Dodaj do ulubionych

Radio Maryja bankrutuje?

10.11.09, 12:06
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • utrata1947 Radio Maryja bankrutuje? 10.11.09, 12:30
      Urban chętnie was wykupi.
      • jkt2 Re: Radio Maryja bankrutuje? 10.11.09, 13:05
        To człowiek interesu.
        Na cholerę mu te badziewie?
        • kraq Re: Radio Maryja bankrutuje? 10.11.09, 15:12
          wierze, że może być z nimi średnio. ich klientów jest poprostu coraz
          mniej a nowych nie widać i to akurat dobrze. bo, skoro pada radio,
          które żeruje na ludziach słabych, biednych i niewykształconych, żyje
          z wmawiania im biedy i zagrożen, to znaczy że ze społeczeństwem jest
          coraz lepiej. rydzyk bedzie musiał zmienić płytę albo płyta (czyli
          rynek) zmieni jego
          • kaczynksi Zbyt miłe duszy aby było prawdziwe.Już nie raz cze 10.11.09, 15:19
            kałem że się rozkraczą.Ale Rydzyk trafił idealnie na niszę umierających babć ze
            swoją osobowością wilka w sutannie...Ma chłopak dryg do tego biznesu.
            • monster_truck Re: Zbyt miłe duszy aby było prawdziwe.Już nie ra 10.11.09, 15:28
              Zmieniła się frakcja rządząca i odcięli im dostęp do koryta z publicznymi pieniędzmi. A z tym malejącym audytorium to pewnie prawda, mocherów jest coraz mniej a ludzie wolą posłuchać co ma do powiedzenia Doda a nie Rydzyk ;)
              • qawsedrftg Dr Rydzyk kaputt - co to będzie? 10.11.09, 15:34
                Mohery, do boju! Ojcowe wezwanie zupełnie jak
                deklaracja wojny totalnej (także dr) Goebbelsa.

Ciekawe jest to że w obecnej GW (w porównaniu do
                czasów michnikowych) o kościele rzymskokat. nie może
                być nawet cienia pozytywnego przekazu. Nic a nic. Już
                taka (też przecież lewicowa) Polityka jest bardziej
                obiektywna i od czasu do czasu opisze jakieś małe i
                dobre dzieło - nie przekręty rydzolowe rzecz jasna.
                • jasinskim Re: Dr Rydzyk kaputt - co to będzie? 10.11.09, 16:27
                  do qawsedrftg:

a gdzie ty słyszałeś żeby rydzyk mówił o religii?? on o kasie mówi i
                  tylko o kasie!!
                  GW nie jest PiSiakową gazetą żeby się Rydzykowi kłaniać i lizać po
                  rękach... na szczęście :D
                  • lexus_400 Kiedy Rydzyk odda szmal ze "zbiurki" na Stoczniem? 10.11.09, 16:37
                    Wujcio zebral PLN 160 mln i ... zainwestowal je na gieldzie!
                    • bydlo_prof_wb Re: Kiedy Rydzyk odda szmal ze "zbiurki" na Stocz 10.11.09, 18:31

• yanfhowah bydlo_prof_wb 10.11.09, 20:01
                        Njwieksza NIETOLERANCJIA I PAZERNOSCIA w Polsce wykazuje sie
                        wlasnie KOSCIOL KATOLICKI,,,,weszli w "butach" bez pytania w zycie
                        prywatne (aborcjia i in-vitro) zajeli dla biznesu cmentarze,(oplaty
                        nawet za ,,OTWRCIE BRAMY musial zaplacic czlowiek stawiajacy mojej
                        mamie pomnik ,plus %% za sume co zaplacono za pomnik)roznego
                        rodzaju poswiecenia obiektow publicznych ,,nawet szaletow miejskich
                        OCZYWISCIE NIE ZA DARMO,weszli do szkol wojska i DOJA KASSE,,wiec
                        sie zastanow z ta T O L E R A N C J A,
                        • husyta1 Konkurencja dla zbiórki na beatyfikację JP2 10.11.09, 22:52
                          No to teraz katolicy są w rozterce, co wesprzeć.
                          Czy pośpieszyć na ratunek Radiu Maryja, czy przyśpieszyć beatyfikację Jana Pawła
                          II, na co też potrzebne są pieniądze, o które apeluje Watykan.

Zobacz:
                          Watykan
                          prosi o pieniądze na wsparcie procesu beatyfikacji Jana Pawła II
                          • obserwat0r Tusk zbiera szmal dla hazardzistow. 11.11.09, 01:45
                            husyta1 napisał:
                            > No to teraz katolicy są w rozterce, co wesprzeć.
                            > Czy pośpieszyć na ratunek Radiu Maryja, czy przyśpieszyć beatyfikację Jana Pawła
                            > II, na co też potrzebne są pieniądze, o które apeluje Watykan.
                            Nie zdziwilbym sie gdyby sie nie okazalo, ze najazd biurokratow to czesc nagonki
                            Tuska na Radio Maryja. Szmal Tusko-mafii sie zawsze przyda bo trzeba oplacic
                            aferzystow by trzymali jezyk za zebami.
                            • idiot_hunter A poza tobą wszyscy w domu zdrowi? 11.11.09, 09:25
                              Jakiej nagonki? Jeśli firma odliczyła sobie bezprawnie VAT to
                              powinna go zwrócić i zapłacić odpowiednią karę. Nie mam nic
                              przeciwko radiu katolickiemu, ale przecież Rydzyk to oszust i
                              kombinator jakich mało i na dodatek wszystko mu uchodzi płazem...
                              • husyta1 Uchodzi płazem, bo ma władzę nad Panem Bogiem 11.11.09, 11:36
                                Ojciec (nie wiadomo kogo) Rydzyk, jako Redemptorysta ma władzę nad Panem Bogiem,
                                więc katoliccy urzędnicy, czy to z PO, PIS, czy jakiejkolwiek klerobojnej
                                partii, nie mają odwagi się go tknąć.

Założyciel zakonu Redemptorystów, Alfonso Liguori, (1696 – 1787) w
                                podręczniku dla kapłanów katolickich tak pisał o władzy katolickiego kapłana
                                nad ciałem Pana Jezusa
                                :

“Dostojeństwo kapłana bierze się także stąd, że posiada on moc nad prawdziwym
                                i mistycznym ciałem Jezusa Chrystusa. W sprawie mocy, jaką kapłani sprawują nad
                                prawdziwym ciałem Jezusa Chrystusa, naucza się, że gdy wygłoszą słowa
                                konsekracji, Wcielone Słowo jest zobowiązane posłusznie przyjść do ich rąk w
                                postaci sakramentu…

Sam Bóg posłuszny wypowiedzianym przez kapłanów słowom – HOC EST CORPUS
                                MEUM (“To jest ciało moje”) – zstępuje na ołtarz, przychodzi gdzie Go zawołają,
                                ilekroć Go zawołają, oddając się w ich ręce, choćby byli jego nieprzyjaciółmi.
                                Gdy już przyjdzie, pozostaje całkowicie w ich gestii; przesuwają Go z miejsca na
                                miejsce, jak im się podoba, mogą też, jeśli sobie życzą, zamknąć Go w
                                tabernakulum, zostawić na ołtarzu lub usunąć na zewnątrz kościoła, mogą też,
                                jeśli tak postanowią, spożyć Jego ciało lub podać innym jako pokarm…

W ten sposób kapłan może być nazwany stworzycielem swego Stwórcy, gdyż
                                wypowiadając słowa konsekracji, stwarza on jakby Jezusa w sakramencie, dając Mu
                                w nim życie, a także oferuje Go jako ofiarę wiecznemu Ojcu… wystarczy, że
                                kapłan powie: ‘Hoc est corpus meum’ i oto chleb przestaje być chlebem, ale staje
                                się ciałem Jezusa Chrystusa.
                                Dlatego św. Bernard ze Sienny mówi: ‘Moc
                                kapłana jest mocą boskiej osoby, gdyż transsubstancjacja chleba wymaga tyle samo
                                mocy, ile stworzenie świata’”.(7)

Więcej na ten temat w artykule:
                                Władza
                                Redemptorystów (i katolickich kapłanów) nad Panem Bogiem?
                                • ffamousffatman Re: Uchodzi płazem, bo ma władzę nad Panem Bogiem 11.11.09, 13:53
                                  HOC EST CORPUS MEUM - nic dziwnego, ze pod wpływem tych
                                  czarnomagicznobogoludziożsrczych UBRDAŃ (nie tylko Liguoriego) zniesmaczeni
                                  protestanci ukuli HOKUS POKUS.
                                  • pensioner63 Trzeba wesprzeć o. Rydzyka i beatyfikację JPII 12.11.09, 00:03
                                    husyta1 napisał:
                                    > No to teraz katolicy są w rozterce, co wesprzeć.
                                    > Czy pośpieszyć na ratunek Radiu Maryja, czy przyśpieszyć
                                    > beatyfikację Jana Pawła II, na co też potrzebne są
                                    > pieniądze, o które apeluje Watykan.

Nie widzę rozterki. Trzeba wesprzeć o. Rydzyka i beatyfikację JPII. Trzeba
                                    wpierać wszystkich świętych mężów - tych żyjących i tych co są już w niebie.
                                    Chwała Gazecie, że pisze o apelu o. Rydzyka o pieniądze. Chwała dla Husyty1, że
                                    napisał iż Watykan potrzebuje pieniędzy aby beatyfikować JPII. Chwała tym co
                                    piszą w dyskusji, że pieniądze są źródłem wszelkiego zła. O. Rydzyk i Watykan
                                    chcą wiernych uwolnić od tego zła.
                                    • husyta1 Rydzyk i Watykan chcą wiernych uwolnić od tego zła 16.11.09, 10:52
                                      pensioner63 napisał:

Chwała tym co piszą w dyskusji, że pieniądze są źródłem wszelkiego zła.
                                      O. Rydzyk i Watykan chcą wiernych uwolnić od tego zła
                                      .

Dobrze napisane, z pozytywnego punktu patrzenia :-)
                      • marian.65 Re: Kiedy Rydzyk odda szmal ze "zbiurki" na Stocz 10.11.09, 22:32
                        bydlo_prof_wb napisał: Człowieku czego tu bronić i kogo żałować?W końcu katolicy sami się ośmieszają i sami cierpiąc niedostatek wspierają bogaty kościół w tym ojca Rydzyka jeżdżącego Majbachem i pieprzącego o biedzie swojej rozgłośni.Bez wiary obojętnie w kogo nie da się żyć ale bez kościoła owszem można.Jeśli Rydzyk w raz z kościołem odejdą boso to przynajmniej to będzie sprawiedliwe bo przecież Chrystus chodził w sandałach lub boso a oni głosząc wiarę w niego opiewali w dostatki.Ponadto uważam że za całe to nieetyczne wykorzystywanie dobrej woli często najstarszych i najbiedniejszych ludzi w pełni zasługują na to by również zaznać trochę biedy.

>
                        • lexus_400 Re: Kiedy Rydzyk odda szmal ze "zbiurki" na Stocz 10.11.09, 22:50
                          A kiedy odda te 160 baniek ze "zbiurki" na Stoczniem?
                        • dleifrag Re: Kiedy Rydzyk odda szmal ze "zbiurki" na Stocz 10.11.09, 23:10
                          > Bez wiary obojętnie w kogo nie da się żyć.

Chyba w twoim przypadku.
                        • bydlo_prof_wb A mnie żal Ciebie biedny głupcze... 10.11.09, 23:17
                          Może nawet nie tyleś głupi, co otumaniony. Broń się...
                • maruda.r To właśnie będzie Dobra nowina 10.11.09, 16:29

• arekklima zbyt piękne aby było prawdziwe. 10.11.09, 19:56
                    Spoko widocznie nowy model maybacha wypuścili i babcie musza sie
                    zrzucić.
                  • burlasino Re: To właśnie będzie Dobra nowina 13.11.09, 10:56
                    "A taki był sliczny, amierykanski ..." :)))
              • face42 Doda i Rydzyk 10.11.09, 20:51
                mają podobna klientelę. Tępaków dających naciągać się na plewy...
          • antykagan0 Re: Radio Maryja bankrutuje? 10.11.09, 21:16
            Rydzyk to wyjątkowo perfidna kanalia. Wie,że zbliżają się święta. Babcie będą
            dostawały od swoich dzieci prezenty pod choinkę, najczęściej pieniądze, więc
            będą miały dodatkowy dopływ gotówki. Pewnie normalnie kupiły by za to jakieś
            prezenty innym, np. swoim wnuczkom, wydały część na jedzenie i przygotowanie
            świąt. Teraz jednak wydadzą na Rydzyka.

kraq napisał:

> wierze, że może być z nimi średnio. ich klientów jest poprostu coraz
            > mniej a nowych nie widać i to akurat dobrze. bo, skoro pada radio,
            > które żeruje na ludziach słabych, biednych i niewykształconych, żyje
            > z wmawiania im biedy i zagrożen, to znaczy że ze społeczeństwem jest
            > coraz lepiej. rydzyk bedzie musiał zmienić płytę albo płyta (czyli
            > rynek) zmieni jego
            • lexus_400 Rydzyk to wyjątkowo perfidna kanalia! 19.11.09, 15:10
              Jak mu sie do tej pory udaje robic te geszefty?
          • antobojar Wsadzic Tatusia Dyrektora do pudla i rydzyki niech 11.11.09, 06:50
            opowiada w radiowezle wieziennym.
            A moralnie zbankrutowal ten bogaty zebrak juz dawno temu...
      • mlodaemerytka Re: Radio Maryja bankrutuje? 26.08.10, 14:19
        utrata1947 napisał:

> Urban chętnie was wykupi.
        =========================================================================
        To beszczelne klamstwo Rydzyka !
        Finasuje go rzad ! Niestety za malo Mu miliardow wyludzanych od biednych
        parafian! Zobacz slowniec prof. Doroszewskiego haslo parafianin str.489 !
    • gregroyx Radio Maryja bankrutuje? 10.11.09, 12:33
      Zycze tego z calego serca. Szambo nalezy oczyscic!!!
      • laptop-zera Raczej fure chce zmienić 10.11.09, 15:15
        ciemnota łyka oszusta az miło :)
        • pis_fujara Re: Raczej fure chce zmienić 10.11.09, 15:21
          laptop-zera napisał:

> ciemnota łyka oszusta az miło :)

A bindas mu w plecy, jak stuletni dąb.
        • mietasfura Re: Raczej fure chce zmienić 10.11.09, 15:32
          I to bez popijania, bo te resztki wody musza miec do popijania
          tabletek
    • publicyst Radio Maryja bankrutuje? 10.11.09, 12:47
      Wola Boza? Widocznie i Jemu juz wystarczy.
    • tymoteuszb Radio Maryja bankrutuje? 10.11.09, 13:02
      Super!
      Nie było dotąd sposobu na powstrzymanie szaleńca.
      Uczyni to wreszczie niewidzialna ręka rynku - niewykluczone, że
      sterowana wolą Najwyższego :-)

Teraz poważnie. Nie wierzę w jakiekolwiek kłopoty. Oszust chce jak
      zwykle wykorzystać koniunkturę i pod kolejnym pretekstem zwiększyć
      stan posiadania.
      • quant34 Re: Radio Maryja bankrutuje? 10.11.09, 13:13
        Ja też tak myślę. Rydzyk zawsze chce więcej i więcej, dlatego zmyślił historyjkę
        o kłopotach finansowych. Teraz zastępy babć i dziadków, w obawie przed utratą
        swojego świętego radia, będą krwiopijcy oddawać już nie połowę, ale całość
        swoich emerytur i rent. O nic innego nie może chodzić. Tak cwana kanalia jak
        Rydzyk nigdy nie wpadnie w prawdziwe kłopoty finansowe.
        • dybko2 Re: Radio Maryja bankrutuje? 10.11.09, 15:19
          quant34 napisał:

> Ja też tak myślę. Rydzyk zawsze chce więcej i więcej, dlatego
          zmyślił historyjk
          > ę
          > o kłopotach finansowych. Teraz zastępy babć i dziadków, w obawie
          przed utratą
          > swojego świętego radia, będą krwiopijcy oddawać już nie połowę,
          ale całość
          > swoich emerytur i rent. O nic innego nie może chodzić. Tak cwana
          kanalia jak
          > Rydzyk nigdy nie wpadnie w prawdziwe kłopoty finansowe.
          A ja wierzę .Zbudował pomnik który nie daje zysku.Rzeka kasy
          wysycha i ch..mu w d..
    • andrzej554 Radio Maryja bankrutuje? 10.11.09, 13:04
      Ociec Derektor nagle odkrył, że jedzonko ma mniej tłuste niż zwykle?
      Dopiero teraz przejrzał na oczy, że złodziejski interes pada?
      PiS nie rządzi to wpływy z budżetu nie płyną szerokim strumieniem, a podatki
      płacić musi każdy. Nawet Radyjo- zgodnie z prawem.
      Płacze na antenie o polskiej biedzie. Zawsze była, lecz teraz i na nim się
      odbija. Emeryturki i rencinki jego "owieczek" są relatywnie coraz niższe. Więc
      w końcu z płaczem babinka likwiduje przelew do swojego jedynego "Radyja" żeby
      mieć co do garnuszka włożyć.
      Prawo rynku- nie ma zysku jest bankructwo.
      Ciekawe, ilu wierzycieli masy spadkowej się zgłosi.
      • mt7 Nie znasz 'babinek'. Moja Mama jadła suchą bułkę 10.11.09, 13:56
        a wysyłała pieniądze do różnych potrzebujacych, bo wiecej jest
        takich pomysłowych, którzy co miesiąc przysyłają podziękowanie z
        nowym drukiem przelewu.
        Ja traktowałam to jak wywieranie presji na starego człowieka, ale
        moja Mama uważała za swój swięty obowiązek wspieranie różnych tam i
        ukrywała to przede mną.
        Część takich starszych osób odchodzi.
        Nie chodzi o to, że radio jest złe, tylko bywa wykorzystywane do
        złych celów, ale te osoby utożsamiają się z nim i uważam, że mają
        prawo mieć swoje medium.
    • totus.tytus Jeśli to prawda, to 10.11.09, 13:15
      trzeba się żarliwie modlić.
      Módlmy się więc...
      O zdrowie i wytrwałość dla Urzędu Kontroli Skarbowej, by nie ugiął się pod
      presją słuchaczy i oglądaczy.
      I o to, by żaden natchniony Duchem Świętym minister nie wyasygnował szybciutko
      "zapomogi" z budżetu państwa, czyli naszych podatków, jak na Świątynię Kleszej
      Pazerności.

Ciebie prosimy, wysłuchaj nas Panie.
      • andyd1 Re: Jeśli to prawda, to 10.11.09, 13:28
        dołączam się do modlitwy o wytrwałość urzędu skarbowego,nawet Rydzyk
        musi płacić podatki,nie ma zmiłuj się
        • krawiec6661 Re: Jeśli to prawda, to 10.11.09, 20:04
          A ja się modlę o to aby fiskus zdechł jak najszybciej. Rydzykowi przynajmniej
          ludzie dają kasę z własnej woli, państwo zabiera sobie lwią część tego co
          wypracujemy siłą... I kto lepszy?
          • wujaszek_joe Re: Jeśli to prawda, to 10.11.09, 22:22
            trudno w sekcie mówić o własnej woli
          • unhappy Re: Jeśli to prawda, to 10.11.09, 23:57
            krawiec6661 napisał:

> A ja się modlę o to aby fiskus zdechł jak najszybciej. Rydzykowi przynajmniej
            > ludzie dają kasę z własnej woli, państwo zabiera sobie lwią część tego co
            > wypracujemy siłą... I kto lepszy?

Trudno mieć pretensję do pistoletu, że kogoś zastrzelił. Prawo (które pozwala na
            przykład na niszczenie firm przez niekompetentnych lub skorumpowanych
            urzędników) uchwala Parlament. Prawo niespójne, trudno interpretowalne,
            skomplikowane to wina legislatury a nie fiskusa. Fiskus ma być SKUTECZNY.
            • lilia55 Re: Jeśli to prawda, to 11.11.09, 08:31
              unhappy napisał:

> krawiec6661 napisał:
              >
              > > A ja się modlę o to aby fiskus zdechł jak najszybciej. Rydzykowi przynajm
              > niej
              > > ludzie dają kasę z własnej woli, państwo zabiera sobie lwią część tego co
              > > wypracujemy siłą... I kto lepszy?
              >
              > Trudno mieć pretensję do pistoletu, że kogoś zastrzelił. Prawo (które pozwala n
              > a
              > przykład na niszczenie firm przez niekompetentnych lub skorumpowanych
              > urzędników) uchwala Parlament. Prawo niespójne, trudno interpretowalne,
              > skomplikowane to wina legislatury a nie fiskusa. Fiskus ma być SKUTECZNY.
              >
              Czy pamiętaie jak skuteczne prawo nałożylo wysoką karę za to, że kobieta nie
              nabiła ksero za 6 groszy na kasie fiskalnej . Mam nadzieję, że to samo prawo
              będzie skuteczne w przypadku Rydzyka.
      • alik-w-plomieniach Re: Jeśli to prawda, to 10.11.09, 15:41
        Amen!
      • bronimir Re: Jeśli to prawda, to 10.11.09, 16:29
        Co Boskie, Bogu, co Cesarskie, Cesarzowi. Zna pan to panie Rydzyk? To
        powiedział pierwszy komuch świata.
    • hpvntrue Graś bezkarny - Fiskus czeka na Grasia 10.11.09, 14:11
      Rzeczpospolita" pisze, że już czwarty miesiąc urząd skarbowy nie
      może podjąć decyzji, czy wszcząć postępowanie podatkowe wobec
      rzecznika rządu Pawła Grasia.

Chodzi o sprawę willi w podkrakowskim Zabierzowie. Paweł Graś od 13
      lat nie płaci za jej wynajem, bowiem - jak twierdzi - korzysta z
      niej na podstawie umowy o świadczeniu wzajemnym podpisanej z
      właścicielem nieruchomości - niemieckim przedsiębiorcą Paulem
      Roglerem.

Jak pisze gazeta na podstawie słów rzeczniczki prasowej Izby
      Skarbowej w Krakowie, na razie fiskus ma zbyt mało informacji, aby
      wszcząć postępowanie. Monika Sala-Szczypińska nie chciała jednak
      zdradzić, jakich informacji Paweł Graś nie dostarczył, od ministra
      także dziennik nie mógł się tego dowiedzieć.
      • arius5 Chyba nie ten artykul 10.11.09, 15:00
        Cos ci sie popie...ło.
        Graś nie ma nic wspolnego z Rydzykiem.
        • hpvntrue Palikot ukrywa pieniądze w rajach podatkowych 10.11.09, 15:34
          nic mi sie nie pop... a ty za duzo ogladasz tvn

Palikot ukrywa pieniądze w rajach podatkowych i przed swoją żoną

Palikot zebrał duży majątek, ale jest też poważnie zadłużony: w
          banku, u brata i w kilku spółkach.
          Między innymi jest winien ponad 2 mln euro luksemburskiej spółce
          Central European Private Investments (CEPI). CEPI do niedawna
          należała do samego Palikota. Jest skromną spółką o kapitale 100 tys.
          euro. Z jej sprawozdań finansowych wynika, że poseł Platformy w 2007
          r. pożyczył od niej w sumie 20 razy więcej, bo aż 2 mln euro.
          Pierwsze pieniądze dostał już kilkanaście dni po założeniu CEPI w
          marcu 2007 r. Palikot jest w tej firmie zadłużony od dwóch lat.
          Skąd CEPI bierze na pożyczki dla polityka? Sama pożycza. Od kogo? Z
          Cypru, od spółki Decleora, której adresem jest skrzynka pocztowa w
          turystycznym mieście Limassol. Cypryjska Decleora do gigantów nie
          należy, jej kapitał zakładowy to raptem kilkanaście tysięcy euro.
          Skąd spółeczka z Limassol bierze pieniądze na zasilanie polskiego
          polityka? To informacja niedostępna. Prawo na Cyprze pozwala ukrywać
          wiadomości o właścicielach firm i operacjach finansowych.
          Poseł PO twierdzi, że nie wie, kto jest jej właścicielem i nie wie
          kto przelewa mu pieniądze.

[b]Od ponaD roku prokuratura sprawdza, czy Palikot nie ukrył części
          majątku właśnie na egzotycznych wyspach.
          [/b] [/b]
          Jej udziałowcy rezydują na Karaibach - a według byłej żony Palikota
          właśnie tam poseł ukrył część majątku.

- To są rzeczywiście dosyć poważne oskarżenia, tylko i wyłącznie
          prokuratura może sprawdzić, czy są one prawdziwe. Na razie to są
          doniesienia dziennikarskie, które wyglądają poważnie - powiedział w
          radiu RMF FM Zbigniew Chlebowski, szef klubu Platformy.

Przyznał, że z artykułu wynika, iż Palikot może ukrywać pieniądze
          przed swoją byłą żoną. - Gdyby tak było, to z pewnością byłby koniec
          każdego polityka, bo ten mechanizm opisywany w dzisiejszej gazecie
          brzmi bardzo poważnie i rzeczywiście, gdyby to miało okazać się
          prawdą, to w każdym przypadku - nie tylko jeśli chodzi o Janusza -
          byłby to koniec w polityce - oświadczył szef klubu PO.
          • bronimir Re: Palikot ukrywa pieniądze w rajach podatkowych 10.11.09, 16:31
            To Rydzyk działał z Palikotem? A to złodzieje. Kto by przypuszczał?
          • yamat Re: Palikot ukrywa pieniądze w rajach podatkowych 10.11.09, 16:45
            Nie daj się chłopie! Tych patałachóq aborczo-tvnowych jest horda, ale trzymam za Ciebie kciuki!
          • tymon99 Re: Palikot ukrywa pieniądze w rajach podatkowych 10.11.09, 17:40
            wątki ci się popeidroliły. ten jest o farbowanym księdzu ze svr.
            o palikocie jest gdzie indziej.
          • gacekemdk Re: Palikot ukrywa pieniądze w rajach podatkowych 10.11.09, 17:45
            No dobrze i co z tego wynika? Potrafi ukrywać, to ukrywa. Co ma
            wspólnego z Rydzykiem okradającym naiwne staruszki?
    • sedaluk Radio Maryja bankrutuje? 10.11.09, 14:28
      Ze to sie kiedys zawali to pewne jak amen po zdrowasce.
      Winni zawsze beda wrogowie polskiego narodu i kosciola.A jest ich mnogo
      Ale ta Super Swiatynie to ojdyr jeszcze zdazy wybudowac. Bedzie
      to apogeum Doktrydzyka.
    • grba Radio Maryja bankrutuje? 10.11.09, 14:52
      Upadek Radia Maryja byłby wielkim nieszczęściem porównywalnym z upadkiem ZSRR
      dla sowietologów. Gazeta utraciłaby ważny temat, którym drażni wrogów i zwiera
      szeregi jednomyślnych z nią, a ile wierszówki poszło by się...

• grba I Ziemkiewicz 10.11.09, 14:58
        musiałby swój cykl felietoników zatytułować "Od Michnika do... " Weź znajdź
        lepszego kandydata niźli Rydzyk...

• fedorczyk4 Re: Radio Maryja bankrutuje? 10.11.09, 15:00
        Jeśli naprawdę zbankrutuje, to jakem antyklerykałka, dam na mszę!
        A jeśli Rydzyka dupną na podatkach, WATach i innych wałkach jego
        codziennych, to jestem gotowa zamawiać msze comiesieczne przez rok
        calutki!
      • bene_gesserit Re: Radio Maryja bankrutuje? 10.11.09, 15:04

No widzisz - pomozesz Radyju, Imperium nie upadnie i GW bedzie
        miala o czym pisac; nie pomozesz - przylozysz sie do upadku
        Twierdzy Prawdziwych Polakow i Katolikow.
        Jak by nie patrzec, dupa zawsze z tylu, biedaku.
    • 4v a będzie coraz gorzej, coraz gorzej... 10.11.09, 14:58
      "Beton" odchodzi z tego świata z przyczyn naturalnych, a studenci nie wystarczą
      by ich zastąpić. Zresztą oni rzadko identyfikują się z ideologią. Studiują, bo
      gdzieś trzeba.
      • makova_panenka Re: a będzie coraz gorzej, coraz gorzej... 10.11.09, 15:08
        Absolwenci jego szkółki nie powinni wyskoczyć wyżej babci klozetowych i śmieciarzy.
    • majajekukubzdziongvamajaje Żaden bankrut. Przyszła pora strzyżenia owiec, po 10.11.09, 14:58
      prostu.
    • fackir bankrutuje? dzięki Bogu i wszystkim świętym 10.11.09, 15:01
      oby to była prawda
    • wieczyslaw124 Radio Maryja bankrutuje? 10.11.09, 15:08
      Zajmnijcie się swymi sprawami.G wielkie Was obchodzą kłopoty
      RM.Sepy jedne z GW.Wara Wam od radia z Torunia.
      • kaaarooll Re: Radio Maryja bankrutuje? 10.11.09, 15:14
        A tobie Wienczyslawie wara od tego co nas obchodzi...
      • malken Re: Radio Maryja bankrutuje? 10.11.09, 15:21
        wieczysław124: każ się leczyć,póki W Narodowym Funduszu Zdrowia są
        jeszcze środki na leczenie psychiatryczne. Grubas Fąfiasty z
        obleśnym uśmieszkiem już dawno powinien być wywalony z tego jakże
        pobożnego kraju. WON!!!
      • te_rence Re: Radio Maryja bankrutuje? 10.11.09, 15:36
        wiesław124 idz weź leki bo ciśnienie ci skacze
        i nie siedz tyle na forum gazeta bo pikawa ci wysiadzie całkowicie
      • mietasfura Re: Radio Maryja bankrutuje? 10.11.09, 15:51
        Brawo Wieslaw przemowienie twoje mnie "zachwycilo".A teraz idz do
        konta i sie wypaluj "prawdziwy polaku"!!! A ja wracam do G.W
      • dybko2 Re: Radio Maryja bankrutuje? 10.11.09, 15:54
        wieczyslaw124 napisał:

> Zajmnijcie się swymi sprawami.G wielkie Was obchodzą
        kłopoty
        > RM.Sepy jedne z GW.Wara Wam od radia z Torunia.

Wara to wara .Ale radochy kupa.
      • 11tadeusz11 Dupku 10.11.09, 16:58
        toniecie w szambie. Bozia nierychliwa ale sprawiedliwa.
        • beatrix13 ciekawe gdzie Tadzio kase wytransferował 10.11.09, 17:41
          mohery nawine nadal będą rentki słać,aż do śmierci
    • stiven-99 uśmiałem się -a gdzie cegiełki ze stoczni? 10.11.09, 15:09
      może potrzeba na nowy model auta to rozważe -----ciemny narodzie płacisz na
      tego okropnego typa czasami odejmując sobie od ust
      ile jeszcze czasu upłynie zanim ten pan zacznie uprawiac misje a nie politykę
    • boykotka Każdy kto wpłaca na Radio Maryja 10.11.09, 15:09
      przyczynia się do pogłębiania ciemnoty w Polsce jak również pogłębia
      korupcjogenną instytucję jakim jest KK a w szczególności RM.

Trzeba to jasno powiedzieć
    • cover_w Radio Maryja bankrutuje? 10.11.09, 15:19
      Zawijam kiece i lece...
    • dorasia Radio Maryja bankrutuje? 10.11.09, 15:23
      Daj Boże.
      Ale mnie się widzi, że Ojczulek na Wigilię zaczyna zbierać.
    • prinsik Radio Maryja bankrutuje? 10.11.09, 15:28
      Czyzby to byl szczesliwy cud
    • tymon99 Radio Maryja bankrutuje? 10.11.09, 15:30
      no jak to? svr zainwestowała, a przedsięwzięcie miało samo na siebie zarabiać!
      i jeszcze finansować inne operacje svr w polsce! a tu nagle - taki klops..
    • dorasia Radio Maryja bankrutuje? 10.11.09, 15:31
      Jednak cholera nie bankrutuje. Dyrektor szuka jeleni (i pewnie znajdzie)-
      przerżnął proces z Niesiołowskim i musi wysupłać parę złotych.
    • zbrojarz.betoniarz Chciało się krętactwa to teraz płacz. Okazało się, 10.11.09, 15:33
      że w skarbówce lepsze cwaniaki siedzą od tego kreatywnego księgowego który
      wpadł na pomysł odliczenia VATu.

Toruński cwaniaczek, ps. "ojciec" sprzedał już maybacha na poczet ratowania
      sych "dzieł"? Pewnie nie. Za to emeryci poruszeni apelem zaczną rezygnować z
      częsci przepisanych leków, byle wspomóc.

Cwany gapa z tego obywatela.
      • cillian1 przypomnijcie nr konta 10.11.09, 15:43
        Żal mi się go zrobiło :D
    • max_heiliger sprzedaj majbacha Rydzu !! 10.11.09, 15:42
      jak radyjo ma ryjo zbankrutuje to chyba dam na mszę
      • bespowrotnie Re: sprzedaj majbacha Rydzu !! 10.11.09, 16:58
        To samo chciałem powiedzieć..
      • vocabu Re: sprzedaj majbacha Rydzu !! 10.11.09, 19:14
        a ja sie pomodle, ale nie dam!
    • osika4 Radio Maryja bankrutuje? 10.11.09, 15:46
      Ale Wy jesteście sknery, dajcie ojcu, bo ma potrzeby.
      Nie mówi na co dokładnie potrzebne mu pieniądze, bo wie, że
      słuchacze i tak mu wierzą, zawsze stoją za nim murem.
      Ja będę przekazywać na konto co tydzień, bo przecież nie będzie
      czekał całego miesiąca.
      • cillian1 Re: Radio Maryja bankrutuje? 10.11.09, 15:48
        > Ja będę przekazywać na konto co tydzień

może to i sposób na abonament :)))))))
    • fagusp Nie ma się z czego cieszyć. 10.11.09, 15:47
      Po takim apelu jak nic zacznie się zadyma, że emerytury i renty już nie
      wystarczają moherom na egzystencję. Bo z dzisiejszych świadczeń po opłaceniu
      Rydzyka babci - emerytce na czynsz i żarcie już nie styknie. Konieczna będzie
      rewaloryzacja, a koszty tego poniosą (poprze budżet) płacący podatki. Czyli my.
      • arthur_be Numer konta... 10.11.09, 15:58
        Nie wiem jak to się ma do tego, że Rydzykowi przecież zabronili podawać
        numeru konta
        na antenie, więc ktoś tu coś przeinacza.
        Z całym szacunkiem dla autora.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka