ojca Na strachu i głupocie najłatwiej ubić kasę 13.11.09, 12:30 Jest kryzys wiec firmy muszą sobie jakoś odbić straty ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gorgonopsyd 116.000L od GSK dla rzadowego "eksperta" 13.11.09, 12:59 tinyurl.com/kjplzu jest spora kasa dla zdecydowanych zwolennikow "szczepionek". Idzie o miliardy $ - nie badz frajer i przylacz sie. Nie zadawaj pytan tylko glosno wolaj: szczepionki! smierc! szczepionki! zginiemy! cztery dawki dla kazdego! Professor Sir Roy Anderson - 116.000L od producenta szczepionek i lekow antywirusowych GlaxoSmithKline p.s. jesli Twoje dzieci zostana kalekami od skwalenu, coz, sorka. Idz z tym do swojego durnego rzadu. Wzial przeciez na siebie cala odpowiedzialnosc za nasz miliardowy biznes i wyplaci Ci odszkodowanie. Z Twoich wlasnych podatkow. Zamiast zalatac dziurawa ulice pod domem. (wcale nie jest prawda jakoby panowie Balicki i Piecha byli umoczeni w mocno smierdzace sprawy z koncernami.) Ludzie obudzcie sie bo za chwile bedzie brac co Wam podsuna z karabinem przy glowie - calkowicie zgodnie z prawem. Czytajcie poki jeszcze mozecie. Np. to: tinyurl.com/yfcrcol same fakty, zadne teorie. Odpowiedz Link Zgłoś
furry Re: Pięć razy więcej zachorowań na grypę. Na A/H1 13.11.09, 13:05 Krótka instrucja siania paniki w mediach: "Oficjalnie (według danych GiS) w Polsce wczoraj chorowały na nową grypę 283 osoby. Ale to tylko potwierdzone wyniki badań laboratoryjnych." "To oznacza, że skoro tygodniowo w Polsce mamy 25 tysięcy nowych zachorowań, to nie mniej niż 7,5 tys. to wirus A/H1N1." Czyli 283 osoby faktycznie chorują a 7500 szacunkowo. Tym gorzej dla faktów. Oczywiście na czołówce gazeta.pl jest te 7,5 tysiąca, no bo jak to wygląda: "prawie 300 osób w kraju choruje na grypę"? Co innego, gdyby 300 osób zmarło, to byłby news... Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman 234 czy 283 - Grzesiowski zdecyduj się 13.11.09, 13:35 ze szpitalem Wolskim czy bez tego szpitala, 234 /283 chorych na H1N1 to skąd perspektywa że do końca roku będzie pół miliona, i pamiętajmy większość z tych 234/283 chorych już dawno wyzdrowiała - o powikłaniach nie słychać, Francuzi, Niemcy, Włosi mają szczepionki za darmo i nie chcą się szczepić, chociaż zdarzyły się tam przypadki śmiertelne /pojedyncze/ grypy kalifornijskiej - dlaczego, i co te państwa zrobią z zapasami które zostaną nie wykorzystane, w Austrii ogłoszono epidemię - w konsekwencji nasze biura podróży powinny zaprzestać organizowania wyjazdów turystycznych do kraju objętego zarazą /choruje aż 0,005% populacji/, Ministerstwo Sportu i Turystyki powinno podjąć odpowiednie decyzje, a przynajmniej zobowiązać te biura do ostrzegania /np. w umowach/ o grożącym niebezpieczeństwie i określić ich odpowiedzialność /biur/ za skutki zarażenia się grypą w kraju objętym epidemią, ciekawe czy ktoś podsumuje koszty paniki Odpowiedz Link Zgłoś
paw-grz Pięć razy więcej zachorowań na grypę. Na A/H1N1... 13.11.09, 15:26 Witam milych internautow - chetnie odpowiem na wszelkie watpliwosci dotyczace wywiadu w Dzienniku, jest mala korekta - zachorowan na grype mamy juz 8 razy wiecej niz rok temu - sa to aktualne dane dostepne w Panstwowym Zakladzie Higieny na stronie www.pzh.gov.pl - no chyba ze oni tez sa skorumpowani i prezentuja sfalszowane dane. Dane o zachorowaniach na grype gromadzone sa na podstawie raportow z calego kraju przesylanych z przychodni. Jednoczesnie prosze uprzejmie aby wszystkie osoby oskarzajace mnie o korupcje lub dzialanie na rzecz przemyslu farmaceutycznego, wziely pod uwage mozliwosc konsekwencji, poniewaz jest to pomowienie i jako takie podlega ocenie przez wymiar sprawiedliwosci. Najlatwiej komus zarzucic ze mu smierdzi geby, zamiast przedyskutowac jego poglady. Jesli macie Panstwo ochote na merytoryczna dyskusje o epidemii, aktualnych zaleceniach, szczepieniach i innych tematach zwiazanych z grypa - jestem gotowy odpowiedzec na wszelkie pytania pozdrawiam .Pawel Grzesiowski Odpowiedz Link Zgłoś
attina3 Re: Pięć razy więcej zachorowań na grypę. Na A/H1 13.11.09, 15:55 paw-grz napisał: > Witam milych internautow - chetnie odpowiem na wszelkie watpliwosci dotyczace > wywiadu w Dzienniku, jest mala korekta - zachorowan na grype mamy juz 8 razy > wiecej niz rok temu - sa to aktualne dane dostepne w Panstwowym Zakladzie > Higieny na stronie www.pzh.gov.pl - no chyba ze oni tez sa skorumpowani i > prezentuja sfalszowane dane. Dane o zachorowaniach na grype gromadzone sa na > podstawie raportow z calego kraju przesylanych z przychodni. > Jednoczesnie prosze uprzejmie aby wszystkie osoby oskarzajace mnie o korupcje > lub dzialanie na rzecz przemyslu farmaceutycznego, wziely pod uwage mozliwosc > konsekwencji, poniewaz jest to pomowienie i jako takie podlega ocenie przez > wymiar sprawiedliwosci. Najlatwiej komus zarzucic ze mu smierdzi geby, zamiast > przedyskutowac jego poglady. Jesli macie Panstwo ochote na merytoryczna > dyskusje o epidemii, aktualnych zaleceniach, szczepieniach i innych tematach > zwiazanych z grypa - jestem gotowy odpowiedzec na wszelkie pytania > pozdrawiam > .Pawel Grzesiowski OK. Pytanie: z kad wiecie, ze osoby do was zgloszone rzeczywiscie miely/maja "swinska", a nie zwykla sezonowa grype? Czy owe osoby byly testowane, czy to tylko przypuszczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
nadgajowy Re: Pięć razy więcej zachorowań na grypę. Na A/H1 13.11.09, 16:32 paw-grz napisał: > Witam milych internautow - chetnie odpowiem na wszelkie watpliwosci dotyczace > wywiadu w Dzienniku, jest mala korekta - zachorowan na grype mamy juz 8 razy > wiecej niz rok temu - sa to aktualne dane dostepne w Panstwowym Zakladzie > Higieny na stronie www.pzh.gov.pl - no chyba ze oni tez sa skorumpowani i > prezentuja sfalszowane dane. Dane o zachorowaniach na grype gromadzone sa na > podstawie raportow z calego kraju przesylanych z przychodni. > Jednoczesnie prosze uprzejmie aby wszystkie osoby oskarzajace mnie o korupcje > lub dzialanie na rzecz przemyslu farmaceutycznego, wziely pod uwage mozliwosc > konsekwencji, poniewaz jest to pomowienie i jako takie podlega ocenie przez > wymiar sprawiedliwosci. Najlatwiej komus zarzucic ze mu smierdzi geby, zamiast > przedyskutowac jego poglady. Jesli macie Panstwo ochote na merytoryczna > dyskusje o epidemii, aktualnych zaleceniach, szczepieniach i innych tematach > zwiazanych z grypa - jestem gotowy odpowiedzec na wszelkie pytania > pozdrawiam > .Pawel Grzesiowski podaj link do tych informacji że jest 8 razy wiecej zachorowań ? Nic tam nie znalazłem !! Jest tylko aktualne dane o A/H1N1 Które oprócz przypadków śmiertelnych są dla mnie nie wiarygodne gdyż nie znam % zbadanych osób którzy mieli grypę jaki wirus ją wywołał !! Dane o USA 1702 zgony na A/H1N1 - rocznie na sezonową umiera w USA ok. 40 000 ludzi. Polska 229 przypadków 0 zgonów !!!! I tu najlepsze !! UKRAINA - ta wielka opanowana wielka pandemia : 32 zachorowania i 14 zgonów !!!! Wiesz co mówią te dane ?? Coś o manipulacji słyszałeś ??!! Odpowiedz Link Zgłoś
attina3 Re: Pięć razy więcej zachorowań na grypę. Na A/H1 13.11.09, 16:53 Czekamy na obiecana odpowiedz! Odpowiedz Link Zgłoś
wyspana.pl Pięć razy więcej zachorowań na grypę. Na A/H1N1... 13.11.09, 17:25 We wszelkich sporach najlepszym rozwiązaniem jest znalezienie złotego środka. Szczepionki powinny znaleźc się w aptekach, aby ci, którzy im ufają mogli je na sobie przetestowac, a biednym, których na to nie stac, państwo powinno dac na nie bony. Ufam pani Ewie Kopacz, czuję, że ma w tej sprawie czyste intencje i z pewnością jej stanowisko w tej sprawie uratuje wielu ludzi przed innym złem niż grypa. Pani Kopacz teraz potrzebuje wsparcia. Oskarżanie jej o spowodowanie zagrożenia epidemiologicznego jest , żeby nie używac mocnych słów, conajmniej nieporozumieniem. Słucha swojej intuicji, korzysta z dostępnej wiedzy merytorycznej i jest w tym spójna. Zachowanie niektórych ludzi jest dla mnie bardziej szkodliwe i obrzydliwe niż wirus nawet świńskiej grypy. Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana iel Grzegorzewski? ILE? podziel sie ze mna 13.11.09, 17:28 tez bede sie medialnie troszczyl o zdrowie ludnosci Odpowiedz Link Zgłoś
paw-grz Pięć razy więcej zachorowań na grypę. Na A/H1N1... 13.11.09, 18:47 Dziekuje za te pytania - jakos nikt nie chce wiedziec jakim mam samochod - rozczarowujace - to trzyletnia skoda A w sprawach merytorycznych: link do strony PZH: www.pzh.gov.pl/oldpage/epimeld/grypa/index.htm Są to cotygodniowe raporty o zachorowaniach na grype plus %grypy A/H1N1 sposrod badanych probek. Moze wtedy stanie sie jasne, dlaczego z 25tys zgloszen wyliczylismy 7,5tys grypy A/H1N1 - po prostu uznalismy, ze 50% tych zgloszen to nie jest w ogole grypa, a z tego co zostanie przyjelismy ze tylko 50% to grypa swinska a nie 70% jak podaje WHO c zy 80% jak podaje Unia Europejska. Sa to wiec szacunkowe dane MINIMALNE, bo gdyby przyjac maksymalne to 10tys ludzi tygodniowo zapada na swinska grype. Ja nie twierdze ze ona jest smiertelna, ale nie mozna wmawiac ludziom ze jej nie ma. Po prostu nie robi sie testow genetycznych na wirusy bo to kosztuje 350 zlotych! Dlatego od poczatku pandemii wykonano tylko okolo 1200 testow, a zachorowalo tylko w ciagu pierwszego tygodnia listopada 25tys osob. Oczywiscie sa to dane szacunkowe ale kto powie rodzicom dzieci z ciezkim zapaleniem pluc w kilku szpitalach w Polsce jak rowniez mlodym kobietom (jedna walczy o zycie jest na OIT na respiratorze), ktorzy MAJA potwierdzona grype A/H1N1 ze jej nie ma w Polsce? pozdrawiam - chetnie odpowiem na dalsze pytania tylko jakos brakuje teraz odwaznych .Pawel Grzesiowski Odpowiedz Link Zgłoś
attina3 Re: Pięć razy więcej zachorowań na grypę. Na A/H1 13.11.09, 19:14 OK. tzn. sjest to przypuszczalne. I jeszce jedno pytanie: jakie jest wasze zdanie odnosnie konserwantow w szczepionce? Rozumiem, ze grypa ta nie jest grozniejsza od zwyklej grypy sezonpwej i dlaczego z tego wszystkiego taki szum? Mieszkam w Danii i niewielu ludzi chce sie na to szczepic, a w sluzbie zdzowia prawie nikt. Duzo lekarzy ostrzega przed szczepieniem, a kobietom ciezarnym zupelnie odradzaja szczepienia. Odpowiedz Link Zgłoś
nadgajowy Re: Pięć razy więcej zachorowań na grypę. Na A/H1 13.11.09, 19:39 paw-grz napisał: > Dziekuje za te pytania - jakos nikt nie chce wiedziec jakim mam samochod - > rozczarowujace - to trzyletnia skoda > A w sprawach merytorycznych: > link do strony PZH: > www.pzh.gov.pl/oldpage/epimeld/grypa/index.htm > Są to cotygodniowe raporty o zachorowaniach na grype plus %grypy A/H1N1 > sposrod badanych probek. Moze wtedy stanie sie jasne, dlaczego z 25tys > zgloszen wyliczylismy 7,5tys grypy A/H1N1 - po prostu uznalismy, ze 50% tych > zgloszen to nie jest w ogole grypa, a z tego co zostanie przyjelismy ze tylko > 50% to grypa swinska a nie 70% jak podaje WHO c zy 80% jak podaje Unia > Europejska. Sa to wiec szacunkowe dane MINIMALNE, bo gdyby przyjac maksymalne > to 10tys ludzi tygodniowo zapada na swinska grype. Ja nie twierdze ze ona jest > smiertelna, ale nie mozna wmawiac ludziom ze jej nie ma. Po prostu nie robi > sie testow genetycznych na wirusy bo to kosztuje 350 zlotych! Dlatego od > poczatku pandemii wykonano tylko okolo 1200 testow, a zachorowalo tylko w > ciagu pierwszego tygodnia listopada 25tys osob. Oczywiscie sa to dane > szacunkowe ale kto powie rodzicom dzieci z ciezkim zapaleniem pluc w kilku > szpitalach w Polsce jak rowniez mlodym kobietom (jedna walczy o zycie jest na > OIT na respiratorze), ktorzy MAJA potwierdzona grype A/H1N1 ze jej nie ma w > Polsce? > pozdrawiam - chetnie odpowiem na dalsze pytania tylko jakos brakuje teraz > odwaznych > .Pawel Grzesiowski Jak możesz pisząc wiedzieć , że już nie ma odważnych do dyskusji ?? Mam wrażenie że masz jakąś chorobliwą manię wyższości włącznie z poczuciem, że możesz sobie sam wyliczać wielkość zachorowań, nie informując o tym czytelnika. Skoro jesteś tak dobrze zorientowany to odpowiedz mi: - Gdzie znajdę dane o zachorowaniach w poszczególnych krajach i śmiertelności w poprzednich latach. Zniknęły nawet z Wikipedii a były kilka dni temu. - Dziś podajesz dane, a czy porównujesz je do danych z lat poprzednich ?? Dlaczego tego nie robisz ?? - Dlaczego oficjalnych danych o śmiertelności na Ukrainie nie podajesz z tego samego raportu ? http://www.pzh.gov.pl/page/fileadmin/user_upload/zaklady/grypa/A_H1N1/10-11-2009.pdf - Przy epidemii zeszłorocznej grypy sezonowej zmarło w USA ok 40 000 ludzi. Dane co do świńskiej na 10 listopada to 1700 !! Tego nie zauważasz ?? Odpowiedz Link Zgłoś
paw-grz Pięć razy więcej zachorowań na grypę. Na A/H1N1... 14.11.09, 01:31 Konserwanty w szczepionkach: rozumiem ze chodzi o rtec to znaczy etylortec czyli tiomersal - jest w jednej z trzech zarejestrowanych szczepionek, ktora jest konfekcjonowana w opakowaniach 10-dawkowych czyli zeby bylo taniej to sie robi ampulke zbiorcza i dodaje konserwant. Ten konserwant jest w ilosci 0,5mg/dawke a w przeliczeniu na czysta rtec to jest ok 0,25mg/dawke. To jest ponizej wszelkich norm i wiecej rteci jest w rybach morskich, np. w puszce tunczyka jest ok. 5 mg/100 g. Ponadto w kalendarzu szczepien dzieci dostaja cztery szczepionki z tym konserwantem od ponad 30 lat i nic sie nie dzieje. Oczywiscie uwazam, podobnie jak inni specjalisci, ze rtec jest szkodliwa dla czlowieka, ale nie ma zadnych danych, ktore wskazuja na szczepionki jako zrodlo rteci, ktora uszkadza ludziom mozgi. Co do wyliczen, ktorych nie podano w wywiadzie proponuje zwrocic sie do redakcji Dziennika, ktora wyciela z wywiadu szczegolowe informacje o tym jak te wyliczenia powstaly. Interweniowalem u naczelnego tej gazety w tej sprawie, co moze byc sprawdzone na podstawie korespondencji mailowej. To ze niewielu ludzi chce sie szczepic wynika ze strachu przed kazda szczepionka gdy jestesmy zdrowi. Ciekawe dlaczego nikt nie protestuje przeciw szczepionce przeciw tezcowi gdy podaja ja na izbie przyjec w szpitalu gdy mamy glebokie skaleczenie lub gdy podaja nam szczepionke przeciw wsciekliznie gdy pogryzie nas nieznany pies. Szczepienia budza leki bo sa podawane zdrowym ludziom, ale gdy mamy prawdziwy klopot to godzimy sie na szczepienie bo moze uratowac nam zycie lub zdrowie. Szczepienie kobiet w ciazy to jest duzy problem bo nie ma badan klinicznych na ludziach - ale podano szczepionki wielu kobietom na swiecie, ktore nie wiedzialy ze sa w ciazy i potem obserwowany ich stan zdrowia oraz przebieg ciazy - takich kobiet obserwowano ponad 2 miliony i nie stwierdzono szkodliwego wplywu na matki i plody. Ale rozumiem obawy i uwazam ze nie wolno nikogo zmuszac do szczepienia. A tak na marginesie, wlasnie prawdopodobnie pierwszy Polak zmarl z powodu grypy A/h1n1. Jest to bardzo smutne, bo to mlody czlowiek :( pozdrawiam .Pawel Grzesiowski Odpowiedz Link Zgłoś
attina3 Re: Pięć razy więcej zachorowań na grypę. Na A/H1 14.11.09, 06:13 Dziekuje za odpowiedz, chociaz moim zdaniem jest ona jednostronna. Temat mnie interesuje, poniewaz w roku 1999 sama mialam bardzo ciezkie powiklania poszczepionkowe, ktorych rezultatem jest meczacy mnie do dzisiaj zaspol choroby Basedowa ( dwa dni po szczepieniu dostalam silnych drgawek, co wymagalo hospitalizacji). Czy moglby pan dac komantarz do stanowiska i wypowiedzi na ten temat, profasora Marii Doroty Dabrowskiej? Podaje link, gdyby pan nie wiedzial kim ona jest. www.autyzm-szczepienia.eu/uploads/_list do_... Odpowiedz Link Zgłoś
attina3 Re: Pięć razy więcej zachorowań na grypę. Na A/H1 14.11.09, 06:22 attina3 napisała: > Dziekuje za odpowiedz, chociaz moim zdaniem jest ona jednostronna. > Temat mnie interesuje, poniewaz w roku 1999 sama mialam bardzo > ciezkie powiklania poszczepionkowe, ktorych rezultatem jest meczacy > mnie do dzisiaj zaspol choroby Basedowa ( dwa dni po szczepieniu > dostalam silnych drgawek, co wymagalo hospitalizacji). > Czy moglby pan dac komantarz do stanowiska i wypowiedzi na ten temat, > profasora Marii Doroty Dabrowskiej? > Podaje link, gdyby pan nie wiedzial kim ona jest. > www.autyzm-szczepienia.eu/uploads/_list do_... Widze, ze z jakiegos powodu powyzej podany link sie nie otwiera, przynajmniej u mnie, wiec probuje inny:/www.bibula.com/? p=15257 Odpowiedz Link Zgłoś
attina3 Re: Pięć razy więcej zachorowań na grypę. Na A/H1 14.11.09, 06:29 Nie wiem dlaczego powyzej podane linki nie chca sie otwierac, w kazdym badz razie nie u mnie. Moze ktos pomoze? Odpowiedz Link Zgłoś
nadgajowy Re: Pięć razy więcej zachorowań na grypę. Na A/H1 14.11.09, 10:55 attina3 napisała: > attina3 napisała: > > > Dziekuje za odpowiedz, chociaz moim zdaniem jest ona jednostronna. > > Temat mnie interesuje, poniewaz w roku 1999 sama mialam bardzo > > ciezkie powiklania poszczepionkowe, ktorych rezultatem jest > meczacy > > mnie do dzisiaj zaspol choroby Basedowa ( dwa dni po szczepieniu > > dostalam silnych drgawek, co wymagalo hospitalizacji). > > Czy moglby pan dac komantarz do stanowiska i wypowiedzi na ten > temat, > > profasora Marii Doroty Dabrowskiej? > > Podaje link, gdyby pan nie wiedzial kim ona jest. > > www.autyzm-szczepienia.eu/uploads/_list do_... > > Widze, ze z jakiegos powodu powyzej podany link sie nie otwiera, > przynajmniej u mnie, wiec probuje inny:/www.bibula.com/? > p=15257 powinno byc tak :) http://www.autyzm-szczepienia.eu/uploads/List_do_wakcynologow_poprawiony%5B3%5D%20adobe.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
attina3 Re: Pięć razy więcej zachorowań na grypę. Na A/H1 14.11.09, 11:22 Serdecznie dziekuje za pomoc.Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
nadgajowy Re: Pięć razy więcej zachorowań na grypę. Na A/H1 14.11.09, 11:07 paw-grz napisał: > Konserwanty w szczepionkach: > rozumiem ze chodzi o rtec to znaczy etylortec czyli tiomersal - jest w jednej > z trzech zarejestrowanych szczepionek, ktora jest konfekcjonowana w > opakowaniach 10-dawkowych czyli zeby bylo taniej to sie robi ampulke zbiorcza > i dodaje konserwant. Ten konserwant jest w ilosci 0,5mg/dawke a w przeliczeniu > na czysta rtec to jest ok 0,25mg/dawke. To jest ponizej wszelkich norm i > wiecej rteci jest w rybach morskich, np. w puszce tunczyka jest ok. 5 mg/100 > g. Ponadto w kalendarzu szczepien dzieci dostaja cztery szczepionki z tym > konserwantem od ponad 30 lat i nic sie nie dzieje. Oczywiscie uwazam, podobnie > jak inni specjalisci, ze rtec jest szkodliwa dla czlowieka, ale nie ma zadnych > danych, ktore wskazuja na szczepionki jako zrodlo rteci, ktora uszkadza > ludziom mozgi. ....................... > pozdrawiam > .Pawel Grzesiowski Co Pan odpowie na ten list w którym jest podana cała historia ukrywania badań o wpływie rtęci w szczepionkach z chorobami dzieci i inne ciekawe informacje : List_do_wakcynologow Profesor Marii Doroty Majewskiej ???? Odpowiedz Link Zgłoś
attina3 Re: Pięć razy więcej zachorowań na grypę. Na A/H1 14.11.09, 15:55 paw-grz napisał: A tak na marginesie, > wlasnie prawdopodobnie pierwszy Polak zmarl z powodu grypy A/h1n1. Jest to > bardzo smutne, bo to mlody czlowiek :( > pozdrawiam > .Pawel Grzesiowski A tak na marginesie to w niemczech sa pierwsze dwie ofiary szczepionki. Jedna z nich to tez czlowiek mlody, to rownierz bardzo smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
mikka8 ...Ostrzega ""ekspert"" z "" Instytutu lekow"""??? 14.11.09, 07:40 To ma byc zart? Brzydko to pachnie, panie jakis tam. No,ale trudno,aby nie zachwalal pan towaru,ktory moze dac panu zysk.Prawda? Bez zmruzenia oka wciska pan to g...o,tak jakby to byla pietruszka na targu.Obrzydzenie mam do takich ludzi,sorry. ps.Chcialabym zobaczyc na wlasne oczy jak pan z cala swa rodzina szczepi sie na ta bardzo niebezpieczna grype...noooo,ale pan nie taki durny przeciez.Mam racje? Odpowiedz Link Zgłoś
rijselman12.0 Re: ...Ostrzega ""ekspert"" z "" Instytutu lekow" 14.11.09, 08:42 Niestety , mikka8...-takich panow "ekspertow" jest fura i sa oni wszedobylscy - na miare globalnego systemu wpychani sa na stanowiska w instytucjach miedzynarodowych , pseudoniezaleznych laboratoriach,instytutach...-Odbiegam , tylko pozornie,od tematu,ale warto sie zainteresowac swiatowa mafia najwiekszych producentow...ziaren.-Producenci lekow przejeli od nich identyczne,mafijne metody dzialania...KASA i WLADZA...za wszelka cene. Odpowiedz Link Zgłoś
rijselman12.0 Re: nikt tego nie wie, bo nikt tego nie bada 14.11.09, 11:43 Mylisz sie...-wie o tym , i bada,wielu ludzi.-Problem w tym ,ze media tez sie "normalizuja"... Odpowiedz Link Zgłoś
1a-z bez watpienia problem szczepien nakrecaja firmy 14.11.09, 09:49 farmaceutyczne i pan Grzesiowski, ktorzy czerpie z tego procederu kase. Odpowiedz Link Zgłoś
paw-grz Pięć razy więcej zachorowań na grypę. Na A/H1N1... 14.11.09, 13:41 No coz, zamiast merytorycznych pytan znowu pojawiaja sie zarzuty czerpania korzysci ze sprzedazy szczepionek przez lekarzy czy ekspertow. Przypomne ze to pomowienie czyli czyn w Polsce karany. Mozemy sie tak przerzucac obelgami, ale to do niczego nie prowadzi. Probowalem Panstwu wytlumaczyc to co zostalo powiedziane w wywiadzie, nie uwazam ze szczepionka to jest panaceum na wszystkie problemy z grypa, tak samo wazne sa dobre procedury w przychodniach, unikanie antybiotykow przy grypie, rozsadna terapia w szpitalach, gdy trafi tam pacjent z grypa lub jej powiklaniami. To politycy postawili problem szczepien na pierwszym miejscu i naglosnili swoje watpliwosci. Przypomne tylko ze na walce ze szczepionkami korzystaja inne firmy np. produkujace leki objawowe czy przeciwgrypowe, bo ludzie ktorzy choruja lub boja sie grypy masowo wykupuja leki, srodki dezynfekcyjne czy maseczki itp. Kto u tych firm siedzi w kieszeni, skoro mamy spisek? Na tym chcialbym zakonczyc moj udzial w tej dyskusji - dziekuje za te pytania, ktore byly merytoczne i pozwolily wszystkim na lepsze zrozumienie problemu .Pawel Grzesiowski Odpowiedz Link Zgłoś
mikka8 Re: Pięć razy więcej zachorowań na grypę. Na A/H1 14.11.09, 13:52 No i sie obrazil pan Grzes:( ps.mialabym jeszcze kilka pytan,ale nie wierze,ze merytorycznie by pan na nie odpowiedzial,a szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
attina3 Re: Pięć razy więcej zachorowań na grypę. Na A/H1 14.11.09, 15:17 mikka8 napisała: > No i sie obrazil pan Grzes:( Na to wyglada, a moze argumentow zabraklo.Osobiscie nie widze w ktorym mjejscu ja tego pana oskarzylam o cokolwiek. Reakcja tego pana mowi sama za siebie i robi go zupelnie niewiarygodnym, co mnie specjalnie nie zaskoczylo Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Pięć razy więcej zachorowań na grypę. Na A/H1 15.11.09, 09:47 macie drogi forumowiczki mentalność kalego, najpierw pojawia się z 20 postów ublizajacych facetowi, bez merytorycznej tresci, a potem dziwicie się że nie chce dalej dyskutować... Odpowiedz Link Zgłoś
nadgajowy Re: Pięć razy więcej zachorowań na grypę. Na A/H1 14.11.09, 14:08 paw-grz napisał: > No coz, zamiast merytorycznych pytan znowu pojawiaja sie zarzuty czerpania > korzysci ze sprzedazy szczepionek przez lekarzy czy ekspertow. Przypomne ze to > pomowienie czyli czyn w Polsce karany. > Mozemy sie tak przerzucac obelgami, ale to do niczego nie prowadzi. Probowalem > Panstwu wytlumaczyc to co zostalo powiedziane w wywiadzie, nie uwazam ze > szczepionka to jest panaceum na wszystkie problemy z grypa, tak samo wazne sa > dobre procedury w przychodniach, unikanie antybiotykow przy grypie, rozsadna > terapia w szpitalach, gdy trafi tam pacjent z grypa lub jej powiklaniami. To > politycy postawili problem szczepien na pierwszym miejscu i naglosnili swoje > watpliwosci. Przypomne tylko ze na walce ze szczepionkami korzystaja inne > firmy np. produkujace leki objawowe czy przeciwgrypowe, bo ludzie ktorzy > choruja lub boja sie grypy masowo wykupuja leki, srodki dezynfekcyjne czy > maseczki itp. Kto u tych firm siedzi w kieszeni, skoro mamy spisek? > Na tym chcialbym zakonczyc moj udzial w tej dyskusji - dziekuje za te pytania, > ktore byly merytoczne i pozwolily wszystkim na lepsze zrozumienie problemu > .Pawel Grzesiowski No ale dlaczego tutaj czy w tym "wywiadzie" nie ma nic o tym jak pracuje ludzki system immunologiczny. Co produkuje Limfocyty. Dlaczego należy dostarczać ludzkiemu organizmowi Glutution, Vit C i E, beta-karoten. Dlaczego te substancję znajdują się w wyśmiewanym czosnku, cebuli, modzie i kapuście ale też w szparagach, brokułach, brukselce czy awokado !!!! Wtedy nie będziemy napędzać koncernów farmaceutycznych tylko polskich często małych producentów. Każde wzbudzanie paniki z powodu zachorowań napędza kasę koncernom farmaceutycznym i tu ma Pan rację !! Bo tu nie chodzi by kupić szczepionki !! Tu chodzi by ludzie stosowali pełno farmaceutyków ze strachu jaki wywoływany jest przez media i pseudo polityków czy pseudo lekarzy !! Natomiast wywiady czy konferencje jak dzisiejsza z wojewódzkim lekarzem w Gdańsku, który powiedział co trzeba robić by zapobiegać grypie. "Jeść czosnek i cebule" !!!! Dlaczego takie wypowiedzi się nie pojawiają później w mediach !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Lekturka :-) 14.11.09, 16:04 www.czytelniamedyczna.pl/postepy_nauk_medycznych-168 Odpowiedz Link Zgłoś
nadgajowy Re: Lekturka :-) 14.11.09, 16:31 indeed4 napisał: > www.czytelniamedyczna.pl/postepy_nauk_medycznych-168 strona ta należy do firmy Borgis Sp. z o.o. Na jej stronie można przeczytać: "Wydawnictwo Medyczne BORGIS uczestniczy w największych wydarzeniach medycznych w Polsce (targi, zjazdy, konferencje, sympozja, kursy, szkolenia). Wydawnictwo Medyczne BORGIS stale współpracuje z wieloma instytucjami naukowo-badawczymi, uniwersytetami medycznymi i firmami farmaceutycznymi. " Informacje więc umieszczane na tej stronie są tendencyjne, co nie oznacza że nie prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Lekturka :-) 14.11.09, 17:28 Jasne :-) Komentarze które zamieszczasz, też są w sposób oczywisty tendencyjne - co oczywiście nie znaczy że nie są prawdziwe :-D Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Lekturka :-) 14.11.09, 17:30 P.S. Sprawdziłeś już do kogo należy wikipedia ? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nadgajowy Re: Lekturka :-) 14.11.09, 17:34 indeed4 napisał: > P.S. Sprawdziłeś już do kogo należy wikipedia ? ;-) nie ważne do kogo. zawsze jako "czytacz" możesz zakwestionować zapisy tam będące i je edytować. Masz też tam odnośniki do innych stron. Zacznij dyskutować merytorycznie !! Na żadne pytania nie odpowiadasz tylko obracasz kota ogonem i kpisz bądź wyśmiewasz. Marne dyskutant z Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Lekturka :-) 14.11.09, 17:45 Ważne do kogo należy wydawnictwo podające niewygodne dla twoich urojeń dane, ale do kogo należy wikipedia której inne dane cytujesz w komentarzach - już nie jest ważne :-) Ciekawe :-) A dla przypomnienia, nadal czekam na zadane ci kilka godzin temu pytanie : forum.gazeta.pl/forum/w,902,102922631,102976429,Re_Kolejna_bzdura_.html .... problemik z odpowiedzią widzę, tak jakby ? :-> Odpowiedz Link Zgłoś
nadgajowy Re: Lekturka :-) 14.11.09, 18:22 indeed4 napisał: > Ważne do kogo należy wydawnictwo podające niewygodne dla twoich > urojeń dane, ale do kogo należy wikipedia której inne dane cytujesz > w komentarzach - już nie jest ważne :-) > > Ciekawe :-) > > A dla przypomnienia, nadal czekam na zadane ci kilka godzin temu > pytanie : > > forum.gazeta.pl/forum/w,902,102922631,102976429,Re_Kolejna_bzdura_.html > > > .... problemik z odpowiedzią widzę, tak jakby ? :-> > > > Odpowiem Ci po raz 3. Dla Ciebie niezrozumiały. Dla innych myślę, że jasny. Pisałem już o tym, ale widzę że nie chcesz sięgać do źródeł, zresztą samych producentów. lub udajesz idiotę, bądź nim jesteś. Poczytaj tutaj: EMEA Wszystkich 3 szczepionek "ulotki" - działania uboczne, "Charakterystyka produktu leczniczego" - skład i testy. Fragment na temat testów jednej ze szczepionek: "4.2 Dawkowanie i sposób podawania Ta pandemiczna szczepionka przeciw grypie H1N1 została dopuszczona do obrotu w oparciu o dane uzyskane dla szczepionki zawierającej antygen H5N1, uzupełnione danymi uzyskanymi dla szczepionki zawierającej antygen H1N1. Punkt dotyczący danych klinicznych będzie aktualizowany zgodnie z pojawiającymi się dodatkowymi danymi. Obecnie brak danych klinicznych dotyczących stosowania szczepionki Celvapan (H1N1) u dorosłych, osób starszych, dzieci lub młodzieży. Decyzja o stosowaniu Celvapan (H1N1) w każdej z poniżej zdefiniowanych grup wiekowych powinna uwzględniać zakres dostępnych danych klinicznych dla wersji szczepionki zawierającej antygen H5N1 i objawy występującej grypy pandemicznej." Ile razy Ci to tłumaczyć ??!! Odpowiedz Link Zgłoś
attina3 Re: Lekturka :-) 15.11.09, 12:34 Nadgajowy, mam do ciebie pytanie. Dzisiaj /wczoraj(godz. ca22.00 a 2 w nocy na dzis) nie moglam wpisac gdziekolwiek w GForom mojego komentarza. Zalogowalam sie jak zwykle, ale obojetnie gdzie chcialam sie wypowiedziec na jakikolwiek temat naglowek byl: "RE:Ogolnoswiatowa sciema z grypa". Rozumiesz to? Odpowiedz Link Zgłoś
nadgajowy Re: Lekturka :-) 14.11.09, 18:24 indeed4 napisał: > Ważne do kogo należy wydawnictwo podające niewygodne dla twoich > urojeń dane, ale do kogo należy wikipedia której inne dane cytujesz > w komentarzach - już nie jest ważne :-) > > Ciekawe :-) > > A dla przypomnienia, nadal czekam na zadane ci kilka godzin temu > pytanie : > > forum.gazeta.pl/forum/w,902,102922631,102976429,Re_Kolejna_bzdura_.html > > > .... problemik z odpowiedzią widzę, tak jakby ? :-> > > > Informację tam podawane, które sam cytowałeś świadczą, że szczepionki mają niską skuteczność i zawsze mają działania nie pożądane. Czego nie rozumiesz ?? Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Lekturka :-) 14.11.09, 19:34 Jeszcze raz czytaj - może wreszcie dojdzie :-D forum.gazeta.pl/forum/w,902,102922631,102976429,Re_Kolejna_bzdura_.html Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Lekturka :-) 15.11.09, 09:50 szczepionki mają nisk > ą > skuteczność i zawsze mają działania nie > pożądane. Panie Nadgajowy forum s-f jest w innym miejscu netu, paranauka i teorie spiskowe też Odpowiedz Link Zgłoś
nadgajowy Re: Lekturka :-) 14.11.09, 17:36 indeed4 napisał: > Jasne :-) > > Komentarze które zamieszczasz, też są w sposób oczywisty > tendencyjne - co oczywiście nie znaczy że nie są prawdziwe :-D Są subiektywne a to nie to samo (edukacja !!!) Nie mam powiązań ani z firmami farmaceutycznymi ani z "producentami czosnku" !! A Ty ?? Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Lekturka :-) 14.11.09, 17:53 Ja mam, pisałem już przecież :-) forum.gazeta.pl/forum/w,902,102970252,102977747,Nie_tylko_ja_62_.html Odpowiedz Link Zgłoś
attina3 Re: Pięć razy więcej zachorowań na grypę. Na A/H1 14.11.09, 15:21 paw-grz napisał: > No coz, zamiast merytorycznych pytan znowu pojawiaja sie zarzuty czerpania > korzysci ze sprzedazy szczepionek przez lekarzy czy ekspertow. Przypomne ze to > pomowienie czyli czyn w Polsce karany. > Mozemy sie tak przerzucac obelgami, ale to do niczego nie prowadzi. Probowalem > Panstwu wytlumaczyc to co zostalo powiedziane w wywiadzie, nie uwazam ze > szczepionka to jest panaceum na wszystkie problemy z grypa, tak samo wazne sa > dobre procedury w przychodniach, unikanie antybiotykow przy grypie, rozsadna > terapia w szpitalach, gdy trafi tam pacjent z grypa lub jej powiklaniami. To > politycy postawili problem szczepien na pierwszym miejscu i naglosnili swoje > watpliwosci. Przypomne tylko ze na walce ze szczepionkami korzystaja inne > firmy np. produkujace leki objawowe czy przeciwgrypowe, bo ludzie ktorzy > choruja lub boja sie grypy masowo wykupuja leki, srodki dezynfekcyjne czy > maseczki itp. Kto u tych firm siedzi w kieszeni, skoro mamy spisek? > Na tym chcialbym zakonczyc moj udzial w tej dyskusji - dziekuje za te pytania, > ktore byly merytoczne i pozwolily wszystkim na lepsze zrozumienie problemu > .Pawel Grzesiowski Jakie zarzuty, jakie pomowienia, masz pan paranoje? Idz sie pan lecz na glowe swoimi "cudownymi" lekami. Hasta la vista Odpowiedz Link Zgłoś
anti.global po wprowadzeniu szczepien w USA z kilkuset chorych 14.11.09, 16:46 nagle zrobilo sie kilkadziesiat milionow (w mediach). I co wam to mowi? wspomnijcie "wypadek" Baxtera w Austrii, a ta firma dostarcza szczepionek do USA. Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Rosja potrzebuje lekarstwa... 14.11.09, 23:31 img.bazarek.pl/16311/3670/138115/1109759804716881365e3e.jpg Odpowiedz Link Zgłoś