henryk-sikora 12.05.10, 10:30 A cóż Cię takiego spotkało kobieto????? Współtworzyłaś najbardziej obrzydliwy i haniebny obraz i jeszcze masz czelność uskarżać się? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jankowski1960 Re: "To, co spotyka mnie i Janka to ostrzeżenie d 12.05.10, 10:43 Precz z tymi pisowskimi hienami cmentarnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
fichtel1 Re: "To, co spotyka mnie i Janka to ostrzeżenie d 12.05.10, 10:48 Obawiam sie ze PIS jest rownie "wysokiej" klasy jak PO. A co do pieknych rosjanek to...chopie przesadziles. Widac ze niewiele ci do szczescia potrzeba. No coz wiek robi swoje - 1960r Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: "To,co spotyka mnie i Janka w butach kaczki 12.05.10, 12:29 fichtel1 napisał: > Obawiam sie ze PIS jest rownie "wysokiej" klasy jak PO. A co do > pieknych rosjanek to...chopie przesadziles. Widac ze niewiele ci do > szczescia potrzeba. No coz wiek robi swoje - 1960r Buty kaczki opluwaczki! Namówił Kropa, by w Łodzi Bałuty na kacze łapy zrobił sobie buty. Na butach wyraźne mają być płetewki, niech wiedzą kto idzie ćpuny i kurewki. Łódź Bałuty, Łódź Bałuty, szyje kaczorowi buty, a na butach wycieraczki, zgarniają plwociny kaczki. W butach są chorągiewki dyplomatyczne, ważny kaczor idzie w blokowiska liczne. Na nosie buta blacha jest dodana, by spieprzaj dziada załatwić z glana. Łódź Bałuty, Łódź Bałuty, szyje kaczorowi buty, ma swego „gwoździa” każdy but, kamerkę i antenki drut. Pluje, klnie, człapie bez do jazdy prawa, za nim w pojazdach wlecze się obstawa. Buty ma z cholewami, a tors z –koszulkom-, Donek, vel komdonek złodziei –globulkom-. Łódź Bałuty, Łódź Bałuty, szyje kaczorowi buty. Pistolecik co cholewa, nóż i jeszcze pała z drzewa. Slogan na dzisiaj leci z hełmofonu. Lecą podsłuchy do każdego domu. My chcemy władzy, my chcemy wroga, ojca Redyka i kaczki półboga. Łódź Bałuty, Łódź Bałuty, szyje kaczorowi buty. Pod butami zdjęcie Tuska. Niech się z butem w błocie pluska! Odpowiedz Link Zgłoś
tommen To, co spotyka Ciebie i Janka to ostrzeżenie dla- 12.05.10, 10:44 wszystkich którzy próbują uprawiać Goebbelsowską propagandę i manipulację prostym niewykształconym ludem Odpowiedz Link Zgłoś
gieeflo Re: "To, co spotyka mnie i Janka to ostrzeżenie d 12.05.10, 10:44 Leni Riefenstahl też zajmowała się propagandą, na jakże jednak wyzszym poziomie artystycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
tow_fjutin Re: "To, co spotyka mnie i Janka to ostrzeżenie d 12.05.10, 11:20 > Leni Riefenstahl też zajmowała się propagandą, na jakże jednak wyzszym poziomie > artystycznym. niż Wajda? pełna zgoda... scena z Lotnej z szablami na czołgi to kopia Leni... dziś by płacił za kradzież własności intelektualnej Odpowiedz Link Zgłoś
marpiosko "To, co spotyka mnie i Janka to ostrzeżenie dla... 12.05.10, 10:45 "...Dlaczego musiał zginąć P.Prezydent?...". To proste,mała dziewczynko,zadająca spontaniczne pytanie"sama z siebie": On i jego współtowarzysze podróży mieli po prostu pecha,że byli na pokładzie samolotu,który uległ katastrofie. I tyle. A Ci wszyscy,którzy dramatyzują i drą włosy z głów nad rzekomym masowym morderstwem dokonanym rękami Tusko-Putino-masońsko-liberalno-brukselskiej terrorystycznej jaczejki-obrażają mnie. Obrażają sugestią,że kraj w którym mieszkam i który jest TEŻ MÓJ,bando"jedynie słusznych,prawdziwych Polaków",jest czymś w rodzaju Czerwonej Oberży!!! K.W.mać! Odpowiedz Link Zgłoś
g_dawid Re: "To, co spotyka mnie i Janka to ostrzeżenie d 12.05.10, 15:13 maripiosko, uwierz mi że też rzygam na Radyjo, na tych co narzekają na ten tusko-putińsko-masońsko-brukselsko-liberalny zamach (trafiłaś w samo sedno, moi znajomi którzy słuchają RM właśnie taką kolejność przedstawiają) i mimo że jestem za rozwojem gosp. nie oglądaniem się za wiele wstecz, bardziej za PO, choć też święte nie jest itd. etc. itp..... to ty nie obrażaj mnie k.mać bo ja jestem za PO a nie za PiS a mimo to uważam że to był zamach więc co gadasz ????????!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
az100 Re: "To, co spotyka mnie i Janka to ostrzeżenie d 12.05.10, 20:39 g_dawid napisał: a mimo to uważam że to był zamach więc co gadasz > ????????!!!! Zamach? Po co? Kto na tym zyskał? (Z wyjątkiem Jarka i PiS) Odpowiedz Link Zgłoś
bogda35 Re: "To, co spotyka mnie i Janka to ostrzeżenie d 13.05.10, 07:01 g_dawid napisał: > maripiosko, uwierz mi że też rzygam na Radyjo, na tych co narzekają na ten > tusko-putińsko-masońsko-brukselsko-liberalny zamach (trafiłaś w samo sedno, moi > znajomi którzy słuchają RM właśnie taką kolejność przedstawiają) > czy nie sadzisz że z wydawaniem opinii należałoby poczekac az wypowiedza sie fachowcy? ojciec rydzyk w pare minut po ogłoszeniu katastrofy tez juz wiedział że to zamach.To absurd- ale najwiecej zyskał na katastrofie Jarosław- który został z mamusią.Dlaczego został? > i mimo że jestem za rozwojem gosp. nie oglądaniem się za wiele wstecz, bardziej > za PO, choć też święte nie jest itd. etc. itp..... to ty nie obrażaj mnie k.mać > bo ja jestem za PO a nie za PiS a mimo to uważam że to był zamach więc co gadas > z > ????????!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
goooral Tak, ale "przed" odmawiali pacierz i wyłączali 12.05.10, 11:17 światło więc wszystko jest OK ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
esmeralda_pl Re: Hejke 12.05.10, 11:17 hmmmm... nie wiem, czy jak się żyje w konkubinacie, to taki tytuł po zmarłym konkubencie przysługuje... Odpowiedz Link Zgłoś
totyczyja Re: Hejke 12.05.10, 11:42 wyborcza.pl/1,76842,6588044,Prezes_Kurtyka__cudza_zona__teczki_IPN_i_prokurator.html Odpowiedz Link Zgłoś
zupelnie_nowy_nick Re: Hejke 12.05.10, 13:36 keram.keram napisał: > To ta wdowa po Wdowa po IPN-owskich aktach. Odpowiedz Link Zgłoś
inz.a.spoleczny Maczuga na "przyjaciół Rosjan" 12.05.10, 10:46 W ramach nowego wizerunku pewnej partii i pewnego prezesa wyciągnięciu prawej ręki towarzyszy uniesiona maczuga w lewej. Ciekawe czy "przyjaciele Rosjanie" są zadowoleni z tej wersji pojednania? Odpowiedz Link Zgłoś
lucas Re: Maczuga na "przyjaciół Rosjan" 12.05.10, 10:48 zapytaj sie "przyjaciol" Rosjan jakie akta nam dali pare dni temu:) Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Maczuga na "przyjaciół Rosjan" 12.05.10, 11:28 lucas napisał: > zapytaj sie "przyjaciol" Rosjan jakie akta nam dali pare dni temu:) No odczytali , że Prezio kazał lądować i teraz nie wiedza jak to powiedzieć wszystkim , taka poruta. Odpowiedz Link Zgłoś
ereta Re: Maczuga na "przyjaciół Rosjan" 12.05.10, 11:29 lucas napisał: > zapytaj sie "przyjaciol" Rosjan jakie akta nam dali pare dni temu:) ### Akta ze śledztwa katyńskiego. Sledztwo to było utajnione i nasi z IPN domagali się jego odtajnienia. No to mają część akt tego śledztwa. Teraz mowią że mają od kilku lat. To po co wrzeszczeli o odtajnienie skoro mieli akta? Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: Maczuga na "przyjaciół Rosjan" 12.05.10, 12:52 One nie były utajnione. Problem był taki, że można je było oglądać na miejscu w Moskwie i nie można ich było kserować - historycy IPN jeździli tam i przepisywali je na kolanie. Odpowiedz Link Zgłoś
karex5 Re: Nie ma to jak nawiedzony moher z rana 12.05.10, 11:59 babcia Józia ...... do lamusa ! Odpowiedz Link Zgłoś
jkdino49 Wypowiedź pana Bulskiego na początku filmu 12.05.10, 10:47 A może poprosić kogoś ze specjalistów o analizę wypowiedzi pana Bulskiego, która została pocięta na kilkuzdaniowe fragmenty, przeplatające się z innymi wypowiedziami w pierwszej części filmu: 1. Styl i treść wypowiedzi - czy jest to spontaniczna wypowiedź osoby pozostającej pod wpływem silnych emocji, która niespodziewanie znalazła się przed kamerą, czy uprzednio przygotowany tekst, wygładzony literacko i wygłoszony z pamięci? 2. Gesty, mimika (mowa ciała) a treść wypowiedzi - czy często zdarza się, że ktoś łka mówiąc, a jednocześnie zachowuje kamienny wyraz twarzy, nie pokazujący żadnych emocji i stoi w miejscu bez żadnego ruchu? Mowa ciała pana B. kontrastowała wyraźnie z mową ciała innych wypowiadających się. 3. Dlaczego wypowiedzi nie puszczono w całości, tylko po kawałku, przeplatając te kawałki z innymi wypowiedziami? Tyle na początek, pytań może być więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
lucas Re: Wypowiedź pana Bulskiego na początku filmu 12.05.10, 10:50 powiedz mi , kto ma wiekszy interes w tym zeby prawda nie ujrzala swiatla dziennego? czy ten kto uwaza,ze rzeczywiscie moglby to byc zamach? Odpowiedz Link Zgłoś
fichtel1 Re: A ja sie ciesze ze Jarek wygra! 12.05.10, 10:52 Moja Stara straci wtedy argument ze TU warto mieszkac i zyc. Odpowiedz Link Zgłoś
bezzebnypirat Manipulacja jak za najlepszego PRLu 12.05.10, 14:32 Dowod? Wypowiedzi piewcow wielkiego prezydenta zestawiono... z wypowiedzia dwoch nawalonych typow, z ktorych jeden mial podwojne obywatelstwo, ktorzy smiali sie z Leszka Wielkiego. Tylko wyprany moher lapie sie na takie manipulacje... Odpowiedz Link Zgłoś
radon13 Re: Wypowiedź pana Bulskiego na początku filmu 12.05.10, 20:00 No własnie , sprawa jest dosyć prosta. Jak Pan Pośpieszalski chce to chetnie znajde dluga listę osób które udzielą mu wywiadów jako druga strona, niech zrobi film Solidarni 2010-2 . Na temat Wawelu i rzekomego wahania sie Jarka przed decyzja o kandydowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
feelg Re: Wypowiedź pana Bulskiego na początku filmu 12.05.10, 22:39 Daleko nie musiałby szukać wystarczyło by przejść sie w przeciwny do tłumu kierunku. Tak sobie mysle ze nie znam zadnej osoby doslownie zadnej ktora podziela poglady ludzi z solidarnych 2010. Nie wiem gdzie one sie ukrywaja. Odpowiedz Link Zgłoś
karkolomniada "To, co spotyka mnie i Janka to ostrzeżenie dla... 12.05.10, 10:49 Dlaczego nie ma wypowiedzi drugiej strony w dokumencie? Bo jej pod Pałacem nie było hmm...znam parę osób które były pod pałacem i one mają jak najbardziej poglądy "drugiej strony", a poszły tam żeby okazać szacunek ofiarom i ich rodzinom a nie rzucać bezpodstawne oskarżenia. co na to pani łaniewska? Odpowiedz Link Zgłoś
grundol1 Tak, to ostrzeżenie. 12.05.10, 10:49 Tak, to ostrzeżenie. Ostrzeżenie, że na każdą próbę ogłupienia "ciemnego ludu" będzie nagonka. Przyzwyczajacie się, że wasze prawdy objawione coraz więcej ludzi ma w czterech literach. Odpowiedz Link Zgłoś
zygmuntt0 polecam taki eksperyment logiczny 12.05.10, 11:22 polecam taki eksperyment logiczny: założmy, że ogłupieniem ciemnego ludu jest sposób prezentacji filmu Solidarni 2010 w GW, a film był "spontaniczny". Jakie fakty za tym przemawiają? A jakie założenia uniemozliwiają takie założenie? Warto rozważyć inne scenariusze, jako możliwe. Uczy dystansu i ukrytych stereotypów, które zniewalają umysł. Odpowiedz Link Zgłoś
grundol1 Kaczyńskiego z premedytacją zabili ruscy 12.05.10, 11:30 zygmuntt0 napisał: > Jakie fakty za tym przemawiają? Udział aktora w anonimowej ankiecie to duży błąd warsztatowy. Zawsze może być podejrzenie, że występ był reżyserowany. > Warto rozważyć inne scenariusze, jako możliwe. Uczy dystansu i > ukrytych stereotypów, które zniewalają umysł. Jasne, jeśli dla mnie teoria, że Kaczyńskiego z premedytacją zabili ruscy to bzdura, to mój umysł jest zniewolony? Odpowiedz Link Zgłoś
smiki48 Re: Kaczyńskiego z premedytacją zabili ruscy 12.05.10, 12:03 Kaczyńskiego nie zabili ruscy, tylko Bin Laden na zlecenie CIA. A celem było wywołanie konfliktu między Polską a Rosją aby USA mogły dalej prowadzić ekspansję na wschód, a dzięki temu talibowie uzyskaliby możliwość przejęcia w całó=ości Afganistanu i Pakistanu. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe "To, co spotyka mnie i Janka to ostrzeżenie dla... 12.05.10, 10:49 Przecież jeste wolność słowa a aktorzy od zawsze angażowali się w manifesty polityczne, społeczne Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: "To, co spotyka mnie i Janka to ostrzeżenie d 12.05.10, 10:50 np. tacy aktorzy jak Kondrat albo Olbrychski chętnie się wypowiadali politycznie i nikt się nie czepiał Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: "To, co spotyka mnie i Janka to ostrzeżenie d 12.05.10, 11:00 A występowali jako "Solidurni2010" czy jako Kondrat i Olbrychski? Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: "To, co spotyka mnie i Janka to ostrzeżenie d 12.05.10, 11:05 Wiesz, gdyby byli pod Pałacem jak ci wszyscy ludzie i zabrali głos na pewno by byli w tym filmie Odpowiedz Link Zgłoś
tmajcher Re: "To, co spotyka mnie i Janka to ostrzeżenie d 12.05.10, 11:06 Smuci mnie Twoja naiwność :) Odpowiedz Link Zgłoś
dalacin4 Re: "To, co spotyka mnie i Janka to ostrzeżenie d 12.05.10, 11:28 musieliby jeszcze wpasować się w klimat rozpaczy po zamachu stanu na J.W. Lecha ps. "co tam Chrystus, jakaś banda antypatriotyczna w tym Krakowie zrobiła manifę, tylko J.W. Kaczyński może być królem Polski" Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: "To, co spotyka mnie i Janka to ostrzeżenie d 12.05.10, 11:29 Byliby na filmie gdyby powiedzieli to co Stankiewicz i Pospieszalski chcieli usłyszeć. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: "To, co spotyka mnie i Janka to ostrzeżenie d 12.05.10, 11:33 I znowu trująca paranoja. Uprawnione byłoby takie zawodzenie gdyby wypowiedzieli się pod Pałacem a nie byłoby ich na filmie. Pod pałacem ich nie było.... Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: "To, co spotyka mnie i Janka to ostrzeżenie d 12.05.10, 11:46 A skąd wiesz że ich nie było? Odpowiedz Link Zgłoś
tmajcher Re: "To, co spotyka mnie i Janka to ostrzeżenie d 12.05.10, 11:49 "Pod pałacem ich nie było..." - a skąd wiesz mój drogi? Przepytałeś każdą osobę spod pałacu i wiesz? Niestety tego nie wiesz. Natomiast reporter robiący taki reportaż niewygodne osoby może po prostu wyciąć. I już tworzy się "rzetelny" artykuł, który działa na tak naiwne osoby jak Ty :) Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: "To, co spotyka mnie i Janka to ostrzeżenie d 12.05.10, 12:06 Ja byłem pod pałacem, wypowiadałem się do kamery w całkowicie innym tonie niż ci podstawieni przez Pospieszalskiego aktorzy. Moją nagraną wypowiedź całkowicie wyciętą. Ergo: film JEST zmanipulowany a pani redaktor łże. Odpowiedz Link Zgłoś
ereta Re: "To, co spotyka mnie i Janka to ostrzeżenie d 12.05.10, 11:38 loppe napisał: > Wiesz, gdyby byli pod Pałacem jak ci wszyscy ludzie i zabrali głos > na pewno by byli w tym filmie ### A co? Na filmie wszyscy spod Pałacu wypowiadali się? Film nie był montowany pod potrzeby autorów? To co tto za specjaliści, co puszczają jak leci bez montażu, z różnym badziewiem? itp. Odpowiedz Link Zgłoś
mekmis Re: "To, co spotyka mnie i Janka to ostrzeżenie d 12.05.10, 11:02 tylko że ci Panowie wystąpili pod swoimi nazwiskami a nie jako rolnik spod.... czy gospodyni domowa z..... niby drobna róznica a jednak coś innego prawda? o tym jakoś ci państwo nie wspomnieli no ale zaistnieli i o to chodziło Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: "To, co spotyka mnie i Janka to ostrzeżenie d 12.05.10, 11:06 nie rozumiem twierdzisz że ludzie będacy z zawodu aktorem byli przedstawiani w filmie jako rolnik?? jesteś pewny?? Odpowiedz Link Zgłoś
grundol1 Re: "To, co spotyka mnie i Janka to ostrzeżenie d 12.05.10, 11:12 > nie rozumiem To widać > twierdzisz że ludzie będacy z zawodu aktorem byli przedstawiani w > filmie jako rolnik?? Nie, wcale tak nie twierdzi. Chodzi o to, że jeśli aktor wypowiada się anonimowo, to zawsze będzie podejrzenie, że nagranie było reżyserowane. Dobry reporter powinien unikać takich sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: "To, co spotyka mnie i Janka to ostrzeżenie d 12.05.10, 11:28 To jakaś paranoja a do tego niepraktyczna sugestia sprawdzania dowodu rozmówcy (jest w dowodzie zawód, nie!) Odpowiedz Link Zgłoś
grundol1 Re: "To, co spotyka mnie i Janka to ostrzeżenie d 12.05.10, 11:32 > To jakaś paranoja To nie paranoja, a podstawa pracy reportera. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: "To, co spotyka mnie i Janka to ostrzeżenie d 12.05.10, 11:34 Jesteś niepoważny. Codziennie reportarzy wszystkich stacji zadają ludziom pytania na ulicach nie śmiąc spytać ich o zawód. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: "To, co spotyka mnie i Janka to ostrzeżenie d 12.05.10, 11:38 Jakość wypowiedzi tutaj, przeciwników filmu, to normalnie jakby słuchać jakiegoś zabobonnego tłumu przeczącego co chwila zdrowemu rozsądkowi w imię swojej paranoi:)) Najważniejsza sprawa - nikt przecież nie wątpi że sa ludzie tacy jak pod pałacem czyli o takiej mentalności i myśleniu, wy drodzy przeciwnicy filmu głosicie to od zawsze (mohery etc.) - a dziś tak się zaplątaliście że idziecie w kierunku: nie ma takich ludzi, nie ma takich ludzi w Polsce jak ci pod Pałacem. To byli przekupni aktorzy! Jesteście durniami:))) Odpowiedz Link Zgłoś
tmajcher Re: "To, co spotyka mnie i Janka to ostrzeżenie d 12.05.10, 11:46 No i wyszedł lisek z owieczki: "jesteście durniami" :) Ty chyba czegoś nie rozumiesz, Ty na pewno czegoś nie rozumiesz. Już pominę fakt, że babkę z plebanii to każde dziecko rozpozna i może ona sobie mieć jaką chce opinie na dany temat. Chodzi o fakt, że ta babka, inny aktor tak przejęty że płakał na wizji i inna osoba, która okazała się być działaczem PIS były przedstawione jako zwykłe osoby z tłumu, jako głos z tłumu, a tu niestety prawda ejst taka że to nie do końca był głos tłumu a jedynie głos opcji politycznej. I nie wierzę, ze były tam tylk otakie osoby, bo PIS i JK miałyby takie poparcie w Warszawie, które faktycznie nie mają i Bogu dzięki. To niestety jest nierzetelne dziennikarstwo polityczne za pieniądze wszystkich Polaków co już jest totalną obłudą. Odpowiedz Link Zgłoś
dalacin4 Re: "To, co spotyka mnie i Janka to ostrzeżenie d 12.05.10, 12:52 Sam jesteś durniem loppe (choć sprytu do odwracania kota ogonem odmówić Ci nie można). Nikt tutaj nie twierdzi, że nie ma takich ludzi. Problemem poddawanym pod dyskusję jest selekcja, jaka przez autorkę filmu została przeprowadzona w celu wyłonienia z tłumu samych fanatyków. Film jest tendencyjny. W przeciwnym razie musielibyśmy uznać, że pod pałac prezydencki przyszli sami szaleńcy. Odpowiedz Link Zgłoś
grundol1 Re: "To, co spotyka mnie i Janka to ostrzeżenie d 12.05.10, 12:05 > Codziennie reportarzy wszystkich stacji zadają > ludziom pytania na ulicach I ci przypadkowi ludzie wiarygodnie płaczą do kamery. Odpowiedz Link Zgłoś
radocha1 Re: "To, co spotyka mnie i Janka to ostrzeżenie d 12.05.10, 14:12 loppe napisał: > Jesteś niepoważny. Codziennie reportarzy wszystkich stacji zadają > ludziom pytania na ulicach nie śmiąc spytać ich o zawód A miejsce pracy? Pracownicy TVP zrobili sondę z pracownikami TVP. Może jeszcze wypowiedzieć się powinny charakteryzatorki, fryzjer, oświetleniowiec i ze trzy koleżanki z redakcji programu "warto rozmawiać"? Dla uzupełnienia wypowiedział się anonimowy rolnik - czyli radny PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
greg0.75 Re: "To, co spotyka mnie i Janka to ostrzeżenie d 12.05.10, 14:25 > Jesteś niepoważny. Codziennie reportarzy wszystkich stacji zadają > ludziom pytania na ulicach nie śmiąc spytać ich o zawód. No co Ty, babci Józi nie poznajesz?! Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: "To, co spotyka mnie i Janka to ostrzeżenie d 12.05.10, 11:32 Skoro mozna bylo dać w filmie podpis "rolnik spod Kościerzyny" to dlaczego nie mozna było dać podpisu "aktor"? Odpowiedz Link Zgłoś
ereta Re: "To, co spotyka mnie i Janka to ostrzeżenie d 12.05.10, 11:51 loppe napisał: > To jakaś paranoja a do tego niepraktyczna sugestia sprawdzania > dowodu rozmówcy (jest w dowodzie zawód, nie!) ### po co sprawdzać? Przecież nie ma powodu klamać że nie jest rolnikiem tylko Napoleonem jak w wariatkowie. Odpowiedz Link Zgłoś
radocha1 Re: "To, co spotyka mnie i Janka to ostrzeżenie d 12.05.10, 12:06 W materiale "dokumentalnym" dla TVP wystąpili pracownicy TVP. Jeśli Bill Gates nakręci "dokument" - i jako przypadkowi przechodnie - wystąpią pracownicy Microsoft - chwaląc wyroby firmy - to mu uwierzycie? Odpowiedz Link Zgłoś
tmajcher Re: "To, co spotyka mnie i Janka to ostrzeżenie d 12.05.10, 11:29 Byli przedstawiani jako przypadkowi przechodnie. No i znalazło się paru "przypadkowych" aktorów czy działacz PIS. Ale co tam, dla Ciebie nie ma różnicy, prawda? :) Są ludzie niereformowalni co nawet jak ich na gorącym uczynku złapiesz (np. Lipiński) to będzie ludziom ciemnote wciskać. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: "To, co spotyka mnie i Janka to ostrzeżenie d 12.05.10, 11:31 Nie, radny PiS został przedstawiony jako rolnik spod Kościerzyny. Powinien byc podpisany: "rolnik spod Kościerzyny, radny PiS". Odpowiedz Link Zgłoś
ereta Re: "To, co spotyka mnie i Janka to ostrzeżenie d 12.05.10, 11:44 loppe napisał: > nie rozumiem > twierdzisz że ludzie będacy z zawodu aktorem byli przedstawiani w > filmie jako rolnik?? jesteś pewny?? ### loppe; Naucz się czytać ze zrozumieniem i pokaż trochę pomyślunku. Odpowiedz Link Zgłoś
radocha1 Re: "To, co spotyka mnie i Janka to ostrzeżenie d 12.05.10, 12:00 loppe napisał: > nie rozumiem > twierdzisz że ludzie będacy z zawodu aktorem byli przedstawiani w > filmie jako rolnik?? Jako rolnik wystąpił zawodowy działacz PiS-u Odpowiedz Link Zgłoś
grundol1 Re: "To, co spotyka mnie i Janka to ostrzeżenie d 12.05.10, 11:08 > np. tacy aktorzy jak Kondrat albo Olbrychski chętnie się wypowiadali > politycznie i nikt się nie czepiał Ale oni wypowiadali się pod nazwiskiem, a nie anonimowo. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_kuliev "To, co spotyka mnie i Janka to ostrzeżenie dla... 12.05.10, 10:50 Prawda, prawda i jeszcze raz prawda! Nie będziemy uciszeni! Odpowiedz Link Zgłoś
karol195111 "To, co spotyka mnie i Janka to ostrzeżenie dla... 12.05.10, 10:50 pan Pospieszalski powiedział jest demokracja każdy może mówić co chce pani Stankiewicz jest demokracja czy już nie jak pani niewie proszę spytać Pspieszalskiego bo może dziś może jużjej niema. Odpowiedz Link Zgłoś
miguell Re: "To, co spotyka mnie i Janka to ostrzeżenie d 12.05.10, 10:52 To może zaraz dowiem się że Pani Łaniewskiej za katolicki program dla dzieci "Ziarno" także nie płacą. Pod pałacem innych osób nie było więc redaktor wybrał nas i dał nam nazwę Solidarni 2010 PiSowska wizja świata Odpowiedz Link Zgłoś
wymiatator1 Re: "To, co spotyka mnie i Janka to ostrzeżenie d 12.05.10, 10:58 Masz do wyboru: albo być solidarnym 2010 albo stać tam, gdzie stało ZOMO. Odpowiedz Link Zgłoś
radocha1 Re: "To, co spotyka mnie i Janka to ostrzeżenie d 12.05.10, 12:12 W materiale dla TVP, kręconym przez współpracowników TVP występują aktorzy pracujący dla TVP. To takie nowe standarty dziennikarstwa? Rozumiem, że teraz np. Polsat jak będzie robił sondę na ulicy - to wśród swoich pracowników? I to się będzie nazywało "dokumentem" i "głosem ludu"???? Następną sondę TVN zrobi w swojej redakcji albo stołówce??? A wypowiedzi będą jakie będą, innych tam nie było...? Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Ludzie faktycznie tak mówili 12.05.10, 12:29 Kompletnie nie rozumiem tej nagonki na film. Ja byłem w Krakowie na Rynku ,potem pod Wawelem , siostra była w Warszawie wcześniej. Oboje potwierdzamy ,ze nastroje, komentarze, opinie wśród ludzi były rzeczywiście takie jak w filmie Pospieszalskiego. Nie bardzo rozumiem o co ten raban. Film pokazał , fakty , pokazał kawałek naszej rzeczywistości. Pokazą l ten nasz "wstydliwy" , wysmiewany patriotyzm , przywiazanie do tradycji , do wartości rodzinnych , katolickich do idei solidaryzmu spolecznego, do zwyczajnej ludzkiej uczciwości. Czyli do spraw , które zawsze były ważne dla Zmarłego i jego małzonki. Włąsnie dlatego z taką czcią ich żegnaliśmy. I to w filmie po prostu pokazano. W czym problem ? Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Ludzie faktycznie tak mówili 12.05.10, 12:32 Jaka nagonka? Nie podoba ci się, tak jak srodowisku Gazety Polskiej, krytyka i wolność słowa? czy film Stankiewicz to telewizyjna święta krowa? Film nie pokazał faktów i naszej rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
greg0.75 Re: To nie jest film tylko telewizyjna relacja z 12.05.10, 12:38 Kiedy właśnie wiele wskazuje na to, że nie była to relacja (a już na pewno niemaniupulowana relacja) tylko wyreżyserowany materiał. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: To nie jest film tylko telewizyjna relacja z 12.05.10, 12:53 greg0.75 napisał: > Kiedy właśnie wiele wskazuje na to, że nie była to relacja (a już na pewno niem > aniupulowana relacja) tylko wyreżyserowany materiał. A co konkretnie wskazuje? Bo moim zdaniem (jako obecnego na części tych uroczystości wśród tych ludzi) opinie filmowe są zgodne z rzeczywistymi. Czy uważasz ,że gdy ja na Rynku krakowskim rozmawiałeem z ludźmi to tez miałem "wyreżyserowaną "sytuację? Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: To nie jest film tylko telewizyjna relacja z 12.05.10, 13:11 Sory, ale kpisz, czy o drogę pytasz? Ja też byłem pod Pałacem Prezydenckim i jakoś zupełnie co innego słyszałem. To co jedna lub druga osoba słyszała nie równa się rzeczywistości wszystkich, jak byś chciał tutaj nam wmówić. A co do tego "dokumentu". Co konkretnie? Chociażby to, że nie dochowano elementarnych zasad jakiejkolwiek dziennikarskiej rzetelności. Po pierwsze nikt nie poinformował widzów, że w filmie "przypadkiem" pojawiają się aktorzy, już nie mówiąc o tym, że prawdopodobieństwo, że wśród "przypadkowego" tłumu nagle znajdzie się więcej niż jeden aktor jest podobne do gry w totolotka. Po drugie, jakoś nie pojawiły się opinie ludzi, którzy niekoniecznie rozsiewali teorie spiskowe i jątrzyli swoimi insynuacjami (i to w takiej chwili), tylko np. nie popierali prezydenta i jego polityki, ale przez szacunek do zmarłego przyszli zapalić znicz. Przynajmniej w tym filmidle ich nie było, za to były w niektórych innych, nieco bardziej rzetelnych relacjach. Wymieniać by jeszcze można, chociażby ewidentnie manipulowane wypowiedzi tych aktorów, każdy może to obejrzeć na youtube, jak zza kamery słychać kwestie, a aktor je słowo w słowo powtarza, więc nie opowiadaj nam bajek o tym, jak to niby wszyscy myśleli tak samo, bo to nieprawda, a ten film to zwykła manipulacja i stek łgarstw, teatr, a nie żaden spontan. Odpowiedz Link Zgłoś
elzenberg Re: Świetny program, chcę więcej takich!!!!!! 12.05.10, 14:15 To włacz sobie telewizje Trwam. Tam bedziesz miał sie czym nasycić. Odpowiedz Link Zgłoś
robertoleonardsson Re: Świetny program, chcę więcej takich!!!!!! 12.05.10, 14:56 A ja nie chcę !!!!!!!!!! I telewizja powinna to uszanować ,bo jest to też telewizja tych którzy nie utożsamiają się z tymi co płakali po panu Prezydencie .Niewątpliwie,była to tragedia ,ale nie spowoduje ona,że nagle zmienię zdanie o nieżyjącym Prezydencie i zacznę go wychwalać bo nie ma za co.......... Odpowiedz Link Zgłoś
czarny_walc Re: To nie jest film tylko telewizyjna relacja z 12.05.10, 13:20 Czyli u nas tacy słabi aktorzy, że nie mogą zapamiętać krótkiej kwestii? Sami przyznają, że to był spontan więc trzeba im wierzyć, po co mieli by kłamać? najwyżej można przyczepić się do Pospieszalskiego o zmontowanie takich a nie innych scen. Odpowiedz Link Zgłoś
frankyy TVPolityczna a nie publiczna! nazywanie tego filme 12.05.10, 13:32 to poważne nadużycie! Film dokumentalny powinien spełniać pewne standardy dziennikarskiej rzetelności i obiektywizmu. A zlepek histerycznych wypowiedzi wyraźnie monopolitycznych nie może być uznawany za film dokumentalny! To są standardy propagandy partyjnej a nie publicznej telewizji. Byłem pod Pałacem i widziałem jak to się działo. A dlaczego monotematycznie? To proste: miód przyciąga pszczoły, a gówno - muchy gównozjady. Tak samo Pospieszalski przyciąga ludzi, którzy kochają jego retorykę i poglądy. Normalny człowiek nie będzie zadawał się z zionącym nienawiścią politrukiem. Odpowiedz Link Zgłoś
von_seydlitz Jak szczuli na Kaczyńskiego to było dobre? 12.05.10, 13:12 Teraz relacja ich boli? Straszna nagonka. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Jak szczuli na Kaczyńskiego to było dobre? 12.05.10, 13:31 Nie bylo żadnego szczucia na Kaczyńskiego. Kaczyński był szczuł swoich ludzi na Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
demetria11 Re: To nie jest film tylko telewizyjna relacja z 12.05.10, 16:11 A na Rynku w Krakowie wszyscy byli pogrążeni w smutku i żałobie i nikt nie krzyczał "Precz TVN"? Odpowiedz Link Zgłoś
greg0.75 Re: To nie jest film tylko telewizyjna relacja z 12.05.10, 16:53 Niii - wszyscy skandowali "Dziękujemy!!!" unosząc ręce ku niebu... (zapewne modlitwa dziękczynna do Boskiej Opatrzności) Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Dobrze wiesz jak było w Krakowie, pisz prawdę 12.05.10, 19:31 demetria11 napisała: > A na Rynku w Krakowie wszyscy byli pogrążeni w smutku i żałobie i > nikt nie krzyczał "Precz TVN"? Dlaczego nie piszesz całej prawdy tylko częśc. Rzeczywiście były takie okrzyki , bardzo niestosowne , ale zrozumiałe. Jak wiesz w tym czasie gdy trwała modlitwa przy trumnach ,TVN na swoich telebimach nagle pokazała dyskusje polityków a nie obraz z kościola. Było to bardzo paskudne posunięcie TVN-u. Przypominam ,ze Rynek , Błonia i Łagiewniki były traktowane jako swiątynia w tym momencie a obecnośc wiernych tam była uznana za obecność na mszy. Odpowiedz Link Zgłoś
frankyy Re: Dobrze wiesz jak było w Krakowie, pisz prawdę 12.05.10, 23:28 Trudno winić TVN o to co znalazło się na telebimie w Krakowie. To wina realizatora obrazu na krakowskim rynku, że wpuścił relację TVN na telebim. Czy dlatego że na rynku w Krakowie był modlitewny nastrój, to wszystkie telewizje świata miały milczeć? Codziennie w milionach kościołów na świecie ludzie się modlą, a telewizje pokazują co chcą. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Dobrze wiesz jak było w Krakowie, pisz prawdę 13.05.10, 07:43 frankyy napisał: > Trudno winić TVN o to co znalazło się na telebimie w Krakowie. To wina > realizatora obrazu na krakowskim rynku, że wpuścił relację TVN na telebim. Czy > dlatego że na rynku w Krakowie był modlitewny nastrój, to wszystkie telewizje > świata miały milczeć? > Codziennie w milionach kościołów na świecie ludzie się modlą, a telewizje > pokazują co chcą. Rynek był wtedy "kosciołem". Naprawdę uważasz , że "puszczanie" dyskusji polityków w kościele jest na miejscu ? Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Dobrze wiesz jak było w Krakowie, pisz prawdę 13.05.10, 12:40 Dlaczego nie miałoby być na miejscu skoro księża w kościołach nawołują do głosowania na konkretną partię polityczną a w dodatku owa partia zbiera tam podpisy pod listami poparcia? Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Wystarczy zobaczyć program Pospieszalskiego aby 12.05.10, 12:53 wiedzieć co sobą reprezentuje. Tylko dlaczego za publiczne pieniądze ? Ja też chcę mieć swój program w TVP i mówić co zechcę, czyli w zgodzie z wytycznymi szefów stacji. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Wystarczy zobaczyć program Pospieszalskiego a 12.05.10, 12:58 krzych.korab napisał: > wiedzieć co sobą reprezentuje. A konkretnie co soba reprezentuje Pospieszalski Twoim zdaniem? Tylko dlaczego za publiczne pieniądze ? Bo telewizja jest publiczna. I ma obowiązek m. in. pokazywać naszą rzeczywistość. > Ja też chcę mieć swój program w TVP i mówić co zechcę, czyli w zgodzie z > wytycznymi szefów stacji. A kto Ci broni? Złóz "papiery" do jakiejśc stacji, albo postaraj sie o koncesję i stwórz własną TV. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Wystarczy zobaczyć program Pospieszalskiego a 12.05.10, 13:33 Pospieszalski reprezentuje sobą manipulację. TV ma obowiązek pokazywać naszą rzeczywistość, w przypadku tego filmu tego nie zrobiła, sam napisałeś że pokazała tylko jej fragment. Przecież wyraźnie napisał że chce mieć, tak jak pospieszalski, program w TVP. Po cholerę mu doradzasz stworzenie własnej TV. Nie możesz tego samego doradzić Pospieszalskiemu? Odpowiedz Link Zgłoś
radocha1 Re: Wystarczy zobaczyć program Pospieszalskiego a 12.05.10, 14:27 remik.bz napisał: A kto Ci broni? > Złóz "papiery" do jakiejśc stacji, albo postaraj sie o koncesję i > stwórz własną TV. Ale on już płaci za jedną telewizję - która miał być jego. Dlaczego ma płacić drugi raz? Dlatego, że ktoś tą telewizję publiczną ukradł - i zrobił sobie partyjną? Chyba ma prawo żądać zwrotu zagrabionego dobra? Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Relacja??? Wstydu nie masz!!! 12.05.10, 19:45 Relacja? Zawodowi aktorzy mówiący cudzym tekstem (miejscami podrzucanym przez suflera) to "relacja"???? Wstydu nie masz. 90 minut wycięte z ponad 12 godzi nagrań i zmontowane to "relacja"??? W ogóle bez wypowiedzi reprezentatywnych dla tych tysięcy normalnych, niesfanatyzowanych ludzi, którzy tam poszli oddać hołd? Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Ludzie faktycznie tak mówili 12.05.10, 12:46 obraza.uczuc.religijnych napisał: > Jaka nagonka? Nie podoba ci się, tak jak srodowisku Gazety Polskiej, > krytyka i wolność słowa? czy film Stankiewicz to telewizyjna święta > krowa? > Film nie pokazał faktów i naszej rzeczywistości. Alez krytyka jak najbardziej. Ale krytyka oparta na faktach a nie na emocjach i insynuacjach czy na zwyczajnym klamstwie. I to na dodatek na bardzo dziwnych emocjach nie pasujacych do standardów UE (tolerancja dla innych pogladów) Przeciez ta krytyka filmu jest tylko i wyłącznie dlatego ,że pokazano wreszcie skrżetnie ukrywany fragment Polski- I okazało się ,że ten fragment to nie (jak dodtąd wmawiano ) leniwe , rozmodlone przygłupy tylko ludzie inteligentni , wykształceni. Jeszcze raz powtarzam - film pokazał fakty. Tak bylo. Nie wiem na jakiej podstawie zarzucasz mi kłamstwo? Byłaś tam , widziałeś ? rozmawiałeś z ludźmi ? modliłeś razem ze wszystkimi? śpiewałeś ze wszystkim np " Boże coś Polskę" ?Czules tę atmosferę siły , jedności , solidarności ludzi , którzy wreszcie publicznie mogli powiedzieć "jesteśmy normalni , mamy swe poglądy ,poglądy wydrwione publicznie przez "nowoczesnych europejczyków" Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Ludzie faktycznie tak mówili 12.05.10, 13:03 Nie insynuacją a faktem jest to, że filmie TVP wystąpili: aktorzy zatrudnieni przez tą TVP, radny partii o zabawnej nazwie Prawo i Sprawiedliwość, koleżanka J. Pospieszalskiego (współautora filmu)- Hanna Wujkowska. Ja byłem w różnych miejscach gdzie oddawano hołd ofiarom katastrofy, nigdzie nie śpiewano patriotycznych pieśni, a żaden "dziennikarz nie zakłócał ludziom żaloby biegając pomiędzy nimi z kamerą. Jak przeczytałem powyżej ty również nie byłeś w miejscu kręcenia filmu a opierasz się na relacji swojej siostry. jesteś w więc w swoich opowiastkach mało wiarygodny. Albo inaczej: jesteś tak samo wiarygodny jak ja gdy pisze że był tam mój znajomy i stwierdził że byli pod Namiestnikowskim ludzie, którzy nie zgadzają się z wypowiedziami z filmu "Solidarni 2010". Piszesz że to był "fragment Polski" a ja ciągle słyszę tłumaczenia Pospieszalskiego i Stankiewicz że był to ogólny głos ludu. Plączecie się w swoich zeznaniach, niezależnie myślący. A te wstawki o tolerancji dla odmiennych poglądów są już nudne, wymyśl coś nowego. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Ludzie faktycznie tak mówili 12.05.10, 13:21 Nie byłem w Warszawie, byłem w Krakowie. Z opowieści siostry wnioskuje ,że atmosfera była podobna. W Krakowie wielu ludzi (pewnie prywatnie) kreciło jakies filmy, robilo zdjecia. Śpiewy były. Głównie religijne. Ale słyszałem tez pod Wawelem ludzi śpiewających "Rotę". Pisze ,że to był fragment Polski , bo to był fragment a nie "cała Polska". Jesli ktos , gdzies mówił o całej Polsce to źle mówił i ja sie od tego odcinam. Odnośnie tolerancji. Nic na to nie poradzę ,że nudzi Cie bardzo ważny standard unijny. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Ludzie faktycznie tak mówili 12.05.10, 13:35 A ja z opowieści róznych ludzi wnioskuję, że w Warszawie atmosfera nie była podobna. Argument o tolerancji jest wyświechtany. Przecież ludzie o poglądach przedstawionych w filmie są tolerowani. Nie jest natomiast tolerowany brak obiektywizmu w TV publicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
zbychuk Re: Ludzie faktycznie tak mówili 12.05.10, 15:47 A ja spotkalem ludzi, ktorzy mowia, ze to Kaczynski zamordowal swojego brata, zeby objac samemu wladze i zwiekszyc swoje poparcie. No i co? Uwazam ich za idiotow a nie tworze z tego nowej teorii i nie twierdze ze to czesc Polski (choc mowiac precyzyjnie, niestety jest to czesc Polski). A co do reprezentacji Polski w Krakowie, to nie zapominaj, ze Krakow spodziewal sie 2 mln ludzi, a bylo 200 tys. czyli 10 razy mniej, ze jesli PiS ma poparcie 30%, to zwolennikow PiS jest 12 mln w Polsce a w Krakowie byl 200 tys. czyli 1.6% wyborcow PiS i okolo 0.5% obywateli Polski. To media zrobily z tego olbrzymie poparcie dla sp. Lecha Kaczynskiego. Chcialbym zobaczyc jakies badania calego spoleczenstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
marek.56b Re: Ludzie faktycznie tak mówili 12.05.10, 14:27 Jestem zwykłym szarym człowiekiem (bezrobotnym z winy BUZKA) ale jak puszczali te wielkie żale przed Pałacem to przechodiłem na inny kanał.Niemogłem wytrzymać tej katosieczki ble,ble,ble.Ciągnie to się już ponad miesiąc.Pokazują jakąś sektę żałobników i wmawiają że to cały naród,ja niemam żałoby i wychodzi że stacje TV kłamią zresztą jak zwykle.Umarł Prezydent niech żyje nowy Prezydent. To niejest jeszcze koniec świata.Przestańcie patrzeć bez przerwy w czeluście grobowe aby wam na mózg nie padło i oczu nieprzysłonił kir,zasłaniając drogę ku przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
mamabpl Re: Ludzie faktycznie tak mówili 12.05.10, 21:10 Panie Marku dziękuję za głos rozsądku, jestem z panem Pozd Odpowiedz Link Zgłoś
sabina2222k Re: Ludzie faktycznie tak mówili 12.05.10, 16:52 To była atmosfera szoku i zbiorowej histerii i w to weszli manipulatorzy z kamerami i bezbłędnie wykorzystali a teraz głośno ryczą "gwałt,nagonka ...".To wszystko już było wiecie w jakich czasach. Oczywiście głębokiej komuny. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek remik, jak zwykle nie masz za grosz wstydu... 12.05.10, 19:47 Dlaczego wiec pokazano tylko ten fragment? Dlaczego z kilkunastu godzin materiału wycięto 90 minut samych wypowiedzi sfanatyzowanych, paranoicznych, nienawistnych? Tam nie było TYSIĘCY normalnych, przyzwoitych ludzi? Wyłącznie tacy jak ty pisowscy fanatycy, słuchacze Radia Maryja i zawodowi aktorzy mówiący tekstem podpowiadanym zza kadru przez suflera? Odpowiedz Link Zgłoś
miguell Re: Ludzie faktycznie tak mówili 12.05.10, 12:40 > Kompletnie nie rozumiem tej nagonki na film. A nie bardzo mi się podoba jak reżyser który przyszedł z nadania PiSu robi reportaż z aktorami, którzy przyszli za PiSu. Sponsoruje to piąty prezes PiSu na Woroniczna z naszych pieniędzy i osobom, które oskarżają rząd daje podpis Solidarni 2010 Szczerze to 3 lata temu gdybym nawet się nawet mógł wypowiedzieć na temat poprzedniego rządu to dano by mi napis w PublicznejTelewizji ZOMO 2010 I to jest pluralizm według Ciebie??? Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz To źle ,ze pytano ludzi propisowskich ? 12.05.10, 12:50 miguell napisał: A nie bardzo mi się podoba jak reżyser który przyszedł z nadania > PiSu robi To moze napisz po prostu ,ze nie podoba Ci sie ,iz reżyser pytał ludzi popierających PiS o opinie Gdyby rężyser był z nadania PO i pytał ludzi popierających PiS to było by OK ? Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: To źle ,ze pytano ludzi propisowskich ? 12.05.10, 13:05 Ależ nie. Zapytano ludzi nie tylko propisowskich. Zapytano różnych ludzi, a potem zrobiono odpowiedni przesiew i zamieszczono tylko wygodne dla autorów filmu wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
aquanta Re: To źle ,ze pytano ludzi propisowskich ? 12.05.10, 13:16 Prawdopodobnie nie masz racji. Pamiętaj że tam był Pospieszalski który przyciąga tylko pewne indywidua. Zwyczajnie ludzie do niego nie podchodzili. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: To źle ,ze pytano ludzi propisowskich ? 12.05.10, 13:38 Nie wykluczam że tak było. To była dla Pospieszalskiego woda na młyn. Inni do niego nie podchodzili bo potrafią przezywać żaobę w ciszy, szacunku i spokoju. Inni garną się przed kamery. Cóż, tacy już są niektórzy ludzie. nie wiem tylko czy posluchac remika i zaliczyć to do tradycyjnych, katolickich wartości. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Alez kombinujecie ! 12.05.10, 13:46 Tak trudno wam przyjąc do wiadomości , tolerowac fakt ,że funkcjonuje w Posce duża grupa (wiele milionów) ludzi , którym nie po drodze z PO z jego wartościami (głównie uwielbieniem dla pieniądza , inna niz nasza definicją patriotyzmu-kazdy ma prawo do swojej definicji)? I ze na dodatek niekonicznie sa to "głupie oszołomy" , ale również ludzi wykształceni, inteligentni. Nie wiem czy Pospieszalski "wyłuskiwał" rozmówców , czy sami do niego podchodzili- bo to jest bez znaczenia. Taka grupa ludzi o poglądach wypowiadanych w filmie to fakt nie iluzja. I w demokracji to normalny fakt. Nad czym tu "cudować" ? Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Alez kombinujecie ! 12.05.10, 13:53 Tobie jest trudno przyjąć do wiadomości, że TVP to nie jest billboard reklamowy wyłacznie ludzi którzy myślą tak jak ci z "Solidarni 2010". Nikt nie neguje faktu że tacy ludzie istnieją, tylko że nazywanie tego co mówią "glosem ludu" jest manipulacją i nadużyciem. A jeśli Pospieszalski chce robić środowiskom np. Gazety Polskiej reklamę to niech, tak jak radzisz w innym miejscu, zaloży sobie własną telewizję. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Alez kombinujecie ! 12.05.10, 14:12 Nazywanie tego "głosem ludu" to nie manipulacja , ale przenośnia. Oczywiście trzeba załozyć ,że to nie jest głos "całego ludu" tylko jego części. A dla mnie to nie jest żadna reklama tylko westchnienie ulgi ,ze wreszcie i moje stanowisko ,(wysmiewane, wydrwiwane) znalazło się w mediach jako równoprawne tym opiniom politycznie poprawnym. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Alez kombinujecie ! 12.05.10, 14:26 Widzisz, działasz na typowej pisowskiej zasadzie zawłaszczania wszystkiego co jest ogólnospołeczne: cieszę się że moje stanowisko jest prezentowane. Mnie z kolei cieszyłoby gdyby prezentowane było i to stanowisko i jeszcze parę innych. Tego niestety nie uświadczyliśmy w filmie Stankiewicz. Dlatego to byla reklama jednego środowiska, ale TVP nie jest miejscem na taką (darmową i monopolistyczną) reklamę. Odpowiedz Link Zgłoś
trasat Re: Alez kombinujecie ! 12.05.10, 17:09 Mówinie że w filmie Pospieszalskiego wypowiadali się ludzie wykształceni i inteligentni jest obrazą inteligencji. Jak można wypowiadać takie poglądy o krwi na rękach Tuska? To najbardziej prymitywne i niestety obecne myślenie w Poslce, ale jest równocześnie zaprzeczeniem wykształcenia i inteligencji. To motłoch powielajacy najgorsze prymitywne mity. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: To źle ,ze pytano ludzi propisowskich ? 12.05.10, 13:22 obraza.uczuc.religijnych napisał: > Ależ nie. Zapytano ludzi nie tylko propisowskich. Zapytano różnych > ludzi, a potem zrobiono odpowiedni przesiew i zamieszczono tylko > wygodne dla autorów filmu wypowiedzi. Dowody prosze, bo to poważny zarzut. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: To źle ,ze pytano ludzi propisowskich ? 12.05.10, 13:44 Dowodem może być praktyka stosowana przez J. Pospieszalskiego w programie "Warto rozmawiać", tzn. przygotowanie tzw. "felietonu" pod z góry założoną tezę z wypowiedziami pasującymi wylącznie do tezy i światopoglądu autora programu, ktory chce na dodatek sparwić wrażenie że prezentowany material jest prawdą obiektywną. Dodatkowym smaczkiem jest (podobnie jak w przedmiotowym filmie) tzw. "głos ludu" czyli obecność i wypowiedzi odpowiednio dobranej publiczności. W filmie "Solidarni 2010" wykorzystał Pospieszalski swoje doświadczenie z przygotowywanie "Warto rozmawiać" i opracował wyselekcjonowane wypowiedzi oraz "dał ludowi głos". A lud to akorzy zatrudnieni w TVP i jej produkcjach, koleżanka Pospieszalskiego Wujkowska raz "rolnik spod Kościerzyny"-radny PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
greg0.75 Re: To źle ,ze pytano ludzi propisowskich ? 12.05.10, 13:50 Tam niżej wypowiada się niejaki pe1: forum.gazeta.pl/forum/w,902,111338471,111344134,Re_To_co_spotyka_mnie_i_Janka_to_ostrzezenie_d.html Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek A innych tam nie było??? 12.05.10, 19:49 Jeśli umieszcza sie w montowanym filmie WYŁACZNIE wypowiedzi skrajne, ewidentnie niereprezentatywne dla ogółu obecnych tam ludzi, to nie jest to gebelsowska, odrażająca propaganda? To co to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
radocha1 Re: Ludzie faktycznie tak mówili 12.05.10, 12:56 remik.bz napisał: > Kompletnie nie rozumiem tej nagonki na film. Oboje potwierdzamy ,ze nastroje, komentarze, opinie wśród ludzi były > rzeczywiście takie jak w filmie Pospieszalskiego. 1. Dziennikarz nie ma prawa w sondzie odpytywać swoich redakcyjnych kolegów. Ci aktorzy pracują dla TVP. Może jeszcze oparator i dźwiękowiec mieli powiedzieć potrzebne kwestie do kamery? 2, Dziennikarzowi nie wolno sugerować - ani tym bardziej podpowiadać wypowiedzi - a słychać je zza kadru. 3, Jeśli atakowana jest jedna strona - dziennikarz ma psi obowiązek umożliwić wypowiedzenie się drugiej stronie - W TYM SAMYM MATERIALE. Jeśli nie jest to możliwe - takie ataki się wycina - bądź komentuje. Za taką sondę to praktykant z liceum dziennikarskiego byłby ochrzaniony - a materiał - w kuble. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Ludzie faktycznie tak mówili 12.05.10, 13:16 radocha1 napisał: Jeśli atakowana jest jedna strona - [b]dziennikarz ma psi > obowiązek umożliwić wypowiedzenie się drugiej stronie Ja mówiąc szczerze nie widziałem na tych uroczystościach wśród ludzi tej "drugiej strony". Ale moze rzeczywiście była. Może rzeczywiście dziennikarz powinien sie spytać "czy jest tu wśród Państwa ktos kto uważa inaczej niż wypowiadający się przed chwilą" ? Odpowiedz Link Zgłoś
radocha1 Re: Ludzie faktycznie tak mówili 12.05.10, 14:00 remik.bz napisał: Może rzeczywiście dziennikarz powinien sie spytać "czy jest tu > wśród Państwa ktos kto uważa inaczej niż wypowiadający się przed > chwilą" ? Niekoniecznie, gdy robisz reportaż np z mityngu Ku-Klux-Klanu - to nie pytasz o zwolenników tolerancji rasowej. Ale gdy rejestrowane są ataki personalne, wobec firm, urzędów, ministrów, rządów - atakowani mają prawo odpowiedzi i kontrargumentacji. Jeśli nie w tym samym materiale - to przynajmniej przy publikacji. Atakowane były różne podmioty - i ŻADEN z nich nie miał możliwości wypowiedzi. Tak to się uprawia propagandę, a nie dziennikarstwo. Jeśli PiS chce mieć swoją, propagandową telewizję - to niech sobie ją kupi/zrobi za swoje pieniądze ze składek członkowskich. Nie za pieniądze podatników!!! Bo - nie oszukujmy się - abonament jest daniną publiczną - czyli podatkiem. Stankiewicz i Pospieszalski to złodzieje - kradną pieniądze obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Ludzie faktycznie tak mówili 12.05.10, 14:21 Przesadzasz , to były emocjonalne wypoweidzi ludzi. Ludzie po prostu mówili co mysla. I czy koniecznie na każda wypowiedź obywatela dziennikarz musi dać odpowiedź atakowanego urzędu? Jesli ja publicznie skrytykuję Urząd Skarbowy czy ZUS to US czy ZUS musi ripostowac? W tym konkretnym przypadku zgadzam się z jednym . Brakowało mi w tym filmie jakiejś poleniki ze strony przeciwników Śp Kaczyńskiego. Ale przeciwników również "głosu ludu" nie fachmanów od polityki , propagandy , kreowania wizerunku. Mysle ,ze tacy przeciwnicy byliby w bardzo trudnej sytuacji w czasie dyskusji z nami. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Ludzie faktycznie tak mówili 12.05.10, 14:28 Tak, każda taka wypowiedź powinna dać możliwość do sprostowania. Na tym polega dziennikarstwo. No, ale dla ciebie coś takiego to "nagonka". Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Normalnych ludzi tam nie było? 12.05.10, 19:50 remik.bz napisał: > Przesadzasz , to były emocjonalne wypoweidzi ludzi. Ludzie po prostu > mówili co mysla. Na Krakowskiem Przedmieściu byli WYŁĄCZNIE paranoicy i pisowscy fanatycy??? Normalnych ludzi tam nie było? Odpowiedz Link Zgłoś
elzenberg Nie mieliscie nic innego do roboty 12.05.10, 14:14 Jezu jeździliście od Warszawy do Krakowa z siostrą za trumnami?! Nie mieliście nic innego do roboty. My w tym czasie jak przytstało na patriotów pracowaliśmy i drogi budowaliśmy za unijne pieniądze których nie chciał Wasz prezydent. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Nie mieliscie nic innego do roboty 12.05.10, 14:23 elzenberg napisała: > Jezu jeździliście od Warszawy do Krakowa z siostrą za trumnami?! Nie mieliście > nic innego do roboty. Mielismy duzo "do roboty". Ale trzeba bylo wybierać, to kwestia hierarch wartości Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Nie mieliscie nic innego do roboty 12.05.10, 14:30 Szkoda że praca jest nisko w tej hierarchii. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Nie wypowiadałem sie na temt "pracy" 12.05.10, 20:11 obraza.uczuc.religijnych napisał: > Szkoda że praca jest nisko w tej hierarchii. A skąd Ci cos takiego przyszło do głowy? Pytano mnie/nas "czy nie mieliście czegoś innego do roboty" A to nie jest jednoznaczne z pracą. "Czyms innym do roboty" w potocznym tych słow znaczeniu moze byc np ogladanie meczu w TV albo wizyta u fryzjera. Odpowiedz Link Zgłoś
erudyta Re: Ludzie faktycznie tak mówili 12.05.10, 14:39 drogi remiku czy Twoim zdaniem ukrywanie wieku swej małżonki jest uczciwe? czy pozwoliłbyś w imię politycznej poprawności aby "ksiądz" obrażał Twoją żonę ( jeśli ją posiadasz) nazywając czarownicą i polecając jej eutanazję ? czy w imię polityki i sondaży pozwoliłbyś aby ten sam "ksiądz" nazywał Pałac Prezydencki szambem? czy Pan Prezydent Lech Kaczyński wołając SPIEPRZAJ DZIADU, okazywał patriotyzm i poszanowanie innych ludzi?? Całe to zamieszanie związane ze śmiercią Prezydenta to po prostu egzaltacja która podobnie jak zabelka, wojenka itp jeśli tak to gratuluję ;) pozdrawiam Cie serdecznie - nie PO-wiec ale nie PiS-owiec Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Piszesz o sprawach małej wagi 12.05.10, 15:24 Piszesz o sprawach małej wagi (moim zdaniem) jesli idzie o Urząd Prezydenta Rp. Ale postaram się skomentowac. erudyta napisał: > drogi remiku czy Twoim zdaniem ukrywanie wieku swej małżonki jest uczciwe? Wiekszość kobiet tych "nie-najmłodszych " raczej nie jest zadowolona, gdy sie mówi o ich wieku. Uważam ,ze w przypadku kobiet omijanie tematu ich wieku to po prostu kurtuazjia i uklon w ich strone.To nie jest kwestia uczciwości. > czy pozwoliłbyś w imię politycznej poprawności aby "ksiądz" obrażał Twoj > ą żonę ( jeśli ją posiadasz) nazywając czarownicą i polecając jej eutanazję ? Slowa to tylko słowa. Dla mnie wazniejsze są czyny. Rydzyk , który tak chamsko się odzywał nie jest moim idolem , polski KK ma dla mnie twarz Wojtyły, Tichnera , Popiełuszki a nie Rydzyka. No i trzeba wybaczać. Wybaczać równiez złe słowa. (tak anegdotycznie: znacznie gorszych słów uzyła wobec mnie moja zona niedawno gdy wróciłem bardzo późno do domu po obronie pracy doktorskiej mojego kolegi- w stanie ....takim ,ze wracałem taksówką.Ja tez niestety nie byłem jej dłuzny. No i co z tego? szybko pogodzilismy sie a za paskudne słowa nam wstyd) Nie widze powodów aby Kaczyńscy nie wybaczyli Rydzykowui tych słów. > czy w imię polityki i sondaży pozwoliłbyś aby ten sam "ksiądz" nazywał > Pałac Prezydencki szambem? Olał bym takie epitety. > czy Pan Prezydent Lech Kaczyński wołając SPIEPRZAJ DZIADU, okazywał patr > iotyzm i poszanowanie innych ludzi?? Akurat ten incydent pokazał bardzo ludzka twarz Lecha Kaczyńskiego (nie był jeszcze Prezydentem Polski wtedy). Po prostu zniecierpliwił się namolnościa pewnego pana w sprawie , która nie była w kompetencjach Kaczyńskiego. Niezbyt ładnie powiedział - to fakt. Ale kto z nas "jest bez grzechu niech pierwszy rzuci kamieniem" > Całe to zamieszanie związane ze śmiercią Prezydenta to po prostu egzaltacja któ > ra podobnie jak zabelka, wojenka itp > jeśli tak to gratuluję ;) Masz prawo do takiej własnej opinni. Ale ja jej nie podzielam. Wprost przeciwnie. > pozdrawiam Cie serdecznie - nie PO-wiec ale nie PiS-owiec Pozdrawiam również - zdecydowany zwolennik PiS-u. Odpowiedz Link Zgłoś
danwrc1 dziennikarz z Gwna? 12.05.10, 10:52 na spotkaniu GW nie posiada dziennikarzy a jedynie amatorów co nie znają ortografii wystarczy przeczytać kilka artykułow na gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
grundol1 Re: dziennikarz z Gwna? 12.05.10, 11:13 A co ma gazeta.pl wspólnego z GW? Bo na pewno nie pracowników. Odpowiedz Link Zgłoś
ereta Re: dziennikarz z Gwna? 12.05.10, 11:48 danwrc1 napisał: > na spotkaniu GW nie posiada dziennikarzy a jedynie amatorów co nie znają > ortografii wystarczy przeczytać kilka artykułow na gazeta.pl ### w gazeta.pl za błędy ortograficzne odpowiadają Ci co wklepują tekst do komputera. Odpowiedz Link Zgłoś
selerr "To, co spotyka mnie i Janka to ostrzeżenie dla... 12.05.10, 10:55 Tym gorzej dla tej pani. Prędzej zrozumiałbym, ze takie głupoty mozna mówić za pieniądze, aktorzy często to robia, ale że tak od siebie, za darmo, to juz naprawde żenujące. Odpowiedz Link Zgłoś
alisanka "To, co spotyka mnie i Janka to ostrzeżenie dla... 12.05.10, 10:55 kie to ostrzeżenie ??? Jeśli cos się robi to bierze pod uwage zainteresowanie jak i krytykowanie. Przeciez nie każdy musi się z tym zgadzać co Pani i p. Janek P przedstawili - m to tez się anie podobało , a wrecz przeciwnie pokazanie tego filmu było jak nic okazją na zaistnienie, a tematy w okresie żałoby i po były bardzo chetnie czytywane i odbierane. Przedstawienie teggo filmu w programie p. Pospieszalskiego - nie dziwi nic - Jaki dziennikarz takie i programy.......czy wielcy TV2 tego nie widza, że ten Pan nie ma za grosz talenty anie też smykałki dziennikarskiej. A przy okazji tej wielkiej tragedii chciał wyrosnać na conajmniej BOHATERA NRODOWEGO - no nic tylko się ;usmiac ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ojca Tania manipulacja dla ciemnego ludu 12.05.10, 10:57 Ciemny lud to kupuje, proste ;). Odpowiedz Link Zgłoś
dialog Pani Katarzyno, ja tam byłem! 12.05.10, 10:57 Pani Katarzyno Łaniewska, ja tam byłem! Nie byłem zwolennikiem prezydenta Kaczyńskiego, na sposób sprawowania przez niego urzędu patrzyłem bardzo krytycznie, z największym sceptycyzmem podchodziłem i podchodzę do teorii o zamachu Rosjan. Przyszedłem pod Pałac, aby oddać szacunek wszystkim ludziom, którzy zginęli w tej katastrofie. Obawiam się, że jeszcze trochę takich opinii jak ta, którą Pani wygłosiła, a następnym krokiem będą głosy, że dla takich jak ja nie ma miejsca w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
mineyko "To, co spotyka mnie i Janka to ostrzeżenie dla... 12.05.10, 10:57 Jak Ukochany Przywódca wygra wybory, to zrobi owo babsko karierę! W peerelu byłaby czołową postacią w sławnym Dzienniku Telewizyjnym. Co za hipokryzja. Udaje, że nie rozumie co narobiła? Nieee! Ona dobrze wie, że to próg do kariery. Jak to mówią: ryzyk* fizyk! * nie mylić z Rydzykiem! Odpowiedz Link Zgłoś
wiosenka19 "To, co spotyka mnie i Janka to ostrzeżenie dla... 12.05.10, 11:00 co za bezczelnosc!jeszcze sie nad soba uzalaja! Pisowskie pieski.W przypadku wygranej Kaczynskiego Pospieszalski zostanie szefem tv,a pani Stankiewicz zapewne rzecznikiem samego szefa.hipokryzja! To sa ludzie chorzy na wladze.A swoja droga,aktorzy,ktorzy tlumacza sie ,ze wystapili w filmie gratis i calkiem przypadkowo chyba zapomnieli ,ze sa osobami publicznymi,osobami z ktorymi(poprzez role ,ktore graja np w serialach)identyfikuje sie wiele osob i ich zdanie wypowiadane w filmach tego rodzaju to manipulacja! Odpowiedz Link Zgłoś
dyngos "To, co spotyka mnie i Janka to ostrzeżenie dla... 12.05.10, 11:01 Pani Stankiewicz Ludzie w zdecydowanej większości mieli gdzieś żałobę i wkurzyła ich informacja o extra-zapomogach dla rodzin ofiar. Ale o tym skumplowane ze światem polityki media filmu nie nakręcą. Większość ludzi ta katastrofa wzruszyła tylko trochę i tylko na chwilę, tak jak na chwilę tylko wzruszają informacje o drogowych wypadkach śmiertelnych. Fakt, że wypadki drogowe relacjonuje się beznamiętnie, po czym się przechodzi do cen skupu żyta, a ofiary pod smoleńskiem wciskali nam non-stop; znamy je z twarzy i z ulubionych piosenek. Mimo wszystko w Pani filmie pokazała Pani margines społeczny; norma była taka, jak wyżej opisałem. Odpowiedz Link Zgłoś