tuonetar 13.01.10, 22:36 No proszę, a u nas ZUS sam robi takie cuda i to codziennie na masową skalę. A swoją drogę, cud nastąpił już wcześniej skoro Włoszka ze sparaliżowaną połową ciała udała się pieszo do Lourdes. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wieprzowinapozydowsku "Zostałam cudownie uzdrowiona i nie chcę renty"... 13.01.10, 22:44 ">>Zostałam cudownie uzdrowiona i nie chcę renty<<. A włoski ZUS nie wierzy..." To znaczy, ze wloski zus... nadal jej placi rente. Mamma mia, ale kraj! Polski zus tak samo, tylko odwrotnie - by nie uwierzyl, ze kogos... dotknal paraliz. Odpowiedz Link Zgłoś
dungeon.master Re: "Zostałam cudownie uzdrowiona i nie chcę rent 13.01.10, 23:22 > To znaczy, ze wloski zus... nadal jej placi rente. Mamma mia, ale kraj! Polski > zus tak samo, tylko odwrotnie - by nie uwierzyl, ze kogos... dotknal paraliz. A to zależy kogo. Zważywszy naszą największą w Europie armię rencistów, to wciąż nie brakuje u nas "cudownie ozdrowionych", którzy wciąż dostają świadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
hapita Re: "Zostałam cudownie uzdrowiona i nie chcę rent 14.01.10, 07:04 Tych faktycznych rencistów to u nas tak naprawdę za dużo nie jest. Są rencisści od urodzenia,są po chorobach ale są też,których pewne organa państwowe kierują na rente za szczególne zasługi: np w donoszeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
pusiek8 I jaki z tego morał? 13.01.10, 22:49 ZUS z Pomrocznej będzie teraz organizować pielgrzymki do Lourdes? To się może udać! Tyle pobożnych rencistów i emerytów, a Krk w Pomrocznej to zupełnie inna liga niż na zgniłym Zachodzie. No dobra, z Włoch miała bliżej per pedes. Ale dalsza droga może uzdrawiałaby cięższe przypadki? Trza próbować! Na pewno dostałoby to błogosławieństwo od pracodaców z Lewatyn, ekonomistów i polityków - od PiSuaru do LSD. Arbeit macht frei! Przez pracę do raju! Praca Cię uzdrowi i szczęść Boże ludziom dobrej roboty! Trzeba podążać za dobrym przykładem i nie traćcie czasu! Propagandystom teraz ten ZUS i finanse publiczne szczególnie tu leżą na sercu. To nie wróży po tych głupotach, które tu wypisują nic dobrego. Dlaczego tylko nie wzięli się z podobnym zapałem (a i teraz się jakoś nie biorą) za spekulujących w dzikim amoku na rynkach finansowych inwestorów? To jest dopiero zagadka kryminalna! Odpowiedz Link Zgłoś
nieudonek Polski ZUS nęka chorych i sprawdza co roku czy kom 13.01.10, 22:53 komuś ręka lub noga nie odrosła. Natomiast zostawia zdrowych rencistów w spokoju. Jakoś tak na odwrót nie wiedzieć dlaczego niż w innych krajach. Odpowiedz Link Zgłoś
warmi2 "Zostałam cudownie uzdrowiona i nie chcę renty"... 13.01.10, 23:11 Pierdoly takie ze az strach .... Zdrowa to moze i ona jest ale napewno nie dlatego ze sie wybrala do Lourdes . W koncu jak setki tysiecy chorych ludzi wybiera sie tam rocznie , jakis procent zostanie "uzdrowiony" ... Odpowiedz Link Zgłoś
abc136 "Zostałam cudownie uzdrowiona i nie chcę renty"... 14.01.10, 03:00 Pussy czy ty mozesz wyjasnic co to jest Pomroczna? Odpowiedz Link Zgłoś
cosczegoniebylo Boga nie ma 14.01.10, 07:26 Postawmy sprawę jasno. ZUS nie dał się szukać na "cuda". Cuda nie istnieją. Boga nie ma. To tylko wymysł katolików i nie powinien być uwzględniany w urzędach dla wszystkich ludzi. ZUS nie jest instytucją katolicką. Odpowiedz Link Zgłoś
ziner Re: "Zostałam cudownie uzdrowiona i nie chcę rent 14.01.10, 08:21 Mam tylko jedno pytanie: czy przed pielgrzymką poddała się operacji, czy też nie. Bo jeżeli przeszła operację, to w tym ozdrowieniu nie ma raczej nic "cudownego". Odpowiedz Link Zgłoś
domarilla "Zostałam cudownie uzdrowiona i nie chcę renty"... 15.01.10, 19:19 To zupełnie na odwrót niż w Polsce. Tu można być naprawdę bardzo poważnie chorym, a i tak nie dostać niepełnosprawności albo dostać czasową na 2 lata (o rencie już celowo nie wspomnę). Widocznie włoski rząd troszczy się o ludzi i o ich zabezpieczenie socjalne, czego nauczona "troską polskiego rządu" nie potępiam. Odpowiedz Link Zgłoś
zepsuty-ojciec "Zostałam cudownie uzdrowiona i nie chcę renty"... 16.01.10, 15:25 u nas terz biurokraci nie chcą wierzyć , mój znajomy nie ma jednej nogi,na co dostawał rentę i powołali go na komisję,no bo my jestyśmy bardziej ufni w cuda i jakby chłop pojechał do Łagiewnik to może by mu ta noga odrosła i rentę pobierałby niesłusznie Odpowiedz Link Zgłoś