ulanzalasem Dorota Wysocka-Schnepf: Nie chcę być już twarzą... 06.03.10, 01:59 ale wiem też, że pokazywanie tego typu przykładów i w takim natężeniu jest manipulacją. Manipulacją są wystąpienia premiera i pieprz...o zielonej wyspie. Manipulacją jest radość z tego, że nie jest się pod kreską kiedy było ponad 7% na plusie! A co ma być pokazywane w wiadomościach? Jeden menadżer z pensją 20 000 zł, prezenter z 10 000zł ? Czy może 100 osób, które zarabia 1600zł na rękę!? Co dobrego dzieje się w służbie? Pijany sanitariusz i lekarz w (chyba) sylwestra? Wystarczy wpisać w google lekarz i łapówka wyskoczą dziesiątki wyników tylko z tego roku... Należy pokazywać jeden dobry przypadek a 10 przemilczeć? Takie techniki niech sobie stosuje zafajdany rząd jeśli to odpowiada wyborcom. Pod względem PKB ogon UE, pod względem dostępu do usług prawniczych, szybkiego internetu, lekarzy ...tak samo! Czytam news o autostradzie...skończono remont...i już się nie nadaje do jazdy po niej! Może zapomnijmy o wszystkim? Olewnik, Papała...przecież to było tak dawno, a że do tej pory nic nie wyjaśniono...Przecież lepiej pochwalić się złapaniem staruszki na przejściu, gramem marihuany w kieszeni nastolatka... Styl głupawo uśmiechniętego idioty z USA nadaje się dla baranów. Odpowiedz Link Zgłoś
czestoch1954 Re: Dorota Wysocka-Schnepf: Nie chcę być już twar 06.03.10, 06:46 Np wczoraj wiadomośc dnia w rmf fm W POLSCE BEZROBOCIE WYNOSI 13% I TAK ZLE NIE BYŁO OD 2007 R .ALE WE FRANCJI JEST JESZCZE GORZRJ .PRACY NIE MA CO DZIESIATY .u nas 13 % a we Francji 10% ale tam jest gorzej .TAM JEST GORZEJ BO TAM PRACY NIE MA CO DZIESIATY . taki ma byc przekaz dla PO pierdolonych pryszczy na zielonej wyspie szczesliwosci Odpowiedz Link Zgłoś
h-mol Re: Dorota Wysocka-Schnepf: Nie chcę być już twar 06.03.10, 17:52 Do wspomnianych przez Ciebie manipulacji dołączył dzisiaj Jarosław Kaczyński obiecując, że miliony Polaków będą wypoczywać na plażach Egiptu pod warunkiem, iż PiS wróci do władzy a on sam znów będzie premierem! Odpowiedz Link Zgłoś
konbar Dorota:Chce byc..nie powiem- bo sie wstydze ale 06.03.10, 02:14 kazdy sie domysla;czy tak? Kazdy kazdego tam popycha -to TV!Dasz to masz. Odpowiedz Link Zgłoś
hanishl Oto Nasi dzielni internauci 06.03.10, 03:12 Zadowolenie iż kogoś wyrzucili ! Sami fachowcy od mediów. Mający krótką pamięć ale cieszący się iż komuś też jest gorzej. Dlatego mamy to co mamy ! Wildstein , Pospieszalski i Alleluja i do przodu . Przyłożymy następnym.Nam się nie udało to jak innym też , to od razu raźniej. Odpowiedz Link Zgłoś
maxymus1 Dorota Wysocka-Schnepf: Nie chcę być już twarzą... 06.03.10, 03:14 Ale ja se pomyślołem, ale was to qrva boli Tuski, co? Bo jest układ, ale lepszy prawdziwy komuch, niż wy pajace polityczne, no jaki projekt ustawy zgłosił np. przydupas Nitrasa, Marcinkiewicz student. No Jaki? Albo pomocnik szwgier Tuska tapicera, no jaki? Żrą i piją za państwowe tzw. no co? Nie jest tak? Jak się mylę to w dupę jego sejmowość pocałuję, a jak mam rację to oni mnie oba cwaj, gut? Odpowiedz Link Zgłoś
