mala.mi39 Sprawa "Janosikowej" umorzona 19.11.09, 12:29 kpina z wymiaru sprawiedliwości, ze złodziei robi sie bohaterów, chory kraj Odpowiedz Link Zgłoś
psychiatranarodowy Re: Sprawa "Janosikowej" umorzona 19.11.09, 12:44 kiedy czytam posty takich półgłówków to wstydzę się, że jestem polakiem Odpowiedz Link Zgłoś
aunap Sprawa "Janosikowej" umorzona 19.11.09, 12:35 Brawo takich lekarzy krajowi potrzebne jest setki Odpowiedz Link Zgłoś
lil-a3 Sprawa "Janosikowej" umorzona 19.11.09, 12:44 Jak są tacy ludzie , to znaczy że jeszcze nie wszystko w tym kraju jest zgniłe i stracone. Wspaniała pani doktor,rzadki diament.Mała, niepozorna a odważna, nie bała się okazywania współczucia, mogącego się skończyć nie tylko ostracyzmem środowiska lekarskiego za łamanie procedur wewnętrznych ale i karą więzienia ... sąd też stanął na wysokości zadania. Odpowiedz Link Zgłoś
dmw Sprawa "Janosikowej" umorzona 19.11.09, 12:45 Brawo. Jednak znalazł się sędzia, który potrafi odróżnić ludzkie bezinteresowne zachowanie od głupoty tych, Którzy oskarżyli tę kobietę. A tak naprawdę na ławie oskarżonych powinien znaleźć się NFZ za to, że odmawia nam ludziom leczenia i każe umierać gdy nie ma się pieniędzy. Czekam z utęsknieniem na taki proces. Może warto wykorzystać pozew zbiorowy. Odpowiedz Link Zgłoś
psychiatranarodowy Re: Sprawa "Janosikowej" umorzona 19.11.09, 12:57 drobna poprawka do twojego rozumowania: na ławie oskarżonych powinna zasiąść klasa polityczna, prawie cała i obecny rząd za dopuszczenie do nieludzkich sytuacji na porządku dziennym w opiece medeycznej: polskie społeczeństwo przeciwko rządowi i politykom. ładnie by to brzmiało Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Sprawa "Janosikowej" umorzona 19.11.09, 14:56 > zasiąść klasa polityczna, cała i obecny rząd za dopuszczenie po poprawkach, jednej małej (prawie) cich, mogę się zgodzić :) Odpowiedz Link Zgłoś
atom07 Sprawa "Janosikowej" umorzona 19.11.09, 13:05 umorzona czy skazana? Przeczytalem ze sad skazal na 12 mies prac spolecznych..Jesli ma w papierach ze skazana - to jest hanba i wstyd wymiaru sprawiedliwosci > W całosci powinna byc uniewinniona> Sad przezylby szturm tysiecy ludzi zeby bronic takiego lekarza... Pani Ilonie Rosiek-Koniecznej DZIEKUJE w IMIENIU TYCH KTORZY NIE MOGA TEGO ZROBIC PRZEZ INTERNET Odpowiedz Link Zgłoś
hooter Sprawa "Janosikowej" umorzona 19.11.09, 13:07 czyi jak ukradę chleb ze sklepu i oddam biednemu, to będę święty, rozumiem chęć pomocy ale dlaczego bez pytania o zdanie tych którzy za to płacą Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Sprawa "Janosikowej" umorzona 19.11.09, 15:55 > czyi jak ukradę chleb ze sklepu i oddam biednemu, jeśli pracujesz w centrum zbiórki rzeczy dla biednych to nie. To nie był sklep, lekarstwa były, tylko że nie dla tych co chwilowo ich nie potrzebowali, bo to nie oni przyszli ;) machina jest skomplikowana, i wątpię, żebyś to mógł pojąć, jak porównujesz to do włamania się do sklepu :))) Odpowiedz Link Zgłoś
xxxxxl13 BRAWO - Sprawa "Janosikowej" umorzona 19.11.09, 13:09 Wielu zabierającym tu głos bezdomni kojarzą się z leniami i pijakami... Pół roku temu, po 34 latach pracy zostałam zwolniona przez dyrektora, który woli młodsze pracownice... Za pół roku skończy mi się zasiłek. Kolejny etap to eksmisja za niepłacenie czynszu. Tak więc za rok, może dwa dołączę do grona bezdomnych. Czy mnie też chcecie nazywać menelem? Czy mi się nie należy opieka zdrowotna? Dodam, że jestem w wieku 50+ i chora na cukrzycę oraz wieńcówkę - nikt takich dziś nie zatrudnia, więc nie mam szans na pracę. Może powinnam od razu powiesić się, by nie odbierać pieniędzy biednemu ZUS-owi, na które czekają młodzi w szpitalach??? Zastanówcie się nim zaczniecie pisać głupoty. Brawo dla Pani doktor !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zenek Jeszcze raz BRAWO! 19.11.09, 13:48 A ci co szczekają to sami jeszcze g....o o życiu wiedzą. Jak im komornik wlezie na mieszkanie za kredyt - wtedy może coś zrozumieją. Odpowiedz Link Zgłoś
elinkan Re: Jeszcze raz BRAWO! 20.11.09, 01:21 no właśnie!! za te głupie sto tysięcy uratowano tylu ludzi! Odpowiedz Link Zgłoś
justynnka Re: Jeszcze raz BRAWO! 20.11.09, 12:32 za te pieniądze mozna by leczyć upowaznionych do świadczeń chorych a nie sponsorowac grupie bezdomnych drogie leki. Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: Jeszcze raz BRAWO! 20.11.09, 12:57 justynnka napisała: > za te pieniądze mozna by leczyć upowaznionych do świadczeń chorych a > nie sponsorowac grupie bezdomnych drogie leki. Gdyby o to chodziło - pół biedy. Problem w tym, że wielu z nich handlowało tymi lekami i kupowało za to alkohol. Odpowiedz Link Zgłoś
klementyna07 świtęta kobieta 19.11.09, 13:24 Dobrze, że zdarzają się jeszcze tacy ludzie w Polsce jak dr Janosikowa. Czy bezdomni nie mają prawa się leczyć? Kiedyś pewien bezdomny został pobity: z głowy ciekła mu krew. Wezwałam karetkę. Po około pół godziny przyjechała. Lekarze nie byli za bardzo zadowoleni, kiedy zobaczyli, że to bezdomny. Wzięli go jednak ze sobą, nie chcą podac informacji, gdzie go zawożą. Tego samego dnia wieczorem zobaczyłam tego samego bezdomnego na rynku z bandażem na głowie. Nie miałam jednak odwagi zapytać dlaczego go tak szybko wypuścili. Odpowiedz Link Zgłoś
oservattoreromano Sprawa "Janosikowej" umorzona 19.11.09, 13:31 To jest chyba pierwszy wyrok sądu w powojennej historii Polski, który podyktowany jest humanitaryzmem a nie terrorem ustawodawcy, broniącego ślepo, często niecne, interesy władzy. Sąd, jako jedna z władz, pokazał wreszcie to bezduszne państwo zżerane własną chciwością i własną bezmyślnością urzeczywistnianą rękami partii politycznych, prokuratorów i służb specjalnych. Głupi katar małego prezydenta jest przyczyną wiadomości w głównych dziennikach telewizyjnych, a tragiczny los bezdomnych nikogo nie interesuje. Jakie zasługi dla państwa ma ten prezydent? Żadnych! Więc wart jest tyle samo co dziad, który miał spieprzać, a zatem jemu też należy się darmowa recepta-podobnie jak bezdomnemu dziadowi. Prezydent ma być równy dziadowi- jeżeli państwo leczy z kataru prezydenta to bezdomnego też ma obowiązek leczyć, a wówczas nie bedą potrzebne "Janosikowe" Odpowiedz Link Zgłoś
aegis_of_heart Nie pisz kiedy nie rozumiesz. 19.11.09, 16:07 Nie chodzi o bezpłatne usługi lekarskie, a wyłudzanie stuprocentowej refundacji leków, która jest skierowana do bardzo określonych grup. Prezydent tego kraju nie ma prawa do takiej refundacji, nie mam też jej ja, ani pewnie Ty. Tym bardziej nie mają do niej prawa bezdomni pijacy. Przykro mi, ale leki nie spadają z nieba. Uczciwi ludzie *pracują* na siebie i swoich bliskich. Kiedy im się przytrafi nieszczęście, są ubezpieczeni. Kiedy przytrafia im się katastrofalny szereg nieszczęść - wtedy jest opieka społeczna i pomoc dobrych ludzi. Ale państwo ma prawo ustalać zasady publicznej opieki społecznej. Jeśli chcesz płacić za cudze leki - droga wolna. Ale jeśli chcesz dysponować cudzymi pieniędzmi, musisz mieć do tego legitymację. Inaczej cieć z Mennicy Państwowej też mógłby rozdać na ulicy paczki banknotów, bo "miał taką fantazję". A Gosiewski mógłby zaperonować całe województwo, bo "ma gest" i kupić wyborców trzeba. Tak nie wolno robić. Nie jest to zbrodnia, ale w państwie prawa tak się robić nie powinno. To powinno być oczywiste dla każdego dorosłego człowieka. Niestety, jak widzę to forum, to jest tu masa "sierot po komuniźmie", które chętnie wszystko wszystkim rozdadzą - byle to cudze było, bo swojego to już nie. Odpowiedz Link Zgłoś
jaro65 Do wszystkich forumowych filantropów... 19.11.09, 13:35 Pogrzebałem nieco w sieci i znalazłem stronę fundacji p. Rosiek-Koniecznej: www.stowarzyszenie.betlejem.eko.org.pl/ Proponuję, by wszyscy ci, którzy piszą o empatii, filantropii, którym los bezdomnych jest tak nieobojętny, wpłacili *jakąkolwiek* kwotę na jej fundację i napisali, że to zrobili... Zapraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zenek Do wszystkich forumowych "liberałów". 19.11.09, 13:46 Najczęściej wyrok krytykują ci, którym się przez chwilę udało osiągnąc jaki-taki poziom życia i za morderczy kredyt udają teraz takich, co to sobie w życiu "radzą". Ale niech tylko ich z pracy zwolnią, niech tylko wylecą na bruk... Zobaczymy jak będą spiewac. Do "jaro65" - na fundację pani doktor chętnie bym wpłacił. Niestety pracując uczciwie i na pełny etat, w tym kraju, z trudnością sam wiążę koniec z końcem, bo o godnym życiu raczej mowy nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
klementyna07 Re: Do wszystkich forumowych "liberałów". 19.11.09, 13:56 tw.zenek napisał: > Najczęściej wyrok krytykują ci, którym się przez chwilę udało osiągnąc jaki-tak > i > poziom życia i za morderczy kredyt udają teraz takich, co to sobie w życiu > "radzą". Ale niech tylko ich z pracy zwolnią, niech tylko wylecą na bruk... > Zobaczymy jak będą spiewac. Trafiłeś w samo sedno! Odpowiedz Link Zgłoś
aegis_of_heart Do wszystkich forumowych "biedaków". 19.11.09, 15:55 > Do "jaro65" - na fundację pani doktor chętnie bym wpłacił. Niestety pracując > uczciwie i na pełny etat, w tym kraju, z trudnością sam wiążę koniec z końcem, > bo o godnym życiu raczej mowy nie ma. I to to to. Czyli "chciałbyś być filantropem, ale cię na to nie stać". Nie masz nic. Ale chętnie za to rozdasz cudze. A swoje dzikie fantazje o tym, jak to inni lądują na bruku, sobie daruj. Ktoś na tym forum słusznie was określił - "polactwo". Brak myślenia, chęć cudzego, nienawiść i wieczne roszczenia. To ty. Odpowiedz Link Zgłoś
adeinwan Re: Do wszystkich forumowych "liberałów". 19.11.09, 17:40 > Najczęściej wyrok krytykują ci, którym się przez chwilę udało osiągnąc jaki-tak > i > poziom życia Niczym nie poparty stereotyp. Akurat bogaci mają sprawę w dupie, bo płacą relatywnie niskie ZUS-y. Cała sprawa najbardziej wkurza ludzi, którzy oddają na ubezpieczenia społeczne i zdrowotne dużą część swoich dochodów, a są to ludzie pracujący na etacie właśnie. Jeśli bezdomny chce lekarstwa, to może zarejestrować się jako bezrobotny i wtedy automatycznie dostanie ubezpieczenie zdrowotne. Warunek jest jeden - trzeba stawiać się w urzędzie i przyjmować oferty pracy. Ale wtedy nie będzie można być wiecznie upitym! Pomyślcie czasem, bująjący w obłokach, ale kompletnie nie znający realiów socjaliści... Odpowiedz Link Zgłoś
krzynio_s Są na tym forum jacyś normalni ludzie? 19.11.09, 14:44 Zimny pot płynie mi po plecach jak czytam większość postów na tym forum. Dzięki takim postawom jak Rosiek powstała nasza cywilizacja. To system pomocy społecznej jest wadliwy. ona próbowała go na własną rękę naprawić. i chwała jej za to. A wszystkim 'obrońcom' praworządności w polskim wykonaniu spluwam pod nogi. Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: Są na tym forum jacyś normalni ludzie? 19.11.09, 14:59 Mylisz się, nie "dzięki takim postawom" powstała nasza cywilizacja. Te "postawy" mają swoje źródło w pewnym systemie, który zabłysnął od mniej wiecej października 1917 i okazał się kompletną porażką. I nie wiem czym się przejmujesz - większość postów przecież chwali postawę tej pani, takie empatyczne społeczeństwo mamy. Osobiście uważam, że wszyscy powinni dostawać swoją penję brutto a następnie samemu odpowadzać składki i podatki. Może w końcu zaczęło by się te "wspólne" pieniądze szanować? A. Odpowiedz Link Zgłoś
piotro23 Re: Są na tym forum jacyś normalni ludzie? 19.11.09, 15:52 Doucz się trochę o tym systemie, bo korzenie to on ma akurat w zachodniej części Europy. Treść komentarzy na prawdę zatyka. Coraz dobitniej dociera do mnie znaczenie francuskiego powiedzenia: "Kto za młodu nie był socjalistą ten na starość zostanie s..synem". Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: Są na tym forum jacyś normalni ludzie? 19.11.09, 16:19 Kolego, czy ja napisałem gdzie ten system ma korzenie czy o jego pełnej emanacji? A. Odpowiedz Link Zgłoś
adeinwan Re: Są na tym forum jacyś normalni ludzie? 19.11.09, 17:55 > Coraz dobitniej dociera do mnie znaczenie francuskiego powiedzenia: > "Kto za młodu nie był socjalistą ten na starość zostanie s..synem". Ja wybieram rozsądek i uczciwość, ty wybierasz naiwność i idealizm. Niech i tak będzie. Ale po co się od razu od s...synów wyzywać? Odpowiedz Link Zgłoś
gelerth0 Re: Są na tym forum jacyś normalni ludzie? 19.11.09, 19:29 piotro23 napisał: > Coraz dobitniej dociera do mnie znaczenie francuskiego powiedzenia: > "Kto za młodu nie był socjalistą ten na starość zostanie s..synem". Cytat jest niemiecki i na dodatek zmanipulowany przez Ciebie. Dlaczego nie zacytujesz całości? Specjalnie dla Ciebie: "Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość będzie sku...synem, ale kto na starość socjalistą pozostał, ten jest po prostu głupi." Ups... teraz chyba nie bardzo pasuje do twojej argumentacji... Odpowiedz Link Zgłoś
adeinwan Re: Są na tym forum jacyś normalni ludzie? 19.11.09, 17:47 > Dzięki takim postawom jak Rosiek powstała nasza cywilizacja. Jeszcze nigdy nie stworzono żadnej cywilizacji na braku poszanowania dla własności prywatnej. Odpowiedz Link Zgłoś
gelerth0 Re: Są na tym forum jacyś normalni ludzie? 19.11.09, 19:21 krzynio_s napisał: > A wszystkim 'obrońcom' praworządności w polskim wykonaniu spluwam > pod nogi. Z chamstwem ponoć się nie dyskutuje, ale mimo to spróbuję. Naprawiać na własną rękę, to można rower pod warunkiem, że to nasz rower. Kierując się twoją argumentacją dochodzi się do wniosku, że jeśli system np. podatkowy jest wadliwy, to należy zacząć oszukiwać. Ciekawe po co są nam zatem potrzebne urzędy skarbowe, nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
dochorwacji.pl Wielka bohaterka za cudze pieniądze 19.11.09, 14:56 Wielka bohaterka z tej pani, bo ukradła pieniądze i rozdała je ludziom. Niech rozdaje swoje, wtedy zasłuży na szacunek. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Wielka bohaterka za cudze pieniądze 19.11.09, 15:29 wolę tak, niż jakiś urzędniczyna miał je przetupać na premie :) Odpowiedz Link Zgłoś
dochorwacji.pl Re: Wielka bohaterka za cudze pieniądze 19.11.09, 15:41 Coś mi się wydaje, że dla urzędników na premię na pewno nie zabraknie. Jak braknie to na leczenie zwykłych ludzi, którzy płacą składki. Odpowiedz Link Zgłoś
piotro23 Re: Wielka bohaterka za cudze pieniądze 19.11.09, 16:11 Ona Ci ich nie ukradła. Ona wyręczyła Cię w Twoim zas..m obowiązku. Odpowiedz Link Zgłoś
aegis_of_heart Obowiązku? 19.11.09, 16:21 Czujesz się zobowiązany? To SAM PŁAĆ. Kolega zobowiązany nie jest, z całą pewnością nie prawnie. A od cudzej kieszeni wara. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Obowiązku? 19.11.09, 16:37 > A od cudzej kieszeni wara. jakiej k..a cudzej? Naszej!!!!!! Jak lekarz przepierdzieli lekarstwa na lewiźnie to już będzie OK? Ech.... Odpowiedz Link Zgłoś
dochorwacji.pl Re: Wielka bohaterka za cudze pieniądze 19.11.09, 17:06 Moim obowiązku? Jeżeli poczuwasz się do moralnego obowiązku pomocy tym ludziom to proszę, nie krępuj się wpłać ile chcesz na fundację tej pani. Jeżeli jednak mamy wybór pomóc ludziom którzy płacą składki albo ludziom, którzy tych składek nie płacą sprawiedliwie jest chyba dać środki płacącym? Odpowiedz Link Zgłoś
gelerth0 Jakim obowiązku? 19.11.09, 19:32 O jakim obowiązku piszesz? Mam pracować na meneli? Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Jakim obowiązku? 19.11.09, 19:46 > O jakim obowiązku piszesz? Mam pracować na meneli? i tak pracujesz, tylko udajesz, że tego nie widzisz. No chyba że jakiś polityk przejmie sposobem kasę dla siebie, wtedy się wkurzasz :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
gelerth0 Re: Jakim obowiązku? 20.11.09, 09:56 cillian1 napisał: > > O jakim obowiązku piszesz? Mam pracować na meneli? > > i tak pracujesz, tylko udajesz, że tego nie widzisz. No chyba że jakiś polityk > przejmie sposobem kasę dla siebie, wtedy się wkurzasz :)))) To, że obecnie jestem do tego zmuszany (do pracowania na nierobów) nie oznacza, że to mój obowiązek. Poza tym skąd wniosek, że tego nie dostrzegam? Odpowiedz Link Zgłoś
graga211 Sprawa "Janosikowej" umorzona 19.11.09, 16:06 Niestety, z której strony na to nie patrzeć, jest to KRADZIEŻ. Kradzież pieniędzy społecznych. Naszych pieniędzy. Moich pieniędzy. Mnie nie zrobią zabiegu na koszt NFOZ, choć pracowałam kilkadziesiąt lat i systematycznie uiszczałam składki. Za to - o ironio - w pełni zrefundują alkoholikowi, który więcej dni przespał na kacu niż przepracował. Bo pani doktor żal się go zrobiło! No nie...naprawdę. Za cudze pieniądze też chętnie będę pomagała KAŻDEMU bez wyjątku! Odpowiedz Link Zgłoś
piotro23 Re: Sprawa "Janosikowej" umorzona 19.11.09, 16:16 Nie będziesz. Szkoda Ci będzie na to Twojego bezcennego czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Sprawa "Janosikowej" umorzona 19.11.09, 16:26 jak pojmiesz słowo, bezinteresownie (bez chciwości itd) to daj znać. Inaczej was się nie przekona!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ojciec_niedyrektor Sprawa "Janosikowej" umorzona 19.11.09, 16:51 Jestem w stanie zrozumieć pobudki jakimi kierowała sie ta Pani. Podziwiam jej zaangażowanie w pomoc tym, którzy nie potrafili albo nie chcieli znaleźć się we współczesnym społeczeństwie i w końcu znaleźli się sytuacji wymagającej pomocy. Jednak uważam, iż Pani doktor wykazała się co najmniej naiwnością, a już na pewno przekroczyła dozwolone granice prawne. I dziwię się, że wielu jej obrońców na tym forum tego nie rozumie. Jeśli ktoś zacznie wyciągać cegły ze ściany Waszego domu by sprzedać je na pomoc biednym, to jak go nazwiecie? Jeśli znajdzie się takich więcej to dom się w końcu zawali. Będziecie z tego zadowoleni? Wszelkie wycieki pieniędzy z systemu ochrony zdrowia, sprawiają, że cały jego gmach chwieje się w posadach. Prawda, pani doktor "Janosikowa" wyjęła tylko kilka cegiełek i pewnie nie zawaliła całego systemu ,nie mniej dołożyła się do jego rozchwiania i jeśli znajdzie naśladowców to system runie. Inna sprawa , że nikt jakoś nie zauważył, że bezdomni korzystając z nieprzysługujących im świadczeń są w zasadzie przestępcami. Ciekawe co byście zrobili gdyby przyszli do waszego domu i bez Waszej zgody zabrali jakiś jego element by sprzedać choćby na leki, ciągle będziecie tacy współczujący i spolegliwi? Niemniej, uważam wyrok sądu za słuszny, choć nie do końca zgadzam się z jego uzasadnieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Sprawa "Janosikowej" umorzona 19.11.09, 17:01 z tymi cegłami to dobre, jednak ich nikt nie wyciągał, a i tak wszystko się wali. I to raczej z tej nieszczęsnej znieczulicy. Ja bym ją dał na min. zdrowia! Koniec z handlem za wczasy i obiady, a jak nie, to na obiady zapraszano by potrzebujących (głodnych), ciekawe czy byłoby tylu chętnych na sponsorowanie wyjazdów do 4 gwiazdkowych hoteli i na szkolenia LOL Oj nie podoba się ta pani kolesiom doktorom, oj nie podoba, burzy to, na co tak ciężko pracowali :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
aegis_of_heart O.O 19.11.09, 17:21 Człowieku. Przedmówca napisał ci "jak krowie na rowie", a ty wciąż nie rozumiesz. Moje gratulacje. Jesteś lepiej zaimpregnowany niż najlepsze kurtki. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: O.O 19.11.09, 17:31 chyba nie pojmujesz słowa pisanego ;) A jak ze słuchem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
karw123 Sprawa "Janosikowej" umorzona 19.11.09, 17:51 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7209509,Lekarz__czuje_sie_jak_w_obozie_koncentracyjnym.html miasta.gazeta.pl/krakow/1,39245,7207290,Rak__Prosze_czekac__nie_ma_wolnych_terminow.html debica.naszemiasto.pl/wydarzenia/55393,debica-zawiesza-planowe-zabiegi-na-chirurgii,id,t.html wiadomosci.onet.pl/2681,2069206,300_osob_straci_wzrok_urzednikow_to_nie_rusza,wydarzenie_lokalne.html www.rynekzdrowia.pl/Ginekologia/Slask-szpital-ze-wzgledu-na-nadwykonania-odeslal-rodzaca,12324,9.html Dla wszystkich teoretyków księżycowej SZ i piewców moralnego okradania społeczeństwa pytanie, czy jeśliby "Janosikowa" nie podprowadziła z systemu na swoje widzimisię 100.000PLN to można by przeznaczyć te pieniądze, aby w jakimś stopniu rozwiązać niektóre z powyższych problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
iulius Złodzieje do więzień! 19.11.09, 18:48 Złodziei należy wsadzać do więzień. Zarówno domorosłych Robin Hoodów, jak i każdą inną odmianę. derepublica.blox.pl/2009/11/Furtum-usus.html Odpowiedz Link Zgłoś
jwoj Re: Złodzieje do więzień! 19.11.09, 19:12 baba ukradła 100 tys i nie poszła do paki ,zadziwiające,podobno dziwienie się jest oznaką człowieczeństwa Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Złodzieje do więzień! 19.11.09, 19:48 nawet kler kradnie dla siebie, a Polacy nic!!!!! :D No zgroza!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wiktorjedoch a/i uratowała publiczne miliony zł ! 19.11.09, 23:04 ... bo prosty rachunek jest taki, że stan części z tych chorych napewno bardzo by się pogorszył i musieliby być ratowanai bez względu na ZUS i inne pseudoubezpieczenia, czyli karetki, szpitale itd. kosztowałyby WIELOKROTNIE więcej jak 100t. DZIĘKI p. Doktor, że zaoszczędziła Pani tak duże społeczne fundusze ! Odpowiedz Link Zgłoś
common_citizen Re: Sprawa "Janosikowej" umorzona 19.11.09, 23:36 Popieram decyzję sądu ! Wygląda na to, że do orzekania wyroków (czyt. do rygorystycznego przestrzegania prawa, tudzież interpretowania przepisów) wreszcie dołączył ROZUM. Mam nadzieję, że kiedyś poznam osobiście Panią Doktor Rosiek i porozmawiam o motywacjach Jej działania. Cenię Ją za odwagę i gotowość do walki w (moim zdaniem) słusznej sprawie. W przeciwieństwie do pustych frazesów o wartości humanizmu prezentowanych przez ludzi nauki i sztuki, Pani Ilona wcieliła w czyn wyznawane przez siebie poglądy. Nie zawahała się przy tym zrezygnować z wszelkich wygód życia dostatniego na rzecz faktycznej pomocy udzielanej konkretnym osobom. Zdołała też pociągnąć za sobą niezdecydowanych i nie godzących się na zastaną rzeczywistość, by stanęli w obronie słabszych i chorych. Ta kobieta ma w sobie prawdziwą siłę tworzenia. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tejsza Re: Sprawa "Janosikowej" umorzona 19.11.09, 23:42 Zgadzam się z przedmowcą. Skoro państwo nie radzi sobie z problemem pt. "jak leczyć osoby bezdomne" to trzeba się cieszyć, że istnieją takie osoby jak Pani Doktor. Mogła przecież w obliczu potrzeby pomocy wzruszyć ramionami i powiedzieć, że nic nie jest w stanie pomóc, bo takie są procedury i tyle... A Ona jednak nie bała się stanąć wbrew bezdusznym przepisom. Brawa też dla Sądu (specjalnie z dużej litery). Dobrze, że kasa nie poszła na marmurowe schody do NFZ-u, czy gps do samochodu kolejnego posła... Odpowiedz Link Zgłoś
elinkan Sprawa "Janosikowej" umorzona 20.11.09, 01:35 dużo mniejszym kosztem niż owsiak uratowała tak wiele istnień. Odpowiedz Link Zgłoś
justynnka Re: Sprawa "Janosikowej" umorzona 20.11.09, 08:40 no tyle że Owsiak ratował dzieci a nie meneli. i robił to oficjalnie a nie po cichu licząc ze nikt się nie zorientuje. ale jak nie widzisz róznicy to masz problem. Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Sprawa "Janosikowej" umorzona 20.11.09, 09:34 Czy brak srodkow na leczenie innych pacjentow to tzw. mniejszy koszt ? Odpowiedz Link Zgłoś
gangsta_rydzyk Sprawa "Janosikowej" umorzona 20.11.09, 09:42 fajnie że pomaga poszkodowanym, biednym etc, szkoda że obcina to z kasy zwykłego podatnika, niestety zwykły podatnik kowalski na to buli. takim janosikiem to każdy może być! :) Odpowiedz Link Zgłoś
rafal-1972 oszustka i złodziejka 23.11.09, 19:14 dr Ilona Rosiek-Konieczna jest oszustką i złodziejką! Odpowiedz Link Zgłoś