Dodaj do ulubionych

Życiński broni Piesiewicza: Media mówią językie...

• bleblecz wykończyć kolejny autorytet 12.12.09, 17:34
      Życiński i jego autorytety :D
      Kokaina i dziwki
    • oszolom.z.radia.maryja abp Życiński 12.12.09, 17:38
      to przez takich jak on ateiści i klerofoby mają używanie na kościele
      Broni przestępcy a potem na forach jeden z drugim gada ze kościół broni umaczanych.
      • pogromca_gamonia Poszol won, moherowy zwoerzaku, bo kopa dam 12.12.09, 17:40
      • mus-zek0 Re: abp Życiński 12.12.09, 17:51
        A to już ateistą w tym kraju być nie wolno?-pytam naiwnie...
        • ttiikkttaakk Re: abp Życiński 12.12.09, 17:58
          mus-zek0 napisał:

> A to już ateistą w tym kraju być nie wolno?-pytam naiwnie...

nie można, bo Ci takie "autorytety" jak piesiewicz i życiński powiedzą, ze to
          niemoralne
          • mus-zek0 Re: abp Życiński 12.12.09, 18:05
            A cha:)
            • indeed4 Re: abp Życiński 12.12.09, 18:27

Ty się tak zając nie śmiej, zobacz lepiej jak się dyskryminuje ateistów w USA !
              Pyta się ktoś w Polsce radnego w co wierzy ?

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,7354556,USA__Wojna_o_radnego_ateiste___Niewierzacy_nie_moze.html
      • wg61 Re: abp Życiński 12.12.09, 21:21
        oszolom.z.radia.maryja napisał:

> to przez takich jak on ateiści i klerofoby mają używanie na kościele
        > Broni przestępcy a potem na forach jeden z drugim gada ze kościół broni umaczan
        > ych.

Wręcz odwrotnie; dzięki takim jak ty i zaprzaniec Rydzyk...
    • bogdan331 Życiński broni Piesiewicza: Media mówią językie... 12.12.09, 17:44
      Uważaj platformo kto na ciebie wchodzi!
    • birkut44 Życiński broni Piesiewicza: Media mówią językie... 12.12.09, 17:52
      jak to przeczyta z tych półek to dopiero będzie mędrzec! Do tej pory
      swoje mądrości sprzedaje w opowiastkach typu: pewnego razu, pewna
      kobieta, jedna pani. pewnego dnia, w pewnym mieście, ktoś do mnie
      napisał list, itp, itd..
    • qwertyugazeta Życiński broni Piesiewicza: Media mówią językie... 12.12.09, 17:54
      Nikogo nie wolno wykańczać ale informować trzeba. Co? Znowu zamieść kolejną
      aferę pod dywan? Jak z biskupem Paetzem? Jak z pedofilami w sutannach z Irlandii?
      Pan Piesiewicz pełni funkcję publiczną więc totalna prywatność mu nie przysługuje.
    • prawdziwy-moher ...Jestem dumny z PO.............. 12.12.09, 17:56
      Jeszcze kilka podobnych afer i...nastepne wybory zakoncza sie po prostu niebytem po za Sejmem i Senatem.Do pracy zurnalisci.Kazdy z PO ma cos na sumieniu.Wystarczy ustac przed domem lub najblizszym cmentarzem.
    • danka2007 ..Życiński też w sukience , broni tego w sukience? 12.12.09, 17:58
      ..."kuzyn" broni "kuzyna" . "Senatory" jak te "kapłany" z Irlandii
      to połowa dewiantów.
    • wet3 Re: funny5 12.12.09, 18:00
      funny5 napisała:

> Madre slowa arcybiskupa.Brawo!!!

Jasne! Sa bardzo "madre". Wiadomo, ze wypowiada je niejaki "filozof"!
      Stuknij sie w dekiel!!!
    • losiu4 Życiński broni Piesiewicza: Media mówią językie... 12.12.09, 18:00
      kapuś broni kapusia. Jakież to piękne. Wybiórcza, nie dziwię się ze że tak
      "szlachetny" model popierasz. Wszak go znamy. Począwszy od Maleszki czy innego
      Boniego :)

Pozdrawiam

Losiu
    • sajkom Życiński broni Piesiewicza: Media mówią językie... 12.12.09, 18:05
      Kler już nie raz bronił pedofili,patrz biskup Petz,gwałcicieli patrz pan
      Prezydent Olsztyna,jest to więc następna pozycja w tej niechlubnej serii.
      Może tak więcej pokory.
    • prawdziwy-moher ..Do czego wiec namawia arcybiskup? 12.12.09, 18:06

.Uzywanie narkotykow
      .Kontakty z elementem przestepczym i prostytutkami.
      I to mowi kosciol ustami swoich biskupow?.
      • prawdziwy-moher Re: ..Do czego wiec namawia arcybiskup? 12.12.09, 18:09
        I jezeli tak maja wygladac polskie elity, to jestem pierwszy za wykopaniem elit koscielnych.
        Arcybiskupowi w sukience, spodobala sie inna sukienka.Oto ta sukienka
        www.dailymotion.com/video/xbgdml_dziwne-zabawy-senatora-piesiewicza_news
      • pies_na_prawizne Re: Wajdzik odrobinę powściagliwości 12.12.09, 18:09

Chyba nie ty, eSBek co uciekł do Francji, będziesz moralności innych
        uczył? Naucz Twego syna który uciekł do Legion Etrangere, ok?
        • gm114 Lepszy esbek który uciekł niż esbek który... 12.12.09, 18:54
          Lepszy taki skruszony esbek który uciekł niż esbek który nadal w tym kraju
          tajniaków i złodziei nadal donosi i kradnie.

Taki skruszony esbek, to ma szansę nawet do piekła nie trafić, mu się czerwona
          morda zbieleje..

Nawet bym powiedział, że świadectwo nawróconych zbiegłych esbeków ważniejsze
          jest dla Pana Boga niż świadectwo aniołów. Bo napisane w Ewangelii jest, że
          większa jest radość w Niebie z nawrócenia się JEDNEGO GRZESZNIKA niż z 99
          sprawiedliwych.

Pomyśl sobie...

Zatem czerwona morda musi wiedzieć, że czerwone mordy trafią niedługo do piekła.
          Rok, dwa, czy dziesięć - piętnaście lat, obojętne. A potem siup do piekła. Amen.
      • xeroxxx Re: ..Do czego wiec namawia arcybiskup? 12.12.09, 19:46
        Uzywanie narkotykow - tego nie wiesz - a skazujesz go za to - to groźniejsza dla nas wszystkich postawa niż jego słabość tylko - bo narkotyki trzeba mu udowodnić.
        Kontakty z elementem przestepczym i prostytutkami - tego też nie wiesz - kiedy okazały się prostytutkami - a może to kur.. tylko, okazja uczyniła z nich szantażystki - Agent Tomek też okazał się być kimś innym - a BOHATER z niego jak te ku...y. Linczujesz bez dowodów.
        Biskup mówi to co jest jego obowiązkiem - broni go przed przestępcami z mediów, wybacza mu grzeszną naturę - tyle się znamy ile nas sprawdzono. Ciebie też życie sprawdzi - poczekaj.
        I to mowi kosciol ustami swoich biskupow - nareszcie mówi sensownie - dlatego nie rozumiesz
        • chilum Re: ..Do czego wiec namawia arcybiskup? 13.12.09, 18:34
          > Uzywanie narkotykow - tego nie wiesz - a skazujesz go za to - to groźnie
          > jsza dla nas wszystkich postawa niż jego słabość tylko - bo narkotyki trzeba mu
          > udowodnić.

Używanie narkotyków póki co jest w Polsce legalne :-P.
    • kibic_rudego Jak Józef Ż ma ból to do lekarza. 12.12.09, 18:07

A porzadki to niech zacznie robic na swoim podworku.
      Amen.
    • sonqo Oto katolicka "moralność" i hipokryzja 12.12.09, 18:21
      j.w.
    • 3miastowy 'biskup' nihilista i autorytet w damskiej sukience 12.12.09, 18:27
      Zycinski nie rob zenady - Piesiewicz - autorytet? przebrany w damska
      sukienke otoczony wianuszkiem dziwek, wciagajacy kokaine? chyba na łeb
      ci padlo....
    • 3miastowy Zycinski - pedolfila tez bys bronil? bo autorytet? 12.12.09, 18:31
      coz za zakuty leb z tego Zycinskiego - skandal z ukrywaniem pedofilii w
      Kosciele powinien byc dla durnia nauczka. Jak widac, duren niczego sie
      nie nauczyl i brnie dalej - Piesiewicz sfilmowany w 'podejrzanym
      towarzystwie', przebrany w damska sukienke, wciagajacy kokaine - dla
      Zycinskiego to autorytet.... szkoda, ze tego durnia Zycinskiego stac
      jedynie na taka refleksje.....
      tacy durnie jak Zycinski przyczyniaja sie do postepujacej laicyzacji
      tego kraju.
    • isa.stern Życiński broni Piesiewicza: Media mówią językie... 12.12.09, 18:32
      Życiński ma rację, zresztą dyskusję nad tabloidyzacją języka mediów i potrzebą
      pracy nad poprawą jego stylu rozpoczęto już jakiś czas temu, szkoda, że ten
      problem pozostaje tylko w sferze dyskusji....
    • obronakonieczna nosił wilk razy kilka, ponieśli i wilka 12.12.09, 18:38
      oceniał Czerwonych, Ubeków itp. Teraz ma szansę być ocenianym przez Innych.
      Niech skorzysta z tej szansy, trochę pokory wśród styropianu też się przyda ...
    • magdalenamaria1990 Życiński broni Piesiewicza: Media mówią językie... 12.12.09, 18:57
      Bardzo dziękuje Abp Życińskiemu dzięki takim ludziom jeszcze mam
      wiarę w polski kościółi w człowieka w pełni popieram stanowisko Abp
      • darkraj Re: Życiński broni Piesiewicza: Media mówią język 12.12.09, 20:44
        magdalenamaria1990 napisała:

> Bardzo dziękuje Abp Życińskiemu dzięki takim ludziom jeszcze mam
        > wiarę w polski kościółi w człowieka w pełni popieram stanowisko Abp
        ========================== Widocznie jesteś tak stara i brzydka, że nikt nawet
        nie chce ciebie zgwałcić czy w inny brutalny sposób po "chrześcijańsku"
        wykorzystać.

Jeślibyś padła ofiarą bestialskiego napadu z pokancerowaniem buzi i ciała,
        szybciutko przestałabyś wierzyć w mitologiczne dyrdymałki.
        A gdyby cię sprzedali jak bydlę do jakiegoś zasyfiałego burdelu, bili i głodzili
        i faszerowali narkotykami, niewątpliwie zmieniłabyś ową "wiarę w człowieka".

Czywiście, wcale tobie ani nikomu tego nie życzę, ale czas otworzyć oczy i
        przestać powtarzać jak papuga ciemnogrodzkie bzdury wciskane na posiedzeniach
        kółka różańcowego.

• tomiczek7 Życiński broni Piesiewicza: Media mówią językie... 12.12.09, 19:00
      Nie znoszę Życińskiego, ale wyjatkowo ma rację. Widać, że aytirytem
      moralny to twór szctuczny, bo polityczny - to kres polityki
      bazującej na promowaniu standardów moralntych, bo one zostały już
      dawno przekroczone.
      SE nie jest bez winy, bo to co robi to już dziłaanie przywalajacei
      pochwlające szantaż - zgodnie z KK to ciężki przestępstwo.
      Co dalej SE pokaże? Sztamę z tirówkami i procent od obrotu jako
      substytut wyskiego poziomu dzienniakarstwa?
    • czyzek22 Życiński ty obrzydliwy hipokryto! 12.12.09, 19:25
      gdzie byłeś jak niszczono Alicję Tysiąc, gdzie byłeś jak gnojono
      ludzi, którzy skorzystali z in vitro, gdzie byłeś jak Rydzyk lżył i
      opluwał autorytety tylko, że niewierzące w Twojego boga? Gdzie wtedy
      byłeś upasiony hipokryto???

Ta hipokryzja, obłuda jest po prostu przerażająca! Po prostu chce
      się rzygać!
      • lech.niedzielski Zdelegalizować SLD !!! 12.12.09, 19:28
        Nie pozwolimy ukrzywdzić twórcy NSZZ "SOLIDARNOŚĆ" !!!
        Ręce zbroczone krwią niewinnych młodzianków precz od kiecek Pana
        Senatora !!!
      • fly7181 Polski katolik,to cos, czego sam Pan Bog nie.... 12.12.09, 19:32
        przewidzial....

nonsensopedia.wikia.com/wiki/Tadeusz_Rydzyk
      • xeroxxx Re: Broń go Czyzek w imie zasad! 12.12.09, 20:03
        Czyzek - jasne, że masz rację - nie wiem tylko czy to jego właśnie dotyczy - ale
        co do zasady tak masz rację - to hipokryzja tej części strony politycznej -
        którą ja popieram - bo z wszystkich innych ci mają dla mnie wad najmniej.
        Tyle, że bronić go trzeba, bo on doświadcza teraz koszmaru, który zmienił całe
        jego życie - więc jest szansa, że zobaczy problem Alicji w innym wymiarze - ale
        bronić go musimy w imię zasad, ... w imię zasad.
        Linczują go za narkotyki - tymczasem to tylko było widać - gdzie dowody? Nawet
        jeśli znaleźli w mieszkaniu kokę - to wcale nie znaczy, że ćpał wtedy i że w
        ogóle - to tylko poszlaki. A on już jest przestępcą - Zera go nimi czynią.
        Jeśli chcesz być lepszy niz on to go broń - bo bronisz podstawowych wartości
        przed zgnilizną, kołtuństwem, hipokryzją właśnie - to jest Twój obowiązek jako
        myślącego człowieka.
        Zobacz jak potwornie groźna jest to sytuacja - wyciekły materiały, lub zostały
        opublikowane, które stanowią dowody w przestępstwie szantażu.
        Już o tym pisałem wcześniej dosadnie - filmik z cfelowania 12 latka też jest
        dobrym przykładem - ale jego opublikowanie jest czymś gorszym niż sam fakt,
        który się wydarzył.
        Skazywanie ludzi w mediach, pozbawianie ich godności żeby sprzedać więcej reklam
        margaryny - jest tym o czym piszesz - rzygać się chce.
        Mam w du... to jakim był człowiekiem przedtem i czy nim był - teraz przeżywa
        wielki dramat i nikt mu nie pomaga, bo jest politykiem, ale pamiętaj, że to on
        bronił nas przed takimi jak Zero Ziobro - a teraz my go nie umiemy obronić -
        nawet jeśli mamy pretensje to w imię zasad ...k... w imię zasad brońmy go jeśli
        jesteśmy Sapiens a nie Moherus
        • ttiikkttaakk Re: Broń go Czyzek w imie zasad! 12.12.09, 20:20
          xeroxx,
          ale Piesiewicz idzie w zaparte, on jest hipokrytą i jak widać nigdy się nie zmieni.

On nie tłumaczy się w ten sposób:
          uwazam, ze uprawianie seksu to normalna sprawa,
          używam narkotyków i jestem ich zwolennikiem

on tłumaczy się tak:
          mogę posuwać dziwki bo jestem mężczyzną i mam potrzeby (oczywiscie Alicha Tysiąc
          i reszta Polaków nie ma prawa do potrzeb seksualnych)
          to nie była kokaina, to był lek

ręce opadają

> Czyzek - jasne, że masz rację - nie wiem tylko czy to jego właśnie dotyczy - al
          > e
          > co do zasady tak masz rację - to hipokryzja tej części strony politycznej -
          > którą ja popieram - bo z wszystkich innych ci mają dla mnie wad najmniej.
          > Tyle, że bronić go trzeba, bo on doświadcza teraz koszmaru, który zmienił całe
          > jego życie - więc jest szansa, że zobaczy problem Alicji w innym wymiarze - ale
          > bronić go musimy w imię zasad, ... w imię zasad.

jesteś niepoprawnym optymistą, muszę Ciebie zmartwić w realnym świecie przeżyja
          tylko realisci, Ty jesteś po prostu naiwny.
        • ttiikkttaakk Re: Broń go Czyzek w imie zasad! 12.12.09, 20:29
          teraz przeżywa
          > wielki dramat i nikt mu nie pomaga, bo jest politykiem, ale pamiętaj, że to on
          > bronił nas przed takimi jak Zero Ziobro - a teraz my go nie umiemy obronić -
          > nawet jeśli mamy pretensje to w imię zasad ...k... w imię zasad brońmy go jeśli
          > jesteśmy Sapiens a nie Moherus

jaki dramat? jaki dramat? człowieku.... to nie jest zaden dramat
          jego dramat polega co najwyzej na tym, że nie będzie już mógl pochwalić się
          byciem "autorytetem moralnym" i podpierać się "wartościami chrześcijańskimi"
          oraz to, że nie będzie już pasożytował jako senator

kasy w tesco czekają, ulice do odśnieżania również, poza tym może pracować w
          zawodzie (prawnik, promujący nepotyzm z resztą) (i tak do tego nie dojdzie),
          korona mu z głowy nie spadnie

piekło, dramat, tralalala

masz opinie o piekle i dramacie piesiewicza:

Cóż, Piesiewicz to farciarz bo widac, że o piekle to on mało wie...

myślę, że o piekle więcej od Piesiewicza( biedactwo potraktowane ponoć pigułką
          gwałtu) ma do powiedzenia umieszczony w areszcie za posiadanie jointa uczeń
          albo pierwsza z brzegu kobieta zgwałcona dzieki podaniu jej GHB, która nie może
          tego udowodnić na policji (i faktu, że jej niechciana ciąża pochodzi z czynu
          zakazanego)...

piekło i dramat Piesiewicza - wolne żarty
      • ttiikkttaakk Re: Życiński ty obrzydliwy hipokryto! 12.12.09, 20:10
        czyzek22 napisał:

> gdzie byłeś jak niszczono Alicję Tysiąc, gdzie byłeś jak gnojono
        > ludzi, którzy skorzystali z in vitro, gdzie byłeś jak Rydzyk lżył i
        > opluwał autorytety tylko, że niewierzące w Twojego boga? Gdzie wtedy
        > byłeś upasiony hipokryto???
        >
        > Ta hipokryzja, obłuda jest po prostu przerażająca! Po prostu chce
        > się rzygać!

pytasz gdzie był Życiński, kiedy szczuto kobietę z wadą wzroku, którą za
        uprawianie seksu, kościółek i państwo polskie zmusiło do donoszenia wbrew woli
        kobiety, niechcianej ciąży i oslepnięcia?
        Jak to gdzie był?
        Może na imprezie u Piesiewicza, bo jak czytamy, "Proszę zrozumieć, ja jestem
        mężczyzną
        ".

www.se.pl/wydarzenia/kraj/spowiedz-piesiewicza_122487.html
        • ttiikkttaakk Re: Życiński ty obrzydliwy hipokryto! 12.12.09, 20:12
          "autorytety moralne" maja prawo do seksu, zwlaszcza jeśli są mężczyznami

Alicja Tysiąc miała pecha, nie była "autorytetem moralnym" i nie była mężczyzną
          • xeroxxx Re: Życiński ty obrzydliwy hipokryto! 12.12.09, 21:08
            ttiikkttaakk - jestem realistą z powodu doświadczeń zyciowych. Dlatego, wiem, ze
            musimy go bronić. Zobacz sama, atakujesz mnie, badź ostro polemizujesz, a umyka
            Ci sens tego problemu, bo nie możesz pogodzić się z faktem, że on miał inne
            zdanie w sprawie Alicji - chcesz go za to ukarać, ryzykując przyzwolenie, na
            zachowania. które właśnie doprowadziły do penalizacji aborcji - ja popieram PO,
            będac skrajnym przeciwnikiem ich poglądów na "życie poczęte" i parę jeszcze
            innych kołtuństw - bo jestem realistą.
            Jeśli będziemy przyzwalać "pomyjożercom" i ich kołtuńskim czytelnikom, na
            linczowanie ludzi, bez dowodów, skazywanie na śmierć publiczną przez media i bez
            procesu, bez względu na to kim ci ludzie są - popełniamy większą zbrodnię, bo
            psujemy standardy moralne w imię niskich pobudek - zemsty. To właśnie piszesz -
            niech ma hipokryta za Alicję.
            Nie, niech ma - my cię bronimy, mimo, że się z tobą nie zgadzamy i to jest
            własnie ta moralność, o której ty zapomniałeś, to są te standardy, których
            rozumienie ci się wypaczyło - dziś ci to przypominamy, żebyś wiedział, że są
            tacy, którzy mają zasady.
            Będziemy ci przypominać, że mimo innych poglądów broniliśmy cię dla zasad.
            • ttiikkttaakk Re: Życiński ty obrzydliwy hipokryto! 12.12.09, 21:45
              > musimy go bronić. Zobacz sama, atakujesz mnie, badź ostro polemizujesz, a umyka
              > Ci sens tego problemu

z całym szacunkiem xeroxx, ale Tobie umyka następujący fakt: pomimo tego co
              spotkało Piesiewicza - on nadal pozostaje hipokrytą, czytałeś jego paranoiczne
              tłumaczenia w SE?

> musimy go bronić. Zobacz sama, atakujesz mnie, badź ostro polemizujesz, a umyka
              > Ci sens tego problemu, bo nie możesz pogodzić się z faktem, że on miał inne
              > zdanie w sprawie Alicji - chcesz go za to ukarać, ryzykując
              Nie xroxxx, nie za to, za to: że był, jest i prawdopodobnie nadal będzie hipoktytą.
              Za to. I za nic więcej. Uważam, ze to co jego spotkało to niewinny żarcik losu w
              porównaniu z tym, co tacy jak oni zafundowali np. kobiecie zgwałconej dzięki
              użyciu GHB, które nie mogą udowodnić, że zostały zgwałcone i nie mogą usunąć
              "życia poczętego"

uwazam, że dramatem jest sytuacja, w której jakiś małolat jest wyrzucony ze
              szkoły i wsadzony do aresztu a jego rodzicow nie stać na adwokata i ma
              zmarnowane zycie

piesiewicza nie spotkał żaden dramat, facet się po prostu wygłupił i właśnie
              hipokryzja go zgubiła,za to i przez to, że dalej chciał uchodzić za autorytet
              moralny i piewce wartosci chrzescijańskich - stracił tyle kasy. Jak idiota. Mógł
              poprostu wydac oswiadczenie: Szanowni państwo, jestem normalnym człowiekiem,
              uprawiam seks i mam nałogi, pragnę poinformowac, ze prawda jest taka, że mam
              wyje bane na wartości chrzescijańskie i w związku z tym, prawdopodobnie zobaczą
              państwo w mediach i internecie mnie w sukience.

Ale nie. On dalej uparcie brnie w hipokryzję. I dlatego nie zasługuje na obronę.
              Niczego ta sytuacja jego nie nauczyła.

> Jeśli będziemy przyzwalać "pomyjożercom" i ich kołtuńskim czytelnikom, na
              > linczowanie ludzi, bez dowodów, skazywanie na śmierć publiczną przez media i be
              > z
              > procesu, bez względu na to kim ci ludzie są - popełniamy większą zbrodnię, bo
              > psujemy standardy moralne w imię niskich pobudek - zemsty.

xeroxxx, człowieku ogarnij się, nikt piesiewicza nie zlinczował, niech się
              broni. Nie odbieraj ludziom prawa do wyrobienia sobie zdania na temat czy
              piesiewicz jest hipokrytą czy nie.

To właśnie piszesz -
              > niech ma hipokryta za Alicję.

????? słucham?????? aż tak Ciebie pogięło? gdzie napisałam, że niech ma za
              Alicję? Twój instynkt obrońcy każdej szumowiny i hipokryty najwyraźniej rzucił
              się Tobie na mózg.
              Fakt, uwazam, że Piesiewiczowi nie należy się obrona, ale nie za Alicje, to jego
              sprawa czy popiera prawo do aborcji czy nie, nie należy się jemu obrona, dlatego
              ze jest hipokrytą i jak widać po wywiadzie w SE - nie zamierza przestać nim być.

> Nie, niech ma - my cię bronimy, mimo, że się z tobą nie zgadzamy i to jest
              > własnie ta moralność, o której ty zapomniałeś, to są te standardy, których
              > rozumienie ci się wypaczyło - dziś ci to przypominamy, żebyś wiedział, że są
              > tacy, którzy mają zasady.

Nic mi się nie wypaczyło. I o niczym nie zapomniałam. Kto ma zasady? Piesiewicz?
              A faktycznie, właśnie je pokazał. Własnie pokazal te swoje chrześcijańskie
              moralne zasady.

Przedstawiasz sytuacje, jakg dyby SE obdarł biednego Piesiewicza ze skóry a
              ludzie zlinczowali go bezprawnie w internecie.
              A prawda jest taka, że nic takiego nie ma miejsca. Ludzie obejrzeli film (ja
              osobiście jestem wdzięczna dziennikarzom SE że zdemaskował hipokrytę
              aspirującego do bycia "autorytetem moralnym", piewce "wartości
              chrzescijańskich). Od tego są media. Od prawdy a nie ukrywania prawdy. A ludzie
              mają prawo komentowac to co widzą. to co wypisujesz xeroxxx (lincz, dramat,
              blablabla) to delikatnie mówiąc - mijanie sie z prawda. Cenzura minęła i nie wroci.
              • xeroxxx Re: Życiński ty obrzydliwy hipokryto! 12.12.09, 22:43
                ttiikkttaakk napisała:

musimy go bronić. Zobacz sama, atakujesz mnie, badź ostro polemizujesz, a umyka Ci sens tego problemu

z całym szacunkiem xeroxx, ale Tobie umyka następujący fakt: pomimo tego co spotkało Piesiewicza - on nadal pozostaje hipokrytą, czytałeś jego paranoiczne tłumaczenia w SE
                ?

- Zgadzam się w 100% - jest hipokrytą.

bo nie możesz pogodzić się z faktem, że on miał inne
                zdanie w sprawie Alicji - chcesz go za to ukarać, ryzykując

Nie xeroxxx, nie za to, za to: że był, jest i prawdopodobnie nadal będzie hipoktytą. Za to. I za nic więcej. Uważam, ze to co jego spotkało to niewinny żarcik losu w porównaniu z tym, co tacy jak oni zafundowali np. kobiecie zgwałconej dzięki użyciu GHB, które nie mogą udowodnić, że zostały zgwałcone i nie mogą usunąć "życia poczętego"

- tu się nie zgadzam, można go ukarać, za przestępstwo, a za hipokryzję potępić - ale pamiętaj, że on padł ofiarą przestępstwa podobnie - nie podobnego - podobnie jak zgwałcone kobiety - w moich postach podawałem - inne bardziej drastyczne przykłady - tymczasem, z takich postępowań "wyciekają" filmiki - teraz przełóż tę sytucję na zgwałcone i zgwałconych (mam na myśli chłopców gwałconych przez kolegów) - takie filmiki też sobie możesz w mediach, które "niby" potępiają, obejrzeć - tu właśnie się nie zgadzam z Tobą, bo bronisz jedne ofiary przestepstw, a inne piętnujesz - tu jest Twoja podwójna moralność z którą z całym szacunkiem się nie zgadzam, bo uważam że jest szkodliwa dla wszystich ofiar przestępstw tego typu - kołtun nie wybiera podniecają go "krew i łzy"

uwazam, że dramatem jest sytuacja, w której jakiś małolat jest wyrzucony ze szkoły i wsadzony do aresztu a jego rodzicow nie stać na adwokata i ma zmarnowane zycie piesiewicza nie spotkał żaden dramat, facet się po prostu wygłupił i właśnie hipokryzja go zgubiła,za to i przez to, że dalej chciał uchodzić za autorytet
                moralny i piewce wartosci chrzescijańskich - stracił tyle kasy. Jak idiota. Mógł poprostu wydac oswiadczenie: Szanowni państwo, jestem normalnym człowiekiem, uprawiam seks i mam nałogi, pragnę poinformowac, ze prawda jest taka, że mam wyje bane na wartości chrzescijańskie i w związku z tym, prawdopodobnie zobaczą państwo w mediach i internecie mnie w sukience.
                Ale nie. On dalej uparcie brnie w hipokryzję. I dlatego nie zasługuje na obronę
                Niczego ta sytuacja jego nie nauczyła.

Zgadzam się w 100% - szczególnie z kawałkiem o "wyjebanym na punkcie wartości" i z tym, że powinien przyznać, ze jest normalnym człowiekiem, który popełnia błedy, bardzo celne uwagi -
                Nie zgadzam się z ciągiem dalszym ponieważ jednak padł ofiarą przestępstwa i należy mu się obrona pomimo, że brnie w hipokryzji.

Jeśli będziemy przyzwalać "pomyjożercom" i ich kołtuńskim czytelnikom, na linczowanie ludzi, bez dowodów, skazywanie na śmierć publiczną przez media i bez procesu, bez względu na to kim ci ludzie są - popełniamy większą zbrodnię, bo psujemy standardy moralne w imię niskich pobudek - zemsty.

xeroxxx, człowieku ogarnij się, nikt piesiewicza nie zlinczował, niech się broni. Nie odbieraj ludziom prawa do wyrobienia sobie zdania na temat czy piesiewicz jest hipokrytą czy nie.

Odbieram prawo do grzebania w dowodach przestępstwa, które mogą być interpretowane na niekorzyść pokrzywdzonego, bez znajomości faktów - bez względu na to kogo to dotyczy - bo to godzi we wszystkie ofiary przestępstw - również i te, które Ty podajesz jako przykłady.

To właśnie piszesz -
                niech ma hipokryta za Alicję. - potwierdzasz powyzej.

????? słucham?????? aż tak Ciebie pogięło? gdzie napisałam, że niech ma za Alicję? Twój instynkt obrońcy każdej szumowiny i hipokryty najwyraźniej rzucił się Tobie na mózg.

(mgocham?)

Fakt, uwazam, że Piesiewiczowi nie należy się obrona, ale nie za Alicje, to jego sprawa czy popiera prawo do aborcji czy nie, nie należy się jemu obrona, dlateg o ze jest hipokrytą i jak widać po wywiadzie w SE - nie zamierza przestać nim być.

No i właśnie o to mi chodzi! Ja uważam, że należy mu się obrona, jako pokrzywdzonemu w przestępstwie - bo inaczej relatywizując, kto jest dobry według subiektywnych ocen - hipokryta lub nie - psujemy te zasady, co obraca sie potem przeciw Alicjom i innym nieszczęsnikom i nie pogięło mnie nic a nic, nie bronię, szumowiny tylko zasad - nie można większym złem walczyć z mniejszym - jeżeli piszę o standardach, to mam na myśli sposób uprawiania polityki, czy dziennikarstwa znany jako "polowanie na czarownice" - chodzi mi o schemat - jak pozwolimy na skazywanie bez sądu, vide "Niszczarka" Zero, to tak jakbyśmy cofnęli sie do stalinizmu etc
                Nie, niech ma - my cię bronimy, mimo, że się z tobą nie zgadzamy i to jest własnie ta moralność, o której ty zapomniałeś, to są te standardy, których rozumienie ci się wypaczyło - dziś ci to przypominamy, żebyś wiedział, że są tacy, którzy mają zasady.

Nic mi się nie wypaczyło. I o niczym nie zapomniałam. Kto ma zasady? Piesiewicz?

Nie to akurat nie było do Ciebie, tylko do Piesiewicza.

A faktycznie, właśnie je pokazał. Własnie pokazal te swoje chrześcijańskie moralne zasady.
                Przedstawiasz sytuacje, jakg dyby SE obdarł biednego Piesiewicza ze skóry a ludzie zlinczowali go bezprawnie w internecie.
                A prawda jest taka, że nic takiego nie ma miejsca. Ludzie obejrzeli film (jaosobiście jestem wdzięczna dziennikarzom SE że zdemaskował hipokrytę aspirującego do bycia "autorytetem moralnym", piewce "wartości chrzescijańskich). Od tego są media. Od prawdy a nie ukrywania prawdy. A ludzie mają prawo komentowac to co widzą. to co wypisujesz xeroxxx (lincz, dramat,blablabla) to delikatnie mówiąc - mijanie sie z prawda. Cenzura minęła i nie wroci.

Co innego filmik z imprezki - co innego dowód przestępstwa - no, bo do przestępstwa doszło - szantaż jest faktem, a każde przestępstwo jest popelniane z zamiarem, planowane i dokonywane - wszystkie poszlaki wskazują na to, że on był ofiarą przestępstwa - więc ocena moralności jego zachowań w trakcie popełnianego na nim przestępstwie nie powinna dokonywać się w mediach - a jeśli już do takiego faktu dochodzi, to przede wszystkim musimy pamiętać, że jest ofiarą przestępstwa - jeżeli o tym zapominamy i relatywizujemy, to dajemy przyzwolenie na sytuacje umownie określmy typu Alicja - kołtun i wstecznictwo decyduje o życiu człowieka - gazeta katolicka mówi co jest sprawiedliwe i moralne w świeckim kraju - to też media - też je popierasz? Czy nie, bo to są te złe media?

a tak w ogóle pozdrawiam, ciekawie mi się z Tobą spierało.
                xeroxxx
                • obronakonieczna Re: Życiński ty obrzydliwy hipokryto! 13.12.09, 09:00
                  Piękna polemika. Osobiście uważam, że należy piętnować tzw. autorytety za
                  hipokryzję. Może będziemy wreszcie żyć w kraju, gdzie Kobiety nie traktuje się
                  jak inkubator
            • pan-dzikus Re: Życińsk...xeroxxx? 13.12.09, 00:03
              Też mi go trochę żal...miał pecha,że to się wydało i tyle.Ale o co ten krzyk? Torturuje go ktoś? Mam wrażenie,że 80% materiału w super expresie to była wypowiedź samego Piesiewicza,kilka procent to fakty przekazane przez być może wykiwane prostytutki,które też przesadziły z tym szantażem i posypało się...Jest jakiś "moralny zakaz" informowania społeczeństwa? Chyba istota mediów to właśnie informowanie...? To co robią przyjaciele Piesiewicza to niedźwiedzia przysługa.Też mam zasady,i one mi pozwalają jedynie mu współczuć.Ale nie pozwalają mi robić "szopki okolicznościowej"z faktu,że facet sam sobie tego pecha załatwił.Szkoda chłopa.Znał zasady tego chorego świata...
              • pan-dzikus Re: Życińsk...xeroxxx? 13.12.09, 00:36
                Zal mi go "tylko trochę",bo to jednak hipokryta.
    • carla.makluski Życiński broni Piesiewicza: Media mówią językie... 12.12.09, 19:29
      Życiński był na tej samej imprezie. Niestety nie mam dowodów.
      • lech.niedzielski Re: Życiński broni Piesiewicza: Media mówią język 12.12.09, 19:39
        Nie pozwolimy ukrzywdzić twórcy NSZZ "SOLIDARNOŚĆ" !!!
        Ręce zbroczone krwią niewinnych młodzianków precz od kiecek Pana
        Senatora !!!
    • abrahadabra Życiński też wciągasz nosem? Leki... ]:) 12.12.09, 19:55
      Że co? Kolejny autorytet to się okazał picer?
      Bywa.
      Życiński no nie mów, że nie próbowałeś sexu po kokaince.
      Z Twoją pozycją powinieneś wiedzieć co się czuje zestawiając sex z
      koksikiem... ]:)
      Przecież jesteś trendy...

Zaraz, zaraz a może wy to razem z Piesiewiczem robiliście?
      Tzn. wciągaliście leki przez nos w towarzystwie masażystek?
      Ach te obolałe i zdrętwiałe kręgosłupy....
    • gostkow Życiński broni Piesiewicza: Media mówią językie... 12.12.09, 20:06
      Mówiąc o "autorytetach", miał na myśli pewnie siebie. Żałosne...
    • tychik1 Re:Nsze elity to są ślepi przewodnicy stada 12.12.09, 20:17
      Eminencjo !!!
      "To są ślepi przewodnicy ślepych!To są ludzie którzy potrzebują
      pilnie pomocy,duchowej odnowy,rekolekcji i to może właśnie że teraz
      na adwent! Takich Pasiewiczów ,Marcinkiewiczów i podobnych proszę
      Eminencjo zebrać i nauczać,tak jak na dobrego pasterza przystało i
      jeśli mają jeszcze jakikolwiek respekt do księdza biskupa!?
      ---------------------------------------------------------------------
      "Wór im kazać lepiej przywdziać,powrozem się przepasać,popiołem
      "głowy" posypać,i tą biskupią laską PO-pędzić na kolanach do
      spowiedzi! No a nie żeby jakąś okrężną drogą robić z nich jeszcze
      ofiary ? !"
      Podpisany Moher Tychik.
    • panczar Obrzydliwość sb-eckiej tradycji - czy to dziennik 12.12.09, 20:25
      ARSTWO???.
      Chore, chore, chore !!!!
      Obrzydliwe prowokacje i zbieranie "haków" to typowa esbecka robota ćwiczona
      przez kilkadziesiąt lat przez obrzydliwych kundli peerelowskich. Różne młode
      szambonurki z ipeen pewno widzą w tym swoją szansę podobnie jak "twórcy" tego
      "dokumentalnego szamba" widzieli swoją bezpieczną drogę kariery. Jeśli ta
      logika teraz ma tryumfować nad zdrowym rozsądkiem, to rzeczywiście otwartą
      staje się refleksja czy warto było się z tego g.wna wygrzebać i czy Ci dla
      których wydawało się, że warto -zasługują na to.
      • 3miastowy senator? z dziwkami przebrany w damska sukienke? 12.12.09, 20:33
        no wybacz czlowieku - toz ten czlowiek ma powazne problemy ze soba -
        czy ktos mu kaze byc senatorem? toz swoim postepowaniem kompromituje
        instytucje, ktora reprezentuje. Piesiewicz mial 12 miesiecy by po
        cichu odejsc z polityki. Nie wykorzystal swojej szansy - to teraz
        niech ma do siebie pretensje. Dziennikarze wypelniaja swoja role -
        dobrze by wyborcy wiedzieli na kogo glosuja - na plakacie 'etosowy'
        autorytet a po kryjomu otaczajacy sie dziwkami fetyszysta...... no
        wybacz ale wyborcy maja prawo do tej wiedzy. Raz jeszcze przypomne -
        Piesiewicz jest osoba publiczna na wlasne zyczenie
        • droch Re: senator? z dziwkami przebrany w damska sukien 12.12.09, 21:05
          Dokładnie tak - wyborcy mają pełne prawo znać postawę moralną każdego
          z "wybrańców". Zapłacił pół miliona szantażystom? A gdyby wywiad
          rosyjski miał te materiały, to czy poszedłby na współpracę w zamian za
          milczenie?
          Bronię p. Piesiewicza jako człowieka, ale bardzo surowo oceniam go
          jako polityka.
          • 3miastowy Re: senator? z dziwkami przebrany w damska sukien 12.12.09, 21:26
            no wiec wlasnie - mial 12 miesiecy by po cichu odejsc z polityki i
            uniknac wrzawy na swoj temat. Ale nie, wybral pranie brudow w swietle
            jupiterow, na lamach brukowcow. To jego wybor. Na wlasne zyczenie
            jest osoba publiczna - jesli nie potrafi zrozumiec, ze osoba pelniaca
            funkcje senatora nie powinna zadawac sie z prostytutkami, wciagac
            kokainy czy paradowac w damskich sukienkach to tym gorzej dla niego.
            Ten czlowiek to nadal Senator RP...... im predzej zlozy mandat tym
            lepiej dla niego. Symptomatyczne jest to, ze na policje zglosil sie
            dopiero wtedy gdy skonczyla mu sie kasa..... wczesniej poki mogl
            oplacal szantazystow. Taki czlowiek NIE MOZE pelnic funkcji
            PUBLICZNYCH.
            • tomiczek7 Re: senator? z dziwkami przebrany w damska sukien 12.12.09, 22:00
              Prawdopodobnie jest silnie uzależniony od kokainy - kompletnie
              odleciał
              • tomiczek7 Re: senator? z dziwkami przebrany w damska sukien 12.12.09, 22:02
                ale zagadzam się popełnił błąd, że zapłacił szanatażystom zamiast od
                razu zgłosić na policję i natychmiast złozyć mandat senatorski,
                wtedy m,ógłby spowodwać utajnienie śledztwa.
                Prawdopodobnie uwierzył w stworzoną przez siebie aurę autorytetu
                moralnego, to przykre
            • ttiikkttaakk Re: senator? z dziwkami przebrany w damska sukien 12.12.09, 22:04
              3miastowy napisał:

> no wiec wlasnie - mial 12 miesiecy by po cichu odejsc z polityki i
              > uniknac wrzawy na swoj temat. Ale nie, wybral pranie brudow w swietle
              > jupiterow, na lamach brukowcow. To jego wybor. Na wlasne zyczenie
              > jest osoba publiczna - jesli nie potrafi zrozumiec, ze osoba pelniaca
              > funkcje senatora nie powinna zadawac sie z prostytutkami, wciagac
              > kokainy czy paradowac w damskich sukienkach to tym gorzej dla niego.

> Ten czlowiek to nadal Senator RP...... im predzej zlozy mandat tym
              > lepiej dla niego. Symptomatyczne jest to, ze na policje zglosil sie
              > dopiero wtedy gdy skonczyla mu sie kasa..... wczesniej poki mogl
              > oplacal szantazystow. Taki czlowiek NIE MOZE pelnic funkcji
              > PUBLICZNYCH.

Tutaj nawet nie o to chodzi, że nie może. Może. Ale niech nie udaje przy tym
              świętego niewiniątka. Bo wtedy jest tylko i wyłącznie niegodnym zaufania,
              zakłamańcem, hipokrytą.

Piesiewicz mógł podejść do tego na luzie ale wolał zrobić z siebie idiotę - jego
              problem, wybrał, że do końca bedzie grał autorytet moralny i bycie piewcą
              wartości chrzescijańskich - zapłacił za to pół miliona i dobrze - GŁUPOTA
              KOSZTUJE - nie tylko pieniądze, ale też ludzki szacunek)

I dalej w to brnie, linia obrony jaką przyjął w SE jest idiotyczna i pełna
              hipokryzji.

• 3miastowy Re: senator? z dziwkami przebrany w damska sukien 12.12.09, 22:31
                ttiikkttaakk napisała:
                > Piesiewicz mógł podejść do tego na luzie ale wolał zrobić z siebie
                idiotę - jeg
                > o
                > problem, wybrał, że do końca bedzie grał autorytet moralny i bycie
                piewcą
                > wartości chrzescijańskich - zapłacił za to pół miliona i dobrze -
                GŁUPOTA
                > KOSZTUJE - nie tylko pieniądze, ale też ludzki szacunek)
                >
                > I dalej w to brnie, linia obrony jaką przyjął w SE jest idiotyczna
                i pełna
                > hipokryzji.
                >

Piesiewicza kompromituje fakt, iz ulegl szantazystom i przez ostatnie
                12 miesiecy placil im ogromne pieniadze, na policje zglosil sie
                dopiero gdy skonczyla mu sie kasa....
                jedynym rozwiazaniem jest zlozenie mandatu senatorskiego, jak sam na
                to nie wpadnie, zapewne przekonaja go do tego koledzy i kolezanki z
                Senatu.
                "- Przyszli panowie, którzy doskonale znali moje oświadczenie
                majątkowe. To było działanie z chęci zysku. Chcieli wyciągnąć ode
                mnie jak najwięcej pieniędzy. Dwukrotnie uległem szantażystom.
                Oddałem im wszystko, co nie należało do żony (wg RM FM chodzi o pół
                mln zł). Kiedy zwrócili się do mnie trzeci raz po pieniądze,
                powiadomiłem policję i prokuraturę. "

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka