charade 30.03.04, 12:37 Jeśli ktoś zetknął się z tymi perfumami osobiście, to proszę o info :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
forevermore79 Re: AMBRE SULTAN 30.03.04, 15:54 Znam osobiscie ten zapach- wachalem go zarowno w wersji Palais Royal, jak i tej popularnej- Parfums Serge Lutens- sklad ten sam, choc chyba mniejsza trwalosc. To bardzo silna, "antyczna" i orientalna mieszanka ambry polaczonej z pizmem i pudrowo-waniliowa nuta. Zapach nie dla kazdego i nie na kazda okazje- silny, przytlaczajacy, ale z dusza. Polecam takze swoj watek, tam znajdziesz kilka dalszych informacji o Lutensie, oficjalnej stronce i slynnych woskowych probkach, ktore mozna tam zamowic. Pozdrawiam! :-) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15707&w=11152304 Odpowiedz Link
charade Re: AMBRE SULTAN 30.03.04, 21:16 Dzięki za info ! Pewna miła osoba z POL zaofiarowała się mi wysłać próbkę i będę mogła przekonac się osobiście, czy to takie cudo :) Mam tylko pytanie - czy to zapach w stylu Feminite du Bois ? Odpowiedz Link
forevermore79 Re: AMBRE SULTAN 30.03.04, 21:47 > Mam tylko pytanie - czy to zapach w stylu Feminite du Bois? Raczej nie- FdB jest bogatszy, bardziej zlozony, lesny, rozwijajacy sie nuta po nucie. Ambre Sultan to mniej skladnikow, ale trwalszych i ciezszych- specyficznych dla tej gamy wod. Jesli to probka w kremie, nie odda calego bogactwa zapachu- ale da pewne wyobrazenie. Odpowiedz Link
taje Re: AMBRE SULTAN 30.03.04, 22:28 Zgadzam się w 100%. "Płynna" wersja Ambre Sultan znacznie różni się (in plus) od wersji w kremie. Ambre Sultan jest dość interesujący ale po przeczytaniu zachwytów na fóżnych forach oczekiwałam czegoś znacznie lepszego. Zapach jest bardzo ciężki, luksusowy, kojarzący się z przepychem orientu ale i bardziej linearny niż FdB. Nie jest to zapach dla tzw. subtelnych kobiet. Odpowiedz Link