benedick Nie znam ale mnie sie podoba 06.03.10, 03:28 wyglada na inteligentna i mila. Jak tylko ma ladny glos i umie czytac to w czym problem? W Ameryce tacy zarabiaja po 5mln.dolcow/rok. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright dokladnie tak, w Australii czytajace glowki 06.03.10, 03:45 zarabiaja krocie. Jesli porownasz trzy kanaly komercyjne, to roznica jest tylko w czytaczu. Czesto biora 70letniego faceta, bo wzbudza zaufanie, czasem slicznotke z pieknym usmiechem. Obydwoje maja wieloletnia praktyke i z reguly stosowne wyksztalcenie. Placa im, bo przyciagaja widzow, co przeklada sie na dochody z reklam. Wiadomosci, czyli news, sa dokladnie takie same, poniewaz wiekszosc pochodzi z agencji. Osobiscie ogladam kanal 7, bo mi sie Chris Bath podoba. A najlepsze wiadomosci ma rzadowa telewizja multikulturalna SBS. Chwala telewizji Polsat, ktora codziennie wysyla nam swoje wiadomosci z 18:50. Przynajmniej nie strace Palikota i pana namiestnika. benedick napisał: > > wyglada na inteligentna i mila. > Jak tylko ma ladny glos i umie czytac to w czym > problem? W Ameryce tacy zarabiaja po 5mln.dolcow/rok. Odpowiedz Link Zgłoś
pissonpis oz namiestnika zatrzymaj sobie 06.03.10, 05:53 oz namiestnika zatrzymaj sobie Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright zen sie synu, zen. dlaczego masz miec lepiej 06.03.10, 10:19 niz ja? Mnie bawia wiadomosci ze "skruszalym" Palikotem i demonicznym prezywzdetem. Roznica miedzy nami jest taka, ze ja nie wrocilem i nie zaluje. Z daleka to dosc zabawne. Ale tak sie wyspisz, jak sobie poscielisz. Odpowiedz Link Zgłoś
25000zl Dworak, Schnepf - sami apolityczni i niezależni;-) 06.03.10, 03:44 tylko do kogo te bajeczki? Odpowiedz Link Zgłoś
kris2day Ja Was rodacy nie rozumiem 06.03.10, 03:52 Mieszkam od 20 lat za wielka woda i od czasu do czasu ogladam programy informacyjne TVP i telewizji prywatnych. Musze powiedziec, ze cos takiego jak niezalezne dziennikarstwo w Polsce nie istnieje. Nie ma w naszym kraju dziennikarzy ktorzy powstrzymali by sie od wypowiadania wlasnych opinii i przkonan politycznych. Skoro tak juz jest to warto by rozne opcje polityczne i poglady byly reprezentowane w takich mediach jak TVP czy Polskie Radio. To jest jakies zwichniecie, kiedy mowi sie ze teraz telewizja jest PIS-u i SLD. Czy to znaczy ze jak PO przejmie kontrole to wzrosnie obiektywizm? Dlaczego nie mozna przedstawiac tych dwoch opcji politycznych w tej samej stacji telewizyjnej lub radiowej? Po co to obrazanie sie i wypowiedzi ze nie bedzie sie firmowac wlasna twarza programu informacyjnego? Gdzie tu sens i logika? Odpowiedz Link Zgłoś
pissonpis kris2day zajmij się czymś innym, nie warto paprać 06.03.10, 05:31 kris2day zajmij się czymś innym, nie warto paprać się w goownie, a juz na pewno nie glosuj w wyborach, chyba ze wracasz i będziesz żył tutaj ze swoim wyborem , w przeciwnym razie my będziemy się męczyć z twoim wyborem … to tak na marginesie , a wracając do tematu > znaczy ze jak PO przejmie kontrole to wzrosnie obiektywizm? Wzrośnie normalność a dążeniem jest obiektywizm który w przypadku PO jest bardziej prawdopodobny ponieważ PO ma >50% i nie potrzebuje TVP żeby się utrzymać na następną kadencje, wystarczy ze robią to co robią …….PiS to ukryci komuniści a właściwie staliniści dlatego ze Kaczyńscy innego wychowania nie znają i dopóki oni sa dopóty piss będzie widzial spisek we wszystkim…… Znam co najmniej jeden kraj gdzie TV jest obiektywna, UK , dlaczego tutaj miałoby być inaczej >Dlaczego nie można przedstawiac tych dwoch opcji politycznych w tej samej stacji telewizyjnej lub > radiowej? U nas jest trochę więcej opcji ie parti i jak każdy idiota dorwałby się do mikrofonu to dnia by nie starczyło Poza tym TVP istnieje nie tylko dla politycznej sceny a psim obowiązkiem dziennikarzy jest obiektywne przedstawianie wiadomości Prywatna rada daj sobie spokoj z tym bagnem, sam wróciłem po 20 latach i żałuje tego już 10 rok, to jedno wielkie bagno,i nie pojmiesz większości tubylców kris2day napisał: > Mieszkam od 20 lat za wielka woda i od czasu do czasu ogladam programy > informacyjne TVP i telewizji prywatnych. Musze powiedziec, ze cos takiego jak > niezalezne dziennikarstwo w Polsce nie istnieje. Nie ma w naszym kraju > dziennikarzy ktorzy powstrzymali by sie od wypowiadania wlasnych opinii i > przkonan politycznych. Skoro tak juz jest to warto by rozne opcje polityczne i > poglady byly reprezentowane w takich mediach jak TVP czy Polskie Radio. To jest > jakies zwichniecie, kiedy mowi sie ze teraz telewizja jest PIS-u i SLD. Czy to > znaczy ze jak PO przejmie kontrole to wzrosnie obiektywizm? Dlaczego nie mozna > przedstawiac tych dwoch opcji politycznych w tej samej stacji telewizyjnej lub > radiowej? > > Po co to obrazanie sie i wypowiedzi ze nie bedzie sie firmowac wlasna twarza > programu informacyjnego? Gdzie tu sens i logika? > Odpowiedz Link Zgłoś
kris2day Re: kris2day zajmij się czymś innym, nie warto pa 06.03.10, 14:21 Nie mam zamiaru wracac, ale chcialbym zrozumiec kilka rzeczy. Chyba byloby lepiej gdyby mozna byloby wysluchac roznych opinii, byloby to bardziej obiektywne niz interpretacja faktow przez jedna tylko opcje polityczna, niezaleznie czy jest to PiS czy PO Od czasu wyajzdu nie glosowalem w Polskich wyborach, i nie mam zamiaru tego robic. Byloby to nie uczciwe, meczcie sie sami z afektami swoich wyborow. Odpowiedz Link Zgłoś
schaffhausen Re: Ja Was rodacy nie rozumiem 06.03.10, 12:39 A co prosze pana z Jackowa jest tam-za wielkim oceanem.Wolne dziennikarstwo i wolnosc mediow?Te bajki moze pan opowiadac tym,co przy azbescie haruja i nie znaja jezyka. Odpowiedz Link Zgłoś
kris2day Re: Ja Was rodacy nie rozumiem 06.03.10, 14:15 Czy my sie znamy? Czy pracowalismy razem na azbescie? Skad wiesz ze jestem z Jackowa? Czy nikt inny poza tym balwanem nie potrafi napisac kilka normalnych zdan? Dlaczego drodzy rodacy jestescie wobec siebie i ludzi ktorych nie znacie chamscy, zlosliwi i agresywni? Odpowiedz Link Zgłoś
kris2day Re: Ja Was rodacy nie rozumiem 06.03.10, 14:23 Czy my sie znamy? Czy pracowalismy razem na azbescie? Skad wiesz ze jestem z Jackowa? Czy nikt inny poza tym balwanem nie potrafi napisac kilka normalnych zdan? Dlaczego drodzy rodacy jestescie wobec siebie i ludzi ktorych nie znacie chamscy, zlosliwi i agresywni? Odpowiedz Link Zgłoś
hanna26 Re: Ja Was rodacy nie rozumiem 06.03.10, 16:42 Przeczytałam wywiad i muszę powiedzieć, że pani Dorota jest niestety skończoną kretynką. Całe szczęście, że ją wywalili. Odpowiedz Link Zgłoś
ciotkateresa Re: Ja Was rodacy nie rozumiem i JA tez 06.03.10, 16:47 Fajna ta TVP Polska, Teraz TVP Polska, Zawsze TVP Polska. Dziwilam sie co inteligentne kobiety dziennikarki robia w TVP. Dlugo tam jednak nie powiekowaly. I oto kolejny przyklad. TVP w porownaniu do naszej Slowackiej to "Bialorus wita". Dno, nudzirstwo, dziady mdle i nudne, PISpolite i samolubne, dziady nudne te. Kochani Rodacy, po co Wy to jeszcze ogladacie??? Ze Zdziaru pozdrawiam, ciotka teresa. Odpowiedz Link Zgłoś
e-ftalo naprawdę szkoda że ją zwolnili 06.03.10, 04:32 To była bardzo sympatyczna prezenterka i w żadnym wypadku nie przeciętna.Przez te kilka lat nauczyła się prefosjonalizmu w prezentowaniu wiadomości i miło było ją widzieć na antenie,podczas gdy niektórzy dziennikarze są już nudni i nie przyciągają widowni tak jak pani Dorota. No cóż telewizja polska,jej kierownictwo to jeden wielki burdel od lat,brak misji,brak ukierunkowania,brak sensownego zarządzania,wieczne awantury na szczycie,ciągłe zmiany,zamieszanie.Tu nie można liczyć na mądre decyzje bo wszędzie są tyko interesy polityczne,dziennikarze są tylko marionetkami,nie mają nic do gadania. Za taką telewizję publiczną nie warto wydać ani złotówki Odpowiedz Link Zgłoś
tia666 "Wydaje mi się, że nam się to wtedy udało." 06.03.10, 04:39 pierdnąć bez kleksa? Odpowiedz Link Zgłoś
norton2 Dorota Wysocka-Schnepf: Nie chcę być już twarzą... 06.03.10, 05:13 Widać klasę i wielkość Dorotki w przeciwieńwie do tego buca karnowskiego!!Podobnie jak w pisuarze rządzą jednojajowe kaczki tak w telewizją rządzą jedno a właściciwie bezjajowcy karnowscy.Co za buce i nieroby!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
czestoch1954 Dorota Wysocka-Schnepf: Nie chcę być już twarzą... 06.03.10, 06:39 to dobrze ,że odejdzie .Jednego żyda mniej w TVP .Telewizja polska powinna być polska Odpowiedz Link Zgłoś
utrata1947 Re: Dorota Wysocka-Schnepf: Nie chcę być już twar 06.03.10, 09:27 Ale ty jesteś głupi Odpowiedz Link Zgłoś
bandycki.uklad.po.wrocil Dorota Wysocka-Schnepf: Nie chcę być już twarzą... 06.03.10, 06:40 Super! Ales zaistniala!!! Zawsze powtarzalem ze nic prostszego: KAZDY KTO CHCE MIEC SWOJE 5 MINUT WYSTARCZY ZE UDERZY W TONIE GW I JUZ BEDZIE PRZEZ TO SRODOWISKO SZKODLIWE DLA POLSKI HOLUBIONY. Pokazalas klase w stylu Piotra Gebarowskiego i pewnie podzielisz jego los. Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Re: Dorota Wysocka-Schnepf: Nie chcę być już twar 06.03.10, 07:23 aż żal czytać wypowiedzi kaczych zwolenników. Wam się nikt nie podoba, kto nie nazywa się Kaczyński Jarosław lub Lech lub nie jest aktualnie dopuszczony do lizania ich dup. Pani Wysocka przyszła do tvp dość surowa, nauczyła się fachu i zbudowała całkiem niezły swój wizerunek. I jej wypowiedź powinniście czytać z uwagą i zdobyć się na odrobinę refleksji bo warto, a wy tylko pluć, pluć, pluć.... jak naczelny pisgłupek kazali.... Odpowiedz Link Zgłoś
wieza_babel1 To będzie mogła w domu nad dykcją popracować! 06.03.10, 07:24 Uff! Słuchać się jej nie dało. Odpowiedz Link Zgłoś
nehsa Re: To będzie mogła w domu nad dykcją popracować! 06.03.10, 07:47 Wpis "mesje" rewelacyjny. Podziwiam zainteresowanie dla tej niedorobionej, dziennikarskiej kreatury. Ale za to w jakich pretensjach. Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi zabawna hipokryzja... 06.03.10, 07:33 "... Ale odczuwam też ulgę, bo nie będą już musiała denerwować się przed każdym występem, że będą musiała dać twarz czemuś, z czym się nie zgadzam - mówi prezenterka wykluczona z ekipy prowadzących "Wiadomości"." czyli dopóki spora kasa wpływała na konto mogła zaciskać zęby a po wywaleniu może odważnie powiedzieć co myśli... Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Dorota Wysocka-Schnepf: Nie chcę być już twarzą... 06.03.10, 07:59 Od marca nie będę (legalnie)płacić abonamentu i chociaż zysk finansowy żaden, to jaki komfort psychiczny gdy się pomyśli że nie jest się już sponsorem klanów,plebanii czy sznepfów albo lisów Odpowiedz Link Zgłoś
epox84 Dorota Wysocka-Schnepf: Nie chcę być już twarzą... 06.03.10, 08:23 Brud, smród i ubustwo to jest raj dla pisowców bo z tego mogą sobie przy pomocy propagandy utworzyć elektorat. Niech się pani nie przejmuje bo i tak już ludzie tej propisowskiej propagandy oglądać nie mogą. Odpowiedz Link Zgłoś
lapidarek Dorota Wysocka-Schnepf: Nie chcę być już twarzą... 06.03.10, 08:37 Jak się idzie do reżimowej TV nie ma co potem grać cnotki. Przyszedł pan i zrobił kuku? Spoko, panu też zrobią, też się będzie oburzał. Jesteście siebie warci. Odpowiedz Link Zgłoś
haniku72 Pani Doroto 06.03.10, 08:41 Pani nie jest od wybierania informacji, kreowania wiadomości ale od ich CZYTANIA (najlepiej z prawidłową dykcją). I tyle. To tak jakby szeregowy pracownik banku ustalał wysokość oprocentowania kredytów w banku. Nie od tego Pani jest. Czytać równo i zbytnio się nie mylić. No a jak się kierunek nie podoba to do Hiszpanii fiuuuu:) Cieplej tylko biedniej. Szczęśliwej podróży. Odpowiedz Link Zgłoś
tadek-25 Dorota Wysocka-Schnepf: Nie chcę być już twarzą... 06.03.10, 08:49 Dlaczego wnikamy w prywatne życie pani Doroty, jej poglądy - zadaniem prezenterki czy prezentera jest przekazanie informacji dla jak największej ilości obywateli - zachęcić ich do oglądania regularnie prowadzonego przezeń programu i w mojej opinii pai Wysocka robiła to świetnie.Szkoda że taka osoba zniknie z ekranu ala widocznie komuś zależy na zmniejszeniu oglądalności "Wiadomości" i pewnie mu się uda czego nie życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa żenada 06.03.10, 11:02 Prorządowa propagandystka "GW" (zieleń rządu Tuska, czerń rządu Kaczyńskiego) wykorzystuje do swojej propagandy nieszczęście zwolnionej dziennikarki, która z kolei dopiero teraz przyznaje, że była prorządową propagandystką (zieleń rządu Kaczyńskiego, czerń rządu Tuska). Słowem, żenada, wstyd. Moralność Kalego podana z cynizmem. Ps. Pani Dulska, możesz się uczyć dulszczyzny od swoich praprawnuczek. Odpowiedz Link Zgłoś
dsp3006 Dorota Wysocka-Schnepf: Nie chcę być już twarzą... 06.03.10, 11:34 "Wiadomości" to program dla niezbyt rozgarniętych przedszkolaków. Polska się tam jawi jako kraj biednych, skrzywdzonych, ale z dobrym sercem, co sobie wzajemnie w biedzie i w chorobie pomagają. Chwilami robi się tak słodko, że aż mdło, zwłaszcza, gdy prowadzi p. Kraśko (przepraszam za personalną wycieczkę, ale to silniejsze ode mnie). Prosty nieskomplikowany świat. Wiadomości z zagranicy nie ma prawie wcale, a jeśli już to anegdotyczne typu dwugłowe cielę. Nie wiem, kto to jeszcze ogląda (ja ostatni raz zdecydowałam się popatrzeć ze dwa tygodnie temu i tak to właśnie wyglądało). Nie do wytrzymania, bo czuję się urażona, że kierownictwo tego programu (bynajmniej nie informacyjnego) traktuje widzów jak przygłupów. Odpowiedz Link Zgłoś
jmb2 Re: Dorota Wysocka-Schnepf ... ma swoje zdanie 06.03.10, 12:28 Czytam, czytam i odnoszę wrażenie, że to co się wciaż w Polsce dzieje (i to już od dziesiątków lat) to ciagła ... dziecinada. To są zachowanie wciąż niedojrzałych do swej dorosłej roli "dzieci", które pomimo upływu lat wciąż lubią się tylko bawić ... bawić "zapałkami" i rozniecać, rozniecać, rozniecać nikomu niepotrzebne publiczne konflikty oraz tworzyć kolejne społeczne podziały oraz grać na uczuciach ludzi uczciwych w imię włąsnego egoistycznego interesu a nie interesu całej Polski. W krajach bogatch ich klasa polityczna umiała się zgodzić co do pewnych spraw nadrzednych i ważnych dla danego kraju i tego każdy u nich strzeże jak oka w głowie niezależnie od wyznawanych politycznych poglądów ... u nas wciąż nie. Znam trochę historię Polski przedwojennej, wojennej i dlatego, gdy sierpniu 1980 rozpoczęły się pierwsze strajki ... i gdy usłyszałem wypowiedź pewnej, ważnej dla mnie wtedy osoby mówiącej coś w stylu ... do głosu w Polsce zaczyna dochodzić ulica, awanturnicy, huligani, bandyci i złodzieje ... to obruszyło mnie ta wypowiedź. Pomyślałem sobie, dobrze, dobrze ale żeby do takich sytuacji nie dochodziło to jak się ma władzę i się rządzi to trzeba nieustannie konstruktywnie, pragmatycznie myśleć i konkretnie coś robić a nie zasypywać "gruszki w popiele" a tym samym prowokować zwykłych obywateli do destrukcyjnych zachowań wobec samych siebie i własnego państwa. Na chwile się zadumałem i ... - pomyślałem, już wtedy... znam Plaków, moich rodaków i znam nasze niezwykłe umiejętności przetrwania i umiejętności współdziałania w trudnych warunkach ukształtowane przecież w permanentnej konspiracji czy partyzantce ale znam też i umiejętności, które Polsce przynosiły same nieszczęścia ... zamiast pragmatycznego i rozsądnego postępowania zaraz po chwilach dla Polski trudnych ... do głosu dochodziły zazwycze kompleksy, nasza nadmierna emocjonalność zachowań, często nasycona wulgarnością ... w tym: swary, spory, personalne zagrywki, kłótliwość o zeszłoroczny śnieg lub o trzy palce miedzy na cudzym polu (Karkulowatość), podkładanie nogi jeden drugiemu, manipulowanie informacjami i brak obiektywizmu wypowiedzi, brak umiejętności oddania czci i sprawiedliwej oceny tym którym się to po prostu należy, naciąganie prawdy do granic bólu, wszechobecne złodziejstwo, oszustwo oraz ... agresja zachowań i wypowiedzi ocierająca się się tak jakby o ... polityczne molestowanie ludzi, bulling, mobbing oraz całe spektrum innych niesamowitych umiejętności przekazywanych nam wciąż w genach z pokoleni na pokolenie a nabytych przez naszych przodków w czasach przedrozbiorowych, rozbiorowych, międzywojennych, powojennych itd. My Polacy jesteśmy sobie solidarni tylko w chwilach ciężkiej próby ... później nie tylko nie dajemy sobie wzajemnie wciąż potrzebnego emocjonalnego wsparcia ale też to wszystko to co zbudowali nasi przodkowie tak dla zasady ... lub z zemsty rozwalamy i nie to ma znaczenie czy to komunistyczne czy inne tylko to, że nam osobiście się to nie podoba i ... kropka. - pomyślałem sobie też ... dobrze, dobrze, ale teraz to będzie coś nowego ... to już nie będzie ... wojna partyzancka z najeźcą, wojna z zaborcą Polski, z okupantem tylko to teraz będzie "wojna" Polsko - Polska, wojna Polaków z Polakami mającymi odmienne zdanie na otaczający nas świat. Czy ta wojna też będzie prowadzona stylu partyzanckim i podjazdowym? Czy ta wojna będzie "uczciwa i honorowa"? Od zarania dziejów zawsze tak było, że tam gdzie trzech Polaków tam ... cztery odmienne zdania i kolejny pas i kolejna sytuacja patowa dla wszystkich Polaków. I znowu strata czasu a pozostali czekają i nic się nie zmienia na dobre tylko ciągle brniemy w nieustannych sporach, sporach o "zeszłoroczny śnieg" który przecież dawno już stopniał, sporach o to kto i z kim nosił do szkoły jakieś teczki no i koniecznie musi być ... awantura, i to awantura na oczach wszystkich i znów wszyscy Polacy muszą czekać, bo niektórzy z nich, którzy się wciąż ze sobą nie pogodzili ... ambicjonalnie i emocjonalnie koniecznie muszą to publicznie odchorować. - pomyślałem sobie też, ja tu co dopiero zacząłem wchodzić w dorosłe życie a tu szykuje się niezła granda, oj będzie niedobrze, już jest źle a będzie prawdopodobnie jeszcze gorzej. Jak długo to wszystko będzie trwać, czym się skończy i czy kiedykolwiek się skończy? Na myśl, przyszła mi też i emigracja. Po dłuższym namyśle jednak odrzuciłem ten pomysł, w koncu legalny wyjazd z Polski w tamtym czasie nie był już taki łatwy jak jest to teraz. Pomiędzy 1980 a 2005 przeszedłem w Polsce to wszystko co było dla nas dobre i to co złe ... jednak po 25 latach (od pierwszej myśli o wyjeździe poza granice polskiej bezsilności i często gęsto głupoty i bezczelności) oraz po 25 latach pracy i aktywnego oczekiwania na podejmowanie przez polskich polityków mądrych zmian ekonomicznych i społecznych ... postanowiłem z Polski chociaż na jakiś czas wyjechać, wyjechać, by odzyskać dystans do siebie i innych, by się całkowicie nie dać wykończyć, wyjechać by odpocząć, by odreagować ten przesyt i codzienne wciskanie w Wiadomościch TV politycznego kitu i chłamu, wyjechać by choć na chwilę zmienić otoczenie i poszukać ludzi sobie wzajemnie życzliwych, wyjechać by zaczerpnąć innego, świeżego powietrza, by przywrócić mocno nadwątloną wiarę w moich rodaków i w siebie, wyjechać by podładować emocjonlne akumulatory i nie oglądać już więcej "dołujących" przeciętnego Polaka polskich Wiadomości TV ... przynajmniej tak długo jak będą one narzedziem w rękach naszych rodzimych politycznych manipulatorów i cwniaków. I okazało się, że taka prywatna terapia, teapia życia w oddali od polskiego "magla politycznego" pomaga. Okazało się, że są też miejsca, gdzie można żyć i z życia na bieżąco korzystać, gdzie można się swoim prywatnym życiem cieszyć, i nikt nam na siłę (ze zwykłej zazdrości lub zawiści) naturalnego uśmiechu z naszych twarzy nie będzie próbował zdjać. Dlaczego, tak nie może być też i w Polsce? Czy my Polacy musimy być zawsze inni i oryginalni, i wyważać już dawno otwarte drzwi? Polska "klasa polityczna" oraz jej "tuba" jaką są Wiadomości TV moich rodaków permanentnie ... świadomie dołuje. Polska TV zarządzana przez ludzi służących prywatnym / osobistym a nie publicznym nurtom wciąż tylko wystawia Polaków na ciążkie próby. Politycy i kolejne zarządy TV wciąż mieszają i marnują energię Polaków dla własnych często wydumanych i oderwanej od polskiej rzeczywistości wizji i misji. Moi drodzy dajcie w koncu moim rodakom odpocząć i tak w swoim życiu przeszli niemało. Pani Dorota Wysocka jest kolejna osobą, która stara się nam to po prostu uświadomić. Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 Oni nie chcą Dorota Wysocka-Schnepf 06.03.10, 12:47 Faktycznie to nie Dorotka, ale szefostwo jej nie chce w Wiadomościach. Chociaż trzba uczciwie powiedziec była niezła. Lepsza np od Lisowej... Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Dorota Wysocka-Schnepf: Nie chcę być już twar 06.03.10, 13:27 stronnicze i nieobiektywne wiadomosci w tvp to oglądają już chyba tylko emeryci i rencisci siłą przyzwyczajenia , he he. myslę ze rola wiadomosci tvp jest mocno przeceniona i straciły one już dawno swoją range informacyjno-opiniotwórcza . Odpowiedz Link Zgłoś