last.man.standing Zbieranie przed kościołami a hare krishna 10.01.10, 14:53 Nie podoba mi się, że z jednej strony na przystanku Woodstock obecna jest hare krishna a z drugiej strony wolontariusze najchętniej kręcą się pod kościołami. Dlatego w tym dniu pieniądze przekazuję przelewem na Caritas. Przepraszam za politycznie niepoprawny wpis. Odpowiedz Link Zgłoś
te_rence Re: Zbieranie przed kościołami a hare krishna 10.01.10, 16:54 a ja nie lubię dawać na organizację mafijną starych kawalerów w dziwnych strojach tym bardziej, że nikt ich nie sprawdza finansowo i nie rozlicza! a ze sprzętu zakupionego przez WOŚP korzystało moje nowonarodzone dziecko, natomiast jakoś nie zauważam Caritasu zbierali datki na ofiary powodzi i ofiarowali sobie te datki po wódzie, zbierali na ofiary zawalenia się hali i ofiarowali część kasy za walenie Hali Odpowiedz Link Zgłoś
last.man.standing Nie skumałeś bazy... 10.01.10, 17:48 ... przeczytaj mój zarzut do zbierania pod kościołem jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia.forum Re: Zbieranie przed kościołami a hare krishna 11.01.10, 00:32 last.man.standing napisał: > Nie podoba mi się, że z jednej strony na przystanku Woodstock obecna jest hare > krishna a z drugiej strony wolontariusze najchętniej kręcą się pod kościołami. > Dlatego w tym dniu pieniądze przekazuję przelewem na Caritas. Przepraszam za > politycznie niepoprawny wpis. Aha, czyli jedni są be,a inni OK. I pomyśleć, że kiedyś Polska słynęła z tolerancji. A teraz jak ktoś nie jest katolikiem, to w ogóle nie powinien się pokazywać. Brawo. Niech szlag trafi takich katoli jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
marred1 Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy [RE... 10.01.10, 15:12 Drogie baranie łby z wyborczej! Nie piszcie, że kończy 18 lat, bo jak jest 18. finał, to 1. był 17 lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
signal Największa akcja przeciw nawiedzonym moherom 10.01.10, 15:36 BRAWO POLSKA ! Odpowiedz Link Zgłoś
lieft chora akcja jak owsiak, kler i polacy 10.01.10, 15:38 [b]a media mają temat za free. [/b] Odpowiedz Link Zgłoś
alek-m-76 Re: chora akcja jak owsiak, kler i polacy 10.01.10, 16:26 Jeśli uważasz że akcja jak i jej pomysłodawca jest chory to sam powinieneś się leczyć. No chyba że jesteś tak wielkoduszny i sam z własnego konta wyłożyłbyś taką kasę na potrzeby szpitali, które to dzięki właśnie takim pomocą potrafią ratować życie dzieci.Widać że chyba nie miałeś potrzeby korzystania z pomocy szpitala i nie życzę ci tego. Lecz jeśli okazyjnie byłbyś w pobliżu jakiegoś specjalistycznego szpitala dziecięcego to wejdz i odwiedź odział onkologii lub hematologii - zobaczysz TAM niczemu niewinne maleństwa żyjące dzięki lekom podawanym aparaturą zakupioną dzięki właśnie takim fundacją jak POLSAT i WOŚP. Jeśli nadal jesteś w przekonaniu że to chore to to naprawdę dla Ciebie najlepszym lekarstwem będzie wizyta na takim odziele i myślę że taka wizyta baaardzo by ci pomogła w uleczeniu swego przekonania. Dla przykładu polecam Oddz.I Kliniki Hematologii Prokocim- nawet nie musisz wchodzić na oddział zobaczysz wszysko przez okno - bo to parter i może wtedy Twa choroba przeminie. Powiem może krótko i zwięźle - Tobie raczej ani fundacja ani WOŚP nie pomoże lecz pomyśl o dzieciach - być może kiedyś Twoje dziecko może potrzebować takiej pomocy - więc się zastanów i nie mów że każdy jest chory bo to nie choroba lecz chęć niesienia bezinteresownej pomocy finansowej. Dla przykładu podam ci: Dziecko potrzebuje 6-7 pomp a każda z nich warta 20000PLN co daje 120000 - 140000PLN Byłbyś w stanie wyłożyć z własnej kieszeni TYLE????? Myślę że nawet rodzina by tyle kasy zbyt szybko nie potrafiła uzbierać. I co ????? Przekreśliłbyś życie swego dziecka z tego powodu ???? Myślę że teraz może zmienisz zdanie na temat takim pomocą dla szpitali bo jeśli nie to lepiej byś nie miał nigdy dzieci a jeśli już to by nigdy nie chorowały tak aby musiały korzystać z takich sprzętów Odpowiedz Link Zgłoś
piotrpomian Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy [RE... 10.01.10, 15:50 Róbta co chceta róbta kreta. Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy [RE... 10.01.10, 15:53 jurek owsiak jest super i jednorazowy ale takich potrzeba nam więcej (np do zakupu czołgów mostów szczepionek itd) Odpowiedz Link Zgłoś
szechter-ezada Wielka Hucpa 10.01.10, 15:58 lukaszwarzecha.salon24.pl/148967,na-czym-polega-oszustwo-owsiaka Odpowiedz Link Zgłoś
ffstv Lukasz Warzecha 10.01.10, 18:29 komentator dziennika FAKT. Prawdziwy autorytet wsrod dziennikarzy brukowcow. Dorzuc jeszcze jakiegos "dzeinnikarza" z Superaka i Nie, bedzie komplet. Odpowiedz Link Zgłoś
ned_pap Re: Wielka Hucpa 10.01.10, 23:20 > Porównanie kosztów i zysków to zwykłe wyliczenie efektywności. Nikt tego dotąd nie zrobił, Autor nie wie, o czym pisze (czy raczej na co szczeka). Takie wyliczenia można znaleźć na stronie WOSP, w rocznych raportach. > a w takim wyliczeniu wspominany przez Leskiego Caritas wypadłby pewnie o kilkaset procent lepiej niż WOŚP. A w porównaniu do pierwszego lepszego dziennikarza pan Łukasz Warzecha wypadłby pewnie na jeszcze większego idiotę. Odpowiedz Link Zgłoś
singleman Re: Wielka Hucpa 11.01.10, 08:38 fajnie jak ktos cytuje tu opinie zamieszczone na forum s24, powszechnie zwanym psychiatrykiem 24 / wiem bo tam jestem, coś pisze i dobrze sie bawie w towarzystwie zidiocialych forumowiczówm. Łukasz jest typowym bucem. Nie lubie go. I za wydlad, i za bzdury. To typowy palant dziennikarski. A to srodowisko znam "od podszewki/ ex dziennikarz , radio publiczne, kilka lat w sejmie, obecnie zupełnie inna dziedzina- lotnictwo/. warzecjha podobnie jak i zeskleroziały juz/ chyba od kotów Krzysiu Leski na tym salonie wypisywali bzdury,że hej. Ich sprawa. Mnie oni i ich "prawdy opublikowane" nie sa do życia potrzebne. Sam wiem, co mam mysleć. I podpowiedzi tzw. publicystów/ typu knurek Semka, dyslektyczny i zidiociały Jacuś Żakowski, Leski, Paradowska, Janke, itd / wiszą mi i dynadaja. Podobnie jak i głupi Rydzyk z bandą/sekta/ moherów. Jak i banda polityków/każdy polityk, bez wzgledu na partyjną przynależność to ku.../. Odpowiedz Link Zgłoś
wupe77 Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy [RE... 10.01.10, 15:59 nikt nikogo nie zmusza do wpłacania. więc krytykanci - pozamykać ryje proszę Odpowiedz Link Zgłoś
zalobanarodowa Re: Ruszył Finał WOŚP-u i już ma 1,4 mln złotych 10.01.10, 16:09 Owsiak? To tak passe!... Dać na Owsiaka to w roku 2010 obciach! To było dobre, ale 15 lat temu... Pracuję w najlepszej agencji reklamowej pośród najbardziej jazzy people tego kraju i mówię wam - jeżeli chcecie by się z was śmiano i wytykano palcami w towarzystwie - dajcie na Owsiaka! Ale pospólstwu nie przetłumaczysz, Doda, Mandaryna i Owsiak... Hahaha!... Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah Re: Ruszył Finał WOŚP-u i już ma 1,4 mln złotych 10.01.10, 17:58 zalobanarodowa wole stac obok Owsiaka anizeli obok takiej "damy" z " a g e n c j i"......przeceniasz sie i osmieszasz... Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Zapewne jest to agencja reklamowa papcia Rydzyka:) 10.01.10, 19:08 I to jest właśnie obciach moherku!:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Żebrakiem jest twój duchowy przywódca Rydzyk 10.01.10, 19:10 moherowy kutasiku. Odpowiedz Link Zgłoś
kachakoko Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy [RE... 10.01.10, 16:26 Polacy za granicą oczywiście nie tylko "wspierają" przez Internet, ale i grają: twitter.com/WOSPEdin Więcej na Wyspach: wiadomosci.onet.pl/2108165,28350,wiadomosceu.html Odpowiedz Link Zgłoś
tenare Najlepsze są gangi młodocianych 10.01.10, 16:37 z puszkami Owsiaka napadające na wiernych wychodzących z kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
heresy Re: Najlepsze są gangi młodocianych 10.01.10, 16:39 Masz jakieś zdjęcia? Widzę, że nieźle Cię to kręci. Odpowiedz Link Zgłoś
krokus24kr Rydzyk-jugent wyszli z nor na łowy... 10.01.10, 16:45 młodociani bandyci i ich "mistrzowie" z sekty RM przeszkolili i wysłali do "pracy" swój pomiot,,, Odpowiedz Link Zgłoś
koballt "jest już 6 mln?!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.01.10, 16:40 co jest z tą erą MIŁOŚCII???????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski6 w tym roku Owsik rekordu nie pobije 10.01.10, 17:24 Beda mniejsze premie dla "wolontariuszy" Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_gamonia A ty silek nadal nienawidzisz, tyle tylko... 10.01.10, 17:52 ze nawet sie juz nie nadajesz na forumowa spluwaczke, ty lizbonski dandysie z wysypiska Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Jeżeli ktoś tu jest owsikiem, to ty ożarty piwem 10.01.10, 18:13 reichsdeutschu. Piłeś, nie pisz, piszesz nie pij, bo cuchniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_gamonia silek? Ten 60-letni prawiczek reichdeutschem??? 10.01.10, 18:19 No nie, za bardzo go nobilitujesz. Przeciez to zwykla szmata. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 A czym twoim zdaniem byli reichsdeutsche? To była 10.01.10, 19:12 gorsza swołocz od najgorszego menela. Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah oczami wyobrazni, 10.01.10, 17:51 widze Rydzyka obgryzajacego bezsilnie paznokcie,liczacego ile kassssy umyka mu pod nosem,wooooow az mi sie serducho raduje,,,,;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kibic_rudego Buzek gnoju narobil w Polsce a teraz dobry papcio 10.01.10, 18:11 u Owasiaka PR sobie poprawia. Kqwaczy typ jakich mamy za wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_gamonia Cytat z klasyka: Jęki moherów to piękny dźwięk. 10.01.10, 18:22 Odpowiedz Link Zgłoś
kibic_rudego Buzek z Pieknym Marysiem Rydzykowi w d.. 10.01.10, 18:51 wchodzili. Krotka pamiec macie. Nie zdziwie sie ze za czas jakis zaczniecie mowic ze WOSP to Tadzio Rydzyk wymyslil osobiscie zbieral do puszki. Odpowiedz Link Zgłoś
last.man.standing Pokojowy patrol :) Zobaczcie sami :) 10.01.10, 18:44 www.youtube.com/watch?v=XCE3V9dW3-g Odpowiedz Link Zgłoś
thelowfatyogurt Uuu... perfidny manipulant 10.01.10, 19:29 No i co? Sprzątają zniszczoną wystawę makabrycznych zdjęć. Odpowiedz Link Zgłoś
tenare Nie dam ani złotówki 10.01.10, 18:49 żadnym Owsiakom, Rydzykom czy innym pasożytom. Wystarczy, że płacę akcyzę za alkohol. Odpowiedz Link Zgłoś
shlomo1 Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy [RE... 10.01.10, 19:08 Wielka hucpa! Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Wielka hucpa to Rydzyk i jego ferajna, ale tobie 10.01.10, 19:18 widać mole wyżarły szare komórki pod moherowym berecikiem i jedynie można ci współczuć. Ale mam nadzieje że gdy znajdziesz się w szpitalu i zobaczysz aparaturę zakupioną przez WOŚP, to odmówisz skorzystania z niej i ograniczysz się jedynie do leczenia za pomocą "gorącej modlitwy do Maryji". Odpowiedz Link Zgłoś
krakus24kr WOŚP widać to spęd PO-lityczny 10.01.10, 19:21 nie dość że Buzek idiota mówiący ostatnio że globalne ocieplenie z winy człowieka to fakt to pamiętam jak na ostatnim Woodstoku zaproszony był Balcerowicz traktowany jak guru który przecież zrujnował polską wieś. Owsiak na pewno głosował na PO. i45.tinypic.com/6tgs92.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
kolodziejo Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy [RE... 10.01.10, 19:23 Pl. Defilat? Chyba Defilad. Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_gamonia No ci chyba tylko stryczek pozostał, potomku ubeka 10.01.10, 19:48 Odpowiedz Link Zgłoś
ingo43 Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy [RE... 10.01.10, 19:48 Tekst artykułu nie jest autoryzowany nazwiskiem. Końcówka jest taka: >Jak co roku, WOŚP można wesprzeć, wrzucając pieniądze do jednej ze 120 tys. puszek wolontariuszy, >wpłacając darowiznę kartą kredytową lub na konto fundacji, dzwoniąc na specjalną linię telefoniczną o >numerze 0-704-407-401 (4,95 zł z VAT), licytując Złote Serduszka i Złote Karty Telefoniczne lub robiąc >zakupy w sklepiku internetowym WOŚP, a także biorąc udział w licytacjach internetowych. Autor tekstu nie podaje numeru konta bankowego WOŚP, gdzie każda wpłacona złotówka służy wyłacznie celom WOŚP, natomiast podaje numer linii telefonicznej na której zadzwonienie kosztuje 4.95 złotych. Pytanie moje jest takie: CZY TE 4.95 ZŁOTYCH W CAŁOŚCI IDZIE NA WOŚP ? CZY TEŻ NA TYM KASĘ ZBIJE OPERATOR, A WOŚP OTRZYMA RESZTĘ PO POTRĄCENIU DOLI OPERATORA ???? Jeżeli - podkreślam: JEŻELI - OPERATOR BIERZE HARACZ w wysokości innej niż normalna opłata za połączenie, to nie podanie tej informacji przez autora tekstu (przy równoczesnym nie podaniu numeru "bezpłatnego" konta), byłoby skandalem. Czy ktoś może wie jak to wygląda ? Odpowiedz Link Zgłoś
viptocat Re: Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy [ 10.01.10, 20:12 Witam Z reguły przy akcjach typu "zadzwoń ,żeby pomóc" albo "wyślij sms'a ,żeby pomóc operator bierze haracz i to w wysokości którą można określić jako "nieprzyzwoicie dużą" :). Jeżeli w tym wypadku ktoś z WOŚP nie umówił się specjalnie z operatorem (jest to możliwe bo "niewzięty haracz" taka firma mogła by sobie policzyć jako darowiznę i mieć z tego tytułu ulgi podatkowe) to pieniądze będą obciążone sporym haraczem. Generalnie jeżeli chce przekazać pieniądze na cel charytatywny nie używam firm telekomunikacyjnych jako pośredników. W tym wypadku jeżeli nie dostanę oficjalnej informacji ,że haraczu nie ma to przyjmuję ,że jest (bo to powszechna praktyka). Pozdrawiam V Odpowiedz Link Zgłoś