z.wyspy 29.05.10, 18:26 jakie kwalifikacje ma pan boni, zeby wypowiadac się o polityce banku centralnego? czy on w ogole ma wyzsze wykształcenie? jakie? wie ktos? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jupiter116 Re: Zarząd NBP prowadzi dziwną grę - wywiad z min 29.05.10, 18:39 z.wyspy napisał: > jakie kwalifikacje ma pan boni, zeby wypowiadac się o polityce banku > centralnego? czy on w ogole ma wyzsze wykształcenie? jakie? wie ktos? Cóż, jak się nie ma nic do powiedzenia ad argumentum do tego co powiedział Boni to się przypieprza ad personam szukając dziur w jego wykształceniu. Gratuluję. Odbijając piłeczkę - a jakie to wiodące światowe uczelnie ukończył był pon Cyljusz będący łonegdaj viceministrem??? Odpowiedz Link Zgłoś
mark6 Śmieszni Rodacy z tym ich "wykształceniem" 29.05.10, 19:00 Spotykam wielu takich over there.Żenada.Najlepsze polskie "uczelnie" plasują się za "Górną Woltą" a ten plecie o "wykształceniu. Odpowiedz Link Zgłoś
trasat Re: Śmieszni Rodacy z tym ich "wykształceniem" 29.05.10, 21:00 To jest żenujące że w PO nawybitniejszym specjalistą od polityki gospdoatczej jest polonista, bez praktyki biznesowej. Odpowiedz Link Zgłoś
z.wyspy pomyliles się zolnierzu, :) 29.05.10, 19:05 sluchaj żolnierzu, :). swiat nie dzieli sie na sektę zwolennikow pisu i zwolennikow po. ja np. mam fatalne zdanie i o jednych i o drugich, :). * naprawe sądzisz,że to nie jest ważne, czy ten cały boni, ktory tak ochoczo rwie się do sterowania polską gospodarka powąchal choćby jakies kursy z marketingu i zarządzaniu, :)? nie matura, lecz chęć szczera? twoja reakcja, żolnierzu, każe mi sądzić, że coś jest na rzeczy... buahahahaha! Odpowiedz Link Zgłoś
jupiter116 Re: pomyliles się zolnierzu, :) 29.05.10, 19:44 > sluchaj żolnierzu, :) Jam cywil. Nawet w komunie nie chcieli mnie w woju... :( swiat nie dzieli sie na sektę zwolennikow > pisu i zwolennikow po. ja np. mam fatalne zdanie i o jednych i o > drugich, :) Podobnie jak ja, z tym że gorsze zdanie mam o tych pierwszych. > naprawe sądzisz,że to nie jest ważne, czy ten cały boni, ktory tak > ochoczo rwie się do sterowania polską gospodarka powąchal choćby > jakies kursy z marketingu i zarządzaniu, :)? Oczywiście, ze nie jest ważne - Boni to polityk, który (jak każdy inny obywatel) ma prawo wypowiadać swoje zdanie. Ja nie jestem politykiem a na polityków pomstuję, nie jestem ekonomistą ale swoje zdanie na ten temat mam - itd.itp. Przypierdzielanie się do wykształcenia jest... hmmmm... li tylko przypierdzielaniem się :D Kolejny raz odbije piłeczkę i zapytam - jaki to kompetencje (prócz politycznych koneksji) miał śp. pan Skrzypek do zasiadania w fotelu prezesa NBP? I możemy tak w kółko się obkładać podobnymi przykładami... > twoja reakcja, żolnierzu, każe mi sądzić, że coś jest na > rzeczy... buahahahaha! Krótko - masz wręcz prostacki sposób przyklejania etykiet... Odpowiedz Link Zgłoś
z.wyspy Re: pomyliles się zolnierzu, :) 29.05.10, 22:28 no to życzę ci, żołnierzu, żeby - kiedy zachorujesz - leczył cię szewc; telewizor niech ci naprawi dentysta; literaturę polską twoim dzieciom powinien wykladac kominiarz; zaś inwestując na giełdzie, pytaj o radę przedszkolankę spod szesnastki... widzę, że nikt cię, żolnierzu, nie przekona, iż czarne to czarne, a biale to białe. więc bez odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
jupiter116 Re: pomyliles się zolnierzu, :) 31.05.10, 16:50 Jak się nie ma nic sensownego do powiedzenia, to najprościej napisać "bez odbioru" Żenada, mocium panie... A swoją erystykę możesz sobie do rzyci wsadzić - dyskutujemy tutaj o prawie do wypowiedzi, które to prawo Boni niewątpliwie ma. Podobnie o NBP może się wypowiadać wspomniany przez ciebie szewc, kominiarz czy dentysta. Jeżeli Boni, dentysta czy szewc pieprzy androny - to wykaż po literkach gdzie się myli i dlaczego. Jeżeli nie jesteś w stanie tego zrobić, to w stanie "bez odbioru" pozostań sobie jeszcze kilka lat, tłumoku. Odpowiedz Link Zgłoś
solardragon chyba nie uda się czegoś zamieść pod dywan ... 29.05.10, 18:41 Panie Boni - może opowie nam co tak na prawdę się dzieje? ----------------------------------------- www.slodkiezycie.pl - portal społecznościowy dla CUKRZYKÓW, ich rodzin i LEKARZY DIABETOLOGÓW Odpowiedz Link Zgłoś
mustapha-mond Nie opowie. Pan Boni wie to co NBP ale boi... 29.05.10, 19:15 Nie opowie. Pan Boni wie to co NBP ale boi się powiedzieć głośno wiec próbuje grac w kulki z NBP. Prawda by ich zabiła, pana Boniego i PO. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher Stary dziad................ 29.05.10, 18:51 Zapomnial?.Agent SB mowi po polsku.A skad zna jezyk polski<,.<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<nie wiem.Trzeba spytac byle KGB.Ale sedno sprawy jest inne.Za te linie placimy prawie 2000 milionow rocznie.Bez jakiegokolwiek zysku.Moze wiec ,owe stanowisko dla Boniego koszteml RP? Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher Re: Stary dziad................ 29.05.10, 18:52 200 milionow rocznie.Sorry. Odpowiedz Link Zgłoś
ulanzalasem Zarząd NBP prowadzi dziwną grę - wywiad z minis... 29.05.10, 19:07 będą dotyczyły tylko tych funkcjonariuszy, którzy rozpoczną służbę w 2012 r. Nikt, kto jest uczestnikiem obecnego systemu emerytalnego, nie będzie miał zmienianych warunków. Platforma to banda tchórzy i kłamców. Widać, że liczą się głosy w wyborach, a nie faktyczne i pilne potrzeby państwa! PO = PiS II w innym opakowaniu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gtpress Zarząd NBP prowadzi dziwną grę - wywiad z minis... 29.05.10, 19:48 za PRL tzw opozycja demokratyczna organizowala latajace uniwersytety, od piwnicy do piwnicy, a potem balanga........ ewentualnie roznoszenie ulotek pod kosciolami, a czy dzis jest inaczej? licencjacik, doktoracik i.... kredycik, BAYER FULL !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
vendettav wypowiedź godna kretyna 29.05.10, 20:58 zero wiedzy o tym jak wyglądała i czym groziła walka z komuną, zero logiki wypowiedzi; ci ludzie, którzy walczyli z komuną (są to ludzie PiS, PO, PD, niektórych partii lewicowych, a jeszcze więcej obecnie bezpartyjnych) nie mieli pojęcia o tym, że za ich życia tą komunę uda się zniszczyć, nie robili tego z myślą, że zostaną posłami, senatorami, ministrami, prezydentami i będą ciągnąć z tego profity; cały kraj mógł balangować, a opozycjonistom nie wolno było tego robić? łatwo dzisiaj mówić o tamtych czasach, szczególnie tym, którzy byli tchórzami i lizusami czerwonych, którzy za stanowisko lub kupon na małego fiata się sprzedawali, a teraz opluwają tych, co złamali się kiedy SB-ecy ich torturowali, grozili śmiercią im i ich najbliższym; ciekawe do której kategorii Ty należysz lub Twoi rodzice? Odpowiedz Link Zgłoś
skrzych Re: wypowiedź godna kretyna 29.05.10, 22:26 Bardzo dobra wypowiedź. Nic dodać, nic ująć. Krzysztof Odpowiedz Link Zgłoś
wawak1 Re: Zarząd NBP prowadzi dziwną grę - wywiad z min 29.05.10, 20:19 Panie dr Boni,Pana rząd postanowił obciąć wydatki na naukę: instytutom PAN obcięto, i tak głodowe, dotacje statutowe o 10%. Jak to ma się do wizji rozwoju Polski, którą przedstawił Pan w dokumencie Polska 2030? Czy niedostrzega Pan, że nawet PiS nie rozwalał tak polskiej nauki jak dr hab. Kudrycka? Odpowiedz Link Zgłoś
kuranieptak Zarząd NBP prowadzi dziwną grę - wywiad z minis... 29.05.10, 20:43 TW, Boni z wykształcenia kulturoznawca to może się wymądrzać przy byłym malarzu kominów, historyku ,obecnie premierze RP. Nie posiada ani wiedzy ani wykształcenia ani doświadczenia aby wypowiadać się sprawach o któych jak zawsze zgrabnie na okrągło perorować. I zaklinanie tego stanu jakimiś tytułami typu "szef doradców strategicznych" premiera RP niczego tutaj nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
w.i.l "Nie mamy szans na przyjęcie euro w 2015 r? Tego 29.05.10, 20:57 nie wiadomo..." A co pan wie panie Boni, stary kanciarzu z Kongresu Aferalnego? Zrujnowaliście kraj, nic nie robicie z deficytem czekając aż "prezydent Bronek podpisze" każdą bzdurę jaką wypichcicie włącznie z podatkiem od starych samochodów czyli faktycznie: Jesteś ubogi? Zapłać podatek od ubóstwa!. Łajdacy! Odpowiedz Link Zgłoś
leszekkrzysztof Zarząd NBP prowadzi dziwną grę - wywiad z minis... 29.05.10, 21:46 Kilka refleksji. Prosta reguła wydatkowa nie zapewni racjonalności finansów publicznych. Progi ostrożnościowe (zadłużenia) nie są celem samym w sobie - przeciwdziałają nadmiernemu długowi i kosztom jego obsługi. Koszty obsługi długu są największym rezerwuarem oszczędności budżetowych. Konieczne jest opracowanie długofalowej, optymalnej, rzetelnej profesjonalnie strategii długu publicznego. Niezbędne jest powołanie ciała do oceny optymalności zarządzania długiem publicznym i realizacja jego wniosków. Nie porównujmy się do krajów mających największe problemy z długiem - to jedno ze źródeł nieszczęścia. Koszty długu są źródłem kryzysu naszych finansów publicznych. Aby to stwierdzić porównajmy obecne rzeczywiste koszty z prognozami, które podali zarządzający długiem kilka lat temu. Zrealizujmy wreszcie postulat reanimacji nauki - jest element strategii lizbońskiej oraz droga do społeczeństwa opartego na wiedzy. Mam przekonanie o pozytywnych intencjach Pana Ministra Boniego. Leszek Klukowski Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk Od dwudziestu lat rzadza nami rozne nawiedzone 29.05.10, 23:14 prl-owskie półgłówki wywodzące się jeśli nie z postsolidarnościowych pomiotów bezkrytycznie wyniesionych do władzy przez nasz odmóżdżony półświatek półinteligencji to z nomenklaturowego postkomunistycznego karierowiczowskiego szabrowniczego szamba w większości po naszych uniwersytetach w których jakość nauczania sytuuje się w szanghajskim rankingu ostatniej setce (od 400 w dól) klasyfikowanych światowych uczelni. Są to zresztą w większości absolwenci humanistycznych studiów naszych uniwersytetów (historycznych jak Tusk czy prawniczych jak Kaczyńscy) dla których kariera i władza jest jedyna, oprocz tej akademickiej, życiową szansa. I dlatego właśnie tak jedna jak i druga sfera ich funkcjonowania (władza i środowiska akademickie) w której bardziej robią karierę niż cokolwiek innego są w naszym kraju od dawna skuteczna przeszkoda w rozwoju naszego kraju. Ich skrajna karierowiczowska niekompetencja połączona z niebywałym pretensjonalnym tupetem charakteryzującym zwykłych półgłówków i wyrażającym się od lat tym samym pyskatym wyszczekaniem wzorowanym na ich idolu, awanturniczym elektryku ze stoczni, którego nasz półświatek półinteligencji uznał w swoim czasie za geniusza i wybrał na naszego Prezydenta, stanowi podstawowa przeszkodę w dynamicznym rozwoju naszego kraju. Zarząd NBP prowadzi dziwną grę - wywiad z minis... Odpowiedz Link Zgłoś
bobrzabudka Boni ile dostałeś w łapę od MFW? 30.05.10, 09:12 najpierw musimy mieć polisę w postaci linii kredytowej w MFW, a później wykorzystajmy ją w całości co? zadłużają Polskę fałszywe świnie. izraelskie pomioty! Odpowiedz Link Zgłoś
bobrzabudka gazeta.pl usuwa komentarze! Boni bierze w łapę od 30.05.10, 09:19 MFW! Taka jest prawda i po to ten cały artykuł by przedstawić pajaca Boniego w dobrym świetle. Ta "polisa" Boniego sporo kosztuje, a później znajdzie się pretekst do wykorzystania jej w całości! Zadłużają Polskę! Odpowiedz Link Zgłoś
demosa Polsza powoli tonie. 30.05.10, 10:47 Boni udaje, że o tym nie wie. Vincent mu wtóruje , a reszta rżnie głupa- oto wielka kupa! Odpowiedz Link Zgłoś