Dodaj do ulubionych

Nerwy w PiS po hakach

01.03.10, 07:04
Prezes miał unikać mediów... He,he... Faktycznie. Im go mniej, tym dla PiS-u
lepiej. Czy tylko ja mam wrażenie, że to wszystko wielka szopka? Głosować na
faceta, który powinien się ukrywać, taić swoje poglądy, aby zostać wybranym?
To jest chore!!!
Obserwuj wątek
    • 1zorro-bis Wywiad jest zawsze wywiadem a nie reklama.... 01.03.10, 07:08
      jak Kaczynski pieprzy i paple co mu slina na jezyk przyniesie to niech sie potem
      nie dziwi....
      • koza_polska Mam nadzieję że Jarek znowu się zesra... 01.03.10, 07:17
        • koza_polska [...] 01.03.10, 07:29
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • agataantonina Pomocy! Kto mi pomoże? 01.03.10, 08:25
            Witam. Mam napisać pracę zaliczeniową na temat "Przykład negatywnej kampanii
            wyborczej". Nie znam się na polityce, od znajomych dowiedziałam się, że było coś
            o hakach i że to by się nadawało. Czy ktoś może mi w kilku słowach powiedzieć o
            co w tym wszystkim chodzi no i podać jakieś źródła. Wskazać gdzie mogę sobie o
            tym poczytać. Błagam!
            • cillian1 Re: Pomocy! Kto mi pomoże? 01.03.10, 08:30
              masz napisać pracę zaliczeniową i nie umiesz sama wygooglać informacji,
              dziewczyno, masz problem :))))
              > Nie znam się na polityce,
              Można zapytać czego się uczysz/co studiujesz?
              • agataantonina Re: Pomocy! Kto mi pomoże? 01.03.10, 09:13
                Nie mogę znaleźć źródeł. Wszędzie jest mowa o hakach, ale zero konkretów. Od
                czego się to zaczęło?
                • dramateusz Sikorski vs Szmajdziński - kto wygra? Komorowski? 01.03.10, 09:54
                  Zastanawiam sie, jakie szanse maja najsilniejsi konkurenci dla kandydata PO -
                  Szmajdzinski? Korwin Mikke? Kononowicz? Na ile są w stanie zagrozić? Wyglada na
                  to, że nie ma dobrego kontrkandydata dla PO - ani Komorowski, ani Sikorski nie
                  będa mieć z kim walczyc...a wiemy wszyscy, że nie sztuka jest wygrac gdy nie ma
                  Konkurencji....
                  • altmagus Re:Cienki ludzik z Ulungu na wodzie święconej. 01.03.10, 10:52
                    dramateusz napisał:

> Zastanawiam sie, jakie szanse maja najsilniejsi konkurenci dla kandydata PO -
                    > Szmajdzinski? Korwin Mikke? Kononowicz? Na ile są w stanie zagrozić? Wyglada na
                    > to, że nie ma dobrego kontrkandydata dla PO - ani Komorowski, ani Sikorski nie
                    > będa mieć z kim walczyc...a wiemy wszyscy, że nie sztuka jest wygrac gdy nie ma
                    > Konkurencji....

Cienki ludzik z Ulungu na wodzie święconej.

Kto mu uwierzy, gdy zamiast pacierzy same nagrania w Radiu Maryja do odsłuchania!

Czy nad PiSem rozprawa ochroni przed nadużyciem prawa?

Szanowny PiS i Zet Zet.
                    Pachniesz jak brudny klozet.
                    Nad szamboperfumerią.
                    Z postaw swoich mizerią.
                    Nie umacniaj się w wierze.
                    Pedały masz w rowerze.
                    Syjonistów w Syjamie.
                    Jak wódz oddawaj mamie.
                    Nie dręcz ludzi sądami.
                    Nie szantażuj hakami.
                    Przez PiSiORnego prawnika.
                    Nasyłasz komornika!

Pod najświętszym krzyżykiem.
                    Pożegnaj się z Ryzdykiem.
                    Podejmij świadom ten czyn.
                    Dla Ciebie to Boży Syn.
                    Wstąpił był do piekła.
                    By stamtąd nie uciekła.
                    Zła nauka szatana.
                    Belzebubem podana.
                    Czyli jad namiestnika.
                    Radyja ojRezdyka.

Top czarownicę w latrynie.
                    Winna, gdy śmierdzi, wypłynie.
                    Nie śmierdzą stoczniowe pieniądze
                    zbierane na kleru żądze.
                    Przytopi Belzebub bosakiem
                    razem z biesem Nowakiem!

Fundacja Prasowa Solidarności.
                    To jak stocznia Rydzymptoryści!
                    Może przestanie być tabu?
                    Może dojdziemy do ładu?

www.youtube.com/watch?v=BxQZl5U2x7c&feature=channel
                    To dla tych co ich ma ZetZet na rękach!

www.youtube.com/watch?v=FWvS9llbSJ0&feature=related
                    • koza_polska Długi czas pamiętano Jarkowi że wykończył Leppera 01.03.10, 13:20
                      (kryminalnie) i Giertycha (politycznie), ale dość taryfy ulgowej!
                      • pogromca_mrowek "Trzeba chronic Prezesa przed samym sobą" 01.03.10, 18:06
                        Nie dziwię się, trzeba autocenzurować "prezesa" żeby społeczeństwo sie nie zorientowało jaki to chory człowiek, cierpi na manie prześladowcze, zieje nienawiścią i wszedzie widzi spiski. Szczerze mowiac to nie wiem czy taki człowiek powinien miec zgode na posiadanie broni - krzywo spojrzysz i Cie zastrzeli bo cos mu sie przywidzi

"Przed publikacją nie przeczytało jej nasze biuro prasowe, które zwykle wskazuje drażliwe fragmenty. Potem prezes decyduje, co z nimi zrobić. Teraz systemu ostrzegania zabrakło. Na koniec sam prezes musiał odkręcać sprawę, ale było już za późno - dodaje nasz rozmówca."
                  • dzialkowiec27 Błaszczak, ha, ha... 01.03.10, 12:22
                    Pod tym znakiem polegniesz...
                    Kto Błaszczakiem wojuje, od Błaszczaka zginie.
                • radocha1 Re: Pomocy! Kto mi pomoże? 01.03.10, 10:21
                  agataantonina napisała:
                  > Nie mogę znaleźć źródeł. Wszędzie jest mowa o hakach, ale zero
                  konkretów.

Nie rżnij głupa
                  Newsweek Polska 06/10 - najbliższa biblioteka.
                  www.newsweek.pl/wydania/1160 - archiwum jest PŁATNE,
                  "linkowanie" nie działa, jeśli zastosujesz "kopiuj-wklej" - sprawa o
                  prawa autorskie.
                  Ale przeczytać może KAŻDY kto wykaże odrobinę zainteresowana.
                  Brak konkretów???
                  Pan Kaczyński nie używa słowa "haki", mówi natomiast, że "istnieją
                  materiały" na Sikorskiego, i jeśli ten będzie startował - "będzie
                  wesoło".
                  Wesoło już jest, dziennikarze cytują - tyle ile wolno - krótkie
                  fragmenty - a co chwilę jakiś "mądrala" rżnie głupa, że tego nie było
                  - bo nigdzie ZA DARMO gazty nie dają.
                  Gazetę wydają po to - BY JĄ SPRZEDAĆ.
                  To se kup.
                  • agataantonina Dzięki - mam źródło, ale dalej nie widzę 01.03.10, 11:09
                    Wielkie dzięki, wreszcie ktoś konkretny. Chciałam kupić, ale tego numeru już nie
                    ma, a w tunelu na przecenach się jeszcze nie pokazał.
                    Pokopałam trochę za Twoimi wskazówkami i mam:
                    www.newsweek.pl/artykuly/sekcje/polska/jaroslaw-kaczynski--nie-mamy-czarcich-ogonow,53723,1
                    Tyle tylko, że tam nic nie ma o hakach, ten Kaczyński nic tam w zasadzie nie mówi.

• maaac Re: Dzięki - mam źródło, ale dalej nie widzę 01.03.10, 11:29
                      NO to jeszcze raz powtórzę. NIGDY się NIE MÓWI bezpośrednio o HAKACH
                      chcąc ich użyć! NIGDY!!!!!
                      Dotarło? Zawsze ubiera się to w jakieś okrągłe słowa. Jednak zawsze
                      znaczą one to samo. "Mam informacje która może wam zaszkodzić, jak
                      nie będziecie robić tego co chcę to ją ujawnię." Jeżeli ktoś powie
                      coś podobnego do tego, uzywając jakichkolwiek ładnych słów to
                      znaczy, że mówi o "hakach".
                      • radocha1 Re: Dzięki - mam źródło, ale dalej nie widzę 01.03.10, 12:17
                        Konnkretnie to jest np tak:

"Jarosław Kaczyński:
                        Jeśli Tusk postawi na Sikorskiego, będzie się miał z pyszna. Tak, to
                        byłoby bardzo zabawne. (...)
                        To jest objęte tajemnicą państwową. Gdyby obowiązywała konstytucja
                        według projektu Prawa i Sprawiedliwości, to nie ma wątpliwości, że
                        prezydent odmówiłby jego powołania.
                        Newsweek:
                        Jest konkretna wiedza czy też konkretne wydarzenie, które
                        dyskredytuje Sikorskiego?
                        Jarosław Kaczyński:
                        Tak.
                        Newsweek:
                        Ale przecież był on ministrem obrony w rządach PiS. Przed tamtą
                        nominacją prezydent nie miał zastrzeżeń?
                        Jarosław Kaczyński:
                        Chodzi o wydarzenie późniejsze."
                      • agataantonina Dalej nie wiem o czym tu pisać. 01.03.10, 12:20
                        Ale ten gościu nawet nie mówi, że ma takie informacje :(
                        Cholera, że też ja wybrałam bieżąca kampanię :(
                        No nie mogę napisać że: "Tusk będzie miał się z pyszna" to jest negatywna
                        kampania. Nie wiem jak to rozwinąć...
                        Może ten kartofel jeszcze coś powiedział...
                        Na pewno są jeszcze jakieś materiały dot. bieżącej kampanii do których nie
                        dotarłam. Proszę - wskażcie coś!!
                        • maaac Re: Dalej nie wiem o czym tu pisać. 01.03.10, 13:37
                          agataantonina napisała:

> Ale ten gościu nawet nie mówi, że ma takie informacje :(
                          > Cholera, że też ja wybrałam bieżąca kampanię :(
                          > No nie mogę napisać że: "Tusk będzie miał się z pyszna" to jest
                          > negatywna kampania. Nie wiem jak to rozwinąć...
                          > Może ten kartofel jeszcze coś powiedział...
                          > Na pewno są jeszcze jakieś materiały dot. bieżącej kampanii do
                          > których nie dotarłam. Proszę - wskażcie coś!!

Ależ własnie na tym polega negatywna kampania. Na aluzjach,
                          sugestiach, niedomówieniach.

Tymiński nigdy nie powiedział precyzyjnie w czasie kampanii CO zawiera
                          jego teczka. Posługiwał się tylko aluzjami, że to jest coś strasznego
                          dla ówczesnego establiszmentu. Wałęsa nigdy nie powiedział że
                          Mazowiecki jest Żydem. Leciały tylko dość ogólne aluzje. Jedynie w
                          odniesieniu do Tymińskiego pojawił się wprost zarzut, że bił swoją
                          żonę. Tyle, że i tu nie było to powiedziane ze strony Wałęsy czy
                          Mazowieckiego ale "obiektywnej" TVP.

Tak samo i tu Kaczyński wprost nic nie powiedział, jednak tylko idiota
                          lub zaślepiony zwolennik PiS może twierdzić, że jego słowa mają inną
                          wymowę. Chciał powiedzieć, że istnieją wątpliwości wobec Sikorskiego,
                          a on dysponuje materiałami na ten temat i powiedział. Jak rasowy
                          szantażysta hakowy (tak samo jak kiedyś Tymiński) nie ujawnił co to za
                          informacje.
                          Miał jednak pecha - Tusk powiedział "sprawdzam" i zażądał ich od jego
                          brata. Kaczyński Lech jednak zamiast konkretów powołał się na starą
                          rozmowę z której nie ma śladu na piśmie. W tym momencie, kazdy z panów
                          może mówić co innego na temat jej treści. Z tym, że w lepszej sytuacji
                          jest Tusk ponieważ to nie on miał ujawniać jej treść i nie on tego
                          odmówił.
                          • agataantonina Dalej nie rozumiem 01.03.10, 16:21
                            Dzięki, to już coś. Skrótowo ale jakiś obraz wreszcie mam.
                            Tyle, że dalej nie rozumiem...
                            Wywiad w newswiku ma kilka stron, a tylko kilka zdań na temat kampanii i
                            Sikorskiego i to w zasadzie wyciąganych przez dziennikarza. W treści nawet nie
                            ma słowa hak. I gdyby nie podtytuł o hakach, to pewnie nikt by na tą wypowiedź
                            nie zwrócił uwagi.

Nie rozumiem, dlaczego wszyscy tak się tym emocjonowali? Samych artykułów w
                            Wyborczej naliczyłam z 14, w zasadzie same wypowiedzi polityków PO. I nic więcej
                            o hakach ze strony Pisiorów.
                            Nawet prezydent odpowiada, tylko gdy jest pytany.
                            Dalej nie wiem co napisać. Z tej całej afery da się sklecić może 3 zdania, które
                            napisałeś powyżej.
                            • makrama1 Re: Dalej nie rozumiem 01.03.10, 16:51
                              Jeżeli piszesz jakąś pracę, to na temat granic ludzkiej cierpliwości.
                              Przeczytaj wszystko co Ci dobrzy ludzie napisali. Masz tam wytłumaczone (i to
                              chyba więcej niż jeden raz), że politycy bawią się hakami bez używania słowa "hak".
                            • trippy Re: Dalej nie rozumiem 01.03.10, 18:51
                              jeśli piszesz pracę zaliczeniową na ten temat, to znaczy że masz taki konkretnie
                              ukierunkowany przedmiot, albo nawet cały twój kierunek jest pokrewny. Powinnaś
                              zatem wiedzieć o tym bardzo dużo. Temat trudny nie jest, a Tobie podano jak na
                              tacy wszelkie możliwe materiały. Jeśli dalej nie rozumiesz warstwy merytorycznej
                              i nie potrafisz zrozumieć funkcji czegoś takiego "synonim", którym w praktyce są
                              te "haki", a do tego nie potrafisz tego ubrać w słowa, to albo jesteś skrajnie
                              niekompetentna i zupełnie się nie nadajesz na te studia, więc lepiej daruj sobie
                              wyższe wykształcenie z troski o polską inteligencję...

...albo po prostu wybielasz PiS, co mi się nasunęło na myśl i co nawet zauważyli
                              przedmówcy, więc może nawet coś być na rzeczy.
                            • lluscinia71 Bo to negatywna kampania PO a nie PiS 01.03.10, 21:10
                              Widzisz, oni Tobie nic nie napiszą, bo dobrze wiedzą, że te wydumane haki to negatywna kampania PO a nie PiS. Ty prawie doszłaś do prawdy, a pozostali dobrze prawdę znają, ale nie chcą Ci odpowiedzieć na właściwie stawiane pytania, bo im ta prawda jest nie rękę!
                              Ale od początku:
                              1) Artykuł w Newsweeku,(www.newsweek.pl/artykuly/sekcje/polska/jaroslaw-kaczynski--nie-mamy-czarcich-ogonow,53723,2) to zgrabna podpucha dziennikarska. Pytanie, które zadał dziennikarz sugerowało odpowiedź:
                              Newsweek: Widzimy pana zadowolenie, że PO ma do wyboru Komorowskiego i Radosława Sikorskiego.
                              No i co można na coś takiego odpowiedzieć? W zasadzie Kaczyński nie odpowiedział nic co można zakwalifikować jako hak:
                              Jarosław Kaczyński: Jeśli Tusk postawi na Sikorskiego, będzie się miał z pyszna. Tak, to byłoby bardzo zabawne.
                              Ale dziennikarz ciągnie dalej:
                              Newsweek: Prezydent, powołując Sikorskiego na szefa MSZ, miał wobec niego wątpliwości. Czemu?
                              Jarosław Kaczyński: To jest objęte tajemnicą państwową. Gdyby obowiązywała konstytucja według projektu Prawa i Sprawiedliwości, to nie ma wątpliwości, że prezydent odmówiłby jego powołania.

I gdzie tu haki? Żeby było jaśniej na pytanie wprost o możliwość użycia tego wydarzenia w kampanii Kaczyński odpowiada wprost:
                              Newsweek: Użyje pan tego w kampanii wyborczej?
                              Jarosław Kaczyński: W kampanii będzie przestrzegane prawo.

I co mamy na pierwszej stronie Newsweeka? Kaczyński ma haki na Sikorskiego! Żebyś miała jasność tytuły typu Newsweek czy GW jawnie wspierają PO. Masz rację
                              No i rozpętuje się "afera". Gazeta Wyborcza, Dziennik, TVN, Polsat krzyczą o hakach jakie ma Kaczyński na Sikorskiego. Grzmi też same PO!
                              Po kolei w Gazecie mamy artykuły:
                              1) wyborcza.pl/1,76842,7560230,Z_hakiem_na_Sikorskiego.html
                              2) wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,7595527,_GW___Co_kryja_lochy_Lecha__W_skrzyniach_moga_byc.html
                              3) wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,7604459,Dukaczewski__Haki_przeciwko_kandydatom_na_prezydenta.html
                              4) zloteprzeboje.tuba.fm/zloteprzeboje/1,101972,7562364,Dieta_Kasi_Cichopek_i_haki_Jaroslawa_Kaczynskiego.html Ten artykuł to prawdziwe kuriozum!
                              5) wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,7557766,Sa_haki_na_Sikorskiego__Kaczynski_wie__ale_nie_powie.html
                              6) wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,7564722,_Rzeczpospolita__Giertych__J__Kaczynski___glowny_zbieracz.html Tu rzecz dziwna włączyła się Rzeczpospolita
                              7) wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,81048,7571223,PiS__Giertych_klamie_ws__hakow__bedzie_pozew.html Giertycha chcą wciągnąć na członka PO
                              8) www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,7564619,Sprawa__hakow__trafi_do_Rady_Etyki_Mediow.html Według mnie Hiena roku gwarantowana
                              9) wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,7571279,PiS__Giertych_klamie_o_zbieraniu_hakow__Jest_pozew.html
                              10) www.emetro.pl/emetro/1,85648,7560222,Kampania_wisi_na_hakach.html Tu wypowiadają się SWOI politolodzy
                              11) wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,81048,7562622,J_Kaczynski__nikt_nie_zbiera_hakow_na_Sikorskiego.html Tu Kaczyński protestuje - zobacz jak zmanipulowano jego sprostowanie w GW
                              12) wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,7595322,Prezydent_w_liscie_ustosunkowal_sie_do_sprawy__hakow_.html Trzeba jeszcze umoczyć Prezydenta, średnio się to udaje więc PO jest wściekła

Artykułów jest znacznie więcej, ale już to daje pojęcie kto tu przeciw komu prowadzi negatywną kampanię. Wystarczy jedna manipulacja dziennikarska i gazety przychylne PO, przy udziale samego PO robią burzę w szklance wody. Przyprawiają PiS gębę zbieracza haków!
                              Jest to - a jakże - bardzo dobry, a co ciekawsze bardzo wyrachowany sposób prowadzenia negatywnej kampanii wyborczej.
                              Zauważ, że PiS w zasadzie pozostaje bierne, próbuje protestować przeciw nadużyciu dziennikarzy, ale to jeszcze dolewa oliwy do ognia - tłumacz teraz że nie jesteś wielbłądem!
                              Zresztą wystarczy spojrzeć na efekt w postaci sondaży, kto na tym wszystkim zyskał!
                              Gość, który zadał Ci to jako pracę, dobrze wie o co chodzi! Nie trzeba być w polityce orłem, żeby zauważyć kto tu robi brzydkie numery. Ale inteligencja czytająca Wyborczą (patrz posty powyżej) myśli tak jak zapodadzą jej dziennikarze. Zmielą papkę i włożą wprost do głowy.
                              Jeżeli masz więcej pytań, chętnie pomogę - pisz na maila (kliknij na mój link).
                • mwiercik Re: Pomocy! Kto mi pomoże? 01.03.10, 11:23
                  Niestety czeka Cię mrówcza praca-jareczek wojne hakową zaczął od czasu jak z
                  braciszkiem ukradli księżyc.A jareczek i jego partia to jeden wielki HAK.Jest to
                  partia, która ma na celu tylko i wyłącznie władze absolutną.Po trupach do
                  celu!!!Nawet czerwoni nie mieli tak kłamliwej polityki.Mam nadzieję ,że dalej
                  będą tak ją prowadzić,a po zjezdzie jareczek dalej będzie szefem i za rok ,dwa
                  będą szorować doły statystyk
                  TAK DOPOMÓŻ BÓG!!!
              • konread Re: Pomocy! Kto mi pomoże? 01.03.10, 09:16
                No nie wiem czy to dobry przykład kampanii negatywnej bo sprawdzał się jeszcze
                parę lat temu, teraz w zasadzie powinno się podejrzewać Jarosława Kaczyńskiego o
                skrytą sympatię do PO, gdyż robi wszystko, aby ta partia zdobyła w następnych
                wyborach parlamentarnych nawet większość konstytucyjną:)))
                • agataantonina Re: Pomocy! Kto mi pomoże? 01.03.10, 09:20
                  Ludzie, dacie mi jakieś konkrety, linki, krótki opis... zamiast ogólników i
                  luźnych analiz? Proszę!!
                  • maaac Re: Pomocy! Kto mi pomoże? 01.03.10, 09:56
                    Konkretów nigdy nie znajdziesz. "Haki" nigdy nie są używane wprost.
                    To zawsze są aluzje, sugestie, luźne hasła rzucane ot tak.

A jak chcesz NAPRAWDĘ podejśc do sprawy merytorycznie (a nie rżniesz
                    jedynie głupa) to zacznij od takich haseł jak "Czarna teczka"
                    Stanisława Tymińskiego - zawierała rzekomo dowody przestępstw, czy
                    jakiś innych niegodnych działań Wałęsy i innych solidarnościowców.
                    Czy pochodzenie Mazowieckiego - luźne sugestie, ze strony sztabu
                    wyborczego Wałęsy jakoby miał by być Żydem. Czy słynny materiał
                    filmowy, który jak się potem okazało rozmijał się z prawdą,
                    dotyczący Stanisława Tymińskiego i jego żony.

Tak się to zaczęło. Potem już "poszło z górki".
                    • ssteffan Re: Pomocy! Kto mi pomoże? 01.03.10, 10:46
                      maaac napisał:
                      > Konkretów nigdy nie znajdziesz.

Znajdziesz.
                      Wystarczy udać się do najbliższej biblioteki.
                      Ale teraz chyba taka moda.
                      Nieoczytany głąb ŻĄDA - dajcie mi linka!!!
                      Nie szkodzi - że np do całej książki. I jeszcze NAPISZCIE NA KTÓREJ
                      STRONIE!!!
                      Nie dają za darmo??? TO MI JĄ KUPCIE!!!
                      I przynieście do domu...
                      A won debilu do biblioteki czytać!!!
                      A jeśli nie czytałeś i nie wiesz o czym mowa - to się nie
                      odzywaj.
                      • maaac Re: Pomocy! Kto mi pomoże? 01.03.10, 11:25
                        Wybacz ale o ile o czarnym PiaRze może żeczywiście coś da się
                        znaleźć... chwila szukam Google w ruch...
                        pl.wikipedia.org/wiki/Czarny_PR
                        hehehehehe i nawet link do książki jest...
                        www.krystiandudek.pl/?global=3
                        pozycja 3 w literaturze:
                        Krystian Dudek, Wojciech Szalkiewicz, Między czarnym PR
                        a „bulterieryzmem”; Public relations w czasach mp3 i Internetu.
                        Rzeszów 2008
                        to samych przejawów tegoż w sensie dosłownym nigdy. W życiu nikt ci
                        się nie przyzna, że oto stosuje haka, albo obrzuca błotem
                        przeciwnika. Zawsze będzie udawał, że nic podobnego nie miało
                        miejsca. No chyba, że jest to Kurski w przypływie szczerości, a i
                        tak potem zaprzeczy i uda, że nigdy takie słowa z jego ust nie padły.
                        • agataantonina Niestety chodzi o bieżącą kampanię 01.03.10, 12:33
                          Niestety chodzi o bieżącą kampanię. :( - Tak niestety sobie wybrałam.

Mam nadzieję, że wszyscy, którzy nazywają mnie głąbem, leniem... bez trudu
                          poradziliby sobie z napisaniem o co chodzi z tymi hakami, bo ja dalej nic z tego
                          nie rozumiem. Szkoda tylko, że zamiast pomóc komentują moją - święta prawda -
                          niską wiedzę.
                          Mam wrażenie, że osoby te same nie wiedzą o co w tym wszystkim chodzi.
                          • maaac Re: Niestety chodzi o bieżącą kampanię 01.03.10, 13:25
                            Wybacz ale "bieżącej kampani" jeszcze tak naprawdę nie ma. Nie
                            będzie jej dopóki nie będzie w miare ustalona liczba i nazwiska
                            kandydatów. Nie rozumiem jak można się było zgodzić pisać pracę o
                            czymś czego (jeszcze) nie ma?
                            • k_r Re: Niestety chodzi o bieżącą kampanię 01.03.10, 13:33
                              maac ona nie piszę ... patrz mój post poniżej
                            • softeam Re: Niestety chodzi o bieżącą kampanię 01.03.10, 13:38
                              maaac napisał:

> Nie rozumiem jak można się było zgodzić pisać pracę o
                              > czymś czego (jeszcze) nie ma?

I o czym się nie ma żadnego pojęcia!
                          • k_r Re: Niestety chodzi o bieżącą kampanię 01.03.10, 13:32
                            no proszę jak ładnie .. a juz myślałem że pis nie potrafi skaptować młodych
                            posługujących się internetem .. jesteś zaprzeczeniem tego myślenia ... ślicznie
                            pomyślane .. gratuluję .. że niby praca .. że niby na temat czarnego pr .. ale
                            co i rusz zawężamy zakres tej pracy ..
                            ty nie piszesz pracy .. ty dostałaś zlecenie na wybielenie sprawy na tym forum
                            ... życzę powodzenia
                            • maaac Re: Niestety chodzi o bieżącą kampanię 01.03.10, 14:01
                              IMHO masz rację. No ale.... hehe lepiej udowodnić to, że w ten
                              sposób nic nie osiagnie "przyjmując za dobrą monetę" jej słowa
                              o "pisaniu" niż "plujac" na nią (niego?) jako na oszusta.

Jak ktoś jest bezczelny niech sprawdzi pozostałe posty pisane spod
                              tego nicka.

A do czarnego PR dodałbym jeszcze "bolka ubolka" w wykonaniu braci
                              Kaczyńskich po tym jak ich Wałęsa wywalił z swojej kancelarii czy
                              też największy sukces IMHO w kłamstwie PRowskim (tu z kolei dzieło
                              Wałesy plus Kaczyńskich) czyli całkowita zmiana znaczenia "grubej
                              linii" Mazowieckiego odzielającej rządy Solidarności od rządów
                              komuny na "grubą kreskę" mającą rzekomo znaczyć darowanie win
                              komuchom. Większego kłamstwa politycznego niż z "grubą kreską" chyba
                              nie potrafię wymienić. PiaRowsko to był naprawdę majstersztyk, ale o
                              moralności ludzi, którzy to zrobili mógłbym się wyrażac tylko w
                              bardzo niecenzuralnych słowach.
                              Na pewno PRowskim sukcesem (czarnym) są też aluzje
                              dotyczące "seksualności" Jarosłąwa Kaczyńskiego. Co prawda były
                              próby zneutralizowania ich przy pomocy Szczypińskiej, ale ich efekt
                              jest zerowy, ze względu na to, że nie doszło do małżeństwa.
                            • agataantonina O czym Ty piszesz? 01.03.10, 16:02
                              Jakaś paranoja na tym forum!
                              Jakie zlecenie? O czym Ty piszesz? Czy ty należysz do PiS?
                              Albo jakieś Bolki, Macierewicze, Tymińskie... albo wyzwiska, a ja chcę
                              informacje do bieżącej kampanii, do tej sprawy.
                              Myślałam że coś wiecie. A tu każdy broni się przed konkretami i źródłami jak
                              diabeł przed święconą wodą.
                              Jakiś czeski film...

Czy ktoś mi w końcu pomoże?

• uniwr Re: O czym Ty piszesz? 01.03.10, 21:48
                                agataantonina napisała:

> Jakie zlecenie? O czym Ty piszesz? Czy ty należysz do PiS?
                                > Myślałam że coś wiecie. A tu każdy broni się przed konkretami i źródłami jak
                                > diabeł przed święconą wodą.

Zamiast płakać podziękuj przedpiścom, bo dzięki nim właśnie masz szansę
                                zrozumieć co to znaczy czarny PR. Na własnym przykładzie :)

Co do samej pracy, wybacz, ale to ty ją masz napisać a nie my. A jedną z
                                umiejętności którą masz w czasie nauki posiąść jest właśnie poruszanie się w
                                informacji naukowej. Internet już i tak ci to bardzo ułatwia, bo nie musisz
                                łazić po bibliotekach. Doceń to i wyguglaj co trzeba, nie domagaj się żeby ktoś
                                ci podstawił pod nos bo to się robi żałosne.
                                I pamiętaj żeby za parę lat nie szpanować tak zdobytym dyplomem, jakaś
                                przyzwoitość zobowiązuje.
                  • makrama1 Re: Pomocy! Kto mi pomoże? 01.03.10, 09:56
                    Kliknij sobie "Przeczytaj artykuł". Otworzy się artykuł, z lewej strony będzie
                    rameczka z tytułem ZOBACZ TAKŻE i linkami do innych artykułów, a przy nich mogą
                    być kolejne rameczki z jeszcze innymi linkami, coś tam sobie znajdziesz :)
                  • bronimir Re: Pomocy! Kto mi pomoże? 01.03.10, 10:05
                    To zwykle zaczyna się w głowie. Tylko nikt Ci nie udostępni historii
                    choroby.
                  • squadack Re: Pomocy! Kto mi pomoże? 01.03.10, 10:13
                    Mamy za Ciebie napisać pracę? Do roboty, leniuchu! :P
                  • k_r Re: Pomocy! Kto mi pomoże? 01.03.10, 11:53
                    Jeżeli potrzebujesz tematów do pracy o negatywnej kampanii.. poszukaj informacji
                    o wyciągnięciu tematu dziadek Tuska.. nic dodać nic ująć w temacie negatywnym.
                    Jeżeli rżniesz głupa .. wiesz gdzie twoje miejsce
              • resident_troll Re: Pomocy! Kto mi pomoże? 01.03.10, 09:40
                cillian1 napisał:

> > Nie znam się na polityce,
                > Można zapytać czego się uczysz/co studiujesz?

Zapewne nauki polityczne ;P
            • jwasz1952 Re: Pomocy! Kto mi pomoże? 01.03.10, 10:17
              Podaje ci kontakt-Likwidator WSI-Antoni Macierewicz-partia Prawo i
              Sprawiedliwosc.
        • kazik.k Re: Mam nadzieję że Jarek znowu się zesra... 01.03.10, 08:04
          nie musi bo i tak smrod od tego strupa bije na cala europe!!!
          • ducks_arse Re: Mam nadzieję że Jarek znowu się zesra... 01.03.10, 13:46
            kazik.k napisał:

> nie musi bo i tak smrod od tego strupa bije na cala europe!!!
            To nie smród!! W pojęciu PiSuarowym to "boski aromat".
      • miszczu.pl paplanie ma genach, do SB też paplał 01.03.10, 08:29
      • bronimir Re: Wywiad jest zawsze wywiadem a nie reklama.... 01.03.10, 10:02
        Zaczynam rozumieć co w PiSie znaczy bojkot mediów. Wszyscy się
        powstrzymują przed kontaktem z mediami, by odciąć od nich Kaczyńskiego.
        Wodzowi można wtedy zdjąć kaftan bezpieczeństwa. Słowo bojkot do niego
        dociera.
      • and-j1 To jest właśnie ta dzikośc polityczna 01.03.10, 20:57
        1zorro-bis napisał:

> jak Kaczynski pieprzy i paple co mu slina na jezyk przyniesie to niech sie pote
        > m
        > nie dziwi....
    • 28plk7b Jaki Pan takie sługi 01.03.10, 07:08
      "Powiesić" Bielana i Kaminskiego.
      • maruda.r I co z tego? 01.03.10, 09:23

"Przed publikacją nie przeczytało jej nasze biuro prasowe, które zwykle wskazuje
        drażliwe fragmenty."

Przeczytało, przeczytało. Co z tego, skoro nikt nie śmiał zwrócić uwagi prezesowi?

• 3henryk Re: Jaki Pan takie sługi 01.03.10, 10:25
        28plk7b napisał:

> "Powiesić" Bielana i Kaminskiego.

A co, prezio już tak zdziadział, że bez podpórek Kamińskiego i Bielana niezdolny
        jest do samodzielnego działania. Rozum postradał? Chyba tak skoro stworzył swoją
        aferę.
    • krzynia.c Kongres PiS,hasło-"jest tylko jeden wódz" 01.03.10, 07:09
      Nie będziesz miał wodzów innych przede mną.To jest chore.
      • konread Re: Kongres PiS,hasło-"jest tylko jeden wódz" 01.03.10, 11:32
        Core jest trochę co innego, prezesa muszą kontrolować bo jest nieodpowiedzialny
        za swoje słowa i potrzebuje niańki:)))
    • aramisa Nerwy w PiS po hakach 01.03.10, 07:13
      Kogo jeszcze obchodzą te mutanty? Chorzy, śmieszni ludzikowie;
      niech się pozagryzają nawzajem.
    • boykotka Nerwy w PiS po hakach 01.03.10, 07:13
      Ależ strzelanie w stopę to konkurencja sportowa, którą prezes PiS od
      lat uprawia z zamiłowaniem i wielkimi sukcesami.
    • tygrys102 Nerwy w PiS po hakach 01.03.10, 07:21
      pokażcie chociaż jednego sprawiedliwego w PiS...sprawiedliwego, bo
      mądrych dawno nie ma tam...
    • prawieemeryt W PiS już wiedzOM co się zdarzy w weekend. 01.03.10, 07:23
      W najbliższy weekend w Poznaniu odbędzie się kongres PiS, który na
      nową kadencję szefa partii wybierze Jarosława Kaczyńskiego. Wypisz
      wymaluj jak w PZPR - już przed "zjazdem" były wydrukowane uchwały. W
      PiS_doo z takOM demokracjOM.
      • pssz Ciekawe, czy wybór będzie jednogłośny? 01.03.10, 07:29
        A może tak jak w Rumunii Nicolae Causescu- przez aklamacje.
        • ontos2 Nie będzie jednogłośny. 01.03.10, 08:12
          Istnieje prawdopodobieństwo, ze ktos się pomyli.
      • ambl Re: W PiS już wiedzOM co się zdarzy w weekend. 01.03.10, 08:33
        prawieemeryt napisał:

> W najbliższy weekend w Poznaniu odbędzie się kongres PiS, który na
        > nową kadencję szefa partii wybierze Jarosława Kaczyńskiego. Wypisz ...<A jak
        dajmy na to byłby zjazd PO to kogo by wybrali?Pewnie Bronka albo Grzecha czy też
        Mira.
    • keram.keram Najdziwniejsza partia na świecie 01.03.10, 07:25
      Zwykle lider ciągnie poparcie, a u nich jest kulą u nogi
      • nieudonek Tak jak tusk w platformie? 01.03.10, 08:56
        keram.keram napisał:

> Zwykle lider ciągnie poparcie, a u nich jest kulą u nogi
        • 3henryk Re: Tak jak tusk w platformie? 01.03.10, 10:41
          nieudonek napisała:

> keram.keram napisał:
          >
          > > Zwykle lider ciągnie poparcie, a u nich jest kulą u nogi

Każdy śpiewa razem z nami,
          Precz, precz, precz z PISdzielcami
    • miroslaw-1 Nerwy w PiS po hakach 01.03.10, 07:45

tylko,zeby wybrali JAROSLAWA ponownie na prezesa
      naszej ukochanej partii PiS...

k o n i e c z n i e

bo jak sie trafi jakis facet bez fobii...
      antyrosyjskich,antyniemieckich i antysemickich...
      to koniec...
      nie daj PANIE BOZE - facet ktory rozumie,ze
      o.TADEUSZ RYDZYK robi krzywde kosciolowi naszemu
      kraju...za wypowiedzi antysemickie,rasistowskie i
      skrajnie nacjonalistyczne....
      PANIE BOZE.....

niech te nasze pisowskie delegaty wybiora ponownie
      na prezesa jedynego madrego,dalekowidzacego

JARUSIA KACZYNSKIEGO

jarek trzymaj sie...prawdziwi i czysci polacy
      zawsze z TOBA...
      ps.

lece do banku wplacic stowke na konto naszej
      kochanej partii...
      a co - poczatek miesiaca - to pieniadze sie ma

szczesc BOZE i Maryja zawsze dziewica

Twoj oddany do grobowej deski

mirek
    • extrafresh Skarlałemu karczochowi nic nie pomoże... 01.03.10, 07:46
    • pissonpis BYŁY prezydent Lech Kaczyński 01.03.10, 07:47
      prezydent powinien zachować trzeźwość ........oceny, Prezydent może
      być niski, ale nie powinien być mały
      • gklej Re: BYŁY prezydent Lech Kaczyński 01.03.10, 08:08
        trochę te wybory za ostro, należy spokojnie do wszystkiego
        podchodzić, kłótni to mamy juz dość, kto kogo obraził i co
        powiedział, należy zabrać się za rozwój gospodarki, pomoc ludziom
        biednym, bezdomnym. Tylko spokój nas uratuje, a czy ktoś niski czy
        wysoki to mało ważne, aby był dobrym człowiekiem, nie możemy ciągle
        żyć w nienawiści.
        • pissonpis Re: BYŁY prezydent Lech Kaczyński 01.03.10, 08:30
          wytłumacz to kolegom z pis, traktują ludzi jak idotów na każdym
          kroku,a do tego wszystkich obrazają, wiec reakcje na butę i chamstwo
          są takie a nie inne. kaczynscy mają tez wielu nasladowcow:
          brudzynski, kurski, hoffman, wasserman klempa, wrobel itd itp szczt
          arogancji, insynuacji chamstwa.

kaczynscy wyrastali w okresie stalinowskim, oni inaczej nie potrafią

gklej napisała:

> trochę te wybory za ostro, należy spokojnie do wszystkiego
          > podchodzić, kłótni to mamy juz dość, kto kogo obraził i co
          > powiedział, należy zabrać się za rozwój gospodarki, pomoc ludziom
          > biednym, bezdomnym. Tylko spokój nas uratuje, a czy ktoś niski czy
          > wysoki to mało ważne, aby był dobrym człowiekiem, nie możemy
          ciągle
          > żyć w nienawiści.
        • ducks_arse Re: BYŁY prezydent Lech Kaczyński 01.03.10, 13:56
          gklej napisała:

> trochę te wybory za ostro, należy spokojnie do wszystkiego
          > podchodzić, kłótni to mamy juz dość, kto kogo obraził i co
          > powiedział, należy zabrać się za rozwój gospodarki, pomoc ludziom
          > biednym, bezdomnym. Tylko spokój nas uratuje, a czy ktoś niski czy
          > wysoki to mało ważne, aby był dobrym człowiekiem, nie możemy ciągle
          > żyć w nienawiści.
          Wielce szanowny kryptoPisuarze!!! Prezydent ma takie możliwości
          wpływania na gospodarke jak ty na plony ryżu w Chinach, przestań więc
          pieprzyć. Zadaniem Prezydenta jest bycie wizytówką panstwa, PiSdęt
          niestety przynosi każdym działaniem wstyd naszej Ojczyźnie.
      • niepojety Re: BYŁY prezydent Lech Kaczyński 01.03.10, 11:25
        Powtartzasz bezmyślnie brednie cwanych polityków, którzy wiedzą, że tacy jak ty
        będą powtarzać zgrabne hasełka... Jesteś tylko marnym narzędziem o nazwie
        "kopiuj-wklej" w rękach POpapranych spryciarzy. To smutne...

---

Co to jest mistrzostwo PR-u? Kiedy jesteśmy zamieszani w aferę, nic konkretnego
        nie robimy, a i tak kocha nas 58% społeczeństwa.
    • honkers Nerwy w PiS po hakach 01.03.10, 07:57
      To po co ten kongres skoro ... "w najbliższy weekend w Poznaniu
      odbędzie się kongres PiS, który na nową kadencję szefa partii
      wybierze Jarosława Kaczyńskiego". Będzie kolejny bełkot propagandowy
      w wykonaniu Jarka i jego stada oprotunistów.
    • jurek42 Nerwy w PiS po hakach 01.03.10, 08:00
      obecnie wywiady są nagrywane i udzielający wywiadu musi pamiętać co mówił do mikrofonu. Czasami udzielający wywiadu o tym zapominają i próbują się zasłaniać autoryzacją wywiadu. Ostatnio biskup Pieronek wycofała się z zarzucania kłamstwa redaktorowi jak powiedziano mu, że został nagrany i nie wyprze się swoich słów. Wtedy Pieronek poszedł w w nieznajomość języka haha. Ale Kaczyńki mówił to po polsku i to się nie da zrobić powtórki.
      • ducks_arse Re: Nerwy w PiS po hakach 01.03.10, 14:00
        jurek42 napisał:

> obecnie wywiady są nagrywane i udzielający wywiadu musi pamiętać co
        mówił do mi
        > krofonu. Ale Kaczyńki mówił to po
        > polsku i to się nie da zrobić powtórki.
        I dlatego może się wypierać bo język którego używa to język wolski,
        który z polskim niewiele ma wspólnego.
    • dryhas Czyli totalna manipulacja,nie ma miejsca 01.03.10, 08:00
      na szczerość,sztab ludzi musi czuwać żeby ludzie nie zorientowali się jaki jest prawdziwy punkt widzenia PiS
    • kazik.k Nerwy w PiS po hakach 01.03.10, 08:03
      oczywiscie ten "prezes"-strup moze byc tylko jeden!takiego prezesa nie bylo
      nie ma i cale szczescie ze juz nie bedzie!!!ta partia/pis/ to partia
      zdychajacych zombi!!"dziczyzne" w tym kraju wprowadzaja ze skutkiem obaj
      bracia kurduple!!nie cofna sie przed zadna podloscia klamstwem i potwarza w
      walce o wladze!!!!!!!!to male scierwa!
    • darla152 Nerwy w PiS po hakach 01.03.10, 08:12
      Jarek, to największy hakowy Polski!Kto zagłosuje na hakowego?
    • macy5 PO to to samo co PiS 01.03.10, 08:16
      Peowcy są tacy sami jak Pisowcy, różnią się tylko wzrostem !!!!!!!
      • maaac Re: PO to to samo co PiS 01.03.10, 08:24
        Są tylko "prawie" tacy sami, a "prawie" robi różnicę. Poważną
        różnicę gdy się ma wybierać na kogo trzeba zagłosowac.
      • ambl Re: PO to to samo co PiS 01.03.10, 08:38
        macy5 napisał:

> Peowcy są tacy sami jak Pisowcy, różnią się tylko wzrostem !!!!!!!<Ale
        szefowie zaledwie 1,5cm.
        • 3henryk Re: PO to to samo co PiS 01.03.10, 10:47
          ambl napisała:

> macy5 napisał:
          >
          > > Peowcy są tacy sami jak Pisowcy, różnią się tylko wzrostem !!!!!!!<Al
          > e
          > szefowie zaledwie 1,5cm.

Pomyliłeś się. Jest ale 1,5m.
    • agataantonina Kto mi pomoże? Pomocy! 01.03.10, 08:23
      Witam. Mam napisać pracę zaliczeniową na temat "Przykład negatywnej kampanii
      wyborczej". Nie znam się na polityce, od znajomych dowiedziałam się, że było
      coś o hakach i że to by się nadawało. Czy ktoś może mi w kilku słowach
      powiedzieć o co w tym wszystkim chodzi no i podać jakieś źródła. Wskazać gdzie
      mogę sobie o tym poczytać. Błagam!
      • killarney5 Re: Kto mi pomoże? Pomocy! 01.03.10, 09:25
        Słuchaj, weź się do roboty sama, zamiast szukać jelenia, co za ciebie odrobi
        pracę domową. Leniom się nie pomaga.
      • ducks_arse Re: Kto mi pomoże? Pomocy! 01.03.10, 14:03
        agataantonina napisała:

> Witam. Mam napisać pracę zaliczeniową na temat "Przykład negatywnej
        kampanii
        > wyborczej". Nie znam się na polityce, od znajomych dowiedziałam się,
        że było
        > coś o hakach i że to by się nadawało. Czy ktoś może mi w kilku słowach
        > powiedzieć o co w tym wszystkim chodzi no i podać jakieś źródła.
        Wskazać gdzie
        > mogę sobie o tym poczytać. Błagam!

Nie pieprz tych farmazonów w kółko, i tak nie zmienisz dyskusji nad
        wypowiedziami "hakowego debila".
    • maaac GW przyjmuje optykę PiS? 01.03.10, 08:23
      Nie gasną emocje po wywiadzie Jarosława Kaczyńskiego
      dla "Newsweeka", w którym prezes PiS powiedział, że "jeśli Tusk
      postawi na Sikorskiego, to będzie się miał z pyszna". Wywiad -
      reklamowany na okładce hasłem: "Kaczyński: są haki na Sikorskiego"
      (choć o hakach Kaczyński nie mówił) - ściągnął na PiS
      krytykę.

Ależ mówił, jak najbardziej mówił o hakach, tyle, że nie użył tego
      słowa. Nikt nigdy oficjalnie nie mówi o hakach. Zawsze się mówi w
      takim wypadku, że jest się świadomym istnienia wiedzy/informacji,
      które ujawnione mogą komuś zaszkodzić. I lepiej by ktoś nie
      podejmował pewnych działań, bo te informacje mogą wypłynąć. Własnie
      coś takiego mniej więcej powiedział Kaczyński.
    • spindoktorzy Leniwi spindoktorzy 01.03.10, 08:23
      spindoktorzy.pl/2010/02/01/bielan-kaminski-do-roboty
    • ciotkateresa Panie kaczynski prezesie 01.03.10, 08:29
      Z calym szacunkiem, ale w Pana przypadku - MILCZENIE JEST ZLOTEM!!!
      Fanka Pana nigdy tu w Zdziarze na Slowacji nie bylismy, ale jest nam
      Pana zal. Co Pan powie, to pograza Pan swoje ugrupowanie, a wybory
      tuz tuz. Klapa murowana.
      Pozdrawiamy i tak trzymac, zeby przegrac (((:)))
      ciotka teresa
      • ojciecniebieski Re: Panie kaczynski prezesie 01.03.10, 08:44
        ...Fanka Pana nigdy tu w Zdziarze na Slowacji nie bylismy...

Pozdrowienia dla Jaro i Mira.czy Zdziarski Dom jeszcze stoi?
        • ciotkateresa Re: Panie kaczynski prezesie 01.03.10, 10:04
          ojciecniebieski napisał:

> ...Fanka Pana nigdy tu w Zdziarze na Slowacji nie bylismy...
          >
          > Pozdrowienia dla Jaro i Mira.czy Zdziarski Dom jeszcze stoi?
          Stoi, stoi, tak jak my tutaj stoimy i kciuki trzymamy za nie bis
          PIS. Sami to sobie "zmaluja". Na wlasna prosbe, na wlasne zyczenie.
          No, chyba ze zmienia PR-owcow, ale zdajsie Pana Prezesa nic nie
          nauczylo. Buf, buf, burczymucha, buf, buf, buf.
          Pozdrawiam Zdziarsko, ciotka teresa.
    • aunap Nerwy w PiS po hakach 01.03.10, 08:31
      Ale jaja jak na Kubie wieczny przywódca
    • cyndyndanda maly, przegrany ssynek, a do tego jeszcze homo - 01.03.10, 08:36
      czy moze byc cos bardziej odrazajacego!? Kaczego szalenca, czyli
      prezia-malpeczke czeka niezadlugo smutny los - panu Sikorskiemu moze
      ten dupek czyscic buty!!! Prezio, komunistyczny niby docent, ktory
      sie habilitowal na leninie (tfu, co za ohyda) udaje naukowca! Co za
      poruta!!! To jest ten sam problem jak kociubinski, ktory udaje
      antysemite.
    • henyk Nerwy w PiS po hakach 01.03.10, 08:42
      Muszę przyznać, że nie rozumiem Jarosława. Czy te ciągłe ataki na Tuska mają
      poprawić wizerunek PiS, w jaki sposób?. Z ataków wcale nie wynika, że PiS jest
      taki cacy (o prezesie nie wspominając)?. To jego "dzieło" prowadzi do nikąd.
      Ten proces trwa już ponad 2 lata i w żaden sposób - bazuję na własnych
      obserwacjach i doświadczeniach - nie przynosi partii chwały ani zwolenników.
      Chłopisko marnuje energię, pieniądze, cierpliwość ludzi a i tak zmarnieje. A
      niby taki strateg z niego wielki. Zwykły6 amator który wmówił sobie i innym
      swoją wielkość. Taki mały człowieczek a wielkość. Wolne żarty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka