sipa222 Re: W Emiratach za gwałt karze się ofiarę 27.05.10, 14:28 Za niedługo u nas też tak będzie.Komor obieca to przestępcom aby tylko na niego głosowali. Odpowiedz Link Zgłoś
tht44 Re: W Emiratach za gwałt karze się ofiarę 27.05.10, 14:53 No i po co synku się męczysz jak nie masz nic do powiedzenia sipa222 napisał: > Za niedługo u nas też tak będzie.Komor obieca to przestępcom aby tylko na niego > głosowali. Odpowiedz Link Zgłoś
mm-18 W Emiratach za gwałt karze się ofiarę 27.05.10, 14:31 Dziwnie znajoma mentalność i logika. Jakby polska? Odpowiedz Link Zgłoś
demosa A kiedy w katolandzie tak będzie? 27.05.10, 14:38 Już niebawem. Jak tylko czarno-sukienkowcy dojdą do większej władzy! Odpowiedz Link Zgłoś
odowk Re: A kiedy w katolandzie tak będzie? 27.05.10, 14:55 demosa napisał: > Już niebawem. Jak tylko czarno-sukienkowcy dojdą do większej władzy! Zabawnyś. Lepiej nie porównuj muchy do słonia. I nie sądź, że jak masz krostek na nosie, to musisz sobie zrobić przeszczep twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
cyrix22 Błędem białych było oddanie kontroli nad ropą 27.05.10, 14:54 smoluchom. Przecież pokonalibyśmy ich militarnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pocalujta_wujta Tolerancja ma tez granice 27.05.10, 15:04 Nie jestem katolikiem a tolerancji wciaz sie ucze zyjac w wielonarodowym srodowisku. Jednak wydaje mi sie, ze nie mozna oceniac kogos jako nietolerancyjnego za to, ze przeszkadza innym ktorzy sa naprawde nietoleranyjni i zagrazaja wolnosci wyznan i zachowan wprowadzajc swoje normy na sile tam gdzie ich niepotrzeba. Proponuje dobrze przemyslec jak ograniczyc zachowania muzulmanow w Polsce, by nie doszlo do niepotrzebnych krytycznych sytuacji w kraju. Niech obowiazuja tradycyjne zasady kulturowe Polski czyli chrzescijanstwo a samo panswo kierowalo sie bezreliginie (zadnych glupot w stylu zaslaniania twarzy czy modlenia podczas obslugiwania klientow w urzedach albo powolywania sie sie na Boga!). Do tego Islam w Polsce musi sie przystosowac albo nie powinno byc dla niego miejsca w tym kraju. W ZEA i Arabii Saudyjskiej niech robia sobie wedlug swoich zasad. Tak samo i my musimy. Udawanie ze czegos mozemy nauczyc inne kultury (np. tolerancji) jest skrajnym idiotyzmem szkodliwym dla nowych generacji. Religia religii niczego nigdy nie nauczyla a jedyne co religie zrobily to doprowadzaly do wojen i zamieszek. Po to sa granice panstw by chronic danych kultur. Pisze to jako ateista z pelnym szacunkiem dla polskiej kultury i tradycji czyli do chrzescijanstwa, ale takze mniejszosci (np. Zydow), ktore zbudowaly sobie miejsce w polskiej kulturze w uczciwy sposob i z przestrzeganiem norm naszej kultury narodowej. Z "wielce tolerancyjnych" Stanow Zjednoczonych... pocalujta_wujta - Polak Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiozboj Re: Tolerancja ma tez granice 27.05.10, 16:18 Nie tylko Żydzi, mamy kilkaset lat już u siebie małą grupę muzułmańską - Kozaków ale ich nie widać bo jak napisałeś "przestrzegają norm naszej kultury narodowej". Pisałem już wiele razy - ustrój można zwalczyć innym ustrojem, armię inną armią, system wartości innym systemem wartości, świat/natura nie lubi pustki, tam gdzie nisza to coś się pojawi. To co my mamy to pewnie właśnie tradycje wyniesione z chrześcijaństwa. Ciebie jako ateistę może drażnić afiszowanie się symbolami, mnie ono jako wierzącego drażni z innego powodu - czasem kupczy się tym dla osiągnięcia czegoś. Natomiast chyba obaj nie będziemy kwestionowali tego że jako naród wyrośliśmy na tym, akceptujemy te wartości, tą kulturę i nie chcielibyśmy radykalnych zmian. Islamowi jeśli dać tzw "poprawność polityczną" to mamy problemy zachodniej Europy. ps a "tolerancyjność USA" to też fajna bajka :)) Wpierw wyrznęli rdzenną ludność a teraz w imię walki o demokrację i prawa człowieka uwolnią każde pola naftowe an które mają ochotę :)) Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek W Emiratach za gwałt karze się ofiarę 27.05.10, 15:19 Ktoś pisze: "Jest to kompletne średniowiecze." Nie wiem, jakie "Średniowiecze" masz na myśli - bo w "zacofanej, ciemnej, chrześcijańskiej Europie" to akurat w średniowieczu gwałt (raptus puellae) był karany śmiercią... Odpowiedz Link Zgłoś
prezio2 A u nas niewiele lepiej 27.05.10, 15:27 Psioczycie na nich a zwróćcie uwagę na nasze popierdolone sądy i bezkarność urzędasów. Otóż gdy jesteś ofiarą napadu i skutecznie obronisz się przed hujem który chciał cię zabić to nasz wspaniały sąd i prokuratura wjebią cię do pierdla - przykład postawienie zarzutów napadniętemu właścicielowi kantoru, ostatnia sprawa syna który obronił matkę zabijając pijanego co włamał się w nocy do ich domu i groził nożem kobiecie- już siedzi lub właściciel antykwariatu który został ugodzony nożem, następnie zdołał wyrwać ten nóż napastnikowi i jego ugodzić tym razem śmiertelnie - też siedzi. Huj z takim pojebanym państwem i "prawem" gdzie wolno nam tylko dać się zarżnąć a pojebana władza nie da nam nawet możliwości posiadania broni do obrony miru domowego tłumacząc że jesteśmy za wielkimi debilami, że i tak si nie obronimy bo bandyta jest szybszy od kuli lub że nawet nam się to uda to i tak czeka nas wiele lat pierdla. No kurwa wspaniale, jeszcze raz huj z takim krajem i systemem i jak tak ma być to niech nas Unia zaleje i niech oni nami rządzą jak nasze barany nie potrafią Odpowiedz Link Zgłoś
mm-18 Re: A u nas niewiele lepiej 27.05.10, 16:01 prezio2 napisał: > Psioczycie na nich a zwróćcie uwagę na nasze popierdolone sądy i bezkarność > urzędasów. Otóż gdy jesteś ofiarą napadu i skutecznie obronisz się przed hujem > który chciał cię zabić to nasz wspaniały sąd i prokuratura wjebią cię do > pierdla - przykład postawienie zarzutów napadniętemu właścicielowi kantoru, > ostatnia sprawa syna który obronił matkę zabijając pijanego co włamał się w > nocy do ich domu i groził nożem kobiecie- już siedzi lub właściciel > antykwariatu który został ugodzony nożem, następnie zdołał wyrwać ten nóż > napastnikowi i jego ugodzić tym razem śmiertelnie - też siedzi. Huj z takim > pojebanym państwem i "prawem" gdzie wolno nam tylko dać się zarżnąć a pojebana > władza nie da nam nawet możliwości posiadania broni do obrony miru domowego > tłumacząc że jesteśmy za wielkimi debilami, że i tak si nie obronimy bo > bandyta jest szybszy od kuli lub że nawet nam się to uda to i tak czeka nas > wiele lat pierdla. No kurwa wspaniale, jeszcze raz huj z takim krajem i > systemem i jak tak ma być to niech nas Unia zaleje i niech oni nami rządzą jak > nasze barany nie potrafią Złotem spływają Twe usta. Ująłeś moje przekonania zwięźlej niż sam bym to zrobił. Polska i niepodległość, to dwie niekompatybilne sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
obrazoburca Re: A u nas niewiele lepiej 28.05.10, 01:59 jak już musisz bluzgać, to przynajmniej nie rób błędów ortograficznych w tychże wulgaryzmach, bo Onetem zalatujesz na kilometr. BTW nie przeczytałem Twojego posta do końca - nie chciało mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
prezio2 Re: A u nas niewiele lepiej 28.05.10, 02:28 Idź się wyśpij chłopoku i nie zawracaj dupy. Odpowiedz Link Zgłoś
aza3333 W Emiratach za gwałt karze się ofiarę 27.05.10, 17:58 ale przeciez Zachód ciągle bredzi o równych prawach,równości itp bzdurach. Islamiści mają jedno prawo -karę śmierci,a kobiety morda w kubeł. Ale rządy są odpowiedzialne za taką politykę do czasu, aż się ta zaraza rozleje po całej Europie i wprowadzi swoje prawa.Zaczną od wprowadzenia kary śmierci za innowierstwo.Czekajmy dłużej Odpowiedz Link Zgłoś
skuba2 Z krajami, które łamią prawa człowieka... 27.05.10, 18:34 nalezy najspieszniej zerwać stosunki dyplomatyczne. nawet jeśli mają ropę i pieniądze! Odpowiedz Link Zgłoś
veritas Niestety nic nadzwyczajnego; dotyczy to nie tylko 27.05.10, 20:24 Arabek. Normą jest tam oskarżanie i skazywanie kobiety za to, że została zgwałcona. Dotyczy to nie tylko Arabek: w linku poniżej są opisane przypadki skazania Brytyjek, Australijki... Grupowo zgwałcona i skazana na 12 miesięcy więzienia za nieobyczajne zachowanie. www.realcourage.org/2010/05/uae-woman-charged-with-consensual-sex/ ------------------------------ Kiedy gasną stosy, robi się jaśniej. Odpowiedz Link Zgłoś
rijselman12.0 Veritas... 28.05.10, 09:54 To ,co w europejskiej kulturze jest ewenementem ,u nich jest usankcjonowana,prawna norma...-ten niuans,chyba,zauwazasz... Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiozboj Re: Veritas... 28.05.10, 10:15 To co z kolei u nich jest normą, np branie ślubu w pewnym wieku czy "obrona honoru rodziny" u nas może być karane bo nasz system prawny zabrania tego. Normy prawne zakazują u nas współżycia z dziećmi (w naszym rozumieniu) i zabijanie kogoś w samosądach. Europejskie prawo, obyczaje bazuje na kulturze chrześcijańskiej, nie chodzi o samą wiarę dzisiaj ale normy których przestrzegamy ewoluowały właśnie z dekalogu. Islam bazuje na koranie, na innych zasadach, innej kulturze, tu są ostre różnice i nie ma co udawać że ich nie ma. Nie ma chyba sensu zmieniać "tych drugich" poprzez nawracanie ich czy cywilizowanie, można co najwyżej unikać konfliktów. Odpowiedz Link Zgłoś
rijselman12.0 Unikanie 28.05.10, 10:32 konfliktow ?-No ,tak.-Bylo juz takie, z nazizmem.-Z islamem jest identycznie.-Ktos ,chyba,zapomnial, ze islam jest religia podboju,otwarcie wzywajaca do ludobojstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
obrazoburca Re: Unikanie 28.05.10, 11:25 ktoś stara się nie pamiętać, ze Chrześcijaństwo wymordowało więcej 'niewiernych' (i kultur) niż muzułmanie. Odpowiedz Link Zgłoś
rijselman12.0 Argument... 28.05.10, 11:55 najczesciej uzywany przez wielbicieli islamu...-kiedy to bylo ?- Dosyc dawno.-Jestesmy w XXI wieku ! Odpowiedz Link Zgłoś
obrazoburca Re: Argument... 28.05.10, 13:00 Nie jestem 'wielbicielem islamu' :P:P:P Kiedy to było? To dzieje sie ciągle - tyle, że mozliwości się zmieniejszyły - za sprawą niewielbicieli chrzescijaństwa. Chrześcijaństwo, katolicyzm się nie zmieniają. Ono jest po prostu pacyfikowane przez 'pedalstwo' i inną 'masonerię'. I TYLKO dlatego Europa i obie Ameryki wyglądają tak, jak wyglądają (w sensie zmniejszenia fanatyzmu religijnego). Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiozboj Re: Argument... 28.05.10, 13:39 Kłamiesz lub nie wiesz o czym piszesz. Ci co tak zaciekle pacyfikowali Chrześcijaństwo na zachodzie mają teraz do czynienia z fanatyzmem, dopiero teraz i bynajmniej nie o podłoży Chrześcijańskim. Napiszę Ci tak, pisanie takich bredni gdybym zył na zachodzie byłoby może dla mnie potencjalnie niebezpieczne, bo daje pole an wkroczenie "miłującej religii". Tu możesz sobie pobredzić o "katolach oprawcach" a ja mogę przyglądać sie dość spokojnie co lewactwo na zachodzie wyprawia z tym co się tam dzieje. A zapytam, nie przeszkadza Ci to może że na zachodzie zaczynają dyskryminować wyznawców Allacha? Zabraniają im ponoć chodzić z zasłoniętymi twarzami, to chyba podobnie jakby homo zakazać parad, tu i tu dyskryminacja, nie bijesz na larum jaka to krzywda im się tam dzieje, czy może jeszcze nie wiesz o tym ze lewactwo na tym wyzwolonych zachodzie gdzie wszystko wolno coś komuś zakazuje? Odpowiedz Link Zgłoś
obrazoburca Re: Argument... 28.05.10, 14:06 wiesz.... wisi mi to co sie dzieje na zachodzie tak samo, jak wisi mi to, co dzieje się na wschodzie. Osobiście uważam, ze ludzie, którzy dyskryminują innych nie mają prawa domagać się niedyskryminowania przez innych. Sytuacja jest podobna do tej opisywanej w arcie. są dwie strony, z których jedna twierdzi iż jest pokrzywdzona i domaga sie ukarania winnych. Sędzia natomiast dopatrzył się winy również w postępowaniu 'ofiary' i chce ją za tę winę ukarać. Faktem jest, że winne są obie strony i obu stronom należy się kara - stosowna do ich przewinień. W poruszonej przez Ciebie kwestii jest podobnie: Islam jest winny swoich grzechów (nietolerancji) i Chrześcijaństwo jest winne tegoż samego. Dlatego z mojego punktu widzenia nie pomogę bardziej jednym niż drugim. Nie nakłonisz mnie do wrzeszczenia przeciw Islamowi na korzyść Chrześcijaństwa, ani do obrony Chrześcijaństwa przed Islamem, bo Chrześcijanie po prostu na tę obronę nie zasługują. Nie masz racji stawiając Chrzescijaństwo ponad Islamem, a sam fakt robienia tego stawia Twoją osobę na przegranej pozycji. "jesli Cię ktoś uderzy w jeden policzek, nadstaw mu i drugi...." "nie sądźcie, abyści nie byli sądzeni, bo jakim sądem sadzicie takim i was osądzą..." "a dlaczegóż to widzisz drzazgę w oku brata swego, a w swoim belki nie dostrzegasz"? etc. etc. Odpowiedz Link Zgłoś
obrazoburca Re: Argument... 28.05.10, 14:25 krzysiozboj napisał: > Kłamiesz lub nie wiesz o czym piszesz. Ci co tak zaciekle pacyfikowali > Chrześcijaństwo na zachodzie mają teraz do czynienia z fanatyzmem, dopiero tera > z > i bynajmniej nie o podłoży Chrześcijańskim. Spacyfikowali Chrześcijaństwo to i Islam spacyfikują - to tylko kwestia czasu, a niemałej wprawy nabrali w kontaktach z Watykanem. Ty sie nie boj. > Napiszę Ci tak, pisanie takich bredni gdybym zył na zachodzie byłoby może dla > mnie potencjalnie niebezpieczne, bo daje pole an wkroczenie "miłującej religii" A gdybyś miał IQ 156 to byłbyś Dodą. > Tu możesz sobie pobredzić o "katolach oprawcach" a ja mogę przyglądać sie dość > spokojnie co lewactwo na zachodzie wyprawia z tym co się tam dzieje. zaraz zaraz, co to znaczy 'co lewactwo wyprawia'? Przecież jesteś tolerancyjny, miłujący i szanujący prawo cywilne swojego kraju. Prawo cywilne Twojego kraju nie pozwala obrażać (lewactwo jest okresleniem pogardliwym) - to jak to jest, szanujesz i nawołujesz do szanownaia czy nie szanujesz? > A zapytam, nie przeszkadza Ci to może że na zachodzie zaczynają dyskryminować > wyznawców Allacha? Wisi mi to co dzieje się na zachodzie. Ale generalnie tak, przeszkadza mi to, że muzułmanie są dyskryminowani. I nie chodzi mi o zakaz noszenia burek, tylko o to, ze dotyczy on wyłacznie muzułmanów. Jakby z księdza zdarli koloratke i z zakonnicy habit, to prawdopodobnie nie miałknąłbym nawet słowa. > Zabraniają im ponoć chodzić z zasłoniętymi twarzami, to chyb > a > podobnie jakby homo zakazać parad, tu i tu dyskryminacja, nie bijesz na larum To Ty zajmujesz się biciem na larum - ja Ci tylko pokazuję analogię w zachowaniach, których Ty nie akcpetujesz, domagajac sie jednocześnie akceptacji dla zachowań, które wg. Ciebie są porządane a nie do przyjęcia przez innych. Odpowiedz Link Zgłoś
wuk4 Przykład hipokryzji 28.05.10, 14:48 obrazoburca napisał: > Przecież jesteś tolerancyjny, miłujący i szanujący prawo cywilne swojego kraju. > Prawo cywilne Twojego kraju nie pozwala obrażać (lewactwo jest okresleniem poga > rdliwym) - to jak to jest, szanujesz i nawołujesz do szanownaia czy nie szanuje > sz? > Wypominasz mu słowo "lewactwo"? Czy obraźliwe? No, w jakiś sposób trzeba odróżnić lewaków od lewicowców, to jest zasadnicza różnica? a TY co piszesz? W poprzednim poście używasz słowa "pedalstwo", a więc jesteś bezczelnym, homofobicznym chamem. Wymieniliśmy epitety, ale to ty obrażasz miliony ludzi orientacji homo. I co? Jeszcze mówisz, że przeszkadza ci, bo ci biedni muzułmanie, co mordują swoje żony, są dyskryminowani? Obrzydliwa hipokryzja. Odpowiedz Link Zgłoś
obrazoburca Re: Przykład hipokryzji 28.05.10, 14:59 nie uznałem słowa 'lewactwo' za obraźliwe, tylko pogardliwe. to raz. słowa 'pedalstwo' użyłem w cudzysłowie, zatem nie stanowiło ono wyrażenia moich poglądów a było raczej cytatem. to dwa. Uprasza się o czytanie ze zrozumieniem. to trzy. Odpowiedz Link Zgłoś
wuk4 Re: Argument... 28.05.10, 14:37 obrazoburca napisał: > Nie jestem 'wielbicielem islamu' :P:P:P > Kiedy to było? > To dzieje sie ciągle - tyle, że mozliwości się zmieniejszyły - za sprawą niewie > lbicieli chrzescijaństwa. > > Chrześcijaństwo, katolicyzm się nie zmieniają. Ono jest po prostu pacyfikowane > przez 'pedalstwo' i inną 'masonerię'. > I TYLKO dlatego Europa i obie Ameryki wyglądają tak, jak wyglądają (w sensie zmniejszenia fanatyzmu religijnego). Hmmm, to brzmi jak fajny żarcik - chrześcijaństwo się "nie zmienia". Jeśli w takie bzdury wierzysz, to twoje zmartwienie. Ty też się nie zmieniasz, masz ciągle 3 latka i robisz kupkę w pieluszki. Wnioskuję, że tak jest. Chrześcijaństwo różni się od islamu, tym, że zmieniało się wielokrotnie i zmieniło się bardzo (równiez w wariancie katolickim, który pozostaje czasem wsteczny). Natomiast islam pozostał prawie niezmieniony. Tam trwa średniowiecze. Zderzenie średniowiecza z epoką internetu jest bardzo bolesne, ale czas nie płynie do tyłu i zmiany nie mogą następować według wzorców średniowiecznych. Oczywiście, są fundamentaliści, którzy usiłują tego bronić, jest ich nawet sporo. Ale rzeki nie zaczną z tego powodu płynąć w górę, czasu nie można cofnąć. Islam ma dwie możliwości - albo zacznie się reformować (jak to zrobiło chrześcijaństwo), albo za ileś lat (może za sto lat) zostanie rozłożony na łopatki i wyśmiany). Nawet jeśli tego nie dożyjemy, to możemy mieć pewność, że również w islamie coś się zaczyna zmieniać i następuje zmiana pokoleń. Odpowiedz Link Zgłoś
obrazoburca Re: Argument... 28.05.10, 15:05 Chrześcijaństwo sie nie zmienia. Dlatego dogorywa w Europie i obu Amerykach, czyli na terenach, które podbił swoim 'miłosiernym stosunkiem' do świata i ludzi setki lat temu. To świat przez Chrześcijan podbity się zmienia i dlatego Chrześcijaństwo umiera w konwulsjach bez odrobiny godności - to zresztą tłumaczy jego histeryczny lęk przed eutanazją. Islam jest na tyle uniwersalny, że jest w stanie dostosować się do cywilizacji, rozwoju nauk i innych takich 'szataństw', które Chrześcijaństwo odrzucało zawsze i odrzucać zawsze zamierza, choć te są nierozerwalną częścia współczesnego świata. Odpowiedz Link Zgłoś
wuk4 Re: Argument... 28.05.10, 21:37 obrazoburca napisał: > Chrześcijaństwo sie nie zmienia. > Islam jest na tyle uniwersalny, że jest w stanie dostosować się do cywilizacji, > rozwoju nauk i innych takich 'szataństw', które Chrześcijaństwo odrzucało zaws > ze i odrzucać zawsze zamierza, choć te są nierozerwalną częścia współczesnego ś > wiata. Wiesz, mówienie że zielone jest czerwonym a czerwone zielonym nie świadczy dobrze o tobie. Nikt takich bzdur nie traktuje na poważnie. Możesz mówić na tym forum, że Berlin jest stolicą Polski, a Warszawa stolicą Niemiec i naprawdę nie zmieni to faktów. A ze swoją ignorancją i nieuctwem nie musisz się obnosić. Śmieszne tezy o tym, że woda jest sucha a ogień jest zimny są na początku śmieszne, ale później przestają bawić. Owszem, są ludzie, którzy piszą książki o tym, że ludzkość istniała przed dinozaurami i wierzą w to święcie. Ale jeśli się chce być branym na poważnie, to jednak trzeba coś wiedzieć i postarać się, żeby nie zostać wziętym przez ludzi za idiotę. Odpowiedz Link Zgłoś
obrazoburca Re: Argument... 29.05.10, 23:57 > Ale jeśli się chce być branym na poważnie, to > jednak trzeba coś wiedzieć i postarać się, żeby nie zostać wziętym > przez ludzi za idiotę. Jeśli piszesz o mnie, to pudło - nie próbuje być 'branym poważnie' Bardziej zależy mi na tym, żeby moje słowa były bliskie prawdy, niż żeby wywoływały poklask i szacunek u 'ludzi'. Dlatego nie słucham (ani nie tworze) discopolo, nie uprawiam polityki, aktorstwa; nie chodzę do dyskotek, nie zakładam markowych dresów i nie robię innych takich rzeczy, które w oczach ludzi budzą 'szacunek' - pomyśl może o tym, zanim zabierzesz się za doradzanie innym. Odpowiedz Link Zgłoś
wuk4 Re: Argument... 30.05.10, 12:19 obrazoburca napisał: > Jeśli piszesz o mnie, to pudło - nie próbuje być 'branym poważnie' Bardziej zal > eży mi na tym, żeby moje słowa były bliskie prawdy, niż żeby wywoływały poklask > i szacunek u 'ludzi'. > Dlatego nie słucham (ani nie tworze) discopolo, nie uprawiam polityki, aktorstw > a; nie chodzę do dyskotek, nie zakładam markowych dresów i nie robię innych tak > ich rzeczy, które w oczach ludzi budzą 'szacunek' - pomyśl może o tym, zanim za > bierzesz się za doradzanie innym. Ja też nie robię tych rzeczy. A już tym bardziej nie na moim poziomie jest emocjonalne reagowanie na spory czy lepszy jest rock czy discopolo. Wolę Jana Sebastiana Bacha. Ale nie mów, że chcesz prawdy - szukasz poklasku, u mniejszych grup. Jesteś w subkulturze anarchistów. Pragniesz zwracać na siebie uwagę mówieniem bzdur, tak żeby niektórzy z twojego powodu czuli się zbulwersowani i święcie oburzeni, a inni - dowartościowani. A mnie to wisi. Odpowiedz Link Zgłoś
obrazoburca Re: Argument... 31.05.10, 14:50 no to popatrz na ten poklask - jakos na forum gazety go nie znajduję (nie przypominam sobie posta na forum ogólnym, ktory przyznałby mi rację), a nie pojawiłem się na forum.gazeta.pl wczoraj. Jak juz wspomniałem: interesuje mnie wyłacznie prawda i dochodzenie do niej, bez względu na to, czy podoba sie ona komukoliwiek (w tym i mnie samemu) czy nie. Nie musze sie zgadzać emocjonalnie i światopglądowo z głoszonymi przeze mnie teoriami, poglądami i argumentami - moje światopoglądy i sympatie nie są przeciez wykładnikiem prawdy i jedynie słusznej moralności czy religii, nie uważam, że moja prawda jest lepsza od Twojej czy.... muzułmanów na ten przykład, i to tez biorę pod uwagę forumułując swoje tezy. Możesz mnie nazwac adwokatem diabła w wielu przypadkach, ale tak jak wspomniałem.... interesuje mnie wyłacznie Prawda (przez duże pe), i to nie ta moja, społeczeństwa, grupy, rodziny, religii, partii, czy innych takich. w Islamie dostrzegam uniwersalność, której nie widze w Chrzescijaństwie (katolicyzmie konkretnie) i pisze o tym - udowodnij mi, że tak nie jest i moje spostrzeżenia są błedne, zamiast pluć 'bzdurami', 'głupotami', 'szukaniem poklasku' czy innymi pozamerytorycznymi quziargumentami. Jesli Ci sie to uda, to z przyjemnością przyznam Ci rację. To, jaki czy kim i dlaczego JA jestem, nie jest i nie będzie przedmiotem tej, ani żadnej innej dyskusji na publicznych forach, więc daruj sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
bubster W Emiratach za gwałt karze się ofiarę 28.05.10, 11:46 Jak czytam cos takiego to mam w d.. polityczna poprawność... Odpowiedz Link Zgłoś
rijselman12.0 Re: W Emiratach za gwałt karze się ofiarę 28.05.10, 12:14 Skoro wyliczamy stygmaty religii "milosci,tolerancji i humanizmu",wypadaloby dodac niewolnictwo , ogolnie stosowane i oficjalnie usankcjonowane (w XXI wieku ! ! !)w Nigrze, Mauretanii, Sudanie. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiozboj Re: W Emiratach za gwałt karze się ofiarę 28.05.10, 12:38 I taka często jest reakcja na bezczelne nadużywanie gościnności, w pewnym momencie ludzie przestają być grzeczni i mówią "stop" mając w tyłku wszelaką poprawność. A poprawność mam w tym samym miejscu jeśli uznam że jakaś grupa chce prawo kościelne zrobić prawem świeckim. Odpowiedz Link Zgłoś
obrazoburca Re: W Emiratach za gwałt karze się ofiarę 28.05.10, 13:03 Musisz zatem powiedzieć 'stop' Watykanowi i jego pracownikom. Dlaczego tego nie robisz? Odpowiedz Link Zgłoś
rijselman12.0 obrazoburco... 28.05.10, 13:35 Moze zabralbys sie za jakas lekture,lekcje historii,geografie...-Nie wiem,jak to wyglada w Polsce ,ale w zachodniej Europie mozna spokojnie pluc na chrzescijanstwo,a koscioly sluza za publiczne pisuary.-Za krytyke Watykanu nikt nikogo nie zabija,nikt nikogo nie sciga, a gwoli przypomnienia...-to forum dotyczy islamu. Odpowiedz Link Zgłoś
obrazoburca Re: obrazoburco... 28.05.10, 13:48 -Za krytyke Watykanu nikt nikogo nie zabija,nikt nikogo nie > sciga, a gwoli przypomnienia... Cóz, dyskusja toczy się w w Polsce, która zachodnią Europą nie jest, więc trzymaj sie tematu i szanuj poziom wiedzy i mentalności rozmówców. Proszę. > to forum dotyczy islamu. To forum nie dotyczy islamu, tylko ew. sprawy o cudzołóstwo jaka grozi lasce, która się go dopuściła w kontekście zapatrywań 'ladacznic' i seksistowskich samców z europy, którzy uważają, że kobieta może i powinna nawet epatować seksualnością i być gotowa i chętna do uprawiania seksu z każdym mężczyzną, któremu zechce się 'oddać' czy to w krzakach na poboczu drogi, czy na innym trawniku. Koniecznie tak jak ona tego chce - facet (jako partner) nie ma tutaj nic do gadania. temat chrzescijaństwa (katolicyzmu konkretniej) pojawił się tutaj za sprawa dyskutantów, jako nieodłaczny zresztą element dyskusji o systemach religijnych, więc jest jak najbardziej na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
muslimamagdalena Re: W Emiratach za gwałt karze się ofiarę 28.05.10, 13:47 Masz rację - precz z konkordatem,religią w szkołach,krzyżom w urzędach i wszelkim dniom wolnym -światecznym w kościele katolickim :)) lol Odpowiedz Link Zgłoś
rijselman12.0 Re: W Emiratach za gwałt karze się ofiarę 28.05.10, 13:58 Graba , muslimama !-Ale swieta moga zostac... Moze wrocimy do tematu ? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiozboj Re: W Emiratach za gwałt karze się ofiarę 28.05.10, 17:49 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,7948048,Radykalni_sunnici_zaatakowali_2_meczety__70_ofiar.html Podlinkuję pewnemu panu by następnym razem zanim napisze brednie iż Islam niczym od chrześcijaństwa się nie różni by podlinkował coś podobnego ale z tą różnicą że to dwa odłamy chrześcijańskie taką imprezę zrobiły. Też pewnej pani piszącej farmazony o tej miłującej świat i bliźnich religii. Dla mnie koniec dyskusji, w zasadzie trolowania. Ja wierzę że w podobnej Polsce jak teraz będą żyły moje dzieci i wnuki a tacy co dzisiaj biadolą jaka to ona zła bo katolska będą nadal biadolili tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
obrazoburca Re: W Emiratach za gwałt karze się ofiarę 30.05.10, 00:53 Krzysiu, albo masz problem z rozumowaniem albo z pamięcia. Watykan przez setki lat wytaczał idiotyczne procesy 'o czary' i mordował ludzi w imie swoich zasad i prawd wiary - których nie zmienił do tej pory. To, ze teraz nie płona stosy i nie jeżdżą wyprawy krzyżowe wynika wyłacznie z pacyfikacji tegoż przez socjalistów i innych takich - ja Ci gwarantuję, że gdyby nie ta 'czerwona zaraza', to pierwszy poszedłbyś na stos za głoszenie herezji, bo nawet ten spacyfikowany ciemny lud jest jeszcze na tyle agresywny (na co dowodem choćby wpisy na tym forum), że zjarałby Cie zanim byś wogóle trafił przed Święte oficjum (które teraz zwie się 'kongregacja nauki wiary' i ciągle funkcjonuje, wiec Inkwizycji Watykan nie zniósł). Nie powołuj sie na to czego Watykan obecnie nie robi dlatego,ze nie może, bo to tak jak byś bronił seryjnego mordercy argumentem, ze przecież nikogo nie zabił od 20 lat, zupelnie ignorując fakt, że 20 lat temu go wsadzili i przykutego łańcuchami do ścian lochu dobrze pilnują. Odpowiedz Link Zgłoś
kobietamaswojezdanie W Emiratach za gwałt karze się ofiarę 27.06.10, 00:18 1. tak czy siak ją zgwiałcili i nie wiem dlaczego sprawca się jeszcze śmieje 2. prawo prawem ale prawo jest narzędziem w rękach człowieka i to od nas zależy, jak je będziemy stosować 3. oczywiście stara metoda kolejnej agresji, tak oczywiście ofiara jest winna przestępstwu, gratulacje 4. sądzie, że niestety powinniśmy nie tylko zapobiegać głodowi w Afryce, jak i złemu traktowaniu kobiet przez Arabów, 5. na litość boską, żyjemy na świecie, na którym powinnym być przestrzegane reguły i takie sprawy powinny być kierowane do Trybunału Praw Człowieka, 6. sądzę, że sprawca był na tyle znany ofierze, że wsiadła z nim do samochodu nie obawiając się go i wiedząc, że nie będzie miała kłopotu z wyjaśnieniem co z nim robiła, nie wykluczone, że był to znajomy rodziny, sąsiad czy kolega ze szkoły, 7. panowie uważajcie bo jeśli nic się na tym świecie nie zmieni to wy będzieci padali ofiarami takich przestępstw 8. to nie jest groźba...tak tylko myślę...powiedzmy mała przepowiednia ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kobietamaswojezdanie W Emiratach za gwałt karze się ofiarę 27.06.10, 00:28 cóż kara i kara, ją za poza małżeński seks a ich za gwałt - zbiorowy! jaki jest układ sił tzn. jaka jest kara za pozamałżeński seks?dożywocie! za gwałt? jaka? sędzia się dopatrzył....słabo patrzył, bo być może kobieta zaufała mężczyźnie ale... na pewno nie jechała na seks z 6 facetami Spotkało ją coś strasznego, a ona ma zostać ukarana za poza małżeński seks? Gdzie są prawa człowieka? Sędzia...powiadacie... Odpowiedz Link Zgłoś