prawdziwy-moher ..A na co liczyla Platforma?....... 26.04.10, 18:38 Mysleli ze jak za jednym rzutem wyniszczono opozycje, beda rzadzic jak PZPR?Otoz opozycja wygra. Odpowiedz Link Zgłoś
yan.nick Re: ..A na co liczyla Platforma?....... 26.04.10, 18:46 prawdziwy-moher napisał: > Mysleli ze jak za jednym rzutem wyniszczono opozycje, beda rzadzic jak PZPR?Oto > z opozycja wygra. Masz rację, pewnie Platforma wygra, ale będzie musiała powalczyć. I będziemy się musieli zjednoczyć, jak ostatnim razem, bo Jarosław jakor prezydent, to katastofa dla kraju (nie dla PiSu). Odpowiedz Link Zgłoś
behemot17-13 Re: ..A na co liczyla Platforma?....... 26.04.10, 18:47 prawdziwy-moher napisał: > Mysleli ze jak za jednym rzutem wyniszczono opozycje, beda rzadzic jak PZPR?Oto > z opozycja wygra. mogłoby się tak zdarzyć, gdyby PIS wystawił innego kandydata, a tak to pozamiatane. co ogromnie cieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
absbls Wybory 2010. Jarosław Kaczyński kandydatem PiS ... 26.04.10, 18:39 Nalezy zrobic wszystko,zeby ten lump nie zostal prezydentem!Szkodzi Polsce tak samo,jak jego nieboszczyk brat,kiedy byl prezydentem.Mlodzi Polacy idzcie do wyborow i przepedzcie Kaczora juz w pierwszej turze.To jest,w koncu,Wasz Kraj,a nie prywatny folwark tego gnoma=niedorostka! Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Re: Wybory 2010. Jarosław Kaczyński kandydatem Pi 26.04.10, 18:59 absbls napisała: > Nalezy zrobic wszystko,zeby ten lump nie zostal prezydentem!Szkodzi > Polsce tak samo,jak jego nieboszczyk brat,kiedy byl > prezydentem.Mlodzi Polacy idzcie do wyborow i przepedzcie Kaczora > juz w pierwszej turze.To jest,w koncu,Wasz Kraj,a nie prywatny > folwark tego gnoma=niedorostka! A wlasnie zostanie,i to was boli.Hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Wybory 2010. Jarosław Kaczyński kandydatem Pi 26.04.10, 19:21 > A wlasnie zostanie,i to was boli.Hahahaha znaczy kłamiesz? Jak jarek z zostaniem premierem? Pisałeś, że nie głosujesz?! Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Wybory 2010. Jarosław Kaczyński kandydatem PiS ... 26.04.10, 18:41 "Tragicznie przerwane życie prezydenta, śmierć elity patriotycznej Polski, oznacza dla nas jedno: musimy dokończyć ich misję" - napisał prezes PiS w swoim oświadczeniu. -------------------------- kompletny kretynie..... siadaj na trumny i galopuj....Elita patriotyczna, która nie potrafiła obronić nawet Pani Marii Kaczyńskiej przed toruńskim sukinsynem....a naród będzie bronić. Naród musi się przed tobą obronić, czubku. Odpowiedz Link Zgłoś
karoldabrowa Wybory 2010. Jarosław Kaczyński kandydatem PiS ... 26.04.10, 18:41 Jaki testament? Kto z nich zdążył zostawić testament? A sami PSisowcy mówią " nie żerujcie na trupach " Panie Kaczyński wstydź się Pan, nie masz Pan argumentów to żerujesz Pan na nieszczęściu tych co zgineli. Odpowiedz Link Zgłoś
mietek2346 Wybory 2010. Jarosław Kaczyński kandydatem PiS ... 26.04.10, 18:43 mowiac o kontynuowaniu msji pan prezes mial na mysli wetowanie wszystkiego i dalsze kompromitowanie i osmieszanie kraju na arenie miedzynarodowej Odpowiedz Link Zgłoś
werula7739 Re: Tusk's Vomiting Nits + Gazeta Wymiotna =Kłamp 26.04.10, 18:44 nic dziwnego że w tym pięknym kraju który tak kocham tak źle się dzieje skoro takie chwasty jak ty jeszcze egzystują!!!!!Kocham CIę POLSKO I WRóCE bo wierze CHwASTY uschną przed wyborami i prezydentem nie zostanie Jarosław Kaczyński Odpowiedz Link Zgłoś
zydo_masono_cyklista Re: Tusk's Vomiting Nits + Gazeta Wymiotna =Kłamp 26.04.10, 18:51 W twoich tekstach jest tyle chrześcijańskiej miłości bliźniego.. Jestem pod wrażeniem. Pewnie siedzisz w pierwszej ławce w kościele i co niedziela przystępujesz do komunii. I modlisz się żeby twój bóg zabił twoich wrogów. Żałosny jesteś Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher PO rozliczyc ze zbrodni smolenskiej.......... 26.04.10, 18:54 Takie jest i powinno byc zadanie opozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
zaffaran Re: PO rozliczyc ze zbrodni smolenskiej.......... 26.04.10, 18:58 >PO rozliczyc ze zbrodni smolenskiej..........< Ty to naprawde czy dla jaj? Odpowiedz Link Zgłoś
yan.nick Re: PO rozliczyc ze zbrodni smolenskiej.......... 26.04.10, 18:59 prawdziwy-moher napisał: > Takie jest i powinno byc zadanie opozycji. A skąd tu PO w tytule? To PO było organizatorem tej wycieczki? Odpowiedz Link Zgłoś
rybka9915 Od kiedy premier zastepuje Kancelarie Prezydencka? 26.04.10, 20:40 To czym sie zajmowalo 500 urzednikow Lecha?? Robieniem kanapek na droge? Odpowiedz Link Zgłoś
senior54 Prosze o wyjasniene 26.04.10, 18:58 Ponieważ od lat żyję poza Polską, naprawdę nie rozumiem fenomenu fascynacji części społeczeństwa PIS-em, dokładniej Panem Kaczyńskim. Co on im daje czy obiecuje, że jego zwolennicy są za nim? Może mi to ktoś wytłumaczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
zaffaran Re: Prosze o wyjasniene 26.04.10, 19:04 >Co on im daje czy obiecuje, że jego zwolennicy są za nim?< Nikt Ci nie da tyle,ile PiS obieca :-) Odpowiedz Link Zgłoś
cezar85 Pierwszy raz musze sie z Jarkiem zgodzic 26.04.10, 19:04 Jestescie winni Odpowiedz Link Zgłoś
bohdanek-net MISJA ???? 26.04.10, 19:07 Zagłosuję na P.Kaczyńskiego jak tylko się dowiem o JAKĄ to misję chodzi.Konkretnie P.Jarosławie,proszę wymienić o CO chodzi,co to za misja???.I nie na okragło jak to jest w zwyczaju PIS /zresztą nie tylko/.Konkrety,konkrety,kon......i tak do skutku.To co do dzis wiem na ten temat to tylko lanie wody i bicie piany,nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
swiatlo Na Belweder! 26.04.10, 19:08 Prezes zrobił taktyczny ruch - czekał do samego końca. Bo ładnie to wyglądało - spowity żałobą i przygnieciony Historią wieszcz i zbawca waha się czy kandydować. To nieładnie by wyglądało aby od razu zgłosił swoją kandydaturę po śmierci bohaterskiego Brata. A tak to zaszył się w lochach klasztoru aby medytować mękę pańską, ale tłumy patriotów wbrew jego osobistej woli na rękach go teraz niosą na najwyższy urząd w państwie. Czego to się nie robi dla dobra Boga i Narodu! Czyż nie ma czegoś bardziej wzruszającego, podniosłego, patriotycznego i patetycznego? No coś wspaniałego! Aż serce bije mocniej, ręce się same składają do różańca, a sztandar praojców sam łopocze na wietrze Historii. Czyż to nie sam Wernyhora ze złotą szablą na wielkim białym koniu? Wprawdzie trochę wzrost i tusza nie ta sama, ale od czego jest Photoshop? A nad nim sama Maria Jasnogórska! Na Belweder! Odpowiedz Link Zgłoś
panbramkarz Wybory 2010. Jarosław Kaczyński kandydatem PiS ... 26.04.10, 19:10 I to jest glupota PIS bo i tak nie wygraja ale wystawiajac swojego jarka daja wygrana Komorowskiemu czyli PO ktore jest tylko niewiele lepsze od PIS. Tym samym zapewniaja nam wybory w stylu wybieramy mniejsze zlo. Gdyby byli dobrymi strategami nie wystawiliby kandydata (ktory i tak nie wygra) i wtedy w 2 turze bylby Komorowski i ktos jeszcze i bylyby duze szanse ze Komorowski przegra, bo tak jek teraz ludzie nie beda glosowali za Komorowskim ale przeciwko Kaczynskiemu to glosowali by na kazdego innego przeciw Komorowskiemu. Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: Wybory 2010. Jarosław Kaczyński kandydatem Pi 26.04.10, 19:27 Jest 3ci kandydat p.Olechowski i On może wygrac,aby nie wybierać mniejszego zła! Odpowiedz Link Zgłoś
zaffaran Re: Wybory 2010. Jarosław Kaczyński kandydatem Pi 26.04.10, 19:32 Ale p.Olechowski zwykle wypelza z nory w okolicach wyborow. Tez nie budzi mojego zaufania. Odpowiedz Link Zgłoś
panbramkarz Re: Wybory 2010. Jarosław Kaczyński kandydatem Pi 26.04.10, 19:39 Hmm myslisz ze on nie bylby mniejszym zlem:))) Odpowiedz Link Zgłoś
behemot17-13 Re: Wybory 2010. Jarosław Kaczyński kandydatem Pi 26.04.10, 21:30 dokładnie, przecież najgroźniejszym przeciwnikiem dla Kaczyńskiego, jest on sam. Odpowiedz Link Zgłoś
eastsider Nie dziwie sie emigrantom 26.04.10, 19:12 Sporo ludzi wyjechalo za granice w poszukiwaniu pracy, zarobkow, czyli ze wzgledow ekonomicznych. Niemalo jednak ludzi opuscilo Polske dlatego, ze nie chcieli zyc wsrod wszechobecnego chamstwa, nie chcieli bratac sie z holota. Skad u mnie takie przekonanie ? Lektura wielu, zbyt wielu wypowiedzi na tym forum utwierdza mnie w przekonaniu, ze emigranci intelektualni dokonali slusznego wyboru; normalnemu czlowiekowi trudno zyc w ciemnogrodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Nie dziwie sie emigrantom 26.04.10, 19:27 > Skad u mnie takie przekonanie ? poczytaj prawdziwego mohera, on jest z Francji :)))) Ładnie go tam wyprostowali, pewnie tam żyje jak pączek, a nam załatwia PiS! Gdzie sens? Ciekawe, że we Francji nie rządzi kler, tylko rząd, ale on chyba za tym tęskni :D Młodzi wyjechali, fakt.... Czy wrócą oddać głos, na nowe, lepsze, czy dalej będą unikać kleru i innych śledczych, bo im lepiej, tam? Odpowiedz Link Zgłoś
punter TYLKO Jarosław Kaczyński 26.04.10, 19:13 Mieliśmy prezydĘta bliźniaka teraz będziemy mieć kota zamiast pierwszej damy :) W Szwecji albo Holandii to Jarkowi pewnie by nawet ślub z kicią dali, żeby godnie reprezentowała obowiązki żony prezia :) Odpowiedz Link Zgłoś
user_delete Wieloryb, czy pierwsza dama ?? 26.04.10, 19:36 To Ty uważasz, że to coś, będzie lepszą pierwszą damą ?? Zawsze lepiej, niż wieloryb, co nie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
zaffaran Re: Wieloryb, czy pierwsza dama ?? 26.04.10, 19:39 >To Ty uważasz, że to coś, będzie lepszą pierwszą damą ?? Zawsze lepiej, niż wieloryb, co nie ??< Schudnac mozna zawsze-urosnac albo zmadrzec- trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
user_delete To kot, czy wieloryb na pierwsza damę ?? 26.04.10, 19:48 blip.pl/s/69024925 Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Wieloryb, czy pierwsza dama ?? 26.04.10, 19:46 > Zawsze lepiej, niż wieloryb, co nie ?? nasza szkapa była OK? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejo52 Posłuchaj, ty S...... 26.04.10, 19:22 Posłuchaj, ty S......tryjku. Ale słowo, które wpisałem pierwsze ( też na "s"), byłoby bardziej adekwatne. Posłuchaj więc, ty polityczna gnido.(Tak oceniam Jarosława Kaczyńskiego jako polityka.) Polska zna ciebie jak przysłowiowy zły szeląg. I wystarczy. W przeczytanym artykule inny aspekt doprowadził mnie do stanu wrzenia. "Mam wsparcie rodziny" - powiedział ten buc!!!! Przez cały tydzień wszystkie stacje telewizyjne transmitowały "korowód" z trumnami Marii i Lecha Kaczyńskich. A obok trumien Panią Martę - twoją bratanicę!!!!! Podszedłeś ty do Niej chociaż raz, przytuliłeś, powiedziałeś ciepłe słowo???? NIE!!!!!!!!! Moja teściowa( 82 lata) oglądała TVP1 od rana do wieczora, i to ona zwróciła mi uwagę na niezrozumiałe - wg niej - zachowanie stryjka. Nie kochają się oni w tej rodzinie - taki był jej osąd. A w dniu pogrzebu na Wawelu- wcześniej zresztą też, gdzie był mąż twojej bratanicy???? A na ślubie swojej bratanicy - tym drugim, byłeś, bucu????????? Ty nie pieprz teraz o rodzinie, gdy się kampania zaczyna.Jeszcze może Panią Martę wkręcisz w swoje obrzydliwe gierki, łajzo???? Ty nikogo nie kochałeś i nie kochasz!Jesteś samolubnym, chorym na władzę dewiantem i nie masz ludzkiego prawa być prezydentem RP, gdzie mieszkają ludzie rozumiejący co to ciepło i miłość rodzinna, radość z narodzonych dzieci, rodzinne spotkania i prawdziwie rodzinne pogrzeby. Ty musisz przegrać najbliższe wybory i odejść na zawsze. ! Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: Posłuchaj, ty S...... 26.04.10, 19:31 Podpisuję się obiema rękami.Ja też ten zimny drętwy chłód zauważyłam,w stosunku do bratanicy i Jej dziecka i męża. Odpowiedz Link Zgłoś
zaffaran Re: Posłuchaj, ty S...... 26.04.10, 19:33 No ale przeciez mąż p.Marty jest wrogiem klasowym, a ona zdradzila idealy wychodzac za niego, to s.....tryjek sie na nia obrazil, co chcecie... Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: Posłuchaj, ty S...... 26.04.10, 21:36 Kto sie boi Jaroslawa Kaczynskiego? odp.malwersant,zlodziej,bandzior,oszust i wielu innych oszolomionych liberalizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
behemot17-13 Re: Posłuchaj, ty S...... 26.04.10, 21:40 cholera,nie zwracałem uwagi na zachowanie się jego podczas pogrzebu. faktycznie "rodzinny Jaruś" Odpowiedz Link Zgłoś
anders76 Re: Posłuchaj, ty S...... 26.04.10, 21:54 Hej andrzejo52 ! Moje uznanie dla Babuni, bystra kobitka. W Wawie to maz zawsze byl przy p.Marcie i sie o nia troszczyl. Natomiast przy kondolencjach na Wawelu bratanica zaslonila sie ze strony stryja zaczesanymi szczelnie wlosami. Tez obserwowalem ten uklad i na zadnym zdjeciu ani filmie nie zauwazylem najmniejszego wzajemnego kontaktu ze stryjem. Przy kondolencjach p. Marta wymieniala jakies slowa od czasu do czasu z kolejnym zalobnikiem, za to stryjek dziekowal przez tlumaczke. Kolejny "ani, b, ani c, ani kukuryku". Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Wybory 2010. Jarosławie! Nikomu i niczego... 26.04.10, 19:24 nie jesteś winien.Brat już 5 lat temu wykonał Twoje zadanie i zakończył..pięknie na ..Wawelu.Polakom jestes tylko winienes powiedzieć..przepraszam za IV RP! i spadać! Odpowiedz Link Zgłoś
archimago7 Ludzie nie ma coPiSać ,trzeba iść na wybory. 26.04.10, 19:29 Przypominam ,że w bezsensownej tragedii zginęli przedstawiciele wszystkich wiodącyh ugrupowań politycznych i wiele wspaniałych osób, które nie były politykami.Kaczyński mówiąc o kontynuacji ich misji automatycznie ją sobie przywłaszczył .Uważam ,że jest to jednak duże nadużycie i w dodatku działanie wygladające pozornie na bardzo patetyczne i patriotyczne.W rzeczywistosci to kolejny slogan wyborczy ,taki jak podział na Polskę solidarną iliberalną ,czy Solidarność i ZOMO .Czyż nie jest dużą sztuką podzielić naród pod hasłem SOLIDARNOŚCI .Dość już SMOCZEGO JĘZYKA . Odpowiedz Link Zgłoś
mineyko Wybory 2010. Jarosław Kaczyński kandydatem PiS ... 26.04.10, 19:32 Do tej pory byłem przekonany, że największymi kłamcami na świecie są ojdyr Rydzyk i Jarosław Kaczyński zwany Ukochanym Przywódcą. Jednak ostatnio przewyższył tych dwóch hiper-kłamca Bielan! Wyjątkowa kreatura! Odpowiedz Link Zgłoś
behemot17-13 Re: Wybory 2010. Jarosław Kaczyński kandydatem Pi 26.04.10, 21:43 uczeń przerósł mistrza.raczej mistrzów. Odpowiedz Link Zgłoś
julia.patriotka do gongorka 26.04.10, 19:32 Pisząc, że Jarosław Kaczyński ma poparcie ludzi niewykształconych lub ludzi wykształconych, którzy chcą sie przy nim wybić i jeśli chcesz w ten sposób odnieść sie do mojej osoby to musze ci powiedzieć, że troche sie mylisz, ponieważ nie jestem JESZCZE(!) osobą wykształconą (niewykształconą też nie można mnie nazwać, ze wzgledu na mój wiek- nie mam jeszcze nawet wieku 'studenckiego')a nawet jak już zdobede jakieś wykształcenie to nie mam zamiaru korzystać na czyjejś kandydaturze, czy piąć sie w góre dzieki ludziom, którymi sie otocze, a potem wykorzystam, wole pracować na swój własny rachunek(!). Poza tym wierze, że JK ma wokół siebie ludzi nie tylko wykształconych, ale i zaufanych, którzy nie wykorzystają jego popularności podczas kampanii. Sądze też, że każdy z kandydatów (nie odwołuje sie tylko do PiS-u, potrafie również zauważyć plusy innych partii, nie obrażając przy tym nikogo) ma takie osoby wokół siebie, bo dobrz wie , że bez takich ludzi nie ma szns przetrwać w dzisiejszym świecie publicznym. Odpowiedz Link Zgłoś
user_delete Dalej plują jadem na Kaczyńskich na forum GW-na 26.04.10, 19:33 A już wydawało się, że coś z tych ludzi jeszcze będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: Za 2,5 miesiąca Prezydent Jarosłw Kaczyński 26.04.10, 20:17 Dzis wysłuchałam tele-sondy w Radiowej 3-ce u p.red.Strzyczkowskiego...i juz mam gwarancję,że popierająci JROSŁAWA SĄ ĆWIERĆWYKSZTAŁCONE OSOBY I NAWET NIE WIEM DLACZEGO 3-KE OPANOWAŁO TO TOWARZYSTWO OD KILKU M-CY.gRATULUJE TEJ STACJI SPADKU INTELIGENTNYCH SŁUCHACZY. Odpowiedz Link Zgłoś
zaffaran Re: Za 2,5 miesiąca Prezydent Jarosłw Kaczyński 26.04.10, 20:23 >I NAWET NIE WIEM DLACZEGO 3-KE OPANOWAŁO TO TOWARZYSTWO OD KILKU M-CY.< Sobala zatrudnil "odpowiednich" dziennikarzy,to i ciagnie swoj do swego.Karnowski,Ziemkiewicz, Wildstein , moze Janecki wsrod trojkowych prowadzacych to mowi samo za siebie.I tylko trojki żal, echchchch. Odpowiedz Link Zgłoś
vadirum Wybory 2010. Jarosław Kaczyński kandydatem PiS ... 26.04.10, 19:42 Po mojemu to tak: Jaroslaw wyslal Lecha, żeby ten zrobil punkty na Katyniu: czyli lans. Beznadziejnie przygotowana wycieczka skonczyla sie tragicznie. Jakim trzeba byc niegodziwym człowiekiem, zeby teraz wykorzystywać wspólczucie po tragedii i wpierać ludziom jakąs Misję czy Testament? Pozatym dzisiaj patriotyzm nie polega na bieganiu z flaga gdzie sie da. Dzisiaj polega na zrozumieniu w jakim kierunku zmierza świat i takim przywództwie, zeby Polska pozostała w głównym nurcie tego rozwoju cywilizacyjnego Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: Wybory 2010. Jarosław Kaczyński kandydatem Pi 26.04.10, 20:22 ...ale czy ktoś z elektoratu piSowskiego to rozumie?Wątpię... Odpowiedz Link Zgłoś
mineyko Wybory 2010. Jarosław Kaczyński kandydatem PiS ... 26.04.10, 19:45 Polski wynalazek godzien nagrody Nobla: w wyborach prezydenckich - premia pogrzebowa!? Odpowiedz Link Zgłoś