aurumaga Walczy o klimat,stosy energią odnawialną. 08.12.09, 18:30 Walczy o klimat,stosy energią odnawialną. Na Antarktydzie inaczej, nie ma hołoty kaczej! Emailował zawzięcie. Stale o prezy-dęcie. Dopadły go BeBeeNy. Paprawka jakieś Ściemy. Z Torunia zapach zgubny. Dobrze, że siarkolubny. A, że był spod Sosnowca. Ta woń jemu nieobca. Komputerowy jebus. To wieje na E-rebus. Piwko na wyspie „E-rosa”. Zimne, jak cała Rossa. O zimnie marzył przeca. W robocie dokładał do pieca. Ma jak u siebie w hucie. Siarkowodoru trucie. Były tam kiedyś rośliny. Lecz wybuch był za silny. Podobnie ma tam siarki. Że spadają firanki. Surówką lawy jezioro. I w areszty nie bioro. W ogóle jest inaczej. Nie ma tam służby kaczej! Wyżej polarna świetlówka. Jaja na twardo stołówka. Za plucie polityczne. Ekshalacje wulkaniczne. Widzi pingwiny na dworze. To mówi im szczęść Boże. www.youtube.com/watch?v=prXjw4TRG34 www.youtube.com/watch?v=TemK6CF6lF0&feature=fvw Zamykajcie drzwi przed PiSLuDkami! www.youtube.com/watch?v=qz2SeEzxMuE Odpowiedz Link Zgłoś
albergied Reklama Allegro obraża katolików? KRRiT żąda pr... 08.12.09, 18:30 Trzeba nie mieć elementarnej wrażliwości etycznej i zmysłu empatii, by wykorzystywać melodię jednej z najpiękniejszych kolęd polskich do celów reklamowych. Jestem absolutnie przeświadczony, że bądź Watykan, bądź episkopaty krajowe winny zastrzec prawo posługiwania się melodiami związanymi z kulturą religijną dla celów kultu.Wyłącznie. Radio TOK FM, które ma dobre audycje publicystyczne, popełniło kompromitujący błąd, nadając bezczelnie pomyślaną reklamę. Brak szacunku dla miejsca w kulturze poszczególnych elementów tej kultury świadczy albo o daltonizmie kulturowym, albo o złej woli prymitywnych złośliwców, którzy kochają dokuczać... Odpowiedz Link Zgłoś
drabinahaha1 Re: Reklama Allegro obraża katolików? KRRiT żąda 08.12.09, 18:32 TOK FM i Gazeta to jedna lewacka banda oni to robią specjalnie, depczą wszystko i szmacą Odpowiedz Link Zgłoś
battosai Re: Reklama Allegro obraża katolików? KRRiT żąda 08.12.09, 20:07 > lewacka Zalecane byłoby jednak, abyś nie posługiwał się słowami, których znaczenia nie znasz bądź nie rozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
kapelan_rady_nadzorczej Re: Reklama Allegro obraża katolików? KRRiT żąda 08.12.09, 18:55 czy wykorzystywanie kosciolow do sprzedazy telefonii komorkowej staruszkom (Rydzyk) to jeszcze "cel kultu" czy nie?...bo jakos nie slysze protestow przeciwko temu Odpowiedz Link Zgłoś
marcingsf Re: Reklama Allegro obraża katolików? KRRiT żąda 08.12.09, 19:38 spieszę Pana powiadomić iż ta kolęda nie jest polska i nigdy nie była, została na język polski tylko przetłumaczona w latach 30tych XX wieku, oryginalnie był to XIX wieczny wiersz austryjackiego klechy Odpowiedz Link Zgłoś
rothschild Racja!Jak jestem niewierzący tak popieram prostest 08.12.09, 18:33 j.w. Odpowiedz Link Zgłoś
drakaina Katolicy na księżyc! 08.12.09, 18:34 Proponuję wysłać katolików na księżyc. Bo bezludnych wysp chyba już nie ma. Tam będą we własnym gronie i wreszcie nic ich nie będzie drażnić (oczywiście do czasu, kiedy się pokłócą o szczegóły dogmatów między sobą, ale to już nie będzie nasz problem), a my odetchniemy ze spokojem. -- Scribere necesse est Odpowiedz Link Zgłoś
rothschild Re: Katolicy na księżyc! 08.12.09, 18:39 A męska część mniejszości seksualnych na rowery! Pisarze do piór a papier toaletowy do.... drakaina jesteśmy z tobą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
borrka1 Re: Katolicy na księżyc! 08.12.09, 19:14 rothschild napisał: > A męska część mniejszości seksualnych na rowery! ze zdjętymi siodełkami::))) Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: Katolicy na księżyc! 08.12.09, 18:44 nie katolików tylko pseudokatoli, prawdziwi katolicy nie zwracają uwagi na takie bzdety Odpowiedz Link Zgłoś
normalkk Reklama Allegro obraża katolików? KRRiT żąda pr... 08.12.09, 18:39 Wiele katolikow chyba wybitnie sie nudzi i niema zadnych innych problemow skoro przeszkadzaja im takie reklamy czy tez Mikolaje nie w biskupim stroju... Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 ktos juz przegiął pałę 08.12.09, 18:40 ale mam na mysli nie tych co puscili reklamę tylko tych co to oprotestowali, a czy puszczanie kolędy jest surowo zabronione czy jak? Przeciez kosciol nie ma monopolu na puszczanie kolęd? No ludzie nie przesadzajcie. Odpowiedz Link Zgłoś
rothschild yola13 przegięła pałę 08.12.09, 18:50 yola13 napisała: > ale mam na mysli nie tych co puscili reklamę tylko tych co to > oprotestowali, a czy puszczanie kolędy jest surowo zabronione czy > jak? Przeciez kosciol nie ma monopolu na puszczanie kolęd? No ludzie > nie przesadzajcie. Babo masz tu ode mnie tekst kolędy: wigilia.pl/?Page=_53 widzisz różnicę? Odpowiedz Link Zgłoś
battosai Re: yola13 przegięła pałę 08.12.09, 20:09 Dziadu, dlaczego zatem kościół przerabia teksty piosenek objętych prawem autorskim (np. "Every Breath You Take" The Police) i wykorzystuje to coś np. na mszach dla dzieci lub młodzieży również przy okazji zbierania na tacę, czyli ewidentnie w celach zarobkowych? Odpowiedz Link Zgłoś
komarovov Re: yola13 przegięła pałę 08.12.09, 20:15 Więc mówicie battosai, że Grzegorz Perfektowicz Markowskij przegina? www.youtube.com/watch?v=0vczF2YDVuQ Nu prawilna, nu charaszo, eta niesmaczne. Odpowiedz Link Zgłoś
milu100 Reklama Allegro obraża katolików? KRRiT żąda pr... 08.12.09, 18:42 mnie ta reklama zniesmacza, rozsądne stacje nie powinny nawet tego przyjąć to emisji Odpowiedz Link Zgłoś
kapelan_rady_nadzorczej A sprzedaz telefonow komorkowych na mszach... 08.12.09, 18:45 w Czestochowie to juz nie obraza...bo to klechy zarabiaja, wiec jest OK;-) Odpowiedz Link Zgłoś
johnny_english Reklama Allegro obraża katolików? KRRiT żąda pr... 08.12.09, 18:46 temu Brudzyńskiemu to już chyba całkiem odjebało... Odpowiedz Link Zgłoś
rokal gratuluję Polsce KRRiT 08.12.09, 18:47 teraz jestem pewien, że katolikiem nie jestem i być nie mógłbym. Ciekawe, że chyba nie znam też żadnego katolika. Czy wiecie gdzie można byłoby zobaczyć jakiegoś katolika? Odpowiedz Link Zgłoś
japico Re: gratuluję Polsce KRRiT 08.12.09, 19:17 rokal napisał: > teraz jestem pewien, że katolikiem nie jestem i być nie mógłbym. > Ciekawe, że chyba nie znam też żadnego katolika. Czy wiecie gdzie > można byłoby zobaczyć jakiegoś katolika? Pewnie i masz rację, katolików w Polsce na lekarstwo, ci co się za nich podają to fundamentaliści. Odpowiedz Link Zgłoś
acc4 Gdzie są katolicy? 08.12.09, 20:04 Kiedyś zaludniali szeregi PZPR i krzyczeli "Niech żyje" przed trybuną na Placu Defilad. Odpowiedz Link Zgłoś
ilmedit Reklama Allegro obraża katolików? KRRiT żąda pr... 08.12.09, 18:47 We mnie ta reklama budzi bardzo negatywne uczucia. Jestem osobą wierzącą, bardziej chrześcijanką niż katoliczką. W kościele bywam - rzadko i zazwyczaj poza obrządkami. I nijak nie pasuję do katolickiej dewotki. Jednak reklama Allegro mnie odrzuca. Wykorzystuje kolendę, czyli dla mnie bardzo osobistą pieśń, kojarzącą się z rodziną, świętami oraz świętem religijnym i zmieniając słowa promuje to, co w ostatnich latach zniszczyło w moim mniemaniu radość ze świąt - konsumpcjonizm. Odrzuca mnie zastępowanie "bóg się dla nas rodzi" "kupuj u nas, jesteś naszym Bogiem". Dlatego gdy słyszę tę reklamę, zminiam stację radiową. No i w tym roku prezenty (po raz pierwszy od 5 lat) nie kupię na Allegro. PS. Moja opinia wcale nie oznacza, że należy żądać przerwania emisji reklamy. Jeśli klientom reklama się nie spodoba, zbojkotują firmę i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
japico Re: Reklama Allegro obraża katolików? KRRiT żąda 08.12.09, 19:10 ilmedit napisała: > We mnie ta reklama budzi bardzo negatywne uczucia. > > > Jednak reklama Allegro mnie odrzuca. Wykorzystuje kolendę, czyli dla > mnie bardzo osobistą pieśń, kojarzącą się z rodziną, świętami oraz > świętem religijnym i zmieniając słowa promuje to, co w ostatnich > latach zniszczyło w moim mniemaniu radość ze świąt - konsumpcjonizm. > PS. Moja opinia wcale nie oznacza, że należy żądać przerwania emisji > reklamy. Jeśli klientom reklama się nie spodoba, zbojkotują firmę i > tyle. Czy w takim razie nie pójdziesz do sklepu, gdzie odtwarzają kolędy, w końcu w celach marketingowych. Odpowiedz Link Zgłoś
ilmedit Re: Reklama Allegro obraża katolików? KRRiT żąda 08.12.09, 19:54 Nie pójdę, bo zakupy robię w internecie. Tylko w tym roku nie na Allegro. I choć nie podoba mi się odtwarzanie kolęd w sklepach, wolę już wersje oryginalne - z niezmienionym tekstem. Odpowiedz Link Zgłoś
albinozz Reklama Allegro obraża katolików? KRRiT żąda pr... 08.12.09, 18:49 I dobrze. Pomijając tę całą obrazę uczuć religijnych, to ta reklama była tak żenująca i irytująca, aż zęby bolały. To było gorsze niż położna Żanet Kaleta. Odpowiedz Link Zgłoś
japico Re: Reklama Allegro obraża katolików? KRRiT żąda 08.12.09, 19:03 albinozz napisał: > I dobrze. Pomijając tę całą obrazę uczuć religijnych, to ta reklama była tak że > nująca i irytująca, aż zęby bolały. To było gorsze niż położna Żanet Kaleta. To trza było iść do dentysty. Odpowiedz Link Zgłoś
ch3heg Reklama Allegro obraża katolików? KRRiT żąda pr... 08.12.09, 18:49 Działalność RM i Pro Polonii obraża moje uczucia (niekoniecznie religijne). Czy można zatem zabronić ich działalności? Odpowiedz Link Zgłoś
kruk51 Reklama Allegro obraża katolików? KRRiT żąda pr... 08.12.09, 18:50 Pan Brudzyński jest młodym i nie douczonym człowiekiem. Kolendy są twórczością świecka, ludową. Do kościołów trafiły praktycznie w ostat nim stuleciu. Kolendy i to te ładniejsze z tekstem poetyckim zyskały sobie uznanie narodu i zaczęto je śpiewać w kościołach bo innych na tę okoliczność nie było. Kolędnicy, kolędy, jasełka to kultura wywodząca się z pogaństwa. Już przed wojną II-gą światową śpiewał naród żartobli we piosneczki na melodię " w śród nocnej ciszy " i nikogo to nie obraża ło ! To co śpiewa Pani w filmiku nie jet żadnym atakiem ani obrazą ka tolicyzmu. To Pan gorliwy i nie douczony katolik robi bardzo złą atmo sferę wokół kościoła i wiernych. Odpowiedz Link Zgłoś
japico Reklama Allegro obraża katolików? KRRiT żąda pr... 08.12.09, 18:50 Ten Brudzyński to zwykły terrorysta, natomiast szef KRRiT to >katolicki< głąb ulegający każdemu terrotyście.. Odpowiedz Link Zgłoś
rothschild Prawdziwy tekst kolędy! 08.12.09, 18:51 spiewnik.wywrota.pl/18644_koledy_wsrod_nocnej_ciszy.html Odpowiedz Link Zgłoś
japico Re: KRRiT nie podoba się reklama. Bo wykorzystano 08.12.09, 18:52 funny5 napisała: > Czy ten Kolodziejski oszalal jak piss-prezes? Kołodziejski nie oszalał, on już tak ma. Odpowiedz Link Zgłoś
alakyr Jestem za 08.12.09, 18:56 Również za tym żeby wprowadzić do kodeksu karnego zapis" ...kto witając się z biskupem KK nie ucałuje pierścienia podlega arze więzienia do lat 5". Odpowiedz Link Zgłoś
kapelan_rady_nadzorczej Co oni tacy wrazliwi, ci katolicy? 08.12.09, 18:59 co wlacze komputer, albo otworze gazete, to znowu cos ich obrazilo...niebawem nie bedzie mozna wyjsc w tym kraju z domu, zeby przypadkiem jakichs wartosci religijnych nie obrazic Odpowiedz Link Zgłoś
japico Re: Co oni tacy wrazliwi, ci katolicy? 08.12.09, 19:06 kapelan_rady_nadzorczej napisał: > co wlacze komputer, albo otworze gazete, to znowu cos ich > obrazilo...niebawem nie bedzie mozna wyjsc w tym kraju z domu, zeby > przypadkiem jakichs wartosci religijnych nie obrazic jakichs wartosci religijnych - chyba żartujesz, tylko KK i jego urzędnicy potrafią się tak obrażać. Odpowiedz Link Zgłoś
lexus_400 Re: Co oni tacy wrazliwi, ci katolicy? 08.12.09, 19:30 A to dziwnym trafem pasozyci ... jak dlugo jeszcze Polacy beda ich jeszcze tolerowac? Odpowiedz Link Zgłoś
prasiek Reklama Allegro 08.12.09, 19:05 ALEŻ OCZYWIŚCIE ŻE TO REKLAMA PONIŻEJ WSZELKIEJ KRYTYKI! JAK MOŻNA SŁUCHAĆ KOLĘDY JAKO REKLAMY CZEGOŚ? I TO JESZCZE TAK STAREJ, PIĘKNEJ, NAŁADOWANEJ EMOCJONALNIE, BUDZĄCEJ JEDNOZNACZNE SKOJARZENIA. OCZYWIŚCIE, ŻE TO NIESMACZNE, GŁUPIE I NIE POWINNO BYĆ DOPUSZCZONE DO EMISJI. A TEKST ARTYKUŁU SPECJALNIE PODJUDZA DO POWYŻSZYCH KOMENTARZY TYPU: "KSIĘŻA NA KSIĘŻYC", UŻYWAJĄC SŁÓW, ŻE REKLAMA OBRAŻA KATOLIKÓW - ONA PO PROSTU ZNIESMACZA, OBURZA I ODZIERA ŚWIĘTA Z RESZTEK KLIMATU, KTÓRE OD LISTOPADA NISZCZY HANDLOWA MACHINA. Z TEKSTU WYNIKA, ŻE RUSZONO Z WIDŁAMI, ŚPIEWEM RELIGIJNYM NA USTACH I Z RÓŻAŃCAMI W RĘKU NA BARYKADY, A NIKT NIE MA TAKIEGO ZAMIARU - CHCIANO PO PROSTU ZWRÓCIĆ UWAGĘ NA TO, ŻE TAKA REKLAMA JEST NIESTOSOWNA. ALE NIE, JUŻ SUGESTIA, ŻE KONCERT MADONNY (PROSTE SKOJARZENIE - FANATYCY!), OSZOŁOMY, CIEMNOTA I INNE. CZYSTA MANIPULACJA REDAKTORA. JESTEM PEWNA, ŻE NIKOMU PRZY ZDROWYCH ZMYSŁACH TA REKLAMA SIĘ NIE PODOBA, NIE MA TAKIEJ OPCJI, ALE JAK TEN KTOŚ SŁYSZY, ŻE NIE PODOBA SIĘ ONA KATOLIKOM, TO JEMU JUŻ SIĘ PODOBA. JA SŁYSZAŁAM JĄ RAZ I WIĘCEJ NIE CHCĘ I NIE ŻYCZĘ NIKOMU, KTO ZNA I ŚPIEWA TĘ KOLĘDĘ. NIE CHODZI WCALE O KATOLIKÓW, JAK SUGERUJE TEKST, TYLKO O TO, ŻE SĄ PEWNE NORMY OBYCZAJOWE, KTÓRYCH TRZEBA PRZESTRZEGAĆ, SZANUJĄC SIĘ WZAJEMNIE. Odpowiedz Link Zgłoś
japico Re: Reklama Allegro 08.12.09, 19:14 prasiek napisała: > ALEŻ OCZYWIŚCIE ŻE TO REKLAMA PONIŻEJ WSZELKIEJ KRYTYKI! JAK MOŻNA SŁUCHAĆ > KOLĘDY JAKO REKLAMY CZEGOŚ? ...a umiesz pisać normalnie? Oszołomy są wszędzie i ty to udowadniasz. Odpowiedz Link Zgłoś
mkaczmarzyk Re: Reklama Allegro 08.12.09, 19:41 Ty człowieku jesteś bardziej nawiedzony niż rydzykowcy. Jak ci sie naprawde to badziewie tak strasznie podoba weź sobie nagraj i puszczaj dzień i noc :) Odpowiedz Link Zgłoś
samaelll Reklama Allegro obraża katolików? KRRiT żąda pr... 08.12.09, 19:07 A mnie obraża fala nienawiści która co dziennie można słyszeć w Radia Maryja i nikt nie interweniuje, KRRiT boi się ustosunkować. Wszystkich można pomawiać i obrzucać błotem, byle ni byli to księża i wiara katolicka. KRRiT nawet by się nie odezwała gdyby środowisko ojca dyrektora powiedziało ze holocaust był słuszny. Wstyd mi na to państwo, państwo wyznaniowe i państwo w którym nawet konstytucja traktowana jest jak wczorajsza gazeta gdzie się jej nie szanuje. Kilka lat temu szatańska była telefonia komórkowa dziś jest sieć wRodzinie. Przykłady można mnożyć. Odpowiedz Link Zgłoś
jagger2009 Re: Reklama Allegro obraża katolików? KRRiT żąda 08.12.09, 19:36 Drogi samaelll, duze brawa popieram cie w 100%, mieszkam od lat za granica, jestem katoliczka ale nie fanatyczka i bardzo czuje sie wzruszona kiedy w TV czy w galeriach sklepowych od poczatku grudnia kiedy sa ustawione choinki i dekoracje leca melodie koled bo Wsord Nocnej Ciszy jest koleda ogolnoswiatowa i o co tu taki krzyk ciekawa jestem czy mozna cos wreszcie zrobic aby kler przestal sie tak panoszyc a Polsk aludnosc potrafila odseperowac Boga od kleru WESOLYCH SWIAT Odpowiedz Link Zgłoś
flexxok Reklama Allegro obraża katolików? KRRiT żąda pr... 08.12.09, 19:12 Mnie ta reklama tak wkurzyła, że mam w d.... całe ALLEGRO. Robię jednoosobowy protest i nie kupię tam na święta niczego. Ucierpią na tym sprzedawcy, ale trudno. Allegro dziady! Odpowiedz Link Zgłoś
japico Re: Reklama Allegro obraża katolików? KRRiT żąda 08.12.09, 19:16 flexxok napisał: > Mnie ta reklama tak wkurzyła, że mam w d.... całe ALLEGRO. Robię jednoosobowy > protest i nie kupię tam na święta niczego. Ucierpią na tym sprzedawcy, ale trud > no. > Allegro dziady! ...a może to sam stracisz? O co tu chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
metro69 Re: Reklama Allegro obraża katolików? KRRiT żąda 08.12.09, 19:23 Najgorsze jest to ,że to nie są DZIADY! Dzięki ALLEGRO zbili furtunę i nie muszą się nikomu tłumaczyć.Kupujcie na allegro! Ja się bez tego obywam i jest mi bardzo dobrze ale pozostali prosze bardzo róbcie na nich zrzutę.Ich czerwoni rodzice kradli za komuny a teraz ich "sukinkowie" legalnie depczą naszą kuturę i tożsamość.Bydlaki! Odpowiedz Link Zgłoś
ricardo53 Hymn Polski - słowa i melodia. 08.12.09, 19:26 Tu również I Edyta Górniak oraz Lech Kaczyński profanują nasze narodowe symbole, gdyż pierwsza nieumiejętnie zaśpiewała melodię, a drugi odmówił swoją interpretację hymnu narodowego Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
penutka Reklama Allegro obraża katolików? KRRiT żąda pr... 08.12.09, 19:13 Ta pani zawodzi, a nie śpiewa, tekst jest do d..., pomijając wszystko inne, mnie by zniechęciła do zakupu czegokolwiek na Allegro. No i poza tym obrzydza piękną polską kolędę, a to przecież nie tylko pieśń kościelna, ale także element tradycji narodowej. Wiem, wiem, takie rzeczy to ściema... Odpowiedz Link Zgłoś
japico Re: A prawa autorskie 08.12.09, 19:19 euro67 napisał: > Powinni zaplacic choc prawa autorskie. Tylko komu, ludowi? Odpowiedz Link Zgłoś
tow.ortalion Re: A prawa autorskie 08.12.09, 19:33 japico napisał: > > euro67 napisał: > > > Powinni zaplacic choc prawa autorskie. > > Tylko komu, ludowi? ==================== Czarnym sukienkom ! Odpowiedz Link Zgłoś
abcd-only Re: A prawa autorskie 08.12.09, 19:42 I Chrystus niech złoży zażalenie, że mu wizerunek wykorzystali ;) Odpowiedz Link Zgłoś