Dodaj do ulubionych

Netaniahu: Jednostronne kroki Palestyny to jedn...

• douglasmclloyd Palestyńczycy trzymajcie się! nt 15.11.09, 22:35
    • miliarder TAK dla atomowego Iranu! 15.11.09, 22:36
      Podstawą pokoju jest równowaga regionalna!
      Mały wrzód - izrael - ma 'broń' atomową,
      dlaczego wielki naród persów nie ma mieć atomu?
      Winien miec i prawo prewencyjnego użycia
      przeciwko reżimom zagrażającym obywatelom Iranu.
      • nowotkomarceli4 Nie dla studenckich imbecyli 15.11.09, 23:06
        Równowaga podstawą pokoju???? Co ty kongeres wiedeński teraz
        przerabiasz durniu??? Poczekaj do I wojny, a zobaczysz imbecylu, że
        równowaga nie jest gwarantem pokoju.
        Śmieszy mnie, jak jest debile twierdzą, że 6 milionowy Izrael ma
        przewagę nad rzeszą kilkuset milionów muzułmanów.
        A co do broni atomowej to ci debile z Iranu, prędzej ją wykorzystają
        przeciwko arabskiej braci muzułmańskiej niż Izraelowi.
        • cyklon-pl Re: Nie dla studenckich imbecyli 16.11.09, 00:48
          "A co do broni atomowej to ci debile z Iranu, prędzej ją
          wykorzystają
          przeciwko arabskiej braci muzułmańskiej niż Izraelowi." - WIEC
          ZYDOSTWO NIE MA SIE CZEGO OBAWIAC! O CO ZATEM TA CALA KOSZERNA
          ZADYMA W TEJ SPRAWIE?
          • nowotkomarceli4 Re: Nie dla studenckich imbecyli 16.11.09, 01:11
            ktos Ciebie gwałcił w dzieciństwie, że teraz taki wysoki poziom
            rozmowy prezentujesz???
    • arahat1 jak widac zydzi panosza sie na max w kazdym calu 15.11.09, 22:41
      tej zeimii
    • gosciowka85 Netaniahu: Jednostronne kroki Palestyny to jedn... 15.11.09, 22:43
      a co do cholery izrael tam robi. mieliby troche honoru i ludzkich uczuc w
      sobie i przynajmniej oddali palestynczykom resztki ich ziemi (bo to nie
      palestynczycy wysiedlaja zydow i izraelczykow, i to nie palestynczycy okupuja
      nie swoja ziemie). zagrozenie rakietowe ze strony gazy!!! komedia..ludzie
      wyjechac i wjechac nie moga, statki plywajace naokolo sa non stop
      kontrolowane, palestynczycy nie maja armii i uzbrojenia i strasznie zagrazaja
      izraelowi!! dobre sobie... iran bombe atomowa miec powienien i moze, ale
      izrael sie trzesie, bo iran za tymi szumowinami nie przepada. a pod pojeciem
      samoobrony, w przypadku izraela, powinnismy rozumiec prawo do najazdu i
      urzadzenia masakry podobnej do tej z grudnia i stycznia....
    • sagi2007 Kiedy wreszcie 15.11.09, 22:44
      zrealizują ONZ-etowskie rezolucje o dwóch niepodległych państwach??
      • kongreszydowski Re: Kiedy wreszcie 15.11.09, 22:49
        W srode.

• konbar Re: Kiedy wreszcie 15.11.09, 23:07
          kongreszydowski napisał:

> W srode.
          >
          Domyslam sie ,ze w "popielcowa"?
          • kongreszydowski Re: Kiedy wreszcie 15.11.09, 23:20
            konbar napisał:
            > kongreszydowski napisał:
            >
            > > W srode.
            > >
            > Domyslam sie ,ze w "popielcowa"?

Zgadza sie. Pod jednym wszakze warunkiem, a mianowicie ze stanie sie
            ona ich swietem religijnym.

• sagi2007 Będzie zdziwko 16.11.09, 15:56
              jak Palestyna będzie państwem laickim w odróżnieniu od Izraela...
    • les1 Re: Netaniahu: Jednostronne kroki Palestyny to je 15.11.09, 22:49
      Prawa wojny sa nieublagane.... przegrales?...placisz granicami.
      Nie opowiadales sie po czyjejs-tam stronie?....teraz za to placisz
      Wole nie myslec o tym co by sie dzisiaj dzialo, gdyby araby opowiedzieli... po
      stronie Hitlera w WW-2?
      Zabawne, wydaje sie, sluchanie, inaugarcyjnego przemowienia przydenta US w stylu
      Arnolda S.....:-)
    • sllepyhead smieszny kraj israel 15.11.09, 22:52
      • nowotkomarceli4 Re: smieszny kraj israel 15.11.09, 23:08
        a co ty stworzyłeś?? Oni państwo na pustyni. A ty co??? trójwyrazowy
        post???
        I kto jest śmieszny??
        • dana33 moje mocarstwo jest super..... 15.11.09, 23:26
          taka kropka na mapie... do 67 nawet nie mozna bylo napisac calego
          "israel" tylko "isr".... teraz mozna juz cale slowo, jaki powiedzial
          kiedys nasz znany satyryk...

nu i ta kropka tyle emocji wywoluje na swiecie... i na forum wiadomosci tez.... wszyscy, mieszkajac tysiace kilometrow od tego mojego mocarstwa, a wielu z was nawet noga nie stapilo tutaj, wiedza... wiedza wszystko... wiedza najlepiej....

wiecie co? najlepiej to wie israel... i co byscie nie pisali, to nic,
          ale to nic nie zmieni w polityce israela.... bedziemy zawsze robic to, co dla nas najlepsze i co zapewni israelowi bezpieczenstwo...

ale piszcie..... fajnie sie was czyta... :)))))
          • sllepyhead USrael??? 15.11.09, 23:50
            • nowotkomarceli4 Re: USrael??? 16.11.09, 01:17
              hej a ty umiesz cos napisać więcej??? czy matka na kamieniu cię
              robila i taki pojebany jej "wyszłeś"???
          • mangusta3 przyjedź na jakieś wykłady poopowiadać o tym swoim 16.11.09, 00:51
            mocarstwie, stań twarzą w twarz z dużym audytorium i opowiedz wtedy zobaczymy
            jak będzie ciekawie bo przypuszczam, że wesoło na pewno...

-----------------------------------------

Najlepiej jakby cisza zaległa nad tym co się wyrabia ze Strefą Gazy i na
            Zachodnim Brzegu...tak pielęgnujmy ciszę...cisza pomaga zapomnieć...
            • nowotkomarceli4 Re: przyjedź na jakieś wykłady poopowiadać o tym 16.11.09, 01:15
              Nie wiem czy wiesz, ale Izrael od lat "stoi twarzą w twarz z dużym
              audytorium". I co??? I nic - takie trepy jak ty nadal tylko plują i
              twierdzą, że "będzie wesoło".
              Idź już lepiej spać ty kebabowy polityku.
              • mangusta3 Re: przyjedź na jakieś wykłady poopowiadać o tym 16.11.09, 01:47
                Po pierwsze niedouczony trepie nikt cię o zdanie nie prosił bo to nie było do
                ciebie...po drugie wyhamuj, więcej kultury mniej piany na pysku...
                • nowotkomarceli4 Re: przyjedź na jakieś wykłady poopowiadać o tym 16.11.09, 10:25
                  To jest foum trepie, więc prawo do wypowiedzi ma każdy. Czy jesteś
                  aż takim trepem, że tego nie zauważyłeś??
                  • mangusta3 Re: przyjedź na jakieś wykłady poopowiadać o tym 16.11.09, 19:48
                    więc wypowiadaj się albo na temat albo do właściwej osoby a nie wcinaj między
                    wódkę a zakąskę trepie...zrozumiałeś czy mam bardziej wyjaśnić?
                    • nowotkomarceli4 Re: przyjedź na jakieś wykłady poopowiadać o tym 17.11.09, 00:43
                      Trepie polski czy ty jesteś tak głupi, że nawet nie wiesz o czym
                      piszesz??? Bo ja piszę w odpowiedzi na Twoje posty.
                      Kurcze Polacy to naprawdę naród pastuchów i nie dziwię się, na Żydów
                      na Zachodzie patrzą z zawiścią ale i podziwem a na Polaków tylko jak
                      na przygłupich złodziejaszków sklepowych i pachołkow do sprzątania
                      biur w nocy.
                      • mangusta3 Re: przyjedź na jakieś wykłady poopowiadać o tym 24.11.09, 16:59
                        Nie piszesz w odpowiedzi tylko trolujesz pacanie...Tępy jesteś do kwadratu więc
                        nie zamierzam z tobą prowadzić dalej konwersacji...Tia Żydzi mądrzy i szlachetni
                        a Polacy głupi i źli...jak tak ich podziwiasz to przejdź na judaizm...

Wyjechał taki ciołek (pewno wielki yntelektualsta po uniwerku) na chwile
                        sprzątać do knajpy na Wyspy i pie... mądrości o wyższości narodów jednych nad
                        drugimi...sprawdź kmiocie czy ci gumiaki aby nie przeciekają bo z mózgu już
                        dawno wyciekły resztki rozumu...
            • niphilim Re: przyjedź na jakieś wykłady poopowiadać o tym 16.11.09, 18:04
              ja z tego mocarstwa obronilem licencjat. Na 5
        • sllepyhead Re: smieszny kraj israel 15.11.09, 23:49
          smieszna jest twoja odpowiedz ...lol
          • nowotkomarceli4 Re: smieszny kraj israel 16.11.09, 01:16
            "lol" - nie wierzysz to popatrz sobie w lustro.
    • nowotkomarceli4 A jakim prawem jesteś trybunem ludowym??? 15.11.09, 22:53
      Głos Europy brzmi jak "Radio moskwa", które uzurpowało sobie prawo
      do wypowiadania się w imieniu "ludów socjalistycznych". Oni
      przynajmniej mieli władzę a w Twoim przypadku to czysta megalomania.

Ad 1. Dlaczego Palestyna nie ma do dzisiaj niepodległości???
      Przecież mogli ją mieć już w latach czterdziestych, jednak wybrali
      wojnę zamiast pokoju.
      Ad2. Poniżej jakiegokolwiek poziomu. Rynsztokowy komentarz, dowcip,
      pseudointelektualna pogawędka cepa w mundurze SS z obozu
      koncentracyjnego
      • mangusta3 Re: A jakim prawem jesteś trybunem ludowym??? 16.11.09, 00:08
        >>Ad 1. Dlaczego Palestyna nie ma do dzisiaj niepodległości???
        Przecież mogli ją mieć już w latach czterdziestych, jednak wybrali
        wojnę zamiast pokoju.<<

Zanim kraje arabskie dokonały najazdu na Izrael w maju 1948 toczyła się tam
        czyli na terenie całego mandatu Palestyny wojna domowa między Żydami i Arabami.
        Rozpoczęły ją syjonistyczne organizacje terrorystyczne czyli Irgun i LEHI
        atakami bombowymi na zatłoczone miejsca publiczne takie jak place i przystanki
        autobusowe...Odpowiedzią były ataki arabskie. Syjoniści za pomocą Irgunu, LEHI i
        Hagany w okresie tym od listopada 1947 do maja 1948 przeprowadzili skuteczną
        akcję czystek etnicznych doprowadzając do exodusu 750 tysięcy Arabów
        palestyńskich...

Powstanie Izraela wykluczyło i w zasadzie wyklucza powstanie Palestyny.
      • michaelus_maximus Re: A jakim prawem jesteś trybunem ludowym??? 16.11.09, 00:37
        he,he, cep w mundurze ss z obozu koncentracyjnego to mi sie kojarzy bardziej z
        panem B.N... no ale w sumie strefa gazy ma wiecej wspolnego z obozem
        koncentracyjnym niz mogloby sie wydawac.

warunki izraela sa po prostu kpina ze spolecznosci miedzynarodowej. pokazuja ja
        beszczelne i zaklamana sa wladze izrael.

Pierwszy to uniemożliwienie Iranowi wytworzenie broni nuklearnej.

i kto ma uniemozliwic iranowi produkcje broni nuklearnej w mniemaniu nataniachu?
        co to ma wspolnego z ludnoscia strefy gazy?
        swoja droga zycze iranowi powodzenia w pracy nad wzbogacaniem uranu na potrzby
        dzialan militarnych. mam nadzieje, ze to akurat nie jest jedynie kolejna
        zaklamana propaganda izraela i usa :)
        w prawdzie dlugo nie uda im sie wyprodukowac takiego arsenalu, jakim dysponuje
        od wielu lat izrael, ale posiadanie paru bomb przyniosloby rownowage w regionie
        i na pewno spowodowaloby parokrotne rozwazenie kazdej decyzji militarnej przez
        izrael.

Drugi to zagrożenie rakietowe dla Izraela ze strony Strefy Gazy.
        zagrozenie dla izraela? nie popieram dzialan w wyniku ktorych gina niewinni
        cywile, jednak z drugiej strony rozumiem prawo okupowanego narodu do obrony.
        hamas to po prostu walczacy o wolnosc ojczyzny partyzanci. min sp. marek edelman
        tak sie do nich zwrocil w liscie wyslanycm z zurychu. jesli ktos nazwie ich
        terrorystami tez sie z tym zgodze, ale nalezy pamietac, ze jozef pilsudski
        rowniez byl terrorysta (wie o tym kazde dziecko, ktore skonczylo przyzwoite
        liceum), a jest naszym narodowym bohaterem i nikt nie dobierze mu zaslug
        zdobytych w walce o nasza niepodleglosc.

Trzecie to uznanie prawa Izraela do samoobrony.
        to chyba najwieksza kpina. rownie dobrze palestynczyc mogliby stanac pod sciana
        i dac sie rozstrzelac izraelskim zolnierzom. na tej samej zasadzie my,
        moglibysmy potwierdzic "prawo do obrony" kazdego okupanta podczas wszystkich
        powstan. trzeba umiec rozroznic agresora od ofiary i nikt nie powinien miec
        watpliwosci, ze to izrael jest agresorem. palestynczycy nie sa swieci, ale to
        wlasnie izrael dopuszcza sie zbrodni wojennych i przeci ludzkosci. gdyby tak nie
        bylo, jego oficerowie nie baliby sie wyjezdzac do krajow takich jak wielka
        brytania, czy hiszpania, gdzie groza im procesy. wogole by sie nie bali
        opuszczac kraju w obawia przed deportacja do hiszpanii i caly ten zespol
        doradcow dla zolnierzy opuszcajacy kraj nie bylby potrzebny.

w kazdym razie uwazam, ze jednostronne proklamowanie niepodleglosci przez
        palestyne jest dobrym pomyslem.
        to jedyna droga do pokoju, bo izrael
        ostentacyjnie demonstruje, ze nie chce pokoju.
        prawo miedzynarodowe mowi, ze
        do zaistnienia panstwa konieczne jest uznanie jego niepodleglosci przez inne
        panstwo. mam nadzieje, ze my bedziemy pierwszymi, ktorzy to uczynia. to
        bylaby prawdopodobnie jedyna okazja dla kaczynskiego, zeby zapisac sie w
        historii
        i mam nadzieje, ze z niej skorzysta!
      • michaelus_maximus Re: A jakim prawem jesteś trybunem ludowym??? 16.11.09, 00:40
        he,he, cep w mundurze ss z obozu koncentracyjnego to mi sie kojarzy bardziej z
        panem B.N... no ale w sumie strefa gazy ma wiecej wspolnego z obozem
        koncentracyjnym niz mogloby sie wydawac.

warunki izraela sa po prostu kpina ze spolecznosci miedzynarodowej. pokazuja ja
        beszczelne i zaklamana sa wladze izrael.

Pierwszy to uniemożliwienie Iranowi wytworzenie broni nuklearnej.
        i kto ma
        uniemozliwic iranowi produkcje broni nuklearnej w mniemaniu nataniachu? co to ma
        wspolnego z ludnoscia strefy gazy?
        swoja droga zycze iranowi powodzenia w pracy nad wzbogacaniem uranu na potrzby
        dzialan militarnych. mam nadzieje, ze to akurat nie jest jedynie kolejna
        zaklamana propaganda izraela i usa :)
        w prawdzie dlugo nie uda im sie wyprodukowac takiego arsenalu, jakim dysponuje
        od wielu lat izrael, ale posiadanie paru bomb przyniosloby rownowage w regionie
        i na pewno spowodowaloby parokrotne rozwazenie kazdej decyzji militarnej przez
        izrael.

Drugi to zagrożenie rakietowe dla Izraela ze strony Strefy Gazy.
        zagrozenie dla izraela? nie popieram dzialan w wyniku ktorych gina niewinni
        cywile, jednak z drugiej strony rozumiem prawo okupowanego narodu do obrony.
        hamas to po prostu walczacy o wolnosc ojczyzny partyzanci. min sp. marek edelman
        tak sie do nich zwrocil w liscie wyslanycm z zurychu. jesli ktos nazwie ich
        terrorystami tez sie z tym zgodze, ale nalezy pamietac, ze jozef pilsudski
        rowniez byl terrorysta (wie o tym kazde dziecko, ktore skonczylo przyzwoite
        liceum), a jest naszym narodowym bohaterem i nikt nie dobierze mu zaslug
        zdobytych w walce o nasza niepodleglosc.

Trzecie to uznanie prawa Izraela do samoobrony.
        to chyba najwieksza kpina. rownie dobrze palestynczyc mogliby stanac pod sciana
        i dac sie rozstrzelac izraelskim zolnierzom. na tej samej zasadzie my,
        moglibysmy potwierdzic "prawo do obrony" kazdego okupanta podczas wszystkich
        powstan. trzeba umiec rozroznic agresora od ofiary i nikt nie powinien miec
        watpliwosci, ze to izrael jest agresorem. palestynczycy nie sa swieci, ale to
        wlasnie izrael dopuszcza sie zbrodni wojennych i przeci ludzkosci. gdyby tak nie
        bylo, jego oficerowie nie baliby sie wyjezdzac do krajow takich jak wielka
        brytania, czy hiszpania, gdzie groza im procesy. wogole by sie nie bali
        opuszczac kraju w obawia przed deportacja do hiszpanii i caly ten zespol
        doradcow dla zolnierzy opuszcajacy kraj nie bylby potrzebny.

w kazdym razie uwazam, ze jednostronne proklamowanie niepodleglosci przez
        palestyne jest dobrym pomyslem.
        to jedyna droga do pokoju, bo izrael
        ostentacyjnie demonstruje, ze nie chce pokoju.
        prawo miedzynarodowe mowi, ze
        do zaistnienia panstwa konieczne jest uznanie jego niepodleglosci przez inne
        panstwo. mam nadzieje, ze my bedziemy pierwszymi, ktorzy to uczynia. to
        bylaby prawdopodobnie jedyna okazja dla kaczynskiego, zeby zapisac sie w
        historii
        i mam nadzieje, ze z niej skorzysta!
    • jacgg Re: Netaniahu: Jednostronne kroki Palestyny to je 15.11.09, 22:56
      "Dano, nie można wierzyć żadnej ze stron. Waszej również. Dlatego wierzę w
      to, że nacisk na obie strony pomoże temu, aby zamiast gadać, wzięły się do
      szukania rozwiązań."

Nooo, kpix - muszę przyznać, że tu mnie zaskoczyłeś i to ...pozytywnie! O ile w
      ogromnym stopniu nie podzielam Twojej wizji genezy, całej historii nowożytnego
      Izraela (czy raczej całej tej bliskowschodniej awantury z ogólnoświatowymi
      reperkusjami - która dla mnie jest efektem zwodniczej ideologii, która wpakowała
      kilka milionów Żydów w obce i siłą rzeczy wrogie środowisko, nikt nie lubi gdy
      się kolonizuje jego terytoria) - o tyle tutaj jakbyś moimi piłkami zagrywał - to
      moja diagnoza i moje postulaty (i wielu innych).

Przy czym szczególnie trzeba nacisnąć Izrael, bo ma pieniądze, armię i ogromne
      wpływy (oczywiście mocno relatywnie, w stosunku do swoich rozmiarów na poziomie
      mniej więcej Słowacji) więc ciągle sądzi, że może sobie bardzo ostro pogrywać
      (kombinuje stale, jak kompromitować, rozbijać i osłabiać Palestyńczyków - jak
      pozorować od czasu do czasu rzekome odprężenie i rzekomą dobrą wolę - i ma duże
      możliwości po temu, cały czas realizując politykę faktów dokonanych). Mam w
      związku z tym (z całokształtem spraw, także z ich genezą) mało empatii wobec
      obaw Izraelczyków (na złodzieju czapka gore, ja tej starej prawdy nie
      wymyśliłem). Palestyńczycy to skłóceni i zdesperowani nędzarze wyzuci z ziemi
      (ich postulaty dotyczą kwestii podstawowych - chcą odzyskać przynajmniej część
      własnego kraju i chcą zburzyć te skandaliczne mury!).

Szanuję przede wszystkim tych, którzy żadnej ideologii trwale nie ulegli - w
      przypadku Żydów - takich ludzi, jak Edelman - którzy POZOSTALI tam, gdzie od
      pokoleń żyli ich przodkowie (zamiast ulegać radykałom i to skrajnie prawicowym
      zatem niemal brunatnym - już o miłośnikach ideologii komunistycznej nie
      wspominając, tym bardziej że można było ewentualnie ewakuować się do USA w
      najgorszych czasach, gdzie nikt nikomu nie musiał zabierać ziemi, by żyć i to
      żyć godnie - można było uciekać do Wielkiej Brytanii, itd.).
      • kpix Re: Netaniahu: Jednostronne kroki Palestyny to je 16.11.09, 13:32
        Na razie, to bardzo bym cię prosił, o ile rozumiesz pewne zasady między
        kulturalnymi ludźmi, a zakładam że tak jest, zamiast rzucać argumenty ad
        personam, dyskutuj argumentami. Twoją wizję uważam za skrajnie naiwną, ale
        do głowy by mi nie przyszło np. odszczekiwać Ci teraz na zasadzie
        wzajemności per "ooo, przyszedł dyżurny arabski propagandzista", czy coś
        w tym stylu.

Jeśli o wpływach mowa, to wpływy palestyńskie są nieporównanie większe:
        przez dziesiątki lat ujmował się za nimi cały demoludobloczek z ZSRR na
        czele, są zakreślone przez kilkadzesiąt państw islamu obejmujące 1.5 mld
        ludzi i region na tysiące kilometrów na wschód, zachód i północ, mają za
        sobą wszystkich imamów których kazania bynajmniej nie wyglądają tak, jak
        kazania księży w kościołach. Mają 90% Ameryki Płd na prostym założeniu
        solidarności w opozycji antyzachodniej, a w Europie antysemityzm pozwala
        niektórym radykałom na haniebne metafory z nazizmem, zakłamywaniem istnienia
        holocaustu i takie tam (ci sami są głusi na mordy, rozliczne okupacje i
        mury w Turcji, Syrii, Jordanii, Iranie, Iraku, Sudanie, Jemenie, Maroku
        i innych krajach, terror palestyński do tego dokładając).

Jeśli mowa o kradzieży ziemi, to może jak pomyślisz, co robi kilka milionów
        Polaków w nieswoich domach po kilku milionach Niemców (10 razy więcej niż
        w Palestynie!), to może bardziej zrozumiesz, że w latach 40-tych transfer ludności
        był rozwiązaniem praktykowanym na całym świecie. Ziemia skonfiskowana
        arabskojęzycznym Żydom w świecie arabskim z pewnością dorównuje liczbowo
        ziemi skonfiskowanej Palestyńczykom, z tą różnicą, że dla tych drugich świat
        znajduje czas na setki rezolucji ONZ, a na pierwszych - zero.

A co do Edelmana to już jest jakaś skrajna naiwność. W 1968 r. w czasie
        antysemickiej czystki etnicznej Edelman wysłał na zachód całą rodzinę,
        pomyśl. I uciekli razem z tysiącami innych Żydów, którzy tu nie mogli dłużej
        żyć. Tu tkwi całe sedno narodzin syjonizmu: Żydom w Europie 1. połowy XX
        wieku po prostu nie dano normalnie żyć, więc zapragnęli wrócić do jednego
        miejsca z którym się identyfikowali. I całą ziemię nabytą w ramach mandatu,
        kupili legalnie, a nie ukradli. I nie mowa tylko o nazizmie, a o pogromach
        w carskiej Rosji i na Ukrainie, od których życie straciły setki tysięcy
        ludzi. I zwróć uwagę, że Palestyńczycy którzy znaleźli się w sytuacji
        wypędzenia, próbowali tego samego: w 1970 r. chcieli obalić króla Jordanii
        i przejąć władzę.
    • ulanzalasem Netaniahu: Jednostronne kroki Palestyny to jedn... 15.11.09, 23:28
      Jeśli Polska ogłosi niepodległość to Rosja, Niemcy i Austria podejmą
      odpowiednie kroki... :F
      • kongreszydowski Re: Netaniahu: Jednostronne kroki Palestyny to je 15.11.09, 23:33
        ulanzalasem napisała:
        > Jeśli Polska ogłosi niepodległość to Rosja, Niemcy i Austria podejmą
        > odpowiednie kroki... :F

Nie boj sie, Polska nie oglosi niepodleglosci.

• juesej Koran 15.11.09, 23:34

Jan Paweł II ucałował podarowaną Mu przez Muftiego Jerozolimy świętą Księgę
      Koranu. Są zdjęcia w Internecie.
      • kongreszydowski Re: Koran 15.11.09, 23:40
        juesej napisała:
        > Jan Paweł II ucałował podarowaną Mu przez Muftiego Jerozolimy świętą
        > Księgę Koranu.

Czy to jest lepsze niz pocalowanie ksiazeczki oszczednosciowej?

• rabbinhood Re: Koran 15.11.09, 23:49
        Stary testament całował na codzień, a oddanie szacunku Koranowi i jego wyznawcom
        jest czynem szlachetnym i godnym naśladowania w dobie nagonki na ludzi z powodów
        religijnych.
      • everettdasherbreed Re: Koran 16.11.09, 10:56
        No i co z tego?
        Jan Paweł II starał się być dobry dla wszystkich wyznań.
        Tylko że zapomniał o dialogu katolików z ewangelikami.
    • poles4israel Netaniahu: Jednostronne kroki Palestyny to jedn... 15.11.09, 23:49
      Najnowsza inicjatywe polityczna Palestynczykow zmierzajaca do
      jednostronnego ustanowienia pantwa palestynskiego nalezy rozpatrywac
      w kontekscie militarnego kofliktu jaki nasila sie od 2004 r. na
      obszarze Jemenu, gdzie ludnosc wyznajaca szyicka odmiane Islamu
      uznawana za religie panstwowa w Iranie dazy do ustanowienia
      separatystycznego panstewka porownywalnego z Palestyna. W ostatnim
      roku walki miedzy armia Jemenu, a rebeliantami przybraly na sile, co
      wywolalo reakcje zarowno Arabii Saudyjskiej jak i Iranu z uwagi na
      religijne pokrewienstwo. Ale nie tylko. Walki w Jemenie moga latwo
      przeniesc sie na obszar Arabii Saudyjskiej, ktorej wschodnia
      prowincja zamieszkala wlasnie przez szyitow lezy na najwiekszym w
      swiecie oceanie ropy naftowej. Zrozumiale, ze w razie ustanowienia
      szyickiej panstwowosci w Jemenie, szyici Arabii Saudyjskiej mogliby
      zazadac tego samego dla siebie, badz polaczyc sie z szyitami
      jemenskimi. I to tlumaczy ideologiczna wojne jaka rozpetala sie
      miedzy Iranem a Arabia saudyjska. Od poczatku ostatniego miesiaca
      lotnictwo Arabii Saudyjskiej bombarduje nieustannie obszary
      przygraniczne Jemenu z zamiarem stlumienia szyickiego buntu. Ze swej
      strony Iran wysyla bron do Erytrei sasiadujacej przez morze z
      Jemenem, gdzie jak twierdzi Arabia Saudyjska szkoleni sa dywersanci,
      kltorzy nastepnie sa przerzucani do Jemenu, a stad do Arabii
      Saudyjskiej. Prasa swiatowa nie wylaczajac prasy polskiej milczy
      kompletnie o tym konflikcie, co kontrastuje tak wymownie z
      obfitoscia wiadomosci o konflikcie palestynsko-izraelskim.
      Informacje zawarte w tych uwagach zaczerpnalem z saudyjskiej gazety
      internetowej Al-Arabija oraz z Tehran Times. Jak dotychczas
      znalazlem jedynie jeden artykul o tym konfikcie w serwisie BBC.
      Prasa amerykanska, rosyjska, chinska milacza jak zaklete z obawy by
      nie urazic ktorejs ze stron. Co innego, w przypadku Izraela, Zydow
      moza zawsze bic w mysl polskiego porzeklada "bij Moska Zyda niech
      wie co to bieda." Ten knflikt ma dla Izraela pozytywna strone bo
      zbliza Arabow i Zydow w ich opozycji wobec nuklearnego programu
      Iranu.Takze w dniach wojny w 2006 r. miedzy Izraelem, Libanem i
      Gaza, prasa saudyjska i po czesci egipska w odroznieniu od prasy
      Zachodu gwaltownie atakowala proiranska Hezbolle. Wedlug danych ONZ
      od poczatku konfliktu w Jemenie ogolna ilosc uchodzcow z obszarow
      konflikotowych zwiekszyla sie o prawie 200.000 osob. Ale kwartet nie
      przejmuje si taki drobaiazgami. Ich interesuja wylacznie swieci
      Palestynczycy, ktorych protekcja zapewania popularnosc zarowno na
      anty-semickich obszarach chrzescijanstwa, jak i na rozleglych
      obszarach zamieszkalych przez Muzulman. Problem separatystycznych
      roszczen wykracza, oczywiscie daleko poza obszar Bliskiego Wschodu.
      Na obszarze samego Iranu obserwujemy separatystyczne tendencje
      Baludzow, ktorym ostatnio udalo sie usmierci pieciu iranskich
      generalow. Czy oglosza niepodleglosc Kurdowie zamieszkujacy w
      Iranie, Iraku i w Turcji. A co z dziesiatkami milionow rodzimej
      ludnosci w Afryce pln., ktora w wielu prypadkach zyje w
      niewolnictwie i tzw. objazdowi obroncy praw czlowieka nie
      przejawiaja zadnego zainteresowania tym problemem itd, itd. W Polsce
      mamy na Bialostoczczyznie mniejszosc muzulmanska, ktora kiedys tez
      moze zazadac autonomii. Takze Kaszubi mowia jezykiem niezrozumialym
      dla Polakow... W USA sa plemiona indiankie nie uznajace panstwowosci
      bialych ludzi, w Kanadzie, mamy problem Quebecku. Ale ani Kwartet,
      ani ONZ nie chca slyszec o tych problemach. Wszystkimu sa winni
      Zydzi i to tlumaczy takze epidemie swinskiej grypy, AIDSA i problem
      seksualnej niewydolnosci sedziego Goldstone'a, ktory z tego wzgledu
      wzial sobie odwet na Zydach i oglosil ich zbrodniarzami wojennymi.
      Sedzia Goldstone jest profesorem w jezuickim Uniwersytecie Fordham.
      Gdziezyby indzieej? Jezuici uznawani sa za katolickich Masonow...
    • ottarpl Netaniahu: Jednostronne kroki Palestyny to jedn... 15.11.09, 23:52
      Trzeba zrobić wreszcie porządek z Izraelem, najlepiej przy pomocy sił pokojowych lub RRF, bo NATO zablokują Amerykanie. Nie może być tak, że w cywilizowanym świecie sprowadza się jakiś naród do średniowiecza, odcinając od pomocy, swobody i suerenności.
    • koszerny51 Netaniahu: Jednostronne kroki Palestyny to jedn... 16.11.09, 01:00
      dosyc juz zydowskich gier, ten najgorszy wspolczesnie kraj, musi
      wreszcie zrozumiec,ze kompromituje wszystkich Zydow na calym
      swiecie.Palestynczycy nie musza czekac na zydowskie przyzwolenie,
      niech zaczna dzialac jak wolny kraj.
    • aryan14 Netaniahu: Jednostronne kroki Palestyny to jedn... 16.11.09, 01:06
      Izraelski rak znowu się awanturuje

www.youtube.com/user/RabinDealer
    • eva15 W czym Palestyna gorsza od Kosowa? 16.11.09, 01:29
      W tym aktualnym sporze chodzi o to, że władze Autonomii Palestyńskiej
      zamierzają rozpocząć na forum RB ONZ starania o międzynarodowe poparcie dla
      koncepcji niepodległego państwa palestyńskiego ze stolicą we wschodniej
      Jerozolimie.

Pytanie - co w tym nadzywyczajnego? Po dziesiątkach lat bezsensownych
      pseudorozmów prowadzących do nikąd trzeba przyznać, że Palestyńczycy wykazali
      się i nadal wykazują niezwykłą cierpliwością i wyczuciem prawa, mało nota bene
      dla nich sprawiedliwego.
      Inni są dalece bardziej radykalni. Kosowo nie zadało sobie nawet trudu, by
      swój problem uregulować zgodnie z prawem międzynarodowym via ONZ i postawiło
      tą organizację-regulatora prawa międzynarodowego przed faktami dokonanymi, z
      kolei Osetii i Abachzji nawet nie dano takiej szansy.

Co różni Palestynę od Kosowa, że nie wolno jej jak Kosowu odłączyć się od
      państwa w obszarze którego się (wbrew woli) znajduje? Chyba tylko to, że ona
      (Palestyna) w przeciwieństwenm do Kosowa nie zajęła cudzej ziemi mnożąc się na
      niej i ją anektując.
      • eva15 Re: W czym Palestyna gorsza od Kosowa? 16.11.09, 01:35
        korekta:

Co różni Palestynę od Kosowa, że nie wolno jej jak Kosowu odłączyć się od
        państwa w obszarze którego się (wbrew woli) znajduje? Chyba tylko to, że ona
        (Palestyna) w przeciwieństwie do Kosowa nie zajęła cudzej ziemi mnożąc się na
        niej i ją anektując.
        • everettdasherbreed Re: W czym Palestyna gorsza od Kosowa? 16.11.09, 10:45
          Jest dokładnie na odwrót. To arabscy najeźdźcy (VII wiek naszej ery) przybrali
          nazwę dawnego ludu Filistynów i chcą zaanektować starą żydowską ziemię.
        • nowotkomarceli4 To Jezus był Arabem?????????????? 16.11.09, 13:12
          Ludzie jakie wy brednie zaczynacie wypisywać. Gdyby głupota bolała,
          to cierpiałabys straszne katusze.
      • kongreszydowski Re: W czym Palestyna gorsza od Kosowa? 16.11.09, 12:03
        eva15 napisała:
        > Pytanie - co w tym nadzywyczajnego?

Nic. Pomijajac blad.

• t-hx Netaniahu: Jednostronne kroki Palestyny to jedn... 16.11.09, 01:52
      Świat widocznie toleruje "to ,co wyprawia" Izrael na ziemiach
      palestyńskich.? Piszecie o tym i co z tego? Nikt się tym nie
      przejmuje?Te ziemie w Palestynie(jak piszą) nie były Izraela!
      Otrzymali je za holocaust i ponoć "maczali w nim ręce"? Dlaczego
      swoich ziomków,którzy uciekali na zachód przed Hitlerem(tak
      słyszeliśmy) nie przyjęli "pod swój dach" ci "bogaci" Żydzi,którym
      do szczęścia potrzebne było tylko państwo? Nie wystarczało im
      panowanie w USA ani w Polsce? Ponoć zawrócili statki,by "holocaust
      się dopełnił" (właśnie)dla powstania Izraela?Jakie to "podłe"(jak
      krwawe są ich rytualne uboje zwierząt)?Wszędzie "forują" swoich,
      nawet tych mniej zdolnych? Gdy pojawi się jakiś geniusz(np.Sułtanow)
      na jego"nieszczęście" nie z "ich" pochodzeniem-to potrafią go
      skrzywdzić i nie przydzielić np.I-szej nagrody w Konkursie
      Chopinowskim? Nawet wtedy,gdy ona mu się należy w 100%! Nawet
      wówczas,gdy wszyscy niemal pianiści są za przyznaniem w/w tej
      zasłużonej nagrody? Mają swoich w jury i "furtkę otwierają" tylko
      swoim np.Zimermanowi,Blechaczowi itp(nie mogę tego ostatniego
      ścierpieć,gdy gra-w moim odczuciu pianisty-"marnie",bez "własnej
      inicjatywy")? Zachowują się jak "panowie świata"(a Hitlera
      krytykowali)?Biblia niemal potwierdza ich "nieuzasadnioną wyższość"-
      dlatego nie czytam tych bredni o "wybranym narodzie"?To
      dyskryminacja innych nacji i ciągły "pisk" o antysemityżmie,gdy
      wytyka się im prawdę? Każdy naród podlega krytyce ,gdy "żle czyni" w
      odczuciu wielu (tym bardziej wiekszości)? To nasz obowiązek
      krytykować dla "dobra wspólnego życia",gdy żle się nam dzieje;to
      nasze "prawo"-a nie atysemityzm! Nie mam nic do zarzucenia
      tym,którzy czynią dobrze m.in. takim Żydom i jestem ,gdy trzeba
      pełna współczucia? Podejrzewam mimo tego,iż znajduję się i tak
      na "czarnej liście",bo wogóle śmiem krytykować jakiekolwiek ich "złe
      poczynania"? Ten w/w "pisk"-to "przykrywka" dla "niecnych czynów" i
      (jak się wydaje)i wykorzystywanie rzeczywistych cierpień niewinnych
      Żydów w czasie wojny? Wygląda na to ,że przedstawiciele tego samego
      narodu żydowskiego "poświęcili" swoich braci dla osiagnięcia- ich
      zdaniem -"wyższych celów"? Nie tędy chyba droga? To się raczej
      zemści? Unia Europejska za "doradztwem tych wiodących"- zagarnęła
      wiele państw bez wojny (tj."zmanipulowała"
      politycznie,gospodarczo,propagandowo,medialnie)i tym samym-
      zniewoliła je? Przyznać trzeba; w/w są "najlepsi" w wykorzystywaniu
      zarówno wojny(tej Hitlera) jak i pokoju(obecnie w Europie)oraz wojny
      w Palestynie,by stać się "najpotężniejszą nacją na świecie"? To nie
      tylko "mistrzowie handlu"? Pozdrawiam.
      • nowotkomarceli4 Lepiej zmnień dealera albo idź do psychiatry 16.11.09, 13:09
        Bo trzeźwo myślący i zdrowy człowiek nie mógłby tego napisać.
    • t-hx Netaniahu: Jednostronne kroki Palestyny to jedn... 16.11.09, 02:10
      Pisałam na komputerze "w ogóle" prawidłowo a wyszło po wysłaniu-z
      błędem tj. pisane: razem? Czy to jest "mój" błąd? Takich błędów
      raczej nie robię?Pozdrawiam.
      • kongreszydowski Re: Netaniahu: Jednostronne kroki Palestyny to je 16.11.09, 12:21
        t-hx napisała:
        > Pisałam na komputerze "w ogóle" prawidłowo a wyszło po wysłaniu-z
        > błędem tj. pisane: razem? Czy to jest "mój" błąd? Takich błędów
        > raczej nie robię?

Droga typXXX! Oczywiscie, ze to nie jest Twoj blad. Nie mozna
        przeciez obarczac Cie wina za Twoje godne pozalowania istnienie.
        Sprawa jest bardzo prosta. Komputer na ktorym piszesz jest naszym
        wynalazkiem i ma jako default wmontowana funkcje sabotowania
        kretynskich tekstow, miedzy innymi poprzez produkowanie w nich
        bledow.

kongreszydowski

• kylax1 To pewnie Mossad i Rothschildowie zrobili. 16.11.09, 20:54
        A na powaznie, to sprobuj udac sie tutaj:
        www.psych.waw.pl/
    • kylax1 Izrael ma pelne prawo bronic sie przed islamem. 16.11.09, 20:25
      Nikt kto nie widzial, do czego zdolny jest muzulmanski kult, nie ma prawa
      krytykowac Izraela.
      • mangusta3 W imię tego można strzelać, zrzucać bomby, rozjeżd 16.11.09, 23:29
        żać buldożerami, walić rakietami i używać zakazanej broni...można też zabraniać
        wpuszczać dziennikarzy aby czasem nie pokazali czegoś niewygodnego tudzież
        kompromitującego...
        • kylax1 Pogadaj lepiej o islamskich zbrodniach. 16.11.09, 23:52
          A jest ich wiecej, niz piasku na Saharze.
          • mangusta3 islamskie zbrodnie przyjaciół USA bardzo chętnie - 21.11.09, 22:13
            Arabia Saudyjska, Pakistan, Egipt, Indonezja, Sudan (do 1989), Maroko, Tunezja,
            Turcja, Azerbejdżan, Iran (do 1979), Irak (Saddam Husajn od 1979 do 1990),
            Afganistan (mudżahedini a potem talibowie do około 1998), Syria (do 1954),
            Bangladesz...proamerykańskie reżimy tam rządzące w przeszłości lub obecnie
            dopuściły się wielu odrażających zbrodni...
        • nowotkomarceli4 Re: W imię tego można strzelać, zrzucać bomby, ro 17.11.09, 00:46
          Ty nie bądź taki humanitarny, bo nikt ci nie uwierzy w Twoje
          krokodyle łzy. Ty żyjesz nienawiścią do Izraelitów tylko dlatego, że
          są Izraelitami, więc nie piernicz, że tobie tak bardzo szkoda
          rodziny przysłowiowego Hassana.
          • mangusta3 Re: W imię tego można strzelać, zrzucać bomby, ro 21.11.09, 22:23
            Ty nie bądź taki zawzięty bo ci słów zabraknie synku. Zbrodnia jest zbrodnią
            niezależnie od tego kto ją popełnił a prawda jest taka, że Izrael wielokrotnie w
            przeszłości i obecnie dopuszczał się czynów noszących znamiona zbrodni przeciwko
            ludzkości lub zbrodni wojennych...Takie są fakty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka