Dodaj do ulubionych

Kempa: Zostaliśmy ukarani za dochodzenie do prawdy

04.12.09, 20:17
Tusk z nowo mianowanym ministrem wracają ze spotkania z wyborcami w Zakopanem. Po drodze, na halach zauważają bacę wypasającego owce. Tusk mówi do nowo mianowanego; podejdź do bacy on ciebie nie rozpozna i spróbuj wyłudzić owieczkę, upieczemy sobie w klubie z kolesiami. Minister zgodził się, zatrzymali limuzynę wysiadł podchodzi do bacy i zagaduje; baco, szczęść Boże, baca odpowiada.
Ale tu dużo macie owiec;
-ano mom.
Dalibyście mi jedną?
-ano wybierzcie se.
Wybrał i trzyma pod pachą, już chce dziękować o odchodzić a baca pyta;
-hej panocku a jak zgadne kim jesteś to łoddas mi owcę?
Pewnie odpowiada nowo mianowany minister.
-wy pywnie jestyście z nowygo rzundu i pywnie z wos minister rulnictwa
A wy skąd o tym wiecie!? Zdziwił się minister.
- boście wzili mojego psa

Obserwuj wątek
    • tom4811 Kempa: Zostaliśmy ukarani za dochodzenie do prawdy 04.12.09, 20:27
      Pani Kempa nie dość że jest Pani antypatyczna to jest Pani
      cholernie brzydka
      • rybka9915 Re: Kempa: Zostaliśmy ukarani za dochodzenie do p 04.12.09, 20:38
        pewno ze stresu przywali nastepne 20 kilo na masie....
        • akodo78 ot typowy ksiazkowy przyklad elektoratu PO 04.12.09, 20:50
          Nie potrafią merytorycznie skomentować to pośmieją się albo z wyglądu posłanki, albo z niepełnosprawności Gosiewskiego albo ze wzrostu Kaczyńskiego. Typowe zachowania nierozgarniętego motłochu (uznającego się za inteligencje) który uznaje że wygląd fizyczny determinuje inteligencję. Dlatego wybrali Tuska bo ładnie w garniturze klepie się po plecach na spotkaniach :)
          • rybka9915 PiS - Wersal i elegancja, patrz Wrobel, Kempa 04.12.09, 20:57
            subtelnosc, inteligencja, szczerosc, poprawnosc polityczna, uczciwosc,
            niezaleznosc, szerokie horyzonzy myslowe, obiektywizm - sa im tak samo bliskie,
            jak tow. Jaroslawowi kaczynskiemu kobiety.
            I to tez jest wina elektoratu PO???
            • akodo78 nie błaznuj 04.12.09, 21:01
              pisałem o tym jak elektorat PO lubi śmiać się z nazwiska z wzrostu z uzębienia z
              ubrania itp.

czytaj ze zrozumieniem, nie wystarczy gadać
              • komisyja oczywiście elektorat PiS nie nabija sie z niczego 04.12.09, 21:14
                • mariuszdd To teraz w komisji samo P0 ? 04.12.09, 21:18
                  Dziwna komisja ,sami siebie będą badać ?
                  Oni powinni pójść do psychiatryka
                  • rybka9915 nie, jest jeszcze nowy koalicjant pis - sld... 04.12.09, 21:23
                    • akodo78 no i co? ulżyło Ci? 04.12.09, 21:42
                      że nawet w postkomunistycznym SLD znalazł się ktoś kto ma więcej przyzwoitości
                      niż PO? Dziwne macie powody do dumy. Z tego co pamiętam z ustawą medialną jakoś
                      PO nie oponowało przeciw SLD więc uważaj bo ośmieszasz swojego idola Tuska.
                      • rybka9915 co mialo mi ulzyc? nie mam problemu z pisimi 04.12.09, 21:47
                        kompleksami, klamstwem i obluda. Skad wiec ta troska? Z rozpaczy nad niemoca
                        wlasna??
                        • akodo78 masz problem z sobą 04.12.09, 21:53
                          z tym że dałeś się wydymać Tuskowi wierząc w jego bajki o cudach i teraz nie
                          potrafisz się do tego przyznać i będziesz dalej w to brnął w zakłamaniu. Jak
                          śmiesz mówić o obłudzie pod artykułem który czarno na białym pokazuje obłudę PO?
                          Tusk kłamał mówiąc że zależy mu na wyjaśnieniu afery a teraz PO robi wszystko
                          aby odsunąć uwagę od siebie.

Ewentualnie wiedziałeś kim jest Tusk i jego ekipa i świadomie od początku
                          popierałeś jego metody - wtedy nie chcę nawet z kimś takim dyskutować, omijam
                          takie kanalie z daleka.
                          • zgryzliwy1 Re: masz problem z sobą 04.12.09, 22:00

akodo78 napisał:

> z tym że dałeś się wydymać Tuskowi wierząc w jego bajki o cudach

jakos tylko PISmatolki placza, ze brak tych cudow
                            znaczy sie, tylko wy daliscie sie nabrac na ta gadke
                            a dlaczego? - bo lubicie jak wam sie cos obiecuje
                            • the_qwert "A jutro zwyczajny Kowalski" 04.12.09, 22:10
                              Znaczy co, wywalą mnie z komisji śledczej? To ja w jakiejś komisji jestem?
                              GROZA!!!!!!
                              • mirmat1 Przestepcza Organizacja pokazala swoja bezsilnosc 05.12.09, 04:59
                                the_qwert napisał:

> Znaczy co, wywalą mnie z komisji śledczej? To ja w jakiejś komisji jestem?
                                GROZA!!!!!!
                                >
                                M: mam nadzieje, ze zwykly Kowalski nie jest idiota. Inteligentni inaczej wierza
                                w "cuda" Tuska i ich Przestepcza Organizacja sie nie boi.
                                • the_qwert Re: Przestepcza Organizacja pokazala swoja bezsil 05.12.09, 10:08
                                  Taa, wszyscy źli, tylko PiS święte. Wierzą że jak prezes powiedział afera PO, to
                                  ich już to nie dotyczy. Poczekamy i wyjdzie że na tej ustawie umoczyły wszystkie
                                  rządy, łącznie z tymi "świętymi".
                            • akodo78 no nie dziwię się, każdy by się wstydził przyznać 04.12.09, 22:16
                              pokrętna ta twoja logika :)

nie miałem w co wierzyć bo populistyczne frazesy Tuska mnie obrzydzają a że są
                              tacy którzy nie wstydzili się go poprzeć... cóż, wolny wybór. Dałeś się nabrać
                              czy nie to poparłeś tego manipulanta i nigdy się tego nie wyprzesz, pozostaje
                              tylko wstyd. Ale tak przed sobą bo publicznie to wiem że potrafisz to zamaskować.
                              • thor.g za całokształt - donek > jarkacz 04.12.09, 23:25
                                Chyba nie rozumiesz elementarnej rzeczy. Ci którzy głosowali na donka, nie
                                koniecznie go popierają, po prostu wolą jego z kolesiami, niz jarkacza z jego
                                kolesiami :)

..i jeśli bede w stanie zrobic cokolwiek zeby przyspieszyc podroz panow
                                kaczyńskich i ich "wesołej kompanii" na polityczne wysypisko wraz ze
                                spalarnią... nie omieszkam :)

A co do tej farsy... lepiej juz skoncz , bo masz tyle do powiedzenia
                                merytorycznie co "ksiazkowy elektorat PO" ktry tu krytykujesz.
                              • koloratura1 Jezusmaria, 50% "maskatorów"! 05.12.09, 06:04
                                akodo78 napisał:

> nie miałem w co wierzyć bo populistyczne frazesy Tuska mnie obrzydzają a że są
                                > tacy którzy nie wstydzili się go poprzeć... cóż, wolny wybór. Dałeś się nabrać
                                > czy nie to poparłeś tego manipulanta i nigdy się tego nie wyprzesz, pozostaje
                                > tylko wstyd. Ale tak przed sobą bo publicznie to wiem że potrafisz to zamaskować.

Tu obok jest najnowszy sondaż: 50% popiera PO (czyli - Tuska). To też w ramach maskowania się?
                            • citaobscura Nie dla wykształciuchów : ------------------------ 05.12.09, 00:32
                              Coś przechodzi obok. To przechodzi ludzkie pojęcie. Tak, albo podobnie pisał
                              kiedyś Lec. To, co robi Platforma w sprawie afery hazardowej przechodzi ludzkie
                              pojęcie. Od samego początku konsekwentnie odwraca uwagę od meritum sprawy.
                              Premier dokonuje roszad w rządzie, opowiada o wojnie z PiS, wyrzuca szefa CBA, w
                              komisji śledczej jest już mowa nie o tym, po co ludzie PO dogadywali się z
                              biznesmenami, tylko czy Kaczyński ma być konfrontowany z Kamińskim, czy
                              Gosiewski kręcił lody, notatki prasowe są przytaczane jako analiza dokonana
                              przez Kamińskiego (mówił to Sławomir Nowak). Komisji, która ma badać ciemne
                              sprawki czołowych polityków PO przewodniczy polityk PO. A teraz jeszcze usunięto
                              z tejże komisji posłów opozycji.

A może jest w tym i mądrość? Bo teraz wszystko pójdzie sprawnie. W komisji
                              pozostaną niemal wyłącznie posłowie z koalicji rządzącej. Przesłuchać będzie
                              trzeba zapewne nie tylko Kamińskego, Kaczyńskiego i Gosiewskiego, głównych
                              nowych podejrzanych. Trzeba pójśc dalej. Odwagi. Przed komisją niech stanie
                              prezydent, wszak jest bratem byłego premiera a tenże premier to wiadomo. Potem
                              oczywiście Ziobro, Gilowska to jasne, Szczygło, Putra, Cymański, Kowal i
                              Elżbieta Jakubiak. Zastanawiam się, ale chyba jednak i Władysław Stasiak.
                              Prawda? No i chyba szef Muzeum Powstania Warszawskiego, ten Ołdakowski. A co
                              sadziecie o profesorze Legutko? Niech i on nie boi sie zmierzyć z prawdą. Do
                              kasyn niby nie chodzi, ale to czyni go jeszcze bardziej podejrzanym. Potem
                              wziąłbym na widelec Wojciecha Kilara - on był w komitecie poparcia Kaczyńskiego
                              a to oznacza, że musiał wspierać wiadomo jaką firmę. Na koniec powinien byc
                              najpowazniejszy podejrzany. Cały ostatni tydzień należy zostawić na Janusza Kurtykę.

A na miejce Kempy i Wassermana, których nie tylko oczywiście bym przesłuchał,
                              ale i kontrolnie zaaresztował, by nie mataczyli, powołać dwóch znających sie na
                              sprawie ekspertów: Zbigniewa Chlebowskiego i Mirosława Drzewieckiego. Będą
                              wiedzieli o co pytać.
                              • mirmat1 PO przeglosowala fakt: wyborcy Tuska to debile 05.12.09, 05:24
                                M: taki jest wydzwiek decyzji wykluczenia opozycji z Komisji dotyczacej nocnych
                                wypraw Chlebowskiego na cmentarz. Osobiscie uwazam, ze tylko czesc tych co
                                glosowali na Tuska to debile. Temu elektoratowi nie odmawiam inteligencji...
                                Wybory w więzieniach: PO 76,2 proc., PiS 2,8 proc. 2007-10-23 14:32
                                www.wprost.pl/ar/116286/Wybory-w-wiezieniach-PO-762-proc-PiS-28-proc/
                                76,2 proc. osadzonych w aresztach i zakładach karnych w całym kraju zagłosowało
                                na PO, a 7,6 proc. na LiD; PiS z wynikiem 2,8 proc. znalazło się pod progiem
                                wyborczym - podała rzeczniczka Centralnego Zarządu Służby Więziennej Luiza Sałapa.

citaobscura napisał:

> Coś przechodzi obok. To przechodzi ludzkie pojęcie. Tak, albo podobnie pisał
                                > kiedyś Lec. To, co robi Platforma w sprawie afery hazardowej przechodzi ludzkie
                                > pojęcie. Od samego początku konsekwentnie odwraca uwagę od meritum sprawy.
                                > Premier dokonuje roszad w rządzie, opowiada o wojnie z PiS, wyrzuca szefa CBA,
                                > w
                                > komisji śledczej jest już mowa nie o tym, po co ludzie PO dogadywali się z
                                > biznesmenami, tylko czy Kaczyński ma być konfrontowany z Kamińskim, czy
                                > Gosiewski kręcił lody, notatki prasowe są przytaczane jako analiza dokonana
                                > przez Kamińskiego (mówił to Sławomir Nowak). Komisji, która ma badać ciemne
                                > sprawki czołowych polityków PO przewodniczy polityk PO. A teraz jeszcze usunięt
                                > o
                                > z tejże komisji posłów opozycji.
                                >
                                > A może jest w tym i mądrość? Bo teraz wszystko pójdzie sprawnie. W komisji
                                > pozostaną niemal wyłącznie posłowie z koalicji rządzącej. Przesłuchać będzie
                                > trzeba zapewne nie tylko Kamińskego, Kaczyńskiego i Gosiewskiego, głównych
                                > nowych podejrzanych. Trzeba pójśc dalej. Odwagi. Przed komisją niech stanie
                                > prezydent, wszak jest bratem byłego premiera a tenże premier to wiadomo. Potem
                                > oczywiście Ziobro, Gilowska to jasne, Szczygło, Putra, Cymański, Kowal i
                                > Elżbieta Jakubiak. Zastanawiam się, ale chyba jednak i Władysław Stasiak.
                                > Prawda? No i chyba szef Muzeum Powstania Warszawskiego, ten Ołdakowski. A co
                                > sadziecie o profesorze Legutko? Niech i on nie boi sie zmierzyć z prawdą. Do
                                > kasyn niby nie chodzi, ale to czyni go jeszcze bardziej podejrzanym. Potem
                                > wziąłbym na widelec Wojciecha Kilara - on był w komitecie poparcia Kaczyńskiego
                                > a to oznacza, że musiał wspierać wiadomo jaką firmę. Na koniec powinien byc
                                > najpowazniejszy podejrzany. Cały ostatni tydzień należy zostawić na Janusza Kur
                                > tykę.
                                >
                                > A na miejce Kempy i Wassermana, których nie tylko oczywiście bym przesłuchał,
                                > ale i kontrolnie zaaresztował, by nie mataczyli, powołać dwóch znających sie na
                                > sprawie ekspertów: Zbigniewa Chlebowskiego i Mirosława Drzewieckiego. Będą
                                > wiedzieli o co pytać.
                            • koloratura1 Re: masz problem z sobą 05.12.09, 05:57
                              zgryzliwy1 napisał:

>
                              > akodo78 napisał:
                              >
                              > > z tym że dałeś się wydymać Tuskowi wierząc w jego bajki o cudach
                              >
                              > jakos tylko PISmatolki placza, ze brak tych cudow
                              > znaczy sie, tylko wy daliscie sie nabrac na ta gadke
                              > a dlaczego? - bo lubicie jak wam sie cos obiecuje

Nie.
                              Bo one są pobożne i wierzą w cuda.
                          • rybka9915 kto ich nie ma, spojrz na siebie 04.12.09, 22:06
                            o Jezu, pamietam jak Klempa lamiacym sie glosem jazgotala w Sejmie "panie
                            premierze, pis nie chce wojny, pis chce prawdy"....
                            Jak wiec mozna dochodzic prawdy, skoro okazuje sie ze czlonkowi komisji maja byc
                            w niej swiadkami??
                            Co do twych trosk o moja naiwnosc polityczna, musze cue zmartwic. Mnie do zycia
                            nie potrzebne sa cuda, mnie wystarcza swieze powietrze, cieply dom, zdrowa
                            rodzina, dobra praca, dobrzy przyjaciele, niezaleznosc polityczna. Mnie Tusk nie
                            oszukal, oszukali mnie pis i Kaczynskie ze swymi nacjonalistycznymi zapedami i
                            kretynami w rzadzie, jak np. ziobro, lepper, giertych. I to tyle w tym temacie.
                            Tusk w bezposredniej konfrontacji z Kaczynskim, jest po prostu normalnym
                            facetem, a nie nabzdyczona, zawistna bzdziagwa jaka wlasnie jest Kaczynski.
                            Zycze Ci kolorowych snow i szerokich horyzontow.
                            • anna-dark Niewinni: Chlebowski, Drzewiecki, Kapica, Schetyna 04.12.09, 22:10
                              Niewinni: Chlebowski, Drzewiecki, Kapica, Schetyna, Tuskk, Palikot (kampania)...

rybka9915 napisała:

> o Jezu, pamietam jak Klempa lamiacym sie glosem jazgotala w Sejmie "panie
                              > premierze, pis nie chce wojny, pis chce prawdy"....
                              > Jak wiec mozna dochodzic prawdy, skoro okazuje sie ze czlonkowi komisji maja by
                              > c
                              > w niej swiadkami??
                              > Co do twych trosk o moja naiwnosc polityczna, musze cue zmartwic. Mnie do zycia
                              > nie potrzebne sa cuda, mnie wystarcza swieze powietrze, cieply dom, zdrowa
                              > rodzina, dobra praca, dobrzy przyjaciele, niezaleznosc polityczna. Mnie Tusk ni
                              > e
                              > oszukal, oszukali mnie pis i Kaczynskie ze swymi nacjonalistycznymi zapedami i
                              > kretynami w rzadzie, jak np. ziobro, lepper, giertych. I to tyle w tym temacie.
                              > Tusk w bezposredniej konfrontacji z Kaczynskim, jest po prostu normalnym
                              > facetem, a nie nabzdyczona, zawistna bzdziagwa jaka wlasnie jest Kaczynski.
                              > Zycze Ci kolorowych snow i szerokich horyzontow.
                            • akodo78 nie pojmiesz bo my z różnych bajek 04.12.09, 22:20
                              szczególnie jeśli takiego manipulanta i krętacza jak Tusk nazywasz normalnym
                              facetem.

jednym wystarczy pełna miska innym zależy jeszcze na takich bzdurach jak prawda.

dziekuję za życzenia, staram się poszerzać nieustannie
                              • rybka9915 i swietnie, zyc w jednej bajce byloby nudne 04.12.09, 22:37
                                ku pokrzepieniu serca poczytaj sobie "wpisy" ciemnej anny, ktora uporczywie
                                szuka kontaktu. Moze znajdziecie jakas wspolna bajke albo i cos wiecej...

Prawda jest jak oliwa, zawsze wyplynie, chocby ja nawet 100 metrow pod ziemia
                                zakopac. Najwazniejsze jest ujawnienie prawdy, a nie jej wymyslenie, bo wybory
                                niedaleko...
                          • anna-dark Wydymani przez PO-bezcenne. Za resztę zapłacisz... 04.12.09, 22:08
                            Wydymani przez PO-bezcenne. Za resztę zapłacisz...

akodo78 napisał:

> z tym że dałeś się wydymać Tuskowi wierząc w jego bajki o cudach i teraz nie
                            > potrafisz się do tego przyznać i będziesz dalej w to brnął w zakłamaniu. Jak
                            > śmiesz mówić o obłudzie pod artykułem który czarno na białym pokazuje obłudę PO
                            > ?
                            > Tusk kłamał mówiąc że zależy mu na wyjaśnieniu afery a teraz PO robi wszystko
                            > aby odsunąć uwagę od siebie.
                            >
                            > Ewentualnie wiedziałeś kim jest Tusk i jego ekipa i świadomie od początku
                            > popierałeś jego metody - wtedy nie chcę nawet z kimś takim dyskutować, omijam
                            > takie kanalie z daleka.
                            >
                  • yanfhowah Re: To teraz w komisji samo P0 ? 05.12.09, 00:46
                    albo udajesz albo naprawde jestes taki glupi,,przeciez PiS wymieni
                    ludzi w komisji
                  • koloratura1 Re: To teraz w komisji samo P0 ? 05.12.09, 05:54
                    mariuszdd napisał:

> Dziwna komisja ,sami siebie będą badać ?
                    > Oni powinni pójść do psychiatryka

Słusznie - PiS powinien, jeśli się obrazi i nie uzupełni komisji.
                • akodo78 nie udawaj idioty 04.12.09, 21:19
                  skoro tak wam sie spodobało wyśmiewać z wyglądu ludzi to miejcie choć odrobinę
                  odwagi teraz przyznać się do tego! Nie ośmieszaj sie, piszę o 90% wpisów
                  zwolenników PO, na tym właśnie polega wg. nich słabość PiS. Bo są brzydcy mali
                  źle ubrani mlaskają i źle wypadają na spotkaniach. Dzięki temu PO wygrała
                  wybory, takim prymitywnym zachowaniom i schlebianiu prymitywom którzy takie
                  nędzne praktyki podchwycili.
                  • rybka9915 Re: nie udawaj idioty 04.12.09, 21:44
                    akodo78 napisał:

> skoro tak wam sie spodobało wyśmiewać z wyglądu ludzi to miejcie choć odrobinę
                    > odwagi teraz przyznać się do tego! Nie ośmieszaj sie, piszę o 90% wpisów
                    > zwolenników PO, na tym właśnie polega wg. nich słabość PiS. Bo są
                    brzydcy mali
                    > źle ubrani mlaskają i źle wypadają na spotkaniach.

Czyli co? Jak ktos mlaska, to trzeba mowic ze wydaje z siebie niezapomniane
                    dzwieki? Jak ktos jest watlego wzrostu, to trzeba mu uslizniie stolek podstawic,
                    by wygladal na roslego?
                    Jak belkocze, to przeprosic za zaklocenia dzwieku?

I oczywiscie - prawda o pis-elycie jest chamstwem, bo jak mozna mowic prawde o
                    tow. Jaroslawie Kaczynskim i jego wybrancach???
                    • akodo78 groch o ścianę 04.12.09, 21:57
                      kulturalnie i normalni ludzie wiedzą jak należy sie zachować, z czego wypada się
                      śmiać oraz co tak na prawdę jest ważne gdy wybierasz urzędnika państwowego.
                      Niektórzy wolą gładką mowę i ładne garnitury. Ja nie będę Ci tego tłumaczył,
                      masz rodziców powinni Cię tego nauczyć.
                      Wygląd zewnętrzny nie ma najmniejsego znaczenia jeśli rozmawiamy o kompetencjach
                      urzędnika, nie wpływa w żaden sposób na jego determinację w walce o dobro
                      własnego kraju. A PO próbuje wmówić że jest inaczej. Jak nazwać tych którzy im
                      przyklasnęli nie mogę napisać bo mi post skasuja.
                      • rybka9915 rykoszet 04.12.09, 22:26
                        o czym ty znowu? Co ci PO wcisnelo, bo ja jakos nie przypominam sobie, by kroj
                        garnituru mial wplyw na "jakosc" urzednika.
                        Chociaz przypominam sobie metamorfoze 2005, kiedy to Kaczynskie z Lepperem
                        zaczely sie garniturzyc u Zaggano czy Armaniego. Przypominam ci to laskawie, by
                        wykazac, ze Armani na grzbiecie nie zrobi pana z chama.
                        Czyli posrednio przyklaskuje twojej teorii, z jednym ale: ktos kto nie potrafi
                        sie zachowac przy stole, czy tez w towarzystwie niech nie oczekuje od
                        "okrzesanych" aprobaty czy tez obludy, ze nie nazwa tego po imieniu.
                        Dziwne, ze nie wpadlo ci w ucho ile bezpodstwanych i klamliwych bzdur wygadywal
                        i nadal wygaduje Kaczynski o Tusku czy innych swoich "wrogach"? I co odszczekal
                        to kiedys z politycznej przyzwoitosci? Nigdy.
                        W ubieglym tygodniu, skazany przez Sad przepraszal za klamstwa Dorna. Wlasnej
                        odpowiedzialnosci i uczcziwosci nie mial, bo jest karlem moralnym w podwojnym
                        tego slowa znaczeniu. Adios.
                      • upgraded Re: groch o ścianę 05.12.09, 00:45
                        problem w tym, ze oni naprawde sa zalosni. ja nie smieje sie z
                        gosia, bo ma krotkie raczki, tylko dlatego, ze ma ciasny umysl.
                        ostatnio nawet jak widzialem go na konferencji, to z intonacji glosu
                        i doboru argumentow normalnie sklonowal Jarka K.
                        albo np. Kurski - facet nie potrafi skonczyc zdania. Karski - nos
                        spuchniety i czerwony, ale meleks sam popelnil seppuku. Klempa -
                        Beger przy niej to intelektualny wulkan. to ze pani K. ma buzke taka
                        czy inna - mniejsza o to. gorzej, ze jak spojrzec gleboko w oczy to
                        widac potylice. a na niej naklejona zolta kartke z instrukcjami
                        Jarka.
                        naprawde ciezko w PIS znalezc osobe ktora nie gubi sie we wlasnych
                        wywodach (byl Dorn, ale odszedl). Wasserman? ten, co rozpirzyl WSI
                        (tak, wiemy - slawetny uklad) i opublikowal nazwiska agentow, dzieki
                        czemu teraz trzeba zebrac o informacje od innych wywiadow, bo nikt
                        myslacy nie chce miec nic wspolnego z naszym 'wywiadem'?
                        piszesz 'niektorzy wola tych z gladka mowa i ladne garnitury' - hmm,
                        a czy normalny czlowiek nie posiada lustra? nie wie, ze wlosy sie
                        myje, garnitury czysci, buty kupuje jak przez stare wychodzi paluch?
                        zwlaszcza, jak pelnia funkcje publiczne? na rozmowe kwalifikacyjna
                        tez idziesz w bokserkach, poprutych skarpetach i sandalach? no
                        wlasnie, publiczna funkcja zobowiazuje - zarowno by wygladac
                        schludnie, jak i operowac jezykiem POLSKIM, bez seplenienia,
                        belkotania, nowomowy itp. (zadnego: z ziemi polskiej do wolski - a
                        wlasnie, znac slowa hymnu narodowego!!). dobry irasiad - hiehie :))

co bys nie powiedzial, PIS to obciach - intelektualny, kulturalny
                        czy estetyczny. mozna nie lubic PO = ba! mozna ich szczerze
                        nienawidzic, ale popierac PIS to strzal we wlasne kolano - az tak
                        glupich na szczescie nie ma wielu i dlatego przerzna w nastepnch
                        wyborach.
                  • anna-dark Kolejny "Cud" Tuska i PO !! Wylądujecia w szambie! 04.12.09, 22:05
                    Kolejny "Cud" Tuska i PO !! Wylądujecia w szambie!

akodo78 napisał:

> skoro tak wam sie spodobało wyśmiewać z wyglądu ludzi to miejcie choć odrobinę
                    > odwagi teraz przyznać się do tego! Nie ośmieszaj sie, piszę o 90% wpisów
                    > zwolenników PO, na tym właśnie polega wg. nich słabość PiS. Bo są brzydcy mali
                    > źle ubrani mlaskają i źle wypadają na spotkaniach. Dzięki temu PO wygrała
                    > wybory, takim prymitywnym zachowaniom i schlebianiu prymitywom którzy takie
                    > nędzne praktyki podchwycili.
                    >
                  • komisyja masz problem z glową czlowieku 04.12.09, 23:45
                    zresztą po ilości komentarzy na forach wszelkiej maści w necie widać że Polakom
                    zwisają te całe komisje, oprócz oczywiście PiSiorów którzy podniecają się jak
                    napalony pisgej
              • mela_1 Re: nie błaznuj 04.12.09, 22:19
                akodo78 napisał:

> pisałem o tym jak elektorat PO lubi śmiać się z nazwiska z wzrostu
                z uzębienia
                > z
                > ubrania itp.
                >
                > czytaj ze zrozumieniem, nie wystarczy gadać
                >
                Doprawdy? Premier waszego rządu "mylił" gabinet cieni z
                gabinetem "cieniasów", a "wybitny" intelektualista Ziobro przekrecał
                ku uciesze gawiedzi nazwisko swojej kontrkandydatki do
                Europarlamentu. Oczywiście, nie robiono tego świadomie, to był
                czysty przypadek...O innych sytuacjach poczytaj na
                spieprzajdziadu.com.
            • weremo Re: PiS - Wersal i elegancja, patrz Wrobel, Kempa 04.12.09, 22:04
              Eeee? Czyżbyś kwestjonował u nich którąś z tych cech ? To w takim
              razie czym mogą wykazać się hieny z Przestępczej Organizacji ?
          • zetorg Re: ot typowy ksiazkowy przyklad elektoratu PO 04.12.09, 20:59
            merytorycznie to mozna porozmawiac z kims kto ma cos do powiedzenia.
            z PiSowcow pozostaje sie tylko posmiac. o ich rozumie tez juz
            wszystko zostalo powiedziane, a oni sami wiele w tym temacie
            pokazali. czego, wiec chcesz akodo78 ? o czym chcesz rozmaiwac ?
            przeciez wszyscy wiedza, ze bedzieszpowtarzal w kolko to samo o zydo-
            komunie, niemcach, ruskich, komunie, tuskowym totalitaryzmie,
            motlochu, wyksztalciuchach - o rzeczach, o ktorych tak naprawde nie
            masz pojecia, ale zaslyszales od swoich ulubionych politykow i tez
            jedziesz na te sama nute. jak oni takmowia to musi byc prawda co ?
            zreszta niewazne czy prawda, wazne zeby to wszystko wszedzie i
            czesto powtarzac.
            • akodo78 no właśne... 04.12.09, 21:02
              zatem porozmawiajcie sobie o tym jaki Kaczyński jest mały i brzydki, to właśnie
              wasz poziom.
              • rybka9915 no właśne...merytoryka pisiego teoryka 04.12.09, 21:16
                PO be, bo be i tow. Jaroslaw tak kaze mowic.
                PiS cacy, bo wiem, ale nie powiem, ale tow. Jaroslaw tak kaze mowic.

Rozpacz w pisie, bo ich umoczone kapiszony zbyt wczesnie zdemaskowano. A mialo
                byc tak pieknie.... I znow sen tow. Jaroslawa znalazl swoj final w nocniku.
                • morlis Re: no właśne...merytoryka pisiego teoryka 04.12.09, 21:34
                  rybka9915 napisała:

> PO be, bo be i tow. Jaroslaw tak kaze mowic.
                  > PiS cacy, bo wiem, ale nie powiem, ale tow. Jaroslaw tak kaze mowic.
                  >
                  > Rozpacz w pisie, bo ich umoczone kapiszony zbyt wczesnie zdemaskowano. A mialo
                  > byc tak pieknie.... I znow sen tow. Jaroslawa znalazl swoj final w nocniku.

Masz bardzo niski poziom inteligencji. I słownictwo na takim samym poziomie.
                  Przecież nawet dziecko to widzi, że Tusk i PO zrobi największe nawet świństwo
                  żeby nie wyjaśnić swojej afery hazardowej.
                  Tak długo będą grzebać w czasach SLD i PiS żeby wszystko zagmatwać i nic nie
                  wyjaśnić.
                  • zgryzliwy1 Re: no właśne...merytoryka pisiego teoryka 04.12.09, 21:48

• rybka9915 Re: no właśne...merytoryka pisiego teoryka 04.12.09, 21:52
                    morlis napisała:

> Masz bardzo niski poziom inteligencji.

Fakt, do poziomu anny-dark jest mi baaaaardzo daleko.
                    O ile wiem, za rzadow Kaczynski-Lepper-Giertych nie powstala zadna komisja, a
                    wszystkie wnioski ladowaly w zamrazarce
                    • koloratura1 Re: no właśne...merytoryka pisiego teoryka 05.12.09, 07:12
                      rybka9915 napisała:

> morlis napisała:
                      >
                      >
                      > > Masz bardzo niski poziom inteligencji.
                      >
                      > Fakt, do poziomu anny-dark jest mi baaaaardzo daleko.

Nie tylko, nie tylko!
                      Do poziomu morlisa oraz jeszcze paru podobnych - takoż!
                  • rybka9915 Re: no właśne...merytoryka pisiego teoryka- cd 04.12.09, 21:56
                    morlis napisała:

> Masz bardzo niski poziom inteligencji.

Fakt, do poziomu anny-dark jest mi baaaaardzo daleko.
                    O ile wiem, za rzadow Kaczynski-Lepper-Giertych nie powstala zadna komisja, a
                    wszystkie wnioski ladowaly w zamrazarce Dorna. Oprocz taniego szolu dla plebsu
                    (filmowane aresztowania, "uklad") niczego nikomu nie udowodnili. Dlaczego?
                    Zagmatwali sie biedactwa w swych obsesjach???
                  • zgryzliwy1 Re: no właśne...merytoryka pisiego teoryka 04.12.09, 21:57
                    morlis napisała:

> Tak długo będą grzebać w czasach SLD i PiS żeby wszystko zagmatwać i nic nie
                    > wyjaśnić.

a jest w czym grzebac, oj jest
                  • anna-dark I o to chodzi POpaprańcom !!! 04.12.09, 22:06
                    I o to chodzi POpaprańcom !!!

morlis napisała:

> rybka9915 napisała:
                    >
                    > > PO be, bo be i tow. Jaroslaw tak kaze mowic.
                    > > PiS cacy, bo wiem, ale nie powiem, ale tow. Jaroslaw tak kaze mowic.
                    > >
                    > > Rozpacz w pisie, bo ich umoczone kapiszony zbyt wczesnie zdemaskowano. A
                    > mialo
                    > > byc tak pieknie.... I znow sen tow. Jaroslawa znalazl swoj final w nocnik
                    > u.
                    >
                    > Masz bardzo niski poziom inteligencji. I słownictwo na takim samym poziomie.
                    > Przecież nawet dziecko to widzi, że Tusk i PO zrobi największe nawet świństwo
                    > żeby nie wyjaśnić swojej afery hazardowej.
                    > Tak długo będą grzebać w czasach SLD i PiS żeby wszystko zagmatwać i nic nie
                    > wyjaśnić.
              • zetorg Re: no właśne... 04.12.09, 21:23
                a nie jest ?
                • akodo78 no choćbym nie wiem jak się starał to nie wytłumac 04.12.09, 21:40
                  no choćbym nie wiem jak się starał to nie wytłumaczę ci jak idiotyczne chamskie
                  i prymitywne jest naśmiewanie się z czyjegoś wyglądu no i jak głupie jest
                  używanie tego jako argumentu w dyskusji. Wiesz takie rozumienie jest popularne
                  ale w podstawówce, tam dzieci śmieją się z kolegi który nosi okulary albo ma
                  tanie ubrania. Wiedziałem że poziom polskiego społeczeństwa jest niski ale
                  ostatnie wybory i komentarze na forum mnie zasmucają, nie sądziłem że jest tak
                  tragicznie. Dlatego zawsze będziemy popychadłem w Europie.
                  • komisyja chyba z ciebie to sie nabijali i to ostro 04.12.09, 23:48
                    ale to twoja wina, klepiesz jak nawiedzony i robisz wszystko abyś był "obity" na
                    forum
            • komisyja nic nie napisałeś, jakis monolog 04.12.09, 21:13
          • a.k.traper Wymień ideę przewodnią PiS, razem się posmiejemy 04.12.09, 21:34
            Wypowiedzi "polityków" PiS (obojetnie w jakim medium) są tak
            infantylne że trudno utrzymac powagę a cel jest tylko jeden.
            Napisz jaki to cel a może tez napszesz coś o programie PiS i
            mozliwościach jego wprowadzenia zakładając że wygrywają wybory z 75%
            poparciem (aż tak źle to ja ci nie życzę)
            Komentarz na temat cech fizycznych faktycznie jest nie na miejscu,
            natomiast na temat inteligencji i państwowosci może nie wchódźmy?
          • zsxdcf Re: ot typowy ksiazkowy przyklad elektoratu PO 04.12.09, 21:35
            No ale przyznaj sam(a.Ładna to ona nie jest.Brak jej szyi.Karczycho ma jak u
            byka.Pieprzy,kłamie i głupio się uśmiecha.Z kulturą u wszystkich różnie
            bywa.Natomiast ludzie są mniej lub bardziej inteligentni.Skoro przeszkadza,razi
            cię język lub sposób interpretacji,to nie możesz nazywać ich motłochem,bo sam
            się stajesz jeszcze gorszym szują.
            • akodo78 nie ma dla mnie znaczenia 04.12.09, 21:47
              nie ma dla mnie znaczenia jak wygląda uczciwy pracowity urzędnik. Nie zniżam się
              do poziomu komentowania publicznie defektów czyjegoś wyglądu a wśród elektoratu
              PO jest to KLUCZOWE działanie! To właśnie korzystając z bazowania na tej
              obrzydliwej ludzkiej cesze Tusk wygrał wybory opowiadając ludziom jaki PiS jest
              brzydki i stary. Kto temu zaprzeczy jest albo głupcem albo kłamie jak Tusk.
              • zgryzliwy1 Re: nie ma dla mnie znaczenia 04.12.09, 21:56
                akodo78 napisał:

To właśnie korzystając z bazowania na tej
                > obrzydliwej ludzkiej cesze Tusk wygrał wybory opowiadając ludziom jaki PiS jest
                > brzydki i stary. Kto temu zaprzeczy jest albo głupcem albo kłamie jak Tusk.

to jest pier.do.lenie kotka za pomoca mlotka - czyt. PISdolenie
                ja temu zaprzecze i mam gleboko w du.pie twoja teze(he he he) ze jestem glupcem
                i klamie
              • a.k.traper To nie PO wygrało, to PiS przegrał 04.12.09, 22:07
                Jeżeli zapomniałes jak po wyborach zachował sie PiS, jak zwycięzyło
                samouwielbienie i lekcewazenie przeciwnika, jakie słowa zostały
                wypowiedziane do wyborców PO i nie tylko (o ZOMO)z kim zawarto
                koalicje i na jakich zasadach to masz chyba kłopoty z analza faktów.
                Co do opisywania poszczególnych polityków to równie dobrze mógłbym
                przytoczyć dłuuuuuuuuuga liste inwektyw i opisów urody i charakteru
                Tuska (innych też) Ja zaprzeczam i mogę byc głupcem ale nie kłamię i
                Tusk tez w moich oczach mówi prawdę, nie zapominaj kto i jak
                obrzydliwie się zachowywał bo sam siebie okłamujesz, to wyborcy
                zdecydowali ze nie chca partii z przywódca który narod uwaza za kupe
                łajna, dał temu takze wyraz kardynał Glemp, rzadko bywał az tak
                zdenerwowany i mało brakowało by sie o społeczeństwie wyraził mało
                dyplomatycznie. Spróbuj w IPN-ie dowiedzieć się o przygotowaniach do
                Okragłego Stołu a zrozumiesz kto jest prawdziwym beneficjentem
                przemian i kto był na usługach. Zobaczysz wtedy kto był i jest
                człowiekiem honoru a kto prawdziwą gnidą. IPN jest w posiadaniu
                takich tajemnic i kto jest kłamcą. Sprawdzisz?
          • weremo Re: ot typowy ksiazkowy przyklad elektoratu PO 04.12.09, 22:02
            Nic dodać, nic ująć.
          • anna-dark Komuna przy PO to pikuś !!! 04.12.09, 22:04
            Komuna przy PO to pikuś !!!

akodo78 napisał:

> Nie potrafią merytorycznie skomentować to pośmieją się albo z wyglądu posłanki,
            > albo z niepełnosprawności Gosiewskiego albo ze wzrostu Kaczyńskiego. Typowe za
            > chowania nierozgarniętego motłochu (uznającego się za inteligencje) który uznaj
            > e że wygląd fizyczny determinuje inteligencję. Dlatego wybrali Tuska bo ładnie
            > w garniturze klepie się po plecach na spotkaniach :)
            >
            >
          • m_234 Re: ot typowy ksiazkowy przyklad elektoratu PO 04.12.09, 22:58
            Merytorycznie mówisz?
            Dobra.
            Jedziemy.
            Peron na zadupiu.
            Spieprzaj dziadu.
            Co jeszcze chcesz usłyszeć merytorycznego?
            Tak się składa, że inteligencję, lub jej brak, widać na twarzy. Nie na odrostach (vide Gosiewski), tylko można to poznać po ryju, zwyczajnie. Te dwa pisiory w ogóle nie powinny nigdzie występować. Nigdy i nigdzie. Słyszysz, Jarku?
          • yanfhowah akodo78 05.12.09, 00:42
            nie wazne jak ktos wyglada masz racjie,,tylko ze tragedia jest jak
            sie jest glupim i jeszcze zle wyglada ,mysle ze to oni mieli na
            mysli,,,;-)))
          • ryszardj2 Re: ot typowy ksiazkowy przyklad elektoratu PO 05.12.09, 01:39
            akodo78 napisał:

> Nie potrafią merytorycznie skomentować to pośmieją się albo z wyglądu posłanki,
            > albo z niepełnosprawności Gosiewskiego albo ze wzrostu Kaczyńskiego. Typowe za
            > chowania nierozgarniętego motłochu (uznającego się za inteligencje) który uznaj
            > e że wygląd fizyczny determinuje inteligencję. Dlatego wybrali Tuska bo ładnie

Merytorycznie to Kempa sie awanturuje o zasiadanie w komisji, aby sama siebie
            przesluchac !!!
            Uzaleznienie Gosiewskiego to nie jest niepelnosprawnosc - on po prostu czasami
            staje sie niepelnosprawny !!
            Wyglad fizyczny jest odzwierciedleniem inteligencji, ktorej brak i Kempie i
            Tobie. Nie rzucaj bezpodsawnych oskarzen i nie kwalifikuj nas do motlochu, abys
            sam nie zostal tam umieszczony !!
          • koloratura1 Re: ot typowy ksiazkowy przyklad elektoratu PO 05.12.09, 05:50
            akodo78 napisał:

> wygląd fizyczny determinuje inteligencję.

A wiesz, że coś w tym - chyba - jednak jest...
          • remik.bz Do Akodo 78 - masz rację 05.12.09, 11:10
            akodo78 napisał:

> Nie potrafią merytorycznie skomentować to pośmieją się albo z
            wyglądu posłanki,
            > albo z niepełnosprawności Gosiewskiego albo ze wzrostu
            Kaczyńskiego. Typowe za
            > chowania nierozgarniętego motłochu (uznającego się za
            inteligencje) który uznaj
            > e że wygląd fizyczny determinuje inteligencję. Dlatego wybrali
            Tuska bo ładnie
            >
            Akodo 78 masz 100 % racji.
            Na palcach jednej ręki mogę wymienic przeciwników PiS-u , którzy na
            tym forum potrafią dyskutować w sposób kulturalny , merytoryczny,
            bez ulgaryzmów, na argumenty odpowiadają kontrargumentami .
            a nie aluzjami do wzrostu Kaczora.(Nawiasem -tego samego wzrostu są
            Putin i Sarkozy)
            Wiekszość przeciwników PiS-u to niestety żadni partnerzy do dyskusji.
            Powtarzają bezmyslnie medialne slogany , nie próbuja nawet
            samodzielnie mysleć , nie starają się nawet próbowac zrozumiec
            przeciwnika .
            Co gorzsza przeciwnika politycznehgo traktują wręcz jak wroga ( a to
            bardzo niebezpieczne)
            Mówiąc szczerze nie potrafię tego zrozumieć.
            Skąd tyle agresji , wrogości, chamstwa ze strony ludzi uważających
            się za Europejczyków.
            Przecież tolerancja, demokracja , wolność słowa , wolność poglądów-
            to ważne standardy unijne.
            Rzadko spotykam przeciwnika PiS-u , z którym mozna powaznie
            podyskutowac o takich wartościach jak patriotyzm , religia ,
            rodzina , tradycja.
            Większość bezmyslbnie (jak dobrze wytresowani) powtarza
            slogan "każdy kto popiera PiS jest głupi".
            Jako ciekawostke podam Ci fakt ,ze kilka miesięcy temu w schronisku
            górskim w gronie ok 30 osób ( w wiekszości mlodych) przy gitarach ,
            piwku , pisenkach Bellona , Kaczmarskiego , Wierzbickiego nagle się
            wydało ,ze popieram PiS.
            Ludzie sprawiający dotąd wrażenie inteligentnych i wrażliwych
            nagle się zmienili. Nie mogli wyjść z podziwu ,ze "ktos taki jak
            Remik" popiera PiS. Na moje nieśmiałe słowa o "wartościach"
            odpowiadali "ale przecież tylko głupki popierają PiS".
            Musieli przejść niezłe pranie mózgu.
            • maaac Ech Remik Remik. 05.12.09, 17:29
              Ile to razy już przyznawałeś rację że PiS i wartości to nie całkiem tak?

Ile razy przyznawałeś rację że chamstwo to nie cecha wyborców PO ale
              internautów, bo chamskich wyborców PiS jest dokładnie tyle samo.

Ile razy o tym zapominałeś i trzeba było ci przypominać. I co? Znów zapomniałeś?
              To robi się już cokolwiek nudne. O północy masz pamięć resetowaną?
              • remik.bz Re: Ech Remik Remik. 05.12.09, 17:36
                maaac napisał:

> Ile to razy już przyznawałeś rację że PiS i wartości to nie całkiem tak?
                >
                > Ile razy przyznawałeś rację że chamstwo to nie cecha wyborców PO ale
                > internautów, bo chamskich wyborców PiS jest dokładnie tyle samo.
                >
                > Ile razy o tym zapominałeś i trzeba było ci przypominać. I co? Znów zapomniałeś
                > ?
                > To robi się już cokolwiek nudne. O północy masz pamięć resetowaną?

Przypominam ,ze komentowałem konkretny post. Ten post dotyczył bardzo konkretnej
                grupy: przeciwników PiS-u.
                Gdyby post dotyczył np "kultury dyskusji jako takiej" to oczywiscie inna by była
                treśc mojego komentarza
                • maaac Re: Ech Remik Remik. 06.12.09, 11:41
                  Przypomnę, że taka a nie inna treść Twojego postu wprowadza ludzi w błąd
                  sugerując jakoby chamstwo było przyrodzoną cechą przeciwników PiSu. Doskonale
                  wiesz, że tak nie jest, więc to nie przeciwnicy PiSu są chamscy ale internauci
                  jako tacy.

Przypomnę też, że po n-tym sprostowaniu wnioskuję, że robisz to celowo.
                  Doskonale wiesz jaka jest prawda, doskonale wiesz jak można odczytać Twoje posty
                  i mimo wszystko dalej je płodzisz.
                  • remik.bz Chamstwo wobec PiS-u jest trendy 06.12.09, 18:46
                    maaac napisał:

> Przypomnę, że taka a nie inna treść Twojego postu wprowadza ludzi w błąd
                    > sugerując jakoby chamstwo było przyrodzoną cechą przeciwników PiSu. Doskonale
                    > wiesz, że tak nie jest, więc to nie przeciwnicy PiSu są chamscy ale internauci
                    > jako tacy.
                    >
                    > Przypomnę też, że po n-tym sprostowaniu wnioskuję, że robisz to celowo.
                    > Doskonale wiesz jaka jest prawda, doskonale wiesz jak można odczytać Twoje post
                    > y
                    > i mimo wszystko dalej je płodzisz.

Zmusiłes mnie teraz do wypowiedzenia kilku gorzkich słów prawdy.
                    Oddzielmy dyskusje forumowe od dyskusji "ogólnie".
                    To sa dwie różne sprawy.
                    Oczywiście na forum chamstwo we wszystkich mozliwych formach jest niestety
                    normą. Po chamsku zachowuja sie zarówno przeciwnicy jak i zwolennicy PiS-u , PO
                    , SLD.
                    No cóż taka uroda anonimowych wypowiedzi, taki poziom intelektualny dyskutantów.
                    Ale ja pisałem nie tylko o forumowych przeciwnikach PiS-u.
                    Pisałem o przeciwnikach PiS-u "wogóle"
                    O tym był tez post na który odpowiadałem.

Moim zdaniem drwiny z PiS-u , agresja , zwyczajne prostactwo w stosunku do PiS-u
                    jest po prostu trendy i na topie.
                    Głównie w środowiskach intelektualistów , również mlodzieży.
                    Nie raz i nie dwa w grupie ludzi inteligentnych , madrych , teoretycznie
                    przyzwoitych słyszałem wypowiedzi przeciwko PiS-owi mniej wiecej takie jak na
                    tym forum.
                    Po prostu w pubie , przy piwku , na imprezie firmowej , nawet w luznej rozmowie
                    w pracy o polityce nalezy drwić z PiS-u i "Kaczorów".
                    Kto nie jest za PO, jest z definicji "głupi", jest "gorszy".
                    Takie sa realia i Ty dobrze o tym wiesz.
                    Ja na szczęście nie musze być trendy , mogę sobie pozwolic na publiczne
                    wyrazanie swoich przekonań, co czesto traktowane jest jako "dziwactwo".
                    Jesli ktos przy piwku powie o Kaczyńskim "kurdupel", lub znacznie gorzej- to
                    jest chóralny smiech i aprobata tego chamstwa. A jesli ktoś powiedziałby ( nie
                    słyszałem aby ktos sie odwazył) o Tusku "......." (nie chce sie znizac), to
                    byłby uznany za chama (i słusznie).
                    Dobrze wiesz ,ze takie sa realia.
                    Ludzie bardzo boja sie , aby nie "wypaść poza nawias". Tak naprawdę politykę
                    (tym bardziej wartosci) olewają , ale mówią to co trzeba , zgodnie z moda -mówić.
                    Dlatego przynajmniej na tym forum , mam nadzieję , po moim poscie jakis
                    zwolennik PO zastanowi sie wpierw zanim niepotrzebnie kogos bezmyslnie urazi w
                    "realu".
                    Bo co do forum, to nie mam złudzeń- wszyscy będa bluzgac.
                    Tak naprawde w imie czego ta moda na drwiny, na chamsto? ?
      • weremo Re: Kempa: Zostaliśmy ukarani za dochodzenie do p 04.12.09, 21:55
        Wysil się trochę tłumoku bo jak takie denne teksty będziesz pisał to
        ci jutro na zebraniu młodzieżówki Schetyna uszy ponakręca.
        • uchachany A skąd! Schetyna bedzie zadowolony, bo to 04.12.09, 22:10
          argumenty szczególnie przemawiające do wyborców PełO :)

weremo napisał:

> Wysil się trochę tłumoku bo jak takie denne teksty będziesz pisał to
          > ci jutro na zebraniu młodzieżówki Schetyna uszy ponakręca.
      • remik.bz tom4811 jestes po prostu chamem 04.12.09, 22:03
        tom napisal to co napisal
        tak o kobiecie wypowiada sie tylko cham
        mam nadziejé ze nie z PO
      • cz27 Re: Kempa: Zostaliśmy ukarani za dochodzenie do p 04.12.09, 23:24
        tom4811 napisał:

> Pani Kempa nie dość że jest Pani antypatyczna to jest Pani
        > cholernie brzydka
        Bardzo dobrze doi krowy,zobacz jakie ma czerwone duże łapy.Bardzo
        dobrze że tego babola wyautowali,jest arogancka i głupia,nie wiem
        czy w wyborach miss małp z Afryki znalazła by się w finale.
      • acer0 Re: Kempa: Zostaliśmy ukarani za dochodzenie do p 04.12.09, 23:27
        tom4811 napisał:

> cholernie brzydka
        A ty koleś masz lustro w domu? Widocznie nie masz, więc idz do sąsiada i zobacz
        jaka z ciebie szkaradna małpa z SS
        • koloratura1 Re: Kempa: Zostaliśmy ukarani za dochodzenie do p 05.12.09, 07:26
          acer0 napisał:

> A ty koleś masz lustro w domu? Widocznie nie masz, więc idz do sąsiada i zobacz
          > jaka z ciebie szkaradna małpa z SS

Skąd wiesz?
          Widziałeś go?

I dlaczego "z SS"?
          • remik.bz Facet tak piszący o kobieciew musi być "brzydki" 05.12.09, 10:53
            koloratura1 napisała:

> acer0 napisał:
            >
            > > A ty koleś masz lustro w domu? Widocznie nie masz, więc idz do
            sąsiada i
            > zobacz
            > > jaka z ciebie szkaradna małpa z SS
            >
            > Skąd wiesz?
            > Widziałeś go?
            >

Moim zdaniem nie ma potrzeby go widzieć.
            Wystarczy przeczytać jego post.
            Jesli facet w ten sposób publicznie wypowiada się o kobiecie musi
            być z definicji "brzydki" . Jesli nawet nie "zewnętrznie" to na
            pewno "wewnętrznie"

Tom naspisał
            Pani Kempa nie dość że jest Pani antypatyczna to jest Pani
            cholernie brzydka
            • koloratura1 Pewnie, że de gustibus... itd. 05.12.09, 18:13
              remik.bz napisał:

> Tom naspisał
              > cholernie brzydka

Ale Tom Kempę widział.
              Wszyscy widzieliśmy!
              • remik.bz Re: Pewnie, że de gustibus... itd. 06.12.09, 08:58
                koloratura1 napisała:

> remik.bz napisał:
                >
                > > Tom naspisał
                > > Pani Kempa nie dość że jest Pani antypatyczna to jest Pani
                > > cholernie brzydka

Facet mowiący kobiecie wprost: "jesteś brzydka" jest po prostu chamem czyli
                "brzydkim wewnetrznie".
                To po prostu kwestia kultury osobistej (wiem , wiem , nie kazdy ja ma , nie
                kazdy wie co to takiego )

>
                > Ale Tom Kempę widział.
                > Wszyscy widzieliśmy!
                • koloratura1 Re: Pewnie, że de gustibus... itd. 07.12.09, 08:19
                  remik.bz napisał:

> koloratura1 napisała:

> > Ale Tom Kempę widział.
                  > > Wszyscy widzieliśmy!

I nic?
      • cz27 Re: Kempa: Zostaliśmy ukarani za dochodzenie do p 05.12.09, 00:10
        tom4811 napisał:

> cholernie brzydka arogancka i bardzo głupia,ten bol jeszcze Mozę
        nadawac się do dojenia krów.
        • szeregowy_agent Monopol na dojenie krów ma Małgorzata Tusk 05.12.09, 05:34
          Podkreśla to w każdym wywiadzie. Ale to sprawa drugorzędna. Nie uważam, żeby to
          komukolwiek miało uwłaczać.
          • koloratura1 Re: Monopol na dojenie krów ma Małgorzata Tusk 05.12.09, 07:29
            szeregowy_agent napisała:

> Podkreśla to w każdym wywiadzie.

A ona też - z takimi kompetencjami - pcha się do komisji?
        • remik.bz Przeciwnikom PiS-u gratuluje kultury osobistej 05.12.09, 10:55
          cz27 napisał:

> tom4811 napisał:
          >
          > > Pani Kempa nie dość że jest Pani antypatyczna to jest Pani
          > > cholernie brzydka arogancka i bardzo głupia,ten bol jeszcze Mozę
          > nadawac się do dojenia krów.

Dziękuje za poparcie mojej tezy głoszonej od dawna na tym forum ,ze
          wiekszość przeciwników PiS-u jest "kulturalna inaczej"
      • and-j1 Re: Chcieli być sędziami we własnej sprawie 05.12.09, 16:15
        tom4811 napisał:

> cholernie brzydka
      • pani-gienia Re: Kempa: Zostaliśmy ukarani za dochodzenie do p 05.12.09, 16:42
        tom4811 napisał:

> cholernie brzydka

to dokładnie tak jak ty
    • ws60 Re: Kempa: Zostaliśmy ukarani za dochodzenie do p 04.12.09, 20:28
      opowiadali to za komuny o tamtych ministrach. ale pewnie albo nie wiesz , boś za
      młody, albo za stary, bo zapomniałeś.
      tak czy inaczej pis znowu się zbłaźnił wystawiając do komisji ludzi umaczanych w
      sprawę.
      • acer0 Re: Kempa: Zostaliśmy ukarani za dochodzenie do p 04.12.09, 23:41
        ws60 napisał:

> opowiadali to za komuny o tamtych ministrach. ale pewnie albo nie wiesz , boś z
        > a
        > młody, albo za stary, bo zapomniałeś.
        > tak czy inaczej pis znowu się zbłaźnił wystawiając do komisji ludzi umaczanych
        > w
        > sprawę.
        --------------------------------------------------------------
        Widzisz kolego. Ja przeżyłem czasy komuny jak nazywacie. Postępowanie w
        ideologii i kłamstwie tamtych czasów było złe ale to co stworzyło PO to jest
        wielokrotnie gorsze. To co stworzyło Po to tragedia narodu polskiego i państwa.
        Nie było za cudownie za komuny ale naród odbudowywał kraj ze zgliszczy jakie po
        sobie zostawili Niemcy ziomkowie Tuska i dziadkowie z wermachtu. W tamtych
        czasach nie było luksusów ale ani emeryci ani dzieci nie byli głodne. A PO w
        ciągu dwóch lat doprowadziło że ponad 40procent dzieci jest głodnych a emeryci
        żyją na skraju nędzy.
    • janusz1069 Kempa: Zostaliśmy ukarani za dochodzenie do prawdy 04.12.09, 20:33
      Wielka szkoda, że tak się stało. Nie lubię PiSu, ale teraz PO przejmuje ich najgorsze zwyczaje. "Tak trzymać równowagę" na krótkich nóżkach potrafią tylko nieloty intelektualne. PO - szkoda mnie was, ale to tylko moja strata. Wy też macie nas maluczkich Prowincjuszy w naleznym poważniu.
    • komisyja Zwykły Kowalski nie ma wstepu do komisji 04.12.09, 20:34
      a wy Kempa i Wasserman prysneliscie z innych komisji aby bronić siebie i
      Gosiewskiego, jesteście unurzani we własnym szambie hazardowym
      • acer0 Re: Zwykły Kowalski nie ma wstepu do komisji 04.12.09, 23:42
        komisyja napisał:

> a wy Kempa i Wasserman prysneliscie z innych komisji aby bronić siebie i
        > Gosiewskiego, jesteście unurzani we własnym szambie hazardowym
        Widzę że słuchasz co mówi PO i TVN i więcej nic nie potrafisz zrozumieć, albo
        jesteś POsrańcem
    • shirokaba Kempa: Zostaliśmy ukarani za dochodzenie do prawdy 04.12.09, 20:35
      Jak widzę tą kobietę to mnie szlag trafia. Kłamliwa istota. Gdyby to ludzie z
      PO byli na jej i Wassermana miejscu PiS wrzeszczałby na cały kraj. Teraz też
      wrzeszczą. A im nie chodzi o prawdę, im chodzi o paraliż komisji, o to żeby
      ciągnąć tą sprawę do wyborów. Nie podoba mi się to co robił Chlebowski,
      Drzewiecki i inni ale jestem ciekawa co "święci" posłowie PiS z Gosiewskim na
      czele robili w tej sprawie. Pamiętam jak Gilowska chwaliła się, że ma miliard
      na stadion i gdzie on się podział?
    • rybka9915 klempa meczennica prawd niepojetych... 04.12.09, 20:37
      co to wasserura i klempa niezastapieni? Za bledy Kaczynskiego trzeba winic
      Kaczynskiego, a nie opozycje. Klempa bredzi cos o "naciskach" Sekuly na nia,
      ktore jej sie wydawaly. Czy ta kobita jest jeszcze w pelni wladz umyslowych?
      Coraz bardziej w to watpie.
      Ciekawe, ze Wasserura w swym ciasnym umysle zapomnial, ze dzieki ziobro, ktory
      odcial go od informacji, mogl jako "minister koordynator" co najwyzej kolejke do
      kibla koordynowac. Jego podlegli szefowie calkiem bez zenady referowali wszystko
      bezposrednio ziobrze, olewajac calkowicie swego bezposredniego przelozonego. I co?
      Odszedl wtedy w honorze? Nie, siedzial jak szczur pod miotla i kasowal kase,
      spiewajac nowenny na czesc I sekr. kc-pis.
      • al48 Re: klempa meczennica prawd niepojetych... 04.12.09, 21:11
        Nareszcie Klempa z Wasermanem otrzymali to co im się należało.Osobisty asystent
        koordynatora jest teraz szefem Casino Poland a pani posłanka z PiS-u tego nie widzi.
        • rybka9915 Re: klempa meczennica prawd niepojetych... 04.12.09, 21:25
          moze jak Klempa zacznie chodzic w bialy dzien ze swieczka, dozna oswiecenia i
          uwolni sie od pisiej slepoty....
    • trippinonahole ... 04.12.09, 20:37
      Jeśli przestrzeganie procedur w danym postępowaniu jest zdaniem B.K.
      zamachem na państwo i prawo, to Pani posłanka musi się przeprosić z
      podręcznikami do historii i WOS'u (albo z ambitniejszymi książkami w
      ogóle).
      • rybka9915 Re: ... 04.12.09, 20:44
        trippinonahole napisał:

> Jeśli przestrzeganie procedur w danym postępowaniu jest zdaniem B.K.
        > zamachem na państwo i prawo, to Pani posłanka musi się przeprosić z
        > podręcznikami do historii i WOS'u (albo z ambitniejszymi książkami w
        > ogóle).

ta pani uwaza sie za dyplomowana "prawniczke", choc administracje podobno
        studiowala. Prawo brzmi jednak dumniej, szczegolnie jak sie spojrzy na ideala i
        mentora tekze uczonej, czyli ziobru.
        Wszystko co jest niezgodne z linia partyjna pis - jest bezprawiem. Tak naucza
        swych czlonkow I sekr. kc-pis, tow. Jaroslaw Kaczynski, syn Rajmunda.
        • cudaktusk tow I sekretarz KCPZPO Donald tusk wnuk Wilchelma 04.12.09, 21:02
          rybka9915 napisała:

> trippinonahole napisał:
          >
          > > Jeśli przestrzeganie procedur w danym postępowaniu jest zdaniem B.K.
          > > zamachem na państwo i prawo, to Pani posłanka musi się przeprosić z
          > > podręcznikami do historii i WOS'u (albo z ambitniejszymi książkami w
          > > ogóle).
          >
          > ta pani uwaza sie za dyplomowana "prawniczke", choc administracje podobno
          > studiowala. Prawo brzmi jednak dumniej, szczegolnie jak sie spojrzy na ideala i
          > mentora tekze uczonej, czyli ziobru.
          > Wszystko co jest niezgodne z linia partyjna pis - jest bezprawiem. Tak naucza
          > swych czlonkow I sekr. kc-pis, tow. Jaroslaw Kaczynski, syn Rajmunda.
          • rybka9915 tow I sekretarz KC-pis jest wnukiem Kalksteina jak 04.12.09, 21:32
            podaja zrodla genealogii Kaczynskich. Jakos o dezercji dziada Kalksteina z
            carskiego wojska zrodla nic nie mowia, bo wrecz przeciwnie bardzo wiernie sluzyl
            panu swemu. Tow. Rajmund tez jakos caly okres komuny w pzpr odsluzyl ku chwale
            partii i synow swych.
            Jak by nie patrzec, Kaczynskie w zaslugach dla cara i kpzr sa absolutnie
            bezkonkurencyjni.
        • koloratura1 W kwestii formalnej: 05.12.09, 09:00
          rybka9915 napisała:

> ta pani uwaza sie za dyplomowana "prawniczke", choc administracje podobno
          > studiowala. Prawo brzmi jednak dumniej,

Beata Kempa studiowała na dziennych studiach z zakresu administracji, (na Wydziale Prawa i Administracji Uniwersytetu Wrocławskiego) które ukończyła w r.1990.
          Jest magistrem administracji, inaczej - administratywistą (specjalistą "od papierków"), a nie - prawnikiem.

Taki z niej prawnik, jak ze mnie, powiedzmy, hispanista.
          Wprawdzie skończyłam filologię angielską na Wydziale Filologii Obcych Uniwersytetu Warszawskiego (gdzie można było robić dyplom także i z zakresu filologii hiszpańskiej), ale po hiszpańsku, to ja - akurat - ani be, ani me, ani kukuryku.
    • jezykowski I super - karierowicze do zajezdni 04.12.09, 20:44
      Gdzie byliście jak zaobijaście Blidę Kempa i ty Wassermanie od Wanny. Niewinności. Umoczenie jesteście po czubki głów waszych w ekstrementach, że tak ładnie napiszę. Drzeć ryja potrafiliście jaka to afera, a teraz pisuary do zajezdni.
    • lesiaczek3 Wyborcy PO...macie nareszcie swoja PZPR:)) 04.12.09, 20:45
      • komisyja wyborco PiS masz nareszcie sprawiedliwość 04.12.09, 20:47
        choć pewnie nawet nie wiesz co to jest
        • akodo78 bo to sprawiedliwość w stylu PO 04.12.09, 20:54
          czyli być sędzią we własnej sprawie a niewygodnych usunąc. Najlepiej PO UBecku,
          pod stołem gdy nie ma wszystkich podczas głosowania. Tusk ma już doświadczenie
          PO nocnej zmianie.
          • komisyja Czuć korupcją hazardową jest od czasu PiS 04.12.09, 21:11
            towarzyszu
    • shtalman [...] 04.12.09, 20:47
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • tepetoja ta kempa jest wyjątkowo odrażającą osobą 04.12.09, 20:49
      kłamliwa, kłótliwa. Skąd PiS bierze takie okazy jak kempa, wróbel-babiszon i
      inni, którym nagle zaświeciły nad głowami aureole świętości jak choćby
      wasermanowi staremu przekrętowi...
    • extrafresh Wypiszcie się z sejmu, nurki pisuarowe!!! 04.12.09, 20:50
      Na znak protestu w poniedziałek pisuary odejdą z sejmu...
      • 1zorro-bis Kempa: zostalismy ukarani za dochodzenie prawdy? 04.12.09, 21:04
        nie, durna babo! Za glupote, ze glupote!
      • al48 Re: Wypiszcie się z sejmu, nurki pisuarowe!!! 04.12.09, 21:18
        oby nastąpił cud i stało się to naprawdę. Skończyły by się bezsensowne kłótnie,
        a zaczęła by się zwykła praca parlamentarna.
      • poddanywujasama Re: Wypiszcie się z sejmu, nurki pisuarowe!!! 04.12.09, 22:59
        Nich odejda, juz na ZAWSZE. Nikt o zdrowych zmyslach za ich
        belkotem, torpedowaniem kadzego posuniecia rzadu za nimi tesknic nie
        bedzie. Niech nie wracaja.
      • upgraded Re: Wypiszcie się z sejmu, nurki pisuarowe!!! 05.12.09, 00:51
        ale 300zl skasuja :)
    • piotr110660 Przecież Donal robi to dla nas wszystkich. 04.12.09, 21:01
      Dziękujemy Ci za obronę demokracji. Czekamy na więcej. Donald, historia
      jest po Twojej stronie.
    • antykkk Wszystkie te komisie to jedna polityczna breja 04.12.09, 21:02
      Po co to i komu potrzebne.
      Ten kraj się staje coraz gorszy i smieszny z zewnątrz, bo wewnątrz to juz
      szkoda słów.
      Jesteśmy na szarym końcu we wszystkich możliwych badaniach, porównaniach
      europejskich i światowych.
      Ludzie zastanowcie się kogo wybieracie, ten PiS dawny LPR ZCHN Samabrona
      tylko zmiana nazw ale zawsze dureń na kretynie.
      Wybierajcie tych co chcą coś robić nie rozpie...... wsio po trupach. to nie
      że bronie PO czy nie istniejącej lewicy ale faktycznie w tej skrajnej prawicy
      nie znam żadnego "polityka" co przejawia jakieś ludzkie normalne zdrowe cechy.
      Kiedy sie to skończy i jak, chyba faktycznie musi się znowu polać krew w tym
      kraju.
    • jacek230 Zostaliście ukarani za glupawke PiSu.PiS to partia 04.12.09, 21:05
      obciach. Tak samo pani Kempa jak i pan Wasserman w obciachowosci tej
      partii maja swoj wielki udzial. Baaaardzo dobrze, ze was wywalili!
      Buraki!
    • scan33 Kempa: Zostaliśmy ukarani za dochodzenie do prawdy 04.12.09, 21:06
      Jeżeli oni chcieli dochodzić prawdy to jestem świętszy od papieża!!!Brednie
      mogą opowiadać głupszym od siebie!
    • tepetoja akodo - tu nie chodzi o wygląd 04.12.09, 21:06
      większość w PiSie to chamstwo i brak kultury (każdej kultury: osobistej i
      politycznej też), nieokrzesanie, agresja słowna, kłamliwość... wyliczać dalej?
      A szczególna cecha maksyma PiSu to: "czym więcej kradne tym głośniej krzyczę,
      że mnie okradają"
    • mieczyslawww Kiedyś były czarne marsze może czas to wznowić ?? 04.12.09, 21:08

Polacy powinni chodzić na czarno by zamanifestować porazke Rządu .
      Były kiedys czarne msze chyba czas to rozwinać .
    • tepetoja tu nie chodzi o wygląd 04.12.09, 21:11
      ale w tym wypadku tak sie składa że brzydota idzie w parze z nieudacznictwem,
      głupotą, cwaniactem, interesownością itd itp
      wypisz wymaluj pani kempa, ktora nagle odkryła że ma właśnie swoje 5 minut i
      delektuje sie swoim językiem pociskając głupoty
      • piotr7777 Re: ludzie - czy Was pogięło? 04.12.09, 21:21
        Kempa może być brzydka i antypatyczna, Waserman może mieć to i owo
        za uszami, ale to jest, do cholery, OPOZYCJA!!! I ich wykluczenie z
        komisji śledczej jest po prostu skandalem.
        W istocie każdy, kto solidaryzuje się z tym działaniem PO (bo mu się
        nie podoba Kempa) w istocie popiera PO-wski zamordyzm.
        Nie pamiętacie pierwszej komisji śledczej (afera Rywina), gdzie
        wszystkie wnioski o wykluczenie (kogokolwiek) były solidarnie
        odrzucane? Gdzie SLD ograniczał się tylko do obrony, ale ani nie
        odwracał uwagi od głównego wątku, ani nie pozbywał się opozycyjnych
        członków komisji.
        Mam wrażenie, że niektórym odpowiada dyktat byleby to był dyktat
        tych własciwych.
        • stefan99999 Re: ludzie - czy Was pogięło? 04.12.09, 21:47
          Ale z komisji zostali wykluczeni Wasermann i Kempa, a nie opozycja!!!
          Na miejsce tych uwikłanych w sprawę przyjdą inni posłowie PiS.
          Miejmy nadzieję, że będą mądrzejsi, uczciwsi i nieuwikłani, choć w
          przypadku PiS to bardzo trudne.

piotr7777 napisał:

> to jest, do cholery, OPOZYCJA!!! I ich wykluczenie z
          > komisji śledczej jest po prostu skandalem.
          • piotr7777 Re: ludzie - czy Was pogięło? 04.12.09, 21:59

stefan99999 napisał:

> Ale z komisji zostali wykluczeni Wasermann i Kempa, a nie
            opozycja!!!
            Zostali wybrani przez swój klub - to powinno być uszanowane. Jak
            rozumiem PO chce wybierać członków komisji z innych partii.

> Na miejsce tych uwikłanych w sprawę przyjdą inni posłowie PiS.
            W jaką sprawę są uwikłani? Jest tylko jedna sprawa, którą powinna
            wyjasnić komisja - sprawa Chlebowskiego. Cała reszta to prostackie
            odwracanie uwagi.
    • kassabian Beata Kempa to nieuk prawniczy i tuman 04.12.09, 21:14
      Podobno jest pani prawnikiem, absolwentem studiów prawniczych. A tam na pierwszym roku, jeszcze w semestrze zimowym na zajęciach z prawa rzymskiego i z łaciny uczą takiej paremii:
      "Nemo iudex in causa sua"
      Pojmuje pani to swoim pisowskim propagandowym możdżkiem, czy może wytłumaczyć to po ludzku i prosto, jak sołtys chłopu na miedzy?
      Jest pani na liście świadków do przesłuchania, i ma pani zamiar samą siebie przesłuchiwać?
      To jest głupota wrodzona, debilizm nabyty czy kpiny z podstawowych zasad prawa i logiki?
      Ciekawe co na to wszystko wybitni prawnicy, jakich wielu na tym forum.
      • piotr7777 Re: Beata Kempa to nieuk prawniczy i tuman 04.12.09, 21:23
        kassabian napisał:

> Podobno jest pani prawnikiem, absolwentem studiów prawniczych. A
        tam na pierws
        > zym roku, jeszcze w semestrze zimowym na zajęciach z prawa
        rzymskiego i z łacin
        > y uczą takiej paremii:
        > "Nemo iudex in causa sua"
        > Pojmuje pani to swoim pisowskim propagandowym możdżkiem, czy może
        wytłumaczyć
        > to po ludzku i prosto, jak sołtys chłopu na miedzy?
        > Jest pani na liście świadków do przesłuchania, i ma pani zamiar
        samą siebie pr
        > zesłuchiwać?

A czy przypadkiem Czuma nie powinien być przesłuchiwany przez
        komisję której przewodniczacym się niedawno wybrał?
        Czy przypadkiem komisja nie powstała dlatego, że niejaki Chlebowski
        zpotkał się z niejakim Sobiesiakiem? Co ma z tym wspólnego Kempa.
        Nie rozumiesz, że jedynym oskarżonym w tej aferze jest PO. I to co
        robią to wyjatkowa perfidia.

• chateau Re: Beata Kempa to nieuk prawniczy i tuman 04.12.09, 21:34
          > A czy przypadkiem Czuma nie powinien być przesłuchiwany przez
          > komisję której przewodniczacym się niedawno wybrał?
          A na jakiej podstawie? Brał udział w pracach nad ustawą hazardową czy jego
          asystent jest szefem Casinos Poland?
          • piotr7777 Re: Beata Kempa to nieuk prawniczy i tuman 04.12.09, 21:46
            > A na jakiej podstawie? Brał udział w pracach nad ustawą hazardową
            czy jego
            > asystent jest szefem Casinos Poland?

Nie - ponieważ jako prokurator generalny nadzorował śledztwa, które
            pokrywają się z zakresem prac komisji. Tak orzekli eksperci komisji.
            • chateau Re: Beata Kempa to nieuk prawniczy i tuman 04.12.09, 22:32
              Mógłbyś zacytować tych ekspertów?
        • stefan99999 Re: Beata Kempa to nieuk prawniczy i tuman 04.12.09, 21:49
          Co to znaczy "zpotkał"?

piotr7777 napisał:

> niejaki Chlebowski
          > zpotkał się z niejakim Sobiesiakiem
          • piotr7777 Re: Beata Kempa to nieuk prawniczy i tuman 04.12.09, 21:56
            stefan99999 napisał:

> Co to znaczy "zpotkał"?
            Literówska, kolego.
        • kassabian Re: Beata Kempa to nieuk prawniczy i tuman 04.12.09, 21:56
          Od kiedy jesteśmy na "ty" - bo sobie nie przypominam?
          Zaś do meritum - komisja powstała w celu wyjaśnienia toku prac nad ustawami hazardowymi w 3 kolejnych rządach - proponuję przeczytać treść uchwały powołującej komisję i określającej zakres jej zadań. Dopiero potem brylowanie tutaj na forum i udawanie, że pojmuje się logikę niektórych faktów.
          Co ma problem Czumy do komisji hazardowej - szczerze nie wiem, i raczej nie widzę szans, żeby mógł to pan jasno i oczywiście wytłumaczyć.
          Kempa i Wasserman w okresie, kiedy byli ministrami rządu Kaczyńskiego, brali udział w pracach nad tworzeniem ówczesnej ustawy hazardowej. I dziś mieliby sami siebie oceniać w tej materii? no chyba kpina w żywe oczy.
          Wspomniana przez mnie paremia łacińska to nie powiedzonko do dyskusji kulturalnej nad lampką koniaku, tylko zasada prawa, fundamentalna w każdej formie prawa materialnego i procesowego. Nie przewiduje się w niej gradacji - że to niby mało co Wasserman albo Kempa zrobili przy ustawie. Liczy się fakt, że ROBILI - pojmuje pan zasady fundamenta? Sytuacja jest zero-jedynkowa "albo-albo".
          Pojmuję fakt posiadania przez pana poglądów politycznych na określone zagadnienia - co nie powoduje zawieszenia przepisów prawa, bo nam akurat w tej sytuacji nie pasują.
          Więcej wiedzy, mnie emocji.
          • piotr7777 Re: Beata Kempa to nieuk prawniczy i tuman 04.12.09, 22:14
            > Od kiedy jesteśmy na "ty" - bo sobie nie przypominam?
            W internecie to powszechne zjawisko.

> Zaś do meritum - komisja powstała w celu wyjaśnienia toku prac nad
            ustawami haz
            > ardowymi w 3 kolejnych rządach - proponuję przeczytać treść
            uchwały powołującej
            > komisję i określającej zakres jej zadań.
            Więc PO od początku nie gra fair. To tak jakby SLD w 2003 roku
            powołał komisję do zbadania przebiegu prac nad ustawą o radiofonii i
            telewizji, wszystkich prób jej nowelizacji, wszystkich procesów
            koncesyjnych a gdzieś tak na końcu oferty złożonej przez Rywina
            Michnikowi.
            > Co ma problem Czumy do komisji hazardowej - szczerze nie wiem, i
            raczej nie wid
            > zę szans, żeby mógł to pan jasno i oczywiście wytłumaczyć.
            Chodziło mi o komisję ds. działalności CBA, w której Czuma mianował
            się przewodniczącym (bo to jego własny głos przeważył).
            > Kempa i Wasserman w okresie, kiedy byli ministrami rządu
            Kaczyńskiego, brali u
            > dział w pracach nad tworzeniem ówczesnej ustawy hazardowej. I dziś
            mieliby sami
            > siebie oceniać w tej materii? no chyba kpina w żywe oczy.
            W takim razie to kolejne naruszenie przez PO standardów
            demokratycznych.
            Komisje śledcze powinny badać działalność aktualnej władzy a nie
            tej, która była. I to nie tylko dlatego, że wielu obecnych posłów
            kiedyś było ministrami, ale przede wszystkim dlatego, że nie jest
            sztuką rozliczanie poprzedników a patrzenie rządzącym na ręce. Sejm
            powinien kontrolować władzę wykonawczą a nie być jej zbrojnym
            narzędziem.
            • trevik Re: Beata Kempa to nieuk prawniczy i tuman 04.12.09, 22:50
              > nie jest
              > sztuką rozliczanie poprzedników

niby formalnie nie, ale jakos tak smierdzi, gdy wladza wykorzystuje sluzby
              panstwowe do porachunkow z opozycja.

> Komisje śledcze powinny badać działalność aktualnej władzy a nie
              > tej, która była.

Owszem powinny. Problem w tym, ze w sprawach "wrazliwych wyborczo" a do takich
              zalicza sie hazardowa nie ma dochodzenia do prawdy a kampania wyborcza pt. kto
              kogo lepiej obrzuci. Lepiej nie bedzie,

T.
        • yanfhowah Re: Beata Kempa to nieuk prawniczy i tuman 05.12.09, 02:23
          piotr7777 Afera nie zaczela sie od Chlebowskiego.i to jest zadaniem
          komisji sprawdzic od p o c z a t k u,i tu ociera sie o PiS,,dotarlo?
    • morlis Komisja d/s afery hazardowej to jest cyrk!!!! 04.12.09, 21:23
      Ta Komisja to jest cyrk a nie Komisja. Przewodniczący Komisji jest klaunem,
      który wykonuje polecenia swojego szefa dotkniętego przez Boga geniusza - Tuska
      /Słońca Peru/. A Tusk i PO zrobi wszystko żeby nie wyjaśnić afery hazardowej.
      To SLD nie było tak bezczelne jak PO.
      Za czasów SLD wyjaśniono aferę Rywina i "starachowicką". Winni zostali
      osądzeni i wsadzeni za kraty. A Tusk i PO nie dopuści do wyjaśnienia swojej
      afery. Już "ukręcają łeb sprawie". Przewodniczący Komisji jest z PO i
      większość członków Komisji jest z PO. Mogą przegłosować wszystko. Nawet to że
      w grudniu jest Wielkanoc a nie Boże Narodzenie. Ale Obywatele polscy i tak
      kochają miłością moherową Tuska i PO. A miłość jest ślepa. Nic nie widzi i nie
      słyszy.
      • cleryka Re: Komisja d/s afery hazardowej to jest cyrk!!!! 04.12.09, 23:56
        Dla Kempy i Wasserwanny to kara,a dla nas widzów to NAGRODA! Nie chcemy
        prawdy? Prawda jest w kilku rządowych kołach pogrzebana. A więc trzeba
        grzebać głęboko sięgać.
    • czepna IV RP 04.12.09, 21:27
      Zabawne. IV RP straszy totalitaryzmem który usiłowała wprowadzić.
      • loppe Re: IV RP 04.12.09, 22:57
        Po pierwsze, IV RP to konstrukcja obydwu partii prawicowych (zresztą
        prof. z PO pierwszy użył terminu) o czym najlepiej świadczą wybiki
        głosowań w takich sprawach jak lustracja, kastracja itp.

Po drugie, dzięki butelkom z beznzyną które nam donosilas na
        barykadę usiłowania zostały pogonione
    • tepetoja no dobrze - ale czy to musi być kempa i waserman? 04.12.09, 21:30
      to już PiS nie ma nikogo po maturze?
      • pani-gienia Re: no dobrze - ale czy to musi być kempa i waser 05.12.09, 16:53
        najlepiej żeby byli tacy których wyznaczą osobiście towarzysze z PO
    • wesoly_emigrant dziwne 04.12.09, 21:34
      polska to dziwny kraj, czy jest cos zlego w ujawnieniu bilingow
      uczciwego polityka PO? nie rozumiem skad podejrzenie tej pani ze
      przez to zadanie zostali usunieci z komisji... przeciez pan grzegorz
      nie ma nic do ukrycia
      • cleryka Re: dziwne 04.12.09, 23:59
        Billingo to juz Mariusz Kamiński nagrał.A kempa i wassermanbrali udział
        w pracach nad ustawą 3 lata temu....a więc do raportu musza stanąc
        przed komisja,,a nie zadawac pytania zza stołu komisyjnego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka