tepicpo 19.01.10, 15:59 mordowanie dzieci jest drastyczne, zatem co tak bulwersowało "kilkunastu bielszczan" ...? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
waldemarkoc2 Sąd: Makabryczna wystawa Rycerzy nie łamie prawa 19.01.10, 16:03 makabryczne jest mordowanie nienarodzonych dzieci, a ta wystawa to dokumentuje Odpowiedz Link Zgłoś
ja-skiniowiec Re: Sąd: Makabryczna wystawa Rycerzy nie łamie pr 19.01.10, 16:16 Czy nadal byłbyś tego taki pewien, gdyby jakiś psychopata zgwałcił twoją córkę/żonę ? Może przed wygłaszaniem tak stanowczych osądów warto by było zastanowić się nad dwiema stronami sprawy a nie udawać, że jest tylko jedna ?? pozdr. j. jaskiniowiec.blogspot.com Odpowiedz Link Zgłoś
jedrus.4 Re: Sąd: Makabryczna wystawa Rycerzy nie łamie pr 19.01.10, 16:23 Nie o gwaltach zadanych przez psychopatow jest ta dyskusja! Odpowiedz Link Zgłoś
gienioancug Re: Sąd: Makabryczna wystawa Rycerzy nie łamie pr 19.01.10, 16:52 taka zgwałcona żona/córka może to dziecko oddać do adopcji, to nie jest karalne ani płatne, za to może przynieść korzyść parom, które na takie dziecko czekaja latami Odpowiedz Link Zgłoś
bubster Re: Sąd: Makabryczna wystawa Rycerzy nie łamie pr 19.01.10, 17:31 Czyli nie dośc że zgwałcona, ma zostać inkubatorem. Odpowiedz Link Zgłoś
glos_europy A wystawy o Holocauście nie są drastyczne ??? 19.01.10, 18:21 Zamknąć Muzeum w Oświęcimiu, zrównać obóz z ziemia bo przecież drastyczny !!! Odpowiedz Link Zgłoś
habibi888-pl Jeśli nie widzisz różnicy, to twoja sprawa. 19.01.10, 18:58 Do Auschwitz trzeba dojechać z własnej woli. Nikt ci nie wystawia tego pod oknem. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Sąd: Makabryczna wystawa Rycerzy nie łamie pr 19.01.10, 22:56 Prawiczek zawsze zakłada, że jego hipotetycznie zgwałcona żona po 9 miesiącach urodzi, odda, po czym otrząśnie się jak kundel po wyjściu z kałuży i wszyscy słodko będą żyli dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
klinikka Re: Sąd: Makabryczna wystawa Rycerzy nie łamie pr 20.01.10, 05:52 kotek.filemon napisał: > Prawiczek zawsze zakłada, że jego hipotetycznie zgwałcona żona po 9 miesiącach > urodzi, odda, po czym otrząśnie się jak kundel po wyjściu z kałuży i wszyscy sł > odko będą żyli dalej... > parszywa wyrosłą z polskiej frustracji i katolickiej, kleszej tresury chętka aby znaleźć jak największą ilość winnych, oskarżyć ich, obwinić i skazać. Nic tak nie poprawia samopoczucia ludzi ogarniętych resentymentem jak ten plugawy histeryczny, bezmyślny wrzask: "zabiła", "mord", "nienarodzone dzieciątka zabijane", "skazać ją"... Aż wam ślina z rozkoszy po brodach spływa.... Nonsens - nie można zabić kogoś, kto jeszcze się nie urodził. To oczywiste. Co więcej, do momentu przecięcia pępowiny płód jest częścią ciała i organizmu kobiety, jak drugie serce albo trzecia nerka i tylko kobieta może zadecydować, co ze swoim ciałem ma wolę uczynić. A wszyscy moraliści mają spływać precz. Odpowiedz Link Zgłoś
karol_7 [...] 19.01.10, 17:40 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bubster Re: Sąd: Makabryczna wystawa Rycerzy nie łamie pr 19.01.10, 17:31 Nie jego by gwałcił. Najłatwiej się układa cudze życie. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Sąd: Makabryczna wystawa Rycerzy nie łamie pr 19.01.10, 16:42 Wyrok pokazuje że możliwa jest w Polsce wolność swyrazu nawet wbrew potężnemu lobby KOŁTUNÓW pesudoliberalnych Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re:" Sąd: MAkabryczna wystawa..." 19.01.10, 16:45 tytuł dobrze pokazuje gdzie ci potężni kołtuni są... Odpowiedz Link Zgłoś
klinikka Re: Sąd: Makabryczna wystawa Rycerzy nie łamie pr 20.01.10, 05:44 waldemarkoc2 napisała: > makabryczne jest mordowanie nienarodzonych dzieci, a ta wystawa to > dokumentuje BREDNOIA. Nie można zabić kogoś, kto jeszcze się nie urodził. Odpowiedz Link Zgłoś
300zl [...] 19.01.10, 16:33 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kermit.dolomit Sąd: Makabryczna wystawa Rycerzy nie łamie prawa 19.01.10, 16:09 kiedy w tym pier...niku kobieta bedzie decydowala o wlasnym tyłku a nie urzędas klecha politykus czy jakaś nawiedzona banda Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman kobieta samodzielnie decyduje o tym komu 19.01.10, 16:11 swój tyłek nadstawi Odpowiedz Link Zgłoś
battosai Re: kobieta samodzielnie decyduje o tym komu 19.01.10, 16:20 Mam nadzieję, że w przyszłym życiu będziesz kobietą, która zajdzie w ciążę w wyniku gwałtu. Odpowiedz Link Zgłoś
irneriusz Re: Sąd: Makabryczna wystawa Rycerzy nie łamie pr 19.01.10, 16:15 A kobieta nie decyduje o wlasny tylku? Kaze jej sie ktos uprawiac seks? Jest odgorny nakaz? CHyba nie? Pozatym nie uwazasz, ze ojciec rowniez powinnien miec jakies prawa do plodu? Bo chyba same kobieta brzuchy nie rosna? Myslalem, ze skonczylo sie to 2 tysiace lat temu.Pozdrawiam. Pozatym jak wystawa moze powodowac zly wplyw na dzieci skoro w telewizji widza gorsze rzeczy,a w Hiszpanii aborcja ma byc dostepna dla 16 latek. Odpowiedz Link Zgłoś
battosai Re: Sąd: Makabryczna wystawa Rycerzy nie łamie pr 19.01.10, 16:21 > A kobieta nie decyduje o wlasny tylku? Kaze jej sie ktos uprawiac seks? Jest > odgorny nakaz? CHyba nie? Tak, faktycznie, pozwólmy np. takim gwałcicielom decydować o płodach poczętych w wyniku gwałtu. Odpowiedz Link Zgłoś
balrog008 Re: Sąd: Makabryczna wystawa Rycerzy nie łamie pr 19.01.10, 16:26 Po pierwsze poczęte dziecko nic nie jest winne temu, że powstało w wyniku gwałtu. Nie wolno traktować takiego dziecka jako coś gorszego, coś czego trzeba się pozbyć. Po drugie- jeśli już mamy mówić o prawie a nie sumieniu- w Polsce (niestety) można zabić dziecko poczęte w wyniku gwałtu. Także Twój post nic nie wnosi. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Sąd: Makabryczna wystawa Rycerzy nie łamie pr 19.01.10, 18:01 balrog008 napisał: > Po pierwsze poczęte dziecko nic nie jest winne temu, że powstało w wyniku > gwałtu. Nie wolno traktować takiego dziecka jako coś gorszego, coś czego trzeba > się pozbyć. Po drugie- jeśli już mamy mówić o prawie a nie sumieniu- w Polsce > (niestety) można zabić dziecko poczęte w wyniku gwałtu. Także Twój post nic nie > wnosi. =========================== A dlaczego "nie wolno traktować, jako coś gorszego"? Kto mi zabroni, skoro od najmłodszych lat setki tysięcy ludzi widziało i widzi, jak takie dzieci są przez środowisko i kościół traktowane? Nie postępuję wbrew ustalonym, odwiecznym kanonom, zwłaszcza w rozmodlonych wiejskich obszarach kulturowych. Z jakiej racji mam próbować zmieniać ten pełen hipokryzji świat, skoro byłoby to tym samym, co kopać się z koniem? Odpowiedz Link Zgłoś
balrog008 Re: Sąd: Makabryczna wystawa Rycerzy nie łamie pr 19.01.10, 20:55 Jak inni czynią zło to ja też? Słabe wytłumaczenie. Jak wszyscy będziemy tak myśleć- to nigdy nie będzie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
irneriusz Re: Sąd: Makabryczna wystawa Rycerzy nie łamie pr 19.01.10, 16:34 Popadasz w skrajnosc, o ile wiem w tym przypadku nawet w Polsce dozwolona jest aborcja. Nie widze problemu, jesli respektuje sie przepisy prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
gienioancug Re: Sąd: Makabryczna wystawa Rycerzy nie łamie pr 19.01.10, 16:58 człowieku cały czas bredzisz o gwałconych kobietach. Owszem przeżywają one nieopisaną traumę ale nikt im tego dziecka nie każe wychowywać, zaraz po porodzie może oddać bezpłatnie i bez żadnych konsekwencji karnych do adopcji. Ale druga sprawa to taka, że w podziemiu aborcyjnym usuwa sie nie tylko dzieci z gwałtów ale również poczęte "w niewygodnym czasie", z nie tym partnerem, itp Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: Sąd: Makabryczna wystawa Rycerzy nie łamie pr 19.01.10, 17:41 Ale 9 m-cy życia stracić to już jej nakazujesz. A jak bedzie piła i paliła w ciąży z gwałtu, lub zażywała narkotyki, albo jakieś leki,bo nie będzie mogła się z tramą uporać, to po chore dziecko stanie kolejka chętnych?. Ty myslisz, że zgwałcona kobieta w niechcianej ciąży z gwałtu, będzie o nią dbała, jak ta w chcianej ?. Jeszcze może prawnie nakażesz zgwałconej , że ma się wzorowo prowadzić. A jak ją zmusisz do tego ?. Odpowiedz Link Zgłoś
gienioancug Re: Sąd: Makabryczna wystawa Rycerzy nie łamie pr 19.01.10, 17:47 nikomu nic nie nakazuje a już na pewno nie tracić życia?? no wybacz jak ktoś nie umie sobie porafdzić z traumą to idzie do specjalisty chyba, że jest zacofany i uważa to za wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: Sąd: Makabryczna wystawa Rycerzy nie łamie pr 19.01.10, 18:45 Jak ktoś nie umie sobie z traumą poradzić, to nie dubluje mu sie traumy zmuszajac do urodzenia dziecka gwałciciela. Poza tym, zawsze sugeruje w miejscu zdania: "kobieta moze przeciez urodzic dziecko z gwałtu i oddać do adopcji" wpisać " moja zgwałcona zona moze przeciez urodzić dziecko z gwałtu i oddac do adopcji", " moja zgwałcona 16 letnia córka moze przecież urodzić dziecko z gwałtu i oddac do adopcji" Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina_1 Re: Sąd: Makabryczna wystawa Rycerzy nie łamie pr 19.01.10, 23:57 hermina5 napisała: > Poza tym, zawsze sugeruje w miejscu zdania: "kobieta moze przeciez > urodzic dziecko z gwałtu i oddać do adopcji" > > wpisać " moja zgwałcona zona [... ciach] z całym szacunkiem, ale obawiam się, że nie zrozumie. Takim mizoginom wydaje się, że ciąża i poród z gwałtu to taka sama przyjemnośc jak jego zabawa z samym sobą. Już lepiej wstawić tu, że "przecież zawsze może 150kg facet poskakać przez 20 godzin po moich jądrach a drugi facet zmasakrować penisa." Odpowiedz Link Zgłoś
karol_7 [...] 19.01.10, 17:44 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina_1 Re: Sąd: Makabryczna wystawa Rycerzy nie łamie pr 19.01.10, 23:36 gienioancug napisał: > człowieku cały czas bredzisz o gwałconych kobietach. jak będzie zgwałcony twój tyłek i to do tego tak, że będziesz w ciąży to wtedy będziemy bredzić o gwałconych gienioancug Owszem przeżywają one > nieopisaną traumę co ty wiesz o nieopisywanej traumie, nie pozwalającej często pozbierać się do końca życia? zaraz po > porodzie może oddać bezpłatnie i bez żadnych konsekwencji karnych do adopcji. ale wcześniej musi przejść przez koszmar wymuszonej ciąży ze wszystkimi przykrymi ciążowymi dolegliwościami, a na końcu w niewyobrażalnym cierpieniu wydać je na świat. A to wszystko dlatego, że miała pecha urodzić sie z macicą. To już o wiele bardziej humanitarni są muzułmanie, bowiem zgwałcone kobiety kamieniują. Dla wielu ofiar gwałtów taka śmierć jest wybawieniem w porównaniu z rocznymi (na porodzie się nie kończy, bo np. jest później połóg) torturami. w podziemiu aborcyjnym usuwa sie nie tylko dzieci > z > gwałtów takie teksty walą najczęściej ci, którzy rozczulają się nad zlepkiem komórek, ale za grosz nie mają empatii w przypadku zgwałconej kobiety i nonszalancko wypowiadają się o jej cierpieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Sąd: Makabryczna wystawa Rycerzy nie łamie pr 19.01.10, 16:37 Ojciec bedzie decydowal o plodzie wtedy, kiedy mezczyzni zaczna umierac w ciazy i przy porodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
bubster Re: Sąd: Makabryczna wystawa Rycerzy nie łamie pr 19.01.10, 17:34 Znowu sprowadzamy kobiety do roli inkubatorów. Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: Sąd: Makabryczna wystawa Rycerzy nie łamie pr 19.01.10, 17:35 Udajesz głupiego , czy taki jesteś ?. Kobiety robią te aborcje niby w tajemnicy przed tatusiami płodów, którzy przecież tylko na ciążę partnerki czekali ?. Najczęściej jest tak - umawialiśmy się , że dziecka nie chcemy, jestem jeszcze za młody, to mi zniszczy karierę itp.. To na ogół facet finansuje "sprawę ". Zdarza się i facet w sutannie. Odpowiedz Link Zgłoś
tyranos jeżeli ojciec mialby mieć jakieś prawo do płodu 19.01.10, 17:38 To może ty masz już prawo do zażadzania pochwą swojej partnerki kiedy dokonasz wewnatrz ejakulacji nasienia? To twój patrialny układ na to pozwala. Ale u mnie w domu jest inaczej i laska sie skrobie bo mamna to ochote i nić nie musi mi mówic o tym. Ja to akceptuję bo ona jest wolna, jak mawiał św. Tichner "wolność jest naważniejszym przymiotem jaki możemy dostrzec w bliżnim" Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina_1 Re: Sąd: Makabryczna wystawa Rycerzy nie łamie pr 19.01.10, 23:19 irneriusz napisał: > A kobieta nie decyduje o wlasny tylku? na tej wystawie jest poruszany też temat gwałtu. W przypadku gwałtu o tyłku kobiety decyduje degenerat. A stanowisko to podtrzymują wszelkiej maści oszołomy, zmuszające okaleczony kobiety do zostania żywym inkubatorem. Pozatym nie uwazasz, ze ojciec rowniez powinnien miec > jakies prawa do plodu? więc niech sobie go bierze do własnego brzucha. Jak to sobie wyobrażasz, że facet będzie kazał kobiecie zostać inkubatorem dla jego fanaberii? Pozatym jak wystawa moze > powodowac zly wplyw na dzieci skoro w telewizji widza gorsze > rzeczy, Idiotyczny "argument", bo zdrowi na umyśle ludzie nie pozwalaja małym dzieciom oglądać nieodpowiednie dla nich sceny. a w > Hiszpanii aborcja ma byc dostepna dla 16 latek. a co to ma wspólnego z tematem? Odpowiedz Link Zgłoś
jedrus.4 Re: Sąd: Makabryczna wystawa Rycerzy nie łamie pr 19.01.10, 16:21 Hehehe...Rzeczywiscie uwazasz, ze o tym, komu kobieta nadstawia tylek, decyduje ktos inny (pomijajac gwalt), niz ona sama? Odpowiedz Link Zgłoś
adeinwan Re: Sąd: Makabryczna wystawa Rycerzy nie łamie pr 19.01.10, 18:02 > kiedy w tym pier...niku kobieta bedzie decydowala o wlasnym tyłku Kiedy nauczy się nad nim zapanować. Odpowiedz Link Zgłoś
future76 Sąd: Makabryczna wystawa Rycerzy nie łamie prawa 19.01.10, 16:13 W ogóle to nie wiem o co chodzi z tą drastycznością... Przecież POłowa narodu (jak nie więcej) pomimo, że twierdzi, że jest katolikami uznaje, że poczetę dziecko to jakiś płód, zarodek, a nie człowiek. Więc skoro to nie są istoty ludzkie na tych zdjęciach, to o jaką tu drastyczność chodzi...??? Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Sąd: Makabryczna wystawa Rycerzy nie łamie pr 19.01.10, 16:28 future76 napisał: > W ogóle to nie wiem o co chodzi z tą drastycznością... > Przecież POłowa narodu (jak nie więcej) pomimo, że twierdzi, że jest > katolikami uznaje, że poczetę dziecko to jakiś płód, zarodek, a nie > człowiek. > Więc skoro to nie są istoty ludzkie na tych zdjęciach, to o jaką tu > drastyczność chodzi...??? Makabryczne jest nie tylko to o czym piszesz ,również makabryczne by było pokazywanie publicznie rozgniecionych żab , kotów i innych zwierząt na szosie . Nie należy niektórych rzeczy pokazywać publicznie .Człowiek a zwłaszcza dzieci nie są przygotowane do oglądania tego . Idąc dalej to może jakiś film z sekcji zwłok na bilbordzie? Czemu nie wolno oglądać publicznie jak ludzie się kochają ,przecież makabryczne to nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
nowak11 Re: Sąd: Makabryczna wystawa Rycerzy nie łamie pr 19.01.10, 16:35 W tym wypadku ważna jest intencja.Samo pokazywanie dla pokazywania (albo dla sztuki przez duże Ś) jest bezsensowne i szkodliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
biszka Re: Sąd: Makabryczna wystawa Rycerzy nie łamie pr 19.01.10, 16:44 przeczytałam wszystkie posty i ten oddaje całkowitą prawdę, nie wszystko oglada się, a na pewno nie nalezy epatować drastyczności. Jęsli nawet zabijanie jest niesłuszne to nie należy się nim pasjonować... Złościmy się, że w krajach arabskich ludzie oglądają chłostę, kamieniowanie, wieszanie, rozstrzeliwanie zbrodniarzy - a czym innym jest taka wystawa? Czy jeśli mam oceniać zło muszę je dokumentnie poznać, czy jeśli mam skazać np. jako sędzia zbrodniarza mam pociągać za sznurki szubienicy? A swoja drogą co mają zrobić kobiety, które straciły dziecko w takiej sytuacji jak ja, kiedy zaczęło się poronienie i zanim doszłam do szpitala (tak nie przyjechało pogotowie, bo mieszkam naprzeciwko szpitala)było już po wszystkim i lekarz zlecił dokończenie czyli zabieg. Czy tez jestem ta zła? A przecież wiele ciąż jest nierozpoznawalnych i kończy się poronieniem samoistnym w pierwszych tygodniach... Na koniec to fajnie się to stowarzyszenie nazwało Rycerze Kolumba.... tylko chyba zappomnieli, że tenże Kolumb miał na pieńku z inkwizycją, bo miewał liczne kochanki i to poganki - Indianki, a swojego syna zostawił jako malucha, i nie interesował się czy rodzina ma za co zyć... odkrywał sobie świat... Odpowiedz Link Zgłoś
jedrus.4 Sąd: Makabryczna wystawa Rycerzy nie łamie prawa 19.01.10, 16:15 To znaczy co: wystawa jest "makabryczna", ale to oczym ona jest, juz nie? Odpowiedz Link Zgłoś
battosai Re: Sąd: Makabryczna wystawa Rycerzy nie łamie pr 19.01.10, 16:19 Czy ja mogę wobec tego bez obaw zorganizować wystawę o zbrodniach pewnej instytucji religijnej na przestrzeni wieków? Czy może prawo działa tylko w jedną stronę? Odpowiedz Link Zgłoś
jedrus.4 Re: Sąd: Makabryczna wystawa Rycerzy nie łamie pr 19.01.10, 16:23 Z b r o d n i a c h? Ciekawe jaka instytucje religijna masz na mysli? Satanistow? Czcicieli boginii Kali? Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Sąd: Makabryczna wystawa Rycerzy nie łamie pr 19.01.10, 16:40 Hmm, niech pomysle... palenie na stosie, wyrzniecie calej Jerozolimy podczas krucjat, masakry Katarow... Uzbieraloby sie. A co robia polscy zolnierze w Afganistanie? Kto im SWIECIL bron? Czy nie ksiadz, ten sam, ktory rzekomo broni zycia? I jak to jest, ze przeciwnicy aborcji sa za kara smierci? Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: Sąd: Makabryczna wystawa Rycerzy nie łamie pr 19.01.10, 17:50 Po co daleko szukać. Podejrzewam, że z dzieł bożych chorwackich duchownych to są nawet jakieś zdjęcia. Może nawet ten stosik główek, scięty jednego dnia przez zakonnika - coś ok.100, został sfotografowany. To był po prostu konkurs , kto zetnie wiecej głów. To podobałoby się też wiernym, bo JP2 wyświęcił biskupa, przewodnika duchowego, spowiednika tych duchownych, bo bidula został po wojnie ukarany i stał się męczenikiem - znaczy JP2 owo dzieło popierał. Odpowiedz Link Zgłoś
adeinwan Re: Sąd: Makabryczna wystawa Rycerzy nie łamie pr 19.01.10, 17:57 > I jak to jest, ze przeciwnicy aborcji sa za kara smierci? Morderca to nie dziecko, nie zasługuje na naszą litość... Jesli naprawdę nie widzisz różnicy to szkoda mi ciebie... Odpowiedz Link Zgłoś
rpyzel To nie zbrodnia gdy biskup zamawia 5 piw 19.01.10, 16:52 To np. taką wystawę też się da zrobić? Pięć piw dla biskupa Odpowiedz Link Zgłoś
babaqba Re: Sąd: Makabryczna wystawa Rycerzy nie łamie pr 19.01.10, 18:04 jedrus.4 napisał: > Z b r o d n i a c h? Ciekawe jaka instytucje religijna masz na > mysli? Satanistow? Czcicieli boginii Kali? Nie, tę najbardziej krwawą, winną śmierci milionów w tym całych narodów. Hitlerowi nie udało się zlikwidować żydów. Katolikom udało się zlikwidować wiele narodów/plemion w całości. Stąd purpura kardynalska - szmata umaczana w krwi pomordowanych w imię Chrystusa. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Sąd: Makabryczna wystawa Rycerzy nie łamie pr 19.01.10, 16:30 Twoja nienawiść do Żydów trąci o rasizm. Odpowiedz Link Zgłoś
marooned.mb Wystawa o wyprawach krzyżowych 19.01.10, 16:42 Zorganizuj wystawę o wyprawach krzyżowych - chętnie się przejdę. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Wystawa o wyprawach krzyżowych 19.01.10, 17:33 marooned.mb napisał: > Zorganizuj wystawę o wyprawach krzyżowych - chętnie się przejdę. > Mało masz filmów? Nawet jeden teraz w kinie leci o zakonie Templariuszy chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
nowak11 Makabryczna? Prawdziwa! 19.01.10, 16:21 Uprzedzając ataki: nie jesem z PiS-u, nie chodzę do kościoła, nie przyjmuję kolędy, ale nie cierpię obłudy współczesnego świata! Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Makabryczna? Prawdziwa! 19.01.10, 16:32 nowak11 napisał: > Uprzedzając ataki: nie jesem z PiS-u, nie chodzę do kościoła, nie przyjmuję > kolędy, ale nie cierpię obłudy współczesnego świata! Może i prawdziwa ale nie znaczy to że należy publicznie to pokazywać .Czy poród dziecka który jest zdarzeniem raczej radosnym pokazuje się publicznie ? Czy karę śmierci pokazuje się publicznie? No wybacz ale nie wracajmy do średniowiecza.Ja osobiście nie życzę sobie takich "obrazków" w środku miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
nowak11 Re: Makabryczna? Prawdziwa! 19.01.10, 16:37 Patrz moja odpowiedź na Twój post. Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Makabryczna? Prawdziwa! 19.01.10, 16:51 nowak11 napisał: > Patrz moja odpowiedź na Twój post. Ten temat się wielokrotnie powtarza.Zdjęcia nie są prawdziwe tylko zmanipulowane. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Makabryczna? Prawdziwa! 19.01.10, 16:51 Myślę że twoje poczucie estetyki te dzieciaki na zdjęciach mają gdzieś. Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Makabryczna? Prawdziwa! 19.01.10, 16:54 sharn1 napisał: > Myślę że twoje poczucie estetyki te dzieciaki na zdjęciach mają gdzieś. No to może inne poczucie estetyki tak jak w Moskwie na bilbordzie. Przynajmniej miło popatrzeć było. Odpowiedz Link Zgłoś
makar4 Re: Makabryczna? Prawdziwa! 19.01.10, 17:14 do - erg_samowzbudnik Mylisz się w ocenie sytuacji. My jednoznacznie wracamy do średniowiecza (jesteśmy tam już jedną nogą), i nie ze względu na tą wystawę, a tak przez całokształt. Krytykujemy muzułmanów - ortodoksów. Sami nie jesteśmy lepsi. Jeszcze trochę i ci pajace w purpurach zaczną ścigać za sex bez poczęcia, czy "nieprawidłową" pozycję. No a za zdradę oczywiście stos. Odpowiedz Link Zgłoś
sunday A na szafocie wiesza się pluszową małpkę? 19.01.10, 17:24 > Czy poród dziecka który jest zdarzeniem raczej radosnym pokazuje > się publicznie ? Czy karę śmierci pokazuje się publicznie? O porodzie dziecka nikt nie twierdzi, że to poród myszki. Tak samo, jak nikt nie twierdzi, że na szafocie wiesza się pluszową małpkę. A o aborcji mówi się wiele tego typu bzdur (to nie człowiek, to mój brzuch, ...). Odpowiedz Link Zgłoś
babaqba Re: A na szafocie wiesza się pluszową małpkę? 19.01.10, 18:06 sunday napisał: (...) A o aborcji mówi się wiele > tego typu bzdur (to nie człowiek, to mój brzuch, ...). Nie, to tylko wierzący rozpowszechniają takie kłamstwa. I koniec. Po czym lecą do podziemnej 'kliniki' na aborcyjkę. W końcu w Polsce praktycznie sami katolicy i dziesiątki tysięcy aborcji rocznie. Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman w cywilizowanym świecie nie ma kary śmierci 19.01.10, 17:34 ale postępowe gazetki nie omijają z obrzydzeniem możliwości pokazania nieszczęśników; wieszanych, rozstrzeliwanych, zagłodzonych - jeżeli tylko służy to propagowaniu idei kto z obecnych oburzał się na zorganizowaną w Warszawie wystawę spreparowanych szczątków ludzkich /pochodzących z chińskich katowni i obozów koncentracyjnych/ Odpowiedz Link Zgłoś
babaqba Re: w cywilizowanym świecie nie ma kary śmierci 19.01.10, 18:08 > kto z obecnych oburzał się na zorganizowaną w Warszawie wystawę spreparowanych > szczątków ludzkich /pochodzących z chińskich katowni i obozów koncentracyjnych/ Nikt. Bo wiedzieli, że nie są to "szczątki pochodzące z katowni i obozów koncentracyjnych". Ale współczuję twojej wizji świata. Musi ci się żyć okropnie, brrr! Na twoim miejscu bym się utopił. Odpowiedz Link Zgłoś
nanabun Sąd: Makabryczna wystawa Rycerzy nie łamie prawa 19.01.10, 16:38 Jak najbardziej takie wystawy powinny się pojawiać. Może coś dotrze do móżdżków tych, co uważają, że aborcja to "nic takiego", że to "zabieg jak usunięcie wyrostka". Dla mnie to jest zwykłe morderstwo - tym podlejsze, że na człowieku całkowicie bezbronnym. Odpowiedz Link Zgłoś
patriota21wieku Re: Sąd: Makabryczna wystawa Rycerzy nie łamie pr 19.01.10, 17:14 nanabun napisał: > Jak najbardziej takie wystawy powinny się pojawiać. Może coś dotrze do > móżdżków tych, co uważają, że aborcja to "nic takiego", że to "zabieg jak > usunięcie wyrostka". Dla mnie to jest zwykłe morderstwo - tym podlejsze, że na > człowieku całkowicie bezbronnym. Czy mozna zabic kogos kto jeszcze nie zyje? A probowales(as) zaadoptowac zygote? Kto definiuje "zycie"? Kosciol? Wiekszosc ludzi? A jesli dla mnie definicja zycia polega na mocy przetrwania w istniejacym swiecie bez podlaczenia do organizmu matki to dlaczego odmawiasz mi tego prawa? P.S. Osobiscie bym nikogo do aborcji nie namawiam, ale jak kobieta chce jej dokonac zanim zarodek jest zdolny do przezycia (1 trymestr), to jest to sprawa miedzy ja i jej sumieniem! Odpowiedz Link Zgłoś
sunday umiejętność autorefleksji i budowania logicznych.. 19.01.10, 17:33 > Kto definiuje "zycie"? Kosciol? Wiekszosc ludzi? A jesli dla mnie > definicja zycia polega na mocy przetrwania w istniejacym swiecie > bez podlaczenia do organizmu matki to dlaczego odmawiasz mi tego > prawa? A jeśli dla mnie definicja życia polega na umiejętności autorefleksji i budowania logicznych wypowiedzi, to dlaczego odmawiasz mi tego prawa? Czyżby dlatego, że wiele z głosicieli wolnej aborcji mogło by nie spełnić tego kryterium? Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Terlikowski i reszta katozboczeńców pewnie 19.01.10, 16:47 właśnie szczytuje. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_zielony Sąd: Makabryczna wystawa Rycerzy nie łamie prawa 19.01.10, 16:52 Mam pytanie do jedrus.4 i nowak11 (i bardzo Was proszę odpowiedzcie): Czy można wypróżniać się na ulicy? I jeśli byście mogli uzasadnić swoje odpowiedzi, to byłbym wdzięczny. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Sąd: Makabryczna wystawa Rycerzy nie łamie pr 19.01.10, 17:48 pan_zielony napisał: > Mam pytanie do jedrus.4 i nowak11 (i bardzo Was proszę odpowiedzcie): > > Czy można wypróżniać się na ulicy? > > I jeśli byście mogli uzasadnić swoje odpowiedzi, to byłbym wdzięczny. To ja mam inne pytanie. Można wieszać c... na krzyżu i wystawiać to publicznie? Odpowiedz Link Zgłoś
pan_zielony Re: Sąd: Makabryczna wystawa Rycerzy nie łamie pr 19.01.10, 22:50 A na której ulicy ch... na krzyżu był wystawiony? Z tego co pamiętam, to była jakaś wystawa w galerii. Oglądali ją ci co chcieli, nikogo nie napastowała na ulicy. Ja takiej sztuki nie rozumiem i nie poszedłbym raczej na taką wystawę, ale zdaję sobie sprawę, że to jest moje zdanie, a inni mają prawo mieć inne. Odpowiedz Link Zgłoś
szama3 Sąd: Makabryczna wystawa Rycerzy nie łamie prawa 19.01.10, 16:53 makabryczność wystawy jest taka sama jak większość zabiegów podczas każdego ostrego dyżuru pod dyskotece, natomiast makabrą jest stan ducha i umysłu tych co się nazwali rycerze Chrystusa, może należy wytoczyć im proces o obrazę uczuć religijnych innych wyznawców Chrystusa? Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka Wystawa szokuje nie bardziej niż 19.01.10, 16:58 każda inna wystawa obrazująca operację na ludzkim ciele. Zapewne jest też pełno krwi, usunięte tkanki a nawet całe organy. Gdy ktoś wybiera się na medycynę obowiązkowo uczestniczy w zajęciach obrazujących przyszłą pracę lekarza. Nie każdy jest w stanie oglądać krew, nie każdy ma ku temu predyspozycje. Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Wystawa szokuje nie bardziej niż 19.01.10, 17:01 boykotka napisała: > każda inna wystawa obrazująca operację na ludzkim ciele. Zapewne > jest też pełno krwi, usunięte tkanki a nawet całe organy. > Gdy ktoś wybiera się na medycynę obowiązkowo uczestniczy w zajęciach > obrazujących przyszłą pracę lekarza. Nie każdy jest w stanie oglądać > krew, nie każdy ma ku temu predyspozycje. Z tego powodu podobne wystawy powinny być zabronione. Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka PS Rycerze Kolumba powinni 19.01.10, 17:02 zorganizować podobną wystawę obrazującą skutki prowadzenia samochodu po pijaku; krwi i szokujących zdjęć nie zabraknie a liczba ofiar samochodowych wypadków jest znacznie większa. Odpowiedz Link Zgłoś
kruk51 Sąd: Makabryczna wystawa Rycerzy nie łamie prawa 19.01.10, 16:59 Zaś jak zawsze w naszym kraju; pomylenie pojęć ! Nikt nie kwestionował legalności wystawy. Ale Sąd w Bielsku-Białej widać też jest po linii i na bazie ( wyznaniowo politycznej ). Nie ulega wątpliwości, że wystawy tego rodzaju nie są przykładem estetyki w miejscu publicznym. I o to gł ównie chodzi. Świeckie bractwo Rycerzy Kolumba oparło dupę o Kościół i rozrabia. Jakakolwiek ich inwigilacja w życie miasta, bez zezwolenia władz jest nielegalna !!! Pan biskup Rakoczy, przesadził ! Jest też oby watelem i mieszkańcem miasta i podlega jurysdykcji lokalnej tak jak każdy z nas. Jezus też poddał się jurysdykcji świeckiej ! A Pan biskup ponoć naśladuje Jezusa. Rejestracja bractwa Rycerzy Kolumba winna być zweryfikowana przez władze lokalne. Bo ! Bo co ? Rozrabiać będą dalej ! Odpowiedz Link Zgłoś
tyta.nic1 Sąd: Makabryczna wystawa Rycerzy nie łamie prawa 19.01.10, 17:03 Ale "jaja" na krzyżu - już tak?!!! Ot katoland!!! Odpowiedz Link Zgłoś
prababka44 Kolumb to był gość inteligentny 19.01.10, 17:06 i pogoniłby towarzystwo :) Odpowiedz Link Zgłoś
patriota21wieku Ciekawe czy sad by moja wystawe zakazal? 19.01.10, 17:07 Jesli bym chcial pokazac pedofilie ksiezy, z prawdziwymi, udokumentowanymi sadownie zdjeciami ofiar i przestepcow w sutannach? Czy moze by stwierdzil ze obrazam ucucia religijne katolikow? Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Ciekawe czy sad by moja wystawe zakazal? 19.01.10, 17:47 W żadnym razie. Pedofile księża, lekarze, dyrygenci czy hydraulicy powinni zgnić w więzieniach. Odpowiedz Link Zgłoś
wladekryba Sąd: Makabryczna wystawa Rycerzy nie łamie prawa 19.01.10, 17:09 już za sam wybór miejsca na plakaty powinni włodarze miasta ponieść pouczające kary .pokazują anonimowo ofiary ,a może by tak anonimowo pokazać zbrodniarzy,gwałcicieli,morderców i złodziei,a także tych co pozwalają na powolną śmierć dzieci żyjących w skrajnym ubóstwie.cierpiących w chorobie,nie mających na lekarstwa,czynsz,opiekę lekarską.wstyd!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk Jest tylko takie jedno pytanie: gdzie byli ci 19.01.10, 17:09 ci dzisiejsi waleczni "bohaterowie", broniacy nienarodzonego zycia w kraju w ktorym aborcja jest nieomal zakazana, w czasach PRL-u w ktorych bylo w naszym kraju okolo, albo przeszlo 200 tys aborcji rocznie. I kto i na kim wykonywal te aborcje w szpitalach: nagle wszystkim wszystko sie "poodmienialo" w imie nowych obowiazujacych "prawd". Nie pamietam zadnych "bohaterow" walki o zakaz aborcji, zadnych podobnych do tych o szynke, akcji protestacyjnych w obronie zycia pomimo licznych niejednokrotnie odwaznych i dramatyczych nawolywan z ambony. I mam dzisiaj uwierzyc, ze to sie dzieje samo z siebie: nagle przypomnieli sobie wzniosly cel jakim jest zycie. To gdzie byli kiedy ruszalismy na wojne (w Iraku), gdzie byli kiedy za naszym przyzwoleniem bombardowano Jugoslawie, Liban, Palestyne ... Gdzie sa ci obroncy zycia kiedy potrzeba domagac sie surowych kar wobec nie tylko zreszta pijanskiego bandytyzmu drogowego zbierajcego corocznie swoje mordercze zniwo rowniez wsrod dzieci. A co do nienarodzonego zycia to sama hierarchia sie "zapetlila". Jak to jest, ze na cmentarzach koscielnych nie ma miejsca nie tylko zreszta dla tego nienarodzonego ludzkiego zycia bo rowniez dla tego narodzonego ale nieochrzconego, skoro takie wazne ? Nie wspominajac juz o dokrtynalnych "wygibasach" jakoby nie bylo dla niego miejsca w niebie. To nie sa zadni rycerze to sa szmaciane choragiewki Sąd: Makabryczna wystawa Rycerzy nie łamie prawa Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman a gdziesz byli oburzeni gdy jakiś nawiedzony 19.01.10, 17:28 palant wystawiał spreparowane szczątki ludzkie pochodzące z chińskich obozów koncentracyjnych Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek Sąd: Makabryczna wystawa Rycerzy nie łamie prawa 19.01.10, 17:20 rikol napisała: > Hmm, niech pomyśle... palenie na stosie Akurat mniej więcej 90 proc. stosów które płonęły zresztą głównie w czasach Renesansu, a nie w średniowieczu (historia się kłania) nie miało nic wspólnego z Kościołem katolickim. > wyrzniecie calej Jerozolimy podczas > krucjat Śmieszne jest ocenianie historii sprzed niemal tysiąca lat dzisiejszymi miarami... > masakry Katarow... A wiesz może, co robili Katarzy zanim zorganizowano przeciw nim krucjatę? Poczytaj trochę - tam się działy akurat prawdziwe zbrodnie, ludzi zamurowywano żywcem, w Prowansji Katarzy dopuszczano się masowych mordów na duchownych katolickich etc. Więc akurat nawet w perspektywie historycznej "wart pac paca". > Uzbieraloby sie. A co robia polscy zolnierze w > Afganistanie? No, co robią? Rozmawiałeś kiedyś w życiu z jakimś Afgańczykiem? Wiesz, co się tam naprawdę dzieje? Zdajesz sobie sprawę, że mimo wszystkich tragedii które się na wojnie wydarzają, cały czas ponad 70 proc. Afgańczyków popiera wojska NATO i cieszy się z obalenia reżimu talibów, którzy nota bene byli takimi samymi "najeźdźcami", jak przedtem Rosjanie? > Kto im SWIECIL bron? A widziałeś jak ksiądz broń święci? Byłeś przy tym? Czy znowu powtarzasz slogany i hasełka? > I jak to jest, ze przeciwnicy aborcji sa za kara smierci? A kto Ci takich bzdur naopowiadał? A słyszałeś, że Jan Paweł II był zdecydowany przeciwnikiem KS? Że największa na świecie organizacja walcząca konkretnie z karą śmierci to organizacja katolicka? Ale po co mówić o faktach, jak można zamiast tego bezmyślnie powtarzać stereotypy? Odpowiedz Link Zgłoś
gienioancug Re: Sąd: Makabryczna wystawa Rycerzy nie łamie pr 19.01.10, 17:30 ja osobiście nie widziałem święcenia broni ale słyszałem jak ksiądz mówił: "W imię Boga, zabij wroga" także to chyba nie jest powtarzanie bezmyślnych sloganów. W ogóle co robią księża kapelani???? Po co księża w wojsku widać popierają wojsko a co z tym co pisze w Biblii??? PRzecież jako księża powinni się tym głownie kierować a jak wiadomo nie wolno się uczyć sztuki wojennej???? Co z księżmi pedofilami??? Też powiesz, że to wymysł ludzi, którzy nienawidzą księży i życzą im źle???? Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Sąd: Makabryczna wystawa Rycerzy nie łamie pr 19.01.10, 17:41 A mnie ta wystawa nie odrzuca, nie obrzydza! I dalej jestem za aborcją! Tak samo jak ludzie jedzą mięso (na drzewie nie rośnie). Pozbywanie się czegoś niechcianego jest często okrutne! A jeśli obrońcy zarodków uważali że to kogoś odrzuci, to powinni poćwiczyć wcześniej z obrzydzeniem wojen! Moxę z tym się uda! Zresztą wiem że to imbecyle, i sami zrobią wszystko, żeby tylko komuś utrudnić życie! matka nie chce dziecka, a oni będą jej kazać (pod karą śmierci/więzienia), żeby się męczyła! Odpowiedz Link Zgłoś
skallesny do puuchatka 19.01.10, 17:42 Pleciesz bzdury , 90 % stosów to robota "świętej " inkfizycji. Organizacji kościelnej która za pomocą kłamstwa tortur i podstepu zwalczała ludzi niewygodnych kościołowi np Gordano Bruno , Galileusz etc. proszę się dokształcić a nie powtażać propagandę katolicką . Do pozostałych tekstów nie odniose się bo są takkłamliwe że aż wstyd. Jeden wyjątek jest zdjęcie archiwalne jak księża biskupi święcą czołgi niemieckie przed napadem na polskę , ale ja tam faktycznie nie byłem . Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka Kłania się oj kłania 19.01.10, 17:44 puuchatek napisał: A kto spalił na stosie i za co Giordano Bruno ??? Dlaczego ostatnimi słowami Galileusza były słowa : "a jednak się kręci" ??? Kto mordował w średniowieczu za tłumaczenie biblii z łaciny ??? > rikol napisała: > > > Hmm, niech pomyśle... palenie na stosie > > Akurat mniej więcej 90 proc. stosów które płonęły zresztą głównie > w czasach Renesansu, a nie w średniowieczu (historia się kłania) > nie miało nic wspólnego z Kościołem katolickim. Odpowiedz Link Zgłoś
viptocat do boykotki 19.01.10, 18:14 A Galileusz był przykładem ,że składając "samokrytykę" można było przeżyć proces świętej inkwizycji. Słów "a jednak się kręci" nigdy nie wypowiedział (chociaż się mu je przypisuje). Ateiści nie byli tak naiwni i procesu Stalinowskiego sie w ten sposób przeżyć nie dało. Pozdrawiam V Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka Re: do boykotki 19.01.10, 18:36 Widzisz, dziś imieniem Galileusza nazywa się sondy kosmiczne natomiast o Giordano Bruno mało kto pamięta - sama dowiedziałam się o sprawie czytając Miłosza. Przykre jest to, że Kościół o mały włos i nie dopiołby swego. Przykre jest również to, że na tej samej planecie żyją ludzie, dla których wiedza jest święta jak i ci, dla których zdobywanie wiedzy jest grzechem. Odpowiedz Link Zgłoś
viptocat Re: do boykotki 19.01.10, 23:17 >Przykre jest to, że Kościół o mały włos i nie dopiołby swego. Tego zupełnie nie rozumiem ?? Moim zdaniem było dokładnie odwrotnie . niewiele brakowało ,żeby udało się Galileuszowi "wygrać" (tzn. doprowadzić do tego ,żeby jego poglądy stały się obowiązujące) a przegrał dzięki temu ,że nie był dobrym politykiem i zraził do siebie wysoko postawionych ludzi którzy go popierali (np. papierza) Polityczna niepoprawność była zwalczana za czasów Galileusza była zwalczana później i jest zwalczana teraz :(. Czasami "politycznie niepoprawne" osoby mają rację (niezbyt często ale czasami mają). Czasami jest tak ,że to ,że mają rację okazuje się dopiero po latach. Tak było w przypadku Galileusza teorię heliocentryczną którą popierał dowiedziono dopiero 100 lat po jego śmierci (Kepler, Newton). Po to ,żeby nie stracić tego co tacy ludzie jak Galileusz mogą zrobić dla innych potrzebna jest wolność słowa. Wolność głoszenia poglądów niepopularnych kontrowersyjnych albo nawet głupich (inaczej się tego nie da zrobić). I tyle. Pozdrawiam V Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: do boykotki 20.01.10, 08:00 Kościół katolicki jest największym hamulcowym postępu na ziemi,tej ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
samktos Re: Sąd: Makabryczna wystawa Rycerzy nie łamie pr 19.01.10, 19:09 ktos juz wczesniej nadmienil temat zbrodni z pomoca kosciola kat w Jugoslawi jeli uwazasz ze, to nie mialo miejsca to coz "historia sie klania " i nie tak odlegla w czasie ...Ale cos czuje ze, nie mozna tego rozpatrywac wspolczesnymi miarami... Odpowiedz Link Zgłoś
adeinwan Re: katolickie sądownictwo... totalitaryzm... 19.01.10, 18:01 I tym samym wolność słowa została nazwana... totalitaryzmem! Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: katolickie sądownictwo... totalitaryzm... 19.01.10, 18:07 Jak już, to wolność obrazu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
habibi888-pl Re: katolickie sądownictwo... totalitaryzm... 19.01.10, 19:11 Czy mógłbym przed kościołem zrobić wystawę fotograficzną pt. "Fellatio, jak osiągnąć maksimum rozkoszy"? Odpowiedz Link Zgłoś
viptocat Po prostu wolność słowa 19.01.10, 17:44 I tyle. W Polsce pokazywane są tysiące wystaw i plakatów które mogłyby gorszyć katolików. A jednak są pokazywane bo jest wolność słowa. W tym wypadku mamy dokładnie ten sam paragraf. A do ateuszków apel "skoro chcecie wolności to jej innym nie odbierajcie" Ps. Oczywiście wolność słowa możemy ograniczyć ale (jeżeli zrobimy to bez 'świętych krów' i niesprawiedliwych przywilejów) to stroną którą najbardziej zaboli wcale nie będą katolicy. Pozdrawiam V Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka Re: Po prostu wolność słowa 19.01.10, 17:50 viptocat napisał: > I tyle. W Polsce pokazywane są tysiące wystaw i plakatów które > mogłyby gorszyć katolików. A jednak są pokazywane bo jest wolność > słowa. A pamiętasz wystawę z kaczką szpitalną w moherowym bereciku ??? Odpowiedz Link Zgłoś
viptocat Re: Po prostu wolność słowa 19.01.10, 18:04 > A pamiętasz wystawę z kaczką szpitalną w moherowym bereciku ??? Nie pamiętam. Ktoś zapłacił karę ?? Może trzeba było się odwołać do sądu i wygrać sprawę ?? Pozdrawiam V Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka Re: Po prostu wolność słowa 19.01.10, 18:18 viptocat napisał: > > A pamiętasz wystawę z kaczką szpitalną w moherowym bereciku ??? > > Nie pamiętam. Ktoś zapłacił karę ?? > Może trzeba było się odwołać do sądu i wygrać sprawę ?? poznan.naszemiasto.pl/wydarzenia/779554.html www.racjonalista.pl/index.php/s,20/t,6898 Odpowiedz Link Zgłoś
viptocat Re: Po prostu wolność słowa 19.01.10, 18:29 Cichoń przegrał Nieznalska wygrała. Widocznie obrażanie polityków jest (w odróżnieniu od obrażania symboli religijnych) niezbyt bezpieczne w Polsce :). Generalnie jestem za wolnością słowa. Nawet debile moim zdaniem powinni się tą wolnością cieszyć. Pozdrawiam V Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Po prostu wolność słowa 20.01.10, 08:04 viptocat napisał: > Nie pamiętam. Ktoś zapłacił karę ?? > Może trzeba było się odwołać do sądu i wygrać sprawę ?? > > > Pozdrawiam > V Polsat dostał karę 300 000zł , odwołał się to mu podwyższona na 450 000zł . Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 [...] 19.01.10, 17:50 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Po prostu wolność słowa 19.01.10, 18:23 viptocat napisał: > I tyle. W Polsce pokazywane są tysiące wystaw i plakatów które > mogłyby gorszyć katolików. A jednak są pokazywane bo jest wolność > słowa.(...) > A do ateuszków apel "skoro chcecie wolności to jej innym nie > odbierajcie" > > Ps. Oczywiście wolność słowa możemy ograniczyć ale (jeżeli zrobimy > to bez 'świętych krów' i niesprawiedliwych przywilejów)(...) ========================= Ale arytstyczne przedstawienie męskiej martyrologi w obecnym świecie (męskie organy na męczeńskim krzyżu) zapewne nie uszedł twojej oszołomskiej czujności, prawda? I co, też jazgotałeś(aś) o prawie do wolności ekspresji odczuć autora? Odpowiedz Link Zgłoś
viptocat Re: Po prostu wolność słowa 19.01.10, 22:33 Generalnie możliwe są 3 postawy: --Albo mamy wolność słowa i zgadzamy się z tym ,że dotyczy ona również debili. (tą postawę popieram) --Albo wprowadzamy ograniczenia i WSZYSCY cierpimy z ich powodu. (Generalnie jestem na nie ale czasami można mnie przekonać) --Albo wprowadzamy ograniczenia dla "maluczkich" a "wybrańców" ogłaszamy "świętymi krowami" wolnymi od ograniczeń. (Z tą postawą się kategorycznie nie zgadzam) I tyle nie ma w tym żadnego oszołomstwa. Ps. A prawo do wolności wypowiedzi (albo wolność słowa) to co innego niż "prawo do wolności expresji" którego nie uznaję PPs. Czemu tak trudno spotkać ateistę który jest tolerancyjny i szanuje wolność innych ludzi ?? Być może takie osoby istnieją ale nie są zbyt często spotykane Pozdrawiam V Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Dziwne te ludziki w katolandzie 19.01.10, 17:50 ======================= Publiczny widok wyskrobanej zygoty nie ma prawa wzbudzać odruchu obrzydzenia u ciemnogrodzian i ich dzieci. Ale obraz nagich cycuszków (na plakacie lub w naturze) musi powodować toczenie piany z pysków i wycie pod niebiosa o podeptaniu kanonów estetyki i moralności. Kraj poyebów, czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Sąd: Makabryczna wystawa Rycerzy nie łamie prawa 19.01.10, 17:55 dobrze, że prezerwatywy nie pokazali Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Sąd: Makabryczna wystawa Rycerzy nie łamie pr 19.01.10, 18:03 vomitorium1 napisał: > dobrze, że prezerwatywy nie pokazali ===================== w dodatku z grzesznie zmarnotrawionym biologicznym płynem ustrojowym, he, he. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus [...] 19.01.10, 17:59 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś