oliwia.anna.majewska 08.01.10, 16:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pioro111 Rachunek sumienia PO, Rybicki rozlicza IPN 08.01.10, 16:20 Zdradzili nas w pełni!!! Zdradzili nas, tych którzy nie byli agentami, Sb-ekami, towarzyszami z PZPR, nie pracowali na szkodę narodu w WSI i nie byli agentami tych sowieckich służb!!! Zdradzili nas bo umówili się z nimi bo oni mają pieniądze i władzę! teraz chcą zlikwidować IPN lub powołać jego namiastkę!!! Najlepiej postawić na czele byłych agentów którzy dokończą palenie akt rozpoczęte przez ich kolegów z SB i WSI!!! Hańba wam zdrajcy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1948 Re: Rachunek sumienia PO, Rybicki rozlicza IPN 09.01.10, 11:32 Spokojnie kolego Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Rachunek sumienia PO, Rybicki rozlicza IPN 11.01.10, 15:30 A może tak napiszesz, o co ci chodzi, zamiast nadużywać wykrzykników? Bo jak na razie to twoje okrzyki przypominają rozmaitych Potockich czy Branickich, którzy krzyczeli "Hańba" i "Zdrada", podpisując jednocześnie konfederację targowicką. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk-sikora Re: Rachunek sumienia PO, Rybicki rozlicza IPN 08.01.10, 18:45 Takim głosem zasługuje Pani "oliwia.anna.majewska" na odpowiedź równorzędną, ale nie można zniżać się do takiego szamba jakie ta Pani zaprezentowała. Jak można zwracać się do tak wielce zasłużonego człowieka w walce o wolność i demokracje jak Pan Poseł Arkadiusz Rybicki per towarzyszu??? Na coś takiego można sobie pozwolić będąc poprostu chorym psychicznie. To wszystko na co zasłużyłaś sobie paniusiu za swoją podłą wypowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
jkt2 Re: Rachunek sumienia PO, Rybicki rozlicza IPN 08.01.10, 21:31 Szanowny Panie z kanaliami jak nijaka Oliwia Majewska uczciwy człowiek nie dyskutuje. Mój dziadek kazał takich ludzi batożyć wyjaśniając,że robi to bo nie mają zdolności honorowej. Proszę nie tłumaczyć łobuzom różnej maści zasad. Oni ex definitione ich nie mają. Pozdrawiam Jerzy Czarnołóski Odpowiedz Link Zgłoś
hieronim_kowalski Rachunek sumienia Oliwii 08.01.10, 21:17 Pani Oliwio! Pani post świadczy albo o dziecinadzie i braku elementarnej wiedzy na ten temat albo niestety o prymitywnej pisowskiej propagandzie. Proszę sobie w swoim sumieniu odpowiedzieć na pytania: ilu ubeków torturujących i mordujących więźniów politycznych w czasach stalinowskich wytropił IPN, dlaczego teczki sbecji tak pogardzanej przez wszystkich nagle stały się najwyższym dowodem prawdy wykorzystywanym dla celów walki politycznej, czy "wina" wszystkich osób, które znalazły się w aktach SB jest jednakowa i dlaczego nie jest różnicowana w postępowaniu lustracyjnym? Takich i podobnych pytań każdy myślący człowiek zadaje sobie wiele. Tylko dla pisowskich politruków wszystko jest jasne i proste... Wszak teczka ich szefa jako jedyna została sfałszowana a niechlubne akta Rajmunda K. w dziwnych okolicznościach zaginęły. Odpowiedz Link Zgłoś
jkt2 Re: Rachunek sumienia Oliwii 08.01.10, 21:54 Panie Hieronimie. Człowiek występujący pod nickiem Olivia jakaś tam, to płatny PiS-owski cyngiel.Proszę poczytać na różnych forach , ilość obelg i draństwa wypisywanego przez tego osobnika przekaracza nawet wyśrubowane normy wielbicieli IV RP. Pańskie dobre wychowanie zderzyło się z pałkarzem słowa,który doskonale zna temat,ale płacą mu za judzenie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
august.k Cyngiel od spuszczania wody... 09.01.10, 09:27 Jaki cyngiel? Czy Waść nie dostał w te mrozy gorączki? Cyngiel, to spust... Służy do spuszczania (co mogłoby od biedy być ciekawe, gdyby ta oliwa, była tzw. płci pięknej, ale nie jest...) Cyngiel służy też do strzelania... A kogo można zastrzelić bąkami, jakie Oliwa puszcza? Rachunek sumienia Rybickiego też mnie nie rusza, bo przy spowiedzi nie powinno się kłamać. Nie uwierzę że PO nie poznało się na Kurtyce, tak jak nie wierzę, że bywsza komuna (including żydokomuna) nie poznała się na łotrze Stalinie... PO miała cyniczne rachuby tyczące współpracy z PiS-em, i stąd ta Kuśtyka, i CBA i różne inne pociągnięcia urągające demokracji. Co to za demokracja, skoro taki typ, jak ta Kurtytka, mógł ze swoimi kolesiami przez dekadę uprawiać rozbójniczą samowolę, nad którą teraz łzy leje Rybicki. A Gowin? Też już nie popiera Kurtyki? Odpowiedz Link Zgłoś
jkt2 Re: Cyngiel od spuszczania wody... 09.01.10, 14:21 Auguście gorączki nie dostałem ,ale czerwonych kółek przed oczami na pewno.Gdy czytam tych PiS -owskich Gebelsiaków to emocje biorą górę nad rozumem. Jestem starej daty i szkolny, ze w epistolografii nie używa się mocnych słów,ale pod adresem tego osobnika pełna zgoda. Fachowcy od propagandy Pis-owskiej /nie cierpię anglicyzmu "piar" to ćwierć inteligencka kalka językowa / stosują znany Stanach w wolnym tłumaczeniu jadowity trollizm . Co do po i PiS pełna zgoda . Pozwalajm sobie wkleić mój tekst z innego forum Partie robią nas w konia Napuszczają na siebie elektoraty Po i PiS. Śmieją się Pijąc winko u Prezydenta przy zabawie w złego i dobrego policjanta. Pozorują klincz usprawiedliwiający indolencję i nieróbstwo obu partii. Sekundują im dziennikarze, zjadający konfitury z tego pozornego konfliktu, Za idące w dziesiątki milionów dotacje z kieszeni podatników zlecana jest kolesiom produkcja z ukrytą prowizją np,doradztwem różnych kretyńskich tabloidów czy filmików . Obszczekujemy się jak psy przez płot,a gospodarze zakładają się przy wódce ,który głośniejszy . POPiS nigdy nie przestał funkcjonować, chłopaki znają się jak łyse konie i wiedzą osobie wszystko od ca 30 lat. Nie dajmy się zwariować. PS a Arkadiusz Rybicki jest wielki, kapelusz z głów. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pan_krzysio Panie Rybicki! Pana zdrowie! 08.01.10, 22:48 I proszę pamiętać: twarz ma się tylko jedną. Odpowiedz Link Zgłoś
wasylzly Nareszcie i brawo dla PO !! 09.01.10, 09:27 po 20 latach malodej demokracji -zaczynaja funkcjonowac jej zasady, ze nie ma rownych i rowniejszych wobec prawa - stad doskonaly pomysl nowelizacji calkowitego otwarcia archiwow i nadzor nad odpolitycznieniem aparatu represji IPN, tworu nie majacego odpowiednika w zadnym kraju UE. Wytracenie z reki watazkom z PiS nikczemnego poslugiwania sie metodami i efektami pracy ubecji - nareszcie dobieglo konca. Prosze Panstwa, dzsiaj konczy sie wlasnie ubecja PiS z Iv RP! Pozdrawiam -wz Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1948 Rachunek sumienia PO, Rybicki rozlicza IPN 09.01.10, 11:21 IPN to podla instytucja i pracuja w niej podli ludzie. Mojego Ojca zakwalifikowano jako agenta, choc wiem na 100 procent ze nim nie byl Gdy napisalem protest do "profesora" Eislera przyslal mi..ppiery na zakwalifikowanie ojca jako represjonowanego. Odpowiedz Link Zgłoś
wasylzly Re: Rachunek sumienia PO, Rybicki rozlicza IPN 09.01.10, 13:02 wie Pan, wydarzyla sie wielka krzywda wielu ludziom z ukradzionej listy Wildsztajna, mam nadzieje ze po zmianach nowelizacji poszkodowani opozycjonisci, normalni ludzie -tylko starajacy sie o paszport w prl, a umieszczeni na liscie IPN - beda zadac od Polski horrendalnych odszkodowan, na mocy praw istniejacych w Unii Europejskiej. Moim zdniem, lista Wildsztejna to niespotykane naruszenie praw czlowieka w kraju Unii Europejskiej - nalezy dazyc do rehabilitacji tych ludzi - ktorzy nieslusznie znalezli sie w zbiorze panstwowego instytutu, ktory rowniez nie dopelnil obowiazku ochrony danych ososbistych. Osobna role gra ow Wildsztajn, ktorey popelnil przestepstwo, bo bylo wtedy przyzwolenie ?? Czas, sprawiedliwosc, prawa demokracji - mam nadzieje zrehabilituja niewinnych ludzi, panstwo polskie wyplaci odszkodowania, nigdy nie dopusci do takiego skanadlau naruszenia praw czlowieka w kraju Unii Europejskiej !! Nie ma wyroku bez wyroku sadu - PiS w IV RP linczowal ludzi niewygodnych dla razymu Kaczynskiego i Ziobry - najwyzyszy cza im to wynagrodzic, jesli nie w Polsce - to w Strassburgu. Poszkodowani prze IPN i Wildsztajna, lacze sie w organizacje pozarzadowe -piszcie petycje do PE - zgroza totalitaryzmu w IV RP nie moze ujsc na slucho gwalcicielom Praw Czlowieka w Polsce. -wz pzdr -wz Odpowiedz Link Zgłoś
echem Re: Rachunek sumienia PO, Rybicki rozlicza IPN 11.01.10, 18:46 Poszkodowani prze IPN i Wildsztajna, lacze sie w organizacje pozarzadowe -piszcie petycje do PE - zgroza totalitaryzmu w IV RP nie moze ujsc na slucho gwalcicielom Praw Czlowieka w Polsce. A może poszkodowani powinni skarżyć najpierw Wyborczą, która puściła w Polskę tytuł "Ubecka lista krąży po Polsce" a później lała łzy nad znieważonymi ludźmi. Odpowiedz Link Zgłoś
yanuss wredny tekscik 09.01.10, 11:50 " Wspieranie przez kierownictwo IPN ideologicznych projektów PIS, spowodowało utratę zaufania do tej instytucji w społeczeństwie." Nie, panie Rybicki, przyprawianie IPN-owi PiS-owskiej geby, nie jest zadnym dowodem na jakiekolwiek nieprawidlowosci. Ta utrata zaufania jest mantra wciaz powtarzana przez srodowisko wybiorczej i przegladu. IPN ma wam sluzyc, jesli jest tylko troche od was niezalezny to zaraz robicie raban i bredzicie o utracie zaufania. Wredne i bardzo zle to przemowienie. Ile miejsca poswiecono tam na podkreslenie osiagniec IPN-u w porownaniu z wyciaganiem metnych historii, ktorych interpretacja musi byc zawsze jednakowa. Autor z gory wie kto chcial sie np. za cos zemscic...Obrzydliwosc... Odpowiedz Link Zgłoś
hieronim_kowalski Re: wredny tekscik 09.01.10, 13:55 No cóż! Stara pisowska szkoła czyli nikt nam nie wmówi, że czarne jest czarne. Chyba nawet przedszkolaki potrafią zauważyć, że IPN jest pisowski. Gębę przyprawił tej instytucji Kurtyka i paru dyspozycyjnych "historyków". I to jest właśnie prawda o instytucie, który nie wypełniając wielu swoich statutowych funkcji skoncentrował się na gnojeniu ludzi przeciwnych PISowi. Wredny nie był autor przemówienia lecz politycy PIS wykorzystujący IPN do celów politycznych. Wredny jest też twój post nie zauważający, że "mętnych historii" w IPN jest aż nadto...Obrzydliwość !!! Odpowiedz Link Zgłoś
szechter-ezada jazgot-salonowej-tluszczy 09.01.10, 21:04 blog.rp.pl/wildstein/2009/04/05/jazgot-salonowej-tluszczy/ Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Krok w dobrym kierunku 09.01.10, 19:16 Uważam że należy przekazać wszystkie informacje zbierane przez SB i wszystko co SB na ich temat wytworzyła indiwidualnym osobom jeśli tylko wyrażą zinteresowanie tymi danymi. Być może dyskusyjna jest sprawa przekazania tym osobą dokumentów które sami wytworzyli bo to powinni wiedzieć sami. Z drugiej strony, dla wielu może to być szansa na wyjaśnienie swej prawdziwej roli i zamiarów i usprawiedliwienie się. Tak że w sumie byłbym za całkowitym dostępem indywidualnych osób do swych dokumentów. To jest zgodne z zasadami równości i demokracji. Moja ogólna uwaga jednakże jest taka że patrząc z dystansu w czasie i przestrzeni na całą sprawę "teczek", wygląda to wszysko na dziecinadę. Podobne jest do obrzucania się przezwiskami przez przedszkolaków i rzucaniem piaskiem w siebie na wzajem. Polska odniosła sukces być może największy w swej historii. Uważam że należą się za to gratulację wszystkim w kraju niezależnie kim kiedyś byli o ile oczywiście nie popełnili przestępstw okreŚlonych przez obowiązujący kodeks. Odpowiedz Link Zgłoś
szechter-ezada Duch Goebbelsa 09.01.10, 20:34 Duch Goebbelsa niezalezna.pl/article/show/id/19803 Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Trochę wspomnień 09.01.10, 22:19 Patrząc na odnośniki w Twoich wypowiedziach przychodzą mi na myśl lata 1981-82. Miałem wtedy przyjemność uczystniczyć w USA w różnych spotkaniach w polskich organizacjach. Szczególnie zapamiętałem te w których prelekcję mieli przedstawiciele administracji Reagana. Pamiętam jak przedstawiali wizję rozwiązania konfliktu poprzez skłonienie Solidarności, Kościoła i PZPR do zasiądnięcia przy wspólnym stole (okrągłym?) i wypracowania wspólnie kompromisu nowego systemu. Pamiętam wówczas gwałtowne reakcje ludzi z audiencji. To był głos tej opozycji którą przypominają mnie Twoje linki. Zdecydowanie odrzucali jakiekolwiek porozumienie. Pamętam okrzyki: "trzeba odciąć dłoń razem z ramieniem", "niech nawet zginie pół miliona Polaków" i.t.p. Z perspektywy czasu można tylko podziękować ludziom z grupy Wałęsy, Michnika, Geremeka, Mazowieckiego, Administracji Reagana, Papieżowi JPII, a może również Jaruzelskiemu że ci z tamtej audiencji dalej głosu nie mieli. Teraz najwyżej mogą uczestniczyć sobie w niemądrych blogach ale nie są już zgrożeniem dla Narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Trochę wspomnień 11.01.10, 15:40 Ale oni właśnie tego chcieli. Krwi! Pół miliona trupów! Gruzy Warszawy! To właśnie ich podnieca. Dlatego apoteozują powstanie warszawskie - bezsensowną rzeź 200 000 cywilów. Dlatego z taką zazdrością mówią o powstaniu budapesztańskim z 1956 - dopiero jak padnie co najmniej kilkuset zabitych, można mówić o sukcesie. I dlatego nigdy nie pogodzą się z tym, że zwycięstwo 1989 przyszło bezkrwawo - dla nich zawsze będzie to "kalekie zwycięstwo" (a może w ogóle nie zwycięstwo? Bo przecież oni na tym osobiście nie wygrali, to co to za zwycięstwo). Ale na szczęście to nie oni trzymają "rząd dusz" i nawet "ciemny lud" nie da się już poprowadzić na barykady. Odpowiedz Link Zgłoś
echem Rachunek sumienia PO, Rybicki rozlicza IPN 11.01.10, 18:43 Niezwykle poruszające - tak Jacek Żakowski w radio TOK FM zachwalał czwartkowe wystąpienie sejmowe posła PO Arkadiusza Rybickiego Szkoda że Pan Żakowski zapomniał o takim wydarzeniu ze swoim udziałem: Przyjechał do mnie Jacek Żakowski, pokazał mi artykuł w "Gazecie Wyborczej" o ubeckiej liście, która krąży po Polsce i powiedział, że moje nazwisko też na niej jest. Dodał, że przypuszczalnie za kilka dni w Internecie zostanie opublikowanych 20 najbardziej znanych osób z tej listy, a on, Żakowski, daje mi szansę w programie "Summa zdarzeń" na wytłumaczenie się." Opowiada profesor Staniszkis. "Byłam zszokowana jego [Żakowskiego] słowami, bo nie wiedziałam, o co chodzi. Poszłam do programu, żeby się tłumaczyć." Co było potem, wie kto widział program Żakowskiego. Potwornie zdenerwowana pani profesor odpowiadała na pytania Żakowskiego w rodzaju "Nie donosiła pani na pewno?" i tłumaczyła się widzom z tego, że jest na liście, o której wszyscy mówią, że jest tylko spisem inwentarzowym, choć Żakowski i Gazeta usiłują wmówić, że funkcjonuje jako "lista tajnych współpracowników" (nie wiadomo gdzie tak funkcjonuje, bo dziennikarze z innych mediów w liście otwartym zaprzeczają instynuacjom Gazety). kataryna.blox.pl/2005/01/Kto-gra-lista-Wildsteina.html Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Rachunek sumienia PO, Rybicki rozlicza IPN 28.04.10, 00:08 Oby Marszałek Komorowski to podpisał. Odpowiedz Link Zgłoś