alakyr Jaki kraj takie media 23.04.10, 19:27 Bogoojczyźniana histeria bez umiaru. Wyciskarki łez. Odpowiedz Link Zgłoś
sandra0305 TV - spirala smutku i cierpienia 23.04.10, 19:28 Dziękuję serdecznie za wywiad z profesorem. Żałobę noszę też głęboko w sercu, ale nie mogę zrozumieć postępowania mediów i wielu ludzi biorących udział w tych wydarzeniach. Zgrozą straszną były dla mnie wypowiedzi ojca Rydzyka, a także wypowiedzi m.in. przedstawicieli PZL-Świdnik przy grobie naszego Prezydenta. Generalnie boli mnie wykorzystywanie tragedii do podjudzania ludzi. Wywiad ten pomógł mi zrozumieć, że nie jestem sama ze swoimi przemyśleniami. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
med555 Emocjonalne problemy profesora 23.04.10, 19:30 Myślę, że profesor przesadził. Zarzut o łzy niektórych dziennikarzy, którzy pokazali w ten sposób swoją ludzką twarz jest nie na miejscu. Nie były to przecież jakieś sentymentalne lamenty ale prawdziwy ból zranionych dusz jak w przypadku M.Olejnik do której nabrałem dużego szacunku od tego czasu. Mało tego - było to piękne. Podejrzewam profesora raczej o jakieś emocjonalne problemy, kogoś kto nie potrafi się znaleźć wobec szczerze a jednak powściągliwie okazywanych emocji niż, żeby dawał on właściwą ocenę tych ludzi. Natomiast gdzieś tak od 4 dnia zaczęło tego wszystkiego być już za dużo i trzeba się było rzeczywiście nieco zdystansować od tych ocierających się o psychiatrię żałobno-kościelno-narodowych klimatów. Odpowiedz Link Zgłoś
wlekawa TV - spirala smutku i cierpienia 23.04.10, 19:31 Szczyt szczytów osiągnął I program TVP. W czasie głównej uroczystości kamera pokazała zbliżenie z Maciarewiczem przyjmującym komunię. Stare wraca. Odpowiedz Link Zgłoś