Dodaj do ulubionych

Kutz kontra Jakubiak

07.05.10, 22:50
Jakubiak: - Za kandydatem, którego sztab ja reprezentuję przemawia
jego doświadczenie, udział w polityce przez pół wieku,

hmmm. to kradzież Księżyca to też była polityka??? Pół wieku temu to
pan Kaczyński miał 11 lat. Pani Jakubiak to co pani uprawia to sie
nazywa KULT JEDNOSTKI
Obserwuj wątek
    • szmul.bender Re: Kutz kontra Jakubiak 08.05.10, 05:33
      Przeciez ona nie ma wlasnego zdania na zaden temat.
      Nie tylko zreszta ona jedna - caly PIS (z malymiwyjatkami) jest taki
      sam.
      • remik.bz Dlaczego tak paskudnie kłamiecie 08.05.10, 08:12
        szmul.bender napisał:

> Przeciez ona nie ma wlasnego zdania na zaden temat.
        > Nie tylko zreszta ona jedna - caly PIS (z malymiwyjatkami) jest
        taki
        > sam.

Czy Wam ktoś płaci za te oszczerstwa?
        Bo przecież rozsądny , inteligentny człowiek "sam z siebie" by tego
        nie napisał.
        Chociaż ...analizujac zachowanie Pana Kutza(pospolite chamstwo w
        obliczu żałoby),to jednak muszę stwierdzić ,że sa ludzie
        teoretycznie inteligentni , którym nienawiść odbiera i inteligencje
        i zwykłą ludzką przyzwoitość.
        • monopol Re: Dlaczego tak paskudnie kłamiecie 08.05.10, 08:21
          remik.bz napisał:
          > Chociaż ...analizujac zachowanie Pana Kutza(pospolite chamstwo w
          > obliczu żałoby)

A mamy jakąś żałobę?
          • remik.bz Re: Dlaczego tak paskudnie kłamiecie 08.05.10, 08:24
            monopol napisał:

> remik.bz napisał:
            > > Chociaż ...analizujac zachowanie Pana Kutza(pospolite chamstwo w
            > > obliczu żałoby)
            >
            > A mamy jakąś żałobę?

Niektórzy mają
            Ja ( i wielu ludzi wyznających wartości tradycyjne , katolickie ,
            prorodzinne , solidaryzm społeczny, patrityzm ) mam.
            Ma tez Pani Jakubiak (mówiła to wprost), ma Pan Jarosław
            Kaczyński .Drwiny z ludzi noszących żałobę to chamstwo.
            • monopol Re: Dlaczego tak paskudnie kłamiecie 08.05.10, 08:32
              remik.bz napisał:

> Niektórzy mają
              > Ja ( i wielu ludzi wyznających wartości tradycyjne , katolickie ,
              > prorodzinne , solidaryzm społeczny, patrityzm ) mam.

Dobrze prorodzinny patrioto tradycyjny, ale nie każ mi tej żałoby również przeżywać, ponieważ w czerni mi nie do twarzy. Demokracja pozwala mi na to, że mogę również wyśmiać Twój żałobny nastrój i zawartość krypt na Wawelu. Twoim problemem jest to, że nie potrafisz olać moich poglądów, tak jak jak olewam Twoje.

• remik.bz To kwestia kultury osobistej 08.05.10, 08:43
                Widzisz Przyjacielu.
                Istnieje cos takiego jak kultura osobista. To przede wszystkim godne
                zachowanie wobec uczuć innych osób - uczuć , których nie
                podzielamy , lub , które są wrecz dla nas groteskowe.
                Przeciweństwem tej kultury osobistej jest prostactwo i chamstwo.
                Objawia się ono często drwiną lub agresją wobec tych
                nieakceptowanych przez nas uczuć.
                Chcesz byc prostakiem czy chamem - Twoja sprawa ( i ludzi z którymi
                ew chodzisz na piwo).
                Mnie to nie obchodzi. Mnie na piwo z Toba nie po drodze .

Zabrałem głos w dyskusji o Kutzu , gdyż szanowałem jego dorobek w
                dziedzinie kultury polskiej. Do głowy mi nie przyszło ,ze jest po
                prostu aż takim chamem.
                • monopol Re: To kwestia kultury osobistej 08.05.10, 09:03
                  remik.bz napisał:

> Widzisz Przyjacielu.

Ależ ja nie jestem Twoim przyjacielem katolicki patrioto tradycyjny. Radzę Ci
                  unikać przyjaźni z takimi jak ja, bo jak kiedyś nastanie IV RP i Macierewicz to
                  wytropi, wsadzą Cię do paki za takie znajomości.

> Istnieje cos takiego jak kultura osobista. To przede wszystkim godne
                  > zachowanie wobec uczuć innych osób - uczuć , których nie
                  > podzielamy , lub , które są wrecz dla nas groteskowe.

Nie posiadam kultury osobistej w Twoim rozumieniu. Przykro mi, Twoje czarne
                  spojrzenie na świat i posypywanie głowy popiołem z powodu przypadkowej,
                  bezsensownej śmierci marnego prezydenta, traktuję jak egzotykę. Dziwi mnie to i
                  śmieszy. Nie pozwalasz mi się dziwić i śmiać?

> Przeciweństwem tej kultury osobistej jest prostactwo i chamstwo.
                  > Objawia się ono często drwiną lub agresją wobec tych
                  > nieakceptowanych przez nas uczuć.

Nie bierz wszystkiego tak bardzo do siebie. Przyspieszy Ci tętno, wzrośnie
                  ciśnienie tętnicze. Po co?

> Chcesz byc prostakiem czy chamem - Twoja sprawa ( i ludzi z którymi
                  > ew chodzisz na piwo).
                  > Mnie to nie obchodzi. Mnie na piwo z Toba nie po drodze .

Domyślam się, że bardziej z księdzem proboszczem na wino mszalne;)

> Zabrałem głos w dyskusji o Kutzu , gdyż szanowałem jego dorobek w
                  > dziedzinie kultury polskiej. Do głowy mi nie przyszło ,ze jest po
                  > prostu aż takim chamem.

Pójdzie pewnie za to do piekła. Co się martwisz... ;)
                  • remik.bz Re: To kwestia kultury osobistej 08.05.10, 09:25
                    monopol napisał:

> remik.bz napisał:
                    >
                    > > Widzisz Przyjacielu.
                    >
                    > Ależ ja nie jestem Twoim przyjacielem katolicki patrioto
                    tradycyjny.

Jesteś , jesteś. Nawet o tym nie wiesz.

Radzę Ci
                    > unikać przyjaźni z takimi jak ja, bo jak kiedyś nastanie IV RP i
                    Macierewicz to
                    > wytropi, wsadzą Cię do paki za takie znajomości.

E tam wsadzą. Jak bym "kręcił lody" to by moze i wsadzili , ale za
                    znajomości?
                    Gdyby to była prawda , to wsadzili by juz wcześniej. Mam wielu
                    przyjaciół (głównie ze szlaków turystycznych i żagli) , którzy
                    głosuja na PO. I nie warczymy na siebie.

>
                    . Przykro mi, Twoje czarne
                    > spojrzenie na świat i posypywanie głowy popiołem z powodu
                    przypadkowej,
                    > bezsensownej śmierci marnego prezydenta, traktuję jak egzotykę.

Skąd Ci przyszło do głowy ,ze czarno patrzę na świat. Owszem jest
                    ten okres żałoby , ale przeciez "jutro też jest dzień".
                    Żałoba to chwila refleksji , zadumy ale nie rezegnacja z dnia
                    dzisiejszego i brak spojrzenia w przyszłość.
                    A swiat mnie cieszy. Głównie Beskid Niski i jezioro Roś (koniecznie
                    z ogniskiem , piweńkiem i gitarami wieczorem)

Dziwi mnie to i
                    > śmieszy. Nie pozwalasz mi się dziwić i śmiać?

Alez pozwalam , pozwalam. Tyle ,że też się dziwię
                    takiemu "dziwieniu".
                    Podobnie jak dziwię się gdy ktoś rechocze z żartów Wojewódzkiego.

>
                    >>
                    > Nie bierz wszystkiego tak bardzo do siebie. Przyspieszy Ci tętno,
                    wzrośnie
                    > ciśnienie tętnicze. Po co?

Z takiego powodu miałoby wzrosnąć ? Bez przesady. Znam zycie i
                    wiem ,ze są w naszym kraju ludzie "kulturalni inaczej". Przyjmuuje
                    to do wiadomości. Więc dlaczego ma się denerwować?

>
                    >>
                    > Domyślam się, że bardziej z księdzem proboszczem na wino mszalne;)

Niestety nie. Nasz proboszcz jest abstynentem -nad czym boleję , bo
                    juz Zagłoba mówił ,ze "księże miody sa wyborne"
                    No i ja az tak nie gustuję w marnym winku mszalnym . Mówiąc szczerze
                    najbardziej lubie piwo w cienkim szkiełku z pianą na 2 cm w temp ok.
                    4 st.
                    >
                    > >
                    > Pójdzie pewnie za to do piekła. Co się martwisz... ;)

Dlaczego zaraz do piekła? A to nie wiesz ,że chrześcijaństwo jest
                    religią milosierdzia , przebaczania? Może czysćiec ;) ?
                    • maaac Re: To kwestia kultury osobistej 08.05.10, 09:47
                      > Jesteś , jesteś. Nawet o tym nie wiesz.
                      "Już my ci to wytłumaczymy, a jak się będziesz bronił to bedziemy
                      tłumaczyć dosadniej".

> E tam wsadzą. Jak bym "kręcił lody" to by moze i wsadzili , ale za
                      > znajomości?
                      Spoko. Inni też myśleli, że tylko "się znają", a potem prośby o
                      pomoc, o uprzejmość i nagle CBA, cię rzuca na glebę.

> Gdyby to była prawda , to wsadzili by juz wcześniej. Mam wielu
                      > przyjaciół (głównie ze szlaków turystycznych i żagli) , którzy
                      > głosuja na PO. I nie warczymy na siebie.
                      "Mam wielu przyjaciół żydów/gejów" - hehe kto się zawsze tak
                      tłumaczy?

> Skąd Ci przyszło do głowy ,ze czarno patrzę na świat. Owszem jest
                      > ten okres żałoby , ale przeciez "jutro też jest dzień".
                      > Żałoba to chwila refleksji , zadumy ale nie rezegnacja z dnia
                      > dzisiejszego i brak spojrzenia w przyszłość.
                      Tak tak czas refleksji.... trwa tak długo jak kampania wyborcza. I
                      jest równie uczciwy. Żałobę to się ma w duszy, w domu, w zachowania -
                      a nie na sztandarach drogi potomku Faryzeuszy.

> Z takiego powodu miałoby wzrosnąć ? Bez przesady. Znam zycie i
                      > wiem ,ze są w naszym kraju ludzie "kulturalni inaczej". Przyjmuuje
                      > to do wiadomości. Więc dlaczego ma się denerwować?
                      Ależ to nie kulturę chodzi, a obnażanie obłudy. To was boli i
                      dlatego wam wzrasta ciśnienie. Okazuje się że "król jest nagi", a
                      takich odkryć nikt nie lubi.

> Dlaczego zaraz do piekła? A to nie wiesz ,że chrześcijaństwo jest
                      > religią milosierdzia , przebaczania? Może czysćiec ;) ?
                      Niestety to "chrześcijaństwo" jest zawieszane w niektórych momentach
                      np w odniesieniu do Kutza. Ot nagle "miłosiernie" wyzywa się go od
                      chamów. Nie mówiąc już o tak miłosiernym wybaczaniu Rosji jak
                      widzieliśmy na filmie Pospieszalskiego. Nie mówiąc już o działaniu
                      Instytutu Miłosierdzia Chrześcijańskiego zwanego IPNem.
                • maaac Kultury, którą remik.bz symuluje. 08.05.10, 09:05
                  Potrafi ładnie, okrągłymi słówkami powtarzać kłamstwa. Gdy mu się
                  zwróci uwagę przyznaje rację, że to kłamstwo i.... następnym razem
                  je znów powtarza. On czysty, uczciwy, kulturalny, on nie grzeszy...
                  jak Faryzeusz za czasów biblijnych.
                • walter622 Re: To kwestia kultury osobistej 08.05.10, 16:39
                  remik.bz napisał:

> Widzisz Przyjacielu.
                  > Istnieje cos takiego jak kultura osobista. To przede wszystkim godne
                  > zachowanie wobec uczuć innych osób - uczuć , których nie
                  > podzielamy , lub , które są wręcz dla nas groteskowe.
                  > Przeciwieństwem tej kultury osobistej jest prostactwo i chamstwo.

Trudno się z twoim twierdzeniem nie zgodzić. Zauważ jednak, że nikt nie drwi z
                  autentycznych uczuć. Natomiast przedmiotem uzasadnionej krytyki jest ewidentny
                  fałsz, towarzyszący zachowaniu wielu osób ze sceny politycznej. Osobiście dla
                  mnie jest przejawem zwykłego prostactwa i chamstwa nachalne eksploatowanie
                  istniejącej sytuacji i z nią związanych autentycznych uczuć i postaw dla potrzeb
                  bieżących politycznych interesów i rozgrywek. Jest to zwykłe draństwo budzące
                  uzasadnioną odrazę i sprzeciw.
                  Niestety, przekroczono pewną granicę przyzwoitości żerując na tej tragedii.
                  Zgłoszenie pretensji do osób dostrzegających tą niestosowność zachowania jest
                  całkowicie niedorzeczne. Wręcz przeciwnie, sądzę, że osoby które są obecnie
                  okryte smutkiem
                  nie życzą sobie tej kolejnej politycznej hucpy. Bowiem jest ona największą
                  zniewagą wobec ofiar tej Katastrofy.
            • wacikowa Re: Dlaczego tak paskudnie kłamiecie 08.05.10, 08:36
              > Ja ( i wielu ludzi wyznających wartości tradycyjne , katolickie ,
              > prorodzinne , solidaryzm społeczny, patrityzm ) mam.
              To którzy to katolicy nie wierzą w lepszy świat (ten w niebie przy Bogu)?
              To nie odeszli do lepszego świata? To nie powinni się radować?
              W co Ci katolicy wierzą?Aaaaa już wiem PIEKŁO!:)
              • remik.bz Sorry ,że zepsułem Wam wątek 08.05.10, 08:49
                Wybaczcie ,że popsułem Wam wątek na forum.
                Miało być drwiąco , ironicznie , prześmiewczzo, luzacko w stylu
                Waszego wzorca kultury -Kuby Wojewódzkiego.
                A ja tu coś pisze o jakiejś żałobie , o uczyciuach ludzi , którzy
                stracili przyjaciół, o godnym zachowaniu w obliczy załoby , o
                kulturze osobistej....
                Oj rzeczywiście Wam zamieszałem ....sorry
                • maaac Nie poipsułeś, zaprezentowałeś ten sam fałsz. 08.05.10, 09:07
                  Fałsz, który Kutz celnie wypunktował. Mamy żywy przykład, że nie
                  tylko postacie medialne ale "zwykli" zwolennicy PiS są tak samo
                  zakłamani.
                • wacikowa Re: Sorry ,że zepsułem Wam wątek 08.05.10, 10:11
                  Och niech Pan wybaczy,że doprowadziłam Pana do takiego stanu,gdzie nie wie Pan
                  co odpowiedzieć. Zasłaniając się religią trzeba znać przynajmniej jej podstawy.
                  Każdego dnia umiera ludziom ktoś bliski. Czy to oznacza,że powinny być jakieś
                  profity ze śmierci bliskich? O taaa "moja tragedia mojsza od Twojej"
                  • remik.bz Chyba się nie rozumiemy. 08.05.10, 10:20
                    Zdaje się ,że rozmawiamy o róznych sprawach.
                    Ja tylko pisze ,ze kwestią kultury osobistej jest przyzwoitośc i
                    brak drwiny czy agresji w stosunku do ludzi , ktorzysą w okresie
                    żaloby.
                    Konkretnie uważam ,ze agresja/drwina Pana Kutza w stosunku do Pani
                    Jakubiak i Pana Jarosława Kaczyńskiego (np z ich czarnych ubrań)
                    była przejawem chamstwa.
                    Nie poruszałem wogóle tematu "profitów" ze śmierci kogoś bliskiego .
                    Poruszałem temat chamskiego zachowania- czyli formy a nie treści.
                    • wacikowa Re: Chyba się nie rozumiemy. 08.05.10, 10:22
                      Ale wykorzystywanie własnej żałoby do celów to właśnie te profity.
                      Czy na prawdę nie rozumie Pan,że nie zginął tylko Prezydent?
                      • remik.bz Re: Chyba się nie rozumiemy. 08.05.10, 10:50
                        wacikowa napisała:

> Ale wykorzystywanie własnej żałoby do celów to właśnie te profity.
                        > Czy na prawdę nie rozumie Pan,że nie zginął tylko Prezydent?

Ależ wszyscy to doskonale rozumiemy.
                        Przecież dokładnie o tym mowiła Pani Jakubiak. Mówiła wprost o
                        wszystkich ofiarach katastrofy o kolegach z kancelarii o "borowcach".
                        To Pan Kutz "się uparł" ,że żałoba jest wyłącznie po Prezydencie.
                        Pan Kutz po prostu wierzy w to w co chce wierzyć w swej nienawiści.
                        • wacikowa Re: Chyba się nie rozumiemy. 08.05.10, 11:06
                          Ale nie wszyscy jak PiS wykorzystują śmierć do własnych celów.
                          Tłumaczenie,że dopiero miesiąc minął od "tragedii" i "nie zapominajmy,że zginął
                          brat" jest po prosu śmieszne.
                          Nie potrzebny jest nikomu Prezydent emocjonalnie rozpieprzony. To,że Pan chce
                          takiego Prezydenta to już Pana problem. Widocznie też Pan uważa ,że na "tragedii
                          można zbudować silne państwo". Ja takiego państwa nie chcę.
                          PiS doprowadza do tego,że za chwilę będą ludzie cieszyć się ,że śp Prezydenta
                          już nie ma. I mnie to dziwić już nie będzie.
                          • remik.bz Re: Chyba się nie rozumiemy. 08.05.10, 11:16
                            wacikowa napisała:
                            Tłumaczenie,że dopiero miesiąc minął od "tragedii" i "nie
                            zapominajmy,że zginął
                            > brat" jest po prosu śmieszne.

Dla mnie to nie jest śmieszne.Brat to bardzo bliska rodzina.

Jest takie staropolskie przysłowie "kto chce psa uderzyć ten kij
                            znajdzie"
                            Gdyby J. Kaczyński był nagle aktywny w mediach w polityce to byscie
                            to natychmiast wykorzystali przeciwko niemu
                            Juz widzę Pana Kutza jak w dyskusji z Pania Jakubiak mówi :"zaledwie
                            miesiąc minął od smierci brata a Jarosław ma to w nosie , kompletnie
                            się tym nie przejmuje"
                            Własciwie czego Wy chcecie?
                            Powtórzę pytanie prowadzącego dyskusję: czy oczekujecie ,że Jarosław
                            nagle w takt muzyki disco-polo zacznie prowadzić medialna kampanię ?
                            • wacikowa Re: Chyba się nie rozumiemy. 08.05.10, 11:53
                              Czyli potwierdza Pan ,że "moja tragedia mojsza od twojej"?
                              Oczekuje,że przestanie szargać imię tych którzy zginęli.Oczekuje,że przestanie
                              na śmierci swojego brata budować chore państwo. Oczekuję,że przestanie się
                              biczować i zacznie myśleć racjonalnie. Ja mu nie bronię mieć żałoby nawet do
                              końca życia byle z daleka od państwa.
        • feurig59 Re: Dlaczego tak paskudnie kłamiecie 08.05.10, 11:11
          szanuję Kutza, bo on mówi to co myśli i na ogół to jest składne.
          jeżeli każda krytyka to dla was oszczerstwo i chamstwo, to nie macie
          czego szukać w polityce. ciągłe użalanie się nad sobą to jeszcze nie
          program polityczny.
          • remik.bz Re: Dlaczego tak paskudnie kłamiecie 08.05.10, 11:19
            feurig59 napisał:

> szanuję Kutza, bo on mówi to co myśli i na ogół to jest składne.
            > jeżeli każda krytyka to dla was oszczerstwo i chamstwo, to nie
            macie
            > czego szukać w polityce. ciągłe użalanie się nad sobą to jeszcze
            nie
            > program polityczny.

Moje pytanie nie dotyczyło Pana Kutza tylo moich przedmówców na forum

A odnośnie Pana Kutza. Czy uważasz ,że drwiny z czarnych ubrań J.
            Kaczyńskiego (żałoba po smierci brata) i Pani Jakubiak (straciła
            wielu przyjaciół) to nie jest chamstwo?
            • feurig59 Re: Dlaczego tak paskudnie kłamiecie 08.05.10, 14:00
              remik.bz napisał:

> feurig59 napisał:
              >
              > > szanuję Kutza, bo on mówi to co myśli i na ogół to jest składne.
              > > jeżeli każda krytyka to dla was oszczerstwo i chamstwo, to nie
              > macie
              > > czego szukać w polityce. ciągłe użalanie się nad sobą to jeszcze
              > nie
              > > program polityczny.
              >
              > Moje pytanie nie dotyczyło Pana Kutza tylo moich przedmówców na
              forum
              >
              > A odnośnie Pana Kutza. Czy uważasz ,że drwiny z czarnych ubrań J.
              > Kaczyńskiego (żałoba po smierci brata) i Pani Jakubiak (straciła
              > wielu przyjaciół) to nie jest chamstwo?

Kutz jest zdania, że ta żałoba jest na pokaz, że "obnoszenie się
              nią" ma podtytuł polityczny. Przyglądając się PiS można dojść do
              takiego wniosku.
              Pani Jakubiak i pan Kaczyński nie wystąpują w mediach jako osoby
              prywatne, tylko jako prowadzący przedwyborczą walkę politycy.

Kutza w...wia, że w tym kraju to wszystko się miesza ze sobą:
              dziennikarze tygodniami noszą sią na czarno i płaczą zamiast
              informawać, a politycy otaczają się kirem i sztafarzem żałobnym
              zamiast konstruktywnie pracować, albo na ten czas WYCOFAć się z
              szumu.
              W życiu publicznym Polski trwa powierzchowny show - żałobny odpust i
              prześciganie się w tym ,kto bardziej przeżywa "narodową tragedię".
              • remik.bz Re: Dlaczego tak paskudnie kłamiecie 08.05.10, 16:15
                eurig59 napisał:
                Kutza w...wia, że w tym kraju to wszystko się miesza ze sobą:
                > dziennikarze tygodniami noszą sią na czarno i płaczą zamiast
                > informawać, a politycy otaczają się kirem i sztafarzem żałobnym
                > zamiast konstruktywnie pracować, albo na ten czas WYCOFAć się z
                > szumu.
                > W życiu publicznym Polski trwa powierzchowny show - żałobny odpust i
                > prześciganie się w tym ,kto bardziej przeżywa "narodową tragedię".

Nawet jesli go to wk..wia , to powinien jakąś forme publicznych wypowiedzi zachowac.
                W koncu jest senatorem RP , wybrańcem Narodu, kontynuatorem tradycji senackich I
                Rzeczpospolitej.
                To nobilituje i zobowiązuje.
                Nawet jeśli prywatnie uważa ,że Pani Jakubiak symuluje ( ja uważam ,że nie)
                żałobe - to jednak nie powinien drwić z tej żałoby. Zawsze jest szansa ,ze się
                myli .
                Gdyby Pani Jakubiak przyszła w stroju powiedzmy Dody to dla odmiany miałby za
                złe ,że sie mizdrzy zamiast nosić żałobe po ofiarach katastrofy.
                Pan Kutz po prostu za wszelka cene chce PiS-owi dokopac i w ten sposób sprowadza
                funkcje senatora do "parteru"
                • feurig59 Re: Dlaczego tak paskudnie kłamiecie 08.05.10, 17:13
                  hmm. no może faktycznie (cztałem jego wypowiedzi jeszcze raz) - miłe
                  to nie było (szczególnie te uwagi na temat ubrania).
        • szmul.bender Re: Dlaczego tak paskudnie kłamiecie 08.05.10, 16:06
          Popatrz na moje nazwisko i bedziesz wiedzial kto mi placi.
          Co nie zmienia faktu ze Jakubiak to wyjatkowa idiotka
          • remik.bz Re: Dlaczego tak paskudnie kłamiecie 08.05.10, 16:22

szmul.bender napisał:

> Popatrz na moje nazwisko i bedziesz wiedzial kto mi placi.
            > Co nie zmienia faktu ze Jakubiak to wyjatkowa idiotka

A ja z kolei uwazam ja za bardzo madra i wartościowa osobe.
            No i kto ma racje?
            zakladam ,że wiesz , iz w zyciu publicznym funkcjonuje "prowda , tyz prowda i
            gó.no prowda" i ze akceptujesz ten fakt jako nowoczesny, tolerancyjny Europejczyk

Ps Nie podejmuję sie wyłącznie na podstawie Twojego nazwiska wnioskowac , kto
            Ci placi. Samo nazwisko to zbyt mały zbiór danych aby stawiać powazną hipoteze
            o potencjalnym płatniku.
            • szmul.bender Zgadzam sie na kompromis 08.05.10, 17:55
              wiec spotkajmy sie w polowie drogi: Jakubiak to nie idiotka tylko
              pol-idiotka.
              • remik.bz Re: Zgadzam sie na kompromis 08.05.10, 21:47
                szmul.bender napisał:

> wiec spotkajmy sie w polowie drogi: Jakubiak to nie idiotka tylko
                > pol-idiotka.

Na taki kompromis nie pójde.
                Ale mogę zaproponowac kompromis w sprawie pana Kutza.
                Umówmy sie ,ze to nie cham tylko pół-cham. OK ?
      • kol.3 Re: Kutz kontra Jakubiak 08.05.10, 08:21
        Kobieta w PiSie nie ma prawa do poglądów, nie ma prawa do wychylania
        się z własnymi przemyśleniami. Maria Kaczyńska na spotkaniu z
        przedstawicielkami środowisk kobiecych pozwoliła sobie kiedyś na zbyt
        samodzielne poglądy, co natychmiast następnego dnia zostało publicznie
        skontrowane przez Jarosława Kaczyńskiego, który dał do zrozumienia, że
        miała co innego na myśli niż powiedziała, czyli nie wie co mówi.
    • feurig59 Re: Kutz kontra Jakubiak 08.05.10, 11:07
      wiemy, że od piaskownicy był zaangażowany w powstańcze walki z
      niemcami i innym "wrogim elementem" - więc doświadczenie jest.
      • libl Re: Kutz kontra Jakubiak 08.05.10, 11:34
        Muszę przyznać, że jestem zadziwiony tym, że większość broni tutaj Kutza. To, co powiedział, było po prostu nieładne, nie na miejscu, a poza tym - nietrafne. Akurat politycy PiS zachowują się po smoleńskiej tragedii wyjątkowo w porządku (może oprócz posła Górskiego, ale nawet on wycofał się ze swoich bredni i przeprosił za wywiad). Nie wnikam tu, czy przemiana PiS jest autentyczna, ale dotychczas nie dali podstaw do jakiegoś ataku na nich. A już wizerunkowym mistrzostwem było postawienie na Kluzik-Rostkowską i Poncyliusza jako twarzy swojej kampanii. Oboje pokazują merytoryczną i wyważoną stronę swojej partii.
        • feurig59 Re: Kutz kontra Jakubiak 08.05.10, 14:03
          Ta partia ma tylko jedno oblicze. Jest nim Jarosław Kaczyński.
          Przekonało sią o tym nie tylko poleskie społeczeństwo, ale także ci
          w szregach jego partii, którzy próbowali go krytykować.
          nie przesłoni tego wykreowana przez spin-doctorów strategia
          przedwyborcza, pokazująca na pierwszym planie "umiarkowanych".
          • siwy19469 Re: Kutz kontra Jakubiak 08.05.10, 14:17
            Kutz to człowiek nienormalny - zaślepiony nienawiścią jak nijaki
            Niesiołowski.Karierę robił w PRL-u.Brak mu ogłady i kultury -
            Wykazali to górnicy ze Śląska skąd niby pochodzi.
            • feurig59 Re: Kutz kontra Jakubiak 08.05.10, 14:31
              siwy19469 napisał:

> Kutz to człowiek nienormalny - zaślepiony nienawiścią jak nijaki
              > Niesiołowski.Karierę robił w PRL-u.Brak mu ogłady i kultury -
              > Wykazali to górnicy ze Śląska skąd niby pochodzi.

Wolno Ci tak myśleć, a mnie wolno myśleć inaczej, a panu Kutzowi
              jeszcze inaczej. Daj jeden przykład "nienawiści i ślepoty", bo same
              insynuacje to tu dużo nie pomogą.
              Karierę w PRL robił nie on jeden. robienie "karriery" w PRL to nie
              grzech i o niczym nie świadczy. Robił dobre filmy (nie wszystkie,
              ale zrobił parę b.dobrych).
              Kutz mówi to co myśli. Tak, jest pewna zbieżność z Niesiołowskim -
              jeden i drugi to takie enfants terribles - mówią bez ogródek i płacą
              za to swoją cenę.
              Co niby wskazali "górnicy ze śląska"? Bo jestem ze śląska i Kutz
              przez przytłaczającą większość jest tu bardzo szanowaną osobą.
    • magnusg Kutz powinien mniej pic 08.05.10, 11:57
      Alkohol moze byc strasznym w skutkach jak widac.
      • feurig59 Re: Kutz powinien mniej pic 08.05.10, 14:36
        A co, pijasz z panem Kutzem, żeś tak dobrze poinformowany?
        Jak widać: magiel rules :)
    • 0kruh Re: Kutz kontra Jakubiak 08.05.10, 21:53
      Palikota nie ma to wyciagnęli mgr Bartoszewskiego i Kutza z rynsztoka.

Czy w PO nie ma normalnych ludzi tylko same stare pajace?
      Pseudoreżyser i pseudoprofesor.
      Oto ałtorytety PO. Smutne.
      • wacikowa Re: Kutz kontra Jakubiak 09.05.10, 10:42
        Za to w PiS jest prężna grupa młodych:D (Patrz pajac kandydat)
        Mogę jeszcze dłuuugo wymieniać i oczywiście nie ominę starą rurę, pseudo
        prawniczkę Kempe:D
        • komora_do_wora Re: Kutz kontra Jakubiak 09.05.10, 10:49
          uuu... a kiedy patrzyłaś w lustro?
          bo z tego co wiemy to stara rura to ty jesteś wacikowa.
          kaszalot i stara rura.
    • komora_do_wora Re: Kutz kontra Jakubiak 08.05.10, 22:12
      Dziękuję pani Jakubiak za lekcję dobrego wychowania Kuca.
      Choć ten stary obleśny satyr chyba i tak nic z tego nie zrozumie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka