zigzaur 02.03.10, 17:12 Skutki rządów czerwonego szewca. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kluska.pyza Re: Hiszpania: Więcej samobójców niż ofiar wypadk 02.03.10, 17:18 Poprawa stanu bezpieczeństwa drogowego? Odpowiedz Link Zgłoś
1a-z skutki mafiokapitalizmu 02.03.10, 17:22 ludzie potracili preacem domy, srodki do zycia. To samo jest w Indiach czy USA. Odpowiedz Link Zgłoś
mol_chemiczny Nawet paru akapitów nie umiecie przeczytać... 02.03.10, 17:56 Liczba samobójstw nie rośnie, zmniejsza się liczba wypadków - to wszystko. 1a-z napisał: > ludzie potracili preacem domy, srodki do zycia. To samo jest w > Indiach czy USA. Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: skutki mafiokapitalizmu 02.03.10, 19:20 Szczyt lenistwa. Komentować nagłówek, a nie artykuł. Ale po kimś kto wypowiada się sloganami - a przy tym nieświadomie łże - raczej trudno wymagać jakiegokolwiek wysiłku intelektualnego. Odpowiedz Link Zgłoś
3plabc a u nas ile rocznie jest smobójstw? 02.03.10, 17:35 znam chyba z 5 niedoszłych samobójców, a "transformacja" trochę ofiar przyniosła w tym kraju i zomo wcale strzelać do nich nie musiało. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: a u nas ile rocznie jest smobójstw? 02.03.10, 17:46 Blida i Sekuła to ofiary transformacji? Niedobry Balcerowicz pozbawił ich środków do życia? Odpowiedz Link Zgłoś
3plabc Re: a u nas ile rocznie jest smobójstw? 02.03.10, 18:15 ich akurat na myśli nie miałem, zresztą nie obracam się w ich środowisku, więc nie wiem jak u nich było z tymi środkami do życia hehe. Za to znam lepiej te niższe warstwy społeczne, jak kiedyś ktoś powiedział: "los nizin społecznych to moje plemię..." Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 Około 5.5 tys 02.03.10, 18:40 A przed kryzysem było trochę ponad 3 tys. Ale dzięki rządom Słońca Peru i brak osłon skoczyło do ponad 5tys. Najczęstszym samobójcą jest mężczyzna między 40 - 50 lat po utracie pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
jamnnik Re: Około 5.5 tys 02.03.10, 18:47 myslacyszaryczlowiek1 napisał: > A przed kryzysem było trochę ponad 3 tys. Ale dzięki rządom Słońca Peru i brak osłon skoczyło do ponad 5tys. Najczęstszym samobójcą jest mężczyzna między 40 - 50 lat po utracie pracy. ...i który wcześniej głosował na PiS Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Około 5.5 tys 02.03.10, 21:24 Oraz liczył na trwałość koalicji Kaczyński/Lepper/Giertych. Odpowiedz Link Zgłoś
sedaluk Hiszpania: Więcej samobójców niż ofiar wypadków... 02.03.10, 18:13 "W minionym roku w Polsce targnęło się na życie 4839 mężczyzn i 645 kobiet. To niemal tyle samo, ile co roku ginie w wypadkach drogowych. Liczba prób samobójczych, w tym również udanych, rośnie u nas z roku na rok" W Polsce jest wiec podobnie, tylko prawie 2x wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Hiszpania: Więcej samobójców niż ofiar wypadk 02.03.10, 18:45 Kazik kiedyś śpiewał: Polacy mają depresję totalną, dlatego, że nie ma słońca. Przez 7 miesięcy w roku, a lato bywa czasem nie gorące... Porównując pogodę u nas i w Hiszpanii też na tym polu trzeba doszukiwać się tej niechlubnej różnicy. Niestety statystyku nigdy nie będą raczej obejmować przyczyn smobójstw, aby temu przeciwdziałać. Odpowiedz Link Zgłoś
jamnnik spada im liczba ofiar wypadków... 02.03.10, 18:32 ... bez zamykania rowerzystów do więzień? nie wierzę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Polska: w 2009r. rekordowa liczba samobójstw 02.03.10, 18:35 i większa czy równa liczbie zabitych na drogach (choć na nich nie ubywa śmierci) - 5-6tys. (spytajcie redakcję o dokładne liczby) Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 O samobójcach lepiej nie pisać 02.03.10, 18:42 Bo jest korelacja między zamieszczaniem takich wiadomości a liczbą samobójstw. Odpowiedz Link Zgłoś
777newbetterfastersatan Do Moderatora. Proszę przeczytać. 02.03.10, 20:28 Poniżej link do publikacji Światowej Organizacji Zdrowia dla mediów. Proszę chociaż przejrzeć i zastanowić się, czy ta informacja naprawdę jest taka ważna, żeby znaleźć się na pierwszej stronie gazety.pl. Bo pisanie o samobójstwach ma swoje udowodnione konsekwencje w postaci wzrostu ich liczby. Pozdrawiam. www.who.int/mental_health/prevention/suicide/en/suicideprev_media_polish.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
pregierz Hiszpania: Więcej samobójców niż ofiar wypadków... 02.03.10, 23:45 A ilu się utopiło ? I jak to sie ma do otrutych i porażonych prądem ? Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk39 Re: Hiszpania: Więcej samobójców niż ofiar wypadk 03.03.10, 00:34 pregierz napisała: > A ilu się utopiło ? I jak to sie ma do otrutych i porażonych prądem ? jest to w miare dobrze wiadome: robi sie statytsykie po wieku i metodzie. Panie np. czesciej wybieraja trucizne (zwykle naduzycie lekow) <Ja wiem, ze kpisz i, to jest duzy problem, bo sprwa samobojstw jest powazna i podlega naukowym (epidemiologicznym) badaniom. Nawet nie o powage idzie, inno o pewien refleks mysli. Przykre.> Odpowiedz Link Zgłoś
pregierz Re: Hiszpania: Więcej samobójców niż ofiar wypadk 04.03.10, 17:16 Fajnie ze sie bada, tylko co mnie to obchodzi co sie dzieje w Hiszpani akurat. Taki news zapchaj dziura nastawiony na sensacje. kliknąc, przeczytać, zapomnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
zepsuty-ojciec Hiszpania: Więcej samobójców niż ofiar wypadków... 03.03.10, 19:01 została tu zachwiana równowaga Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Marzy mi się taka sytuacja w Polsce. 03.03.10, 19:10 2008 WYPADKI 49.054 ZABICI 5.437 RANNI 62.097 www.policja.pl/portal/pol/8/160/Wypadki_drogowe_w_latach_1985__2008.html Bo jak na razie mamy sytuację jak wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś