Dodaj do ulubionych

Samsung sprawdzi w domach pół miliona swoich lo...

02.11.09, 13:44
"- Prawdopodobieństwo wykrycia usterki jest bardzo małe, ale
podejmujemy kroki zapobiegawcze dla bezpieczeństwa naszych klientów -
uspokaja rzecznik Samsunga James Chung."

Cieszy mnie wiara rzecznika w poziom umiejętności serwisantów firmy
Samsung... :))))
Obserwuj wątek
    • tsuranni nie kupuję nic samsunga 02.11.09, 13:47
      po raz kolejny okazało się, że dobrze robię
      • zbrojarz.betoniarz telefony mają całkiem niezle 02.11.09, 16:55
        • musiszsiezalogowac2 samsung to badziewie nad badziewiami 02.11.09, 19:27
          -drukarka kolor laser, 5 razy w serwisie od momentu kupna, wciąż wymieniana
          jedna część, która się psuje po 2 dniach z powrotem,
          podajnik ręczny nie działa w ogóle
          -nagrywarka - wymiana na nową co pół roku
          -pralka - źle zaprojektowany filtr, średnio co 4 tygodnie przy czym zakleszcza
          się tak, że wyjęcie zajmuje godzinę, teraz wyszedł całkowicie nowy moduł filtra,
          wymieniłem - zobaczymy może coś poprawili, woda zbierająca proszek, chlapie tak,
          że kałuża naokoło pralki po każdym praniu, guma drzwi wciąga skarpetki etc.
          NIGDY WIĘCEJ SAMSUNGA! ten koncern jest jak philips swego czasu, chce robić
          wszystko i robi wielkie g...
    • 13xm ale jaka usterka? 02.11.09, 13:54
      ..chyba mi oczy zarosły (nie napiszę czym), ale nie zauważyłem czego ma dotyczyć
      ta usterka? Może tu chodzi o nieprzystosowanie lodówek dla blondynek, które po
      zamieszczonym zdjęciu na stronie głównej będą chciały teraz tak samo siadać na
      półkach?..
      ..głupi się coś na starość robię ;)
      • lexus_400 Re: ale jaka usterka? 02.11.09, 14:12
        To artykul z tlumaczenia. Te lodowki podobno wybuchaja ...?
      • araya Re: ale jaka usterka? 02.11.09, 14:12
        Na bank nie ma żadnej, a przynajmniej istotnej usterki. To jest ostatni "krzyk
        mody" w marketingu - lipne komunikaty o wadach ukrytych, w myśl zasady "nieważne
        co piszą, byleby pisali".
        • 13xm Re: ale jaka usterka? 02.11.09, 14:18
          No niestety komunikat jest, zaraz pod tym całym "newsem" zamieścili link, coś o
          iskrzeniu.. Ale w takim przypadku to raczej lipna ta reklama - na przyszłość
          raczej bym się obawiał kupić lodówkę z tej firmy.
        • bezy2008 Re: ale jaka usterka? 02.11.09, 14:37
          no rzeczywiście świetny marketing - nigdy tego szajsu bym nie kupił, ale teraz przynajmniej wiem dlaczego :p
      • jura44pl Re: ale jaka usterka? 02.11.09, 17:18
        W mojej zarasta lodem i blokuje się wentylator za tylną ścianką w części
        chłodziarkowej i tak co 2 miesiące, mam już dość i chyba ją wyrzucę
    • absurdello Tylko jedna usterka ??? 02.11.09, 14:23
      Z tego co widzę w naprawianych modułach sterujących do pralek czy
      lodówek, to projektował je idiota albo ktoś celowo robi urządzenie
      samoniszczące się. Aż dziw, że te urządzenia mają znaczek CE ...
      (Chinese Export ? co prawda większość badziewia jest z Włoch ...)
    • geruzja Samsung sprawdzi w domach pół miliona swoich lo... 02.11.09, 14:25
      Proste,żadnych "szajsungów"ni kupować.
    • nikodem_73 Samsung sprawdzi w domach pół miliona swoich lo... 02.11.09, 15:42
      Tak mi się skojarzyło:

"You take the population of vehicles in the field (A) and multiply it by the
      probable rate of failure (B), then multiply the result by the average cost of
      an out-of-court settlement (C).

A times B times C equals X. This is what it will cost if we don't initiate a
      recall.

If X is greater than the cost of a recall, we recall the cars and no one gets
      hurt.

If X is less than the cost of a recall, then we don't recall."
    • eccehomo Serwis Samsunga. Dziś chciałem oddać do naprawy 02.11.09, 16:16
      telefon. Chociaż jest jeszcze gwarancja 2-letnia usłyszałem, że
      ponieważ był on kupiony na firmę to skraca się do roku. Chociaż nie
      ma takich zapisów w warunkach gwarancji!
      • maciundo Re: Serwis Samsunga. Dziś chciałem oddać do napra 02.11.09, 17:14
        Następnym razem proponuje wziąć paraganon na telefon za 1zl a nie faktura vat.
        Towar sprzedawany dla firm zużywa się szybciej. Dajmy na to odkurzacz kupiony do
        sklepu/biura. Min 1 x dziennie się z niego korzysta a jesienią i zimą 2-3 x w
        ciągu dnia + mamy większą powiechnie częśto niz normalne mieszkanie. Nie ma
        szans zeby tani odkurzacz wytrzymał 2 lata. Stąd gwarancja na rok dla firm. Z
        telefonami podobnie. Poza tym prawo nie dzieli produktów w tym wypadku i jest
        jasne.
        • nie-tak Re: Serwis Samsunga. Dziś chciałem oddać do napra 03.11.09, 00:12
          maciundo napisał:
          Stąd gwarancja na rok dla firm.
          Gdzie ty żyjesz człowieku ze masz gwarancje na rok? Walisz trzy po trzy co ci
          ślina na język przyniesie jak większość tu piszących.

----------------------------------------------------------------
    • jura44pl Samsung sprawdzi w domach pół miliona swoich lo... 02.11.09, 17:14
      Teraz się obudzili, zgłaszałem usterkę do serwisu i poza kasą (250zł)za
      "naprawę" nic dalej to samo, z siedziby samsunga w polsce tylko lakoniczna
      odpowiedź "że serwis powinien problem rozwiązać" i kółko się zamknęło - już ją
      miałem wyrzucić ale może teraz podejdą do tego poważnie
    • ercu Samsung sprawdzi w domach pół miliona swoich lo... 02.11.09, 17:19
      Po prostu Samsung-żal tyłek sciska, co miałem z tej firmy zepsuło sie, na gwarancji i póżniej po i na śmietnik, tam miejsce tej marki.
      • mumba17 Re: Samsung sprawdzi w domach pół miliona swoich 02.11.09, 17:25
        No żal, ja mam kilkanaście rzeczy z samsunga, niektóre po 10 lat, codziennie
        używane i nigdy nie było z nimi problemów, no ale widać u Ciebie jest inaczej.
        Może źle ich używałeś?
        • ercu Re: Samsung sprawdzi w domach pół miliona swoich 02.11.09, 18:52
          Tak źle uzywałem, telewizorem myłem zęby, a nagrywarka wycierałem tyłek

I tak już zostało, stać mnie więc kazałem nadrukować na papierze toaletowym "SAMSUNG"
          • cynick1 Re: Samsung sprawdzi w domach pół miliona swoich 02.11.09, 19:14
            kazdemu sie zdarzy
            sztuka jest przyznac sie do bledu
            i poniesc konsekwencje
            nie zamiatac pod dywan i obciazac serwisantow lub uzytkownikow
            jak to robi wiekszosc
            na czele z naszym rzadem

pzdr.
    • gregsmile Samsung sprawdzi w domach pół miliona swoich lo... 02.11.09, 19:30
      ze sprzetu domowego tylko Philips, Bosch i Siemens i ... swiety
      spokoj. placi sie moze 2 razy wiecej ale przynajmniej ja jeszcze na
      tym markach sie nie zawiodlem.
      • realgniot Re: Samsung sprawdzi w domach pół miliona swoich 03.11.09, 02:23
        gregsmile napisał:

O firmie Bosch nie mam dobrego zdania, bo większość sprzętu tej marki jest tak marnej jakości jak kiedyś tania chińszczyzna od dziurawego czajnika, przerdzewiałej lodówki, wadliwych części samochodowych po nową wiertarkę, która się pali w trakcie wiercenia otworu w ścianie i wielu innych rzeczach. Już prędzej kupiłbym lodówkę Samsunga niż Boscha, ale miałem do czynienia z różnymi urządzeniami (wszystkie ulegają awarii po skończeniu się gwarancji) tej firmy i chyba jednak nie zaryzykował wydania kilku tysięcy.
      • pafni Re: Samsung sprawdzi w domach pół miliona swoich 03.11.09, 07:30
        A ja mam pralke indesit i nigdy nie dosypywałem żadnego g... pt.calgon i działa równe 10lat bez awarii, lodówka polar tez wciąż sprawna, i niezamierzam przepłacać, przepłacanie jest dobre dla zaczarowanych przez reklamę.
    • marooszka Samsung sprawdzi w domach pół miliona swoich lo... 02.11.09, 21:53
      To brzmi jak akcja PR, rozprzestrzeniana bezpłatnie za pośrednictwem
      dzienników. Swoją drogą, lepiej trzymać się z dala od wszelkich
      azjatyckich produktów (- Japonia). Chodzi tu nie o zdrowie, ale
      życie.
    • michellemybelle Samsung sprawdzi w domach pół miliona swoich lo... 03.11.09, 11:12
      Nie kupujcie SAMSUNGA!!!W mojej rodzinie był przypadek, że 1-roczny
      telewizor Samsung samoistnie zapalił się, spłonął pokój w domu
      jednorodzinnym, cudem nie spalił się cały dom (dzięki temu, że
      domownicy byli w domu - gdyby nikogo nie było, to wszystko poszłoby
      z dymem). Ekspert ze straży pożarnej oraz niezależny ekspert
      orzekli, że to samozapłon telewizora, ale żaden z prawników nie
      chciał się podjąć walki z wielkim koncernem.Smutna prawda ...
      Samsung to gó...ana firma, wszystkich przestrzegam !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka