzeczy są "wyciągane". Ciepła posada, w tle moze jakis nepotyzm, mąż medialny to wszystko usypia. A przy okazji można pluć wszem i wobec , bo przecież jest się politykiem. Więc ja też trochę popluję, bo przypomina mi się casus Dawida Jackiewicza. Ale przeciez to był wypadek. Bo czarne to białe a białe to czarne jak mawia pewien....nie rudy. Odpowiedz Link Zgłoś
jerjar Dwuletnie chorobowe żony posła Hofmana 28.10.09, 10:15 To jest jeden z efektów kapitalizmu politycznego, za którego istnienie odpowiedzialność spada na wszystkich rządzących od 20 lat, przy czym najbardziej są winni przeciwnicy prywatyzacji (czytaj: PiS) oraz w swoim czasie jawnie rozdający posady w państwowych spółkach (czytaj: SLD). PO winne o tyle, że dotąd nie sprywatyzowało tych państwowych folwarków, gdzie pociotki i miernoty dostają pensje odwrotnie proporcjonalne do swoich kompetencji. To samo dotyczy samorządów, ale trudno tu obarczać winą partie. Tacy po prostu jesteśmy. Oględnie mówiąc pazerni i bez wstydu. Odpowiedz Link Zgłoś
reyamtet hahahahaha :D 28.10.09, 10:18 no pisiorki mają teraz niezły orzech do zgryzienia. przeca taka idealna partia snieżnobiałych niewiniatek :) a tu taka wtopa hahahaha :D wyszła PiSda z worka :D oby tak dalej, oby tak dalej :) niech naród w końcu zobaczy wasze świętoszkowate podszyte cwaniactwem oblicze. baj baj prezio 2010, baj baj :D Odpowiedz Link Zgłoś
brykawojtka Rozumiem, że teraz odda te pieniądze 28.10.09, 10:20 co za skur..ństwo w tej Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
dagmaranowicka Re: Rozumiem, że teraz odda te pieniądze 28.10.09, 10:29 moj drogi, skoro juz sobie surfuje po tym forum, to napisze , ze skur..ństwo panuje w gazecie. z artykulu bowiem wynika, ze te dwa lata "zwolnienia" obejmuja i macierzynski i wypoczynkowy i wychowawczy. macierzynski nalezy sie bez laski kazdej kobiecie, ktora urodzila dziecko i nie potrzeba tutajz adnego zwolnienia lekarskiego, wypoczynkowy nalezy sie bez laski kazdemu zatrudnionemu i tez bez zwolnienia, wychowawczy nalezy sie tez bez laski i bez zwolnienia w wymiarze do 3 lat I CO NAJCIEKAWSZE ta pani na wychowawczym nie dostala grosika, bo jej nie przysluguje....wiec o jakich pieniadzach mowa? proponuje najpierw ruszyc samemu glowka zanim uwierzy sie w jakies brednie wypisywane w tej niby gazecie. skoro juz pisze, to dodam,ze normalnie, nieprzerwanie na zwolnieniu chorobowym mozna byc 182 dni, potem SAM ZUS zwoluje komisje i decyduje, czy pzredluzyc zwolnienia na max. dalsze 3 miesiace, potem kolejna KOMISJA ZUS i ewentualne swiadczenie rehabilitacyjne, potem juz renta itd....nie zaglebiam sie w szczegoly....ale lubie pomhyslec....czasem. Odpowiedz Link Zgłoś
bartas1 takim przykład mamy z góry 28.10.09, 10:25 partia która zwie się prawo i sprawiedliwość , to partia oszustów złodziei okradających nas każdego dnia , czego mamy przykład Odpowiedz Link Zgłoś
mama-bacha A mnie jest żal Pani Żony Posła Hofmana, bo 28.10.09, 10:27 to musi być w takim razie bardzo schorowana kobieta i tylko trzeba jej i jej mężowi współczuć. Odpowiedz Link Zgłoś
alf79 pisowskiej hołocie nawet pracować się nie chce 28.10.09, 10:30 załatwianie pracy niekompetentnym nieudacznikom to norma , ale załatwianie pracy i nie chodzenie do niej to juz sku....ństwo na maxa Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman czy na pewno 28.10.09, 14:43 www.polskieradio.pl/iar/wiadomosci/artykul119080.html Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.pati Dwuletnie chorobowe żony posła Hofmana 28.10.09, 10:30 Jakoś nie widzę żeby organ propagandowy przedrukowywał teksty innych w przypadku, kiedy chodzi o żony członków PO. Niech przyjrzą się fundacjom POzakładanym przez żony czołowych POlityków PO!!! Skąd biorą kasę, jakie państwowe firmy im dają i ile na ich "działalność statutową". Ale przecież trzeba grać na Tuska więc organ propagandowy PO nie napisze nic. Odpowiedz Link Zgłoś
manasonta czarna.pati , nie otwieraj gęby {odbytu} smród !!! 28.10.09, 10:39 wyborcza.pl/1,75248,7169877,Lech_Kaczynski__prawnicy_i_jednorecy_bandyci.html.... safari.blox.pl/2007/09/czy-ojciec-Jarosawa-i-Lecha-Kaczynskich-wyludzil.html ....www.searchengines.pl/Bracia-Kaczynscy-portret-prawdziwych-patriotow-t97082.html Odpowiedz Link Zgłoś
ojca Podaj przykład. 28.10.09, 12:48 Nepotyzm to nepotyzm trzeba tępić w każdym przypadku bez względu na to czy z PiS czy PO Odpowiedz Link Zgłoś
grafit35 Banda złodziei i nieuków - więcej takich tekstów! 28.10.09, 10:31 Bardzo dobrze, że powstają takie artykuły. Opisane działania pani Hoffman są żenujące. Ja pracuję od rana do nocy, żeby zarabiać podobne pieniądze. Teraz mam 39 stopni gorączki i od 7 rano siedzę przy kompie i pracuję. Co z tego, że jestem na zasłużonym zwolnieniu lekarskim? Za takie oszustwa powinni karać więzieniem, albo kosmiczną grzywną, żeby takim przestępcom nie przychodziły podobne rzeczy do głowy. A pan mąż za uczciwe wspieranie żony w oszustwie powinien stracić posadę. Odpowiedz Link Zgłoś
buk-humor-dziczyzna no i gdzie komunie do solidaruchów ???????? 28.10.09, 10:33 no i gdzie komunie do solidaruchów ???????? Odpowiedz Link Zgłoś
manasonta Jak nie brat Kaczynskich, to Hofma, jak nie Hofman 28.10.09, 10:42 to Kurki,lub Kowal..itd www.dziennik.pl/wydarzenia/article443520/Dziwne_przypadki_prezydenckiego_kuzyna.html........ www.dziennik.pl/polityka/article448845/Posel_PiS_wspiera_brata_pedofila.html....... wyborcza.pl/1,75248,7169877,Lech_Kaczynski__prawnicy_i_jednorecy_bandyci.html Odpowiedz Link Zgłoś
incipit A jarkacz i pisdęcikiem nie wrzeszczą o aferze i 28.10.09, 10:36 A jarkacz i pisdęcikiem nie wrzeszczą o aferze i konieczności komisji śledczej ? I dlaczego ta hiena żywi się na moich podatnika pieniądzach. Hofmanek - oddawaj zagrabione... Odpowiedz Link Zgłoś
tenare Zapraszamy Joannę na rentę. 28.10.09, 10:37 Dobre pewne państwowe pieniądze za zbijanie bąków. Odpowiedz Link Zgłoś
uookasz PiS nie jest alternatywą dla PO 28.10.09, 10:40 PiS może być z takimi standardami zatrudniania kuzynów prezesa i żon działaczy co najwyżej alternatywą dla Samoobrony Odpowiedz Link Zgłoś
marjan17 to może o rente będzie sie teraz starać? 28.10.09, 10:40 skoro taka schorowana szm..a Odpowiedz Link Zgłoś
oelefante Typowo po polsku. Ciąża traktowana jak choroba, 28.10.09, 10:40 ciągłe kombinowanie, zwolnienia, urlopy... Znam pełno takich panienek, co to po zajściu w ciążę załatwiają sobie zaświadczenie od lekarza, że powinny pozostać w domu, potem to przedłużają, kombinują, potem kolejna ciąża i w efekcie do pracy wracają po kilku latach, a pracodawca musi dla takiej ciągle trzymać miejsce pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
doldama Dwuletnie chorobowe żony posła Hofmana 28.10.09, 10:40 Przez dwa lata brać pieniądze za nic to jest Hofmanowa PiSorkowata chluba. Usadowił ładnie żoneczkę za czasów PiSorkowatości , i to jest całe Prawo i Sprawiedliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec jak przekręty to tylko w Pisie 28.10.09, 10:43 widać że Pisdzielce znalazły sobie dojną krowę jaką jest państwowa spółka Odpowiedz Link Zgłoś
uookasz Hofman prawdziwy patriota 28.10.09, 10:43 ale ile trwalo powstanie warszawskie to nie wiedzial patriotyzm medialny Odpowiedz Link Zgłoś
uookasz Dziś już wiemy.... 28.10.09, 10:55 czemu PiS nie chce prywatyzacji czemu PiS i SLD nie chciało zmieniać nic w ustawie o mediach publicznych :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
samozwaniec1 Ukradla 144 tys.zlotych-czemu nie siedzi? 28.10.09, 10:55 Dziewicie sie,ze ludzie odrzucaja TKM Kaczynskich i przewrotna nazwe Bezprawie i Niesprawiedliwosc? Odpowiedz Link Zgłoś
hi-polit1 Takie są oto standardy moralne PiS-owczyków! 28.10.09, 10:56 Kauzyperda Hofman pokazał swoje i rodziny oblicze! Szkoda nawet komentować oczywistą rzeczywistość. Odpowiedz Link Zgłoś
uookasz Rada polityczna PiS już się zebrała! 28.10.09, 10:56 w obronie żony posła i35.tinypic.com/8wwqyc.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
podkaclerzy To brat Kaczynskich, lub Kowala, teraz Hofman... 28.10.09, 11:08 wcześniej Kurski,Gosiewski,itd.. www.dziennik.pl/wydarzenia/article443520/Dziwne_przypadki_prezydenckiego_kuzyna.html........ www.dziennik.pl/polityka/article448845/Posel_PiS_wspiera_brata_pedofila.html...... wyborcza.pl/1,75248,7169877,Lech_Kaczynski__prawnicy_i_jednorecy_bandyci.html Odpowiedz Link Zgłoś