madalini 03.11.09, 16:11 to snad neni pravda :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sharn.1 Co za szok dla PIS-u,Rydzyka i innych antypolaków 03.11.09, 16:29 mleczko.interia.pl/zdjecia/rysunki-kolorowe,10561/zdjecie,1072414 Odpowiedz Link Zgłoś
junkier o. Rydzyk i prof. JR Nowak przestrzegali przed Eur 03.11.09, 16:44 o. Rydzyk i prof. JR Nowak przestrzegali przed Eurokolchozem i jak widac na niewiele to sie zdalo. Ateistyczna, agresywnie antywolnosciowa UE Europejsow i ich pomagierow stanie sie faktem. Ale nei na dlugo. Na lajdactwie, zaklamaniu i lamaniu praw jednostki i prawa naturalnego jeszcze nic trwalego nie zbudowano. Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka Junkier - właśnie stałeś się dinozaurem :))) 03.11.09, 16:51 I jako taki podlegasz ochronie, jako gatunek całkowicie wymarły :) Odpowiedz Link Zgłoś
apf Re: Junkier - właśnie stałeś się dinozaurem :))) 03.11.09, 19:18 Nie, poza tym, każdy człowiek ma prawo do własnych poglądów, nawet jeśli są sprzeczne z twoimi. Europa jest ideą. Skoro nie ma już braterstwa, wolności, równości, oznacza to, że skończyła się Rewolucja Francuska, Rosyjska, Niemiecka, Hiszpańska, Włoska, Grecka, Polska, Czeska, Słowacka, Litewska, Estońska, Łotewska, Słoweńska, Serbska, Węgierska, Rumuńska, Bułgarska, Holenderska, Turecka, Belgijska, Portugalska, Norweska, Szwecka, Fińska, Albańska, Mołdawska, Maltańska, Cypryjska, Czarnogórska, Chorwacka, Serbio-Chorwacka,Flamandzka, Szkocka, Ukraińska, Białoruska, Baskijska, Bizantyjska, Wenecka, Szkocka, Śląska. Odpowiedz Link Zgłoś
alejajaniemaco kto pierwszy wypisze sie z EU ? 03.11.09, 20:33 na kogo stawiacie ? Odpowiedz Link Zgłoś
dzikowy A kto z Was przeczytał traktat? 03.11.09, 20:53 Fora są cierpliwe jak widać. :) Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Francuzi przeczytali i zaglosowali NIE 04.11.09, 02:51 dzikowy napisał: > A kto z Was przeczytał traktat? > Fora są cierpliwe jak widać. :) M: kazdy wie, ze dzisiejszy traktat jest kopia Eurokonstytucji, ktora przegrala z kretesem w referendum we Francji i Holandii. Najzabawniejsze, ze tworca tego gniota Valéry Giscard d'Estaing, zaatakowal Czyraka za to, ze ten osmielil sie wyslac tekst dla Francuzow. Okazalo sie, ze po przeczytaniu gniota nawet Francuzom odechcialo sie traktatow: euobserver.com/?aid=19331&rk=1 Giscard regrets constitution sent to French people LISBETH KIRK 15.06.2005 @ 09:49 CET euobserver.com/?aid=19331&rk=1 It was a crucial mistake to send out the entire constitution to every French voter, the architect of the EU's first constitution Valéry Giscard d'Estaing has said in an interview. In an interview with the New York Times, his first since the French rejection of the constitution two weeks ago, the former French president apportions most of the blame to president Jacques Chirac for failure in the referendum campaign. One crucial mistake was to send out the entire three-part, 448-article document to every French voter, said Mr Giscard. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikowy Re: Francuzi przeczytali i zaglosowali NIE 04.11.09, 03:06 Pytałem o znajomość Traktatu. Powtarzam: Czytałeś? I które artykuły szczególnie Ci się nie podobają? Możesz przytoczyć, fora są cierpliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
ed200816 [...] 03.11.09, 20:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikowy Re: kto pierwszy wypisze sie z EU ? 03.11.09, 21:24 To podobno UE miała wybić Polaków, ale widzę, że Tobie wszystko jedno. Proponuję założyć zamkniętą kościółkową komunę na Giewoncie. Krzyż jest, a pioruny oczyszczają i dają namiastkę cudu. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper co bys proponował w zamian? 04.11.09, 06:33 U?rodziłem sie w PRL-u, umre pewnie za czasów Polski w UE, cały czas jakis socjalizm, problem w tym że tamten zbankrutował a ten nas więcej rozwinał niz poprzedni, jesli masz w zanadrzu jakieś realne rozwiązanie to napisz, może faktycznie warto by z nas Europa zrezygnowała, tylko oddamy im pieniądze które wzieliśmy i będziemy wolni, mankamentem mog być cła, granice, kontrakty i limity wymiany zagranicznej ale tuż za Bugiem jest rynek że ho, ho, ho, tylko czy zechcą wziąść i jeszcze zapłacić? Jestem pewny że Rosjanie by nam wtedy pokazali jak nas kochają politycznie:))) zgłoś kandydature na prezydenta, poczatki masz niezłe. Odpowiedz Link Zgłoś
zbrojarz.betoniarz Bóg cię nie kocha, junkier. I twoich idoli również 03.11.09, 22:40 Na nic paciorki, na nic lamenty. I diablica Madonna zaśpiewała w połowie sierpnia i unijny mason dopadł niepokalaną Polskę w swoje kosmate łapska. Nie kocha cię, czas się z tym pogodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
xagog Re: Bóg cię nie kocha, junkier. I twoich idoli ró 05.11.09, 01:36 Porażająca argumentacja,szkoda gadać... Odpowiedz Link Zgłoś
t-hx Re: wspaniala wiadomosc! Vivat Europa! 03.11.09, 23:11 "Viva" to będą krzyczeć nasi zniewoleni potomkowie,gdy tacy jak ty- nareszcie pomrą!Tacy,którzy bez walki,bez prawa wpakowali pokolenia w "gębę" niewoli-na życzenie rządnych władać Europą.Zrobili sobie "mniejsze USA ze stanami",resztę świata ustawią przy pomocy Izraela.Stworzyli "Państwo Unii"-bezprawnie(wielu ludzi nie zgadzało się na wejście do Unii),z głupich i w wiekszości-słabych narodów. Najpierw obsadzili stanowiska polityczne i gospodarcze w "zagrabianych państwach"-swoimi ziomkami,aby było łatwiej przeprowadzić suwerenne państwa do ich niewoli.To kiedyś musi runąć,bo jest wbrew naturze człowieka wolnego,utożsamianego z tradycją i kulturą swojego narodu oraz jego gospodarką zgodną z jego bogactwami oraz "wolną"tj. nie tylko wolnorynkową (np.kierowaną również przez "państwo" w sektorze służby zdrowia,szkolnictwa,obronności itd.). Tego,by to wszystko runeło- życzę z całego serca; "głupkom" zaś-rychłej śmierci,bo krzywdzą. Odpowiedz Link Zgłoś
whoisjohngalt "swoimi ziomkami"? Czy masz na mysli Polakow? 04.11.09, 04:59 bo jesli tak, to niestety sie mylisz - nas Polakow jest wciaz jeszcze bardzo bardzo malo (za malo) na kierowniczych stanowiskach w instytucjach unijnych - ale to sie z czasem zmieni... Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Czy mozesz podac alternatywne rozwiązanie? 04.11.09, 07:08 By ci ułatwić ocenę sytuacji i polityków proponuje cofnięcie się w przeszłość i sprawdzenie o czym obecni politycy mówili będąc w opozycji "solidarnościowej" ja akurat pamiętam o naszych marzeniach i rojeniach, nie zdawaliśmy sobie sprawy z pewnych procesów ale chcieliśmy żyć podobnie jak w Zachodniej Europie a ona już wtedy była stowarzyszona. Nie jestem zwolennikiem socjalizmu ale UE jak na razie sie sprawdza, ja wolałbym rozwiązania typu amerykańskiego(USA) tylko czy naprawde Polacy by tego chcieli? To nie Europa nas na siłe wciągnęła to my chcieliśmy. Nie życz innym skoro sam nie potrafisz wyobrazić sobie skutków własnego pomysłu, ja np. nie życzę przeciwnikom UE życia w "ich" wymyslonym świecie bo nie jestem aż tak złośliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
miliarder Vaclav Klaus: Podpisałem traktat 03.11.09, 16:33 teraz czekajmy az niemcy upomną się o śląsk, mazury i pomorze Odpowiedz Link Zgłoś
oloros Re: Vaclav Klaus: Podpisałem traktat 03.11.09, 16:37 juz nie raz w historii tak bylo - wtedy kiedy nie mozna bylo /chwilowo/ posluzyc sie sila obowiazywala doktryna pokojowa rownie skuteczna tylko dluzsza a zdrajcow i glupkow nigdy nie brakuje jak juz osiagna swoje le Unia padnie - ale stosunki wlasnosciowe i warstwa niewolnikow pozostanie - i o to chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
lemisiaque Re: Vaclav Klaus: Podpisałem traktat 03.11.09, 16:51 I krowy przestaną mleko dawać! I kury jajka znosić! :( Odpowiedz Link Zgłoś
jkmjkm Re: Vaclav Klaus: Podpisałem traktat 03.11.09, 21:04 I cukier będzie po 30 zł, a prąd tylko dla bogaczy i masonów, co zresztą na jedno wychodzi. Panienko przenajświętsza, co to bedzie? Odpowiedz Link Zgłoś
cehaem Re: Vaclav Klaus: Podpisałem traktat 03.11.09, 17:57 Napisz to jeszcze ze 100 razy. Moze jakis glupek w koncu uwierzy. Po co sie maja upominac? Malo to maja problemow? Odpowiedz Link Zgłoś
oloros Re: Vaclav Klaus: Podpisałem traktat 03.11.09, 18:15 po co sie maja upominac! problem maja podstawowy - od lat ich gospodarki drepcza w miejscu - przegrywaja juz nie tylko z US ale i Chinami - Zachod bez wchloniecie siwezej krwi z Europy Wschodniej i Centralnej nie bedzie sie rozwijal - juz stoi - dla nich to jest byc albo nie byc moga sie rozwijac tylko kosztem Czech Polski Slowacji Wegier Rumunii Bulgarii - jutro Ukrainy tak bylo zawsze i nic sie szczegolnego nie zmienilo scenografa tylko inna oczywicie jestem oszolom, glupek itd radosc tz Leuropejczykow bedzie krotka - problemy przed ktorymi sto swiat nie rozwiara zadne Unie czas Europy Narodow wcale nie minal a Federacja nie jest zadnym lekiem na kryzys Zachodu Odpowiedz Link Zgłoś
dzikowy Re: Vaclav Klaus: Podpisałem traktat 04.11.09, 05:58 miliarder napisał: > teraz czekajmy az niemcy upomną się o śląsk, mazury i pomorze ... i wielkie litery. Na podstawie którego dokładnie zapisu w Traktacie mają się upominać? Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszeblogi Vaclav Klaus: Podpisałem traktat 03.11.09, 16:34 no i wolność Europejczyków poszła się j...ać kalendarzswieta.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
jacekkf Re: Vaclav Klaus: Podpisałem traktat 03.11.09, 16:53 pytam naprawde bez zadnych podtekstow, ale z czystej ciekawosci: dlaczego Polska chciala do Unii? Czytajac dziesiatki wpisow takich jak Twoje, mam wrazenie, ze Unia jest dla bardzo wielu Polakow jak woda swiecona dla diabla. I stad to pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Vaclav Klaus: Podpisałem traktat 03.11.09, 17:48 jacekkf napisał: > pytam naprawde bez zadnych podtekstow, ale z czystej ciekawosci: > dlaczego Polska chciala do Unii? > > Czytajac dziesiatki wpisow takich jak Twoje, mam wrazenie, ze Unia > jest dla bardzo wielu Polakow jak woda swiecona dla diabla. I stad > to pytanie. Co ma piernik do wiatraka? Jak wchodziliśmy do Unii nie było mowy o żadnym Traktacie z Lizbony. Jak Unia jutro uchwali że gó... jest jadalne to nasrasz sobie do miski? Odpowiedz Link Zgłoś
jacekkf Re: Vaclav Klaus: Podpisałem traktat 03.11.09, 17:58 po co od razu byc ordynarnym? Z reszta to dosyc znaczace. Powtarzam: ja doprawdy nie rozumiem dlaczego (poza kasa) Polska chciala do Unii, z ktora politycznie, kulturalnie i emocjonalnie nic ja nie laczy. Oczywiscie mysle o tej starej Unii, przed wejsciem ostatnich 10 panstw. Odpowiedz Link Zgłoś
cehaem Re: Vaclav Klaus: Podpisałem traktat 03.11.09, 18:00 Jesli Europa chce gospodarczo i politycznie przezyc, to musi sie coraz bardziej integrowac. Inaczej zjedza nas Chinczycy. To takie trudne do zrozumienia? Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: Vaclav Klaus: Podpisałem traktat 03.11.09, 18:09 Przecież Chinczycy nas jedzą już od dawna, a w sklepach nie ma nic innego jak produkty chińskie. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Vaclav Klaus: Podpisałem traktat 04.11.09, 07:05 > Przecież Chinczycy nas jedzą już od dawna, a w sklepach nie ma nic > innego jak produkty chińskie. To nie świadczy o tym kto kogo "je". Nie ci są bogaci którzy wytwarzają. Wręcz przeciwnie, ci którzy wytwarzali zawsze byli biedni. Co z tego ze to Chińczyk uszył buty skoro dostał za to 5$ a pozostałe 95$ ze stówy którą płacimy w sklepie zgarnęli "nie-Chińczycy" ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: Vaclav Klaus: Podpisałem traktat 04.11.09, 07:51 Ano to, że wkrótce też będziemy pensje otrzymywać na poziomie chińskim. Z pracą niewolniczą nie da się konkurować, chyba że samemu staje się niewolnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Vaclav Klaus: Podpisałem traktat 04.11.09, 18:20 > Ano to, że wkrótce też będziemy pensje otrzymywać na poziomie > chińskim. Z pracą niewolniczą nie da się konkurować, chyba że > samemu staje się niewolnikiem. No właśnie ci tłumacze ze nie. Nie ma co z Chińczykami konkurować w produkcji. Tu nie mamy szans. Niech Chińczycy robią. My projektujmy to co maja robić, sprzedawajmy to,serwisujmy,obsługujmy cała operacje finansowo i konsumujmy. W tym są prawdziwe pieniądze. Ten co produkuje (robotnik) zawsze jest biedny. Niech robotnik będzie sobie będzie chiński :) Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 hehe! dobre! :-))) 04.11.09, 20:57 "My projektujmy to co maja robić, sprzedawajmy to,serwisujmy,obsługujmy cała operacje finansowo i konsumujmy. W tym są prawdziwe pieniądze. Ten co produkuje (robotnik) zawsze jest biedny." Czy to wypowiedź na wczorajszym zebraniu Rady Nadzorczej General Motors a propos robotnikow brytyjskich, hiszpanskich, niemieckich i... polskich? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: hehe! dobre! :-))) 05.11.09, 06:58 > Czy to wypowiedź na wczorajszym zebraniu Rady Nadzorczej General > Motors a propos robotnikow brytyjskich, hiszpanskich, niemieckich > i... polskich? :-) Nie. Ogólna obserwacja.:) Odpowiedz Link Zgłoś
gnago Re: Vaclav Klaus: Podpisałem traktat 03.11.09, 17:53 To tak jak w sławnym robotniczym zrywie wolnościowym. Socjalizm tak, wypaczenia nie. Później mendy się dorwały i mamy "dumną" RP A i teraz w UE mamy "demokrację" , szczególnie jeśli chodzi o wybory do KE Odpowiedz Link Zgłoś
ed200816 Re: Vaclav Klaus: Podpisałem traktat 03.11.09, 21:12 jaka Polska?do jakiej unii?referendum było sfałszowane,a i tak z tych 57%,które eurodebilom udało się wrzucić za tych co oleli ten spektakl w dwóch aktach 22% powiedziało won temu kure....twu.jeb..ać U.E.!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok a ja uwazam, ze twoje narodziny byly 04.11.09, 00:40 sfalszowane! tylko młotki są wulgarne! Młotki na złom! Odpowiedz Link Zgłoś
davee Re: Vaclav Klaus: Podpisałem traktat 03.11.09, 19:50 a co wy się tak tego traktatu boicie??przedtem buraki bali się unii i co źle wyszliśmy??teraz znów boicie się,Bóg wie czego. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 ;-))) 03.11.09, 20:31 Gdyby Trakat Lizbonski obowiazywal tylko w Lizbonie, to byłby to nieszkodliwy swistek papieru. Ale Portugalczyk Barroso juz dopilnuje, zeby i gdzie indziej sygnatariusze (w znakomitej większosci przypadków pozbawieni mozliwosci wypowiedzenia sie w referendum) mogli byc beneficjentami konstytucji EUSSR. P.S. Znaczy sie tera, Dysunia dopracuje sie wreszcie własnej, spójnej polityki zagranicznej, a moze nawet i sił zbrojnych zdolnych do czegos wiecej niż tylko zmywania talerzy w messach oficerskich? Odpowiedz Link Zgłoś
dwight_schrute Re: Vaclav Klaus: Podpisałem traktat 03.11.09, 16:51 to podpisał, czy ratyfikował? do wiadomości gazety, podpisanie i ratyfikacja to nie to samo... Odpowiedz Link Zgłoś
rejestr1 Re: Vaclav Klaus: Podpisałem traktat 03.11.09, 17:26 Podpis Klausa zakończył proces ratyfikacji. Odpowiedz Link Zgłoś
dwight_schrute Re: Vaclav Klaus: Podpisałem traktat 03.11.09, 17:58 ameryki nie odkryłeś, chodzi o niekompetencje redaktorów, którzy mijają się z faktami, pisząc o podpisaniu traktatu Odpowiedz Link Zgłoś
fabon Koniec wolnosci w Europie rozpoczety 03.11.09, 16:52 Teraz decydowac o Polsce bedzie jakas blizej nieokreslona wiekszosc (czasem socjalisci, czasem narodowcy z innych krajow, czasem faszysci itp) w srod nich bedzie kilku Polakow. I tak marzenia Hitlera o IV Rzeszy wreszcie udaje sie urzeczywisctnic. Odpowiedz Link Zgłoś
cehaem Re: Koniec wolnosci w Europie rozpoczety 03.11.09, 18:02 Teraz o Polsce decyduje tez jakas blizej nie znana wiekszosc. No, chyba ze znasz wszystkich czlonkow rzadu i przynajmniej 3/4 Sejmu osobiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Za to cała reszta tubylców europejskich... 03.11.09, 16:55 od Hiszpanów przez Francuzów, Anglików, Irlandczyków do Polaków nie kryła swego entuzjazmu dla Traktatu czy też raczej Konstytucji jak się zapewne rychło okaże. Irlandczycy tak bardzo, że aż chcieli dwa razy głosować. Nam tej szansy odmówiono. Pewnie skończyłoby się na kilku podejściach. W każdym razie demokracja zwyciężyła i ma się dalej dobrze. To pokrzepiające. Odpowiedz Link Zgłoś
uookasz Proszę Państwa ... 03.11.09, 16:59 3 października 2009 roku skończyła się w Europie demokracja Odpowiedz Link Zgłoś
uookasz Re: Proszę Państwa ... 03.11.09, 16:59 uookasz napisał: > 3 października 2009 roku skończyła się w Europie demokracja listopada w sensie :( Odpowiedz Link Zgłoś
jkmjkm Re: Proszę Państwa ... 03.11.09, 21:07 Co to bedzie, co to bedzie, na co nam przyszło? Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Proszę Państwa, 3 pażdziernika 2009 roku 03.11.09, 18:23 głupota uookasza wystrzeliła go na księżyc. Cześć pamięci oszołoma. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikowy Re: Proszę Państwa ... 03.11.09, 21:31 > 3 października 2009 roku skończyła się w Europie demokracja ... bo demokratycznie wybierany PE (w przeciwieństwie do KE) zyskał dodatkowe uprawnienia. :D Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Vaclav Klaus: Podpisałem Traktat Lizbońśki 03.11.09, 17:06 A jednak :) I po co było blokować integrację europejską ?? By przypodobać się kacapstwu za parę rubelków niepewnych kontraktów ?? Nie warto ... Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Ależ skądże znowu... 03.11.09, 17:49 Najwyższym przejawem demokracji referenda w Irlandii. To dopiero początek przyjacielu. Cała reszta przed nami... Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Ależ skądże znowu... 03.11.09, 18:01 Libertas diabli wzięli, a tyle wydali na reklamę przeciwko TL :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Cieszy mnie, że 03.11.09, 18:14 w kwestii demokracji nic nie jest w stanie nas poróżnić. Za to w kwestii naszej radości nieutulonej z podpisania Traktatu, czy mógłbyś mi przybliżyć z czego właściwie się tak cieszymy? Zakładam że przeczytałeś go i masz wiedzę. Propagandę już słyszałem w TVN i innych wspaniałych naszych mediach... Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Cieszyć sie możemy choćby z tego że ten 03.11.09, 18:30 Traktat pomoże wyjść Polsce z zaścianka, czyli z katolickiej obory a Polakom zapewni w przyszłości niezależność od watykańskiego zaborcy. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb No to witaj w Europie wyzwolonej... 03.11.09, 18:56 głównie z przyzwoitości. W takiej postępowej Szwecji mamy już sytuację że 45% urn ze skremowanymi prochami zmarłych, rodziny nie odbierają. To zapewne przejaw wyzwolonego humanizmu. Podobnie we Francji 1/3 dzieci nie wie czy ich rodzice jeszcze żyją. Też wybitne osiągnięcie. Legalizacja pedofilii oraz "śluby" sodomitów także w Kościołach to zapewne również coś pociągającego dla takich znakomitości jak Ty. Czy wiesz że 1/3 przypadków przemocy w rodzinie to przemoc w "rodzinach" homoseksualnych? Aborcje, eutanazja, wyuzdanie, totalne zniewolenie oraz kontrola przez liberałów. Oto Twój kosmopolityczny świat do czego zmierza. Jak dla mnie nie ma on żadnej poza tragiczną przyszłości. Nie zapominaj też że największe tragedie w dziejach ludzkości wywołali podobni Tobie wojujący bezbożnicy i ateiści którym się nieco w główkach przewróciło i mieli się za bogów... Odpowiedz Link Zgłoś
dzikowy ...i wąglik 03.11.09, 20:44 Świat zmierza cały czas do przodu i jeszcze jakoś się nie zawalił. Nie doceniasz instynktu samozachowawczego homo sapiens. Jednym z jego przejawów jest usuwanie Kk w niebyt. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Cieszy mnie, że 03.11.09, 18:39 szanowne bydło, pierwsze to, że kara śmierci zostaje zniesiona, druga, że nie będzie granic, trzecia, że wspólna waluta, czwarte, że będzie wspólny parlament i prezydent.... jimriverreport.com/tdaxp_upload/european_ukraine.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb To poważne argumenty, jednak... 03.11.09, 19:21 do zniesienia kary śmierci której i ja się sprzeciwiam choć zapewne z innych powodów niż Ty czegoś wyglądającego jak konstytucja zapewne nie potrzebujemy. Tym bardziej że się jej już nigdzie nie stosuje. Nie mówię tu o 170 000 gwałtownych śmierci jakich co roku doznają niewinni chrześcijanie na świecie tylko za to że są wyznawcami Chrystusa. Te śmierci Cię nie przejmują bólem? Pewnie tylko dlatego że o nich nie piszą i nie mówią media. Granic też jakby było już maluczko co osobiście w tym roku sprawdziłem w całej Europie, choć nie wątpię że jak będzie trzeba to mimo traktatu wystrzelą w górę jak rakieta. Za wspólną walutą nie tęsknię i trzeba być głupcem aby tęsknić w realiach jakie mamy. Przerabiali to już w Niemczech ostatnio na Słowacji. Zapytaj ich czy to takie dobre i czy im smakowało. Mam jakieś silne przeświadczenie że nie. Parlament już jest. Nie znaczy praktycznie nic. Nie tam się podejmuje decyzje i jest tylko faktycznie kwiatkiem do kożucha. Jeśli więc robimy tę hucpę dla prezydenta to przyjacielu, czyż nie prościej postawić mu stolec ogromny i piękny gdzieś zapewne w Berlinie, powiedzmy przy Hauptstrasse 1 i niech tam sobie siedzi w otoczeniu prześwietnych dworzan skoro lubi. Czemu nas tymi jego ambicjami wybujałymi tak dręczyć? To wszystkie dobroci wynikające dla nas z traktatu jakie znasz? Żadnych minusów? Tak myślałem. Kontakt z GW niektórym szczególnie kiepsko na myślenie robi. Przyjmij więc do swojej wybitnej świadomości, że Polska na tym traktacie najwięcej z wszystkich traci. Najwięcej zyskują Niemcy. To nie jest dobra wróżba. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: To poważne argumenty, jednak... 03.11.09, 19:37 minusy też by się znalazły, ale jak sobie pomyślę o prl-u to bym nasrał...pod kremlowskim murem, ale jeszcze życie mi miłe...giną chrześcijanie ? a ateiści, muzułmanie, buddyści itp.itd. nie giną ? czym zawinili ? Niemcy, psorku, zyskują tylko w twoich urojeniach www.racjonalista.pl/kk.php/s,5342/q,Historia.przemocy Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb To by było na tyle... 03.11.09, 19:48 Jestem pod wrażeniem siły argumentów. No i przestaję się dziwić... Bywaj geniuszu. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: To by było na tyle... 03.11.09, 19:53 bez zdziwienia pozostajesz wściekle ujadającym zwierzęciem Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Bydło - w tym temacie pełne poparcie 03.11.09, 20:09 nie przejmuj się, bydła, podobnego do was jest tutaj więcej Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Mam nadzieję że i w innych nie jest gorzej... 03.11.09, 20:49 z tym konsensusem. No i bądź łaskaw dodawać zawsze "profesorskie". Nie ze względu na mnie, ale na Bartoszewskiego. Poza tym sympatyczniej brzmi. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
natural7 Re: Cieszy mnie, że 04.11.09, 10:05 Kłamiesz kłamiesz kłamiesz nienawidzę kłamstwa. Te twoje nowe państwo UE dopuszcza karę śmierci w paru przypadkach. Przeczytaj ten swój traktat. Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 ['] 03.11.09, 17:10 Pogrążeni w nieutulonym żalu zawiadamiamy, że dnia 3.11.2009, zamordowana, zmarła Wolność. Mordercy nie ujdą sprawiedliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: ['] 03.11.09, 17:15 znowu, misiu, ktoś ci kitkę przetrzepał 1.bp.blogspot.com/_k1LURZUjip0/Rx8C1bIKlyI/AAAAAAAAALE/JxL3ihfRX3k/s400/putin.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
n0e2008 Re: ['] 03.11.09, 17:21 no tak, jak nie z UE to automatycznie z ruskimi. co za logika. szwajcaria też współpracuje z Rosją? a Norwegia? Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: ['] 03.11.09, 17:29 Szwajcaria, ma się gdzie schować ( i czarne konta bankowe też)i bronić, tak samo Norwegia (która leży na gazie), Polska była (i jest) od wieków walcowana Odpowiedz Link Zgłoś
n0e2008 Re: ['] 03.11.09, 17:36 nie kumam tej logiki - skoro jest od wieków "walcowana" to powinniśmy przyłączyć się do grupy "walcujących"? Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: ['] 03.11.09, 18:45 > szwajcaria też współpracuje z Rosją? a Norwegia? Zastanów się z kim trzymały te kraje podczas Zimnej Wojny . Oraz po czyjej były by stronie gdyba sowieci zaatakowali :) Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Re: ['] 03.11.09, 19:11 n0e2008 napisał: > no tak, jak nie z UE to automatycznie z ruskimi. co za logika. > > szwajcaria też współpracuje z Rosją? a Norwegia? Szwajcaria jest bardziej nastawiona na wspolprace z USA (vide sprawa Polanskiego i bankow). A Norwegia ma mase ropy i na razie jest samowystarczalna. Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Troll abhod błysnął znowy bystrym tekstem na temat 03.11.09, 17:51 oraz olśnił rzeczową grafiką. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Troll abhod błysnął znowy bystrym tekstem na 03.11.09, 17:58 dla twardogłowych najlepsze pismo obrazkowe, jakiś nowy amerykańsko- żydowski spisek ? pl.wikipedia.org/wiki/Trolling Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: Troll abhod błysnął znowy bystrym tekstem na 03.11.09, 18:00 Miękkogłowy trollu, sam zobaczysz za parę lat. A teraz poproszę o twoją kolejną sztandarową grafikę. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Troll abhod błysnął znowy bystrym tekstem na 03.11.09, 18:03 proszę bardzo, widzę dokształcasz się jednak fotoforum.gazeta.pl/photo/6/sb/ff/crmy/Cib3vFYMSoPWya2QOX.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Vaclav Klaus: Podpisałem Traktat Lizbońśki 03.11.09, 17:13 No to witaj CCCP-bis PS - Od dawna wyrazalem przypuszczenie, ze Klaus ulegnie presji i podpisze to swinstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Vaclav Klaus: Podpisałem Traktat Lizbońśki 03.11.09, 17:27 Pewnie zagrożono mu losem Heidera i podpisał. :( Odpowiedz Link Zgłoś
cehaem Re: Vaclav Klaus: Podpisałem Traktat Lizbońśki 03.11.09, 18:07 Doprawdy nie rozumiem, jak mozna epatowac sie tym faktem, ze krajem rzadzi ktos w Warszawie a nie w Brukseli. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: ['] 03.11.09, 17:22 nie płacz misiaczku, odbijemy 1.bp.blogspot.com/_k1LURZUjip0/Rx8C1bIKlyI/AAAAAAAAALE/JxL3ihfRX3k/s400/putin.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
n0e2008 Re: ['] 03.11.09, 17:25 forum.gazeta.pl/forum/w,902,102462067,102465024,Re_.html Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: ['] 03.11.09, 17:31 forum.gazeta.pl/forum/w,902,102462067,102465381,Re_.html Odpowiedz Link Zgłoś
rejestr1 Opatrzność chyba jednak czuwa 03.11.09, 17:34 Jak widac żałoba w obozie narodowo-katolickim. Jeszcze pół roku temu czołowi działacze PiS-u obwieszczali, że Traktat Lizboński jest martwy, funkcjonariusze RM wręcz,.że jest trupem. Chyba się na nich Opatrzność uwzięła. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Dno dno dno 03.11.09, 17:45 Pajace z Brukseli się cieszą bo mają kolejne stołki do rozdawania między siebie za setki tysięcy euro płaconych przez wszystkich Europejczyków podatki. To najczarniejszy dzień nowożytnej Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
whoisjohngalt sukces! sukces! sukces! 03.11.09, 17:53 Europa bedzie miala Prezydenta Rady i Pelnomocnika Spraw Zagranicznych, dzieki czemu wreszcie zaistnieje jako Unia Europejska na scenie miedzynarodowej - i bedzie latwiej decydowac o calej gamie spraw, w ktorych dotad trzeba bylo mozolnie calymi latami wypracowywac jednomyslnosc, za cene tylu ustepstw, ze w koncu nikt juz nie mogl rozpoznac pierwotnych projektow. To wielki dzien dla Europy i dla wszystkich Europejczykow! Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Dla takich entuzjastów jedna rada 03.11.09, 17:56 Poczekajcie parę lat, a będziecie się wstydzić tego co dziś piszecie. Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Poczekaj trochę a sam zobaczysz 03.11.09, 18:18 Poco miałbym się wysilać na tłumaczenia, skroro nie zrozumiesz dopóki nie poczujesz na własnej skórze(i/lub portfelu)? Odpowiedz Link Zgłoś
whoisjohngalt jak dotad widze z czlonkostwa w UE same korzysci 04.11.09, 11:12 i nie bardzo widze, dlaczego dalszy krok w budowie instytucji unijnych mialby to zmienic... coz takiego to ma ta brzydka UE zrobic mojej skorze? I za co to niby bede wiecej placic? Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: sukces! sukces! sukces! 03.11.09, 18:21 whoisjohngalt napisał: > Europa bedzie miala Prezydenta Rady i Pelnomocnika Spraw > Zagranicznych, dzieki czemu wreszcie zaistnieje jako Unia Europejska > na scenie miedzynarodowej - i bedzie latwiej decydowac o calej gamie > spraw, w ktorych dotad trzeba bylo mozolnie calymi latami > wypracowywac jednomyslnosc, za cene tylu ustepstw, ze w koncu nikt > juz nie mogl rozpoznac pierwotnych projektow. To wielki dzien dla > Europy i dla wszystkich Europejczykow! Dokładnie. I jeśli jakiś Niemiec czy Francuz uzna, że dla Unii jest korzystne składować odpady radioaktywne w Polsce to hip hip hura. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikowy Re: sukces! sukces! sukces! 03.11.09, 21:28 > Dokładnie. I jeśli jakiś Niemiec czy Francuz uzna, że dla Unii jest korzystne > składować odpady radioaktywne w Polsce to hip hip hura. Wbrew lokalnym organom samorządowym? Pojęcia nie masz o działaniu UE i w ogóle o samorządności, homo sovieticus - żyjesz w świecie, w którym Partia nakazuje i wszyscy kładą uszy po sobie. UE to nie parafia. Odpowiedz Link Zgłoś
whoisjohngalt czlowieku, nie osmieszaj sie! 04.11.09, 05:03 sprobuj sobie cos poczytac o tym jak dziala UE - i dopiero potem pisz takie androny! Odpowiedz Link Zgłoś
pndapetzim Re: sukces! sukces! sukces! 03.11.09, 18:28 Stara prawda żywa jak ogień: upadkowi wolności towarzyszy burza oklasków. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Wiesz co pajacyku sharn1? Ludzie się cieszą a 03.11.09, 18:33 katomatołki się smucą, no ale tak to już jest. Kiedy mądremu radość, głupiemu smutek. Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Dodatkowa władza? 03.11.09, 17:48 "Dodatkową władzę daje parlamentom narodowym" ------------------- Władza do czego? Do wprowadzania w życie dyrektyw Unii? W tym stanie parlamenty narodowe tracą rację bytu. Odpowiedz Link Zgłoś
gnago Vaclav Klaus: Podpisałem Traktat Lizboński 03.11.09, 17:49 Czyn i gest Piłata Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Vaclav Klaus: Podpisałem Traktat Lizboński 03.11.09, 17:56 To po co podpisal, jak sie z nim nie zagadza? Czemu sie nie poddal do dymisji, tylko zdradzil swe idealy? Dla kasy zostal w palacu? Odpowiedz Link Zgłoś
whoisjohngalt oczywiscie, ze sie z nim zgadza 04.11.09, 05:05 hamletowal przeciez tylko po to, zeby za swoj podpis wynegocjowac jak najwiecej korzysci dla Czech - i dla dalszego ciagu swojej kariery Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Vaclav Klaus: Podpisałem Traktat Lizboński 03.11.09, 18:00 mógł sobie w łeb strzelić (teraz im piwo skiśnie) Odpowiedz Link Zgłoś
ryszyn Vaclav Klaus: Podpisałem Traktat Lizboński 03.11.09, 18:07 Szanowne PiSiaki, eNDeki, koń-serwatysty, radyjo-maryjarze... gdybyście się tak 70 lat cofnęli do tyłu, kiedy to wszystkie "cywilizowane" państwa europejskie skoczyły sobie do gardeł po raz drugi w ciągu kilkudziesięciu lat, gdybyście zobaczyli co się wtedy stało, to może innym okiem, trochę bardziej wyglądając ze swojego kurnika (właściwie nory), spojrzelibyście na to do czego służy UE i całe to jej "upaństwowienie". Cieszę się że spełnia się wasz najgorszy sen i to na waszych oczach. I jeszcze śmiem mówić że jestem patriotą. Tak, bo chcę dla naszego narodu by mógł się w pokoju i harmonii rozwijać i bogacić. Nie chcę brunatnej autokracji, którą byście z chęcią wprowadzili cały czas mając mordy pełne frazesów o "wolności", którą jakoby dziś tracił nasz kraj. Jeszcze byście Żydów znowu na Madagaskar przenosili i głosili mocarstwowość własnego kurnika (nory). Tak, wy dopiero byście pokazali co to znaczy zgnieść wolność. Niestety ten dzień się dziś właśnie odsunął, możliwe że na zawsze... pozdrawiam was wszystkich słynnym gestem "5 piw". Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: Vaclav Klaus: Podpisałem Traktat Lizboński 03.11.09, 18:16 ryszyn napisał: > Nie chcę brunatnej autokracji, którą byście z chęcią wprowadzili > cały czas mając mordy pełne frazesów ----------------- A czym teraz będzie Unia jak nie brutalną autokracją w najgorszym wydaniu? > Cieszę się że spełnia się > wasz najgorszy sen i to na waszych oczach ----------------- Będziesz się cieszył za pare lat, jak na własnej skórze poczujesz pełnię dobrodziejstw państwa europejskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
ryszyn Re: Vaclav Klaus: Podpisałem Traktat Lizboński 03.11.09, 18:34 plorg napisał: > ryszyn napisał: > > Nie chcę brunatnej autokracji, którą byście z chęcią wprowadzili > > cały czas mając mordy pełne frazesów > ----------------- > A czym teraz będzie Unia jak nie brutalną autokracją w najgorszym > wydaniu? Jakieś argumenty za "brutalną autokracją"? Bo łatwo się mówi frazesy a trudniej uzasadnia. Czekam, podyskutuję. > > Cieszę się że spełnia się > > wasz najgorszy sen i to na waszych oczach > ----------------- > Będziesz się cieszył za pare lat, jak na własnej skórze poczujesz > pełnię dobrodziejstw państwa europejskiego. > Już poczułem, czekam na więcej. Czekam też na twoje argumenty. Doczekam się? Co cię tak w unii mierzi, czyżby to że nie będziesz swojej brunatnej autokracji mógł wprowadzać, szable na czołgi wysyłać? (dobra, wiem, to argument poniżej pasa i nieprawdziwy... ale ja dotąd nie mam z czym dyskutować, patrz wyżej) Odpowiedz Link Zgłoś
gnago Re: Vaclav Klaus: Podpisałem Traktat Lizboński 03.11.09, 19:15 Zapytaj chłopa o jego wolność w dysponowaniu ziemią tj. upraw . Nie ważne co korzystne ,ważne co w grafiku Unii chodowane ma być Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: Vaclav Klaus: Podpisałem Traktat Lizboński 03.11.09, 19:50 Certyfikaty, licencje, koncesje, limity, zezwolenia, nakazy, wytyczne, akcyzy, VATy, podatki klimatyczne itd. A teraz sobie podyskutuj jaka wspaniała wolność cię czeka. Odpowiedz Link Zgłoś
natural7 Re: Vaclav Klaus: Podpisałem Traktat Lizboński 04.11.09, 10:44 Sram na Żydów czy to jest antysemityzm. Czy w tym nowym państwie ue będziecie za to zamykać? Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Ha ha ha 03.11.09, 18:14 Slowa Vaclava sa dla mnie dziwne bo nie bardzo rozumiem dlaczego ktos podpisywalby sie pod czyms z czym sie nie zgadza... Ale dobrze sie stalo bo traktat jest dobry dla Polski i Europy i czeska blokada byla od poczatku nie na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś