swojak11 24.04.10, 08:12 Przeszczep na prezydenta Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ekopass SLD: Teraz Napieralski 24.04.10, 08:12 powinieneś się wstydzić grzesiu że łżesz jak ....co innego mówiłeś w pewnej gazecie przed wyborami na szefa sld a potem zachowałeś się jak szmata...po prostu szmata ...i teraz kiedy w wyborach dostaniesz głosów poniżej 10 % poczujesz się jak szmata bo jak coś się mówi to trzeba tego dotrzymywać a tylko szmata co innego mówi a co innego robi Odpowiedz Link Zgłoś
cirano Re: SLD: Teraz Napieralski 24.04.10, 08:42 Zgadza się na 100%. Ten fałszywy, dwulicowiec Grzesiu N. mógł za komuny karierę wywinąć, dziś tacy wyszli z mody Odpowiedz Link Zgłoś
33qq Re: SLD: Teraz Napieralski 24.04.10, 08:59 Atam, gdyby się zapisał do PO, toby robił karierę. Zresztą szef partii to całkiem eksponowane stanowisko :) Odpowiedz Link Zgłoś
st1111 Panie Grzegorzu 24.04.10, 08:44 Masz mój głos tylko młodzi mogą coś zmienić. Tylko prośba od starego komucha-nie układaj się pan z kościołem jak widać wysłuchanie tysięcy mszy branie udziału w setkach pielgrzymek nie chroni przed nieszczęściem a zaszkodzić w oczach własnych wyborców może. Odpowiedz Link Zgłoś
wisnia II tura, na kogo zagłosujecie wyborcy SLD? 24.04.10, 09:01 czy oddacie głos na komorowskiego - mordercę waszego kandydata ś.p. Szmajdzińskiego Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 Arłukowicz i Kalisz mieliby szanse... 24.04.10, 09:06 ...ale gdzie tam tow.NAPIERALSKI Odpowiedz Link Zgłoś
maury1maury kandydat? 24.04.10, 09:08 pomijając całą sztuczność naszych partii a pozostałości po SLD w szczególności to jednak Napieralski jest zdecydowanie zbyt sztucznym kandydatem i nie na młody wiek zrzuciłbym taki jego odbiór przez ludzi. Zważywszy na głównie ideologiczną rolę prezydenta i to w kraju, w którym, pomimo "sukcesu demokracji" związanej z tragedią w Smoleńsku, w dalszym ciągu brak kultury jako takiej wymagać trzeba aby kandydat na urząd prezydenta był osobą - takie to wyświechtane - charyzmatyczną, z której bije autentyczność wypowiedzi i unikalność przemyśleń a tego Pan Napieralski nie ma i nie sądzę aby taka zdolność miała na niego spłynąć z niebios. Z drugiej strony potencjalni kandydaci w osobach np Kalisza są do posłuchania ale jednak w roli posłów a nie prezydenta więc rozumiem trud wyboru - propozycja z Olechowskim była by takim dobrze widzianym przez publiczność rozwiązaniem (nawet jeżeli bliżej jemu do środka ale czy nasza lewica jest taka lewa?!) ale to już historia więc należy mieć nadzieję na uzyskanie dobrego wyniku w wyborach innych kandydatów niż Komorowski,Kaczyński choć to bardziej życzeniowe niż realne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
trebu SLD: Teraz Napieralski 24.04.10, 09:21 No i na Arłukowicza bym zagłosował, ale nie przekona mnie on do oddania głosu na Napieralskiego. Ten człowiek nie zasługuje na sprawowanie jakiejkolwiek poważnej funkcji politycznej. Nie zasługuje nawet na 5 % oddanych głosów. SLD popełnił błąd i stracił przez to naprawdę wielu swoich wyborców. Tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
b_e_l_f_e_r SLD: Teraz Napieralski 24.04.10, 09:30 Jeżeli ktoś posądza Napieralskiego o zrobienie kariery w PRL-u, to moze tylko oznaczać, że albo jest jakimś oszołomem, nie mającym żadnych merytorycznych argumentów albo matematyka (i logiczne myślenie)jest mu obce). Rozumiem, że wielu prawicowych polityków z PIS i PO w wieku pana Napieralskiego prowadzili działalność polityczną (oczywiście w "podziemiu") a Napieralski jako nastolatek robił karierę polityczną jeszcze przed maturą. Czy w Polsce nie można miec poglądów lewicowych nie będąc zaraz kojarzonych z "komuną"? (pytanie retoryczne) Odpowiedz Link Zgłoś
mateusztt rozpacz na twarzy Napieralskiego 24.04.10, 09:34 ale nawet on byłby lepszym prezydentem niż Kartofel Odpowiedz Link Zgłoś
w.i.l Napieralski: PO PiS to historia. Stawian na nowe 24.04.10, 09:56 pokolenie. Zdziadziali Komorowski i Kaczyński niczego nie dokonają poza wikłaniem się w pozaprzeszłe spory. Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: Napieralski: PO PiS to historia. Stawian na n 24.04.10, 11:53 Jak na razie to wszyscy do tej pory płacimy za niekompetencję, głupotę i szwindle rządów Jarosława K. A Napieralski jeszcze włazi mu do d**y... Odpowiedz Link Zgłoś
blood_free SLD: Teraz Napieralski 24.04.10, 10:14 Z całym przekonaniem zagłosuję na Grzegorza Napieralskiego. Wiecie dlaczego? Bo jest młodszy od hrabiego i kartofla, i będzie przeciwwagą w napieprzance 2 prawicowych kandydatów K. i K. a ja po ludzku mam dosyć narodowych tragedii, smoleńsków, katyniów i ciągłego uprawiania historii w polityce. Interesuje mnie debata o przyszłości kraju w którym zamieszkuję a nie o tym co było 70 lat temu, mam to po prostu w d...e dlatego panie Grzegorzu przyjmiej ode mnie słowa otuchy i wsparcia. Prawicowe pieski niech ujadają przy forach wyrzygując swoje frustracje, a Pan powinien natychmiast ruszyć w Polskę do ludzi żywych, a nie tych co leżą po cmentarzach. Odpowiedz Link Zgłoś
tak_bywa Re: SLD: Teraz Napieralski 24.04.10, 10:57 blood free a czy miałeś okazję - z uwagą, nie gapiąc się w komputer - posłuchać swojego idola ? Naumiał się kilku haseł i tłucze nimi, czasem zmieniając kolejność. Zero sensu, zero logiki i tylko .... "robiom", "mówiom" - nawet polskiego nie był w stanie się nauczyć. Wstyd, młody, ponoć wykształcony człowiek a jakie obce języki zna ? Nawet jeśli się chwali znajomością angielskiego (zaznaczam; jeśli), to będzie następny kompromitujący nas prezydent. A podpieranie się dziećmi uważam za skandal. Jedyny kandydat lewicowy, na którego bym zagłosowała, to p.Cimoszewicz a tak nie mam na kogo. Mam przeczucie, że tak myśli bardzo wielu obywateli. P.Napieralski będzie miał okazję powiedzieć wiekopomne zdanie; sztandar SLD wynieść. :( Odpowiedz Link Zgłoś
anna12-3 Re: SLD: Teraz Napieralski 24.04.10, 19:48 Hi,hi i sfora zawyla.Napieralski mowi bardzo ladna polszczyzna,a jego wypowiedzi sa jasne i przejrzyste.Nigdy tez nie slyszalam,zeby atakowal kogokolwiek personalnie,co w naszej polityce jest dosc powszechne,a jest to oczywistym chamstwem innych politykow.Ciekawa jestem po ile lat maja Ci forumowicze,ktorzy tak bardzo atakuja szefa SLD,co oni osiagneli w zyciu?On jako zaledwie 36-letni facet moze kazdemu zaimponowac swoimi osiagnieciami.2-kadencje poseł,szef trzeciej w Polsce partii,szef Klubu Parlementarnego.Czego chciec wiecej?A co do dzieci-wszedzie na calym swiecie politycy wystepuja w kampaniach ze swoimi dziecmi.Swiadczy to o tym,ze sa odpowiedzialnymi ludżmi tak w polityce jak i w życiu prywatnym. Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 Cimoszewicz ma rację-SLD tonie... 24.04.10, 10:36 Porównanie Napiralskiego do Kwasniewskiego, dobrego, choc komuszewskiego dziennikarza...,że niby Napiralski może tak jak Kwaśniewski to marzenia ludków bez wyobraźni. Tylko ludzie o ciężarze Kalisza:) czy Arłukowicza mieli szanse uratować Lewice.... Odpowiedz Link Zgłoś
blood_free Re: Cimoszewicz ma rację-SLD tonie... 24.04.10, 10:58 Odnoszę nieodparte wrażenie, że na forach gazetowych aż roi się od różnej maści specjalistów od lewicy z szyldem pis i po w tle. Kalisz nie jest liderem partii, tylko jednym z parlamentarzystów. Podobnie jak Arłukowicz. Decyzja zapadła, należy ką uszanować. Moim zdaniem należy się zastanowić co zrobić, aby jedyny lewicowy kandydat w tych wyborach, przebił 2 pozostałych z prawicy, czyli Komorowskiego i Kaczyńskiego. Śmieszne rozważania co powiedział bezpartyjny senator, albo polityczny emeryt, świadczą o niskich, bardzo niskich horyzontach dziennikarzy, uchodzących za tzw. szpeniów od lewicy. Odpowiedz Link Zgłoś
blood_free Re: SLD: Teraz Napieralski 24.04.10, 11:09 W mojej ocenie kandydat lewicy na Prezydenta RP powinien zająć się takimi sprawami: 1. Zadłużenie Polski - w jaki sposób rząd PO obarcza swoimi długami młode pokolenie brakiem reformy sektora wydatków z budżetu państwa. 2. Oświata i państwowa służba zdrowia - konstytucyjnie zagwarantowane przywileje powinny być utrzymane. 3. Polska jako kraj otwarty, tolerancyjny, szanujący poglądy odmienne od członków kościoła rzymsko-katolickiego. Areligijne państwo nie oznacza walki z kościołem tylko zdrowy dystans pomiędzy wierzącymi, ateistami a poszukującymi. I wystarczy. Komorowski ma swoje cmentarze, Kaczyński martyrologię swojego brata. A Napieralski powinien zająć się przyszłością kraju i pokolenia, na którego barki spadnie odpowiedzialność za zadłużone państwo. Odpowiedz Link Zgłoś
guzikmaria Re: SLD: Teraz Napieralski 24.04.10, 15:34 blood_free napisał: > W mojej ocenie kandydat lewicy na Prezydenta RP powinien zająć się takimi spraw > ami: > 1. Zadłużenie Polski - w jaki sposób rząd PO obarcza swoimi długami młode > pokolenie brakiem reformy sektora wydatków z budżetu państwa. > 2. Oświata i państwowa służba zdrowia - konstytucyjnie zagwarantowane przywilej > e > powinny być utrzymane. > 3. Polska jako kraj otwarty, tolerancyjny, szanujący poglądy odmienne od > członków kościoła rzymsko-katolickiego. Areligijne państwo nie oznacza walki z > kościołem tylko zdrowy dystans pomiędzy wierzącymi, ateistami a poszukującymi. > I > wystarczy. Komorowski ma swoje cmentarze, Kaczyński martyrologię swojego brata. > A Napieralski powinien zająć się przyszłością kraju i pokolenia, na którego > barki spadnie odpowiedzialność za zadłużone państwo." Popieram. > Odpowiedz Link Zgłoś
uzurpator SLD: Teraz Napieralski 24.04.10, 12:04 Tak Grzesiu chcial rzadzic SLD twarda reka, ukladajac sie czesto z pisiorami ze koledzy daja mu sie po raz kolejny wykazac. Napieralski chyba sobie zdaje sprawe, ze teraz walczy nie tylko o stolek prezydenta, ale i o swoje przywodcztwo w partii. Kazden wynik ponizej 10% oznacza jedno. Powrot wylaszczonego Wojtka z banicji i przejecie wladzy. Odpowiedz Link Zgłoś
aa_6 Rzeczywiście poseł Arłukowicz ma taką 24.04.10, 12:07 twarz, że tylko przeszczepiać, a nawet klonować... Odpowiedz Link Zgłoś
panzlanowina Re: SLD: Teraz Napieralski 24.04.10, 12:15 ...a w TV mówili, że to naturalna kolej rzeczy, że o fotel prezydencki walczyć będzie szef partii naturalny lider i przywódca. To czemu nie startował od samego początku? Odpowiedz Link Zgłoś
q-ku więc czemu nie Arłukowicz kandyduje 24.04.10, 12:16 tylko mniej popularny i niedouczony, co tu kryć, partyjny szef Odpowiedz Link Zgłoś
mstrenski SLD: Teraz Napieralski 24.04.10, 12:26 Dzisiaj w TVN24 grzesiu wypowiadał się jak jakiś nawiedzony radiomaryjowiec;na niego nie da się patrzec ani go słuchac-tak wiele go łączy z oszołomami z ciemnogrodu-jest żałosny z tymi swoimi minkami,gestami-wstyd dla lewicy,która przecież jest potrzebna w demokracji,że nie może wybrac normalnie wyglądającego,mówiącego do rzeczy przewodniczącego,kandydata na prezydenta;przecież w jej szeregach jest wielu fajnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
niewiadomski Re: SLD: Teraz Napieralski 24.04.10, 13:02 Tak czytam te głupoty ,że sam postanowiłem napisać. Naprawdę nazwisko nic nie znaczy,przy takim poparciu SLD pzpr zms i inne stoważyszenia.Naród miał już Kwaśniewskiego i wie jak jeść bezy.Wystarczy.Może za 70 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
mstrenski Re: SLD: Teraz Napieralski 24.04.10, 14:59 sam piszesz głupoty i to jeszcze z błędami ort./ciemnogród jak zawsze na bakier z wykształcenim/.Pan Prezydent Kwaśniewski, w sumie,był bardzo dobrym Prezydentem/w przeciwieństwie do tej miernoty kurdupla/.Stawiane mu zarzuty często weryfikuje życie jak np.dotyczące Jego zachowania się na cmentarzu-teraz wszło na jaw,że wcześniej spotkał się z biskupem-moczymordą,znanym pijakiem... .I nie pisz,że wiesz co chce naród;zamiast studiowac czarną magię ciemnogrodzkich kapłanów i pisowców-zajrzyj do słownika ortograficznego. Odpowiedz Link Zgłoś
st1111 Panie Grzegorzu 24.04.10, 14:54 Masz mój głos tylko młodzi mogą coś zmienić. Tylko prośba od starego komucha-nie układaj się pan z kościołem jak widać wysłuchanie tysięcy mszy branie udziału w setkach pielgrzymek nie chroni przed nieszczęściem a zaszkodzić w oczach własnych wyborców może. Odpowiedz Link Zgłoś
blood_free SLD: Teraz Napieralski 24.04.10, 18:28 W 1995 O. Kawaśniewskiemu nie dawano dużych szans. Bo komunista, bo wróci PRL, że sprzeda PL Rosji i inne takie pierdoły. I co? rządził 10 lat tym krajem. W 2005 absolutnym liderem sondaży oraz pupilem TVN24 był Tusku. Bo Kaczor be, bo wieśniak, bo nie ma obycia i nie zna języków etc. Spadł samolot i nagle Lech Kaczyński kreowany jest na męża stanu, ba nawet królom równy i pochowany na Wawelu, mimo, że nie miał pióra na miarę Słowackiego, nie posiadał zmysłu pro państwowego jak Piłsudski, ba nie powiększył nawet granic kraju jak Jagiełło. A wracając do Grzegorza Napieralskiego, mainstream tuskowo-kaczyński łamany salonami nie przyjmuje do wiadomości, że o prezydenturę walczy młody, 36 letni chłopak, ze Szczecina. Że miał czelność rzucić wyzwanie. Dalej sądzę, że atutem Napieralskiego jest jego wiek i mimo wszystko konsekwencja, pokazał, że stać go na odważne przyjęcie wyzwania. A dyżurnym komentatorom forumowym winszuję używania od czasu do czasu mózgownicy a nie tylko ctrl+c tez rzucanych przez "apolityczną i obiektywną" TVN24 oraz partyjne instrukcje. Odpowiedz Link Zgłoś
mstrenski Re: SLD: Teraz Napieralski 24.04.10, 19:58 pisowskie bzdety;jesteście tak rozpoznawalni,że nie warto wchodzic z wami w polemikę,mózg wam się zablokował na poziomie średmiowiiecza... Odpowiedz Link Zgłoś
guzikmaria re:blood_free 24.04.10, 22:06 Podpisuje się pod pana postem. To szczera prawda. Tak było i jest obecnie. Odpowiedz Link Zgłoś