Dodaj do ulubionych

Wyrzucają Czeczenów

26.03.10, 10:12
Czeczeni to muzułmanie, W dodatku dużo do powiedzienia mają tam siły skrajne fundamentalistyczne, tak więc dobrze się stało że ten ośrodek będzie zlikwidowany. Z jednej str Czeczenom współczuja a le z drugiej już pokazali co potrafią a potrafią niestety tylko się bić wojować i zaboijać cywili jak w szkole w Budionnowsku czy w teatrze na Dubrowce. To było dobre posunięcie bo gdyby nie to to być może mielibysmy taką dubrowke u siebie!!
Obserwuj wątek
    • ks.janusz15 Wyrzucają Czeczenów 26.03.10, 10:12
      Popieram.
      Nich ich izrael przyjmie.
      • nonieee Re: Wyrzucają Czeczenów 26.03.10, 10:50
        ks.janusz15 napisał:

> Popieram.
        > Nich ich izrael przyjmie.

Ja bym zaproponował, żeby ci, którzy martwią się ich losem przyjęli ich do
        siebie. Było by to uczciwe i sprawiedliwe.
        • ks.janusz15 nonieee dziękuje za rozsądek 26.03.10, 10:57

Ale mam lepszy pomysł i to nie nowy tj. na początku lat 90 istniały
          tzw. zaproszenia dla Rosjan tj. chcesz wjechać do Polski bratku to
          niech Cię ktoś IMIENNIE zaprosi.
          Powinno się to znów wprowadzić tj. kochasz uchodźców to ponoś za
          nich odpowiedzialność tj. jak ktoś chce hołubić dajmy na to anty
          faszystę roku Simona Mola to niech płaci za leczenie jego ofiar jak
          i jego samego.
          • simera16 Re: nonieee dziękuje za rozsądek 26.03.10, 11:02
            ks.janusz15 napisał:

>
            > Ale mam lepszy pomysł i to nie nowy tj. na początku lat 90 istniały
            > tzw. zaproszenia dla Rosjan tj. chcesz wjechać do Polski bratku to
            > niech Cię ktoś IMIENNIE zaprosi.
            > Powinno się to znów wprowadzić tj. kochasz uchodźców to ponoś za
            > nich odpowiedzialność tj. jak ktoś chce hołubić dajmy na to anty
            > faszystę roku Simona Mola to niech płaci za leczenie jego ofiar jak
            > i jego samego.

Ja np. mam ambiwalentny stosunek do kk, ale pośrednio muszę z własnych podatków
            partycypować w szarogęszeniu się katabasów...
          • ambl Re: nonieee dziękuje za rozsądek 26.03.10, 12:32
            Popieram w całej rozciągłości
            • endgame222 Moim zdaniem Czeczeni powinni wrócić do siebie 26.03.10, 12:44
              Wojna była ale się skończyła. Najwyższy czas rozpocząć odbudowę swojego kraju zamiast siedzieć kątem u obcych.

PS. oczywiście jeżeli będą niezdolni do podjęcia takiej decyzji to należy im pomóc - poprzez deportację
              • krzych.korab Sprawdzić powiązania posła z konkurencją Zacisza! 26.03.10, 16:42
              • zgryzliwy1 Re: Moim zdaniem Czeczeni powinni wrócić do siebi 26.03.10, 17:02
                endgame222 napisał:

> Wojna była ale się skończyła. Najwyższy czas rozpocząć odbudowę swojego kraju z
                > amiast siedzieć kątem u obcych.
                >
                > PS. oczywiście jeżeli będą niezdolni do podjęcia takiej decyzji to należy im po
                > móc - poprzez deportację

komuna u nas juz dawno sie skonczyla
                rozumiem, najwyzszy juz najwyzszy czas, by te kilkanascie milionow polakow
                zaczeto deportowac do Polski z krajow do ktorych wyemigrowali ?
                • vonknote Re: Moim zdaniem Czeczeni powinni wrócić do siebi 26.03.10, 22:29
                  zgryzliwy1 napisał:

>
                  > komuna u nas juz dawno sie skonczyla
                  > rozumiem, najwyzszy juz najwyzszy czas, by te kilkanascie milionow
                  polakow
                  > zaczeto deportowac do Polski z krajow do ktorych wyemigrowali ?

Jeśli uczciwie nie poracują tylko zbijają bąki, domagają się kasy za
                  nic i terroryzują lokalną społeczność to jak najbardziej. I tak się
                  dzieje.

P.S. Masowa emigracja z Polski to się zaczęła dawno przed komuną i
                  wzmogła jeszcze po komuny zdechnięciu. "Dla chleba panie dla chleba"
                  jak śpiewał góral.
          • b.ojciec Re: nonieee dziękuje za rozsądek 26.03.10, 12:47
            Ja ich, baranie, chętnie bym przyjął, bo już u mnie parę lat mieszkali w domu.
            Najpierw naucz się trochę o świecie, potem pomyśl, a na samym końcu odzywaj. I
            tylko wtedy, kiedy naprawdę masz coś do powiedzenia.
            • anna.zetka Re: nonieee dziękuje za rozsądek 26.03.10, 13:35
              b.ojciec napisała:

> Ja ich, baranie, chętnie bym przyjął, bo już u mnie parę lat
              mieszkali w domu.

Zupełnie za darmo, prawda?
              Mieszkam w Łomży i przechodzę co namniej dwa razy dziennie koło ich
              miejsc zamieszkania. Kiedyś wezwałam straż pożarną, bo palił im się
              przylegający do ściany domu śmietnik. Inni przechodnie zupełnie nie
              reagowali.
              Ale... chciałabym spokojnie jechać autobusem (palą, zaczepiają
              pasażerów) lub iść wieczorem do pobliskiego sklepu. Ale się nie da i
              obawiam się, że będzie coraz gorzej. Wydaje mi się, że to nie jest
              grupa, która pójdzie do pracy i zacznie normalnie funckjonować w
              społeczeństwie.

Widzę obydwie strony, tylko nie nazywam się Salomon. I nie wiem.
              • b.ojciec Re: nonieee dziękuje za rozsądek 26.03.10, 15:23
                I ciężko pracowali
                • frankyy Łomża - polska hańba!!! 26.03.10, 15:42
                • anna.zetka Re: nonieee dziękuje za rozsądek 26.03.10, 15:53
                  b.ojciec napisała:

> I ciężko pracowali

W życiu nie widziałam Czeczena pracującego w Polsce, dlatego bardzo
                  się zdziwiłam.
                  I pewnie zdziwiłabym się po raz drugi, że Pan ich zgłosił do ZUS-u,
                  opłacał składki i podatki, mieli zezwolenie na pracę, ubezpieczenie
                  z tytułu tej pracy, NIP...

Znam Azerów (tak samo Muzułmanie) przybyłych w połowie lat 90.
                  Ludzie ciężko pracują, dorabiają się, ponoszą wszystkie obciążenia i
                  koszty jak większość obywateli.
                  Z tego co widzę, różnica w mentalności jest ogromna.
                  • fidelxxx Re: nonieee dziękuje za rozsądek 26.03.10, 16:47
                    Uchodźcy czeczeńscy dostali azyl na okres tymczasowy bez prawa do zatrudnienia.
                • ba3nski Re: nonieee dziękuje za rozsądek 26.03.10, 16:28
                  Pracowali przy uprawie marychy lub coś w tym stylu. Może coś ochraniali?
                  Społeczeństwa klanowe mają naturalną skłonność do mafii.
          • janeks-dwa Re: nonieee dziękuje za rozsądek 26.03.10, 14:26
            ks.janusz,ilu zydow zamordowali twoi dzidkowie ?? ty podly antysemito
          • ffamousffatman Re: nonieee dziękuje za rozsądek 26.03.10, 16:24
            A ja mam najlepszy pomysł, jak prezydentowi wszystkich pisowców tak Kaukaz na
            sercu leży, to niech ich weżnie do siebie do chałupy do Sopotu.
        • arius5 Brawo, zdegenerowany narodek postawił na swoim 26.03.10, 11:19
          To tak w duchu katolickim.
          • wiedmak1 Duch Jedwabnego wiecznie zywy 26.03.10, 11:43
            w koncu to Lomza, centrum polskiego zdegenerowanego katolicyzmu. Bandy mordercow
            i zlodzieji z IIWS przekazaly swoje kulturowe memu kolejnym pokoleniom
            wielbicieli JPII i mlodych chlopcow.
            • pierot9 może przenieść Czeczenów na ul.Czerską obok red.GW 26.03.10, 11:55
              środowisko GW jest bardzo tolerancyjne i koncyliacyjnie nastawione do wszystkich
              nacji, może się tam Czeczeni... zaasymilują?
              • maxik-g A może się zamkniesz, gnojku? 26.03.10, 12:07
                • pierot9 a co,nie uznajesz wolności słowa-mam myśleć jak ty 26.03.10, 12:28
                  taki GWazeciany szablonik?
                  • maxik-g Nie, po prostu tacy jak ty, bez problemu poparliby 26.03.10, 12:42
                    ...Hitlera.
                    • endgame222 Hitlera poparliby tacy jak ty 26.03.10, 12:52
                      Tacy co każdą propagandę łykają jak cukierki.
                      • maxik-g Gówno o mnie wiesz, więc zawrzyj się. 26.03.10, 13:24
                        • pierot9 o, radykalniejesz - zaczynasz grozić innym? 26.03.10, 13:40
                          • maxik-g O, widzę, że masz problem? 26.03.10, 13:47
                            Nie lubię takich, jak ty - prawaków z syndromem permanentnego zidiocenia. Jeśli
                            odczytujesz to jako groźbę - cool, zmień jednak tabletki ;p
                            • pierot9 gdzie twoja tolerancja? 26.03.10, 14:07
                              maxik-g napisał:

> Nie lubię takich, jak ty - prawaków z syndromem permanentnego zidiocenia.
                              Jeśli odczytujesz to jako groźbę - cool, zmień jednak tabletki ;p

Masz objaw jakiejś chronicznej chorej nienawiści do inaczej myślących
                              • maxik-g Mam "objaw nienawiści" do xenofobów, 26.03.10, 14:37
                                antysemitów i faszystów. Oraz do brunatnych. Pojąłeś aluzję?
                                • bachczysaraj Słowem: tolerancja, ale tylko dla swoich. 26.03.10, 16:08
                                  Co za żałosny hipokryta z ciebie, totalitarny matole.
                                  • h4r4d4 Re: Słowem: tolerancja, ale tylko dla swoich. 26.03.10, 16:41
                                    trudno jest tolerować tych, którzy sami nie mają tolerancji. kilka razy pobili
                                    mnie skinheadzi, bo nie podobał się im mój wygląd (włosy czy ubranie). czy mam
                                    tolerować skinheadów? kiedy brygada dziesięciu łysoli podbiega do mnie z
                                    pięściami mam się przymilnie uśmiechać i zapewniać ich o mojej tolerancji dla
                                    ich poglądów, nakazujących spuścić mi wpier.dol?
                                  • maxik-g No, no, kolejny świr. Matołem możesz zostać... 26.03.10, 20:03
                                    ...sam, pod warunkiem, że odpowiednią liczbę razy łupniesz swym grubym
                                    czółkiem o dębową listwę.
                                    Nie podoba się coś? Nie lubię brunatnych. Masz problem?
                          • ducks_arse Re: o, radykalniejesz - zaczynasz grozić innym? 26.03.10, 17:38
                            A tobie Pisuarowy moherze grozić przecież nie wolno!!! Guru
                            zBoczniak grożącego wyklnie!!!
                        • endgame222 Re: Gówno o mnie wiesz, więc zawrzyj się. 26.03.10, 13:51
                          Wiem o tobie wystarczająco dużo. Wystarczy przeczytać kilka twoich postów ...
                          • maxik-g Wstęp do psychoanalizy? 26.03.10, 14:03
                            Bawisz się w projekcje?
                    • pierot9 maxiku-g..., nie wiesz nawet co piszesz, dziecko 26.03.10, 13:20
                      jesteś świetnym przykładem bezkrytycznego bałwanka, któremu propaganda lewicowa
                      rzeźbi mózg jak chce , cóż... bądź jednak bardziej otwarty
                      • maxik-g "Sieg Heil", panie prawak. 26.03.10, 13:49
                        Mam nadzieję, że przerżniecie każde kolejne wybory, i to tak, byście mogli
                        normalnym ludziom tylko poskakać.
                        • pierot9 ADMIN-on propaguje faszyzm 26.03.10, 14:02
                          reaguj Adminie, bo jeśli nie w tym przypadku, to kiedy?
                          Czy ma być tak:

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,5426732,Hajlowanie_jest_w_Polsce_bezkarne.html
                          • maxik-g "Ale głupi ci Rzymianie!" I prawaki chyba też. 26.03.10, 14:39
                            Nie będę ci nic więcej tłumaczył. Nawet mojego sarkazmu.
                • radar1 Re: A może się zamkniesz, gnojku? 26.03.10, 13:04
                  Zaiste, prawdziwy przykład tolerancji i światłej dyskusji heheh. A poważnie, jak
                  tak lubisz ciapatych to zajmij się nimi na swój koszt kolego. Ja akurat mam
                  wątpliwe szczęście mieszkać niedaleko od ośrodka (akurat nie w Łomży, raz
                  grożono mi pobiciem (Gruzini, ot tak sobie, bo one są z Kaukazu), kilka razy
                  musiałem zmieniać trasę aby ustąpić rozwrzeszczanej czeczeńskiej zgrai.
                  Emigranci są ok, ale normalni emigranci, Białorusini, Wietnamczycy itp. Ale nie
                  ta hołota do jasnej cholery !!!!
                  • maxik-g Zawsze możesz zgłosić to odpowiednim władzom. 26.03.10, 13:51
                    Tym bardziej, jeśli ci grożono. Tu nie ma akurat podziału, każdy jest równy
                    wobec prawa, nie?
                    • radar1 Re: Zawsze możesz zgłosić to odpowiednim władzom. 26.03.10, 15:27
                      A Ty kiedykolwiek coś zgłaszałeś policji ? Bo mi się to zdarzyło, akurat Polacy
                      rozrabiali, w efekcie sam zostałem spisany i przesłuchany. Iść na policję można
                      z czymś grubszym, np pobiciem, tego udało mi się uniknąć, ale takie rzeczy wiszą
                      w powietrzu, jeżeli nie miałeś do czynienia z emigrantami z Kaukazu (jak sądzę)
                      to tego nie zrozumiesz. Miłość do nich jest proporcjonalna do kwadratu
                      odległości od nich i tyle.
                      • simera16 Re: Zawsze możesz zgłosić to odpowiednim władzom. 26.03.10, 15:35
                        radar1 napisał:

> A Ty kiedykolwiek coś zgłaszałeś policji ? Bo mi się to zdarzyło, akurat Polacy
                        > rozrabiali, w efekcie sam zostałem spisany i przesłuchany. Iść na policję można
                        > z czymś grubszym, np pobiciem, tego udało mi się uniknąć, ale takie rzeczy wisz
                        > ą
                        > w powietrzu, jeżeli nie miałeś do czynienia z emigrantami z Kaukazu (jak sądzę)
                        > to tego nie zrozumiesz. Miłość do nich jest proporcjonalna do kwadratu
                        > odległości od nich i tyle.

Spisany i przesłuchany...to chyba zgodne z procedurą...Co "niebieskim" zarzucasz?
                        • fidelxxx Re: Zawsze możesz zgłosić to odpowiednim władzom. 26.03.10, 16:51
                          Idiota myślał, że policjanci reagują na "o, tam, panowie biegnijcie".
                          Zawsze spisuje się dane zgłaszającego i wykonuje opis zajścia. No ale widocznie
                          wychowywał się tam gdzie Kaczyńscy i nawet do piaskownicy go matka nie puszczała.
                      • maxik-g Znam ten tekst. Problem tylko, 26.03.10, 20:06
                        ..że on nie rozwiąże problemu. Jeśli dana enklawa emigrantów
                        (skądkolwiek) daje popalić okolicznym mieszkańcom, jedynym sposobem
                        (pomijając lincz i zbrojny odwet) jest zameldować o problemie władzom,
                        no nie?
                        • vonknote Re: Znam ten tekst. Problem tylko, 26.03.10, 22:49
                          maxik-g napisał:

> ..że on nie rozwiąże problemu. Jeśli dana enklawa emigrantów
                          > (skądkolwiek) daje popalić okolicznym mieszkańcom, jedynym
                          sposobem
                          > (pomijając lincz i zbrojny odwet) jest zameldować o problemie
                          władzom,
                          > no nie?

Szczerze - to ile razy lecisz na policję jak grupa agresywnych
                          łebków (nie wazne łysoli, czeczeńców czy spitych roboli) wali
                          środkiem ulicy i wiesz że spuszczą ci wpierd.. jak nie ustąpisz.

Ile razy idziesz na policję jak ta grupka będzie wrzeszczeć do
                          ciebie jakieś teksty?

I co mówisz policji "krzywo się patrzyli" "coś tam mówili". Przecież
                          wiesz co ci odpowiedzą. Żebyś sp... albo wrócił z powaznymi
                          dowodami, naprzykład podbitymi oczami, nożem w plecach albo
                          zgwałconą dziewczyną.

Odpowiedz. Ale tak szczerze. Odpowiedz sam sobie, nie mnie tutaj.

Osobiście nie cierpię pisiorów, skinów, rasistów i wszelkiego
                          prawactwa. Ale to nie znaczy że nie mam zdrowego rozsądku i nie
                          widze że niektóre grupy zachowują się jak ostatnia dzicz. I tak z
                          tego co słyszę zachowują się czeczeńcy. To zresztą ma i pewnie
                          uzasadnienie socjologiczne bo jako kultura historycznie klanowo-
                          bandycko-mafijna dodatkowo zdegenerowana przez wojnę niczego innego
                          nie zna. To jednak nie znaczy, że normalni uczciwi obywatele mają to
                          tolerować i żyć z tym na codzień.

Można pomyśleć o jakichś innych rozwiązaniach - np. organizować im
                          pracę i mieszkanie w rozproszeniu, nie więcej jak jedna rodzina
                          czeczeńska na kilkadziesiąt km, a do czasu znalezienia poszczególnym
                          rodzinom lokalizacji zorganizować im ośrodki gdzieś na odludziu,
                          gdzie i tak nie będą nic robić skoro nie lubią ale przynajmniej nie
                          będą terroryzować okolicznej ludności. Tyle że takie rozwiązanie
                          wymagałoby troski o faktycznie poszczególnych ludzi.

A powodem przyjmowania czeczeńców i gruzinów (sic! przed kim oni
                          uciekają, przed demokratą Saakaszwilim, przyjacielem naszego
                          pistusia prezia?) w Polsce jest tylko nasze debilne marzenie
                          o "rozgrywce" z Rosją.
      • janeks-dwa Re: Wyrzucają Czeczenów 26.03.10, 14:23
        ty glupi antysemito,
    • ks.janusz15 Re: Wyrzucają Czeczenów 26.03.10, 10:21
      Starszyzna w ośrodku i pracownicy pomagającej uchodźcom fundacji
      Ocalenie musieli tłumić nastroje odwetowe.
      --
      Chłopaki z bohaterskiego Specnazu to by im odwet.

Polecam serial Burzowe Wrota na kanale Wojna i Pokój.
      Serial jest nakręcony na podstawie autentycznych wydarzeniach i
      opowiada jak garstka bohaterskich żołnierzy Armii Czerwonej
      powstrzymuje hordy czeczeńskich terrorystów.
      • zdzisiek66 ks.janusz, popukaj się w pustą makówkę 26.03.10, 12:32
        > Serial jest nakręcony na podstawie autentycznych wydarzeniach i
        > opowiada jak garstka bohaterskich żołnierzy Armii Czerwonej
        > powstrzymuje hordy czeczeńskich terrorystów.

Ta bitwa miała miejsce w czasie 2 wojny czeczeńskiej, a nie
        światowej. Skąd się tam Armia Czerwona wzięła, wehikułem czasu ich
        spod Stalingradu przerzucili?
        Pomijam język rodem z Trybuny Ludu za czasów Bieruta. "Oddział
        bohaterskiej Armii Czerwonej zlikwidował hordę bandyckich
        rewizjonistów z tzw. Armii Krajowej."

• kpix No coz... prymitywizm wygrywa 26.03.10, 10:22
      rola posla jest nie tylko zwykle sluchanie wyborcow, ale jeszcze obrona jakichs
      podstawowych wartosci moralnych. Bo nie jest to posel w Bantustanie, ale posel
      demokratycznego, europejskiego panstwa. Jezeli policja nie potwierdza zadnych
      zarzutow wobec tych ludzi, a posel pomimo tego staje sie tuba rasistow, to jest
      1) cynikiem, 2) rasista, 3) sukinsynem po prostu.
      • ks.janusz15 kpix - masz jakieś argument na to ... 26.03.10, 10:35
        Decyzja o lokalizacji ośrodka dla cudzoziemców zapada centralnie w
        Urzędzie ds. Cudzoziemców. Gospodarze miasta są powiadamiani po
        fakcie, nikt ich nie pyta o zdanie. - Wtedy często mogliby się nie
        zgodzić - mówi Arkadiusz Szymański, dyrektor generalny urzędu.

www.refugee.pl/?mod=knowbase&path=2376
        Urząd nie musi niczego konsultować. Gdybyśmy musieli uzyskiwać zgodę
        na otwarcie ośrodka, 99 proc. placówek by nie powstało – wyjaśnia
        Ewa Piechota, rzecznik Urzędu do spraw Cudzoziemców.

www.refugee.pl/?mod=knowbase&path=2543

Ostanie badanie CBOS dotyczące stosunku do innych narodów nie
        pozostawia cienia wątpliwości. Arabowie są najbardziej nielubianym i
        najmniej lubianym przez Polaków narodem. O ile jeszcze w 2002 roku
        sympatię do Arabów deklarowało 16% badanych, zaś niechęć - ponad
        połowa, obecnie odsetek osób odczuwających sympatię spadł o połowę
        (do 8%), a osób odczuwających niechęć wobec Arabów wzrósł do 70%.

www.arabia.pl/content/view/282077/2/
        • aramba Re: kpix - masz jakieś argument na to ... 26.03.10, 10:40
          Arabowie? Chłopcze, tobie się naprawdę ostro porypało.
          • ks.janusz15 aramba - nie chodzi o arabów ale ... 26.03.10, 10:53
            ... ale o nastawienie do emigrantów. Z podanych cytatów wynika nie
            zbicie, że większość Polaków nie chce tu obcych.
            W takich sprawach jak ośrodki dla uchodźców powinno się organizować
            referenda tak jak w Szwajcarii w sprawie minaretów.
            • aramba Re: aramba - nie chodzi o arabów ale ... 26.03.10, 11:04
              No widzisz. No to jak, już założyłeś te "Jedwabne" rękawiczki? A
              podpałkę kupiłeś?
            • smilkyness Re: aramba - nie chodzi o arabów ale ... 26.03.10, 12:19
              A wg. mnie z podanych cytatów wynika niezbicie zupełnie coś innego, a mianowicie, ze niektórzy Polacy zabierający głos na tym forum to ksenofobiczne, pospolite i ograniczone tłuki, nieodróżniający Czeczenów od Arabów. Przyjemnie również skonstatować, iż nasz miły narodek przejawia miłość bliźniego w najlepszym wydaniu chrześcijańskim i typowym duchu ewangelicznym. Tak trzymać! Kolejnym logicznym krokiem okażą się zapewne pogromy? Włosy dęba stają na głowie. Ludzie opamiętajcie się i zacznijcie myśleć po europejsku i zachowywać się w miarę przyzwoicie!
          • michr Re: kpix - masz jakieś argument na to ... 26.03.10, 11:22
            aramba napisał:

> Arabowie? Chłopcze, tobie się naprawdę ostro porypało.
            Arabów nie lubi się za względu na ich religię. Czeczeni mają taką samą
            religię jak Arabowie. Utarło się przekonanie że muzułmanin to terrorysta.
            Czeczeni ukazali światu że terroryzm nie jest obcy dla nich. Tak że
            autorowi postu całkiem się nie "porypało"
            • fidelxxx Re: kpix - masz jakieś argument na to ... 26.03.10, 16:54
              Utrzeć to się mogą spodnie w kroku.

Przyjęło się, że Polak to idiota, a ty jesteś tego koronnym przykładem.

I co? Zabolała zabawa w stereotypy?
        • kazek100 Re: kpix - masz jakieś argument na to ... 26.03.10, 10:54
          ks.janusz15 napisał:

> Decyzja o lokalizacji ośrodka

ciekawe, czy nparawdę jesteś księdzem. Ale zakładająć że tak -
          jakież to smutne. Przemawia przez Ciebie typowe polskie podejście do
          chrzescijańskiej nauki - jest dobra, jeśli jest mi na rekę. Miłość
          bliźniego, ale tylko wtedy, gdy będzie łatwo i przyjemnie. Taki sam
          z Ciebie hipokryta, jak i z tego obrzydliwca posła z partyjki
          przepełnionej "wartościami".

A już powoływanie się na terrozyzm... brak słow. Co tu winne są
          dzieciaki? Mysląc w ten sposób, Amerykanie powinni nas Polaków
          potraktowac bomba atomową, bo kiedys jakiś nasz rodak uczestniczył w
          któryms z zamachów na prezydenta USA. Nie wiem, czy bardziej smutne,
          czy bardziej żenujące, ale pokazują prawdziwe
          oblicze "chraścijaństwa po polsku"
      • dublin24 Re: No coz... prymitywizm wygrywa 26.03.10, 10:42
        "jest
        > 1) cynikiem, 2) rasista, 3) sukinsynem po prostu."

A nie przyszlo ci do glowy ze ten posel jest przedstawicielem swoich wyborcow ?
        Mieszkancy wysylali petycje ? anonimowe listy ze strachu przed czeczenami ? maja
        czeczenow dosyc ?

"Bo nie jest to posel w Bantustanie, ale posel
        > demokratycznego, europejskiego panstwa."

W zachodnioeuropejskim panstwie tamtejszy posel ze strachu przed oskarzeniem o
        rasizm przez lewicowe/muzulmanskie organizacje poprze kazdy idiotyzm w imie
        swojej zalosnej kariery. To ma byc ten twoj ideal godny nasladowania?
        Dobrze ze w polsce sa jeszcze ludzie ktorzy maja charakter i zachowali zdrowy
        rozsadek tak jak ten posel PiSu

Łatwo byc tolerancyjnym i pisac o uciskanych cyganach badz czeczenach dopoki nie
        dostanie sie od nich w morde na ulicy.
        Przyjmowanie na zlosc rosji uchodzcow z kraju fanatyzmu religijnego i slynacych
        z brutalnosci przestepcow to byl poroniony pomysl.
        • aramba Re: No coz... prymitywizm wygrywa 26.03.10, 10:47
          Uważaj, bo jakiś "światły poseł" z Dublina weźmie się za twoją
          imigrancką dupę i będziesz znowu bidę pod tą twoją Łomżą klepał.
          • kazek100 Re: No coz... prymitywizm wygrywa 26.03.10, 10:56
            mocne, ale trafne.
            • libl Re: No coz... prymitywizm wygrywa 26.03.10, 11:21
              kazek100 napisał:
              > mocne, ale trafne.

Właśnie. Wywalić wszystkich Polaków z wszystkich krajów i niech wracają do siebie...
          • dublin24 Re: No coz... prymitywizm wygrywa 26.03.10, 11:00
            Mieszkancy irlandii bardzo chetnie pozbyliby sie muzulmanow ze swojego kraju ,a
            o polakach tutaj mieszkajacych maja bardzo pozytywna opinie , wiec o moja "dupe"
            sie nie martw.
            Nie dopusccie do sytuacji w polsce gdzie na model zachodni zostanie ona zalana
            przez muzulmanow.
            Łatwo jest ludziom takim jak moj przedmowca ktorzy w dupie byli i gowno widzieli
            twierdzic jak wazna jest tolerancja i zycie w zgodzie z innymi "kulturami" bo
            niestety nie widzial on jak to wyglada w praktyce.
            Ale za to na forum mozna brylowac , pokazac swoje postepowe myslenie i besztac
            "ciemnogrod".

• el_bigos Re: No coz... prymitywizm wygrywa 26.03.10, 11:09
              jesteś idiotą, sam korzystasz z d obrodziejstw emigracji a innym tego odma
              wiasz, to takie zajebiście katolickie :/
              • dublin24 Re: No coz... prymitywizm wygrywa 26.03.10, 11:27
                "esteś idiotą, sam korzystasz z d obrodziejstw emigracji a innym tego odma
                > wiasz, to takie zajebiście katolickie :/"

Jestem egoista ;)
                1.Dla nas otwarcie granic na zachod jest dobre.
                2.Otworzenie sie na imigrantow z czeczenii - kraju odmiennego
                kulturowo/religijnie przyniesie tylko szkody , napiecia spoleczne nie mowiac juz
                o koszcie utrzymywania ich z pieniedzy podatnikow.

"wiasz, to takie zajebiście katolickie :/"

Nie jestem katolikiem :S
                • aramba Re: No coz... prymitywizm wygrywa 26.03.10, 11:34
                  Skoro nie jesteś katolikiem to tym bardziej uważaj. Taka postawa to
                  demonstrowanie kulturowej odmienności w takim dość zapyziałym kraiku
                  jak Irlandia. Może się to skończyć deportacją...
                  • dublin24 Re: No coz... prymitywizm wygrywa 26.03.10, 11:46
                    Irlandia jest odrobine "zapyziala"jak to ujales , ale kler jest trzymany z dala
                    od publicznych pieniedzy i za to maja u mnie duzy plus.
                    • aramba Re: No coz... prymitywizm wygrywa 26.03.10, 11:52
                      Chyba jednak to ty masz klopoty z rozumieniem tekstu pisanego. Może
                      to wpływ zbyt dlugiego pobytu zagranicą. Uważaj, bo jak już
                      wysiądziesz z Pekaesu pod Łomżą, to za sam akcent cię widłami
                      przegonią.
                • prawdziwy_qwertyk Re: No coz... prymitywizm wygrywa 26.03.10, 11:59
                  > Jestem egoista ;)
                  > 1.Dla nas otwarcie granic na zachod jest dobre.
                  > 2.Otworzenie sie na imigrantow z czeczenii - kraju odmiennego
                  > kulturowo/religijnie przyniesie tylko szkody , napiecia spoleczne nie mowiac ju
                  > z
                  > o koszcie utrzymywania ich z pieniedzy podatnikow.

Jak Kali komuś kraść krowy to dobrze ale jak Kalemu ukraść krowy to źle :))
                  • ba3nski Re: No coz... prymitywizm wygrywa 26.03.10, 16:45
                    I tak to niestety prawdziwku jest. Jakbyś ty nigdy zasady Kalego nie zastosował
                    np przy parkowaniu samochodu.
                • fidelxxx Re: No coz... prymitywizm wygrywa 26.03.10, 16:57
                  Tak, tak. Na razie mieszkańcy Wysp po cichu walczą o miejsca pracy. Ale jeśli
                  wdupowłażenie Polakom wzrośnie, w ruch pójdzie tyle scyzoryków ilu w Kielcach
                  nigdy nie widziano.
              • michr Re: No coz... prymitywizm wygrywa 26.03.10, 12:46
                el_bigos napisał:

> jesteś idiotą, sam korzystasz z d obrodziejstw emigracji a innym tego
                odma
                > wiasz, to takie zajebiście katolickie :/
                Przypomnę ci słowa Kadafiego - my nie musimy podbijać Europy, zrobią to
                brzuchy naszych kobiet. Kobiety ty rodzą ok 5 -7 dzieci. Być może będzie
                tak że nie będziesz się czuł jak u siebie w domu i będziesz nosił turban
                a twoja żona burkę.
              • michr Re: No coz... prymitywizm wygrywa 26.03.10, 12:46
                el_bigos napisał:

> jesteś idiotą, sam korzystasz z d obrodziejstw emigracji a innym tego
                odma
                > wiasz, to takie zajebiście katolickie :/
                Przypomnę ci słowa Kadafiego - my nie musimy podbijać Europy, zrobią to
                brzuchy naszych kobiet. Kobiety ty rodzą ok 5 -7 dzieci. Być może będzie
                tak że nie będziesz się czuł jak u siebie w domu i będziesz nosił turban
                a twoja żona burkę.
            • xys71 Re: No coz... prymitywizm wygrywa 26.03.10, 12:32
              @dublin24. mieszkam na wyspach od lat i zyje w zgodzie z innymi kulturami, nie
              zauwazylem tez zeby przecietnemu brytyjczykowi przeszkadzali muzulmanie (z
              wyjatkiem moze kilku podobnych do posla Kolakowskiego oszolomow z BNP).
              Zauwazylem natomiast ze najglosniej przeciw islamowi szczekaja imigranci z
              Polski, i to szczegolnie o dziwo ludzie mlodzi, dresy z polskich prowincji, choc
              nie tylko, o kulturze osobistej nie dorastajacej do piet pierwszemu lepszemu
              sklepikarzowi z Pakistanu. Ludzie ktorzy przyjezdzaja do obcego kraju, nie znaja
              i nie chca/nie potrafia nauczyc sie jezyka. za to w mgnieniu oka podlapuja
              rasistowskie slownictwo w rodzaju "czarnuch", "ciapaty" itp. Ta dobra opinia o
              Polakach o ktorej wspominasz jest mocno przesadzona, wiec mimo wszystko uwazaj
              na swoja dupe.
              • megasceptyk Re: No coz... prymitywizm wygrywa 26.03.10, 12:53
                Wszystko to prawda.
                Polaków należy jak najszerdszym łukiem omijać
                bo to największe bydło i hołota.
                Takiej siary jak nasi dzicy obywatele
                to żaden inny imigrant tam nie robi.

Polski burak na buraku i jak zwierzęta w szałasie.
                Zero cywilizacji, zero kultury.
                Dziki, skundlony naród.
              • b.kiddo Re: Dokladnie 26.03.10, 14:38
                20 lat mieszkam za granica i z wszystkimi zyje w zgodzie. W Polsce pewien
                wyszczekany anty-klerykal (!) poinformowal mnie ze Hindusi to "najgorsze bydlo"
                bo jego coreczka (typowa malo-miasteczkowa dresiaro-blachara) "byla 3 dni w
                Londynie" i tak mu zrelacjonowala. Rece opadaja...
                • aetj Nic dodać nic ująć. 26.03.10, 16:38
                  Też znam to z autopsji.Dres ala Młodzież Wszechpolska nawalony w autobusie
                  (centrum zachodniej metropolii) drze się po polsku " co się gapicie je...ne
                  czarnuchy,wy...lać do siebie....Żeby łatwiej było określić jego światopogląd na
                  dresie dyndał złoty krzyż.
                  • b.kiddo Re: Nic dodać nic ująć. 26.03.10, 21:14
                    No akurat ten o ktorym mowilam jest zapalonym anty-klerykalem i wrogiem
                    kosciola. Mysle ze ogolnie religijnosc nie odgrywa tu roli - w tym sensie ze nie
                    jest ZRODLEM takich zachowan. Najwyzej mozna sie zastanawiac czemu Kosciol
                    (chyba wiekszosc katolikow na swiecie to "kolorowi"? - przynajmniej duza czesc)
                    sie temu nie przeciwstawia.
              • josef_miejski Re: No coz... prymitywizm wygrywa 26.03.10, 18:22
                xys71 napisał:

> @dublin24. mieszkam na wyspach od lat i zyje w zgodzie z innymi kulturami, nie
                > zauwazylem tez zeby przecietnemu brytyjczykowi przeszkadzali muzulmanie (z
                > wyjatkiem moze kilku podobnych do posla Kolakowskiego oszolomow z BNP).
                > Zauwazylem natomiast ze najglosniej przeciw islamowi szczekaja imigranci z
                > Polski, i to szczegolnie o dziwo ludzie mlodzi, dresy z polskich prowincji, cho
                > c
                > nie tylko, o kulturze osobistej nie dorastajacej do piet pierwszemu lepszemu
                > sklepikarzowi z Pakistanu. Ludzie ktorzy przyjezdzaja do obcego kraju, nie znaj
                > a
                > i nie chca/nie potrafia nauczyc sie jezyka. za to w mgnieniu oka podlapuja
                > rasistowskie slownictwo w rodzaju "czarnuch", "ciapaty" itp. Ta dobra opinia o
                > Polakach o ktorej wspominasz jest mocno przesadzona, wiec mimo wszystko uwazaj
                > na swoja dupe.
                Jesli buraczku kartoflany nie zaakceptujesz KONIECZNOSCI cywilizacyjnej ulozenia
                sie z muzulmanami, to oberwiesz.
                My tu w cywilizowanej Europie od 40 lat robimy postepy w procesie integracji
                przybyszy z calego swiata, równiez muzilmanów. Najwieksze problemy mamy z
                burakami z katolandu. Te cwaniaczki i zlodziejaszki to dla nas prawdziwy probelm.
            • november84 Cóż na "światowość"! no no 26.03.10, 13:45
              Skąd wiesz, że Twój przedmówca g. widział? A Ty tak wiele się najeździłeś po świecie, tyle kultur i ich relacji widziałeś? Irlandia - nieznany zakątek świata... Być może Irlandczycy nas lubią, bo pewnie też kojarzą, że większość jest "w ten sam sposób" religijna. Ale prawda jest taka, że Polacy są tam emigrantami jak każdy inny. I może sam spotkałeś tylko tych "milszych". A przecież tak blisko Ciebie Angole urządzali nie tak dawno jeszcze protesty przeciw Polakom, przeciw temu, że zabierają miejsca pracy itp. Powód ważny nie jest, by kogoś chcieć wywalić z kraju. Czy to praca, czy to zwykła nietolerancja.
        • prawdziwy_qwertyk Re: No coz... prymitywizm wygrywa 26.03.10, 12:10
          > Łatwo byc tolerancyjnym i pisac o uciskanych cyganach badz czeczenach dopoki ni
          > e
          > dostanie sie od nich w morde na ulicy.
          > Przyjmowanie na zlosc rosji uchodzcow z kraju fanatyzmu religijnego i slynacych
          > z brutalnosci przestepcow to byl poroniony pomysl.

Słyszałeś kiedyś o jakimś zabójstwie albo nawet pobiciach dokonywanych przez
          Czeczeńców w Polsce? Bo ja nie. Bo idąc twoim tokiem rozumowania to dla Polaków
          powinny być obozy koncentracyjne w Anglii, Szkocji czy Irlandii po tym co tam ta
          dzicz potrafi wyprawiać. Gdyby w Polsce dwóch Czeczenów gwałciło Polkę przez
          kilka godzin to chyba cala Łomża za widły by chwyciła. Tymczasem w Szkocji na
          wieść o tym jakoś nie wydalono wszystkich Polaków.
          • fidelxxx Re: No coz... prymitywizm wygrywa 26.03.10, 16:59
            Większość spraw o pobicie to Polacy zaczynający się w Czeczenów i wzywający
            policję, kiedy po mordach oberwą.
          • josef_miejski Re: No coz... prymitywizm wygrywa 26.03.10, 18:25
            prawdziwy_qwertyk napisał:

> > Łatwo byc tolerancyjnym i pisac o uciskanych cyganach badz czeczenach dop
            > oki ni
            > > e
            > > dostanie sie od nich w morde na ulicy.
            > > Przyjmowanie na zlosc rosji uchodzcow z kraju fanatyzmu religijnego i sly
            > nacych
            > > z brutalnosci przestepcow to byl poroniony pomysl.
            >
            > Słyszałeś kiedyś o jakimś zabójstwie albo nawet pobiciach dokonywanych przez
            > Czeczeńców w Polsce? Bo ja nie. Bo idąc twoim tokiem rozumowania to dla Polaków
            > powinny być obozy koncentracyjne w Anglii, Szkocji czy Irlandii po tym co tam t
            > a
            > dzicz potrafi wyprawiać. Gdyby w Polsce dwóch Czeczenów gwałciło Polkę przez
            > kilka godzin to chyba cala Łomża za widły by chwyciła. Tymczasem w Szkocji na
            > wieść o tym jakoś nie wydalono wszystkich Polaków.
            Europa ma problemy tylko z jedna nacja: polaczkami. Z innymi radzimy sobie
            niezle, bo to cywilizowani ludzie.
        • baba_zy_wsi Re: No coz... prymitywizm wygrywa 26.03.10, 13:53
          Idąc tym tokiem rozumowania (?) należałoby nas, Polaków, przepędzić za zbity ryj
          z Rzeczypospolitej. Popatrz ilu obywateli naszego kraju zabijają Polacy? Gwałcą,
          mordują, jeżdżą po pijaku...

To ma być zdrowy rozsądek? Charakter? A mam ci przypomnieć, kto nazwał imieniem
          Dudajewa rondo w Warszawie? Byłżeby to PiS? Na złość Rosji właśnie?

Ja wiem, że naród mocno niedouczony. Ale tradycja Polski, kraju który kocham, to
          tradycja tolerancji. Prześladowani Żydzi do nas uciekali z całej, ksenofobicznej
          Europy. Tradycje Polskich muzułmanów sięgają średniowiecza. Rzeczpospolita była
          ideą piękniejszą niż idea Rzymu. Federacją INNYCH. Wiesz skąd przyszło zepsucie?
          Z tego samego miejsca, co teraz. Z małości duchowej wsioków, bogobojnych
          szaraczków i kontrreformacyjnych misjonarzy.

Bo takich najłatwiej było kupić. Zaświeciło się takiemu czerwońcem i już skakał
          usłużnie, jak - nie przymierzając - ten twój przykładowy poseł obawiający się
          lewackich debili.

Kurwa mać.

Z drugiej strony - nie może być tak, żeby ktokolwiek był świętą krową. Czy to
          gej, Cygan, Czeczen, czy poseł. Skończyła się ochronka - do pracy. Zabrać
          immunitety. Zlikwidować getta.

Ale nie wypierdalać na mordę, bo tak chce tłuszcza.

To co napisałem nie powinno być traktowane jako próba obrazy:
          a) mniejszości seksualnych/narodowych
          b) mieszkańców wsi i małych miasteczek (bo o specyficzny element tych terenów mi
          chodzi)
          c) autora poprzedniego posta

Pozdrawiam.
          • pendrek_wyrzutek Złota wolność 26.03.10, 14:12
            baba_zy_wsi napisała:

> ideą piękniejszą niż idea Rzymu. Federacją INNYCH.
            > Wiesz skąd przyszło zepsucie

Źródłem zepsucia był egoizm, chciwość i lenistwo
            grupy rządzącej co gnoiła przeważającą większość
            bezwzględną pańszczyzną. Niemców sprowadzano
            bo polskie mieszczaństwo nie mogło się w takich
            warunkach rozwinąć a Żydów arendarzy bo szlachcie nie chciało
            się nadzorować chłopów ani brudzić sobie rąk sprzedawaniem
            im wódki.

W Rzymie też mieli niewolnictwo ale przynajmniej niewolnicy
            mogli się wykupić i nawet zostawali potem cesarzami.

Nawiasem mówiąc, w czasie czeczeńskiej niepodległości otwarto
            rynki handlu niewolnikami, były wyprawy po jasyr i była też forma
            pańszczyzny.
            • baba_zy_wsi Re: Złota wolność 26.03.10, 14:32
              No tak, powinnam dodać, że ciemnogród i zaścianek to przywara duchowa, a nie
              stanowa. Czyli obecna także u przekupnych magnatów.

W każdym razie, łatwo ją poznać - jest niewiarygodnie wręcz łasa na mamonę. Co
              wykorzystywali z powodzeniem wrogowie Rzeczypospolitej.

I żeby było jasne, Pendrku, nie twierdzę, że to był jedyny powód upadku. Nie
              twierdzę, że tylko kościół odpowiada za duchową małość.
              Albo, że to wina obcych.

Po prostu Ci światli ludzie, którzy Rzplitą stworzyli, a później ulepszali, byli
              w ogromnej mniejszości i na pozycji z góry skazanej na porażkę.

Co nie przeszkadza ich podziwiać.

Co do niewolnictwa i czeczeńskiej niepodległości - temat na inną rozmowę. Ale
              dziękuję za uwagi.

Pozdrawiam.
          • josef_miejski Re: No coz... prymitywizm wygrywa 26.03.10, 18:30
            baba_zy_wsi napisała:

> Idąc tym tokiem rozumowania (?) należałoby nas, Polaków, przepędzić za zbity ry
            > j
            > z Rzeczypospolitej. Popatrz ilu obywateli naszego kraju zabijają Polacy? Gwałcą
            > ,
            > mordują, jeżdżą po pijaku...
            >
            > To ma być zdrowy rozsądek? Charakter? A mam ci przypomnieć, kto nazwał imieniem
            > Dudajewa rondo w Warszawie? Byłżeby to PiS? Na złość Rosji właśnie?
            >
            > Ja wiem, że naród mocno niedouczony. Ale tradycja Polski, kraju który kocham, t
            > o
            > tradycja tolerancji. Prześladowani Żydzi do nas uciekali z całej, ksenofobiczne
            > j
            > Europy. Tradycje Polskich muzułmanów sięgają średniowiecza. Rzeczpospolita była
            > ideą piękniejszą niż idea Rzymu. Federacją INNYCH. Wiesz skąd przyszło zepsucie
            Co tobie odbilo? Jedynym nietolerancyjnym krajem na swiecie jest twój cuchnacy
            moczem katoland.
            Legandy o polskiej tolerancji stworzyli chyba tylko pedofile, których przez
            tysiaclecie nie mozna balo przylapac na goracym uczynku. Bo kooperowali z
            vatykanem, bydlo.
        • b.ojciec Re: No coz... prymitywizm wygrywa 26.03.10, 15:28
          W mordę na ulicy to ja akurat od Polaka dostałem. Jakoś nigdy od Ormianina,
          Gruzina, Rumuna, Cygana itp. itd.
          Poseł jest przedstawicielem ogółu obywateli, a nie tych co go wybrali i ma
          obowiązek dbać o pomyślność całego kraju, a nie jakiejś grupy interesów.
          • josef_miejski Re: No coz... prymitywizm wygrywa 26.03.10, 18:33
            b.ojciec napisała:

> W mordę na ulicy to ja akurat od Polaka dostałem. Jakoś nigdy od Ormianina,
            > Gruzina, Rumuna, Cygana itp. itd.

Ja dostalem w morde na ulicy od 3 polaków. Na Zachodzie od 45 lat nigdy od nikogo.
      • celanr4 Nadstaw więc d.... paróweczko 26.03.10, 11:00
        Może tak udowdnisz swój "antyfaszyzm"
        • aramba Re: Nadstaw więc d.... paróweczko 26.03.10, 11:09
          Jakieś osobiste doświadczenia spod celi nr 4?
      • czarek1 Re: No coz... prymitywizm wygrywa 26.03.10, 11:20
        kpix napisał:

> rola posla jest nie tylko zwykle sluchanie wyborcow, ale jeszcze obrona jakichs
        > podstawowych wartosci moralnych. Bo nie jest to posel w Bantustanie, ale posel
        > demokratycznego, europejskiego panstwa. Jezeli policja nie potwierdza zadnych
        > zarzutow wobec tych ludzi, a posel pomimo tego staje sie tuba rasistow, to jest
        > 1) cynikiem, 2) rasista, 3) sukinsynem po prostu.

Pełna zgoda. Niestety, większość wypowiadających się tu, to też rasiści
    • aramba Re: Wyrzucają Czeczenów 26.03.10, 10:25
      No cóż, twój nick mówi o tobie wszystko...
    • ks.janusz15 Re: Wyrzucają Czeczenów 26.03.10, 10:25

Starszyzna w ośrodku i pracownicy pomagającej uchodźcom fundacji
      Ocalenie musieli tłumić nastroje odwetowe.
      • baba53 Re: PiS-owscy chrześcijanie ! 26.03.10, 10:37
        Powoli sie zaczyna okazywanie miłości chrześcijanskiej przez prawa
        stronę !
        Co nie dla nas to przeszkoda !
        Patrzcie jakie wzoce czerpane z nauk ks.Dyrektora PiS wprowadza w
        życie-to jest maralność katolików !
      • aramba Re: Wyrzucają Czeczenów 26.03.10, 10:39
        Coś ci się pokićkało - nie garstka krasnoarmiejców tylko garstka
        czeczeńskich partyzantów, nie hordy czeczeńskich terrorystów tylko
        pancerne otriady Armii Rosyjskiej i nie w Rosji tylko w Czeczenii
        (zapewniam cię, wszystko na podstawie autentycznych wydarzeń).
      • vladprom Re: Wyrzucają Czeczenów 26.03.10, 10:40
        Mniej TV ogładaj i myśl głowa a nie odbiornikiem telewizyjnym...
        specjalista sie znalazł.
      • aramba Re: Wyrzucają Czeczenów 26.03.10, 10:42
        "Do wszystkich mniejszości podchodzę w Jedwabnych rękawiczkach".

No tak, Łomża przecież niedaleko... Wczoraj Żydzi, dziś Czeczeni.
        Fajną reklamę robisz. Nie ma co.
        • josef_miejski Re: Wyrzucają Czeczenów 26.03.10, 18:43
          aramba napisał:

> "Do wszystkich mniejszości podchodzę w Jedwabnych rękawiczkach".
          >
          > No tak, Łomża przecież niedaleko... Wczoraj Żydzi, dziś Czeczeni.
          > Fajną reklamę robisz. Nie ma co.
          Swiat wam sie przyglada, durne buraki
    • 3miastoorg to smutne 26.03.10, 10:31
      Polacy boją się obcych, ciekawe co by było, gdyby posprawdzać statystyki
      policyjne w miejscowościach w Wielkiej Brytanii, Irlandii, Hiszpanii i
      Niemczech, gdzie pracują Polacy, ciekawe jakby tamtejsi politycy zabrali się za
      wyrzucanie polskich emigrantów.
      Czeczenii to uchodźcy wojenni, ich kraj dotknęła straszna wojna, co 10 osoba
      została zabita, lub zaginęła. Myśmy też takie wojny, czy powstania przechodzi w
      swojej historii, Polacy niejednokrotnie musieli uciekać do innych krajów i tam
      prosić i pomoc. Tą pomoc otrzymywaliśmy. Mamy dług, który warto spłacić.
      • po_stach Rydzykowszczyzna i PIS-kołtuństwo..Tfu ! 26.03.10, 10:41
        Faszyzm pod sztandarami "Katoli" z RM-PIS.
        • radek80 Re: Rydzykowszczyzna i PIS-kołtuństwo..Tfu ! 26.03.10, 10:47
          Komunizm pod sztandarami SLD-PO jest w porządku?
          • aramba Re: Rydzykowszczyzna i PIS-kołtuństwo..Tfu ! 26.03.10, 10:48
            Nie to co sojusznicy od Leppera i Giertycha. PO-SLD? Hahaha, chyba
            PIS-SLD. Wystarczy telewizor włączyć.
          • po_stach radek80 ..Idiota ??? 26.03.10, 10:51
            "Głupota nie boli,więc nie cierpisz"
          • simera16 Re: Rydzykowszczyzna i PIS-kołtuństwo..Tfu ! 26.03.10, 10:54
            radek80 napisał:

> Komunizm pod sztandarami SLD-PO jest w porządku?

Ty znasz gimnazjalisto pojęcie komunizm...? Odrób lekcje i idź do piaskownicy
            kontynuować zabawę...
      • janspruce Re: to smutne 26.03.10, 10:43
        Mow za siebie a najlepiej wez sobie takiego wojownika do domu.
        Czeczeni jak cyganie potrafia zyc tylko z napadow, kradziezy, handlu
        narkotykami lub zywym towarem. A ja sie pytam co tam rogi Gruzin z
        Tibilisi? Przeciez gruzja to wolny kraj, a moze nie?
        • aramba Re: to smutne 26.03.10, 10:45
          A wszyscy Polacy to złodzieje i dziwki...
          • scibor3 Re: to smutne 26.03.10, 12:08
            Mówisz to na przykładzie własnej rodziny? Wierzę. Dodam jeszcze od siebie -
            idioci; beznadziejne ćwierćmózgi.
            • aramba Re: to smutne 26.03.10, 12:20
              Chcesz (wyjątkowo) dobrze, ale czytać nie umiesz...
        • simera16 Re: to smutne 26.03.10, 10:56
          janspruce napisał:

> Mow za siebie a najlepiej wez sobie takiego wojownika do domu.
          > Czeczeni jak cyganie potrafia zyc tylko z napadow, kradziezy, handlu
          > narkotykami lub zywym towarem. A ja sie pytam co tam rogi Gruzin z
          > Tibilisi? Przeciez gruzja to wolny kraj, a moze nie?

O Polakach mówią podobnie...Uważasz, że to prawda...?
          • dublin24 Re: to smutne 26.03.10, 11:04
            "O Polakach mówią podobnie...Uważasz, że to prawda...?"

Kto tak mowi ? Erika Steinbach ? Czy poslowie niemieckiej NPD ?
            Mieszkam na zachodzie i polacy maja bardzo dobra opinie - swietni pracownicy i
            przyjazni ludzie . Jezeli chodzi o czeczenow to znana jest brutalnosc ich mafii.

• simera16 Re: to smutne 26.03.10, 11:11
              dublin24 napisał:

> "O Polakach mówią podobnie...Uważasz, że to prawda...?"
              >
              > Kto tak mowi ? Erika Steinbach ? Czy poslowie niemieckiej NPD ?
              > Mieszkam na zachodzie i polacy maja bardzo dobra opinie - swietni pracownicy i
              > przyjazni ludzie . Jezeli chodzi o czeczenow to znana jest brutalnosc ich mafii
              > .
              >

Co ty ciołku myślisz, że tylko ty oną zagranicę znasz...? Jak robisz za dwa
              euro, to i cukier na serce ci sypią..., ale nie ci którym tą prace zabrałeś na
              zasadzie taniej siły roboczej...
              • dublin24 Re: to smutne 26.03.10, 11:35
                Skad ta nagla troska o stan mojego portfela?
                Pracuje w jednej firmie irlandczykami i zarabiam tyle co oni ( sporo !)
                Srednia pensja polaka tutaj wg. urzedu podatkowego za 2007 rok to bylo 3,000
                euro , gdzie ty tu widzisz tania sile robocza? :S
              • jakwilk Re: to smutne 26.03.10, 11:47
                Prosty czlowieku, wstydu oszczedz.
                Noz mi sie w kieszeni otwiera, gdy takie menty, pelni nienawisci
                pieniacze obrazaja ludzi uzywajacych argumentow zamiast obelg.
                Skad wiesz czym sie zajmuje dublin24? Zal cie zalewa, ze ktos mial
                odwage i motywacje by wyjechac i uczciwie pracowac?
                • simera16 Re: to smutne 26.03.10, 12:01
                  jakwilk napisał:

> Prosty czlowieku, wstydu oszczedz.
                  > Noz mi sie w kieszeni otwiera, gdy takie menty, pelni nienawisci
                  > pieniacze obrazaja ludzi uzywajacych argumentow zamiast obelg.
                  > Skad wiesz czym sie zajmuje dublin24? Zal cie zalewa, ze ktos mial
                  > odwage i motywacje by wyjechac i uczciwie pracowac?

Krzywy człowieku...ja akurat na Cyprze pracuje...A ty z Łomży piszesz?
                  • ambl Re: to smutne 26.03.10, 12:45
                    >.ja akurat na Cyprze pracuje...<No to,he he,masz najwyżej 1/4 tego co dublin i
                    dlatego cię krew zalewa,ćwoku
                    • simera16 Re: to smutne 26.03.10, 12:54
                      ambl napisała:

> >.ja akurat na Cyprze pracuje...<No to,he he,masz najwyżej 1/4 tego co
                      > dublin i
                      > dlatego cię krew zalewa,ćwoku

Jesteś pewien kmiotku...? W d.upie byłes i g.owno widziałeś jeśli tak piszesz
                      ksenofobie...
                      • jakwilk Re: to smutne 26.03.10, 13:10
                        "Kosmopolito" - trzeba bylo troche bardziej uwazac na geografii w
                        szkole - jechac i robic kariere polecalbym na polnoc. Poludnie jest
                        lepsze na wakacje (no chyba ze sie jest specjalista od wypasania koz)
                        • simera16 Re: to smutne 26.03.10, 13:21
                          jakwilk napisał:

> "Kosmopolito" - trzeba bylo troche bardziej uwazac na geografii w
                          > szkole - jechac i robic kariere polecalbym na polnoc. Poludnie jest
                          > lepsze na wakacje (no chyba ze sie jest specjalista od wypasania koz)

Jednak mam rację; W d.upie byłeś i g.owno widziałeś..., a już o pracy tam masz
                          żadne pojecie...Chyba, że z uwagi na twe umiejętności jedynie kozy
                          pasałeś...malaga...
                          • shrek00 to nie są uchodzcy tylko amatorzy darmowych pienię 26.03.10, 16:45
                            żyją z socjalu nie integruja sie, groża nozami. Rodziny czeczeńskie dostaja mase
                            pieniedzy dlatego ich kobiety zajmuja sie rodzeniem dzieci aby wyciagać kase.
                            Mieszkańcy miasta do ktorego bedzie przeniesiony ten osrodek powinni sie
                            sprzeciwić.
                            • 3miastoorg Re: to nie są uchodzcy tylko amatorzy darmowych p 26.03.10, 16:55
                              żyją z socjału, bo nie mają pracy, nie mają pracy, bo znikoma część z nich
                              dostaje status uchodźcy, umożliwiający pracę, nie integrują się, bo żyją w
                              obozach, żyją w obozach, bo nie mają statusu uchodźcy i pracy...

Albo nie wiesz o czym piszesz, albo świadomie manipulujesz.
          • dublin24 Re: to smutne 26.03.10, 11:06
            "O Polakach mówią podobnie...Uważasz, że to prawda...?"

Kto tak mowi ? Erika Steinbach ? Czy poslowie niemieckiej NPD ?
            Mieszkam na zachodzie i polacy maja bardzo dobra opinie - swietni pracownicy i
            przyjazni ludzie . Jezeli chodzi o czeczenow to znana jest brutalnosc ich mafii.
        • 3miastoorg Re: to smutne 26.03.10, 11:20
          > Czeczeni jak cyganie potrafia zyc tylko z napadow, kradziezy, handlu
          > narkotykami lub zywym towarem.

powtarzasz bzdury produkowane przez Rosyjską propagandę i sprzedawane swojemu
          społeczeństwu, na użytek uzasadnienia prowadzenia wojny w Czeczenii.
          • rusek111 Re: to smutne 26.03.10, 13:17
            3miastoorg napisał:

> > Czeczeni jak cyganie potrafia zyc tylko z napadow, kradziezy, handlu
            > > narkotykami lub zywym towarem.
            >
            > powtarzasz bzdury produkowane przez Rosyjską propagandę i sprzedawane swojemu
            > społeczeństwu, na użytek uzasadnienia prowadzenia wojny w Czeczenii.

witaj nochcia.
            polaczki cie wypierdzielaja a ty ruskich ganiasz, nie horoszo,hehe
      • ferning Re: to smutne 26.03.10, 10:48
        3miastoorg napisał:
        >(...)Mamy dług, który warto spłacić.

Miałem napisać to samo.
        Problem nie leży jednak tylko w prostych i zacofanych umysłach jak poseł z
        artykułu, lecz w osobach tolerancyjnych i w jakiś sposób wykształconych, obytych
        itp. Nie robią one nic żeby powstrzymać głupotę. To nasza wina, mój drogi, że
        nietolerancja i ksenofobia się szerzą - nie robimy zbyt wiele żeby to
        powstrzymać. Tylko komentujemy.
        • dublin24 Re: to smutne 26.03.10, 11:44
          "Problem nie leży jednak tylko w prostych i zacofanych umysłach jak poseł z
          artykułu, lecz w osobach tolerancyjnych i w jakiś sposób wykształconych, obytych"

Stalem karnie w ogromnej kolejce pod ambasada Polski w Dublinie w zeszlych
          wyborach i glosowalem na PO , jednak widzac komentarze , naiwnosc i glupote tych
          jak ich okresliles "tolerancyjnych , wyksztalconych i obytych" to zaczynam tego
          zalowac , jestescie jak stado baranow oglupione lewicowa ideologia ktora to jest
          sluszna "bo przyszla z zachodu"
          Masowy naplyw obcych kulturowo imigrantow niszczy spoleczenstwa zachodnie , my
          mozemy tego losu uniknac ale napewno nie z takimi "uzytecznymi idiotami" jak wy.

• aramba Re: to smutne 26.03.10, 11:54
            Niepotrzbnie tak karnie stałeś. Wystarczyło normalnie. Pięknie
            odwracasz kota ogonem...
          • 3miastoorg Re: to smutne 26.03.10, 12:06
            > Masowy naplyw obcych kulturowo imigrantow niszczy spoleczenstwa zachodnie , my
            > mozemy tego losu uniknac ale napewno nie z takimi "uzytecznymi idiotami" jak wy

ale Ty też jesteś częścią masowej imigracji zarobkowej obcej kulturowo, bo
            wschodnio-europejskiej i językowo taniej siły roboczej, zabierającej na dodatek
            pracę i socjał. Jesteś hipokrytą korzystającym z gościnności innego narodu,
            jednocześnie odmawiając podobnych praw innemu w swoim macierzystym kraju. Skąd
            ta pycha i stawianie się na równi z Brytyjczykami, czy Irlandczykami? Jesteś
            emigrantem zarobkowym, nie potrafiłeś, bądź nie chciałeś znaleźć sobie pracy u
            siebie, pojechałeś do innych. Tym się różnisz od Czeczenów, że oni uciekali
            przed śmiercią, Ty przed biedą.
            • dublin24 Re: to smutne 26.03.10, 12:33
              "ale Ty też jesteś częścią masowej imigracji zarobkowej obcej kulturowo, bo
              wschodnio-europejskiej"

Jedyne roznice miedzy wchodnia i zachodnia europa to te jezykowe ,a jezyka latwo
              sie nauczyc. Pozostale istnieja tylko w postaci twoich kompleksow.

"Jesteś hipokrytą korzystającym z gościnności innego narodu,
              > jednocześnie odmawiając podobnych praw innemu"

Jestesmy czlonkami UE i mamy prawo do pracy na zachodzie. Dlaczego rzad ma
              zaczac wpuszczac do polski muzulmanow z czeczenii i sponsorowac ich pobyt wbrew
              woli wlasnego spoleczenstwa? Dlatego ze ja dostalem prace w irlandzkiej firmie?
              Od polskiego rzadu wymagam dbania o dobro i finanse WLASNYCH obywatelii ,
              sponsorowanie czeczenow stoi temu w sprzecznosci, ich problemy nie sa naszymi ,
              a problemy czeczenow niech swiat rozwiazuje w czeczenii .
              Egoizm ? Jezeli chcesz im pomoc to dokonuj bezposrednich przelewow ze swojego konta

"Skąd ta pycha i stawianie się na równi z Brytyjczykami, czy Irlandczykami?"

Jakie na rowni ? jak bede chcial znalezc kogos kto sie ze mna rowna to pozostaje
              mi tylko bog ;)

"Tym się różnisz od Czeczenów, że oni uciekali
              przed śmiercią, Ty przed biedą."

Tym sie roznie ze pracuje a nie pobieram zasilkow/socjalu na koszt tubylcow.

• 3miastoorg Re: to smutne 26.03.10, 12:47
                > Tym sie roznie ze pracuje a nie pobieram zasilkow/socjalu na koszt tubylcow.

raz, jak Ci wygodnie, traktujesz się jako część emigracji Polaków, raz jesteś
                dublin24. To że Polacy często i gęsto korzystają z socjału krajów jakie je
                goszczą, jest wiadome i w tych krajach, i u nas w Polsce. To że stanowicie tanią
                siłę roboczą, jest sprzeczne z interesami tubylców, chyba widzisz ten konflikt,
                bo tybylcy widzą, czemu dają często wyraz organizując demonstracje, pikiety i
                grożą strajkami. Używasz innych argumentów do obrony własnej pozycji emigranta w
                obcym kraju, a innych jako Polaka nie chcącego emigrantów u siebie. To jest
                czysta hipokryzja.
                W każdym konflikcie zbrojnym powstają spore grupy emigrantów uciekających przed
                wojną z miejsca gdzie toczy się wojna. Nawoływanie w tym przypadku, żeby
                Czeczenii zostawali u siebie, a my im tam pomożemy, nie jest poważnym argumentem.
              • wari Re: to smutne 26.03.10, 12:58
                dublin24 napisał:

>
                > Jedyne roznice miedzy wchodnia i zachodnia europa to te jezykowe

Tak Ci się tylko wydaje....
        • roman512 Skandal! PiS powinien wyrzucic go z Partii! 26.03.10, 16:26
          Skandal! Nie sadzilem ze ktokolwiek z PiS ma takie FASZYSTOWSKIE poglady! PiS powinien jak najszybciej tego czlowieka usunac ze swych szeregow.

Przykre ze tak traktuej sie Czeczenow - oni przeciez sa nam Bliscy, bo ich historia przypomina tą, którą doswiadczyli Polacy podczas rozbiorow, okupacji niemieckiej czy sowieckiej. :(
      • dublin24 Re: to smutne 26.03.10, 10:53
        "Polacy boją się obcych, ciekawe co by było, gdyby posprawdzać statystyki
        > policyjne w miejscowościach w Wielkiej Brytanii, Irlandii"

Mieszkam w Irlandii , polacy pomimo ze stanowia tutaj "najwieksza mniejszosc"
        to sprawiaja najmniej klopotow , nie raz osobiscie slyszalem opinie tubylcow
        "szkoda ze nie wszyscy imigranci sa z polski". Nie wiem dlaczego znajdujesz taka
        przyjemnosc w calkowicie bezzasadnym opluwaniu swoich rodakow za granica .

"Mamy dług, który warto spłacić"

Nie mamy zadnego dlugu wobec czeczenow. To kraj fanatyzmu i brutalnej mafii ,
        nawet "normalni" mieszkancy niestety bardzo odstaja kulturowo od europy.
        Ja im osobiscie zycze wszystkiego najlepszego ale sprowadzanie ich do polski
        oznacza klopoty na wlasne zyczenie.
        • simera16 Re: to smutne 26.03.10, 10:59
          dublin24 napisał:

> "Polacy boją się obcych, ciekawe co by było, gdyby posprawdzać statystyki
          > > policyjne w miejscowościach w Wielkiej Brytanii, Irlandii"
          >
          > Mieszkam w Irlandii , polacy pomimo ze stanowia tutaj "najwieksza mniejszosc"
          > to sprawiaja najmniej klopotow , nie raz osobiscie slyszalem opinie tubylcow
          > "szkoda ze nie wszyscy imigranci sa z polski". Nie wiem dlaczego znajdujesz tak
          > a
          > przyjemnosc w calkowicie bezzasadnym opluwaniu swoich rodakow za granica .
          >
          > "Mamy dług, który warto spłacić"
          >
          > Nie mamy zadnego dlugu wobec czeczenow. To kraj fanatyzmu i brutalnej mafii ,
          > nawet "normalni" mieszkancy niestety bardzo odstaja kulturowo od europy.
          > Ja im osobiscie zycze wszystkiego najlepszego ale sprowadzanie ich do polski
          > oznacza klopoty na wlasne zyczenie.

To może lepsze byłoby rozwiązanie ostateczne...pierwotniaku...?
          • dublin24 Re: to smutne 26.03.10, 11:11
            "To może lepsze byłoby rozwiązanie ostateczne...pierwotniaku...?"

Swietny argument ! Ten kto nie chce mieszkac posrod uchodzcow z czeczenii jest
            faszysta i oczywiscie chce ich wymordowac.

• henryk-sikora Re: to smutne 26.03.10, 11:24
              "dublin24" czytam te Twoje posty i przerażenie mnie ogrania. Ty sam
              korzystasz z dobrodziejstwa wyjazdu do innego kraju, pomimo, że
              Twojemu życiu nie zagrażało niebezpieczeństwo tak jak tym biednym
              ludziom z Czeczenii. Miliony Polaków wyjeżdzało, sam spędziłem 20
              lat na emigracji, nas przyjmowano i udzielano życzliwej pomocy w
              latach stanu wojennego, ale odmawiamy innym takiej pomocy. Czasem
              żałuje, że przynależe do takiego szowinistycznego narodu!!!
              Opamiętajcie się ludzie!!!
              • 3miastoorg Re: to smutne 26.03.10, 11:41
                młodzi ludzie nie pamiętają jaki obraz mieli Polacy, wyjeżdżający przed 89
                rokiem za granice, za chlebem. Praca była nielegalna, pobyt też, w razie wpadki
                deportacja do kraju. Niektórzy mieszkali w obozach dla uchodźców, inni na kupie
                w wynajmowanych mieszkaniach, czy budynkach gospodarczych, jeszcze inni w
                nielegalnych obozowiskach namiotowych. Część osób jeżdżących za granicę
                utrzymywała się z "jumy", czy kradzieży w sklepach, popularne też były wyjazdy w
                celach kradzieży samochodów. Mieliśmy straszną opinię, złodziei, brudasów, nie
                znających języka roboli, wykonujących najgorsze prace. Może właśnie dlatego
                wśród młodych jest teraz modna taka poza, polegająca na lekceważącym stosunku do
                innych nacji stojących od nas niżej w rozwoju materialnym i politycznym. Może ma
                to na celu zagłuszyć właśnie tą świadomość, że Polacy jeszcze nie tak dawno byli
                tymi samymi "obcymi", których nie chciało się mieć w swoim sąsiedztwie.
                • jakwilk Re: to smutne 26.03.10, 11:56
                  Owszem, bylo tak, bylismy postrzegani w najgorszy sposob.
                  Ale kto temu byl winny?
                  To ze bylismy brudasami mozemy zawdzieczac tylko sobie.
                  To, ze nie znalismy jezykow i kradlismy - takze.

Dzisiejsi mlodzi ludzie wreszcie godnie reprezentuja Nasz Narod,
                  poniewaz mamy cos do zaoferowania Europie - a nie jak "wasaci
                  tatusiowie" - brune buty i podpite geby.

• simera16 Re: to smutne 26.03.10, 12:12
                    jakwilk napisał:

> Owszem, bylo tak, bylismy postrzegani w najgorszy sposob.
                    > Ale kto temu byl winny?
                    > To ze bylismy brudasami mozemy zawdzieczac tylko sobie.
                    > To, ze nie znalismy jezykow i kradlismy - takze.
                    >
                    > Dzisiejsi mlodzi ludzie wreszcie godnie reprezentuja Nasz Narod,
                    > poniewaz mamy cos do zaoferowania Europie - a nie jak "wasaci
                    > tatusiowie" - brune buty i podpite geby.
                    >

Jeśli uważasz, że traktują cię na równi z tubylcami, to albo nigdy poza swoje
                    sioło nosa nie wychylił, albo zwyczajny z ciebie hipokryta...
                  • 3miastoorg Re: to smutne 26.03.10, 12:14
                    > poniewaz mamy cos do zaoferowania Europie - a nie jak "wasaci
                    > tatusiowie" - brune buty i podpite geby.

tylko że dzięki tym "wąsatym tatusiom" upadł komunizm, dzięki nim, ich pracy do
                    Polski zaczął spływać kapitał, potworzyły się zalążki własnych interesów,
                    zbudowała się gospodarka prywatna... . Z tego co pamiętam "wąsaci tatusiowie"
                    jeździli za pracą, to ich synkowie w dresach za nieuczciwym zarobkiem, więc
                    można powiedzieć że część "dzisiejszych młodych ludzi" to właśnie część tych
                    jumaczy.
                    Dzisiejsze pokolenie przyszło na gotowe i przeraża mnie łatwość, z jaką
                    zapominają skąd pochodzą. Naraża to nas wszystkich na pewną śmieszność, tak
                    szybko poczuliśmy się częścią Zachodu i tak łatwo przechodzą nam przez usta
                    oceny dyskredytujące narody, którym historia nie oszczędzała zła.

• jakwilk Re: to smutne 26.03.10, 13:31
                      Ze wszystkim co Pan napisal sie zgadzam (prawie) - mam szacunek do
                      pokolenia mego ojca (jednak nie ulega watpliwosci, ze dzisiejsi
                      mlodzi ludzie znacznie latwiej i lepiej wpajaja sie w
                      srodowisko "Europy Zachodniej" - mowie tu o wyksztalceniu,
                      znajomosci jezykow, checi integracji oraz otwartosci na wartosci,
                      ktore Zachod nam oferuje (takze te zle).

Niestety uwazam, ze pokolenia powojenne jest spaczone grzechem 44
                      lat systemu totalitarnego - stad ten wieczny pesymizm w wartosc
                      Polski oraz Polaka.
                      Mlodzi ludzie w wiekszosci zmienili niekorzystny obraz Polaka na
                      Zachodzie, dzieki swej wytrwalosci i sumiennym dazeniu do
                      wyznaczonych celow.

Mam nadzieje, ze ludzie pokolenia mych rodzicow za pare lat beda
                      mogli wreszcie poczuc dume bycia Polakami (mam tu na mysli obraz
                      Polaka jako Europejczyka, majacego tyle samo do zaoferowania co
                      stereotypowy Niemiec lub Francuz) i zapomna o upodlajacych wyjazdach
                      do pracy w czasach PRLu - pozostanie im Europa, ktora warto zwiedzac
                      i poznawac sensualnie.
                    • rusek111 ty jednak nie czeczen jestes a polski durak 26.03.10, 13:44
                      3miastoorg napisał:

> tylko że dzięki tym "wąsatym tatusiom" upadł komunizm, dzięki nim, ich pracy do
                      > Polski zaczął spływać kapitał, potworzyły się zalążki własnych interesów,
                      > zbudowała się gospodarka prywatna... .

i 'dzięki nim' dwa mln wypierdzielilo na zmywaki do angoli wszelakich,hehe

Z tego co pamiętam "wąsaci tatusiowie"
                      > jeździli za pracą, to ich synkowie w dresach za nieuczciwym zarobkiem, więc
                      > można powiedzieć że część "dzisiejszych młodych ludzi" to właśnie część tych
                      > jumaczy.

wot durak,he

> Dzisiejsze pokolenie przyszło na gotowe i przeraża mnie łatwość, z jaką
                      > zapominają skąd pochodzą. Naraża to nas wszystkich na pewną śmieszność, tak
                      > szybko poczuliśmy się częścią Zachodu i tak łatwo przechodzą nam przez usta
                      > oceny dyskredytujące narody, którym historia nie oszczędzała zła.
                      >

jak se na gotowe przylazlo tak i na zmywaki pojechalo.
                      przez takich jak ty mln polakow opuscilo swoja ojczyzne, polska ma i bedzie
                      miala jeszcze wieksze problemy demograficzne, tysiace rodzin przezywaja tragedi
                      osobiste, dzieci sie wychowuje bez rodzicow i t.d.
                      polska stracila bezpowrotnie mln zdolnych, mobilnych, wyksztalconych polakow.
                      tacy mendy jak ty chca zamienic ich na czeczenow, gruzinow, arabow, murzynow i
                      inna chinczyzne.
                      ale znajac polackie zwyczaje ze tak latek za 50 owczesny ipn rozliczy
                      dzisiejszych antykomuchow a kk wyswieci urbana na swietego,hehe
                      • aramba Re: ty jednak nie czeczen jestes a polski durak 26.03.10, 13:58
                        Akurat ciebie ależałoby natychmiast deportować...
                        • rusek111 Re: ty jednak nie czeczen jestes a polski durak 26.03.10, 14:09
                          nie arabusie, jam bialy a to dobrze dla polski jest.
                          • aramba Re: ty jednak nie czeczen jestes a polski durak 26.03.10, 14:16
                            Ale wiesz, my tu nie lubimy imigrantów, szczególnie takich
                            naziolskich arogantów, więc zrób nam uprzejmość, opuść naszą
                            nieskalaną ojczyznę i udaj się w twoje rodzinne strony.
                            • rusek111 Re: ty jednak nie czeczen jestes a polski durak 26.03.10, 14:26
                              aramba napisał:

> Ale wiesz, my tu nie lubimy imigrantów, szczególnie takich
                              > naziolskich arogantów, więc zrób nam uprzejmość, opuść naszą
                              > nieskalaną ojczyznę i udaj się w twoje rodzinne strony.

ale mnie nie jest w ogole co wy lubicie a co nie lubicie, ponimajesz?
                              to jest wasza sprawa i nic mi do tego,he

aha, nie jestem u was w ojczyznie, mieszkam w breslau;)
                              • aramba Re: ty jednak nie czeczen jestes a polski durak 26.03.10, 14:32
                                To ty jakiś zagubiony w przestrzeni jesteś :). od 65 lat Breslau
                                nazywa się Wrocław (wiesz, tak jak Koenigsberg Kaliningrad). Ja tu
                                do ciebie z sercem na ręku, trolu, a ty tak niegrzecznie, a fe.
                                Uważaj, bo przed deportacją po ryju dostaniesz od kogoś. Może
                                chłopaki z łomży cie dopadną, a u nich, wiesz, nie ma zmiłuj :))).
                                • rusek111 Re: ty jednak nie czeczen jestes a polski durak 26.03.10, 14:49
                                  aramba napisał:

> od 65 lat Breslau
                                  > nazywa się Wrocław (wiesz, tak jak Koenigsberg Kaliningrad).

a co ci obchodzi polaczku krwi arabskiej breslau?
                                  ja ta miescine opuszcze wtedy gdy z niej ostatni okupancik wypierdzieli, tys
                                  tepy to ci wyjasnie ze 65 lat temu breslau zostalo przekazano stalinem polskim
                                  komucham, a teraz w polsce komuchow nikt nie lubi i wszystkie ich rzady sa
                                  zbrodnicze i przestepcze a zes glupi to ci wale prosto z mostu - breslau zostalo
                                  przekazano komucham polskim bezprawnie, ponial?

Ja tu
                                  > do ciebie z sercem na ręku, trolu, a ty tak niegrzecznie, a fe.

hehe, nastepny zlodziej co dla niepoznaki krzyczy lapac zlodzieja.

> Uważaj, bo przed deportacją po ryju dostaniesz od kogoś. Może
                                  > chłopaki z łomży cie dopadną, a u nich, wiesz, nie ma zmiłuj :))).

a to juz lubie.
                                  jak mi taki nietroll zaczyna grozic,hehe

• aramba Re: ty jednak nie czeczen jestes a polski durak 26.03.10, 14:51
                                    Tobie się coś pod deklem poprzestawiało. Zdaża się. Żal mi cię. Tobą
                                    się powinien lekarz (wracz) zająć.
                                    • rusek111 Re: ty jednak nie czeczen jestes a polski durak 26.03.10, 15:07
                                      aramba napisał:

> Tobie się coś pod deklem poprzestawiało. Zdaża się. Żal mi cię. Tobą
                                      > się powinien lekarz (wracz) zająć.

aramba, to jest doskonaly wzorzec odpowiedzi trolla.
                                      czego nie zrozumiales?
                                      dlaczego nie potrafisz znalesc argumentow do obalenie mojej tezy ze ziemie
                                      odzyskane maja nikla podstawe prawna zeby nalezyc do rp?
                                      uzywajac wylacznie argumentow ad person dzialasz na korzysc swojego interlokutora.
                                      jesli nie masz nic rzeczowego do powiedzenia to lepiej nic nie pisz.

• simera16 Re: ty jednak nie czeczen jestes a polski durak 26.03.10, 15:17
                                        rusek111 napisał:

> aramba napisał:
                                        >
                                        > > Tobie się coś pod deklem poprzestawiało. Zdaża się. Żal mi cię. Tobą
                                        > > się powinien lekarz (wracz) zająć.
                                        >
                                        > aramba, to jest doskonaly wzorzec odpowiedzi trolla.
                                        > czego nie zrozumiales?
                                        > dlaczego nie potrafisz znalesc argumentow do obalenie mojej tezy ze ziemie
                                        > odzyskane maja nikla podstawe prawna zeby nalezyc do rp?
                                        > uzywajac wylacznie argumentow ad person dzialasz na korzysc swojego interlokuto
                                        > ra.
                                        > jesli nie masz nic rzeczowego do powiedzenia to lepiej nic nie pisz.
                                        >

Nikłą podstawę prawną prawisz waćpan...nikłą, ale jednak...a jakie ty sobie
                                        uzurpujesz prawo by takie teksty popełniać...? Ty taki; ni pies ni wydra, coś na
                                        kształt świdra...
                                        • aramba Re: ty jednak nie czeczen jestes a polski durak 26.03.10, 15:48
                                          Dyskutować z nim nie ma sensu. Charakterystyczne, że sprawa dotyczy
                                          czeczeńskich uchdźców, a tu zaraz połowa webbrygady się zleciała.
                                          Ciekawe czemu?
                                        • rusek111 Re: ty jednak nie czeczen jestes a polski durak 26.03.10, 16:06
                                          > .a jakie ty sobie
                                          > uzurpujesz prawo by takie teksty popełniać...? Ty taki; ni pies ni wydra, coś n
                                          > a
                                          > kształt świdra...

choroszo, kto bedzie rozporzadzal pozwoleniami 'takie teksty popełniać'?
                                          moze ksiedzy parafialne, ipn, emigranci z cypru?
                                          jaki ja jestem to nie twoj interes.
                                          szkoda ze wyjechales, ale podziekuj za to tym polakam ktorzy stworzyli ci tak
                                          piknie warunki ze uciekles tam gdzie pieprz rosnie.
                                          aha, jesli jestes taki zuch to powiedz ze stalin zaden morderca a komuchy to
                                          ustroj dobry byl a breslau wtedy cudownie przemienie sie we wrocek,hehe
                                          • aramba Re: ty jednak nie czeczen jestes a polski durak 26.03.10, 16:10
                                            Malutki, malutki, ty dziękuj swoim, że cię wysłali zagranicę (tak po
                                            prostu, czy w paczce). Wiesz taki jeden traktat jest. Twój Stalin
                                            nie ma z tym nic wspólnego.
                                          • simera16 Re: ty jednak nie czeczen jestes a polski durak 26.03.10, 16:21
                                            rusek111 napisał:

> > .a jakie ty sobie
                                            > > uzurpujesz prawo by takie teksty popełniać...? Ty taki; ni pies ni wydra,
                                            > coś n
                                            > > a
                                            > > kształt świdra...
                                            >
                                            > choroszo, kto bedzie rozporzadzal pozwoleniami 'takie teksty popełniać'?
                                            > moze ksiedzy parafialne, ipn, emigranci z cypru?
                                            > jaki ja jestem to nie twoj interes.
                                            > szkoda ze wyjechales, ale podziekuj za to tym polakam ktorzy stworzyli ci tak
                                            > piknie warunki ze uciekles tam gdzie pieprz rosnie.
                                            > aha, jesli jestes taki zuch to powiedz ze stalin zaden morderca a komuchy to
                                            > ustroj dobry byl a breslau wtedy cudownie przemienie sie we wrocek,hehe

A coś merytorycznie to umiesz, czy tylko Breslau, komuchy, emigranci..., a może
                                            zwyczajnie lekarstwa nie wziąłeś....? Wyjechałem, bo chciałem..., ale Polska w
                                            dalszym ciągu jest moja ojczyzną, do której czuję estymę...Nie ty kaleczący
                                            polska mowę trollu, będziesz standardy w tym kraju ustanawiał...Ten kraj znany
                                            był ze swej otwartości dla innych, dlaczego ma to ulec zmianie...?
                                            • rusek111 Re: ty jednak nie czeczen jestes a polski durak 26.03.10, 16:42
                                              > A coś merytorycznie to umiesz, czy tylko Breslau, komuchy, emigranci..., a może
                                              > zwyczajnie lekarstwa nie wziąłeś....?

merytorycznie do tematu watku to krotko i zwiezle ci powiem ze czeczenow znam
                                              bardzo dobrze, narod jest bardzo dobry.
                                              jesli mialby miec za sasiadow czeczena lub cygana to wole cygana.
                                              mozesz miec inne zdanie bo nie znasz 'ruskow', a jestes tepak polski
                                              przesiakniety propaganda wspolczesna i jako taki ograniczony typ nie potrafisz
                                              ogarnac zagrozenie ktore niosa te niby uchodzcy.

Wyjechałem, bo chciałem..., ale Polska w
                                              > dalszym ciągu jest moja ojczyzną, do której czuję estymę...

nawet tu smrodek od ciebie zalatuje.

Nie ty kaleczący
                                              > polska mowę trollu, będziesz standardy w tym kraju ustanawiał...

i nie ty kolchozniku bedzisz tu prorokowac co tu ma byc i jak.
                                              jesli masz kompleksy przed tubylcami to nie przenosc swe obsesje na innych.

Ten kraj znany
                                              > był ze swej otwartości dla innych, dlaczego ma to ulec zmianie...?

hehe, nie znasz ani historii ani wspolczesnej polski.
                                              wiesniak goralski czy jak?

• simera16 Re: ty jednak nie czeczen jestes a polski durak 26.03.10, 16:58
                                                rusek111 napisał:
                                                >
                                                > merytorycznie do tematu watku to krotko i zwiezle ci powiem ze czeczenow znam
                                                > bardzo dobrze, narod jest bardzo dobry.
                                                > jesli mialby miec za sasiadow czeczena lub cygana to wole cygana.
                                                > mozesz miec inne zdanie bo nie znasz 'ruskow', a jestes tepak polski
                                                > przesiakniety propaganda wspolczesna i jako taki ograniczony typ nie potrafisz
                                                > ogarnac zagrozenie ktore niosa te niby uchodzcy.
                                                >
                                                Jeśli czujesz się zagrożony, to po prostu poproś pielęgniarza by nie wypuszczał
                                                cie na przepustki...
                                                >
                                                > nawet tu smrodek od ciebie zalatuje.
                                                >
                                                Bo co, bo do polskości sie przyznaje..?

>
                                                > i nie ty kolchozniku bedzisz tu prorokowac co tu ma byc i jak.
                                                > jesli masz kompleksy przed tubylcami to nie przenosc swe obsesje na innych.
                                                Kołchoźniku..., od dawnej szczekaczki, czy pracownika kołchozu...? I gdzie ty te
                                                kompleksy dostrzegasz...w otwartości na innych?

>
                                                > hehe, nie znasz ani historii ani wspolczesnej polski.
                                                > wiesniak goralski czy jak?
                                                >
                                                >

Tak ty go znasz (kraj)...A gdyby nawet wieśniak i góralski, to co, bucu?
                                      • aramba Re: ty jednak nie czeczen jestes a polski durak 26.03.10, 15:42
                                        Chłopie, co ty tym łamanym polskim pierniczysz? Przestań już
                                        bełkotać bez sensu.
                        • 3miastoorg Re: ty jednak nie czeczen jestes a polski durak 26.03.10, 14:14
                          > Akurat ciebie ależałoby natychmiast deportować...

nie karm trolla.
                          • rusek111 cwany durak 26.03.10, 14:36
                            3miastoorg napisał:

> > Akurat ciebie ależałoby natychmiast deportować...
                            >
                            > nie karm trolla.

hehe.
                            jak tam sie zarabia na rusofobii w ocaleniach i innych organizacjach pod
                            przykrywka materacow ciajskich?
                            aha, rusofobku mam nadzieje ze zapuszkuja ci za szerzenie nienawisci i obraze
                            innych narodow, dupku.

--
                            'Putin nie zasługuje na szacunek, a na trybunał. Mam nadzieje że nadejdą czasy,
                            ze zacznie się go za wojnę w Czeczeni sądzić.' (c) 3miastoorg
                  • wari Re: to smutne 26.03.10, 12:57
                    jakwilk napisał:
                    > poniewaz mamy cos do zaoferowania Europie -

Bajdu, bajdu, bajdu. Chociaż żadna praca nie hańbi. W końcu ktos musi czyścić
                    kible i dupy podcierać.
                • dublin24 Re: to smutne 26.03.10, 12:40
                  "młodzi ludzie nie pamiętają jaki obraz mieli Polacy, wyjeżdżający przed 89
                  rokiem za granice, za chlebem. Praca była nielegalna, pobyt też, w razie wpadki
                  deportacja do kraju."

Nie dramatyzuj , dlaczego wyjechales z kraju ? za pieniedzmi !
                  Czeczeni tez z tego powodu emigruja , wojna skonczyla sie juz dawno.
                  Ci wszyscy forumowi obroncy czeczenow chyba nie zdaja sobie sprawy ze polska to
                  i tak dla nich tylko kraj tranzytowy. Przy pierwszej okazji dadza noge na zachod
                  bo tam zasilki sa wyzsze.
                  • simera16 Re: to smutne 26.03.10, 12:51
                    dublin24 napisał:

> "młodzi ludzie nie pamiętają jaki obraz mieli Polacy, wyjeżdżający przed 89
                    > rokiem za granice, za chlebem. Praca była nielegalna, pobyt też, w razie wpadki
                    > deportacja do kraju."
                    >
                    > Nie dramatyzuj , dlaczego wyjechales z kraju ? za pieniedzmi !
                    > Czeczeni tez z tego powodu emigruja , wojna skonczyla sie juz dawno.
                    > Ci wszyscy forumowi obroncy czeczenow chyba nie zdaja sobie sprawy ze
                    polska to
                    > i tak dla nich tylko kraj tranzytowy. Przy pierwszej okazji dadza noge na zacho
                    > d
                    > bo tam zasilki sa wyzsze.

Czym jest dla ciebie Polska to widać poprzez pisanie jej nazwy małą literą...A o
                    zasiłkach, to wiesz z autopsji czy od znajomych z kondominium...?
                  • 3miastoorg Re: to smutne 26.03.10, 12:54
                    > Nie dramatyzuj , dlaczego wyjechales z kraju ? za pieniedzmi !
                    > Czeczeni tez z tego powodu emigruja , wojna skonczyla sie juz dawno.
                    > Ci wszyscy forumowi obroncy czeczenow chyba nie zdaja sobie sprawy ze polska to
                    > i tak dla nich tylko kraj tranzytowy. Przy pierwszej okazji dadza noge na zacho
                    > d
                    > bo tam zasilki sa wyzsze.

ja z kraju nie wyjechałem, poradziłem sobie na miejscu. Wojna tam się nie
                    skończyła, a trwa. Jakbyś troszkę bardziej zainteresował się sytuacją w
                    Czeczenii wiedziałbyś czemu uciekają. Co do zarzutów, że Czeczenii przyjeżdżają
                    do nas tylko po zasiłki to odwracanie kota ogonem. Większość z nich nie ma
                    statusu uchodźcy, bo o takie coś bardzo jest trudno. Bez tego nie ma szans na
                    legalną pracę i układanie sobie życia - są zmuszeni siedzieć w swych obozach i
                    czekać. Urodziłeś się w kraju gdzie nie ma wojny od dawna, akurat trafiłeś na
                    moment otwarcia granic i wyjechałeś szukać chleba za granicą. Czeczenów oceniasz
                    po sobie. Korzystasz z możliwości pracy w innym kraju, z opieki socjalnej innego
                    społeczeństwa, jednocześnie odmawiasz tego osobom będącym w gorszej sytuacji niż
                    Ty. Jedynym argumentem jest "obcość kulturowa". To już kiedyś było.
              • rusek111 Re: to smutne 26.03.10, 13:30
                a ja sie z takich ja ty sikorka sie smieje zawsze.
                chcesz durniu pomoc to wyjdz na polska ulice i se bez trudu znajdziesz ludzi
                narodowosci polskiej ktorzy tej pomocy potrzebuja.
                ale takim frajerkam to za malo jest rozglosu i zadowolenia swej wydumanej
                tolerancyjnosci, potrzeba twa jest czeczenam czy innym haityjczykam pomagac jak
                ze to niby swiatowe sie liczy na wsi polskiej.
                buracy eyropejscy,hehe
                • hepowy Tu się nie ma z czego śmiać 26.03.10, 13:53
                  rusek111 napisał:

> a ja sie z takich ja ty sikorka sie smieje zawsze.
                  > chcesz durniu pomoc to wyjdz na polska ulice i se bez trudu znajdziesz ludzi
                  > narodowosci polskiej ktorzy tej pomocy potrzebuja.
                  > ale takim frajerkam to za malo jest rozglosu i zadowolenia swej wydumanej
                  > tolerancyjnosci, potrzeba twa jest czeczenam czy innym haityjczykam pomagac jak
                  > ze to niby swiatowe sie liczy na wsi polskiej.
                  > buracy eyropejscy,hehe

Tu się nie ma z czego śmiać, tu trzeba płakać, nad twoim wtórnym analfabetyzmem.
                  • rusek111 Re: Tu się nie ma z czego śmiać 26.03.10, 14:07
                    nie wtorny tylko perwotny,hehe

nigdy nie moglom wasze bzdury zrozumiec a ni wasze motywacji zakompleksione.

p.s. jesli cos ci uraga i dolega to se napisz nie krempuj sie krepaku polski,he
                    • aramba Re: Tu się nie ma z czego śmiać 26.03.10, 14:17
                      Tym bardziej powinieneś jak najszybciej wyjechać.
                    • hepowy Re: Tu się nie ma z czego śmiać 26.03.10, 14:21
                      rusek111 napisał:

> nie wtorny tylko perwotny,hehe
                      >
                      > nigdy nie moglom wasze bzdury zrozumiec a ni wasze motywacji zakompleksione.

To, że mało co jesteś w stanie zrozumieć, zdążyłem wywnioskować na podstawie
                      twoich komentarzy. Dobitnie o tym świadczy to, że nie potrafiłeś przyswoić sobie
                      zasad gramatyki języka, którym się posługujesz.
                      • rusek111 Re: Tu się nie ma z czego śmiać 26.03.10, 15:44
                        >Dobitnie o tym świadczy to, że nie potrafiłeś przyswoić sobi
                        > e
                        > zasad gramatyki języka, którym się posługujesz.

po co?
                        jest mi z tym dobrze, a tobie to przeszkadza?
                        zwracasz uwage na moj stosunek do gramatyki jezyka polskiego dlatego ze nie masz
                        nic do powiedzenia w temacie czy dlatego ze jestes perfekcjonista i wymagasz
                        tego samego nawet od ludzi ci calkiem obcych, a moze moje bledy przeszkadzaja ci
                        w rozumieniu tresci?
                        tu jest portal gazeta.pl i zurnalia czasem produkuje teksty z bledami
                        ortograficznymi i stylistycznymi, co wcale nie oznacza ze internauty maja na tym
                        sie wzorowac, ale nie mozno tez wymagac od userow wiecej niz od zawodowych pismakow.
                        mysle nie miales nic do powiedzenia w temacie i dlatego wybrales twoim zdaniem
                        najlatwiejszy sposob zeby dopiec adwersarzowi, ale to byl ewidentny blad gdyz
                        jak wskazuje moj nick jest wielce prawdopodobne ze nie jestem absolwentem szkoly
                        polskiej, a moj rodzaj zajec nie musi wymagac ode mnie doskonalej znajomosci
                        jezyka polskiego w mowie i pismie, nie jest wykluczone ze niechec do poprawnego
                        wyslawiania sie wynika z obrzydliwych pobudek swiadomego kaleczenia jezyka
                        polskiego jako odpowiedz na szerzaca sie rusofobie w kregach politycznych rp, i
                        t.d. i t.d.

• simera16 Re: Tu się nie ma z czego śmiać 26.03.10, 16:02
                          rusek111 napisal
                          >
                          > po co?
                          > jest mi z tym dobrze, a tobie to przeszkadza?
                          > zwracasz uwage na moj stosunek do gramatyki jezyka polskiego dlatego ze nie mas
                          > z
                          > nic do powiedzenia w temacie czy dlatego ze jestes perfekcjonista i wymagasz
                          > tego samego nawet od ludzi ci calkiem obcych, a moze moje bledy przeszkadzaja c
                          > i
                          > w rozumieniu tresci?
                          > tu jest portal gazeta.pl i zurnalia czasem produkuje teksty z bledami
                          > ortograficznymi i stylistycznymi, co wcale nie oznacza ze internauty maja na ty
                          > m
                          > sie wzorowac, ale nie mozno tez wymagac od userow wiecej niz od zawodowych pism
                          > akow.
                          > mysle nie miales nic do powiedzenia w temacie i dlatego wybrales twoim zdaniem
                          > najlatwiejszy sposob zeby dopiec adwersarzowi, ale to byl ewidentny blad gdyz
                          > jak wskazuje moj nick jest wielce prawdopodobne ze nie jestem absolwentem szkol
                          > y
                          > polskiej, a moj rodzaj zajec nie musi wymagac ode mnie doskonalej znajomosci
                          > jezyka polskiego w mowie i pismie, nie jest wykluczone ze niechec do poprawnego
                          > wyslawiania sie wynika z obrzydliwych pobudek swiadomego kaleczenia jezyka
                          > polskiego jako odpowiedz na szerzaca sie rusofobie w kregach politycznych rp, i
                          > t.d. i t.d.

>
                          A ty zaprzańcu co merytorycznie, prócz durnego bełkotu rzekłeś...?
                          • rusek111 Re: Tu się nie ma z czego śmiać 26.03.10, 16:45
                            spjordalaj kmiotku.

he...he...
                            • simera16 Re: Tu się nie ma z czego śmiać 26.03.10, 17:01
                              rusek111 napisał:

> spjordalaj kmiotku.
                              >
                              > he...he...

Argumentów, czy wiedzy nie stało...hehehehehe...malaga...
                              • rusek111 Re: Tu się nie ma z czego śmiać 26.03.10, 17:18
                                simera16 napisał:

> rusek111 napisał:
                                >
                                > > spjordalaj kmiotku.
                                > >
                                > > he...he...
                                >
                                > Argumentów, czy wiedzy nie stało...hehehehehe...malaga...

jakich chcesz argumentow polish jokes?
                                zes durak to se swe wypociny poczytaj,he
                                • simera16 Re: Tu się nie ma z czego śmiać 26.03.10, 17:27
                                  rusek111 napisał:

> simera16 napisał:
                                  >
                                  > > rusek111 napisał:
                                  > >
                                  > > > spjordalaj kmiotku.
                                  > > >
                                  > > > he...he...
                                  > >
                                  > > Argumentów, czy wiedzy nie stało...hehehehehe...malaga...
                                  >
                                  > jakich chcesz argumentow polish jokes?
                                  > zes durak to se swe wypociny poczytaj,he

Fakt...moje jeszcze można przeczytać, ba nawet zrozumieć...z twoimi trochę
                                  gorzej...i dlaczego zwracasz się do mnie w liczbie mnogiej *jokes*...psychotropy
                                  tak działają, że podwójnie widzisz...?
                                  • rusek111 Re: Tu się nie ma z czego śmiać 26.03.10, 17:49
                                    duraku was tut w polandii mnogo.

twe wybitnie durne "argumenty":
                                    'Jesteś pewien kmiotku...? W d.upie byłes i g.owno widziałeś jeśli tak piszesz
                                    ksenofobie... '
                                    'Jednak mam rację; W d.upie byłeś i g.owno widziałeś..., a już o pracy tam masz
                                    żadne pojecie...Chyba, że z uwagi na twe umiejętności jedynie kozy
                                    pasałeś...malaga... '
                                    'Co ty ciołku myślisz, że tylko ty oną zagranicę znasz...? Jak robisz za dwa
                                    euro, to i cukier na serce ci sypią..., ale nie ci którym tą prace zabrałeś na
                                    zasadzie taniej siły roboczej... '
                                    'To może lepsze byłoby rozwiązanie ostateczne...pierwotniaku...? '
                                    'ty zaprzańcu co merytorycznie, prócz durnego bełkotu rzekłeś...? '
                                    'Ty z łysymi "dresami" czujesz się bezpieczniej...Może dlatego, że z twojej
                                    ekipy...?'

a tera glupku, spjordalaj.

he...he...
                                    • simera16 Re: Tu się nie ma z czego śmiać 26.03.10, 18:01
                                      rusek111 napisał:

> duraku was tut w polandii mnogo.
                                      >
                                      > twe wybitnie durne "argumenty":
                                      > 'Jesteś pewien kmiotku...? W d.upie byłes i g.owno widziałeś jeśli tak piszesz
                                      > ksenofobie... '
                                      > 'Jednak mam rację; W d.upie byłeś i g.owno widziałeś..., a już o pracy tam masz
                                      > żadne pojecie...Chyba, że z uwagi na twe umiejętności jedynie kozy
                                      > pasałeś...malaga... '
                                      > 'Co ty ciołku myślisz, że tylko ty oną zagranicę znasz...? Jak robisz za dwa
                                      > euro, to i cukier na serce ci sypią..., ale nie ci którym tą prace zabrałeś na
                                      > zasadzie taniej siły roboczej... '
                                      > 'To może lepsze byłoby rozwiązanie ostateczne...pierwotniaku...? '
                                      > 'ty zaprzańcu co merytorycznie, prócz durnego bełkotu rzekłeś...? '
                                      > 'Ty z łysymi "dresami" czujesz się bezpieczniej...Może dlatego, że z twojej
                                      > ekipy...?'
                                      >
                                      > a tera glupku, spjordalaj.
                                      >
                                      > he...he...

No i co z tego wynika мудрый человек...hehehehe....
              • ilonka45 Re: to smutne 26.03.10, 16:29
                Do henryk-sikora: Zgadzam sie z panem w 100%, mieszkam w Londynie od
                30 lat i czesto spotykam Polakow z takim wlasnie roszczeniowym i
                rasistowskim podejsciem do innych nacji lub kolorowych, wydaje im
                sie, ze maja prawo do krytykowania i ponizania innych nacji,
                nieprawda tez jest, ze wiekszosc Polakow ciezko pracuje, PRACOWALA
                kiedys, teraz juz korzysta z roznego rodzaju zasilkow, ktore w
                wiekszosci im sie nie naleza (HB i odnajmowanie pokoji chociazby),
                nadal sa rozni kulturowo (slaba znajomosc angielskiego, polskie
                jedzenia, polska tv)i nadal nie maja szacunku dla kraju, ktory ich
                przygarnal na pare lat a czesto na cale zycie.
          • dublin24 Re: to smutne 26.03.10, 11:17
            "To może lepsze byłoby rozwiązanie ostateczne...pierwotniaku...?"

Swietny argument ! wszyscy mieszkancy Lomzy ktorzy nie chca mieszkac pomiedzy
            czeczenami to nazisci i przyszli mordercy , brawo !
        • aramba Re: to smutne 26.03.10, 11:01
          Patrz, znowu ten głupi polaczek nadciąga... Porobimy sobie z niego
          jaja? Mam nadzieję, że wkrótce wypieprzą całą tę polską hołotę z
          naszego pięknego kraju. Coś trzeba z tą dziczą zrobić. Dobrze, że
          niedługo są wybory. Ronnie chciałby znowu rwać kapuchę w
          parlamencie. Trzeba mu przypomnieć komu zawdzięcza to i owo...
          - Cześć Jasiu, znowu do roboty?
          - Tak, wiecie jak jest. Rodzinę trzeba utrzymać, a i matce parę
          groszy posłać...
          - Żeby wszyscy imigranci byli jak ty albo twoi rodacy..., byłoby
          super, raj na ziemi.
          - Dzięki, miło słyszeć. No muszę już lecieć.
          - Część, cześć miłego dnia.
          ...
          - Żeby po drodze ta wschodnia swołocz kopyta połamała.
          - Przydałoby się. Masz rację. Trzeba Ronniego przycisnąć. Już on
          zrobi z nimi porządek, pieprzona dzicz. a w ogóle to gdzie jest ta
          Polska?
          - Chyba gdzieś w Azji. Tylko jakim cudem do Unii należy...?
          • ambl Re: to smutne 26.03.10, 12:53
            aramba napisał:

> Patrz, znowu ten głupi polaczek nadciąga... Porobimy sobie z niego
            > jaja? <A skąd macie komputery POpegeerowskie odrzuty?Gmina dała?
      • enskw Re: to smutne 26.03.10, 12:49
        brawo, to jest odpowiedz godna swiadomego czlowieka. z naciskiem na slowo czlowiek.
      • josef_miejski [...] 26.03.10, 18:45
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • simera16 Re: to smutne 26.03.10, 19:50
          josef_miejski napisał
          >
          > Nigdy nie splacicie, bo jestescie swinie.
          > Polskie brudne swinie.

Nie wydaje ci się, że z tym obelgami przesadzasz...?
        • porasieobudzic Re: to smutne 31.03.10, 16:58
          <> Nigdy nie splacicie, bo jestescie swinie.
          > Polskie brudne swinie.

a ty co jestes ?
    • leniuch102 Hej, Gruzja to demokratyczny kraj, członek NATO 26.03.10, 10:39
      a Czeczenia to prowincja demokratycznej Federacji Rosyjskiej.
      Z szefem tej Federacji bardzo chce się spotykać nasz Premier, więc musi być w
      porządku inaczej by się nie spotykał, prawda?
      Jeżeli Putin jest w porządku, to uchodźcy z Czeczeni są jakimiś naciągaczami, nie?

Albo nasz Premier jest jakimś schizofrenikiem który:
      a.) utrzymuje ośrodki dla uchodźców przed siepaczami Putina
      i
      b.) poklepuje się z demokratą Putinem po plecach.
      • edwarddyp Gruzja cZlonek NATO :)) - od kiedy ? 26.03.10, 13:04
    • antykkk Re: Wyrzucają Czeczenów 26.03.10, 10:43
      Idz człowieku do lekarza albo natychmiast wyłącz radio.
      Tacy jak ty i ta twoja religia właśnie są winni tego że ten kraj jest taki jaki
      jest.
      • mar1114 Re: Wyrzucają Czeczenów 26.03.10, 10:49
        Szkoda tych rodzin.
        Dystkusja na forum żenująca.
        Posłowi PIS "pogratulować" głupoty. Wstyd mi za takich Polaków.
        Szkoda słów....
    • susilo_bambang Gruzini odpowiadają za Katyń 26.03.10, 10:45
      Nie wiem czemu taka sympatia do Gruzinów, skoro to oni właśnie zgotowali nam
      zbrodnię katyńską. Beria i Stalin byli Gruzinami. Nie mamy ich za co kochać...
      • aramba Re: Gruzini odpowiadają za Katyń 26.03.10, 10:50
        Właśnie, i Polaków od Dzierżyńskiego oraz Rokossowskiego także.
        • puchowy dla Gruzinów - Stalin to bohater 26.03.10, 13:24
          dla Gruzinów - Stalin to bohater narodowy

• aramba Re: dla Gruzinów - Stalin to bohater 26.03.10, 13:42
            No i...?
      • josef_miejski Re: Gruzini odpowiadają za Katyń 26.03.10, 18:46
        susilo_bambang napisał:

> Nie wiem czemu taka sympatia do Gruzinów, skoro to oni właśnie zgotowali nam
        > zbrodnię katyńską. Beria i Stalin byli Gruzinami. Nie mamy ich za co kochać...
        Dzierzynski byl polakiem. Za to go kochasz.
        • aramba Re: Gruzini odpowiadają za Katyń 27.03.10, 00:41
          josef wszyscy wiedza, że jesteś psychiczny. Nie popisuj się...
    • wolobuev Wyrzucają Czeczenów 26.03.10, 10:47
      Alez poziom!
      Karen Meirabyan, jak wynika z imienia, nie moze byc Gruzinem, tylko Ormianem.
      Czy dla autora kazdy kto z Tbilisi jest Gruzinem? Tak samo mozna napisac:
      Szamil Basajew, Rosjanin z Moskwy.
      • zdzisiek66 Gruziński uchodźca 26.03.10, 12:37
        A może to Gruzin z ormiańskim imieniem lub Gruzin ormiańskiego
        pochodzenia?
        Mnie bardziej interesuje, przed jakimi prześladowaniami politycznymi
        uciekał z Tblisi, skoro jest uchodźcem? W Tbilisi trwa wojna,
        czystki etniczne czy co?
        • weremo Re: Gruziński uchodźca 26.03.10, 13:27
          Byłem w Tbilisi 3 tygodnie temu. Cisza, spokój, żadnej wojny. Na
          ulicach amerykańskie reklamy. Ludzie normalnie pracują i żyją. Nie
          rozumiem jakim cudem ci u nas mają status uchodźcy .
    • radek80 Wyrzucają Czeczenów 26.03.10, 10:50
      Szkoda, że nikt nie wysłucha drugiej strony. Wydawać się może, że na tym
      polega dziennikarstwo, na przedstawianiu rzeczywistości a nie jej kreowaniu.
      Mieszkańcy czuli się zagrożeni, poprawność polityczna tłumi napięcia i
      prowadzi do ich eskalacji ale na pewno ich nie rozwiązuje.
      • aramba Re: Wyrzucają Czeczenów 26.03.10, 10:53
        Napisz nam - przez co się czuli zagrożeni?
        • dublin24 Re: Wyrzucają Czeczenów 26.03.10, 11:15
          "Napisz nam - przez co się czuli zagrożeni? "

Naucz sie czytac ze zrozumieniem
          • aramba Re: Wyrzucają Czeczenów 26.03.10, 11:20
            Dziękuję za zwrócenie uwagi? Pozwól, że ponowię pytanie ostatecznie
            nie do ciebie skierowane: czym poczuli się zagrożeni?
    • facetzokolic Wyrzucają Czeczenów 26.03.10, 10:51
      Do wszystkich którym przeszkadzają Ci ludzie . Przypomnijcie sobie
      jak w latach 80 Polacy też musieli opuszczać Polskę i tez mieszkać w
      takich omiejscach .
      Ja nie mówię żeby chronić przestepców , ale tam sa normalne rodzni
      które nie z własnej woli opuściły swój kraj , ale z przymusu.
      Ten Pan poseł to jakis chory z nienawiści nacjonalista który pewnie
      by zrobił kariere w takiej Al kaidzie ( tam też są zasilepieni
      nienawiścią ludzie )i trzeba ich ( posła) marginalizować i
      koniecznie odsunać od władzy.
      Tym uchodzcą trzeba pomagać , a nie utrudniac życie.
      Pozdobo mieszkamy w kraju katolickim , gdzie miłosc do bliźniego
      jest bardzo ważną doktryną w tej wierze , ale to tylko podobno.
      • zz26 Re: Wyrzucają Czeczenów 26.03.10, 17:51
        a nie mówię żeby chronić przestepców , ale tam sa normalne rodzni
        > które nie z własnej woli opuściły swój kraj , ale z przymusu.'

gdyby opuscili z pryzmusu to by ucekli do kraju sasiedniego a nie zapieprzali
        prsez 2 kiontynety aby dostac sie tam gdzie zasilki daja
        polacy nie uciekali do hiszpanii tylko z reguly do niemiec
        a czeczei majac do wyboru gruzje ukriane weybieraja jeszcze bardizej odlegla
        polske gdyby nie to ze ich zatrzymano to by "uciekli" do niemiec bo polacy malo daja
      • josef_miejski Re: Wyrzucają Czeczenów 26.03.10, 19:13
        facetzokolic napisał:

> Do wszystkich którym przeszkadzają Ci ludzie . Przypomnijcie sobie
        > jak w latach 80 Polacy też musieli opuszczać Polskę i tez mieszkać w
        > takich omiejscach .

60% tej emigracji to byli przestepdy: zlodzieje, mordercy, prostytutki, oszusci,...
        Mimo to cywyilizowany swiat dal im wszystkim sowite zasilki i dach nad glowa.
        Zapomniales, co ukradles?
        • simera16 Re: Wyrzucają Czeczenów 26.03.10, 19:53
          josef_miejski napisał:

>

>
          > 60% tej emigracji to byli przestepdy: zlodzieje, mordercy, prostytutki, oszusci
          > ,...
          > Mimo to cywyilizowany swiat dal im wszystkim sowite zasilki i dach nad glowa.
          > Zapomniales, co ukradles?

Jeśli masz jakieś natręctwa, to się lecz...Wypróżniaj się na dywan, a nie na
          forum...
    • bezreszty To nie jest problem Czeczenów... 26.03.10, 10:57
      ...to problem mieszkanców tego regionu. Łomża już przed wojną była
      stolicą antysemityzmu. To w jej rejonie leży Jedwabne, Wąsosz,
      Rajgród, Szczuczyn - wsławione rzeziami Żydów w 1941 roku. Jeszcze
      dzisiaj za powiedzenie, że Matka Boska była Żydówką można tutaj
      solidnie oberwać. Tutaj nikt nie chce uwierzyć historykom
      twierdzącym, że na wywózki na wschód trafiło procentowo więcej Żydów
      niż Polaków (bo oni byli stanowili dużą częścią elit - byli
      lekarzami, prawnikami, przedsiębiorcami). Ten rejon miał zawsze
      szczególne szczęście do kleru - poza kilkoma wyjątkami. To tutaj
      dobrze żyło się biskupowi Paetzowi - nikt na niego tutaj nie
      poskarżył się. Tutaj mógł i może nadal funkcjonować gospodarny, na
      swój sposób, ks. Czesław Oleksy. To tutaj rządzi biskup Stefanek,
      stąd wywodzi się Bender. Itd, itd...
      • dublin24 Re: To nie jest problem Czeczenów... 26.03.10, 11:20
        "to problem mieszkanców tego regionu. Łomża już przed wojną była
        > stolicą antysemityzmu."

Skoro mieszkancy palaja zadza mordu w stosunku do zydow to chyba powinni sie
        zbratac z muzulmanami z czeczenii ? ;)
        • aramba Re: To nie jest problem Czeczenów... 26.03.10, 11:30
          Skoro mieszkańcy pałąją żazą mordu w stosunku do Żydów, Czeczenów i
          w ogóle obcych, to powinniśmy im rozdać broń...
      • josef_miejski Re: To nie jest problem Czeczenów... 26.03.10, 19:15
        bezreszty napisał:

> ...to problem mieszkanców tego regionu. Łomża już przed wojną była
        > stolicą antysemityzmu. To w jej rejonie leży Jedwabne, Wąsosz,
        > Rajgród, Szczuczyn - wsławione rzeziami Żydów w 1941 roku. Jeszcze
        > dzisiaj za powiedzenie, że Matka Boska była Żydówką można tutaj
        > solidnie oberwać. Tutaj nikt nie chce uwierzyć historykom
        > twierdzącym, że na wywózki na wschód trafiło procentowo więcej Żydów
        > niż Polaków (bo oni byli stanowili dużą częścią elit - byli
        > lekarzami, prawnikami, przedsiębiorcami). Ten rejon miał zawsze
        > szczególne szczęście do kleru - poza kilkoma wyjątkami. To tutaj
        > dobrze żyło się biskupowi Paetzowi - nikt na niego tutaj nie
        > poskarżył się. Tutaj mógł i może nadal funkcjonować gospodarny, na
        > swój sposób, ks. Czesław Oleksy. To tutaj rządzi biskup Stefanek,
        > stąd wywodzi się Bender. Itd, itd...
        Taki kraj. Bandyci.
    • celanr4 "Multicultur"to zarzynanie społecznosci gospodarzy 26.03.10, 10:58
      Zobaczcie jak zdycha Europa Zachodnia!
      • dublin24 Re: "Multicultur"to zarzynanie społecznosci gospo 26.03.10, 11:23
        "Zobaczcie jak zdycha Europa Zachodnia"

Oni sa slepi na jakiekolwiek argumenty. Multiculturalism jest obowiazkowy dla
        kazdego swiatlego europejczyka czytajacego wyborcza , ci ktorzy mysla inaczej to
        nazisci i ciemnogrod spod znaku radia maryja , zrozumiano ?!
        • aramba Re: "Multicultur"to zarzynanie społecznosci gospo 26.03.10, 11:29
          Tobie się zapewne zdaje, że reprezentujesz tę samą kulturę co
          Irlandczycy, bo co nieziela latasz do kościoła. Żałosne.
        • b.ojciec Re: "Multicultur"to zarzynanie społecznosci gospo 26.03.10, 15:45
          Dopóki Polska była wielokulturowa - była potęgą.
      • josef_miejski Re: "Multicultur"to zarzynanie społecznosci gospo 26.03.10, 19:16
        celanr4 napisał:

> Zobaczcie jak zdycha Europa Zachodnia!
        Jak zdycha? Fundujac ci buraku miche? I to od 1000 lat.
    • krzysiekd47 Wyrzucają Czeczenów 26.03.10, 11:02
      PISOWSKIE MENDY NIC DODAC NIC UJAC TYLKO TAK DALEJ SZMATLAWCY
    • plastus82 Łomża miastem nietolerancji 2010! 26.03.10, 11:05
      Łomża miastem NIETOLERANCJI 2010, gratuluje wygraliście tegoroczny konkurs
      wyrzucając ofiary wojny i prześladowań religijnych oraz politycznych. Łomżanie
      dumny naród, nie ma to jak wywalić na bruk matkę z małym dzieckiem która
      musiała uciekać z własnego kraju.
      Od razu widać kto jest silniejszy, spasiony, tłusty poseł czy niedożywiona
      małoletnia ofiara konfliktów etnicznych.

• pendrek_wyrzutek Dlaczego wybrano właśnie Łomże? 26.03.10, 13:15
        plastus82 napisał:

> Łomża miastem NIETOLERANCJI 2010, gratuluje wygraliście
        > tegoroczny konkurs
        > wyrzucając ofiary wojny i prześladowań religijnych
        > oraz politycznych.

Nie rozumiem dlaczego wybrano Łomżę. Uchodźców z Czeczenii,
        Somalii, Darfuru itp powinno się osadzać w miejscowościach
        i dzielnicach gdzie mieszkaja ludzie światli i tolerancyjni

Są milliony prześladowanych co potrzebują lepszego życia,
        tolerancji i wsparcia. O finansowanie osadnictwa nie ma
        się co martwić, Saudyjczycy na to pieniędzy nie żałują!
      • josef_miejski Re: Łomża miastem nietolerancji 2010! 26.03.10, 19:17
        plastus82 napisał:

> Łomża miastem NIETOLERANCJI 2010, gratuluje wygraliście tegoroczny konkurs
        > wyrzucając ofiary wojny i prześladowań religijnych oraz politycznych. Łomżanie
        > dumny naród, nie ma to jak wywalić na bruk matkę z małym dzieckiem która
        > musiała uciekać z własnego kraju.
        > Od razu widać kto jest silniejszy, spasiony, tłusty poseł czy niedożywiona
        > małoletnia ofiara konfliktów etnicznych.

dokladnie o to chodzi!

• el_bigos Wyrzucają Czeczenów 26.03.10, 11:06
      zwykły skurwysyn i tyle, nie ma czego komentować
      • kazik.k Re: Wyrzucają Czeczenów 26.03.10, 17:01
        a gdzie to "radio czeczenia"?gdzie ta pomoc?gdzie to wspolczucie dla
        czezcenow?to katolicki pobozny jak sam papiez pan pisowski posel!to ci
        "specjalisci" od milosci blizniego takiej jak sam jp2 nakazylal!!!co za
        wyjatkowa swinia!!!oni wszyscy tacy!!no coz lomza to bardzo dobrze zznane mi
        miasto!miasto koltunstwa klamliwych biskupow i hipokryzji!pisal juz przed wojna
        o tym miescie boy-zelenski!smiechu i politowania warte!ale ze nikt temu
        "poslowi" nie plunal w morde i nie dal kopa w dupe????
    • november84 Czasem mi wstyd, że mam takich rodaków... 26.03.10, 11:08
      Wstyd, że są tak stereotypowi, łatwo popadają w demagogię, szybko podchwytują slogany. Czeczeni to muzułmanie. I co z tego? Co z tego, że potrafią się bić i wojować? Polacy nie potrafią? Oto jak część społeczeństwa odbija piętno na reszcie. Równie dobrze można by przyznać, że skoro nasi kibole są znani w Europie to znaczy, że wszyscy tacy jesteśmy. A potem sami się dziwimy, że na świecie mówią, że jesteśmy złodziejami i pijakami, że jak to można tak oceniać pochopnie. A jak, można jak widać "zagrożeni" Polacy to pokazali. Tak bardzo zagrożeni, że muszą się odegrać na bezbronnych kobietach na ulicy. Jest mi wstyd!!!
      • rojberek Re: Czasem mi wstyd, że mam takich rodaków... 26.03.10, 12:45
        Nie widzę problemu, żebyś zaproponował im mieszkanie u siebie.
        • josef_miejski Re: Czasem mi wstyd, że mam takich rodaków... 26.03.10, 19:19
          rojberek napisała:

> Nie widzę problemu, żebyś zaproponował im mieszkanie u siebie.

Ja widze problem. Dlaczego ty nie zaproponujesz? To jest patanie, które cie
          eliminuje z gry.
    • microb66 Wyrzucają Czeczenów ... i dobrze 26.03.10, 11:08
      Tak, nie chcę tu obcych i mam do tego prawo. Nazywajcie mnie więc swołoczą i
      ksenofobem. Wolno mi nim być.
      • aramba Re: Wyrzucają Czeczenów ... i dobrze 26.03.10, 11:22
        Oczywiście. Hitler do 1938 też tylko walczył z obcymi...
        • dublin24 Re: Wyrzucają Czeczenów ... i dobrze 26.03.10, 11:31
          Aramba wytropil kolejnego naziste na forum ! Nie chce mieszkac pomiedzy
          czeczenami? tylko patrzec jak zacznie ich zagazowywac !
          • aramba Re: Wyrzucają Czeczenów ... i dobrze 26.03.10, 11:35
            Nie podnicaj się tak. Mów za siebie. No, ale ty już wystarczająco
            dużo powiedziałeś.
      • b.ojciec Re: Wyrzucają Czeczenów ... i dobrze 26.03.10, 12:57
        A ty mikrob mieszkasz w Łomży? To nie wyjeżdżaj z niej, bo wszędzie indziej
        będziesz obcy. Obcych nie lubią.
      • herbapol2 Re: Wyrzucają Czeczenów ... i dobrze 26.03.10, 13:16
        Nie ,ty nie jesteś swołoczą i ksenofobem,ty jesteś pospolitym faszystą.
        • josef_miejski Re: Wyrzucają Czeczenów ... i dobrze 26.03.10, 19:20
          herbapol2 napisał:

> Nie ,ty nie jesteś swołoczą i ksenofobem,ty jesteś pospolitym faszystą.

Trafiony,zatopiony.
    • woland76 Re: Wyrzucają Czeczenów 26.03.10, 11:10
      Mieszkam w Łomży. Mam rocznego synka. Przez pewien czas moimi
      sąsiadami były dwie czeczeńskie rodziny. Robiły mniej hałasu i
      zamieszania niż studenci, którzy wprowadzili się po nich.
      Mam sąsiadów, z krwi i kości Polaków, którzy swoim prostactwem,
      chamstwem, brakiem ogłady i elementarnych zasad dobrego wychowania
      sprawiają otoczeniu dużo większe problemy niż ci straszni Czeczeni.
      Większe zagrożenie czuję ze strony młodych Polaków, którzy po kilku
      piwkach potrafią pobić człowieka na ulicy, czy ze strony nakręconych
      staruszków, którzy plują i ociekają złością na widok kogoś, kto im
      się nie podoba, niż ze strony tych czeczeńskich uchodźców, o których
      tak napastliwie wypowiada się jeden z największych łomżyńskich
      karierowiczów, pan K.
      Poza tym w Łomży i okolicach żyje ponad 100 tysięcy ludzi, a 700 osób
      można złapać na kilku mszach w katedrze i z premedytacja podsunąć im
      do podpisania jakąś petycję, bo "przecież wspólna sprawa" itp.

Wstyd mi, że moje miasto reprezentują ludzie zapatrzeni w czubek
      własnego nosa i pozbawieni jakichkolwiek objawów empatii. Po prostu
      wstyd.
      • edwarddyp Jestem z Tobą - Kraków 26.03.10, 11:59
        Po prostu zróbcie coś z tym. Zbierzcie podpisy pod kontrpetycją, przeproście
        tych ludzi za idiotów demagogów.

To jest strasznie smutne czytac o takich wydarzeniach.
        • rojberek Re: Jestem z Tobą - Kraków 26.03.10, 12:46
          Napisz petycję, że chcesz ich do Krakowa wszystkich!
          • polsz Re: Jestem z Tobą - Kraków 26.03.10, 15:12
            Tobie podobni już wygonili ich z Załęża
      • josef_miejski Re: Wyrzucają Czeczenów 26.03.10, 19:23
        woland76 napisała:

> Mieszkam w Łomży. Mam rocznego synka. Przez pewien czas moimi
        > sąsiadami były dwie czeczeńskie rodziny. Robiły mniej hałasu i
        > zamieszania niż studenci, którzy wprowadzili się po nich.
        > Mam sąsiadów, z krwi i kości Polaków, którzy swoim prostactwem,
        > chamstwem, brakiem ogłady i elementarnych zasad dobrego wychowania
        > sprawiają otoczeniu dużo większe problemy niż ci straszni Czeczeni.
        > Większe zagrożenie czuję ze strony młodych Polaków, którzy po kilku
        > piwkach potrafią pobić człowieka na ulicy, czy ze strony nakręconych
        > staruszków, którzy plują i ociekają złością na widok kogoś, kto im
        > się nie podoba, niż ze strony tych czeczeńskich uchodźców, o których
        > tak napastliwie wypowiada się jeden z największych łomżyńskich
        > karierowiczów, pan K.
        > Wstyd mi, że moje miasto reprezentują ludzie zapatrzeni w czubek
        > własnego nosa i pozbawieni jakichkolwiek objawów empatii. Po prostu
        > wstyd.
        Nie musisz sie wstydzic. Jestesmy po Twojej stronie.
    • maryjan_pazdzioch Wyrzucają Czeczenów 26.03.10, 11:11
      wystawa.czeczenia.com.pl
      www.aferyprawa.com/terror-czeczenia.html
    • lecho65 Wyrzucają Czeczenów 26.03.10, 11:11
      kiedyś forum gw należało do ludzi światłych i postępowych , teraz pisze tylko typowe polskie kołtuństwo
      • fletcher_live Re: Wyrzucają Czeczenów 26.03.10, 15:14
        kiedy tak było? hahaha, ale jaja, dawno się tak nie ubawiłem
      • josef_miejski Re: Wyrzucają Czeczenów 26.03.10, 19:24
        lecho65 napisał:

> kiedyś forum gw należało do ludzi światłych i postępowych , teraz pisze tylko
        > typowe polskie kołtuństwo

Nie, ja tu tez pisze.
    • stawo73 Brawo dla posła Kołakowskiego 26.03.10, 11:21
      Moje brawa dla posła Kołakowskiego. Rzadko dzisiaj się zdarza aby
      parlamentarzyści traktowali swoje funkcje poważnie, czyli
      reprezentowali interesy społeczności, która ich wybrała,a nie
      warszawskiego salonu. Takie działania wymagają odwagi, której
      większości politykom niestety brakuje. Jedno teraz jest pewne –
      poseł Kołakowski stanie się celem zmasowanego ataku ze strony
      salonowych mediów, które w niszczeniu osób posiadających inną niż
      jedynie słuszna wizja kraju, potrafią być bezwzględne.
      • b.ojciec Re: Brawo dla posła Kołakowskiego 26.03.10, 12:53
        Coś ci się porąbało. Posłowie mają reprezentować całe społeczeństwo, a
        nie lokalnych wyborców. Proponuję Łomżę oraz koniecznie twój dom ogrodzić "murem
        berlińskim" i wystawić warty żeby się "swołocz" nie dostała.
        • simera16 Re: Brawo dla posła Kołakowskiego 26.03.10, 13:03
          b.ojciec napisała:

> Coś ci się porąbało. Posłowie mają reprezentować całe społeczeństwo, a
          > nie lokalnych wyborców. Proponuję Łomżę oraz koniecznie twój dom ogrodzić "mure
          > m
          > berlińskim" i wystawić warty żeby się "swołocz" nie dostała.

...raczej by się zza tego muru, który sami zbudują się nie wydostała...
    • tegach Re: Wyrzucają Czeczenów 26.03.10, 11:23
      DEBILU!!! Po cholere maja z polakami wojowac? Rosjanie wybili 250 tys czecznow, ich zostalo 750 tys. to 25% ludnosci stracili. Dubrowka i Budinowsk byli aktem rozpaczy czeczenow, by zatrzymac ludobojstwo ktore ruscy do tej pory robia w czeczenii. Tak ze nie pierdol tu o tym ze sa grozni w polsce. DEBIL z ciebie i to na maksa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka