madiba Strzelanina przy Stadionie Narodowym. Zastrzelo... 23.05.10, 12:16 1. nie pierwszy raz wyborcza publikuje rasistowskie teksty... wazniejsze jest chyba skad ta osoba pochodzila, a nie jaki miala kolor skory. 2. policjant zapewne mogl strzelic w noge jesli juz musial uzyc broni... Odpowiedz Link Zgłoś
no_one2 Re: Strzelanina przy Stadionie Narodowym. Zastrze 23.05.10, 13:00 A mogli mu strzelic w srodkowy palec lewej reki na przyklad. Odpowiedz Link Zgłoś
konwalia_1984 Re: Strzelanina przy Stadionie Narodowym. Zastrze 23.05.10, 13:42 Zamiast pisać bzdury, to zgłoś akces pracy w policji i będziesz miał okazję wykazać się swoją elokwencją w ochronie społeczeństa z rozwydrzoną bandą szalikowców, pokątnymi chandlarzami, czy zdziczałymi związkowcami. niszczącymi co jest pod ręką. I jeszcze jedrn warunek, musisz mieć wymagane wykształcenie, zwykła zawodówka Ci niestety nie wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
rychu_taxi_drajwer Coraz niebezpieczniej na tych stadionach 23.05.10, 12:18 GW powinno rozkręcić drugą wojnę z kibolami. Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Re: Coraz niebezpieczniej na tych stadionach 23.05.10, 12:35 Co będzie jak już go otworzą? Czy przewidziano na nim miejsca na gniazda karabinów maszynowych? Odpowiedz Link Zgłoś
elektris Brawo Policja 23.05.10, 12:21 Myslą ze we Francji mogą wszystko.To ze reszta europy boi sie cokolwiek zrobic to nie znaczy że tutaj mogą wszystko!!!.Policjant zachował sie prawidłowo.Atak na policjanta oznacza ze moze uzyć broni.Dość emigracji z karjów afrykańskich i z krajów islamskich!! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Brawo Policja 23.05.10, 14:37 Imigracji, jeśli już. A ja dodałbym jeszcze inny kierunek geograficzny. Odpowiedz Link Zgłoś
jakrzy przykre... 23.05.10, 14:56 ...a slyszales o adekwatnosci srodku przymusu do sytuacji, wg ciebie najlepiej do komara walic z armaty, tylko ze nie mowimy tu o owadzie ale o czlowieku no ale dla ciebie emigranci to nie ludzie, smutny jestes Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Wyrywanie broni i obrzucanie policjanta jest jak n 23.05.10, 15:07 ajbardziej adekwatna sytuacja do uzycia broni, w kazdym cywilizowanym panstwie. Sprobuj zrobic cos takiego chociazby w Niemczech, Francji, czy USA. Odpowiedz Link Zgłoś
jakrzy ...czytaj ze zrozumieniem 23.05.10, 15:38 policja musi traktowac wszystkich tak samo niezaleznie od tego czy to emigrant czy Polak, co do jednego masz racje w USA policja lubi strzelac do murzynow, w Europie na szczescie mamy inne standardy vide angielska policja(bobbies) ktora nie nosi pistoletow i zajmuje sie wlasnie takimi czynnosciami typu pilnowanie porzadku "chodnikowego" Odpowiedz Link Zgłoś
greg0.75 Re: ...czytaj ze zrozumieniem 23.05.10, 15:54 Nieaktualne; w zeszłym roku Scotland Yard zakupił pistolety H&K również dla jednostek patrolowych... Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Policja w calej Europie postapilaby podobnie. 23.05.10, 16:46 Moze poza wspomianym przez Ciebie UK, gdzie policja ucieka przed Pakistanczykami wrzeszczacymi 'allahu akbar' i 'run you fuckers'. Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk A kto na was na starosc bedzie pracowal szowinisci 23.05.10, 14:59 spod znaku wstecznictwa religijno-narodowego ? Bo wasze dzieci najwyraźniej nie chcą masowo (około dwóch milionów w przeciągu dwudziestu lat) emigrując z kraju odmóżdżonych, bucowatych kretyńskim przekonaniem o swojej doskonałości ogłupiałych sarmatów dla których każde, zwyczajne gdzie indziej, zjawisko atmosferyczne jak śnieg, mgła czy woda staje się klęską narodowa ? I te szczeniackie aspiracje i ambicje do europejskości: koń by się uśmiał ! Re: Brawo Policja Odpowiedz Link Zgłoś
bachczysaraj Wolę pracować do dziewięćdziesiątki niż załatwiać 23.05.10, 15:20 swoim dzieciom i wnukom status mniejszości we własnym kraju. Inna sprawa, że "dżentelmeni" z krajów islamskich i afrykańskich do pracy się nie garną i raczej stanowią ciężar finansowy dla miejscowych niż pożytek. Niestety imigranci imigrantom nierówni. O ile sprowadzanie wschodnich Azjatów albo Hindusów to niezły interes o tyle muzułmanie, czy czarnoskórzy to tragedia. Wystarczy spojrzeć na statystyki jakie grupy dominują wśród beneficjentów opieki społecznej i rezydentów zakładów karnych za Zachodnie Europy. Ale cóż, jeszcze żaden lewicowiec jeszcze nigdy niczego się nie nauczył na cudzych błędach, więc nie łudzę się, że dasz się przekonać. Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk swoim dzieciom i wnukom status mniejszości we wła 23.05.10, 16:17 "swoim dzieciom i wnukom status mniejszości we własnym kraju" Przy obecnym tempie imigracji, która liczebnie nie wyrównuje nawet tego emigracji rodaków z naszego kraju, Twoje obawy są szalenie na wyrost. Twoje jeśli nie dzieci to wnuki, jeśli sytuacja się nie zmieni i jeśli będą szanowały własną prace i kwalifikacje to długo w naszym kraju, w którym od dwudziestu lat króluje bezmózgowie postkomunistycznych "patriotycznych-religijnych" buców, miejsca nie zagrzeją. Takich jak Ty co chcieliby, z racji takich czy innych własnych przekonań, pracować do dziewięćdziesiątki jest zdecydowanie za mało by mieli decydujący wpływ na sytuacje w kraju. Nieomal każda dotychczasowa rządowa próba przywrócenia w naszym kraju elementarnej równowagi pomiędzy uleganiem prostackim roszczeniom dobrze uposażonych grup zawodowych na rzecz tworzenia perspektyw rozwojowych na przyszłość kończy się w naszym kraju porazka rządu. Czego, jakiej przyszłości, w takiej sytuacji w kraju rządzonym, niezależnie od opcji politycznej, przez stetryczałych półgłówków, mogą oczekiwać młodzi urodzeni w naszym kraju ? Statystyki nie obejmują wszystkiego: oni tam są bo to było i może jest nieco mniej, w interesie tamtych krajow. Dlatego tez pewnie imigracja w Europie spoza Europy ulega nieomal wszędzie ograniczeniom. Nam, w naszym kraju jest dzisiaj do poziomu tamtej zachodniej około 10% czy 15% populacji szalenie daleko. Re: Wolę pracować do dziewięćdziesiątki niż załat Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Wolę pracować do dziewięćdziesiątki niż załat 23.05.10, 19:18 Bardzo wątpię, czy ten Nigeryjczyk płacił ZUS. Odpowiedz Link Zgłoś
wariushka Re: Wolę pracować do dziewięćdziesiątki niż załat 23.05.10, 19:43 a jak się płaci zus to co z tego sie ma, może ja o jakichś zaletach nie wiem, dużo polaków sie decyduje na niepłacenie, ciekawa jestem dlaczego, a może dlatego, że płacąc co miesiąc w razie potrzeby nic nie masz w zamian Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk "a jak się płaci zus to co z tego sie ma" 24.05.10, 19:08 Nie płaci się dlatego żeby coś z tego mieć ale dlatego że takie jest prawo. Nie płacenie jest łamaniem prawa jest przestępstwem. Nie chcesz płacić zmień prawo na takie żebyś mogla nie płacić. "dużo Polaków się decyduje na niepłacenie" To są zwykli przestępcy: póki nie płacą są z tego dumni ale jak "ich przyciśnie" to są pierwsi w kolejce po pomoc społeczną wypłacaną przez ZUS. Jest to zwykle społeczeństwo złodziei, które aby moc poczuć się niewinne oskarża o złodziejstwo ZUS. Re: Wolę pracować do dziewięćdziesiątki niż załat Odpowiedz Link Zgłoś
wariushka Re: "a jak się płaci zus to co z tego sie ma" 25.05.10, 18:29 w wielu firmach proponuja ci umowe o dzielo od ktorej sie zusu nie odprowadza, jak tak moze byc, to ja mam zaplacic 20 podatku a jeszcze pojsc i sama zus zaplacic? zrobic tak, jak norwegowie - zus odprowadza sie kazdemu, nawet jesli pracujesz jeden dzien w miesiacu, pracowalam 3 lata w norwegii i uwielbiam placic wszystko co potrzeba, teraz jestem w Polsce, umowa o dzielo to dla mnie twór bardzo niezrozumiały, ogólnie deprecha Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: A kto na was na starosc bedzie pracowal szowi 23.05.10, 21:43 1stanczyk napisał: > spod znaku wstecznictwa religijno-narodowego ? > > Bo wasze dzieci najwyraźniej nie chcą masowo (około dwóch milionów w przeciągu > dwudziestu lat) emigrując z kraju odmóżdżonych, bucowatych kretyńskim > przekonaniem o swojej doskonałości ogłupiałych sarmatów dla których każde, > zwyczajne gdzie indziej, zjawisko atmosferyczne jak śnieg, mgła czy woda staje > się klęską narodowa ? > > I te szczeniackie aspiracje i ambicje do europejskości: koń by się uśmiał ! > > Re: Brawo Policja No właśnie. Niestety muszą, bo "Łoswiecone" Elyty spod znaku SLD i UO tak rządziły tym krajem, że za sukces uznają to, że młodzi ludzie muszą wyjeżdżać za granicę za chlebem. Odpowiedz Link Zgłoś
jac-rep Strzelanina przy Stadionie Narodowym. Zastrzelo... 23.05.10, 12:21 Najbardziej idiotyczne w tej historii będzie (a pierwociny już są), że zrobi się z tego sprawę polityczną a nie kryminalną. Nikt nie będzie czekał na ustalenie tzw. stanu faktycznego, ale zaraz zaczną się osądy. Jedni zawrzasną, że dobrze się stało bo to czarnuch pardon Afroeuropejczyk może nie całkiem legalny ale zawsze... Równolegle odezwie się jakiś parszywieńki lewak, helsińczyk lub inna redaktoro-profesora Siedlecko-Środowa,która będzie twierdzić, że nawet jeśli mieli coś nielegalnego np. prochy lub lewą wódę na bazie spirytusu drzewnego to przecież nic nie szkodzi bo jako biali, byli sahibi jesteśmy im coś winni za kolonializm, AIDS etc.etc. A w tym wszystkim jeszcze "niezależny" (przeważnie od myślenia, zdrowego rozsądku a i często znajomości przepisów) prokurator. Czujny jak żuraw "niezależny" ten organ wsłucha się w tryndy i takie decyzje podejmie jakie mu wskażą większościowo redakcyjni guru. Wk... jak jeż oderwany od niedzielnego obiadu pojedzie na ten rynek bo przecież oględziny będzie musiał zrobić (sprawa medialna policji leń nie ośmieli się zlecić). A potem zza biurka będzie całą rzecz rozkminiał nawet miesiącami bo ma czas. Nie biorąc oczywiście pod uwagę, że na miejscu rzecz się działa w sekundach, może minutach i trzeba było podjąć decyzję... Żal mi chłopaka, który strzelił przed nim dopiero cała helsińsko-siedleckośrodowo-prokuratorska gehenna. Murzyna (bo przez nie Afroeuropejczyka to jakiś politpoprawny bzdet) będzie mi żal kiedy dowiem się, że został zastrzelony bez dania jakiegoklwiek powodu.... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Strzelanina przy Stadionie Narodowym. Zastrze 23.05.10, 14:38 Polska nigdy nie miała kolonii w ciepłych krajach, ale lennik Rzeczypospolitej, Kurlandia, i owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
puchacz_sceptyk reporter tok-fm prosił murzyna o wyjaśnienia? 23.05.10, 12:26 No, to już jest wyraźne odchylenie od norm. Gdyby zastrzelono europejczyka, taż by było tyle szumu? A Jeśli byłby to dalekowschodni mieszkaniec (też odmiennej przecież rasy) WNP (Rosyjskiej Federacji), mendia zawracalłyby ludziom gitarę? Odpowiedz Link Zgłoś
ehije82 Re: reporter tok-fm prosił murzyna o wyjaśnienia? 24.05.10, 19:22 Czy naglośnienie tej tragedi jest zawracaniem komus gitary ??? A może w końcu warto głośno o tym powiedzieć bo problem rasizmu u nas w kraju niestety istnieje. To przykre!!! I wstyd mi jako Polce za każdy taki przejaw nietolerancji. Gdy w Kanadzie policjant poraził śmiertrelnie Polaka na lotnisku to zrobiono wokół tego wielkie halo . Czy według ciebie też było to zawracanie ludziom gitary ??? A może przemilczeć fakt, że ludzie którzy mają za zadanie nas bronić nadużywają swojej władzy ??? Odpowiedz Link Zgłoś
uburama Panie majster policja handlarza zastrzeliła. 23.05.10, 12:26 Jednego? To co mi pan d. zawracasz? Odpowiedz Link Zgłoś
feral_kid Strzelanina przy Stadionie Narodowym. Zastrzelo... 23.05.10, 12:27 Zara się zacznie że to rasizm.Już widzę stowarzyszenie "Nigdy Więcej" "Rasistowski mord policji". Odpowiedz Link Zgłoś
puchacz_sceptyk Murzyni-rasisci pobili białego policjanta! 23.05.10, 12:34 W wywołanej przez lokalny gang czarnoskórych, policjant w obronie własnej użył broni, kładąc szczególnie agresywnego napastnika trupem. Bandytów ujęto, prokurator zastosował areszt, zabezpieczono nielegalne produkty, trwają procedury ekstradycyjne. I o czym tu jeszcze gadać??? Odpowiedz Link Zgłoś
panbramkarz Re: Murzyni-rasisci pobili białego policjanta! 23.05.10, 12:52 a co z przekroczeniem obrony koniecznej? w koncu murzyn nie mial giwery a policjant przecierz byl szkolony w walkach "wrecz" mi tam wisi ze go zabili ale prawda jest taka gdybym to ja zastrzelil mialbym proces o przekroczenie obrony koniecznej bo przecierz moglem ich pokonac golymi rekami a oni byli nie uzbrojeni Odpowiedz Link Zgłoś
puchacz_sceptyk Re: Murzyni-rasisci pobili białego policjanta! 23.05.10, 13:33 panbramkarz napisał: > a co z przekroczeniem obrony koniecznej? w koncu murzyn nie mial > giwery a policjant przecierz byl szkolony w walkach "wrecz" > mi tam wisi ze go zabili ale prawda jest taka gdybym to ja > zastrzelil mialbym proces o przekroczenie obrony koniecznej bo > przecierz moglem ich pokonac golymi rekami a oni byli nie uzbrojeni Nie bardzo rozumiem kwestii "przekroczenia obrony koniecznej". Gliniarz wyposażony jest w środki przymusu bezpośredniego po to, żeby egzekwować Prawo, chronić Obywateli ale także swoją i partnera doopę. Nie wiem, czy murzyn miał giwerę czy maczetę, bo w tendencyjnym artykule chyba z rozmysłem rozmazano przebieg zdarzenia. Mnie przy tym nie było, ciebie zapewne też. Nie wiem czy wiesz, ale niebezpiecznym narzędziem może być nawet...długopis. Być może, że gliniarze są szkoleni w technikach samoobrony. Ale bardzo w te "szkolenia" wątpię, a zresztąco innego jest trening z kolegą na tatami, a zupełnie inaczej to wygląda w pełnym rynsztunku w tłoku bandyckiej, wieloosobowej zadymy. Dywagacje o pracy policji typu: "a co by było gdyby" nadają się do opiniowania przez smarkaterię w czasie spotkań przt trzepaku. Odpowiedz Link Zgłoś
hetmanwiechu u nas na wsi w USA 24.05.10, 00:24 jest tak ze gdy przestepca wykona ruch w kierunku broni palnej policjanta, np. chwyci za kabure, to sam fakt ze przestepca chce oderac bron policjantowi daje prawo uzycia broni z zamiarem smiertelnym. Wisi mi to czy przestepca byl goly i bosy i nieuzbrojony. Jak tylko w ferworze walki wykona ruch ktory jest zinterpretowany jako zamiar zabojstwa policjanta, odrazu kul w leb i po chwascie. Wogole policji trzeba sluchac a nie sie z nia bic. Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: u nas na wsi w USA 24.05.10, 01:28 dokladnie; obywatel ktory SŁUCHA policji i podporządkuje się jej poleceniom, przeżyje. Ten, kto podnosi rękę na policjanta, powinien iść DO PIACHU. Odpowiedz Link Zgłoś
ehije82 Re: u nas na wsi w USA 24.05.10, 20:11 ...na przestrzeni lat obraz i autorytet policjanta nieco mi się rozmył. NIESTETY !!! Odpowiedz Link Zgłoś
bachczysaraj Masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem. 23.05.10, 15:22 Czarny próbował wyrwać pistolet, więc stanowił zagrożenie. Zresztą z artykułu nie wynika czy strzał padł przypadkowo w czasie szamotaniny czy też policjant użył broni rozmyślnie. W pierwszym przypadku oczywiście nie ma o czym mówić. Odpowiedz Link Zgłoś
blue-lilka80 Re: Murzyni-rasisci pobili białego policjanta! 23.05.10, 15:30 panbramkarz napisał: > a co z przekroczeniem obrony koniecznej? w koncu murzyn nie mial > giwery a policjant przecierz byl szkolony w walkach "wrecz" > mi tam wisi ze go zabili ale prawda jest taka gdybym to ja > zastrzelil mialbym proces o przekroczenie obrony koniecznej bo > przecierz moglem ich pokonac golymi rekami a oni byli nie uzbrojeni Polecam lekturę Ustawy o Policji, art. 17, który mówi o przypadkach użycia broni palnej przez funkcjonariuszy "przeciwko osobie, która usiłuje bezprawnie, przemocą odebrać broń palną policjantowi lub innej osobie uprawnionej do posiadania broni palnej" Odpowiedz Link Zgłoś
wszczebrzeszyn Polcjant powinien zostać odznaczony 23.05.10, 19:14 Skoro murzyni wdali się w bójkę z policją i mieli ich sobie za nic to pretensje mogą mieć tylko do siebie. Na pewno nikt celowo nie wyciągnął broni żeby zabić. Nie podoba się to niech wracają do Nigerii. Odpowiedz Link Zgłoś
lajkomik To RASIZM policji 23.05.10, 12:40 Dlaczego tak często pojawia się pytanie w ustach rzecznika policji "skąd taka agresja ze strony kontrolujących?". Jak to skąd??? Skoro kontrolują biednego czarnego, który nie przyjechał tu na wczasy tylko zarabiać na życie, to dlaczego ma się on nie wkurzać??? Skąd broń w reku policjanta? Zapewne skierowana i odbezpieczona w stronę handlarza? Zadziałała samoobrona? Chciał zapobiec zastrzeleniu? Komisja niezbędna, prawdopodobnie mamy tu zabójstwem na tle rasowym. Odpowiedz Link Zgłoś
puchacz_sceptyk Re: To RASIZM policji 23.05.10, 13:39 lajkomik napisał: > Dlaczego tak często pojawia się pytanie w ustach rzecznika policji "skąd taka > agresja ze strony kontrolujących?". Jak to skąd??? Skoro kontrolują biednego > czarnego, który nie przyjechał tu na wczasy tylko zarabiać na życie, to > dlaczego ma się on nie wkurzać??? > > Skąd broń w reku policjanta? Zapewne skierowana i odbezpieczona w stronę > handlarza? Zadziałała samoobrona? Chciał zapobiec zastrzeleniu? > > Komisja niezbędna, prawdopodobnie mamy tu zabójstwem na tle rasowym. O Ruska też byś się tak upominał/a? Tam u nich też nie brakuje innych ras (chociaż może niekoniecznie akurat czarnych). Odpowiedz Link Zgłoś
zz26 lajkomik ty maszz chyba 10 lat 23.05.10, 14:35 Skoro kontrolują biednego > czarnego, który nie przyjechał tu na wczasy tylko zarabiać na życie, to > dlaczego ma się on nie wkurzać??? aha czyli jak policja mnie zatyzmazaprzejazd na czerownym to moge im przywalic w pysk? bo ja sie spiesze a oni mnie zatrzymuja i jak sie tu nie wkurzyc? "Skąd broń w reku policjanta? Zapewne skierowana i odbezpieczona w stronę > handlarza? Zadziałała samoobrona? Chciał zapobiec zastrzeleniu?" amoze stad ze podejrzany zamsit zachowywacx sie jak cywlizowany clzowiek zaczal drzecmordei rzucacackamieniami? mozenajpierw onzaatakowal policjatna aten dopiero wyjal bron? swoja droga jak widzisz odpezpieczona bron zaczyansz atakowac tego ktory ja ma? "Komisja niezbędna, prawdopodobnie mamy tu zabójstwem na tle rasowym." psychiatra zbedny mamy tu nieuleczlna paranoje Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: lajkomik ty maszz chyba 10 lat 23.05.10, 21:49 zz26 napisał: > Skoro kontrolują biednego > > czarnego, który nie przyjechał tu na wczasy tylko zarabiać na życie, to > > dlaczego ma się on nie wkurzać??? > > aha czyli jak policja mnie zatyzmazaprzejazd na czerownym to moge im przywalic > w > pysk? > bo ja sie spiesze a oni mnie zatrzymuja i jak sie tu nie wkurzyc? > > "Skąd broń w reku policjanta? Zapewne skierowana i odbezpieczona w stronę > > handlarza? Zadziałała samoobrona? Chciał zapobiec zastrzeleniu?" > > amoze stad ze podejrzany zamsit zachowywacx sie jak cywlizowany clzowiek zaczal > drzecmordei rzucacackamieniami? > mozenajpierw onzaatakowal policjatna aten dopiero wyjal bron? > swoja droga jak widzisz odpezpieczona bron zaczyansz atakowac tego ktory ja ma? > > "Komisja niezbędna, prawdopodobnie mamy tu zabójstwem na tle rasowym." > > psychiatra zbedny mamy tu nieuleczlna paranoje > > Już wiesz skąd się brały "klientki" niejakiego Mola. Oskarżenie o rasizm, bo nie chciały się bzykać bez kondona wywołuje u nich tak silny lek i stres, że nawet jego teksy o "świętej spermie" nie spowodowały włączenia się u nich czerwonych kontrolek. Jak to się nazywa? Jeszcze indoktrynacja czy już tresura?? Odpowiedz Link Zgłoś
ehije82 Re: lajkomik ty maszz chyba 10 lat 24.05.10, 20:20 A ty zz26 skłóciłeś się z polską mową??? Literki ci się pojebotały ??? Poziom klasy 1b i w piśmie i w toku rozumowania. Odpowiedz Link Zgłoś
harce Uwierze... 23.05.10, 12:42 Uwierzę wersji policji jeśli zobaczę nagranie video. Mam doświadczenie z agresywnymi, chamskimi funkcjonariuszami i wiem że więcej niż chętnie by kogoś odstrzelili, a z imigrantami najłatwiej. Może bójka była a może chcieli wymusić łapówkę albo się popisać. -- harce.wordpress.com Odpowiedz Link Zgłoś
cyrylski Strzelanina przy Stadionie Narodowym. Zastrzelo... 23.05.10, 12:44 Czy gdyby jego skóra była biała napisano by że jest białoskórym handlarzem? Odpowiedz Link Zgłoś
konwalia_1984 Re: Strzelanina przy Stadionie Narodowym. Zastrze 23.05.10, 13:55 Nie, nienapisano by tak napewno. Natomiast napisano by, że to 'prawdziwy polak', zarabiający legalnie na utrzymanie rodziny !!!!! a policja zrobiła mu kuku. Odpowiedz Link Zgłoś
balada Ciemnoskóry :-O 23.05.10, 12:45 To jeszcze można tak pisać na oficjalnych stronach? Zaraz będzie oskarżenie o rasizm. Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszszyfr rasiści to ci, co z marszu powołują się na kolor 23.05.10, 12:55 skóry. Nie widzą nic za lub przeciw, tylko kolor skóry. To bardzo obłudne gremium, które chce uchodzić za antyrasistów. W istocie są rasistami. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper21 Do Jan. 23.05.10, 12:47 Napisałeś: Kolejny raz pytam - KTO polozy kres agresji policji i strzelaniu do ludzi! To skandal, aby w cywilizowanym (niby) kraju policjanci zabijali ludzi pod oslona przelozonych, dziwnych procedur i co najgorsze prawa. Tolerowanie kryminalnej dzialalnosci niektorych policjantow rozszerza krag chetnych do strzelania nie tylko wsrod samych policjantow. Policjant moze KAZDEGO sprowokowac i pod byle pretekstem zastrzelic. I co na to prawo w niby praworzadnym kraju?! Ja byłem na miejscu zdarzenia. To grupa czarnoskórych zaatakowała policjantów,którzy próbowali ich wylegitymować. Pracuję na budowie Stadionu Narodowego,codziennie jakiś czarnoskóry próbuje mnie i moim kolegom sprzedać jakiś "trefny" towar,nie wyłączając narkotyków.Kiedy policja stara się skończyć z tym procederem nagle, znajdują się obrońcy "uciśnionych" A może kupujesz u nich dragi i amfę? Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszszyfr Re: Strzelanina przy Stadionie Narodowym. Zastrze 23.05.10, 12:48 Fanatyk , pieniacz, nieuk, na dodatek cierpi na chroniczny katar intelektu.Jak ty się uchowałeś żyjąc w Polsce, skoro to taki podły kraj.Dali by ci w innym kraju tak pyszczyć, chociażby u naszych sąsiadów. Za te twoje "wyroki" sporo musiałbyś kiblować. Odpowiedz Link Zgłoś
nicpon007 Określenie "czarnoskóry" jest obraźliwe? Od kiedy? 23.05.10, 12:51 Przecież nie napisali, że Czarnuch pobił Białasa w mundurze. Ludzie! To nie RPA z lat 80. XX w. Każdy kto napada na policjanta musi liczyć się z tym, że policja użyje broni. Tak jest w całym cywilizowanym świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: tak twierdzą rasiści 23.05.10, 14:42 Jacy znowu rasiści??? Rasizmem jest stosowanie uogólnień w stylu "Chińczycy są pracowitsi a Murzyni mają dłuższe." W tym konkretnym przypadku nielegalny bazarnik zaatakował policjanta wykonującego obowiązki służbowe, w celu odebrania mu służbowej broni. Gdyby policjant pozwolił odebrać sobie broń, miałby postępowanie dyscyplinarne i karne. A być może straciłby życie. Odpowiedz Link Zgłoś
bachczysaraj Ale przecież Chińczycy są bardziej pracowici niż 23.05.10, 15:30 Murzyni. To nie rasizm to stwierdzenie obiektywnego faktu. Podobnie jak faktem jest, że ludzie są inteligentniejsi od szympansów, Polacy mają jasniejszą skórę niż Kenijczycy itd. Oczywiście, zapewne zdarzają się jednostkowi Murzyni bardziej pracowici niż jendostkowi wyjątkowo leniwi Chińczycy, wyjątkowo zdolny szympans może być inteligentniejszy niż upośledzony umysłowo człowiek, a Kenijczyk albinos może mieć skórę jaśniejszą od śniadego Polaka, ale uogólnione cechy danych grup są takie a nie inne. Tu nie ma żadnego rasizmu. No, chyba, że w wyobraźni nawiedzonych świrów równających wszystko i wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Wystarczy pojechac do Chin i do Afryki. 23.05.10, 16:47 I tyle na temat politpoprawnego belkotu o 'rownosci' ras. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Ale przecież Chińczycy są bardziej pracowici 23.05.10, 19:23 Tu raczej należałoby mówić o nawykach i o środowiskach, w jakich ci ludzie się wychowali. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: Ale przecież Chińczycy są bardziej pracowici 23.05.10, 21:56 zigzaur napisał: > Tu raczej należałoby mówić o nawykach i o środowiskach, w jakich ci ludzie się > wychowali. > > > To dlaczego w USA w wiezieniach jest najwięcej czarnych?? Przecież warunki mają takie same jak biali?? A nie przepraszam. Biali nie mają takiej ilości zasiłków i programów pomocowych, więc od małego uczą się pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: Ale przecież Chińczycy są bardziej pracowici 23.05.10, 21:54 bachczysaraj napisał: > Murzyni. To nie rasizm to stwierdzenie obiektywnego faktu. Podobnie jak faktem > jest, że ludzie są inteligentniejsi od szympansów, Polacy mają jasniejszą skórę > niż Kenijczycy itd. > > Oczywiście, zapewne zdarzają się jednostkowi Murzyni bardziej pracowici niż > jendostkowi wyjątkowo leniwi Chińczycy, wyjątkowo zdolny szympans może być > inteligentniejszy niż upośledzony umysłowo człowiek, a Kenijczyk albinos może > mieć skórę jaśniejszą od śniadego Polaka, ale uogólnione cechy danych grup są > takie a nie inne. Tu nie ma żadnego rasizmu. No, chyba, że w wyobraźni > nawiedzonych świrów równających wszystko i wszędzie. Zabawne jest to, że pod pozorem "niedyskryminowania" dyskryminuje się większość. Jakoś się okazuje tylko biały heteroseksualny mężczyzna, jeszcze nie daj Boże chrześcijanin jest zawsze większością i dyskryminuje wszystkich innych. Takie dziwne zjawisko społeczne. Nawet jeśli jest w Afryce, to też dyskryminuje... Odpowiedz Link Zgłoś
sardas666 Re: Określenie "czarnoskóry" jest obraźliwe? Od k 23.05.10, 13:22 Brawo dla tego pana. A co do calej sytuacji bylem widzialem i w 100% moge powiedziec ze policja postepowala tak jak powinna. To co czarni tam wyprawiali to bylo chore. Jakies pierwotne instynkty obudzily sie w nich i latali jak malpy. Rzucali kamieniami szarpali sie, darli mordy. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Określenie "czarnoskóry" jest obraźliwe? Od k 23.05.10, 18:30 nicpon007 napisał: > Przecież nie napisali, że Czarnuch pobił Białasa w mundurze. Ludzie! To nie > RPA z lat 80. XX w. Każdy kto napada na policjanta musi liczyć się z tym, że > policja użyje broni. Tak jest w całym cywilizowanym świecie. "Murzyn mówi do białego: -Kiedy przyszedłem na świat, byłem czarny. Kiedy dorastałem, byłem czarny. Kiedy jest mi niedobrze, jestem czarny. Kiedy się zestarzeję, będę czarny. Kiedy umrę, będę czarny. Kiedy ty się urodziłeś, byłeś różowy. Kiedy dorastałeś, stałeś się biały. Kiedy jest ci niedobrze, jesteś zielony. Kiedy się zestarzejesz, będziesz siwy, kiedy umrzesz, będziesz czarny. Ale ciągle masz ten tupet mówić o mnie “kolorowy!”" Odpowiedz Link Zgłoś
zdzibacha43 Strzelanina przy Stadionie Narodowym. Zastrzelo... 23.05.10, 12:58 W kraju ,gdzie najgorsze zbrodnie karane są karami więzienia,gdzie policja w imieniu prawa współpracuje z najgorszymi bandytami pod szyldem świadków incognito,gdzie jest bezradna przy szerzącej się pladze napadów na banki,w tym kraju zbrodni zabójstw najczęściej dopuszcza się policja strzelając do drobnego złodziejaszka,do jadących samochodem młodych ludzi,przez omyłkę wchodząc do domów niewinnych ludzi,do handlarzy pod stadionem.Nie taką policję popieram ,nie taką chcę. Nie takim policjantom gotów byłbym pomóc gdyby potrzebowali pomocy. ZDZIBACHA Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek kolejny głos analfabety... 23.05.10, 13:08 zdzibacha43 napisał: > W kraju ,gdzie najgorsze zbrodnie karane są karami więzienia Powinny być grzywną? >,gdzie policja w > imieniu prawa współpracuje z najgorszymi bandytami pod szyldem świadków > incognito Mylenie świadka incognito ze świadkiem koronnym raczej chluby nie przynosi. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Strzelanina przy Stadionie Narodowym. Zastrze 23.05.10, 18:33 zdzibacha43 napisał: > W kraju ,gdzie najgorsze zbrodnie karane są karami więzienia,gdzie policja w > imieniu prawa współpracuje z najgorszymi bandytami pod szyldem świadków > incognito,gdzie jest bezradna przy szerzącej się pladze napadów na banki,w tym > kraju zbrodni zabójstw najczęściej dopuszcza się policja strzelając do > drobnego złodziejaszka,do jadących samochodem młodych ludzi,przez omyłkę > wchodząc do domów niewinnych ludzi,do handlarzy pod stadionem.Nie taką policję > popieram ,nie taką chcę. Nie takim policjantom gotów byłbym pomóc gdyby > potrzebowali pomocy. ZDZIBACHA Nie podobała się wam milicja, nie podobało ZOMO, to macie. Odpowiedz Link Zgłoś
pemkad Strzelanina przy Stadionie Narodowym. Zastrzelo... 23.05.10, 13:04 tak a to ze policjant pozbawil kobiete i trojke dzieci srodkow do zycia to jest cool?? I akurat kto jak kto ale ten czarnoskory agrsywny nigdy nie byl. nie wiem co do reszty Odpowiedz Link Zgłoś
daretom Re: Strzelanina przy Stadionie Narodowym. Zastrze 23.05.10, 13:36 pemkad napisała: > tak a to ze policjant pozbawil kobiete i trojke dzieci srodkow do zycia > to jest cool?? I akurat kto jak kto ale ten czarnoskory agrsywny nigdy > nie byl. nie wiem co do reszty Kilka lat handlowałem na górnej koronie stadionu Narodowego. Zanim zacząłem handlować twierdziłem że wszyscy ludzie są braćmi i takie tam lewackie pierdoły. Po kilku miesiącach pracy obok negrów na całe życie zostałem rasistą. Sam widziałem przypadki bicia przez czarnuchów policjantów i celników. Winni tych zdarzeń byli albo odbijani przez ziomów, albo przyjeżdżał z ambasady czarnuch i jak mantrę powtarzał RASIZM, DYSKRYMINACJA, RASIZM, DYSKRYMINACJA i groził że np. w Nigerii wszystkie media będą trąbić o bitych negrach. W naszym sektorze po półrocznych walkach wypędziliśmy negrów i był spokój, w innych czarnuchy terroryzowały białasów. Nagminne było np. obmacywanie białych kobiet , a te króre protestowały były nazywane białymi kur..mi, czarni to przeważnie muslimy, ich tzw. kobiety chodzą zawinięte w szmaty, biała kobieta w mini wprowadza ich w amok. Odpowiedz Link Zgłoś
gelbigel Strzelanina przy Stadionie Narodowym. Zastrzelo... 23.05.10, 13:07 niegsdy nie zrozumiem ktoś klorzysta z gościnności innego kraju bo urodził się w umierającym głodem i jeszczezachowuje sie jak ostatnia szuja Odpowiedz Link Zgłoś
jakrzy ...ales cymbal 23.05.10, 14:52 A co to ma do rzeczy czy ktos jest Polakiem czy obcokrajowcem, to jest czlowiek i obowiazuja go dokladnie te same normy, idac twoim tokiem rozumowania Polak moze sie szarpac z policjantem a obcokrajowiec nie ?? !!?? Odpowiedz Link Zgłoś
pawdux ładny prezent na Dzien Afryki... 23.05.10, 13:07 Kondolencje dla rodziny zabitego. I wstyd za polską policję. Odpowiedz Link Zgłoś
puchacz_sceptyk Re: ładny prezent na Dzien Afryki... 23.05.10, 13:48 pawdux napisał: > Kondolencje dla rodziny zabitego. I wstyd za polską policję. Weź tą rodzinę na swoje utrzymanie, wtedy ci każdy uwierzy. Najlepiej zajmując miejsce czarnoskórego gangstera w okolicach Stadionu. Nie będziesz musiał wstydzić się za polską policję, a nawet będziesz mógł ich bezkarnie poniewierać. Odpowiedz Link Zgłoś
tadek-58 Re: ładny prezent na Dzien Afryki... 23.05.10, 13:56 To może zacznij ich utrzymywać "poeto" Miał dać się zabić i co wtedy byś powiedział mądralo. "Kondolencje dla rodziny policjanta"? Odpowiedz Link Zgłoś
aurelw Re: ładny prezent na Dzien Afryki... 23.05.10, 16:05 Debil jesteś....ale racje masz w jednym..kondolencje dla rodziny ze wychowała bandytę..na szczęście już martwego! brawo policja-lać bandziorów-bez względu na kolor skory!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
darkneswolf Re: ładny prezent na Dzien Afryki... 24.05.10, 08:48 Walnij się w łeb ten dzień afryki to obchodż w Afryce razem z swoimi przepastowanymi przyjaciółmi Odpowiedz Link Zgłoś
gelbigel Strzelanina przy Stadionie Narodowym. Zastrzelo... 23.05.10, 13:08 każdy kto handluje podróbkami jest złodziejem Odpowiedz Link Zgłoś
pemkad Re: Strzelanina przy Stadionie Narodowym. Zastrze 23.05.10, 13:17 Jest popyt jest podaż. Jakby Polacy nie latali kupować to by nikt nie handlował. Proste nie? I jeszcze raz prosze nie dywagowac facet byl w PL legalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Strzelanina przy Stadionie Narodowym. Zastrze 23.05.10, 14:44 Na wizie turystycznej? A czy miał zarejestrowany biznes i kasę fiskalną? Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Strzelanina przy Stadionie Narodowym. Zastrze 23.05.10, 19:09 zigzaur napisał: > Na wizie turystycznej? > A czy miał zarejestrowany biznes i kasę fiskalną? > "Facet przychodzi na targ kupić sobie markową kurtkę. Trafia do wietnamskiego handlarza i pyta, ile kosztuje ta markowa kurtka. Handlarz odpowiada: -Ćteryśta źlotych, panie -Mogę otrzymać fakturę VAT? -Ciśta źlotych, panie. -Masz zezwolenie na handel w tym miejscu? -Dwieście, panie! -A masz zezwolenie na pobyt? -Podarunek od firmy!" Odpowiedz Link Zgłoś
lebiotko Re: Strzelanina przy Stadionie Narodowym. Zastrze 23.05.10, 13:19 Ci co pisza bzdury o rasizmie policjantow napewno nigdy nie byli na tym pseudo bazarze. Tam sie nie dalo przejsc bez zaczepek murzynow. Sa tak natarczywi i bezczelni ze szkoda gadac. Juz dawno ktos powinien z nimi zrobic porzadek. Szkoda ze tak pozno i ze niestety z ofiara. Ale wydaje mi sie ze bez podstawy nie doszloby do strzelaniny. Policja ma byc od pilnowania porzadku i przestrzegania prawa- to nie przedszkolanki. Azjaci handlujacy tam jakos moga byc w miare normalni, a Ci to zachowuja sie naprawde tragicznie. Czasami strach przejsc obok murzynow bo nie wiadomo jak moze sie skonczyc odmowa ze skorzystania z ich handlowych "ofert". Odpowiedz Link Zgłoś
wariushka Re: Strzelanina przy Stadionie Narodowym. Zastrze 23.05.10, 17:24 wow, ale post, szybka lekcja angielskiego, jak ktoś jest natarczywy to mówisz fuck u albo fuck off albo coś równie wymównego po polsku, też zrozumieją, chcą sprzedać nie rozumiesz a jak ci to przeszkadza to nie idz na stadion, przecież to dziura, proszę cię, co ci taki murzyn zrobi, chyba jesteś duża dziewczynka, najgorsze co mogłoby ci się przytrafić, to świetny sex, ale zboczyłam z tematu Odpowiedz Link Zgłoś
wariushka Re: Strzelanina przy Stadionie Narodowym. Zastrze 23.05.10, 17:24 uuuuuups, albo duży chłopaczek Odpowiedz Link Zgłoś
marcjank A w jakim kraju można bezkarnie zaatakować... 23.05.10, 13:16 ...policjanta? Jest taki? Odpowiedz Link Zgłoś
puchacz_sceptyk Re: A w jakim kraju można bezkarnie zaatakować... 23.05.10, 13:52 marcjank napisał: > ...policjanta? Jest taki? Jest. Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: A w jakim kraju można bezkarnie zaatakować... 23.05.10, 14:47 Za to w Polsce można zostać wicemarszałkiem i wicepremierem. Pewien kandydat na Prezydenta ostatnio próbował agitować na bazarach i giełdach samochodowych (gdzie kupno samochodu bez wad fizycznych i prawnych jest praktycznie niemożliwe). Odpowiedz Link Zgłoś
alberts Strzelanina przy Stadionie Narodowym. Zastrzelo... 23.05.10, 13:21 Tytuł artykułu mylący.Powinien brzmieć: Zaatakowana policja zastrzeliła napastnika handlującego podrabianymi ubraniami. Kolor skóry napastnika nie ma tu nic do rzeczy. Wreszcie policja robi to,co do niej należy. Każdy napastnik powinien się liczyć się z taką odpowiedzią napadanego - a napadany mieć realne prawo do obrony. Brawo policja. Odpowiedz Link Zgłoś
bkostrzon Strzelanina przy Stadionie Narodowym. Zastrzelo... 23.05.10, 13:25 Ja tam byłam właśnie w momencie, gdy to wszystko się rozpoczęło i powiem tak: policjanci byli spokojni i opanowani, czarnoskórzy za to naganiali się i krzyczeli tak głośno, że wydawać by się mogło, że to okrzyki wojenne! Rzucali kamieniami będąc w dużej grupie do POJEDYNCZEGO człowieka, który ich nie atakował!!! Reszta "tajniaków" krzyczała do niego, żeby przed nimi uciekał. Nieoznakowana furgonetka, którą przyjechała policja została obrzucona kamieniami, podziurawiono w niej szyby, ale... KAMIENIE TRAFIAŁY W TŁUM POSTRONNYCH I NIEWINNYCH LUDZI, którzy akurat tak jak ja znaleźli się tam w celu podróży autobusem!!! O mało co nie dostałam, zanim odeszłam na w miarę bezpieczną odległość! Trafiali nie tylko w samochód, ale i budynek dworcowy, jak również w stanowiska, z których odjeżdżały w tym momencie autobusy!!! Zanim policja nad nimi zapanowała, strach było gdziekolwiek się przemieścić, choć policja dojeżdżała na sygnałach, w górze latał helikopter policyjny, a ci, którzy się przedostali z funkcjonariuszy, po porostu musieli użyć gazu, bo... "mała" grupka handlarzy rzuciła się na nich, jak na wojnę! JA DZIĘKUJĘ ZA KORZYSTANIE Z TAKIEGO DWORCA AUTOBUSOWEGO W CYWILIZOWANYM ŚWIECIE!!!! CZY HANDEL W TYM MIEJSCU PRZYCZYNIA SIĘ DO ROZWOJU POLSKIEJ GOSPODARKI??? ONI NIE ZARABIAJĄ NA NAS, A CIĄGNĄ Z NAS I JESZCZE NA CO NAS NARAŻAJĄ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Strzelanina przy Stadionie Narodowym. Zastrze 23.05.10, 14:51 W normalnym kraju po czymś takim bazar zostałby otoczony kordonem policyjnym i każdy stragan zostałby przeczesany przez uzbrojoną policję we współpracy z SG, celnikami i UKS. Z pewnością znaleźliby rzeczy jeszcze ciekawsze od podrabianych ciuchów. Odpowiedz Link Zgłoś
wicur Re: Strzelanina przy Stadionie Narodowym. Zastrze 23.05.10, 14:53 no coz, wpadli w panike... Odpowiedz Link Zgłoś
jeruzalem51 Re: Strzelanina przy Stadionie Narodowym. Zastrze 23.05.10, 20:43 bkostrzon napisała: > Ja tam byłam właśnie w momencie, gdy to wszystko się rozpoczęło i powiem tak: > policjanci byli spokojni i opanowani, czarnoskórzy za to naganiali się i > krzyczeli tak głośno, że wydawać by się mogło, że to okrzyki wojenne! Rzucali > kamieniami będąc w dużej grupie do POJEDYNCZEGO człowieka, który ich nie > atakował!!! Reszta "tajniaków" krzyczała do niego, żeby przed nimi uciekał. > Nieoznakowana furgonetka, którą przyjechała policja została obrzucona > kamieniami, podziurawiono w niej szyby, ale... KAMIENIE TRAFIAŁY W TŁUM > POSTRONNYCH I NIEWINNYCH LUDZI, którzy akurat tak jak ja znaleźli się tam w > celu podróży autobusem!!! O mało co nie dostałam, zanim odeszłam na w miarę > bezpieczną odległość! Trafiali nie tylko w samochód, ale i budynek dworcowy, > jak również w stanowiska, z których odjeżdżały w tym momencie autobusy!!! > Zanim policja nad nimi zapanowała, strach było gdziekolwiek się przemieścić, > choć policja dojeżdżała na sygnałach, w górze latał helikopter policyjny, a > ci, którzy się przedostali z funkcjonariuszy, po porostu musieli użyć gazu, > bo... "mała" grupka handlarzy rzuciła się na nich, jak na wojnę! JA DZIĘKUJĘ > ZA KORZYSTANIE Z TAKIEGO DWORCA AUTOBUSOWEGO W CYWILIZOWANYM ŚWIECIE!!!! CZY > HANDEL W TYM MIEJSCU PRZYCZYNIA SIĘ DO ROZWOJU POLSKIEJ GOSPODARKI??? ONI NIE > ZARABIAJĄ NA NAS, A CIĄGNĄ Z NAS I JESZCZE NA CO NAS NARAŻAJĄ!!! to przerazajace,ale generalnie to wina tych durni ktorzy pozwalaja na emigracje osobnikow w krajow Trzeciego Swiata.Jak wyglada cala Afryka,czy dzielnice kolorowych w Europie,czy USA? Kazdy z awanturnikow powinien byc surowo osadzony, a pozniej zmuszony do wyjazdu. Odpowiedz Link Zgłoś
fan-po Strzelanina przy Stadionie Narodowym. Zastrzelo... 23.05.10, 13:41 To już państwo policyjne Platformy i Tuska. Zabili handlującego odzieżą. Czy handlowano bronią lub narkotykami? Czy policja nie dysponowała innymi środkami przymusu? W państwie policyjnym zbyt łatwo wyciąga się broń. Zbyt łatwo ogranicza się wszystkie wolności. Państwo policyjne chce mieć niczym nieograniczoną władzę. Ludzie przejżyjcie na oczy! - Ograniczcie,dajcie odpór takiej władzy. - Korzystajcie z demokracji - mądrze wybierajcie! Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek kup sobie słownik ortograficzny. 23.05.10, 13:45 fan-po napisała: > > To już państwo policyjne Platformy i Tuska. > Zabili handlującego odzieżą. Bo handlował odzieżą? > Czy handlowano bronią lub narkotykami? W której ustawie użycie broni jest uzależnione od tego, czym sie handluje w miejscu, gdzie agresywny bandyta atakuje policjanta? > Ludzie przejżyjcie na oczy! A ty kup sobie słownik ortograficzny. Odpowiedz Link Zgłoś