cillian1 Wyrzucają Czeczenów 26.03.10, 11:28 pisiaczek watykanistów nie wygania, znaczy chce ich sam utrzymywać? OK! Odpowiedz Link Zgłoś
ssnowak Wyrzucają Czeczenów 26.03.10, 11:29 Nie mamy i nie bedziemy mieli zadnego pozytku z masowego przyjmowania uchodzcow.Calego swiata dotknietego nieszczesciami i tak nie damy rady ugoscic. Mieszkam w Holandii i widze na codzien rezultaty masowego humanitarnego ich przyjmowania: getta analfabetow, brud i dziadowstwo, zderzenie szariatu i sredniowiecznej mentalnosci z wymogami nowoczesnego spoleczenstwa. Holendrzy zgrzytaja zebami na mysl o tym co politycy zrobili z holenderskimi miastami w ciagu ostatniego 20lecia masowej imigracji, nawet jesli nie maja odwagi tego powiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
aramba Re: Wyrzucają Czeczenów 26.03.10, 11:36 Ale widzisz jednak różnice między przyjęciem niewielkiej grupy uchodźców wojennych, a dawaniem socjalu każdemu, kto tylko o tym sobie zamarzy, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
scibor3 Re: Wyrzucają Czeczenów 26.03.10, 12:25 1. Wojny w Czeczenii już dawno nie ma, a jeżeli by nawet była to FR jest na tyle duża, że swobodnie mogą się tam przenieść, więc o uchodźcach wojennych mowy byc nie może. 2. Ta mała grupka ma to do siebie, że mnoży się jak króliki i za chwilę będzie to duża grupka 3. Czytałeś artykuł? Z czego się ci Czeczeni utrzymują jak nie z socjalu? Odpowiedz Link Zgłoś
aramba Re: Wyrzucają Czeczenów 26.03.10, 12:29 Mam nadzieję, że FR jest na tyle dużym i wspaniałym krajem, że również i dla ciebi by sie tam miejsce znalazło. Przecież od lat marzysz o tym... Odpowiedz Link Zgłoś
scibor3 Re: Wyrzucają Czeczenów 26.03.10, 12:54 Masz jakieś kompleksy na tle Rosji? Odpowiedz Link Zgłoś
aramba Re: Wyrzucają Czeczenów 26.03.10, 13:00 Ja nie, ale ty wyraźnie tak i to od lat. Odpowiedz Link Zgłoś
scibor3 Re: Wyrzucają Czeczenów 26.03.10, 13:11 Możesz mi to udowodnić? Na przykładach. Misiu, proszę cię. Nie ośmieszaj się. Pamiętaj, w twoim wypadku, mowa jest srebrem a milczenie złotem. Lepiej jest jak będziesz siedział cicho i może ktoś nie weźmie ciebie za idiotę niż jak otworzysz paszczę i rozwiejesz wszelkie wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
aramba Re: Wyrzucają Czeczenów 26.03.10, 13:16 Wystarczy przejrzeć twoje wiernopoddańcze posty. Ty, a może ty Ruski jesteś? No to bilet i do domu. Do "ojczyzny wszystkich Słowian". Odpowiedz Link Zgłoś
scibor3 Re: Wyrzucają Czeczenów 26.03.10, 13:41 No patrzcie, jak to się misio zbulwersował i wyszła ksenofobia na wierzch. ROTFL! Misiaczku, widziałem takich jak ty. Na jednym Jarocinie skóra z wymalowanym A w kółeczku na plecach a na następnych przewleczone w glanach białe sznurki i glaca ogolona na łyso. Za to tak samo bojowi, tylko w drugą stronę. Ot takie kundle latające za stadem i jako nuworysze bardziej świeci od papieża. Popatrz w lusterko ...to ty. Odpowiedz Link Zgłoś
aramba Re: Wyrzucają Czeczenów 26.03.10, 14:01 Kolego, każdy widzi co chce widzieć. Ja widzzę w tobie palniętego "słowianofila". Odpowiedz Link Zgłoś
josef_miejski Re: Wyrzucają Czeczenów 26.03.10, 19:28 ssnowak napisał: > Nie mamy i nie bedziemy mieli zadnego pozytku z masowego > przyjmowania uchodzcow.Calego swiata dotknietego nieszczesciami i > tak nie damy rady ugoscic. Mieszkam w Holandii i widze na codzien > rezultaty masowego humanitarnego ich przyjmowania: getta > analfabetow, brud i dziadowstwo, zderzenie szariatu i > sredniowiecznej mentalnosci z wymogami nowoczesnego spoleczenstwa. > Holendrzy zgrzytaja zebami na mysl o tym co politycy zrobili z > holenderskimi miastami w ciagu ostatniego 20lecia masowej imigracji, > nawet jesli nie maja odwagi tego powiedziec. Tak mysla tylko holenderscy rasisci, na szecescie tylko oni Odpowiedz Link Zgłoś
nuzwykrzyknikiem Wstyd 26.03.10, 11:31 Mam nadzieję jednak, że to nie "jedwabno", lecz wynik prowincjonalnej inercji społecznej, pozwalającej władzy na działania skandaliczne i rzucające cień na wszystkich mieszkanców. Gdyby sądzić Mysłowice ( przykład) po działaniach jej prezydenta, to wychodzi, że tam mieszkają same czubki. A przecież to nieprawda. Odpowiedz Link Zgłoś
rojberek Re: Łomża - wstyd mi za was. n.t. 26.03.10, 12:45 Jak ci tak wstyd, to weź ich do siebie ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
apache5 Nauki Kościoła w praktyce? 26.03.10, 11:46 Czy za komuny w zachodnich krajach ktoś tak postępował z polakami Panie POŚLE , gdzie te nauki i miłosierdzie w praktyce? Odpowiedz Link Zgłoś
mus-zek0 Wyrzucają Czeczenów 26.03.10, 11:48 Nic nowego,czegóż można oczekiwać od katolickich mieszkańców wschodniej Polski,z ich miłosierdziem.Duża wina jest też władz Polski,że pozwalają burakom,na decydowanie o losach uchodźców.Psuje to wizerunek Polski(jeżeli go jeszcze posiada)na arenie międzynarodowej,ciekawe jak na tak ewidentne łamanie prawa,zareaguje Unia Europejska. Odpowiedz Link Zgłoś
weremo Re: Wyrzucają Czeczenów 26.03.10, 13:23 Mam dla ciebie propozycję . Znajdź pusty lokal na twojej ulicy w "w twojej zachodniej tolerancyjnej Polsce" umieśc tam tych Czeczenów i zobaczymy na jak długo wystarczy ci tej tolerancji. Łatwo wycierac się cudzą cierpliwością , spróbuj użyc swojej. Często bywam w krajach byłego ZSRR i wszędzie Czeczeńców boją się jak ognia. Oni nie potrafią pracowac i nie mają zamiaru się asymilowac. Narkobiznes, bandytka,sutenerstwo i wojna z niewiernymi. To ich priorytety, wcale się nie dziwię że tym z Łomży nerwy puściły. Odpowiedz Link Zgłoś
mus-zek0 Re: Wyrzucają Czeczenów 27.03.10, 07:53 Jeżeli się zdecydowało na przyjmowanie uchodźców,to trzeba ich traktować po ludzku. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-ru Wyrzucają Czeczenów 26.03.10, 11:50 Na pewno jest dumny z siebie, tylko dlaczego oburza się jak tak samo traktują polaków za granicą.Zapomniał matoł jak Polacy dzięki takim ośrodkom na zachodzie w latach komunizmu znajdowali wsparcie,ale cóż PiS to przecież cały czas PZPR tylko w dzisiejszych czasach. Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: Wyrzucają Czeczenów 26.03.10, 13:10 jan-ru napisał: > Zapomniał matoł jak Polacy dzięki takim ośrodkom na > zachodzie w latach komunizmu znajdowali wsparcie,ale cóż PiS to przecież cały > czas PZPR tylko w dzisiejszych czasach.<Właśnie,na Zachodzie!Bo na Wschodzie polscy uchodżcy za komuny dostali by najwyżej w czapę!I dlatego nie mamy obowiązku okazywać im żadnej wdzięczności bo nic dla nas dobrego nie zrobili,wręcz przeciwnie Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek66 oszołom = ignorant 26.03.10, 12:03 Z jednej str Czeczenom współczuja a le z drugiej już pokazali co potrafią a potrafią niestety tylko się bić wojować i zaboijać cywili jak w szkole w Budionnowsku czy w teatrze na Dubrowce. Czasem nawet dzwon usłyszy, ale w którym kościele, to już mu zupełnie wszystko jedno :) A może to ja się mylę? Może podasz jakieś konkrety dotyczące opanowania przez czeczeńskich terrorystów szkoły w Buddionowsku ? A co do Dubrowki, to nie zapominając o moralnej odpowiedzialności czeczeńskich terrorystów za całą tragedię, ilu to niby cywili zabili bezpośrednio? Myślałem, że wszyscy zabici tam cywile zostali zagazowani przez Rosjan? Odpowiedz Link Zgłoś
piotrullo Dlatego Was Łomżanie traktują jak śmieci w Anglii, 26.03.10, 12:11 bo niczym nie różnicie się od Czeczenów w UK Odpowiedz Link Zgłoś
dori_sue Łomża to stan świadomości 26.03.10, 12:26 Mieszkałam w tym mieście przez wiekszość mojego życia i oddycham z ulgą, że stamtąd wyjechałam. Zresztą zrobiło to wielu ludzi. młodych i wykształconych tam nie ma! Łomza to miasto ludzi, którzy od wieków byli ponizani przez tych co stoją wyżej od nich. Ludzie nie widza tam nic złego w biciu dzieci, zwierząt, nienawidzą intelektualistów, kosmopolitów, emigrantów, ateistów i wszytskiego co jest inne od ich prostej lini rozumowania. Przeciętny łomzyniak nie definiuję siebie inaczej niz poprzez swoją płec, narodowość, rasę i religię. W prostych głowych indywidualność jest nie do przyjecia. Biskup Stefanek oficjanie nie przyjął żadnego stanowiska ma swojego psa w postaci posła Kołakowskiego, który przepędzi innowierców z katolickiej ziemi, a on pozostaje czysty i niewinny jak małe, poslkie dziecko. "Wolałabym, żeby ich tu nie było." to jest typowa odpowiedź łomzynianki na kwestie Czecznów. Woalałaby...nie wie dlaczego, ot po prostu, nie chce bo to inne, czytaj gorsze. Druga perełka intelektualna stwierdziła "że nasze dzieic nie mają co jeść a ich będą jadły"...bedą jadły, bo kazde dziecko nie powinno być gorsze i nie ma dzieci "ich" i "naszych" wszyscy dorośli są odpowiedziani za każde dziecko na tej planecie. Ze już nie wspomne, że budzet naszego kraju jestw stanie przeznaczyć piniądze na jedzenie dla wsyztskich dzieci. inna sprawą jest to, ze chodza głodne, bo to winna patologii rodzin i całego społeczeństwa, która modli się o chleb powszedni zamiast nakarmić swoim własnym, tym, którzy go naprawdę docenią. Odpowiedz Link Zgłoś
wiedzmin80 Re: Łomża to stan świadomości 26.03.10, 13:04 Po pierwsze nie uogólniaj. Ja mieszkam w Łomży od urodzenia (z kilkuletnia przerwą na studia i pobyt za granicą) i nie czuje się ani poniżany przez nikogo, nie bije zwierząt, dzieci. Sam uważam się za intelektualistę. Lubię poznawać inne kultury i ludzi. Więc jak widać młodzi i wykształceni tam są :)Podobne poglądy mają też moi znajomi - też łomżyniacy. Inną sprawą jest to, że są też tacy, o których napisałaś. Oczywiście co niedziela meldują się w kościele w pierwszych ławkach, a ich wiedza ogranicza się do tego, co im powie Stefanek i jego przydupasy. Niestety także władze miejskie są na garnuszku bp, więc bez jego wiedzy nic się tutaj nie dzieje. Dlatego tez takie miasta jak Łomża potrzebują właśnie młodych i wykształconych, choćby dlatego, żeby coś zmienić. Oby w najbliższych wyborach samorządowych jak najmniej wybrano durniów typu poseł Kołakowski. Odpowiedz Link Zgłoś
josef_miejski Re: Łomża to stan świadomości 26.03.10, 19:37 wiedzmin80 napisał: > Po pierwsze nie uogólniaj. Ja mieszkam w Łomży od urodzenia (z kilkuletnia > przerwą na studia i pobyt za granicą) i nie czuje się ani poniżany przez nikogo > , > nie bije zwierząt, dzieci. Sam uważam się za intelektualistę. Lubię poznawać > inne kultury i ludzi. Więc jak widać młodzi i wykształceni tam są :)Podobne > poglądy mają też moi znajomi - też łomżyniacy. > Inną sprawą jest to, że są też tacy, o których napisałaś. Oczywiście co > niedziela meldują się w kościele w pierwszych ławkach, a ich wiedza ogranicza > się do tego, co im powie Stefanek i jego przydupasy. Niestety także władze > miejskie są na garnuszku bp, więc bez jego wiedzy nic się tutaj nie dzieje. > Dlatego tez takie miasta jak Łomża potrzebują właśnie młodych i wykształconych, > choćby dlatego, żeby coś zmienić. Oby w najbliższych wyborach samorządowych jak > najmniej wybrano durniów typu poseł Kołakowski. I tu macie glos ludu! Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: Łomża to stan świadomości 26.03.10, 13:17 Zresztą zrobiło to wielu ludzi. młodych > i wykształconych tam nie ma<Juz od co najmniej 2-3 lat wiadomo że jak młody i wykształcony to musi być z dużego miast inaczej to obciach. p.s.a nie lepszy byłby tytuł>Przenoszą Czeczenów?<.No ale >Wyrzucają< to tak bardziej PO gaz-wyborczemu Odpowiedz Link Zgłoś
atdaban Wyrzucają Czeczenów 26.03.10, 12:28 Jak Kali ukraść krowę (czyt. gdy my - Polacy emigrujemy za kasą) to dobrze, ale jak Kali sam mieć komuś pomóc - to PiSs OFF!!! Konsekwencje: plakaty - 'polska dla polaków' - na murach w Wielkiej Brytani. Czy zna ktoś lepszy przykład totalnego debilizmu?! Odpowiedz Link Zgłoś
bobbie2 Wyrzucają Czeczenów 26.03.10, 12:29 To jest polityka katolandu, tak postepuje sie z obcymi, trzeba o tym pamietac, jezeli gdziesz na swiecie jakis Polak dostanie w czape.Uwazac na tych z PiS-u. Odpowiedz Link Zgłoś
herbapol Wyrzucają Czeczenów 26.03.10, 12:30 Nie jesteście warci tego,żeby was kopnąć w d...Macie pamięć wypraną po ostatnim pijaństwie.Muszę wam przypominać ile setek tysięcy Polaków w latach 1980-81 przyjęła Republika Federalna,Austria,Francja,Włochy i inne kraje?To były prawdziwe setki tysięcy uchodźców z Polski !!Nie jakieś tam kilkadziesiąt osób z Czeczenii. Ci wszyscy,którzy reprezentują tak skrajnie negatywny stosunek do tych uchodźców,to zwykli katofaszyści,dla określenia których nie znam dość obelżywych słów. Odpowiedz Link Zgłoś
josef_miejski Re: Wyrzucają Czeczenów 26.03.10, 19:40 herbapol napisał: > Nie jesteście warci tego,żeby was kopnąć w d...Macie pamięć wypraną po > ostatnim pijaństwie.Muszę wam przypominać ile setek tysięcy Polaków w latach > 1980-81 przyjęła Republika Federalna,Austria,Francja,Włochy i inne kraje?To > były prawdziwe setki tysięcy uchodźców z Polski !!Nie jakieś tam kilkadziesiąt > osób z Czeczenii. > Ci wszyscy,którzy reprezentują tak skrajnie negatywny stosunek do tych > uchodźców,to zwykli katofaszyści,dla określenia których nie znam dość > obelżywych słów. Naleze do tych 3 milionów, których Zachód w latach 70-90 laskawie przyjal. Nikt z nas nie byl tu zle traktowany. Odpowiedz Link Zgłoś
thobold Re: Wyrzucają Czeczenów 26.03.10, 12:31 Polska to dziki kraj. Gdzie ja żyję? Kogo jeszcze wyrzucicie, bo wam się nie podobają? Żydów? Łemków? Kaszubów? Karaimów? Romów? Odpowiedz Link Zgłoś
josef_miejski Re: Wyrzucają Czeczenów 26.03.10, 19:42 thobold napisał: > Polska to dziki kraj. Gdzie ja żyję? Kogo jeszcze wyrzucicie, bo wam się nie > podobają? Żydów? Łemków? Kaszubów? Karaimów? Romów? Prosze zatrzymajcie te symboliczna garsteke Czeczenców. Nawet, gdy sa troche niewygodni, na poczatek. Ale to tylko pare tysiecy biednych ludzi. Milosierdzia. Odpowiedz Link Zgłoś
lika78 Wyrzucają Czeczenów 26.03.10, 12:32 takie szlachetne nazwisko,a taka podłość i małość i ksenofobia. Wstyd mi za takiego posła, wstyd mi za tych łomżan... Oby sami nie zaznali takich doświadczeń, jak ci uchodźcy. Odpowiedz Link Zgłoś
rojberek Jak wypieprzali ich ze Śląska to było wielkie halo 26.03.10, 12:44 Teraz wywalają ich właśni współbratymcy krwi polsko-rosyjskiej i co? Próbowaliście tych obcych kulturowo dla Ślązaków nam wcisnąć i byliśmy ci "be", że ich nie chcemy u siebie, a co powiecie teraz? Poza tym niech te mądrale z Wawy wezmą ich do siebie - w końcu to najbogatsze miasto, niech pokaże, że przyjmie wszystkich zza Buga - przecież to wasi mentalni bracia! Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Jak wypieprzali ich ze Śląska to było wielkie 26.03.10, 12:48 rojberek napisała: > Teraz wywalają ich właśni współbratymcy krwi polsko-rosyjskiej i co? > Próbowaliście tych obcych kulturowo dla Ślązaków nam wcisnąć i byliśmy ci > "be", że ich nie chcemy u siebie, a co powiecie teraz? > Poza tym niech te mądrale z Wawy wezmą ich do siebie - w końcu to najbogatsze > miasto, niech pokaże, że przyjmie wszystkich zza Buga - przecież to wasi > mentalni bracia! Mentalnie to ty ksenofobiczny dureń jesteś... Odpowiedz Link Zgłoś
puchowy rojberek - ignorancie 26.03.10, 13:29 Polacy i Rosjanie to Słowianie natomiast czeczeńcy to naród kaukaski rojberek - ignorancie, poczytaj a potem pisz Odpowiedz Link Zgłoś
josef_miejski Re: rojberek - ignorancie 26.03.10, 19:51 puchowy napisał: > Polacy i Rosjanie to Słowianie > natomiast czeczeńcy to naród kaukaski > > rojberek - ignorancie, poczytaj a potem pisz Te brudne slowianskie swinie byly milionami na Zachodzie tolerowane, mimo, ze przynosily wylacznie straty. Teraz katoland pokazuje, jak moze sie zrewanzowac w misji "pomocy blizniemu" do tego buraki durne jestescie po prostu za glupi Odpowiedz Link Zgłoś
nieprzekupny Re: rojberek - ignorancie 27.03.10, 16:06 na śmierdzącym slasku ci czeczeni przynajmniej jesli chodzi o twarze nie wyrozniali sie z tłumu. Odpowiedz Link Zgłoś
tytanya Re: Wyrzucają uchodźców:( 26.03.10, 12:45 "Pogratulować" posłowi i Łomży:( Odpowiedz Link Zgłoś
anna451 Wyrzucają Czeczenów 26.03.10, 12:47 ciekawa jestem co połowa ludzi z Łomży robi w Stanach też ich powinni usunąć bo są nielegalnie Odpowiedz Link Zgłoś
kontemplator07 Wyrzucają Czeczenów 26.03.10, 12:51 Kto to jest ten ks.janusz z jedwabnymi rękawiczkami? Rzadki gnojek. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Wyrzucają Czeczenów 26.03.10, 12:56 kontemplator07 napisał: > Kto to jest ten ks.janusz z jedwabnymi rękawiczkami? Rzadki gnojek. Brat dublin24... Odpowiedz Link Zgłoś
quosdes Wyrzucają Czeczenów 26.03.10, 12:52 Kołakowski to palant i mentalne ścierwo jak wiekszosc osobnikow z PiSsu Chetnie bym sie spotkał z nim by osobiscie napluc mu w tarz. Szerzenie takiej nietolerancji to skandal. wiadomo ze nudzące sie otepiałe nacjonalistyczne chłopki z małego miasta zaraz to podchwyca. to dziłanie na miarę Hitlera. Mam nadzieje ze Kołakowski straci rodzine i srodki do zycia i zobaczymy wtedy jak społeczenstwo skopie go jego własna filozofią Odpowiedz Link Zgłoś
karmelka.4 Wyrzucają Czeczenów 26.03.10, 12:52 Ile tu katlickiej miłości do bliźniego. Normalnie w sam raz przed Wielkim Tygodniem. Boże co za katolicki debilizm. Ludz na pastwę lusu wyrzucić, dzieci gwałcić...Prawdziwa religia. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_gienia Re: Wyrzucają Czeczenów 26.03.10, 12:58 oto katolandia właśnie. a pis powinien się JAK NAJSZYBCIEJ samoozwiązać po tych skandalach... Odpowiedz Link Zgłoś
edwarddyp odczep się od katolików 26.03.10, 12:59 Masz durnych ksenofobów i nacjonalistów tutaj, nie czytałem na ani jednym z postów żeby ktoś tych ludzi wyrzucał "w imię Boże" Sam jestem katolikiem i to wiara pozwala mi zobaczyć krzywdę tych Czeczenów. Odpowiedz Link Zgłoś
karmelka.4 Re: odczep się od katolików 26.03.10, 13:52 Może Ty po prostu jesteś naprawdę wierzący. Ale inni modlą się przed firgurą ale diabła mają za skórą. Stare polskie przysłowie a jakże prawdziwe. A tak na marginesie to szkoda, że nie zauważyłeś podtekstów religijnych w większości wpisów. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
grenzoid Żenujące polactwo 26.03.10, 12:54 To tak jak z tymi meczetami, jak z autem Larrego sprzed lat, jak z pobiciem czarnoskórej studentki. Polska jest jednym z najbardziej jednorodnych etnicznie państw na świecie i to się nie zmieni. Nie jesteśmy państwem do którego będzie opłacało się przyjeżdżać ze względów finansowych. Ale nie! Muszą się znaleźć takie sk.rwysyny, co nawet tą malutką gromadkę ludzi z innych krajów muszą poniżyć. Żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Typowe dla POPiSowych kłamców 26.03.10, 13:01 Tacy przyjaciele Czeczenii i Gruzji. Kaczor aeroplanem rządowym "Ruskich" z Gruzji wyganiał. Ale, kiedy trzeba zwykłym ludziom pomóc, to PiSdzielce wrzeszczą "taliby won". Głosujcie na POPiS. Gratulacje dla idiotów, którzy dają się mamić Kaczorom Donaldom. Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciunio Wyrzucają Czeczenów 26.03.10, 13:01 Ciekawe jak by się czuł kaczy poseł,gdyby dotarła do niego wiadomość, że to samo robią z polakami w innych krajach? Oto prawdziwe oblicze "Prawa" i "Sprawiedliwości". Odpowiedz Link Zgłoś
zbyh28 a szef Kołakowskiego nazywa ronda w Warszawie 26.03.10, 13:03 imieniem Dudajewa - na znak solidarności....A te niziny społeczne i umysłowe które prześladują tych biednych ludzi to pewnie biadolą często przy wódce jak to w czasie Wojny wszyscy się od nas odwrócili i nikt nam nie chciał pomóc. zakompleksione ciołki... Odpowiedz Link Zgłoś