Dodaj do ulubionych

13-latek maltretował matkę i babcię. "Znęcałem ...

19.01.10, 11:40
No coz,nastepny gowniarz bezstresowo wychowywany???
-b-
Obserwuj wątek
    • critic Re: 13-latek maltretował matkę i babcię. "Znęcałe 19.01.10, 11:57
      "Składając wyjaśnienia powiedział, że bicie i wyzywanie "to fajna zabawa". "

Powiem tak: niby humanitaryzm i tak dalej, ale ten gnojek nadaje się tylko na
      organy.
      • ppkontakt A kto go tak wychował?Mikołaj?Głupie baby! 19.01.10, 13:21
        • ppkontakt Najpierw trzeba by wychować te dwie mądre.Oczywiśc 19.01.10, 13:24
          ie też głupoty sobie nie wybierały, sama przyszła, niestety.
    • maruda.r Re: 13-latek maltretował matkę i babcię. "Znęcałe 19.01.10, 12:00
      1abcd2 napisała:

> No coz,nastepny gowniarz bezstresowo wychowywany???

Raczej element marginesu, którego nie zmienią żadne metody wychowawcze.

• marbor1 Re: 13-latek maltretował matkę i babcię. "Znęcałe 19.01.10, 12:06
        Dziecko należy wychowywać niemal od urodzenia. To najbliższe otoczenie [rodzice]
        mają największy wpływ na jego wychowanie.
        • podlesiok Re: 13-latek maltretował matkę i babcię. "Znęcałe 19.01.10, 12:17
          może jak by był ojciec tego gó...arza ,to by do tego nie doszło
          • glos_europy Pokolenie Owsiaka... 19.01.10, 13:00
            Róbta co chceta, to robi co chce...
            • maruda.r Re: Pokolenie Hitlera 19.01.10, 13:13
              glos_europy napisał:

> Róbta co chceta, to robi co chce...

Naziści istnieli przed Owsiakiem, więc nie Owsiak jest tu winien.

• ilonka45 Re: 13-latek maltretował matkę i babcię. "Znęcałe 19.01.10, 13:04
            A co ma ojciec do tego???? ja sama wychowalam mojego syna i wyrosl
            na porzadnego czlowieka, w tym wypadku to wina matki i babki.
            • mario-radyja kobieta wychowująca syna to najczęściej porażka 20.01.10, 01:55
              młody mężczyzna potrzebuje autorytetu, który mu nakreśli granice tego
              co wolno. Ojciec zawsze ma w zanadrzu groźbę zastosowania przemocy,
              chociaż wcale nie musi jej używać. A co ma matka? Może tylko głośno
              nakrzyczeć.

Młody mężczyzna, który nie znajduje w domu autorytetu szuka go poza
              domem, chociażby w gangu. Szef gangu staje się wówczas jego zastępczym
              ojcem.
              • ilonka45 Re: kobieta wychowująca syna to najczęściej poraż 20.01.10, 16:27
                Nie krzyczlam glosno, ani moj syn nie jest w gangu, autorytetem
                bylam ja i nadal jestem, oczywiscie, ze latwiej jest wychowac
                dziecko w pelnej rodzinie, z wielu powodow, ale nie wszystkim jest
                to pisane, nie szufladkuj ludzi, kazdy jest inny.
        • maruda.r Re: 13-latek maltretował matkę i babcię. "Znęcałe 19.01.10, 13:12
          marbor1 napisała:

> Dziecko należy wychowywać niemal od urodzenia. To najbliższe otoczenie [rodzice
          > ]
          > mają największy wpływ na jego wychowanie.

Sprawa ma się prosto, gdy myślimy o dziecku do lat 10-12. By jednak ogarnąć
          całość zagadnienia, trzeba mieć za sobą doświadczenie w wychowaniu dziecka aż do
          osiągnięcia dojrzałości umysłowej. Najlepiej wychowywane dzieci pokazują rogi w
          pewnym krytycznym dla nich okresie: dziewczynki w wieku 13 lat, a chłopcy w
          wieku lat 15 (z uwzględnieniem indywidualnych różnic). Rogi pokazują nawet
          dzieci uważane wcześniej wręcz za wzorcowe pod względem wychowawczym.

Nie polemizuję z Twoją tezą, ale chciałbym zwrócić uwagę na pojawiający się
          często skrót myślowy (od urodzenia), w którym kładzie się nacisk jedynie na
          pierwsze lata wychowania, przyjmując, iż reszta przyjdzie sama. Tak nie jest: im
          dziecko starsze, tym więcej problemów. Jest to pewnie wynik stereotypu, że
          wychowanie ogranicza się do przyuczenia sztuki samodzielnego załatwiania
          niektórych potrzeb fizjologicznych oraz mówienia starszym dzień dobry i do widzenia.

• mediat Re: 13-latek maltretował matkę i babcię. "Znęcałe 19.01.10, 13:12
          Nie zasze.Chora psychika ,i tyle.
          • maruda.r Re: 13-latek maltretował matkę i babcię. "Znęcałe 19.01.10, 13:22
            mediat napisała:

> Nie zasze.Chora psychika ,i tyle.

Wiele wskazuje na to, że tak właśnie jest. Wiele przemawia też za tym, że
            opiekunki zdawały sobie z tego sprawę - licząc, że kiedyś samo się wyprostuje, a
            nie chcąc przedwcześnie rezygnować z opieki na jednak swoim dzieckiem. Bały się
            jego utraty, jako konsekwencji konsultacji z psychologami, a może i kuratorami.

• wybitniemadry biedne dziecko 19.01.10, 12:16
      pewnie nie slyszal o "fortunie ktora kolem sie toczy" i o "karmie" biedaczek, juz mi go szkoda
      • greges58 Re: biedne dziecko 19.01.10, 12:25
        O karmie dla świń ?

Pozdrawiam ^^

Grzesiek ;)
      • everettdasherbreed I oto ubył jeden z forumowych 19.01.10, 12:28
        piewców Moskwy i Putina.
    • beth7 Trzynastolatek maltretował matkę i babcię. "Znę... 19.01.10, 12:29
      Matce tego koszmarnego trzynastolatka proponuję zrzec się praw
      rodzicielskich do syna. Skoro z niego taki twardziel, to niech sobie
      radzi sam. Na pewno mu się spodoba w domu dziecka, będzie miał
      więcej osób do terroryzowania.
      • 3miastoorg Re: Trzynastolatek maltretował matkę i babcię. "Z 19.01.10, 12:47
        też bym tak radził. Od zwyroli należy trzymać się z daleka.
      • myff Re: Trzynastolatek maltretował matkę i babcię. "Z 19.01.10, 14:05
        Ależ droga pani bzdury wygaduje, chyba bardzo jest młoda, a dzieci to własnych
        to już na pewno nie ma. Szkoda, to się szanownej pani robi. I może praw do pani
        ktoś się powinien zrzec. Była pani kiedyś w domu dziecka? To niech pani zamknie
        dziób.
        w tym kraju najlepszym rozwiązaniem problemu jest zniknięcie go. Dzieciak
        rozrabia, to go zamknijmy w jakimś ośrodku, najlepiej do 18 roku życia, jak
        wyjdzie z niego i dalej będzie fikał, to go do paki. I po kłopocie. A nie
        przyszło do tych zakutych wygodnickich łbów, że to jest wołanie o pomoc? Jemu
        wolno wszystko, nie chce chodzić do szkoły, nie chodzi, nie chce obrać
        ziemniaków, to nie obiera,m chce siedzieć całe dnie na chacie, to siedzi, chce
        jeść lody na obiad, to je. jak takie dziecko ma być normalne i szczęśliwe, jak
        ma się czuć bezpiecznie w miejscu, gdzie nie ma absolutnie żadnych zasad i
        granic?! Wy mówicie, że to jakiś patologiczny margines. Widzieliście Super
        nianie na TVN? wyglądali bohaterowie na zapity, narkomański margines? ja
        widziałam klasę średnią. i dzieciaki, którym pozwolono sobie wejść na głowę.
        żadnych zasad, żadnych ograniczeń, żadnej konsekwencji ich postępowania.
        • dorasia Re: Trzynastolatek maltretował matkę i babcię. "Z 19.01.10, 15:20
          myff napisała:

> Ależ droga pani bzdury wygaduje, chyba bardzo jest młoda, a dzieci to własnych
          > to już na pewno nie ma. Szkoda, to się szanownej pani robi. I może praw do pani
          > ktoś się powinien zrzec. Była pani kiedyś w domu dziecka? To niech pani zamknie
          > dziób.
          > w tym kraju najlepszym rozwiązaniem problemu jest zniknięcie go. Dzieciak
          > rozrabia, to go zamknijmy w jakimś ośrodku, najlepiej do 18 roku życia, jak
          > wyjdzie z niego i dalej będzie fikał, to go do paki. I po kłopocie. A nie
          > przyszło do tych zakutych wygodnickich łbów, że to jest wołanie o pomoc? Jemu
          > wolno wszystko, nie chce chodzić do szkoły, nie chodzi, nie chce obrać
          > ziemniaków, to nie obiera,m chce siedzieć całe dnie na chacie, to siedzi, chce
          > jeść lody na obiad, to je. jak takie dziecko ma być normalne i szczęśliwe, jak
          > ma się czuć bezpiecznie w miejscu, gdzie nie ma absolutnie żadnych zasad i
          > granic?! Wy mówicie, że to jakiś patologiczny margines. Widzieliście Super
          > nianie na TVN? wyglądali bohaterowie na zapity, narkomański margines? ja
          > widziałam klasę średnią. i dzieciaki, którym pozwolono sobie wejść na głowę.
          > żadnych zasad, żadnych ograniczeń, żadnej konsekwencji ich postępowania.

A ty nie wiesz co to znaczy dobre wychowanie.
      • elamieciu Re: Trzynastolatek maltretował matkę i babcię. "Z 19.01.10, 18:19
        Moja znajoma mówi < ZBÓJ ALE SWÓJ > tragedia.
    • nanabun Trzynastolatek maltretował matkę i babcię. "Znę... 19.01.10, 12:32
      Bezstresowe wychowanie w stylu "nie kop pana bo się spocisz". Pewnie za chwilę
      głupkowate mamusia i babcia wycofają oskarżenie, bo się zrobi żal biednego
      dziecka.
      • beth7 Re: Trzynastolatek maltretował matkę i babcię. "Z 19.01.10, 12:41
        Nanabun, to bardzo prawdopodobne, że wycofają oskarżaenie.
        Przeważnie tak się dzieje w tego typu sprawach. A ponieważ matka i
        babcia dawały się terroryzować pętakowi przez cały rok, to na pewno
        nie grzeszą inteligencją.
      • cypres Re: Trzynastolatek maltretował matkę i babcię. "Z 19.01.10, 12:42
        owoc trzynastu ciezkich lat hodowania a nie wychowania. Tyle w temacie
      • norbertrabarbar Głupio gadasz zawsze czy teraz ci się wyrwało? 19.01.10, 12:42
        Mylisz bezstresowe wychowanie z brakiem jakiegokolwiek wychowania.
        • lungompa Re: Głupio gadasz zawsze czy teraz ci się wyrwało 19.01.10, 12:50
          Bezstresowe wychowanie przygotowuje do bezstresowego zycia - powodzenia.
          A swoja droga - gdzie jest tatus tego chlopca ?
          • everettdasherbreed Re: Głupio gadasz zawsze czy teraz ci się wyrwało 19.01.10, 12:51
            Tak zwane "bezstresowe wychowanie" z reguły kończy się mocnym stresem: zimnym
            prysznicem w pierwszej pracy.
            To jest uleczalne.
            • m4dm3n Re: Głupio gadasz zawsze czy teraz ci się wyrwało 19.01.10, 13:38
              everettdasherbreed napisał:

> Tak zwane "bezstresowe wychowanie" z reguły kończy się mocnym stresem: zimnym
              > prysznicem w pierwszej pracy.
              > To jest uleczalne.

Pracy? Jasne, 13 lat, na matke z nozem - juz widze jak taki maly bandyta ( i
              jemu podobni ) rusza odkrywac rynek uczciwej pracy.

Moze jedynym pozytywnym skutkiem postepujacej islamizacji starego kontynentu
              bedzie wdrozenie dotkliwych kar cielesnych dla gow**eri, bo widzac co sie dzieje
              w gimnazjach teraz, az boje sie pomyles o tym co bedzie za 10 lat.

pozdrawiam
              • everettdasherbreed Re: Głupio gadasz zawsze czy teraz ci się wyrwało 19.01.10, 14:03
                Prędzej czy później, może nawet w wieku 30 lat, taki gnojek trafi do ręcznej
                myjni, do hurtowni czy na budowę.
                I tam mocno się zdziwi, gdy podskoczy szefowi.
                A gdy trafi do gangu, to za drobną niesubordynację otrzyma postrzał w łydkę.
    • greg1982fr Trzynastolatek maltretował matkę i babcię. "Znę... 19.01.10, 12:54
      Tak a propo delikatnego cackania się z dziećmi. Tam by się ojciec przydał. Nie
      jestem za znęcaniem się nad dzieckiem, ale jakby zebrał w odpowiednim momencie
      i wieku klapsa czy dwa, to by dotarło. Czasami delikatnie typu "dać karę" nie
      dociera. Trzeba zrobić tak żeby dotarło. Mam nadzieję że w tym domu dziecka
      zetknie się z życiem. Prawdziwym, nie komputerowym

----------------------------------
      www.szamanizm.com.pl
      mail: greg1982Fr@o2.pl
    • mediat Trzynastolatek maltretował matkę i babcię. "Znę... 19.01.10, 13:10
      Ten chłopak unieszczęśliwi każdego z kim będzie blisko.Leczenie w
      psychiatryku konieczne.I to nie daje gwarancji na zmianę
      usposobienia.
    • kermit.dolomit Trzynastolatek maltretował matkę i babcię. "Znę... 19.01.10, 13:17
      bezstresowe wychowywanie bachorów tak sie kończy gnoje myślą ze im
      wszystko wolno chwycic za pasek zlać gojowi tyłek i już jestem
      przeciwnikiem katowania dzieci ale czami należy wlać bo to co sie
      dzieje to już zakrawa na paranoje
      • minkat Re: Trzynastolatek maltretował matkę i babcię. "Z 19.01.10, 18:48
        Trzeba bylo go wychowywac i z nim rozmawiac jak byl malutki, teraz to tylko
        jakis osrodek zamkniety moze mu ewentualnie pomoc, ale raczej nie pomoze, bo
        dzieciak za stary jest.
    • bercik38 Re: 13-latek maltretował matkę i babcię. "Znęcałe 19.01.10, 13:26
      Podeślijcie mi go na tydzień i nie wtrącajcie się. Zobaczycie jaki gość z niego
      będzie. No możecie go potem trochę oplastrować.
      • m4dm3n Re: 13-latek maltretował matkę i babcię. "Znęcałe 19.01.10, 13:44
        bercik38 napisał:

> Podeślijcie mi go na tydzień i nie wtrącajcie się. Zobaczycie jaki gość z niego
        > będzie. No możecie go potem trochę oplastrować.

Polecam zlozenie aplikacji w pobliskim zakladzie poprawczym, tylko wlasnie takie
        zdecydowane dzialania maja szanse naprostowac to co juz dawno zostalo
        skrzywione, a przez system pielegnowane.

