sadowski.l 07.05.10, 12:03 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
unamatita Charyzma to owe “coś”, co odróżnia męża stanu od 07.05.10, 13:03 Sławomira Nowaka. Na POhybel u. Odpowiedz Link Zgłoś
japlakalempopapiezu Gdyby pisowcy znali ortografię?! 07.05.10, 20:49 To by było dopiero:-) Odpowiedz Link Zgłoś
unamatita Re: Gdyby pisowcy znali ortografię?! 09.05.10, 08:13 nie ośmieszaj się wykształciuchu. Nie wiesz o czym piszesz. u. Odpowiedz Link Zgłoś
dobredowcipy Nowak: Kaczyński się nie zmieni 07.05.10, 13:06 W drugiej turze PO będzie trudno bo babcie zostaną w domu i pójdą glosować na PIS a młodzi pojadą na wakacje i nie będą głosować (PO) Odpowiedz Link Zgłoś
mau_pa Komorowski błędem jest Nowak! 07.05.10, 16:09 Sfiksowałeś chyba... Jaka babcia zagłossuje na Komorowskiego po przeczytaniu co teń mydłek opowiada o ludziach po sześćdziesiątce... Że w głowie mają już samą kość! Ona ma takich synków i wnuczków, którzy na codzień jej mówią: "daj se babciu spokój z komputerem, bo to dla ciebie za trudne" To nie wymysł, lecz cytat (opowiadany mi przez emerytowanego żurnalistę, lat 80, którego nauczyłam w jedno popołudnie obslugiwania worda, posługiwania się pocztą, i czytania w Internecie) Odpowiedz Link Zgłoś
baby1 Komorowski tak uwierzył w banialuki o tym, 07.05.10, 18:35 że ludzie wybiorą "mniejsze zło", że ma w nosie wyborców i przerżnie te wybory z Jarusiem i kotem Alikiem. A niby co może złego Kaczyński zrobić, że mam wybierać bufona? Odpowiedz Link Zgłoś
jacmenos co może Jarek? 07.05.10, 18:43 Jarek może wybrać na szefa sztabu WP Leppera a na dowódcę sił lądowych Giertycha - swoich wypróbowanych zastępców ! Kurskiego zrobi profesorem zwyczajnym a Alika będzie desygnował na premiera! Odpowiedz Link Zgłoś
spluwa-orginal Re: co może Jarek? 07.05.10, 19:13 jacmenos napisał: > Jarek może wybrać na szefa sztabu WP Leppera a na dowódcę sił lądowych > Giertycha - swoich wypróbowanych zastępców ! Kurskiego zrobi profesorem > zwyczajnym a Alika będzie desygnował na premiera! Kurskiego zrobi ministrem komunikacji,Karskiego wsadzi do Polmosu,a oszust i klamca Bielan bedzie rzecznikiem prasowym. Odpowiedz Link Zgłoś
flyhalf Re: co może Jarek? 07.05.10, 20:10 > > Kurskiego zrobi ministrem komunikacji,Karskiego wsadzi do Polmosu... no ale oszust podatkowy nie będzie ministerem jak np. Graś Odpowiedz Link Zgłoś
altmagus Nowak: Kaczyński się nie zmieni z Wolaka na Polaka 07.05.10, 13:11 Wolactwo chce gnębić Polactwo. www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,7849317,Wybory_2010__Jaroslaw_Kaczynski_zebral_1_mln_650_tys_.html Martyrologia Wolaka. Nieudacznik świętością. Trzeba zgnoić Polaka. Rozprawić się z polskością. Wolska przyparafialna. Zbiór podpisów za PiSem. Taka eksterytorialna. Z religijnym przymusem. Klecha popiera prawicę. Liczy też na dotacje. Chce na własność dzielnicę. Bóg uzasadnia racje. W nawie i za stolikami. Każą podać dowody. Handlują podpisami. W imię wolskiej ugody. Wy sprawujecie władzę. Patronat jest kościoła. Do sejmu swoich wsadzę. Do paki co wolność woła! wyborcza.pl/1,76842,7849458,PiS__Wiemy__ze_zwyciezymy.html lublin.gazeta.pl/lublin/1,48724,7843109,Skuteczne_zbieranie_podpisow_pod_drzwiami_kosciola.html krakow.gazeta.pl/krakow/1,44425,7846893,Jak_PiS_zbieral_podpisy_pod_kosciolem_w_Krakowie.html wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,7850041,Wybory_2010__Tusk_o_podpisach_Kaczynskiego__Teraz.html Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Nowak: Kaczyński się nie zmieni 07.05.10, 13:18 Oczywista oczywistość,że się nie zmieni:) W tym wieku,mężczyzna a szczególnie polityk nie zmienia się. Ma swoje poglady,nawyki i przyzwyczajenia.Niestety,'żadnych marzeń panowie' Odpowiedz Link Zgłoś
spluwa-orginal Re: Nowak: Kaczyński się nie zmieni 07.05.10, 19:18 allspice napisała: > Oczywista oczywistość,że się nie zmieni:) W tym wieku,mężczyzna > a szczególnie polityk nie zmienia się. Ma swoje poglady,nawyki > i przyzwyczajenia.Niestety,'żadnych marzeń panowie' Jedynym politykiem,ktory sie zmienia jest Kurski.Jego zmiany sa zalezne od parti, ktorej chwilowo jest czlonkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
jerjar Nowak: Kaczyński się nie zmieni 07.05.10, 13:27 Nawet nie wiesz, jak się mylisz Nowaku Sławomirze. A myślisz, że kto to jest, ten wysoki szczupły blondyn, mistrz bon tonu, książę nocy, miłośnik szybkich samochodów i jeszcze szybszych kobiet? Właśnie idzie Nowogrodzką na pigalak, bo jeszcze dzisiaj nie pił kawy. Odpowiedz Link Zgłoś
tadek-1 Wizja Polski Kaczynskiego. 07.05.10, 13:52 Kaczynski w swolej wizji daje Polakom z wielka laska, prawo do marzen. Na nic innego narod polski nie zasluguje. Odpowiedz Link Zgłoś
ecicha-3 Nowak: Kaczyński się nie zmieni 07.05.10, 13:55 No i bardzo dobrze,ze sie nie zmieni.A tak na marginesie,to przestancie straszyc dzieci kominiarzem.Wy nawet pojecia nie macie jak mialaby wygladac ta IV RP. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright wydawalo mi sie, ze Kaczynski jest przeterminowany 07.05.10, 14:18 kazdy towar ma date waznosci, a ten juz lekko traci "smaczkiem". czas na muzeum figur bardzo woskowych. Odpowiedz Link Zgłoś
kraand Re: Kaczyński to megaloman 07.05.10, 17:09 Tacy jak Yaro sie nigdy nie zmienia, na poczatku bylo to ADHD, wtedy tego nie umiano zdiagnozowac a jeszcze mniej leczyc, dzis przeszlo to w megalomanie z domieszka paranoidalnej schizofrenii. Boze strzez Polske przed tym nieszczesciem! Odpowiedz Link Zgłoś
gemelar ...Niż z głupim znaleźć. 07.05.10, 15:49 Słyszałem tego Nowaka kiedyś w radiu - wydawał mi się błyskotliwie inteligentny. Po jego odzywce: - Czy człowiek po sześćdziesiątce jest w stanie się zmienić? Wydaje mi się, że nie ... ...widzę, że się myliłem się. Jest bystry - jak ten dupek od b. ministra sportu - ale widzę, że głupi... I się tym popisuje... Ja miałem prawo się pomylić, bom go tylko raz przedtem słyszał. Komorowski - dotychczas mój faworyt - nie ma prawa się mylić w wyborze swojego szefa sztabu... Jeśli na takich ludziach chce się opierać, to zagłosuję na Kczyńskiego, którego szefowa komitetu - na przekór strasznemu zdjęciu, jakie dała "Wybiórcza" - okazuje się sympatyczna i wiadomo dobrzę, że nie jest głupia. Poza polityką też jest kimś - w odróżnieniu od Nowaka (Tuska zresztą też, czym on był zanim został politykiem? Nic dziwnego, że w jego rządzie cwaniaczki) Panie Komorowski - ma Pan, niestety, no, wie Pan... Odpowiedz Link Zgłoś
mietasfura Re: ...Niż z głupim znaleźć. 08.05.10, 03:06 No to zaglosuj na Kczora!!!to zobaczysz jak bedziesz wygladal za pare lat,,,Jak przez dziurke od klucza i powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
neskim Nie pytali o Wunderwaffe 07.05.10, 16:23 Och, ci nasi żurnaliści... Dlaczego nikt tego ważniaka nie zapytał, czy znów - jak w poprzenich wyborach prezydenckich - chcą zaprosić dla wsparcia Wunderwaffe w osobie Hemutha Kohla, czy to będzie Martin Schulz - polityk SPD z Parlamentu Europejskiego - który mówi, że Tusk jest pół Niemcem [w oryginale: halber Deutscher} Odpowiedz Link Zgłoś
mietasfura Re: Nie pytali o Wunderwaffe 08.05.10, 03:09 wyrazy wspolczucia !Debilu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
2brat3 Nowak: Kaczyński się nie zmieni 07.05.10, 16:32 A niby dlaczego miałby się zmieniać ? Przecież to takiego, jaki jest poparła spora liczba Polaków i zmieniając się zawiódł by ich... A na marginesie : Tak jak Bronisław Komorowski na wielu zdjęciach jest łudząco podobny do znanego satyryka Pietrzaka, tak Nowak jako żywo przypomina wczesnego Krzaklewskiego - to właściwie komplementy, bo Pietrzak jest lubiany i też kandydował na prezydenta(choć marszałek sejmowy przypominający satyryka ? a zresztą może i coś w tym jest...), a Krzaklewski może był mniej lubiany, ale zwano go "Piękny Marian" :D Odpowiedz Link Zgłoś
cynglisciplujajademnienawisci ten novak gnida zmieni się w michnikoida? 07.05.10, 18:27 www.youtube.com/watch?v=mGcUwhdM4Vg Odpowiedz Link Zgłoś
po_stach Kaczynski ma poparcie moherów i faszystów... 07.05.10, 18:52 a ilu ich jest ? Polska to kraj ludzi ,w większosci wykształconych,myślących.. Jarkacz dostanie kopa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cynglisciplujajademnienawisci czy ty i ten śmieć to cieć i cieć? 07.05.10, 19:14 www.rp.pl/artykul/413962_KOMPAS_na_rok_2010__I_tego_trzymac_sie_trzeba.html Odpowiedz Link Zgłoś
flyhalf Nowak ps. Gnida wśród kolegów z Pomorskiej PO 07.05.10, 20:08 ciekawe czemu ma takie pseudo? Odpowiedz Link Zgłoś
maczimo Nowak: Kaczyński się nie zmieni 07.05.10, 20:35 Nowak się nie zmieni. Był i będzie Tuskowym dupolizakiem. Nowa Odpowiedz Link Zgłoś
4dagome1 Nowak: Kaczyński się nie zmieni 07.05.10, 21:13 z blogu Palikota cytuje Komorowski i Rosja Bronka poznałem bodaj w 1994 roku podczas sylwestra w leśniczówce w Lasach Janowskich. Byliśmy potem na wielu prywatnych wyprawach i spędziliśmy razem ostatnich pięć sylwestrów. Z tych wszystkich wydarzeń najbardziej niezwykły był nasz wspólny pobyt w Rosji i polowanie na głuszca. To było dobre 300 km od Moskwy, w kierunku na Białoruś, jak sobie przypominam - w marcu 1997 lub 1998 roku. Mieszkaliśmy wśród całkowitych moczarów w jakiejś pamiętającej drugą wojnę światową leśniczówce. Warunki straszne i na trzeźwo nie dało się położyć. To było moje pierwsze polowanie. Nie jestem urodzonym myśliwym i bardziej ciągnęło mnie do przygody i towarzystwa niż do strzelania. Wśród prawdziwych myśliwych doświadczyłem swoistego rodzaju więzi i kultury, które mają niezwykle wiele uroku. Składają się na to różne obyczaje, pieśni i... nalewki, a nawet dobra tradycyjna kiełbasa. Dawne KGB podesłało nam na wieczór jakiegoś niby-sąsiada , który raczył nas wódką i próbował wyciągać na debaty polityczne. W pewnym momencie powiedział prowokacyjnie: mówcie co chcecie, ale Polska to prostytutka! Jak Rosja była silna - to była z Rosją , kiedy silna stała się Ameryka, to poszła za Ameryką. I patrząc na nas dodał: tylko się nie gniewajcie, ja wam tylko prosto mówię, co myślę... Bronek czujnie nie dał się sprowokować, zaczął coś swoim zwyczajem mądrze i historycznie tłumaczyć. Ja zaś w pewnym momencie powiedziałem: to i ja ci coś powiem - Rosja to było, jest i będzie ...... . ...... ! Tylko się nie gniewaj, wiesz, bo ja tak tylko po prostu ci mówię... co myślę. I tak sobie we trójkę gaworzyliśmy, budując przyjaźń polsko-postradziecką. I popijając jakimś bimbrem z soku z sosny. Kiedy następnego dnia wyruszyłem z moim przewodnikiem na polowanie, miałem nie tylko kaca ale i najzwyklejszego pietra, czy aby nie zginę za karę gdzieś w tych bagnach. Ale wtedy zdarzył się cud opisany później na łamach Łowca Polskiego. Ja, debiutant, zobaczyłem walkę kogutów o samicę głuszca. Rzecz, której prawie nie zdarza się widzieć i to najlepszym, najbardziej doświadczonym myśliwym. Głuszca podchodzi się wiele godzin od drugiej do czwartej-piątej nad ranem. Posuwać się można tylko w trakcie określonej fazy pieśni godowej, kiedy ptak głuchnie . Nazywa się ją szlifowaniem, w odróżnieniu do pierwszej fazy pieśni zwanej korkowaniem. Tak więc zmarznięty i zdumiony oglądałem walkę kogutów, a potem ustawiłem się do strzału do koguta, który przegrał. I wówczas zleciał mi pod lufę trzeci kogut, którego zastrzeliłem. I tak, jako jedyny, wróciłem z polowania - ja debiutant - z ptakiem na flincie. Odpowiedz Link Zgłoś
flyhalf Re: Nowak: Kaczyński się nie zmieni 08.05.10, 00:16 > I tak, jako jedyny, wróciłem z > polowania - ja debiutant - z ptakiem na flincie. No to ekologiczne lewactwo ma problemm... jak tu głosować na taką kreaturę... Odpowiedz Link Zgłoś