muzzyczny Zamach na prezydenta 31.05.10, 13:50 To było do przewidzenia. Nagrania czy stenogramy to nieistotne skoro i tak nie oddano czarnych skrzynek. Nie ma żadnej gwarancji na autentyczność tych nagrań oraz czy nie były poddane obróbce. Iwanow i reszta robi co chce a Miller jedzie po coś co nie ma znaczenia i działa pod dyktando Rządu albo gra dla drugiej strony.Prawdy i tak się nie dowiemy a im więcej sprzecznych informacji, faktów, różnych wersji tym gorzej Odpowiedz Link Zgłoś
hrabidracula A czy oni mogą się na to nie zgodzić? 31.05.10, 13:50 Samolot poza tym, że wyprodukowany i serwisowany w Rosji należał do polskiego rządu. Wydaje mi się - poprawcie mnie, jeśli się mylę - że rząd polski nie dawał Rosjanom wyłączności na czarne skrzynki w tym bądź co bądź polskim samolocie. Rosjanie przekażą nam czarne skrzynki. Czy nie jest czasem sprawą polskiego (umówmy się tak na chwilkę) rządu, co z nimi zrobi? Redaktorze Naczelny, co teraz z linią tej pożal-się-Boże-gazety? Zmieniamy etap? Odpowiedz Link Zgłoś
majajekukubzdziongvamajaje Czem nie można skomentować poprzedniej wiadomości? 31.05.10, 13:50 (Wybory 2010. J. Kaczyński: Chcemy... itd) Odpowiedz Link Zgłoś
gronostaj8 I w tym momencie sobie nagrabili 31.05.10, 13:50 1. teraz to już wszyscy będą gadać o spiskowych teoriach. 2. moze jakas przyczyna czemu nie upubliczniać? A szkoda, zaczynałem lubić Rosję. Odpowiedz Link Zgłoś
skullder Rosja nie zgadza się na upublicznienie zapisów ... 31.05.10, 13:51 Czytam te komentarze i mnie zgroza bierze. Wszystkie materiały zebrane w sprawie katastrofy (w tym zapisy z rejestratorów) są dowodami w śledztwie. Ewentualne zarzuty prokuratorskie mogą być bardzo poważne, więc bardzo dobrze, że ostrożnie podchodzi się do ujawniania, bądź co bądź, szczątkowych informacji. W którym kraju ujawnia się materiały nie tylko przed postawieniem jakichkolwiek zarzutów ale nawet przed zakończeniem śledztwa? Wszystkim krzyczącym i machającym szabelką w stronę Rosji i Rządu proponuję ochłonąć i zastanowić się zanim coś napiszą. Chyba, że ktoś ma mózg już zlasowany przez spiskowo-fanatyczną teorię - wtedy ten apel go nie dotyczy (i powodzenia u psychiatry). Odpowiedz Link Zgłoś
olewus.1 PIS-komuch, poczekajcie do powrotu min. Millera 31.05.10, 13:52 Rosjanie mogą sobie pogadac... Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Kaczyński miał o Sikorskim trafną opinię. 31.05.10, 13:52 POlityka POjednania he he Odpowiedz Link Zgłoś
olewus.1 adam_l27 , a mowa do Rosjan,J.Kaczynskiego ? 31.05.10, 13:56 tępy ćwoku... Odpowiedz Link Zgłoś
nullus Taki jest efekt polityki „miłości” Tuska i jego cm 31.05.10, 13:53 Polityka ta zaowocowała masowymi pochówkami i wytraceniem ¼ elit politycznych kraju. Bijąca w oczy nieudolność ekipy „rządowej” i tchórzostwo owocuje tym, że Narodowi Polskiemu odebrano prawo poznania prawdy o śmierci jego prezydenta i osób mu towarzydszących.. To niebywałe wydarzenie w nowożytnej historii Europy..!! Dalej PO – lizujcie pewną część ciała Rosjanom, a będziecie u nich świnie pasać..! Wstyd na cały Świat..!!! To jest dopiero moherowo..!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wrojaz Dlaczego nie komentują tego Palikot i Niesiołowski 31.05.10, 13:53 Wszak oni wszystko wiedzą i są "autorytetami" dla gawiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
dekarz5 Rosja nie zgadza się na upublicznienie zapisów ... 31.05.10, 13:53 PRZECIEŻ TO SĄ KPINY POWRACAMY DO CZASÓW KOMUNIZMU KIEDY ZSSR MÓWIŁ NAM CO MAMY ROBIĆ .TO BYŁ NASZ SAMOLOT NASZ PREZYDENT I POWINNIŚMY WIEDZIEĆ CO SIĘ STAŁO. WIDAĆ ROSJANIE CZEGOŚ SIĘ BOJĄ Odpowiedz Link Zgłoś
askold Rosja nie zgadza się na upublicznienie zapisów ... 31.05.10, 13:55 Tylko ten może być zaskoczony, który myśli, że polityka zagraniczna to rąsia - rąsia i buzi - buzi. Kto ściska się z rosyjskim niedźwiedziem ten nie może myśleć, że niedźwiedź zamienił się nagle w ponętną baletnicę z baletu "Bolszoj." Co więcej - wiem, że to prowokacyjne - podoba mi się to co zrobili Rosjanie. Oni właśnie nam pokazują jak "robi" się politykę. Żadnych sentymentów ! I to nie oni a my jesteśmy sobie winni ! Tylko naiwny i romantyczny Polak mógł wziąć łzy Putina za zmianę polityki rosyjskiej. Premierowi w dniu 10 IV najmniej się dziwię - bez wątpienia był w szoku bez względu na to co myślał na temat śp. prezydenta. Ale co robiła gwiazda najgwiaździesza polskiej dyplomacji, wykwintny oxfordczyk, omal geniusz dyplomacji - Radosław Sikorski ? Co robiła kancelaria prawna premiera ? Przecież aneks 13 punkt 6 (dokładnie 6.2) właśnie mówi o tym, że strona prowadząca śledztwo ma prawo do ich nieopubliczniania do czasu kiedy uzna za stosowne postąpić inaczej. Zobowiązaliśmy się wobec Rosjan i razem z nimi STOSOWAĆ KONWENCJĘ W CAŁOŚCI. Szef MSWiA ględzący (przepraszam ale szlag mnie trafia) o tym, ze premier może upublicznić zapisy bez oglądania się na Rosjan gada bzdury. Tym samym zerwalibyśmy umowę, którą sami zobowiązaliśmy się przestrzegać. I tak piękna polsko - rosyjska przyjaźń zostałaby najprawdopodobniej zerwana zanim na dobre by się zaczęła. I oby na sytuacja stała się dla wszystkich nauczką. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
kerryking Konferansjer Komorowski... 31.05.10, 13:56 ..niedługo pewnie pojedzie do Moskwy, gdzie przy blasku fleszy Miedwiediew da mu jakieś stare kwity, które już były kiedyś przekazane i razem ogłoszą "wiekopomne zbliżenie". Jak z dokumentacją katyńską niedawno. Potem konferansjer ogłosi, że "Polska zdała i ten trudny egzamin", a Wajda z Życińskim zapalą znicze na grobach czerwonoarmistów. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy kerry, zeby byc konferansjerem, to trzeba miec 31.05.10, 14:00 kerryking napisał: > ..niedługo pewnie pojedzie do Moskwy, gdzie przy blasku fleszy > Miedwiediew da mu jakieś stare kwity, które już były kiedyś > przekazane i razem ogłoszą "wiekopomne zbliżenie". Jak z > dokumentacją katyńską niedawno. Potem konferansjer ogłosi, > że "Polska zdała i ten trudny egzamin", a Wajda z Życińskim zapalą > znicze na grobach czerwonoarmistów. odpowiednia dykcje, a ten pajac sie dykcji litewskiej nauczyl... nie bardzo ona sie sprawdza, gdy jest zastosowana w jezyku polskim... Odpowiedz Link Zgłoś
majmajka Rosja nie zgadza się na upublicznienie zapisów ... 31.05.10, 13:56 Jesli to w ogole prawda, to moja wscieklosc powoli siega zenitu. Postawie Tak dla Kaczynskiego. 100 razy - Tak. I coraz wiekszy zal i niemoc mnie ogarnia, kiedy pomysle o tych 96 osobach... Caly czas wyobrazam sobie odwrotna strone. Katastrofa samolotu z przydentem Rosji w Polsce i wyobrazcie sobie co sie wtedy dzieje! Odpowiedz Link Zgłoś
piter8848 Re: Rosja nie zgadza się na upublicznienie zapisó 31.05.10, 14:07 Lepiej puknij się w głowę te 100 razy... Odpowiedz Link Zgłoś
skullder Re: Rosja nie zgadza się na upublicznienie zapisó 31.05.10, 14:27 > Postawie Tak dla Kaczynskiego. 100 razy - Tak. I coraz wiekszy zal i > niemoc mnie ogarnia, kiedy pomysle o tych 96 osobach... > Caly czas wyobrazam sobie odwrotna strone. Katastrofa samolotu z > > przydentem Rosji w Polsce i wyobrazcie sobie co sie wtedy dzieje! Dobre, z żalu i niemocy zagłosujesz na Kaczyńskiego? "Na złość mamie odmrożę sobie uszy"? I o jakim zniżaniu się do poziomu mówisz, skoro to co piszesz to już absolutne dno? Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
majmajka Re: Rosja nie zgadza się na upublicznienie zapisó 31.05.10, 14:41 Twoja interpretacja mnie bawi. Nigdzie nie napisalam, ze z zalu i niemocy zaglosuja na Kaczynskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re: Rosja nie zgadza się na upublicznienie zapisó 31.05.10, 14:44 skullder napisał: > > Dobre, z żalu i niemocy zagłosujesz na Kaczyńskiego? "Na złość mamie odmrożę so > bie uszy"? I o jakim zniżaniu się do poziomu mówisz, skoro to co piszesz to już > absolutne dno? Żenada. a nie możesz zinterpretować tego w ten sposób: dość już zakłamania rząd się nie sprawdza w wielu sprawach, a i w tej brzydko mówiąc olał sprawę. I dlatego podjęła taką decyzję i całkiem słuszną i przemyslaną. Opiera się na tym co widzi, nie na tym co przekazują media. I ma całkowitą rację. Po co głosować na kogoś do kogo nie ma się zaufania.? Odpowiedz Link Zgłoś
fang_fang Re: Rosja nie zgadza się na upublicznienie zapisó 31.05.10, 14:40 ... tylko że jak postawisz 100 razy to Twój głos nie będzie ważny;) Odpowiedz Link Zgłoś
vladexpat Re: Rosja nie zgadza się na upublicznienie zapisó 31.05.10, 16:03 majmajka napisała: > Jesli to w ogole prawda, to moja wscieklosc powoli siega zenitu. > > Postawie Tak dla Kaczynskiego. 100 razy - Tak. I coraz wiekszy zal i niemoc > mnie ogarnia, kiedy pomysle o tych 96 osobach... > Caly czas wyobrazam sobie odwrotna strone. Katastrofa samolotu z przydentem > Rosji w Polsce i wyobrazcie sobie co sie wtedy dzieje! > Rozumiem, że w związku z tym, że wiadomość okazała się, delikatnie mówiąc, nieścisła, nie będziesz głosowac na Kaczora? Czy tylko zmienisz ilość taków? :) Odpowiedz Link Zgłoś
majmajka Re: Rosja nie zgadza się na upublicznienie zapisó 31.05.10, 17:31 W zwiazku, ze jak przypuszczalam zreszta, wiadomosc okazala sie niescisla - moja ilosc "takow" nie zmienila sie. Zawsze glosowalam na Kaczynskich, nadinterpretacja niektorych, ze na zlosc i z zalu jest rownie niescisla jak wiekszosc newsow zwiazanych z katasrtofa podawanych przez media, ze szczegolnym uwzglednieniem gw zreszta. Odpowiedz Link Zgłoś
miguel1977 Pora na nowocześniejsze czarne skrzynki 31.05.10, 13:56 Może ktoś wymyśli takie skrzynki, które będą wykorzystywane w sposób tradycyjny, plus dodatkowo informacje będą przekazywane poprzez łącza satelitarne do centralnego serwera właściciela samolotu, a serwer będzie w siedzibie właściciela. Po katastrofie skrzynki często przepadają bezpowrotnie, a taka kopia pozostałaby nietknięta i miałaby możliwość błyskawicznego dostępu do danych bez proszenia się obcego państwa o możliwość wglądu. Odpowiedz Link Zgłoś
krytyk54 Podpisano memorandum ws. przekazania Polsce zap... 31.05.10, 13:57 Naiwni byli ci, co myśleli, że Rosjanie zmienili swój stosunek do nas i naszych spraw. Oni mają taką mentalność, że co "urzędowe", to tajne i nie należy o tym mówić. Typowe "nielzja", w najlepszym razie "nienada". Koniec kropka. Kilku pokoleń potrzeba, aby to zmienić. O ile w ogóle są reformowalni. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher Tusk i Putin........ 31.05.10, 13:58 doszli do porozumienia.Skoro wspolnie tego dokonalismy, niczego nie odtajnimy. Odpowiedz Link Zgłoś
qin i jeszcze to przeczytaj.. 31.05.10, 13:59 Marzenia o tym by Polska stała się potęgą gazową spełzły na niczym. Okazuje się nawet, że sprzedaż polskich złóż prawie za darmo dzięki koncesją to mrzonka. Według nowego prawa, firma która znalazła dane złoża, automatycznie przejmuje je na własność i może eksploatować bez konieczności uzyskania dodatkowej koncesji na wydobycie. Oznacza to, że wpływy do budżetu państwa będą jeszcze mniejsze niż zakładano. Jak widać nasz rząd wyprzedaje Polskę za darmo nie dając nam możliwości korzystania z naszych zasobów. W każdym cywilizowanym kraju państwo poprzez koncesje stara się wynegocjować jak najlepsze warunki dla siebie, by móc korzystać z tego, że jakaś firma zagraniczna korzysta z zasobów i terenów kraju goszczącego Odpowiedz Link Zgłoś
wiesj23 Re: i jeszcze to przeczytaj.. 31.05.10, 14:31 qin napisała: > Marzenia o tym by Polska stała się potęgą gazową spełzły na > niczym. Okazuje się nawet, że sprzedaż polskich złóż prawie za darmo > dzięki koncesją to mrzonka. > > Według nowego prawa, firma która znalazła dane złoża, automatycznie > przejmuje je na własność i może eksploatować bez konieczności > uzyskania dodatkowej koncesji na wydobycie. Oznacza to, że wpływy do > budżetu państwa będą jeszcze mniejsze niż zakładano. > > Jak widać nasz rząd wyprzedaje Polskę za darmo nie dając nam > możliwości korzystania z naszych zasobów. W każdym cywilizowanym > kraju państwo poprzez koncesje stara się wynegocjować jak najlepsze > warunki dla siebie, by móc korzystać z tego, że jakaś firma > zagraniczna korzysta z zasobów i terenów kraju goszczącego > qwa a co to ma do tematu jak chcesz to ci za darmo oddam moje gazy Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy duzo ma do tematu, j23.... 31.05.10, 14:58 ukazuje gwaltownie postepujaca wasalizacje polski pod rzadami obecnego rzadu... Odpowiedz Link Zgłoś
zikra Podpisano memorandum ws. przekazania Polsce zap... 31.05.10, 14:00 Niestety to było do przewidzenia... :( Co by tu jeszcze spieprzyć panowie? Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy you've got to be kidding me... it can't be true... 31.05.10, 14:03 it just cannot be... wzywam rzad popapranca tuska do wystosowania oficjalnego dementi, ze to nieprawda! Odpowiedz Link Zgłoś
jorgus737 Podpisano memorandum ws. przekazania Polsce zap... 31.05.10, 14:03 ciekawe jakby to amerykanie się rozbili w Rosji,chyba żaden rusek nie podszedł by do wraku,śledztwo tylko w ameryce Odpowiedz Link Zgłoś
skullder Re: Podpisano memorandum ws. przekazania Polsce z 31.05.10, 14:34 Jakiś czasu temu amerykanie rozbili się w Rosji - nie przyznawali się, że to ich samolot, więcy chyba nie jest tak źle. Ale to były inne czasy :) Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 olewus 31.05.10, 14:07 nie wkurzaj mnie! już dosyć Tuskowych kłamstewek. A pisać mogę z małej to nie pismo urzędowe wulgarny POpisowcu Odpowiedz Link Zgłoś
naszpanrobert W czym problem. Przecież tak miało być. 31.05.10, 14:07 Mieli nie publikować tego co dotyczy spraw osobistych pilotów. Odpowiedz Link Zgłoś
nullus Panie "profesorze" Bartoszewski..!! 31.05.10, 14:08 Pana pupil Tusk , słuchając pańskich "światłych" rad, osiągnął właśnie w polityce zagranicznej tytuł DYPLOMATOŁKA..!! No, ale jaki "profesor" taki uczeń i jego "osiągnięcia"..!! Odpowiedz Link Zgłoś
majmajka Re: Panie "profesorze" Bartoszewski..!! 31.05.10, 14:12 Dobre. Miod na moje nerwy. Odpowiedz Link Zgłoś
igel1 Siergiej Iwanow i kurier Miller podpisali.... 31.05.10, 14:10 a tej iwanow to kto? pl.wikipedia.org/wiki/Siergiej_Borysowicz_Iwanow a to tez zcierwa z KGB..jak i major PUTIN... a to mamy nowy polski rzad w moskwie?? Odpowiedz Link Zgłoś
olewus.1 W TVN24 leci na żywo, wystarczy posłuchać !!! 31.05.10, 14:14 Barany Z PISu i sekty RM, kłamiecie! Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re: W TVN24 leci na żywo, wystarczy posłuchać !!! 31.05.10, 14:20 olewus.1 napisał: > Barany Z PISu i sekty RM, kłamiecie! napisz w końcu coś mądrego! a jeśli nie potrafisz, to nie zaśmiecaj forum. Odpowiedz Link Zgłoś