pozdrawiam
    • myff Bezstresowe wychowanie. 19.01.10, 13:55
      Co to właściwie jest bezstresowe wychowanie? Brak zasad, pewnej nawet nie
      dyscypliny, ale elementarnej konsekwencji rodzi takie sytuacje, a nie brak
      stresu. Myślicie, że wrzask i razy na gołą d*** to jest właściwe postępowanie?
      Trzeba smarkacza zgnoić, zmieszać z błotem pokazać, że ten kto ma fizyczną
      przewagę jest tym lepszym? Może tak właśnie było? Może słaby maluszek urósł aż
      nadto, nabrał wreszcie tężyzny i pokazał tym, które go dręczyły kto jest
      silniejszy. Trzeba we wszystkim zachować zdrowy rozsądek. Jakiś złoty środek.
      Wszyscy spece od psychologi twierdzą, że bijący rodzice, byli bici, więc może
      zaprzestać tego barbarzyństwa? Dzieciaka powinno się skierować razem z matką i
      babką na jakąś terapię. Oddać pod opiekę kogoś kto małolatowi wytłumaczy, że
      bicie wcale nie jest fajne, a matce i babce, że to one są tu jednak dorosłe i
      to one są szefami.
    • tadeusz542 wychowanie bezstresowe odbiło wspak 19.01.10, 14:01
      Może przykład tego gó...arza uświadomi różnym mędrcom od
      wychowania ,że dziecko które nigdy nie doznało bólu np wskutek
      sprania dupy pasem nigdy nie pojmie co to znaczy komuś zadawać ból i
      dla niego to będzie "Fajna zabawa".
      Nie propaguję katowania ale dziecko musi swoje doświadczyć.
      • myff Re: wychowanie bezstresowe odbiło wspak 19.01.10, 14:15
        Czytam te komentarze i ja własnym oczom nie wierzę. Uważacie, naprawdę uważacie,
        że lanie po dupie to jest rozwiązanie każdego problemu? a im większy problem tym
        mocniej przylać? Zamknąć wszystkich w jakimś ośrodku. I zapomnieć, wiecie, co
        jesteście chyba bardziej żałośni niż ten dzieciak. Co to znaczy swoje
        doświadczyć? słyszeliście o Bartku z Kamiennej Góry? Pan V też chciał tylko
        nauczyć smarka pewnego drygu, bo tenże sprawiał kłopoty wychowawcze. Oj, nieco
        przesadził, poniosło go. Jeżeli słowami, samym tonem głosu nie jesteś w stanie
        przekazać człowiekowi co jest dobre, a co złe, jeżeli twój autorytet to bat,
        kabel od żelazka, ręka to ja bardzo współczuję twoim dzieciom. One nie będą być
        może innych biły, ale nie dlatego, że pojmą, że to jest złe tylko ze strachu
        przed karą. A to nie o to chodzi w wychowaniu. strach budzi nienawiść. ktoś tu
        stwierdził, że być może on trafi do gangu i tam jak będzie podskakiwał, to mu
        łydkę przestrzelą. przypomnę tylko, że ten gang będzie kraść wasze samochody,
        wasze torebki, wasze komórki, a może kiedyś skatuje waszego syna, albo zgwałci
        córkę. może zamiast pozwolić mu wniknąć w ten gang spróbujmy póki jest młody
        miękki i wcale jeszcze nie taki zdemoralizowany to wszystko naprawić.
        • m4dm3n Re: wychowanie bezstresowe odbiło wspak 19.01.10, 15:11
          Chcialem napisac jakis przydlugi komentarz, sprubowac wytlumaczyc dlaczego tak wiele ludzi ( w tym ja ) umieszcza praktycznie skrajne komentarze, ukazac zmeczenie i pesymistyczna wizje przyszlosci biorac pod uwage co dzieje sie teraz - ale widac kolezanka uwaza, ze dziecko nawet jak krzywdzi innych to dlatego ze samo w ktoryms momencie zostalo skrzywdzone, wiec nie nalezy winic tylko glaskac. Na tym cala wizja wychowania bezstresowego lat 90 sie opierala tj. "Byles bity, sam bedziesz bil", po latach wyglada ze jednak jest odwrotnie.

> One nie będą być
          > może innych biły, ale nie dlatego, że pojmą, że to jest złe tylko ze strachu
          > przed karą.

Dwie sprawy: 1. Taka w sumie jest dzialalnosc prewencyjna KAZDEGO prawa czy religii - strach przed kara, prawda? 2. W sumie dla postronnej osoby to bez znaczenia dlaczego czegos nie beda robily, wazny jest efekt koncowy.

Konczac, mam kolege ktory w poznym wieku zdecydowal sie miec trzecie dzieko, dwoje poprzednich juz z malzonka wychowali - jedno studiuje, drugie ciezko pracuje - za to trzecie ... no coz, ma 9 lat i jak "ojciec nie kupi nowego rowerka, powie w szkole ze jest pedofilem", "ty du*u, ch**" itd. tez na porzadku dziennym, a z "pogadanek" sie smieje bo "mozecie mi skoczyc". Oczywiscie, wychowana juz w nowym bezstresowym systemie, w przeciwienstwie do dwojki poprzednich.

Podsumowujac juz: jasne, ze lepiej wpoic wartosci przy pomocy slowa niz pasa, ale jak to z roznych wzgledow nie skutkuje, dla wlasnego i ogolu spoleczenstwa dobra nalezy WYMUSIC wlasciwe zachowanie.

pozdrawiam
        • dott84 Do myff 20.01.10, 11:03
          A co niby mamusia ma go do cycka przytulić powiedzieć "nic się nie stało" i
          gratisowo dać 100zł?

Z tego bachora już nic nie będzie. Najpierw ośrodek wychowawczy, później jak
          wyjdzie pewnie znów kogoś napadnie i nie daj boże zabije więc wyląduje w
          poprawczaku a potem w więzieniu.

Skoro tal tego młodego zwyrodnialca znęcanie się nad innymi ludźmi to "fajna
          zabawa" to pewnie jeszcze lepszą będzie morderstwo.

Przykład mojej koleżanki, którą terroryzował jej 5letni synek. Był wychowywany
          bezstresowo, bez krzyków, klapsów, zakazów, kar.
          Pewnego dnia moja koleżanka po raz enty próbowała uspokoić swojego synka a ten
          po raz kolejny ją kopnął w nogę. Ty razem moja koleżanka nie wytrzymała i dała
          mu klapsa i powiedziała, że jeszcze raz ją kopnie, opluje, ugryzie albo
          uszczypnie to znów mu da w dupę, ale dwa razy mocniej. Dzieciak nawet nie
          zapłakał tylko patrzył się mocno zdziwiony na matkę. Od tamtej pory mały stał
          się grzeczniejszy i już nigdy więcej nie uderzył mojej koleżanki.

Nie pochwalam bicia dzieci, ale solidny klaps za ewidentne przegięcie jest
          uzasadniony.
          Co innego gdy to rodzić znęca się nad dzieckiem i bije go z byle przyczyny (to
          jest bardzo złe i nie pochwalam) a co innego jeden klaps na opamiętanie się.

• lotus2008 Przepraszam, ale gdy Cie czytam to przychodzi mi 23.03.10, 16:54
          glowy cytat z filmu: "pierd olicie Hipolicie". Podam Ci prosty
          przyklad z mojego zycia. Mama wychowywala samotnie mnie i mlodszego
          brata. Starala sie jak mogla, ale po pasa siegala nierzadko. Oj
          balem sie tego pasa jak diabli. Raz nawet na pare godzin zwialem z
          domu. Tylko, jeden maly szczegol: ja dostawalem czesciej niz brat.
          Broilismy tyle samo, ale ja dostawalem czesciej, bo on byl pupilkiem
          calej rodziny. Gdy podroslismy, ja zawsze odnosilem sie (i odnosze)
          do Mamy z szacunkiem i miloscia, bo wiem ze dobrze mnie wychowala.
          Zyje normalnie, szanuje ludzi, jestem zwyklym, normalnym
          czlowiekiem. Niestety, moj brat jest inny. Przede wszystkim czesto
          pyskuje do Mamy, kloci sie z nia, powoduje u Niej nerwice. Nie mam
          juz na to wplywu, bo nie mieszkam w Polsce, ale boli mnie to. Jednak
          nie dotre juz do psychiki 30-letniego faceta. Wiem, ze moze byc to
          roznica charakterow, i dlatego tak jest, jednak szczerze uwazam, ze
          ejst to wplyw tego ze brat byl rzadziej bity. Nie bal sie, nie mial
          szacunku, czesto czul sie bezkarny. I tak juz mu zostalo. Jestem za
          dyscyplina, jestem za pasem. Nie jestem za maltretowaniem, bo czesto
          dyscyplina i maltretowanie sa mieszane, mylone. Moja Mama nigdy nie
          zlamala mi reki, czy nosa, nie wybila zebow, nie spowodowala nigdy
          krwawej rany. Nigdy nie zbila mnie tak, zebym nie mogl sie pokazac w
          szkole(co moim kolegom sie zdarzalo). To jest wlasnie maltretowanie.
          Moja Mama jedynie utrzymala dyscypline. I za to zawsze bede jej
          wdzieczny. Kolejna sprawa, ze Mama co jakis czas kontrolowala nam
          szafki i rzeczy osobiste (w naszej obecnosci). Nic "nielegalnego"
          nie mialo racji bytu. Dzis malolaci procz szafek maja komputery,
          komorki. Czy rodzice kontroluja w co dzieci graja, co ogladaja w
          sieci? Nie. I to wcale nie z braku wiedzy, tylko checi. Skoro
          potrafi jeden z druga, wejsc na gazeta.pl zeby komentowac, gadac
          przez gg, czy wejsc na Nk, to potrafi rowniez kontrolowac dziecko
          (wystarczy czasem zajrzec w historie przegladanych stron). Tylko, ze
          sie nie chce. Nie wiedza bowiem, jak zareagowac gdy okaze sie, ze 16-
          letni syn jest stalym gosciem forum miejscowych chuliganow
          pilkarskich, a 14-letnia coreczka zamieszcza na NK fotki w
          bieliznie, i do tego umawia sie z facetami kilkanascie lat
          starszymi. No, co wtedy poczac... Moja Mama chwycilaby za pasa.
    • labeo Trzynastolatek maltretował matkę i babcię. "Znę... 19.01.10, 14:32
      Głupie baby same wyhodowały takiego zwyrodnialca, bardziej mi szkoda tego
      chłopaka niż jego pseudoofiar. Przez złe wychowanie matki i babki z chłopaka
      raczej nic pożytecznego nie wyrośnie i to jest najsmutniejsze w tej historii.
    • danwrc1 Powiesic gó...arza i tyle 19.01.10, 14:33
      młodociani są bez szans na resocjalizację kara śmierci jedynym skutecznym
      sposobem na takich cwaniaków..
    • alpepe [...] 19.01.10, 14:39
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • abdu_al Śmieszne 19.01.10, 14:40
      Dwie dorosłe baby, boją się jednego dzieciaka? Śmieszne.
    • dominikjandomin Gdzie szkoła? 19.01.10, 15:16
      Obowiązek szkolny istnieje. A bachor od września nie chodził do szkoły i brak
      reakcji?

A skoro bicie to "fajna zabawa", sugeruję bawić go trzy razy dziennie. Solidną
      porcję zabawy mu fundować. I gratis dodatkowa zabawa za każde nieposłuszeństwo.
      • korela Re: Gdzie szkoła? 19.01.10, 22:07
        Szkoła nie ma dziś nic do gadania. Jeśli dziecko nie spełnia
        obowiązku szkolnego to najpierw ciągnie się do odpowiedzialności
        rodziców (trwa to co najmniej rok żeby wyczerpać wszelkie możliwe
        środki przymuszenia do obowiązku szkolnego), jeśli to nie skutkuje
        sprawa trafia do sądu, sędzia wyznacza kuratora (to kolejny rok),
        ewentualnie później młody człowiek teoretycznie może być umieszczony
        w ośrodku wychowawczym (teoretycznie jeśli akurat są miejsca).
        Kiedyś w sądzie w sprawie ucznia zeznawał pedagog szkolny, dziś
        sędziów nie interesuje nawet opinia na piśmie mówiąc wprost nie
        wasza sprawa nie wtrącajcie się.
        Tylko że jak później trwoga bo jedno powiesiło się a drugie przyszło
        z nożem do szkoły to wszyscy pytają gdzie była szkoła.
        Nauczyciele nawet nie mogą zgłosić że uczeń znęca się nad swoimi
        opiekunami, bo muszą to zrobić oni sami.
        • dominikjandomin Re: Gdzie szkoła? 20.01.10, 10:31
          korela napisała:

> Szkoła nie ma dziś nic do gadania. Jeśli dziecko nie spełnia
          > obowiązku szkolnego to najpierw ciągnie się do odpowiedzialności
          > rodziców

Pociągnęli? Zwrócili czyjąś uwagę? NIE.

> Nauczyciele nawet nie mogą zgłosić że uczeń znęca się nad swoimi
          > opiekunami, bo muszą to zrobić oni sami.

Zgłosić może każdy. Inna sprawa, czy podpadnie całość pod czyn zabroniony z
          oskarżenia publicznego, czy prywatnego. I czy sądowi rodzinnemu się zechce wtrącić.
      • q-ku co, "szkoła" 19.01.10, 22:51
        jak nie ma ojca to zawsze takie skutki babskiego "wychowania" kochanego synka
        co to się zmęczy jak pójdzie do szkoły, spoci bo bije babcię

same sobie te panie wychowały bicz na kark
        ---
        nie gloryfikuje "tatusiów" bo są tez nieźli z nich ananasi

ale opisuję ogólną zasadę

jak do szkoły zapisuje dziecko matka bez ojca - nauczyciele już wiedza jak sobie
        odpowiednio westchnąć

podłe czasy
    • kermit.dolomit Trzynastolatek maltretował matkę i babcię. "Znę... 19.01.10, 15:25
      uwolnić małego wszystkiemu winne są te dwie glupie stare baby co
      niepotrafiły wychowac chlopczyka i to ich wina trzymaj się chlopcze
      jesteśmy z tobą to one powinny siedzieć załóżmy jakiś komitet piszmy
      listy w tej sprawie on musi byc wolny więzienna cela niemoże zbrukać
      jego niewinnego dzieciństwa
    • dorasia Trzynastolatek maltretował matkę i babcię. "Znę... 19.01.10, 15:34
      Nie bardzo rozumiem w czym problem. Mawiają mądrzy ludzie, że jak sobie
      pościelisz, tak się wyśpisz. Jak sobie matka wychowała, to tak ma. Przez
      trzynaście lat dwie dorosłe (chyba?) kobiety godziły na to, że gó...arz
      wchodzi im na łby. Przecież to się nie stało z dnia na dzień. Resocjalizacji
      przydałaby się całej trójce.
    • setlers5 Trzynastolatek maltretował matkę i babcię. "Znę... 19.01.10, 16:05
      Niech gó...arz idzie do domu dziecka, tam go współwychowankowie szybko
      ustawią. Gdy poczuje "fajną zabawę" na własnej zapryszczonej skórze, po
      miesiącu poleci matkę i babkę na kolanach przepraszać.
    • bulorz Trzynastolatek maltretował matkę i babcię. "Znę... 19.01.10, 17:08
      Dobry obóz pracy, np. w kamieniołomach.. bardzo by mu pomógł się wyżyć.
      Niestety taki chłopczyk nadaje się tylko do utylizacji.. z niego już nic nie
      będzie w tym życiu. Niestety.
    • zablokowany-obrazliwy-nick biedactwo, pewnie miał ADHD 19.01.10, 17:52
      Jak można tak młodego człowieka prześladować, gdzie jego prawa zagwarantowane
      wynikające z Konwencji o prawach dziecka?
      pl.wikipedia.org/wiki/Konwencja_o_prawach_dziecka
    • titta Trzynastolatek maltretował matkę i babcię. "Znę... 19.01.10, 18:23
      W schronisku? I co potem?
      • katypol [...] 19.01.10, 18:34
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • zbrojarz.betoniarz Kogo to obchodzi? W schronisku będzie mógł 27.01.10, 16:55
        się przekonać jak to fajnie jest być maltretowanym

titta napisała:

> W schronisku? I co potem?
    • afore1 Nowa generacja pokolenia "dzieci neostrady" 19.01.10, 20:48
      Nowi już nie będą wchodzić na onet i wyzywać ludzi.
      Nóż do ręki i kosić babke, matkę, bo w końcu tak robi przez cały dzień w call of
      duty. Fajna zabawa...
      Jak wychodzą na ulicę, to tylko w koszulce z napisami "legalize! legalize!".
    • ryszardm1954 Trzynastolatek maltretował matkę i babcię. "Znę... 19.01.10, 21:56
      klania sie bezstresowe wychowanie chlopak mial fajna zabawe inni chlopcy
      zabijaja bo chcieli zobaczyc jak to jest a to mlody tatus karci niemowle az mu
      peka czaszka no fajno jest

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka