zg13 bezczelny zdrajca 09.12.09, 16:54 ublizaniem polskim zolnierzom jest to, ze cos takiego posiada wciaz stopien oficerski Wojska Polskiego zdegradowac i powiesic Odpowiedz Link Zgłoś
jan_sobczak1 No michnikowszczyzno broń człowieka honoru 09.12.09, 17:00 Ten bydlak chciał żeby rosjanie rozjechali polaków czołgami ale dla michnika to bohater, tylko za to że generał i jego towarzysze pozwolili mu parę lat "poposłować" i dali mu gazetkę Odpowiedz Link Zgłoś
tokida Generale wierzę Ci. Ocaliłeś Polskę. 09.12.09, 17:42 3 lata temu na 13 grudnia umieściłem na swoim blogu tak oto tekst. Sprawę trzeba brać na chłodno. Jaruzelski nie jest bohaterem, ale wtedy kiedy trzeba było zachować się po męsku, zrobił co należało. Dzisiejsze miernoty pokroju Tuska doprowadziłyby ze strachu w podobnej sytuacji do upadku Państwa. Stan Wojenny zapobiegł anarchii i tysiącom ofiar z zimna i głodu (wtedy to były zimy). Mówiąc krótko - wyjaśnienia generała trzymają się wg mnie kupy. Ataki na niego są najczęściej przejawem chęci załapania się na pociąg do Stacji "Kombatant". ---------------------------------- www.tokida.blox.pl A poza tym uważam, że ZUS należy zlikwidować. Odpowiedz Link Zgłoś
zz26 Re: No michnikowszczyzno broń człowieka honoru 09.12.09, 18:44 jan_sobczak1 napisał: > Ten bydlak chciał żeby rosjanie rozjechali polaków czołgami ale dla michnika > to bohater, tylko za to że generał i jego towarzysze pozwolili mu parę lat > "poposłować" i dali mu gazetkę to nie komuchy daly mu gazetke pan michnik byl w komisji ktora weszla do archiwum UB i po tej wizycie panu michnikowi wszystko zaczelo isc jak z platka albo z powodu szczescia albo z powodu teczek Odpowiedz Link Zgłoś
mieszaniec-zopola Odgrzewane kotlety 09.12.09, 17:12 Te sensacje były już badane przez IPN, co należy wnosić z korespondencji generała z dr Pawłem Machcewiczem z IPN. Wynika z niej, że sprawa rewelacji Anoszkina była przedmiotem zainteresowania dr Machcewicza na przełomie roku 2002/2003, zaś wcześniej, w roku 1997 sprawą interesował się prof. Paczkowski. www.wojciech-jaruzelski.pl/show_akt.php?typ=2&id=3 Powstaje pytanie, czemu ani Machcewicz, ani Paczkowski nie nadali tej sprawie takiej rangi, pomimo, że ich wiedza była wtedy dokładnie taka sama, jak wiedza IPNu obecnie. Przypuszczam, że dr Dudek ogrzał kotlety w ramach prowadzenia empirycznego dowodu na konieczność istnienia IPNu. Nie może być rzeczą przypadku, że szum robi się w sytuacji, kiedy rozważa się likwidację tej instytucji. Nawiasem mówiąc, dr Dudek jest na państwowym wikcie. A skoro jest opłacany przez podatników, jego dochody nie powinny być tajemnicą. Prosimy o ich podanie. Odpowiedz Link Zgłoś
grymas50 Jaruzelski się broni: Nie chciałem pomocy ZSRR.... 09.12.09, 17:34 tak nienawidzilismy ludzi radzieckich, tak byliśmy przekonani co do ich klamstw. A dzisiaj? Dzisiaj nienawidzimy Ameryki. Jaki kraj będzie kolejnym?. Odpowiedz Link Zgłoś
malgoska_k ---dlaczego jaruzelski ma nochal jak Pinokio ?---- 09.12.09, 17:43 czyzby to od tych slow pelnych szczerosci i prawdy ??? Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Dobrzy sowieci odmówili złemu Jaruzelskiemu. 09.12.09, 18:58 Dudek, I love you. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Pytanie 09.12.09, 19:19 A jak sie nazywał ten szef MON-nu, ktory w 1970tym wydal Ludowemu Wojsku Polskiemu rozkaz strzelania do robotników Wybrzeża? No, ten "wielki polski patriota" co go z Razwiedki przysłali. Odpowiedz Link Zgłoś
executioner Jaruzelski się broni: Nie chciałem pomocy ZSRR.... 09.12.09, 19:44 > Treść dokumentu ujawnił na swoim blogu > historyk IPN prof. Antoni Dudek. "Historyk". Patrz url. Odpowiedz Link Zgłoś
crimen Re: Jaruzelski się broni: Nie chciałem pomocy ZSR 10.12.09, 12:28 Czy banda idiotów oskarżająca Jaruzelskiego nie zauważa, że sama sobie zaprzecza??? Arcyszpieg Kukliński został "bohaterem" dlatego, że przekazał Amerykanom informacje o zagrożeniu sowieckim dla Polski i możliwości wybuchu konfliktu światowego. Gdy to samo mówi Jaruzelski, to oczywiście nie ma racji, bo Rosjanie twierdzą co innego. Jak łatwo jest manipulować durniami. Odpowiedz Link Zgłoś