troll_bagienny Tak się kończą mieszane małżeństwa 08.01.10, 13:31 Może jednak należałoby pomyśleć czasem głową, a nie dać się wieść ślepo popędowi? Mniej by było z tego cierpienia, zwłaszcza dla dzieci, które niczemu nie są winne, że mają takich, a nie innych rodziców. Nie współczuję facetowi, bo będąc człowiekiem oczytanym, wykształconym i zapewne obytym, powinien wiedzieć, jakie są kobiety niemieckie. A są maksymalnie wyzwolone i zdeterminowane, jeśli facet nadepnie im na odcisk. Miły pan-tatuś powinien też zauważyć różnicę w mentalności i tradycjach pomiędzy naszą ojczyzną, a Heimatem. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius To zadne mieszane malzenstwo lecz niemieckie 08.01.10, 22:53 Herr Pomorski przyznal sie do niemieckiego pochodzenia i zadeklarowal jako NIEMIEC, przyjawszy obywatelstwo NIEMIECKIE. Odpowiedz Link Zgłoś
polskitata W polsce z rodk też nie wygra zob. film tato i sąd 08.01.10, 13:35 cz.1 www.youtube.com/watch?v=fciOXendAwccz.2 www.youtube.com/watch?v=cEED4sMTRwk więcej jak to się robi w Polsce na kanale www.youtube.com/prawodziecka Odpowiedz Link Zgłoś
sedaluk Ludzie, gdybyscie wiedzieli..... 08.01.10, 13:36 jaka jest sytuacja tej matki, co ona przeszla.... Pan Pomorski ma przynajmniej powolanie , cel w zyciu , grzeje sie w blasku swego meczenstwa i jest podziwiany przez wielu za walke z germanizatorami polskich dzieci. Po niemiecku to on zawsze lepiej umial, jak wielu rodowitych Niemcow. Szantazowanie dyskryminacja na tle narodowosciowym mozna w szkolach niemieckich nauczycieli- do pewnego stopnia to zawsze skutkuje. Odpowiedz Link Zgłoś
reformator10 Polski rodzic przegrał proces z Jugendamtem 08.01.10, 13:37 panie wojciechu. rozumiem pana rozgoryczenie bo tez sie o niemcy otarlem a teraz juz mieszkam w wolnej kanadzie. moja rada zrobil pan pare bledow w zyciu i terez trzeba zaplacic -po co pan studiowal te germanistyke ? -czy w polsce nie bylo ladnych dziwczyn zeby brac szwabke za zone -jak pan sie zorientowal to po co miec dzieci z niemka z powazaniem obershtumfurer aus kanada a z niemcami bedzie ciazko wygrac Odpowiedz Link Zgłoś
exxon123 W wolnej Kanadzie? Hahahaha... 08.01.10, 14:13 reformator10 napisał: > panie wojciechu. > rozumiem pana rozgoryczenie bo tez sie o niemcy otarlem a teraz juz > mieszkam w wolnej kanadzie. A to bardzo ciekawe... Mam znajomego, ktory jako dziecko z rodzicami wyemigrowal do Kanady. Urzednicy po intformacji ze szkoly wydali rodzinie ZAKAZ rozmawiania z dzieckiem po polsku, także w domu. To był kontrolowane. Umotywowano to tym ze dziecko robi małe postępy w szkole i zbyt wolno uczy się angielskiego. Co ciekawe, równocześnie nie było problemu żeby wprowadzić inny obcy język - francuski. Skutek jest taki że chłopak mówi płynnie po angielsku i francusku a po polsku duka pare słów mimo, że oboje rodzice Polacy. Odpowiedz Link Zgłoś
reformator10 Re: W wolnej Kanadzie? Hahahaha... 08.01.10, 14:32 w kanadzie jaka by nie byla bieda, ale nie ma tyle nacjonalizmu co w niemczech i nie ma czegos takiego jak jugendamt cos takiego to moze by sie zdazylo predzej w usa po tej stronie wody ale nie w kanadzie. jugendamt to jest przejaw NACJONALIZMU niemieckiego opartego na niemieckiej bucie i wyzszosci nad innymi rasami i nacjami eg. prababka nie mogla zniesc ze jej wnoczki szwargotaja po polsku ci ludzie zyja jeszcze w sredniowieczu i ich sie nie zmieni takcy sa starzy zakorzenieni niemcy Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Autentyczne zdarzenie z Niemiec: 08.01.10, 14:38 Mój znajomy, noszący typowo niemieckie imię i nazwisko, urodzony w Polsce i mówiący nienaganną polszczyzną, posiadający w domu polski księgozbiór i podający w domu typowo polskie potrawy (np. barszcz) opowiadał mi taką historię: Poszedł do logopedy, bo jeden z jego synów jąkał się. Logopeda powiedział: Herr ....! Pański syn dlatego się jąka, że musi zawsze podjąć decyzję, w jakim języku się odezwać. Niechże Pan się zdecyduje na JEDEN stale używany język. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Ten twoj biedny ojciec... 08.01.10, 16:19 MUSIAL MIEC z toba klopoty,BARANIE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Re: Ten twoj biedny ojciec... 08.01.10, 20:31 Zamknij mordę, chamie z Białorusi! Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: W wolnej Kanadzie? Hahahaha... 08.01.10, 14:39 reformator10 napisał: > w kanadzie jaka by nie byla bieda, > ale nie ma tyle nacjonalizmu co w niemczech > i nie ma czegos takiego jak jugendamt > cos takiego to moze by sie zdazylo predzej w usa po tej stronie wody > ale nie w kanadzie. > jugendamt to jest przejaw NACJONALIZMU niemieckiego > opartego na niemieckiej bucie i wyzszosci nad innymi rasami i nacjami > eg. prababka nie mogla zniesc ze jej wnoczki szwargotaja po polsku > ci ludzie zyja jeszcze w sredniowieczu i ich sie nie zmieni > takcy sa starzy zakorzenieni niemcy *********** Czlowieku jak nie posiadasz wiedzy na ten temat tylko wlasna wyobraznie oraz populizm ktory tu glosisz, wiec nie osmieszaj sie na forum. Tu sie licza fakty, a nie bujna wyobraznia, czy wlasna interpretacja czegos czy kogos przez kogos. Ten temat nie dotyczy Canaday, czy wuja sama z za oceanu. ------------------------------------------------------------------ Odpowiedz Link Zgłoś
reformator10 Re: W wolnej Kanadzie? Hahahaha... 08.01.10, 14:59 widzisz czlowieku i tu sie mylisz. sa kraje na swiecie co sie potrafia postawic ponad podzialami, tzw multikulturowe np Kanada czy USA. chodz i tu rasismu i nacjonalizmu nie brakuje ale to co jest miedzy Polska i Niemcami to przechodzi wszelkie wyobrazenia. I stad czarno widze przyszlosc europy. A moze ten caly watek to jest kij w mrowisko poto zeby EU rozbic A komu na tym moze zalezec. Tylko Ameryce !!! Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: W wolnej Kanadzie? Hahahaha... 08.01.10, 15:09 reformator10 napisał: > widzisz czlowieku i tu sie mylisz. > sa kraje na swiecie co sie potrafia postawic ponad > podzialami, tzw multikulturowe np Kanada czy USA. > chodz i tu rasismu i nacjonalizmu nie brakuje > ale to co jest miedzy Polska i Niemcami to przechodzi wszelkie > wyobrazenia. > I stad czarno widze przyszlosc europy. > A moze ten caly watek to jest kij w mrowisko poto zeby EU rozbic > A komu na tym moze zalezec. > Tylko Ameryce !!! ************ Wymien mi kraje ktore zyja w symbiozie i przyjazni z Polska, znasz jakies? Jedynie co Niemcy probuja wyjsc Polsce na przeciw a mimo tego to sie nie udaje. Jak juz wspominasz nha gorze, Hameryczka pluje w twarz Polsce a mnimo tego Polska lgnie do Hameryczki? Na czym to polega i od czego jest to zalezne? Odpowiedz Link Zgłoś
reformator10 Re: W wolnej Kanadzie? Hahahaha... 08.01.10, 15:24 ja tu chce ci pokazac ze wlasnie w tym jest caly pies pogrzebany. europa jest skostniala stad wyszly 2 wojny swiatowe. a wkrotce moze byc 3 cia jak sie tam nie opamietacie. Tak to widac z mojej strony i nie jest to tylko moja opinia bo juz mi nawet hindus znajomy proboje przekonac jak sie z nim kluce ze europa stoi wyzej cywilizacyjnie od ameryki. zreszto niedawno mieliscie wojne w jugoslawi o czym racze przypomniec. czym sie roznicie od tych czarnochow, hindusow, pakistanczykow, czy arabow jak nie potraficie zyc miedzy soba. kto na tym kozysta i czy nie tracicie przez ta zasciankowosc i krotkowzrocznosc. ja wiem ze my idziemy do niemcow szczeze i chcemy sie pogodzic z nimi ale co jak jest wielu ktorzy to burza tez mialem wielu ludzi przyjaciol w niemczech i dobrze o nich mysle byc moze prawo niemieckie jest zle nacjonalistyczne i trzeba go zmienic w wolnej europie jaka chcecie stworzyc takie prawo trzeba zmienic i domagac sie takich zmian po to jest Trybunal Europejski. Chcecie zyc jak brat w bratem a nie jak wilk z kotem to wyjscia nie ma. NIe jest to latwy process zeby sie pogodzic. Jest jedno powiedzienie Zgoda buduje a niezgoda rujnuje Zaden jezyk czy kultura nie powinna byc stawiana ponad inna To jest zapisane w konstytucji Kanady Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: W wolnej Kanadzie? Hahahaha... 08.01.10, 20:57 reformator10 napisał: > ja tu chce ci pokazac ze wlasnie w tym jest caly > pies pogrzebany. europa jest skostniala stad wyszly > 2 wojny swiatowe. a wkrotce moze byc 3 cia jak sie > tam nie opamietacie. > Tak to widac z mojej strony i nie jest to tylko moja opinia > bo juz mi nawet hindus znajomy proboje przekonac jak sie z nim > kluce ze europa stoi wyzej cywilizacyjnie od ameryki. > zreszto niedawno mieliscie wojne w jugoslawi o czym racze > przypomniec. > czym sie roznicie od tych czarnochow, hindusow, pakistanczykow, czy > arabow jak nie potraficie zyc miedzy soba. > kto na tym kozysta i czy nie tracicie przez ta zasciankowosc i > krotkowzrocznosc. > ja wiem ze my idziemy do niemcow szczeze i chcemy sie pogodzic z nimi > ale co jak jest wielu ktorzy to burza > tez mialem wielu ludzi przyjaciol w niemczech i dobrze o nich mysle > byc moze prawo niemieckie jest zle nacjonalistyczne i trzeba go > zmienic > w wolnej europie jaka chcecie stworzyc takie prawo trzeba zmienic i > domagac sie takich zmian > po to jest Trybunal Europejski. > Chcecie zyc jak brat w bratem a nie jak wilk z kotem to wyjscia nie > ma. > NIe jest to latwy process zeby sie pogodzic. > Jest jedno powiedzienie > Zgoda buduje a niezgoda rujnuje > Zaden jezyk czy kultura nie powinna byc stawiana ponad inna > To jest zapisane w konstytucji Kanady ************ Czlowieku z Canady, jak wuj sam z za oceanu z swoim ferainem bedzie trzymal swoje palce z swoim ferainem daleko od Europy zapewniam cie, w Europie i na swiecie (wyjmuje tu mozliwosc kontynentu amerykanskiego) bedzie spokoj. Jak wiemy wuj sam z za oceanu juz niecierpliwie cwiczy swoj ferain na ulicach Washington'u o tym donosza juz sami jankesi na blogach i na forach, wiec Washington moze stac sie mu za ciasny i kto wie czy nie przeniesie swojej rozgrywki z wlasnym spoleczenstwem poza granice Hameryczki? Ostatnie spektakle z za oceanu duzo o tym mowia i prowokuja. Poniewaz Hameryczka nie ma zadnego wyjscia jak przyznac sie do bankructwa, ktore sie nieuchronnie zbliza. Jak myslisz przyzna sie wuj z za oceanu ze jest bankrutem? Nie sadze i tu wisi znowu nad nami w swiecie grozba zawiruchy. A na czyja modle i na czyje zyczenie przed 70 laty wyszla zawitrucha? Jak widzisz historia w pewnych kolach zatacza kregi i tym razem moze je zatoczyc. Popytaj sie tych osob, ktorzy przezyli tamte czas i byli zainteresowani w owych czasach swiatowa polityka, niech ci opowiedza jak bylo, bo historia narzucona przez aliantow nie bardzo chce ta sprawe jasno powiedziec przy zamknietych archiwach na przeszlo sto lat od daty zakonczenia wojny, co przez to (zamkniecie archiw na 100 lat) ukryc chca alianci? ---------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 droga Niemko, plujaca na Polakow na polskim forum 08.01.10, 18:02 chetnie dowiedzialabym sie od ciebie jakiez to kraje "zyja w symbiozie i przyjazni z Niemcami". Holandia? Austria? Wielka Bytania? USA? Rozumiem, ze Francuzi uwielbiaja Niemcow, Hiszpanie nie wyobrazaja juz sobie zycia bez nich zwlaszcza na Majorce. Zapomniala o Chinach i Rosji. Przyjazn z Chinami sie skonczy, kiedy kradna i skopiuja ostatnia technologie. Zostanie Rosja. Rosjan przeciez Niemcy uwielbiaja. Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed To nie jest "droga Niemka" tylko Tania Rosjanka 08.01.10, 20:36 przy czym niekoniecznie chodzi o imię. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: W wolnej Kanadzie? Hahahaha... 08.01.10, 14:46 no ty to masz dopiero nawalone :) jedyne co dziecko przeczytalo o jugendamtach to te posty ? Niemieckie przedszkola to pewnie namiaski krematoriow :) ? Odpowiedz Link Zgłoś
reformator10 Re: W wolnej Kanadzie? Hahahaha... 08.01.10, 15:09 mialem znajomych dawno kiedys co przyjezdzali do niemiec na tzw pochodzenie. zal mi bylo tych ludzi bo wiem przez co musieli przejsc i jak ich niemcy trakowali. przywiezli polskie dzieci do hanoveru i zaraz do niemieckich szkol a oni na socjal i czekali na prace. wybrali niemcy jako ojczyzne i ich polskie zycie sie skonczylo. nie wiem co sie z nimi dalej dzieje bo to bylo dawno jeszcze przed zjednoczeniem niemiec. ci ktorzy wtedy w niemczech nie zalatwili pobytu wyjechali do kanady znam wiele rodzin i chwala sobie ta decyzje. ale sa i tacy ktorzy by woleli zostac w europie czesc wyjechala do usa i tym sie dzieje jeszcze lepiej z tego co widze w Niemczech jest ciezki kawalek chleba i ta nienawisc i poczucie ze jest sie kims gorszym. to nie do pomyslenia tu w Kanadzie !! a najlepiej to wogole bylo z polski nie wyjezdzac ale kto to wiedzial ze tak sie sprawy potocza Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: W wolnej Kanadzie? Hahahaha... 08.01.10, 15:25 no tak , dzieci musialy isc do szkoly - straszne . dali im socjal - tragedia (mogli spac pod mostem) . W kanadzie do szkoly nikt nie chodzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
reformator10 Re: W wolnej Kanadzie? Hahahaha... 08.01.10, 15:55 problem jest ze polacy za DM oddali swaja polskosc. Czy nie rozumiesz ? W kanadzie to sie jest z wyboru i nikt ci nie powie ze jestes Pole !!! Odpowiedz Link Zgłoś
exxon123 W Kanadzie to ty chyba palcem na mapie byles 08.01.10, 15:27 A juz na pewno Quebecu to na oczy nie widziales... Opowiedz jaka jest sytuacja indiancow w tej wspanialej nultikulturalnej Kanadzie? W Edmonton i Calgary widzialem - zapijaczeni, biedni ludzie mieszkajacy w przyczepach. Tyle w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
reformator10 Re: W Kanadzie to ty chyba palcem na mapie byles 08.01.10, 15:46 nie bylem w kanadzie juz 12 lat. teraz jestem w ameryce. ale zgadzam sie co do tego. Kanada tez ma swoje bagno. Ale polakow to sie w miare dobrze traktowalo. Bo ostatnio rasizm tez sie wzmogl jak zamordowali emigranta w Vancouver. Nie porownoj Indian do Polakow OK. Odpowiedz Link Zgłoś
reformator10 Re: W Kanadzie to ty chyba palcem na mapie byles 08.01.10, 16:14 kanadole angielscy i francuscy sie zra ze soba jak niemcy z polakami. i tyle w temacie. w ameryce francuzi sa i byli tez dyskryminowani przez wieki np zeslali ich na bagna w luizjanie. Odpowiedz Link Zgłoś
ontos2 Niestety, stworzył się pewien niebezpieczny 08.01.10, 14:00 precedens. Pamiętacie sprawę samosądu francuskiego ojca nad Niemcem ( domniemanym napiszę, gdyż sąd niemiecki go uniewinnił )? www.pardon.pl/artykul/9927/porwal_morderce_i_gwalciciela_swojej_corki_kolejny_msciciel Odpowiedz Link Zgłoś
pepe1569 Re: Niestety, stworzył się pewien niebezpieczny 08.01.10, 16:33 ontos2 napisał: > precedens. Pamiętacie sprawę samosądu francuskiego ojca nad Niemcem ( > domniemanym napiszę, gdyż sąd niemiecki go uniewinnił )? jaki precedens? jaki niebezpieczny? czy ty w ogole wiesz, co komentujesz? czego dotyczyla ta sprawa? co chcesz udowodnic przywolujac tutaj tragiczna historie tego "samososadu"? wiesz w ogole, dlaczego sad niemiecki nie wydal wtedy francuzom tego niemca? wiesz jakie byly reakcje w nimeczech po tym "samosadzie"? nie rob ludziom wody z mozgu i najpierw sie zastanow, zanim cos napiszesz. wystarczy, ze dziennikarze niezle maca w komentowanej tu sprawie (juz samymi naglowkami). Odpowiedz Link Zgłoś
ontos2 Jak dziecko. 08.01.10, 20:03 Pytanie za pytaniem. A co ty wiesz? Jaką materialnoprawna przesłanka posłuzył sie niemiecki urzad do egzekwowania porozumiewania sie miedzy najblizszymi w j. niemieckim? Odpowiedz Link Zgłoś
pepe1569 Re: Jak dziecko. 08.01.10, 21:20 ontos2 napisał: > Pytanie za pytaniem. A co ty wiesz? Jaką materialnoprawna przesłanka posłuzył > sie niemiecki urzad do egzekwowania porozumiewania sie miedzy najblizszymi w j. > niemieckim? dyskutujemy o decyzji sadu rodzinnego czy o procesie cywilnym? moze przeczytaj artykul ze zrozumieniem (o ile potrafisz) zanim zaczniesz dyskutowac. poza tym, mimo ze ten artykul tego nie dotyczy, jest w nim jak byk napisane, ze sad rodzinny wlasnie takiego nakazu nie nalozyl. Odpowiedz Link Zgłoś
el_ruchaterro Polski rodzic przegrał proces z Jugendamtem 08.01.10, 14:18 I dobrze. Potencjalnie o dwóch zakompleksionych Polaków mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
champagne_fr_2 we francji francuzi wykanczaja torturuja polakow.. 08.01.10, 14:27 dlaczego blokujecie prawdę...tu może w każdej chwili dojść do tragedii............ przez to ze niektóre administracje francuskie i współpracujący z nią przestępcy bawią się naszym ZDROWIEM ŻYCIEM................ czy popieracie RASIZM DYSKRYMINACJE TORTURY WYKAŃCZANIE ZABIJANIE I TO Z PREMEDYTACJA I STRASZLIWYM OKRUCIEŃSTWEM INWALIDÓW KOBIETY DZIECI..... TO JEST UKRYWANIE BLOKOWANIE PRAWDĘ RASIZM TORTURY DYSKRYMINACJE WYKAŃCZANIE LUDZI.... ŻYJE-MY W CIĄGŁYM LEKU O SIEBIE I RODZINĘ.... BYLEM I JESTEM ZASTRASZANY I POWIEDZIELI ZE JAK SIĘ NIE ZAMKNĘ TO MNIE I MOJA RODZINĘ WYKOŃCZA.... TO TYLKO MAŁY PROMIL WYCINEK PRZESTĘPSTW RASISTÓW KRYMINALISTÓW KTÓRZY TO ZE STRASZNYM OKRUCIEŃSTWEM I PREMEDYTACJA ZADAJĄC STRASZNE CIERPIENIE DYSKRYMINUJĄ WYKAŃCZAJĄ ZABIJAJĄ I.T.P. ZA TO ZE SIĘ JEST POLAKIEM KATOLIKIEM INWALIDA KOBIETA DZIECKIEM...... JEST ICH CAŁY ŁAŃCUCH I JEDEN Z POSŁÓW DO SEJMU FRANCUSKIEGO KTÓRY JUŻ PONAD 4 LATA UKRYWA PRZESTĘPSTWA PRZEKRĘTY I ZABIJAJĄ NAS I NIE TYLKO W BIAŁYCH RĘKAWICZKACH PONIEWAŻ NIE UDAŁO IM SIĘ NAS NASTRASZYĆ TO SA TERAZ W STANIE ZABIĆ I ZABIJAJĄ MYŚLĄC ZE MAJA DO TEGO PRAWO.. TO JEST GORSZE OD EUTANAZJI..... JESTEŚMY NA SKRAJU WYTRZYMAŁOŚCI ZE WZGLĘDU NA CHOROBĘ I CIERPIENIE KTÓRE MUSIMY JUŻ OD WIELU LAT ZNOSIĆ PONIEWAŻ CAŁY ŁAŃCUCH CHCE UKRYĆ SPRAWY KRYMINALNE.... POSEŁ DO SEJMU FRANCUSKIEGO I MAIRE W MIEJSCOWOŚCI W KTÓREJ MIESZKAM I KAŻDY INNY MA OBOWIĄZEK ŚCIGANIA RASIZM DYSKRYMINACJE KRYMINALISTÓW I OTRZYMAŁ TAKI LIST Z ZAWIADOMIENIEM I BYŁ TO LIST POLECONY Z POTWIERDZENIEM ODBIORU KTÓRY OTRZYMAŁ...... MOŻNA DŁUGO PISAĆ ALE STRASZNE CIERPIENIE NIE POZWALA JUŻ MI PISAĆ I PISZE NIESKŁADNIE PONIEWAŻ JEST TAKI OGROMNY BÓL I NAWET MORFINA NIE STĘPIA GO NIERAZ NIE ŁAGODZI A JAK TAK TO NIEDŁUGO DZIAŁA..... OTO MAŁY PROMIL WYCINEK ZA CO NAS WYKAŃCZAJĄ ZADAJĄ CIERPIENIE I W KAŻDEJ CHWILI MOŻNE NASTĄPIĆ ZGON.....ZA CO SA TE ADMINISTRACJE I WSPÓŁPRACUJĄCY PRZESTĘPCY ODPOWIEDZIALNI........ RASIZM TORTURY ZABIJANIE POLAKÓW INWALIDÓW KOBIETY DZIECI ZE STRASZLIWYM OKRUCIEŃSTWEM I PREMEDYTACJA PRZEZ NIEKTÓRE ADMINISTRACJE FRANCUSKIE .... BRAK DEMOKRACJI I NIE PRZESTRZEGANE PRAWA CZŁOWIEKA WE FRANCJI...... RATUNKU RATUNKU RATUNKU .... TORTURY RASIZM....WE FRANCJI > > >> WE FRANCJI .......MIESZKAMY JUZ OKOŁO 25 LAT JA JESTEM INWALIDA 80% >> UTRATY ZDROWI >> > ZDROWIE UTRACIŁEM ZA TO ZE JESTEM POLAKIEM > ZONA PRACOWAŁA W SZPITALU JAKO OPIEKUNKA DO CHORYCH A Z > >> ZAWODU JEST KINEZYKO TERAPEUTA TO DYREKCJA ZMUSZAŁA JA TEZ DO TEJ PRACY >> MUSIAŁA PRACOWAĆ JEDNOCZEŚNIE JESZCZE JAKO SPRZĄTACZKĄ I.T.P. NIE >> PŁACILI JEJ NADGODZIN WARUNKI BYŁY TAKIE BASEN BYŁ W PIWNICY OKNA >> POZABIJANE MUSIAŁA NOSIĆ PACJENTÓW 80-90 kg MARTWEJ WAGI(bezwładnych) >> WENTYLACJA ZŁA I NIESPRAWNA PO PRAWIE 12 LATACH STRACIŁA ZDROWIE I ZŁOŻYŁA DEKLARACJE >> CHOROBY ZAWODOWEJ I OD TEJ PORY DYREKCJA ZE SWOIMI PRZYDUPASAMI RÓWNIEŻ >> Z POLSKI Z KASAMI -CPAM- -CAF- I.T.D...ZACZĘŁA WSZYSTKO ROBIĆ ŻEBY SIĘ SAMA ZWOLNIŁA I CORAZ WIĘCEJ >> DOKUCZAŁA ALE NIE UDAŁO IM SIĘ ZASTRASZYĆ WYMUSIĆ NICZEGO I DOPROWADZILI >> JA DO TAKIEGO STANU ZDROWIA ZE MOGLA UMRZEĆ NA STANOWISKU PRACY WIDZĄC >> ZE NIE UDA IM SIĘ POZBYĆ JEJ A STALO SIĘ TO GROŹNE DLA NICH POSTANOWILI >> ZWOLNIC JA DYSCYPLINARNIE ZA OPUSZCZENIE NIBY STANOWISKA PRACY DUŻO >> MOŻNA BY BYŁO PISAĆ O TYM.. JAK PRACOWAŁA TO OSTATNIO NIE PŁACILI JEJ >> CHOROBOWEGO JAK DO TEGO CZASU A CHORUJE JUŻ PRAWIE TRZY LATA KASA >> CHORYCH-CPAM- A KASA RODZINNA- CAF - PRZESTALI PŁACIĆ NAM POMOCY NA >> MIESZKANIE-APL- ŻEBY NAS NASTRASZYĆ WYSYŁALI POLICE- BEZ ŻADNYCH POWODÓW >> TORA BEZ ŻADNEGO POWODU NAKAZU WŁAMAŁA SIĘ DO MOJEGO DOMU POWYKRĘCALI >> MI RĘCE ZAŁOŻYLI KAJDANKI DO TYLU ŻEBY MNIE JESZCZE WIĘCEJ BOLAŁO(jestem >> inwalida 80% utraty zdrowia )JESTEM PO OPERACJI NA SERCE MUSZE BRAĆ MORFINĘ BÓL JEST NIE DO WYTRZYMANIA ALE TO JUŻ INNA CHOROBA LUDZIE DZIWIĄ SIĘ ZE JESZCZE ŻYJE PO TYM WSZYSTKIM CO CI PRZESTĘPCY WYPRAWIAJĄ NIE POZWOLILI >> WZJAZC MI LEKARSTWA NA SERCE Z NIKIM SIĘ SKONTAKTOWAĆ ZACHOWALI SIĘ JAK >> BYM BYŁ TERRORYSTA A JESTEM BARDZO CHORYM CZŁOWIEKIEM TO ONI ZROBILI >> GORZEJ OD TERORYSTOW ASYSTENTKI SOCJALNE NIE INTERWENIUJĄ A JESZCZE >> DEZINFORMUJĄC... MAIRE GDZIE MIESZKAM TEZ UDAJE ZE O NICZYM NIE WIE >> ADMINISTRACJE PAŃSTWOWE NIE WYPŁACAJĄ NALEŻNYCH PRESTACJI I BLOKUJĄ >> SPECJALNIE ...ŻEBY ZABIĆ CZŁOWIEKA NIE TRZEBA STRZELIĆ KULKI W GŁOWĘ ANI >> WŁOŻYĆ NÓŻ W PLECY A MOŻNA ZABIĆ TORTURAMI MORALNYMI PSYCHICZNYMI >> FIZYCZNYMI.... A ROBIĄ TO Z PREMEDYTACJA KOMORNIKA WYSŁALI PRÓBOWALI WYRZUCIĆ >> NAS Z MIESZKANIA ZA TO ZE KASA -(CAF) NIE PŁACIŁA MI NALEŻNEGO DODATKU-APL- DO BATIGER A >> TEN SFAŁSZOWAŁ KONTRAKT ..TAK SOBIE WSZYSTKO CAŁY ŁAŃCUCH USTALIŁ PONIEWAŻ NAROBIŁ PRZEKRĘTÓW I >> MYŚLELI ZE NAS NASTRASZĄ A POROSTU STRACILIŚMY ZDROWIE STAN ZDROWIA >> POWAŻNIE SIĘ POGORSZYŁ Z MOŻLIWOŚCIĄ ZGONU W KAŻDEJ CHWILI.... JEST TO >> RASIZM NIE PRZESTRZEGANIE PRAW CZŁOWIEKA SPRAWY KRYMINALNE NADAJĄCE SIĘ >> DO PROKURATURY ALE OSOBY KTÓRE POWINNY TO ZROBIĆ OKRYWAJĄ WSZYSTKO CZYM >> STAJA SIĘ TAK SAMO PRZESTĘPCAMI...ROBIĄ TO ŻEBY ZABIĆ..MOŻNA DŁUGO PISAĆ TAKA JEST CZEŚĆ >> FRANCUZÓW TAKIE TU JEST LIBERTE EGALITE FRATERNITE......... >> TAK PRZESTRZEGAJĄ PRAWA CZŁOWIEKA W UNII EUROPEJSKIEJ W TYM WYPADKU >> CHODZI O FRAKCJE.... >> Odpowiedz Link Zgłoś
champagne_fr_2 we francji francuzi wykanczaja torturuja polakow.. 08.01.10, 14:27 BRAK DEMOKRACJI ISA NIE PRZESTRZEGANE PRAWA CZŁOWIEKA WE FRANCJI PRZEZ NIEKTÓRE ADMINISTRACJE FRANCUSKIE TO GORZEJ NIŻ MAFIA... TORTURUJĄ I ZABIJAJĄ ZA TO ZE SIĘ JEST POLAKIEM INWALIDA TORTURUJĄ KOBIETY DZIECI I.T.PO. ŻEBY OKRYĆ SWOJE PRZEKRĘTY I SPRAWY KRYMINALNE ŻEBY NIE WYSZŁY NA JAW WYMYŚLAJĄ SPRAWY SADOWE O KTÓRYCH NIE POWIADAMIAJĄ I PÓŹNIEJ WYDAJA WYROKI BEZ PRAWA OBRONY I W JEDNYM WYROKU SA DWA SKAZANIA 1 ZA NIE STAWIENIE SIE NA SPRAWIE I 2 KARA WYROK WYSSANY Z PALCA ... TEN NIBY WYROK NIE PRZYSYŁAJĄ DO NIBY SKAZANEGO CO JEST NIE PRZESTRZEGANE PRAWO DO OBRONY... NASTĘPNY PRZYKŁAD SAD PRACY POWINIEN PRZESALAĆ WSZYSTKIE DOWODY DO PROKURATURY PONIEWAŻ ZOSTAŁO POPEŁNIONE PRZESTĘPSTWO ALE KOMBINUJA Z DYREKCJA SZPITALA KTÓRY POPEŁNIŁ PRZESTĘPSTWO ZE SWOJA ŚWITA KTÓRA ZASIADA W DYREKCJI A DYREKTORKA JEST ZWYKŁA PIELĘGNIARKĄ DYREKTOREM NORMALNY PRZESTĘPCA WYSZKOLONY W SPECJALNEJ SZKOLE M......KTÓRZY RAZEM Z SADEM PRACY I OBROŃCAMI POSZKODOWANEGO KRĘCĄ I TO JUŻ PONAD 2 LATA A WYDANIE WYROKÓW JUŻ BYŁO WIELE RAZY DO KTÓRYCH NIGDY NIE DOSZŁO NIE PRZESYŁALI POWIADOMIENIA ZE WYDANIE WYROKU NIE ODBĘDZIE SIĘ I NIE PODAWALI POWODU..... DZISIAJ MIAŁ SAD PRACY MIAŁ KOLEJNY RAZ WYDAĆ WYROK I PO STAWIENIU SIĘ W SADZIE SPRAWY NIE BYŁO NAWET NA WOKANDZIE A POINFORMOWALI ZE WYROK BĘDZIE WYSTAWIONY ZAOCZNIE I PRZESŁANY DO DOMU.... WYROKU SADÓW SA WYDAWANE W PAŃSTWACH DEMOKRATYCZNYCH PUBLICZNIE I W IMIENIU REPUBLIKI FRANCUSKIEJ ....JEST TO NIE PRZESTRZEGANIE PROCEDURY BRAK DEMOKRACJI I METODY MAFIJNE KRYMINALNE ŁAMANE JEST PRAWO CZŁOWIEKA I.T.P........... MAJA SIĘ CZEGO BAC PONIEWAŻ NAROBILI TYLE PRZESTĘPSTW SJEST W TYM DUŻO SPRAW KRYMINALNYCH TORTURUJĄ ZABIJAJĄ ZE STRASZLIWYM OKRUCIEŃSTWEM I PREMEDYTACJA POLAKÓW INWALIDÓW KOBIET DZIECI ZWYKLI ZBRODNIARZE KTÓRZY POWILI BYĆ ŚCIGANIE PRZEZ PROKURATURĘ I TO Z URZĘDU .... W TYM TEZ SA UMACZANE SADY SĘDZIOWIE URZĘDNICY PAŃSTWOWI NIERAZ NA WYSOKIM STANOWISKU I MYŚLĄ ZE IM WOLNO TORTUROWAĆ FIZYCZNIE PSYCHICZNIE MORALNIE....POMYLILI SIĘ A TO POROSTU NAZYWA SIĘ MAFIA..... OTO LIBERTE EGALITE FRATERNITE NIEKTÓRYCH ADMINISTRACJI FRANCUSKICH I ICH PRACOWNIKÓW..... ŚWIAT SIĘ MUSI DOWIEDZIEĆ O TYM CI LUDZIE I ADMINISTRACJE PRZYNOSZĄ WSTYD FRANCJI ............. JESZCZE JEDEN MAŁY WYCINEK... JAK SIĘ DOMAGA SWOJEGO PRAWA TO ADMINISTRACJE I ICH PRACOWNICY WYSYŁAJĄ POLICJE KTÓRA BEZ NAKAZU WYŁAMUJE DRZWI WYKRĘCĄ RĘCE ZAKŁADA KAJDANKI I TO INWALIDZIE Z UTRATA 80% ZDROWIA ZADAJĄC TORTURY Z MIESZKANIA ZNIKA PIEC TYSIĘCY EURO 2 BUTELKI WÓDKI DOKUMENTY POLSKIE KTÓRE PO KILKU MIESIĄCACH PODRZUCAJĄ DO SKRZYNKI NA LISTY ....POLICJANT W CYWILU JEST PIJANY ZE LEDWO STOI NA NOGACH BYLI NASŁANI ŻEBY ZABIĆ I TE NIEKTÓRE ADMINISTRACJE ROBIĄ ŻEBY ZABIĆ PONIEWAŻ MYŚLĄ ZE UDA IM SIĘ UKRYĆ SPRAWY KRYMINALNE PRZEKRĘTY RASIZM.... JESTEŚMY MORALNIE FIZYCZNIE PSYCHICZNIE WYKOŃCZENI Z MOŻLIWOŚCIĄ NAGŁEGO I W KAŻDEJ CHWILI ZGONU.... Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk Niemieckie prawodawstwo jest nacjonalistyczne. 08.01.10, 14:28 Chroni w sposob bezwzglendny niemieckich narodowych interesow nawet jesli mialoby to sie odbywac niesprawiedliwie kosztem innych zyjacych i niejednokrotnie nawet posiadajacych niemieckie obywatelstwo. Bo obywatelstwo obywatelstwu nie jest rowne (nie tylko w Niemczech zreszta). To sie nie odnosi jakos szczegolnie wobec nas. Dotyczy pewnie nieomal wszystkich "innych". Jest niejako przeciwwaga proeuropejskiej aktywnosci Niemiec tak by zawsze mialy, w przypadku porazki proeuropejskiej dzialanosci, do czego "wracac". Jest swojego rodzaju germanska "kotwica" Niemiec. Polski rodzic przegrał proces z Jugendamtem Odpowiedz Link Zgłoś
knock.out.4 Szkoda że ma zawód nauczyciel - germanizator 08.01.10, 14:37 Bo na jego miejscu zażądałbym od sądu możliwości wypowiadania się w sądzie po polsku przez tłumacza. To by zabawnie wyglądało jakby w sądzie mógł mówić po polsku a "w domu" do dzieci było zabronione. Odpowiedz Link Zgłoś
josef_miejski Re: Szkoda że ma zawód nauczyciel - germanizator 08.01.10, 15:44 knock.out.4 napisał: > Bo na jego miejscu zażądałbym od sądu możliwości wypowiadania się w > sądzie po polsku przez tłumacza. To by zabawnie wyglądało jakby w Nie mógl "zazadac", bo jest obywatelem niemieckim. Na dodatek dostal przez te 21 lat min. 150.000 € w swoich zasilkach wiecej wlasnie z tego tytulu, ze skonczyl studia (germanistyke, zeby bylo smieszniej). To strona formalna. W praktyce jest jeszcze smieszniej: ten burak mówi po niemiecku tragicznie, niczego sie tu nie nauczyl, a jego cieniutkie wyksztalcenie jako germanisty w slabiutkiej pseudouczelni polskiej to b.kiepska baza do dobrego niemieckiego. Najlepiej nauczylby sie niemieckiego od swoich córek i wlasnej zony, które na kazdy kroku wstydza sie za "ojca" pieniacza i analfabete jezykowego. Ale burak bedzie kaleczyl dalej, jest niewyuczalny. Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi co gościu nawywijał że musi 08.01.10, 14:39 przy jego kontaktach z dzieckiem być Jugendamtem? jeśli w polsce w czasie wizyty u dziecka musiał by byc kurator to chyba oczywist że kurator może oczekiwać że rozmowy będą prowadzone w języku polskim? czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: co gościu nawywijał że musi 08.01.10, 15:27 no ale to co innego - polak to polak a niemiec to faszysta :) Odpowiedz Link Zgłoś
rosolina Polski rodzic przegrał proces z Jugendamtem 08.01.10, 14:39 A gdyby to był Holender? To po holendersku może? Ihr, d.h. dieses ganze bloede Jugendamt, seid totale Schwachkoepfe! Odpowiedz Link Zgłoś
old.european Dla porownania - polskie regulacje 08.01.10, 14:40 Polecam szczegolnie Art. 109 a w nim mozliwosci ograniczen bap-psp.lex.pl/serwis/kodeksy/akty/64.9.59.htm Odpowiedz Link Zgłoś
polskitata Tata to zawsze zagrożenie dla dziecka XD 08.01.10, 23:46 Tata to zawsze zagrożenie dla dziecka XD Wyciąć wszyskich chłopców przed 2 rokiem zycia bo to zawsze zagrożenie jeszcze wychowywać się im własne dzieci zachciewa dewiantom.:)Stanowisko większości kobiet w sytuacji około rozwodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Polski rodzic przegrał proces z Jugendamtem 08.01.10, 14:48 Szowinistyczna decyzja sadu krajowego w Hamburgu do zludzemia przypomina "prawo" szwabskie oglaszajace w 1941 (chyba?) roku oglaszajace Pomorzanom, ze maja poslugiwac sie jezykiem "urzedowym" niemieckim. Czyzby Polacy zyjacy w Reichu musieli stosowac sie do praw hitlerowskich? - Ot takie typowe i plugawe szwabskie swinstwo!!! PS - Ten biedny czlowiek powinien natychniast zaskarzyc to szwinistyczne szwabskie talatajstwo do Strassburga. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Polski rodzic przegrał proces z Jugendamtem 08.01.10, 15:03 polski pedofil domaga sie 15 tys odszkodowania za przerywanie rozmowy :) Niemieccy faszysci nie chca mu finansowac kolejnych podbojow w przedszkolu Odpowiedz Link Zgłoś
reformator10 Re: Polski rodzic przegrał proces z Jugendamtem 08.01.10, 15:40 ty gnoju nie szkaluj Polski bo ci przy..dole Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Re: Polski rodzic przegrał proces z Jugendamtem 08.01.10, 15:10 Napisz we francuskiej wersji: Strasbourga. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: evrett... 08.01.10, 17:44 everettdasherbreed napisał: > Napisz we francuskiej wersji: Strasbourga. Zwykle wypowiadasz sie z sensem. Tym razem chyba nie zastanowiles sie nad tym co napisales. Wszyscy wiemy, ze Strassburg lub Strasbourg znaczy to samo! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Re: evrett... 08.01.10, 20:33 Nie zrozumiałeś sensu mojej wypowiedzi. Należało użyć doradzonej przeze mnie FRANCUSKIEJ pisowni dla podkreślenia FRANCUSKOŚCI tego miasta. Znam ciebie jako niezbyt lubiącego Niemców i twój głos bardzo obecne forum ubarwia. Odpowiedz Link Zgłoś
josef_miejski Re: Polski rodzic przegrał proces z Jugendamtem 08.01.10, 15:58 wet3 napisał: > Szowinistyczna decyzja sadu krajowego w Hamburgu do zludzemia > przypomina "prawo" szwabskie oglaszajace w 1941 (chyba?) roku > oglaszajace Pomorzanom, ze maja poslugiwac sie jezykiem "urzedowym" > niemieckim. A chcialbys, zeby Warszawa wydala dzis "prawo" nakazu posugiwania sie jezykiem n.p.szwedzkim na Pomorzu? Masz przeciez jezyk urzedowy polski na tych terenach. Dlaczego Niemcy nie mieliby na wlasnych ziemiach wymagac urzedowego niemieckiego od emigrantów (n.p. z Polski)? Zapomniales, ze Pomorze bylo do ´45 zawsze niemieckie. Zostalo nam ukradzione przez sowietów. Czyzby Polacy zyjacy w Reichu musieli stosowac sie do > praw hitlerowskich? - Ot takie typowe i plugawe szwabskie swinstwo!!! Niestety, musisz sie stosowac do praw kraju, w którym przebywasz. Polacy nie zostali na Pomorze zaproszeni przez Niemców, przyszli tu z biedy jako imigranci. > PS - Ten biedny czlowiek powinien natychniast zaskarzyc to > szwinistyczne szwabskie talatajstwo do Strassburga. Jak chcecie sie buraki razem z tym bucem zblamowac w Strasburgu, to zakladajcie sprawe. A w trakcie procesu wjedzcie taktorami na ulica Strasburga. Haslo na traktorach: "Niemieckie dziewczynki w niemieckim miescie maja rozmawiac z kazdym psychopata po polsku" Bo to najwyzsze Prawo Czlowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: jozef_miejski 08.01.10, 17:41 Laskawie prosze! Nie pitol skonczonych glupot. Tu chodzi o dzieci z malzenstwa polsko-niemieckiego. One oraz ich rodziece powinni miec swobode wypowiadania sie w obu jezykach. Jak tego nie rozumiesz, szwabofilu, to daj sie zaszklic aby potomni mogli podziwiac twoja glupote! Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Re: jozef_miejski 08.01.10, 20:35 To jest wyjątkowo idiotyczny dyskutant. Przecież Hamburg nie leży na Pomorzu. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: everett... 09.01.10, 00:57 everettdasherbreed napisał: > To jest wyjątkowo idiotyczny dyskutant. Przecież Hamburg nie leży na Pomorzu. A ty z kolei, zdajesz sie g...o wiedziec o tym, co bylo za czasow okupacji. Ta decyzja szwabskiego sadu dokladnie przypomina mi decyzje szwabow oglaszjaca jeszyk niemiecki jezykiem urzedowym na Pomorzu. Odpowiedz Link Zgłoś
bez_owijania A jakby to było w Polsce? 08.01.10, 15:40 Już widzę te nagłówki o ksenofobii, rasizmie, nietolerancji itd. Polaków, gdyby takie zdarzenie miało miejsce w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
pepe1569 Re: A jakby to było w Polsce? 08.01.10, 15:50 przede wszystkim 99 % komentujacych w ogole nie wie, co naprawde komentuje. wcale nie chodzi tu o jakis zakaz mowienia po polsku czy nawet nie o stwierdzenie sadowe, ze ten zakaz rzekomo wydany przez urzad byl bezprawny. chodzilo przeciez o proces cywilny o naruszenie dobr osobistych przez ten rzekomy zakaz. powod domagal sie zadoscuczynienia pienieznego. innymi slowy, to tak jakby w polsce domagac sie od panstwa zadoscuczynienia (za "szkode" niematerialna) przed sadem cywilnym za to, ze jakis urzednik postapil (byc moze) niezgodnie z prawem w postepowaniu administracyjnym. wszystkiego najlepszego kazdemu, ktory w polsce usilowalby dochodzic takich roszczen. Odpowiedz Link Zgłoś
dubitator Re: A jakby to było w Polsce? 08.01.10, 16:43 pepe1569 napisał: > przede wszystkim 99 % komentujacych w ogole nie wie, co naprawde > komentuje. wcale nie chodzi tu o jakis zakaz mowienia po polsku > czy nawet nie o stwierdzenie sadowe, ze ten zakaz rzekomo wydany > przez urzad byl bezprawny. chodzilo przeciez o proces cywilny o > naruszenie dobr osobistych przez ten rzekomy zakaz. powod domagal > sie zadoscuczynienia pienieznego. Przede wszystkim już tytuł artykułu "Polski rodzic przegrał proces z Jugendamtem" sugeruje, że Pan Pomorski przegrał sprawę o rzekomy zakaz rozmawiania po polsku. Jest to niestety typowe dla polskiej prasy bulwarowej i ma na celu wywoływanie negatywnych emocji. Bo informacja musi się dobrze sprzedać i dlatego należy ją odpowiednio "opakować". Samo informowanie nie jest niestety głównym celem GW. A co do meritum sprawy, to jest paranoja, żeby obywatel niemiecki mówiący płynnie po niemiecku żądał od niemieckiego urzędu załatwienia tłumacza do rozmowy z jego dziećmi, które też mówią po niemiecku. Przypominam, ża te spotkania z dziećmi nie były sprawą czysto prywatną Pana Pomorskiego, bo ich warunki zostały okeślone na drodze sądowej i przez P. Pomorskiego zaakceptowane. A jednym z tych warunków była obecność kuratora nadzorującego treść rozmowy. Pan Pomorski nie mógł oczekiwać, ża niemiecki urząd zorganizuje polskojęzycznego kuratora dla kogoś, kto mówi po niemiecku. KTORY URZĄD W POLSCE BYŁBY GOTOWY DO ZAŁATWIENIA OBCOJĘZYCZNEGO URZĘDNIKA POLSKIEMU OBYWATLOWI, KTÓRY MÓWI PO POLSKU, ALE MA OCHOTĘ POGADAC SOBIE NA PRZYKŁAD PO WIETNAMSKU ? Nawiasem mówiac, niemiecki urząd to zrobił i po roku od powstania problemu (W 2004) zezwolił na rozmowy po polsku (oczywiście nadzorowane). Tyle tylko, że w międzyczasie była żona zwiała do Austrii ... Odpowiedz Link Zgłoś
pepe1569 Re: A jakby to było w Polsce? 08.01.10, 17:18 dubitator napisał: > > Przede wszystkim już tytuł artykułu > > "Polski rodzic przegrał proces z Jugendamtem" > > sugeruje, że Pan Pomorski przegrał sprawę o rzekomy zakaz > rozmawiania po polsku. Jest to niestety typowe dla polskiej prasy > bulwarowej i ma na celu wywoływanie negatywnych emocji. dokladnie. z nieszczesnych jugendamtow zrobiono nowe narzedzie zorganizowanej germanizacji. to wiecej niz zalosne. > Nawiasem mówiac, niemiecki urząd to zrobił i po roku od powstania > problemu (W 2004) zezwolił na rozmowy po polsku (oczywiście > nadzorowane). i wcale mnie to nie dziwi. jestem w stanie sobie wyobrazic, ze tego typu roszczenie daloby sie w niemczech nawet wysadzic (przed sadem administracyjnym). powolujac sie np. na prawo rodzica do wychowania dziecka wg wlasnych przekonan (i w ojczystym jezyku) moze daloby sie skonstruowac nawet obowiazek urzedu o wystaranie sie o tlumacza do przeprowadzania nadzoru nad spotkaniami z dzieckiem. ale to calkiem inna historia. ciezko mi sobie wyobrazic, zeby jakis obcokrajowiec mogl tego typu prawo wyegzekwowac w polsce. jak tu juz wielokrotnie wspomnialem, w sprawie cywilnej nawet bezprawne dzialanie urzedu nie przesadza jeszcze kwestii, ze nalezy sie za to zadoscuczynienie pieniezne. a przeciez tylko o to chodzilo w tym postepowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: bez_owijania 08.01.10, 17:47 bez_owijania napisał: > A jakby to bylo w Polsce? > Już widzę te nagłówki o ksenofobii, rasizmie, nietolerancji itd. Polaków, gdyby takie zdarzenie miało miejsce w Polsce. Skonczone glupoty pitolisz. W Polsce mamy mniejszosci narodowe i traktujemy je chyba o wiele lepiej niz rodowitych Polakow, ktorych powinnismy zdecydowanie postawic na pierwszym miejscu. Nie ublizaj Polsce. Jaka jest - taka jest! Jednak PRL-bis mniejszosciom narodowym daje ogromne prawa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pepe1569 Re: bez_owijania 08.01.10, 17:55 wet3 napisał: > > Skonczone glupoty pitolisz. W Polsce mamy mniejszosci narodowe i > traktujemy je chyba o wiele lepiej niz rodowitych Polakow, ktorych > powinnismy zdecydowanie postawic na pierwszym miejscu. Nie ublizaj > Polsce. Jaka jest - taka jest! Jednak PRL-bis mniejszosciom > narodowym daje ogromne prawa!!! taki pewny jestes? juz widze, jak polski sad cywilny przyznaje obcokrajowcowi 15 tys. euro zadoscuczynienia za tego typu (byc moze) bezprawne zachowanie jakiegos urzednika panstwowego. Odpowiedz Link Zgłoś
pepe1569 Re: Bo jestes głupi. 08.01.10, 21:15 ontos2 napisał: > Vide casus Travny. argumentow podac nie potrafisz wiec sie ograniczasz do wyzwisk? czy agnes trawny dostala choc zlamanego grosza zadoscuczynienia? odpowiedz - nie, bo sie go zreszta tez nie domagala. jesli nie potrafisz rozroznic podstawowych pojec prawnych lepiej nie dyskutuj. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: pope1569 09.01.10, 01:05 Do twojej zakutej paly absolutnie nie ma dojscia! Odpowiedz Link Zgłoś
pepe1569 Re: pope1569 09.01.10, 01:12 wet3 napisał: > Do twojej zakutej paly absolutnie nie ma dojscia! kolejny blyskotliwy argumentator.. rece opadaja. Odpowiedz Link Zgłoś
kot_ikkk Polska wg niemieckiej encyklopedii 08.01.10, 15:47 www.encyclopaedia-germanica.org/de/index.php/Bild:Lokal_Staat_Polen.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: kot_ikkk 08.01.10, 17:52 Ponoc, przyjacielu, kiedys spiewalismy piosenke "Isc za marzeniem". To jest wlasnie takie prawdziwie szwabskie marzenie!!! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jaqubovski Gdzie sikorski ? czy on tylko 08.01.10, 15:48 POTRAFI BRONIC INNYCH INTERESOW ? Odpowiedz Link Zgłoś
reformator10 esperanto 08.01.10, 16:05 tylko neutralny jezyk urzedowy moze uratowac europe. jezyki sa koscia niezgody w EU. wtedy takie procesy nie maily by miejsca i racji bytu. vide usa gdzie wszyscy niemcy mowia po angielsku i zaden sie nie obraza. podobnie szwedzi, polacy irlandczycy, francuzi. jak europa widzi swoja przyszlosc jak takie blache problemy moga doprowadzic do wojen. no jak to bylo z ta wieza BABEL. Odpowiedz Link Zgłoś
doktor3 Uciekininierzy z Polski mają status wypędzonych 08.01.10, 17:15 Ci którzy uciekli z Polski w latach '70 i '80 maja dzisiaj w Niemczech status wypędzonych. Czy to nie przykład zakłamania??? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: doktor3 08.01.10, 18:02 doktor3 napisał: > Uciekinierzy maja status wypedzonych > Ci którzy uciekli z Polski w latach '70 i '80 maja dzisiaj w Niemczech status wypędzonych. Czy to nie przykład zakłamania??? Ponoc kiedys (za czasow stalinowskich) bylo takie pytanie - zagadka: "Co to za postac jest Radkiewicz?" Odp. - To nie "postac", tylko "posiedziec"!!! Ta zagadka w pelni oddaje intencje wojujacego szwabstwa. Wszystko to szwabstwo robi z powodu glebokiej "milosci" do Polakow. Im wolno wszystko - wlaczajac niewyplacenie nam ani grosza za przeogromne szkody i zlodziejstwo w czasie wojny oraz wysiedlenia(ponad 2 miliony osob!) z terenow prawie calej Polski. Chocby dla przykladu podam tu tylko Pomorze, Wielkopolske i Zamojszczyzne!!! Szwab zawsze szwabem pozostanie. Moga sobie na mordy wkladac tysiace roznych masek "przyjazni", a kly - jak u wampira, zawsze im rosna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
justynazun Ma Pan racje,panie Pomorski 08.01.10, 21:22 Niech Pan sie trzyma i nie poddaje.Trzymam kciuki.Polka. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: silesius 09.01.10, 01:00 silesiu napisal: > Pomorski nagle Polak - bedzie wdzieczny Radzilbym ci zmienic swoja ksywe z "silesius" na szwabius". Bedzie ci z nia o wiele lepiej do twarzy! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius Niemiecki urzad nie musi miec polskojezycznego 08.01.10, 22:45 wspolpracownika. Czy to az tak trudne do zrozumienia? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: silesius 09.01.10, 01:03 silesius napisał: > wspolpracownika. Czy to az tak trudne do zrozumienia? Czy ty w koncu zrozumiesz, ze rodzice pochodzacy z dwu roznych narodowosci maja przyrodzone prawo do kontaktowania sie ze swymi dziecmi w obu jezykach? Jesli tego nie rozumiesz, to glosu nie zabieraj! Odpowiedz Link Zgłoś
doktor3 Re: Niemiecki urzad nie musi miec polskojezyczneg 09.01.10, 14:21 silesius napisał: > wspolpracownika. Czy to az tak trudne do zrozumienia? --------------------------------------------------------------- Oczywiście, że nie musi,ale niech wtedy nie ma pretensji, że ktoś mówi w swoim języku. Przy okazji Silesius (jesteś chyba Ślązakiem jak i ja) czy ci co w latach '70 i '80 "szukali" przodków na śląskich cmentarzach po to żeby "załapać sie na pochodzenie" teraz powinni mieć status WYPĘDZONYCH???? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius Pan Pomorski to przeciez Niemiec 08.01.10, 22:49 Jakos Panu Pomorskiemu nie bylo problemem przyjac niemieckie obywatelstwo jako "pochodzeniowiec" Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Pan Pomorski to przeciez Niemiec 08.01.10, 23:31 silesius napisał: > Jakos Panu Pomorskiemu nie bylo problemem przyjac niemieckie obywatelstwo jako > "pochodzeniowiec" ********** jesli chodzilo o zamieszkanie to chcial byc Niemcem a jak teraz zrobil z siebie posmiewisko robi z siebie raptownie Polaka. Dobre co nie? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: silesius-szwabius 09.01.10, 14:24 silesius napisał: Pan Pomorski to przeciez Niemiec > Jakos Panu Pomorskiemu nie bylo problemem przyjac niemieckie obywatelstwo jako "pochodzeniowie" Moja babcia powtarzala wiele razy w naszej gwarze porzekadlo: "Jaki kto smaki to mysli, ze kazdy taki" (= jakiego kto charakteru to mysli, ze kazdy jest podobny). Alez ty beznadziejne glupoty zasuwasz, szwabie! Jak ty jestes szwabem, to zaraz myslisz, ze kazdy szwbem pragnie zostac. Odpowiedz Link Zgłoś
polskitata A Niby Polki to Tak Nie Robią 97%dzieci przy matce 08.01.10, 23:34 Jak to się robi w Polsce film o tzw.rodk gdzie się to odbywa. www.youtube.com/prawodziecka#p/a/u/0/fciOXendAwc Odpowiedz Link Zgłoś
kibic_rudego To za Mazowieckiego, Skubiszewski podpisal umowe 09.01.10, 02:26 i potwierdzil to jeszcze listami ze Niemcy maja w Polsce prawa. A Polacy w Niemczech nie istnieja wiec nie potrzeba zadnych praw dla nich. Obydwaj pupilki GW i Kqwaczych elyt. To po co teraz strzepic geby na daremno ? Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: To za Mazowieckiego, Skubiszewski podpisal um 09.01.10, 09:43 kibic_rudego napisał: > > i potwierdzil to jeszcze listami ze Niemcy maja w Polsce prawa. > A Polacy w Niemczech nie istnieja wiec nie potrzeba zadnych praw dla nich. > Obydwaj pupilki GW i Kqwaczych elyt. > > To po co teraz strzepic geby na daremno ? ***************** Nastepny pisze bzdury do kwadratu, od czego jest w Niemczech polska miejszosc albo Polonia? Gazeta nie poinformowala a samamu tez sie nie bardzo chcialo tego poszukac? Powiedz kto chce nalezec do mniejszosci polskiej albo Polonii? Polak ktory wyjedzie na Zachod, posiada odrobine oleju w glowie stroni od takich organizacji czy skupisk, on integruje sie w spoleczenstwo, on uczy sie jezyka i zwyczajow tubylcow, poniewaz chce zyc jak tubylcy w normalnym kraju i uzyskac akceptacje jego. Wy w Polsce wiecie juz za nich czego tu Polacy chca i sobie oni zycza, wy chcecie za nich decydowac, im narzucic wasze prawa, dobre co nie? Ot polska mentalnosc!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 jak zwykle u ciebie, co zdanie to wieksza glupota 09.01.10, 10:56 jezeli naprawde zyjesz w Niemczech, to powinnas wiedziec, ze integracja Polakow lub, aby lepiej oddac sytuacje tzw. Spätaussiedler nigdy byla spolecznym problemem w Niemczech. Koszty kursow jezykowych juz dawno sie zwrocily. Problemow takich jak z dziecmi pochodzacych z bylych republik ZSRR nia bylo. Migranci z Polski wychowani w kulturze chrzescijanskiej nie stanowia rowniez problemu jako mniejszosc religijna. Wyczyny Jugendamtow w stosunku do dzieci dwujezycznych beda zapewne skorygowane w Strassburgu. Urzednicy z tej instytucji powinni sie lepiej zajac dziecmi rodzin tureckich i arabskich, ktore wychowywane wylacznie w swoich domach nie potrafia ani me ani be po niemiecku w momencie rozpoczynania nauki w szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: jak zwykle u ciebie, co zdanie to wieksza glu 09.01.10, 11:02 mara571 napisała: > Wyczyny Jugendamtow w stosunku do dzieci dwujezycznych beda zapewne skorygowane > w Strassburgu. Urzednicy z tej instytucji powinni sie lepiej zajac dziecmi > rodzin tureckich i arabskich, ktore wychowywane wylacznie w swoich domach nie > potrafia ani me ani be po niemiecku w momencie rozpoczynania nauki w szkole. ********** mara571 juz ci nie jedna osoba napisala na forum ze zyjesz w kraju o ktorym malo wiesz. Jak czytasz media i jak rozumiesz jezyk niemiecki? Umknelo ci twojej uwadze ze juz w ubieglym roku przygladl sie Strasburg i Bruksela tym procedurom i co? Ano poszukaj sobie werdyktu w necie, bo przeciez moim info nie wierzysz wiec zadaj sobie tyle trudu i doucz sie dziewcze. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 no coz, krytycznego myslenia to szkola niemiecka 09.01.10, 11:09 nie nauczy. Tego ucza sie dopiero studenci dobrych uniwersytetow niemieckich. Chetnie przeczytalabym o tym wyroku, na ktory sie powolujesz. Poprosze o link. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: no coz, krytycznego myslenia to szkola niemie 09.01.10, 11:15 mara571 napisała: > nie nauczy. Tego ucza sie dopiero studenci dobrych uniwersytetow niemieckich. > Chetnie przeczytalabym o tym wyroku, na ktory sie powolujesz. > Poprosze o link. ********** Juz ci raz napisalam (nie tylko ja ale i inni w innych watkach) ze masz sobie sama poszukac, wrescie sie troche douczyc o kraju w ktorym mieszkasz. Sadze ze nalezy to do twojego obowiazku. ------------------------------------------------------------------ Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 o moich obowiazkach decyduje ja i moi 09.01.10, 11:25 przelozeni. Ty z pewnoscia nigdy. I poprosze o ten link, jesli on istnieje. A tak naprawde gdybys przeczytala i zrozumiala artykul, to dowiedzialabys sie, ze to problem dotyczacy nie tylko Polakow, ale rowniez miedzy innymi francuskich rodzcow, jakby przeciwko twojemu credo zamieszczanemu zawsze pod twoim wpisem. Odpowiedz Link Zgłoś
2berber Re: jak zwykle u ciebie, co zdanie to wieksza glu 09.01.10, 11:17 mara571 napisała: > jezeli naprawde zyjesz w Niemczech, to powinnas wiedziec, ze integracja > Polakow lub, aby lepiej oddac sytuacje tzw. Spätaussiedler nigdy byla > spolecznym problemem w Niemczech. Zapewne masz rację. Jednak nawet jeden taki przypadek wynarodowiania to skandal który powinien mieć pierwszeństwo w wyjaśnianiu. Oczywiście większą plamę dają tutaj władze Polski nie chroniąc zwykłego człowieka a w sprawie obrony Rokity uruchamiają cały dostępny aparat. Z drugiej strony Niemcy mają i tak lepiej bo jak widać sprawami dzieci i rodziny zajmują się specjalne urzędy - nie sądy. Całe szczęście że sprawa wyląduje w Strasburgu, co potwierdza tezę że sprawiedliwości nie można szukać w sądach państwowych? narodowych?. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 te wyroki sadow niemieckich dyktuje 09.01.10, 11:42 strach, ze moga sie na nie powolac Turcy lub Arabowie. A z nimi jest najwiekszy problem. Badania wykazaly, ze znajomosc jezyka niemieckiego w trzecim pokoleniu migrantow tureckich jest slabsza anizeli w drugim. To pierwsze pokolenie urodzone w Niemczech, ktore jeszcze chodzilo do szkoly z wiekszoscia mlodych Niemcow, poslubilo dalszych krewnych z Anatolii. Niepismienna zona nigdy nie nauczyla sie niemieckiego, bo mieszkala zawsze w tureckim gettcie, zakupy robila w tureckim supermarkecie, a domu telewizor leci caly dzien wlacony na tureckie kanaly z kabla lub satelity. A Turcy sie organizuja, najczesciej przez stowarzyszenia meczetowe i stawiaja ciagle nowe zadania. Ich nacjonalizm, szczegolnie w grupie mlodych Turkow jest powoli niebezpieczny. Niemcy przespali poczatek rozwoju sytuacji, teraz probuja przeciwdzialac, ale bedzie trudno ze wzgledow demograficznych. Odpowiedz Link Zgłoś
pepe1569 Re: jak zwykle u ciebie, co zdanie to wieksza glu 09.01.10, 12:57 2berber napisał: Całe szczęście że > sprawa wyląduje w Strasburgu, co potwierdza tezę że sprawiedliwości > nie można szukać w sądach państwowych? narodowych?. a ja ci gwarantuje, ze nawet jesli ta sprawa jakims cudem wyladuje w strasburgu, to pan pomorski nie wygra. artykul jest (celowo) sformulowany w ten sposob, ze 99 % ludzi nie rozpoznaje o co wlasciwie chodzilo. nie chodzilo tu o zakaz rozmawiania z dziecmi po polsku czy nawet o stwierdzenie nielegalnosci dzialania urzedu, ktory nakazal taki kontakt. chodzilo o zadoscuczynienie pieniezne za zwiazane z tym rzekomym nielegalnym dzialaniem urzedu naruszenie dobr osobistych. w sprawie administracyjnej przeciwko urzedowi owszem szanse na wygrana moze by byly. ale nie w sprawie cywilnej, bo nie kazde nawet jawnie bezprawne dzialanie urzedu uprawnia do zadoscuczynienia za "szkode" niematerialna. Odpowiedz Link Zgłoś
2berber Re: jak zwykle u ciebie, co zdanie to wieksza glu 10.01.10, 20:40 pepe1569 napisał: > chodzilo o zadoscuczynienie pieniezne za zwiazane z tym rzekomym > nielegalnym dzialaniem urzedu naruszenie dobr osobistych. w sprawie > administracyjnej przeciwko urzedowi owszem szanse na wygrana moze > by byly. ale nie w sprawie cywilnej, bo nie kazde nawet jawnie > bezprawne dzialanie urzedu uprawnia do zadoscuczynienia za "szkode" > niematerialna. W takim razie sprawa jest prosta chodzi o pieniądze nie o interes dzieci. Dobrze że choć w takich sprawach decyduje przepis nie sędziowie. W dzisiejszym TVN24 ok 19;30 był program, kolejny zresztą, o tym jak sędziowie zabierają w Polsce matkom noworodki - oczywiście kierują się swoim zrozumieniem prawa :-(. Rozłączać matkę z noworodkiem - zbrodnia porównywalna do faszystowskich. Odpowiedz Link Zgłoś
doktor3 nie-tak, dobrze mówisz ale Zasada Wzajemności w.. 09.01.10, 14:35 nie-tak napisała: > Nastepny pisze bzdury do kwadratu, od czego jest w Niemczech polska miejszosc > albo Polonia? Gazeta nie poinformowala a samamu tez sie nie bardzo chcialo tego > poszukac? > Powiedz kto chce nalezec do mniejszosci polskiej albo Polonii? Polak ktory > wyjedzie na Zachod, posiada odrobine oleju w glowie stroni od takich organizacj > i > czy skupisk, on integruje sie w spoleczenstwo, on uczy sie jezyka i zwyczajow > tubylcow, poniewaz chce zyc jak tubylcy w normalnym kraju i uzyskac akceptacje > jego. Wy w Polsce wiecie juz za nich czego tu Polacy chca i sobie oni zycza, wy > chcecie za nich decydowac, im narzucic wasze prawa, dobre co nie? Ot polska > mentalnosc!!! ---------------------------------------------------------------- W stosunkach międzynarodowych jedna z podstawowych zasad jest ZASADA WZAJEMNOŚCI. Jeśli więc Niemcy z jakichś powodów nie chcą uznać mniejszości polskiej to kierując się ZASADA WZAJEMNOŚCI Polska nie powinna uznawać mniejszości niemieckiej... > Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: nie-tak, dobrze mówisz ale Zasada Wzajemnośc 09.01.10, 14:49 doktor3 napisał: > W stosunkach międzynarodowych jedna z podstawowych zasad jest ZASADA > WZAJEMNOŚCI. Jeśli więc Niemcy z jakichś powodów nie chcą uznać mniejszości > polskiej to kierując się ZASADA WZAJEMNOŚCI Polska nie powinna uznawać > mniejszości niemieckiej... Więc Polska powinna znowu nawiązać do czystek etnicznych z końca lat wojny i powojennych? Odpowiedz Link Zgłoś
doktor3 rico-chorzow, dlaczego od razu tak stawiasz sprawy 09.01.10, 17:59 rico-chorzow napisał: > doktor3 napisał: > > > W stosunkach międzynarodowych jedna z podstawowych zasad jest ZASADA > > WZAJEMNOŚCI. Jeśli więc Niemcy z jakichś powodów nie chcą uznać mniejszoś > ci > > polskiej to kierując się ZASADA WZAJEMNOŚCI Polska nie powinna uznawać > > mniejszości niemieckiej... > > > Więc Polska powinna znowu nawiązać do czystek etnicznych z końca lat wojny i > powojennych? ---------------------------------------------------------------- Do czystek nie powinno się nigdy dążyć, bo jak sie zaczną to końca nie widać. Jednak w relacjach między państwami sa pewne zasady i nie ja, ani nie Polska je wymyśliliśmy. A z tymi śląskimi sprawami to ja Tobie powiem nic nie jest proste ani jednoznaczne. Ja tez jestem od pokoleń Ślązakiem i coś o tym wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: rico-chorzow, dlaczego od razu tak stawiasz s 09.01.10, 20:01 doktor3 napisał: nie specjalnie ważne teraz, ja jestem w tym wątku za wypowiedzią alex2bor ,a nie za poruszaniem spraw MN w Polsce albo Polskiej w Niemczech,spokopiyliście doktor3? Odpowiedz Link Zgłoś
caesar_pl Oko za oko,zab za zab 09.01.10, 23:51 i Polacy powinni zabronic mowic w swoich sadach po niemiecku! ha,ha,ha..!! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: nie-tak 09.01.10, 17:52 nie-tak napisała: > kibic_rudego napisal > i potwierdzil to jeszcze listami ze Niemcy maja w Polsce prawa. > > A Polacy w Niemczech nie istnieja wiec nie potrzeba zadnych praw dla nich > . > > Obydwaj pupilki GW i Kqwaczych elyt. > > > > To po co teraz strzepic geby na daremno ? > ***************** > Nastepny pisze bzdury do kwadratu, od czego jest w Niemczech polska miejszosc > albo Polonia? Gazeta nie poinformowala a samamu tez sie nie bardzo chcialo tego > poszukac? > Powiedz kto chce nalezec do mniejszosci polskiej albo Polonii? Polak ktory > wyjedzie na Zachod, posiada odrobine oleju w glowie stroni od takich organizacj > i > czy skupisk, on integruje sie w spoleczenstwo, on uczy sie jezyka i zwyczajow > tubylcow, poniewaz chce zyc jak tubylcy w normalnym kraju i uzyskac akceptacje > jego. Wy w Polsce wiecie juz za nich czego tu Polacy chca i sobie oni zycza, wy > chcecie za nich decydowac, im narzucic wasze prawa, dobre co nie? Ot polska mentalnosc!!! Jestes ciezko chora na umysle. Przypomne ci tylko, ze status mniejszci odebrany zostal Polakom przez rzady hitlerowskie chyba w 1940 roku. Dzisiejsze Niemcy - spadkobierca hitlerowskiego Reichu maja czelnosc podtrzymywac prawa hitlerowskie, a ty, skonczona zeszwabiala idiotko, masz czelnosc temu swinstwu przytakiwac!!! Stulnij sie porzadnie w dekiel zanim nastepne antypolskie glupoty zaczniesz wypisywac. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: nie-tak 10.01.10, 00:13 > nie-tak napisała: > > Nastepny pisze bzdury do kwadratu, od czego jest w Niemczech > polska miejszosc albo Polonia? Gazeta nie poinformowala a samamu tez sie nie bardzo chcialo tego poszukac? > > Powiedz kto chce nalezec do mniejszosci polskiej albo Polonii? > Polak ktory wyjedzie na Zachod, posiada odrobine oleju w glowie stroni od takich organizacji czy skupisk, on integruje sie w spoleczenstwo, on uczy sie jezyka i zwyczajow> > tubylcow, poniewaz chce zyc jak tubylcy w normalnym kraju i> uzyskac akceptacje> > jego. Wy w Polsce wiecie juz za nich, czego tu Polacy chca i sobie > oni zycza, wy chcecie za nich decydowac, im narzucic wasze prawa, dobre co nie? > Ot polska mentalnosc!!! wet3 napisał: > > Jestes ciezko chora na umysle. Przypomne ci tylko, ze status > mniejszci odebrany zostal Polakom przez rzady hitlerowskie chyba w > 1940 roku. Dzisiejsze Niemcy - spadkobierca hitlerowskiego Reichu > maja czelnosc podtrzymywac prawa hitlerowskie, a ty, skonczona > zeszwabiala idiotko, masz czelnosc temu swinstwu przytakiwac!!! > Stulnij sie porzadnie w dekiel zanim nastepne antypolskie glupoty > zaczniesz wypisywac. ********** Nic dodac nic ujac, tu sie widzi kto jest ciezko chory. Szabelki i historia wiecznie w glowie. Nia i nimi argumentuje sie w Polsce zawsze terazniejszosc, w jakim sredniowieczu zyja niektorzy jeszcze w Polsce? ---------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
porque Re: nie-tak 10.01.10, 00:54 nie-tak napisała: > Ot polska mentalnosc!!! Za to twoja mentalnosc nie jest ani polska a tym bardziej niemiecka. Wylewasz tony jadu przejete po rodzicach ubekach czy innych slugusach totalitarnrgo systemu, ktorzy podarowc nie moga , ze stracili swoj "raj" i schronic sie musieli w Niemczech jak wielu obroncow systemu spolecznego ucisku i totalitarnej dyktatury. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: nie-tak 10.01.10, 00:59 porque napisał: > nie-tak napisała: > > Ot polska mentalnosc!!! > > Za to twoja mentalnosc nie jest ani polska a tym bardziej niemiecka. > Wylewasz tony jadu przejete po rodzicach ubekach czy innych slugusach > totalitarnrgo systemu, ktorzy podarowc nie moga , ze stracili swoj "raj" i > schronic sie musieli w Niemczech jak wielu obroncow systemu spolecznego ucisku > i > totalitarnej dyktatury. ************ Zeby ciebie nerwowac, zebys mial na kogo pomyje wylewac. Co za debilstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Polski rodzic przegrał proces z Jugentamtem 09.01.10, 11:43 everettdasherbreed napisał: > Bardzo "niemieckie" te imiona córek: Iwona i Justyna. > Ciekawe, jak są traktowane przez koleżanki w szkole z tymi imionami? A gdzie mają rodowód te imiona? Odpowiedz Link Zgłoś