bogdan331 04.06.10, 08:22 Pół wieku bolszewii zrobiło swoje.Nie dopuśćmy do dalszego ciagu bolszewii-pis;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maryjan_pazdzioch Wandale w zoo: karmią zwierzęta ciastkami z gwo... 04.06.10, 08:24 takie rzeczy w katolskim kraju? niemozliwe! to na pewno ten marny promil niewierzacych, zyjacych w grzechu i rozpuscie :PPP Odpowiedz Link Zgłoś
kyods Re: Wandale w zoo: karmią zwierzęta ciastkami z g 04.06.10, 08:35 > takie rzeczy w katolskim kraju? niemozliwe! to na pewno ten marny promil niewie > rzacych, zyjacych w grzechu i rozpuscie :PPP Nieprawda, nie byłem w zoo w ten weekend. To musiały być katole. Odpowiedz Link Zgłoś
aro7 Dziki kraj, Panie, ten tego... 04.06.10, 09:40 nie wiem czemu Drzewiecki to odwołał ;P ps a te lekko używane kostki toaletowe, to potem na alegro sprzedają?? (*_*) Odpowiedz Link Zgłoś
ostygly_lechu Re: Dziki kraj, Panie, ten tego... 04.06.10, 10:42 Polskie katolstwo w najlepszym wydaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
puk_puk Re: Dziki kraj, Panie, ten tego... 04.06.10, 11:40 Kraj zlodziei i oszustow. Odpowiedz Link Zgłoś
tadekbor Re: Dziki kraj, Panie, ten tego... 04.06.10, 12:17 a pomyslec, ze przed I wojna swiatowa w niemczech murzynow trzymano w klatkach w zoo, Kiedy wiekszosc ludzi zrozumie, ze zwierzeta maja uczucia, odczuwaja ból, nie lubia izolacji I WIĘZIENIA ! ? tak samo jak ludzie. zostań wegan! Odpowiedz Link Zgłoś
sl0neczko1 Re: Typowe zachowanie warszawiakow 04.06.10, 10:33 Ludzie, macie jakiś kompleks wobec ludzi z Warszawy? Chyba nigdy nie skończą się podziały. Jak się stolica nie podoba to nawet o niej nie myślcie :) Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: Typowe zachowanie warszawiakow 04.06.10, 10:40 Jak mamy nie myśleś, skoro to sama stolYca uzurpuje sobie prawo do kierowania życiem pozostałej części kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
adamo64 Re: Typowe zachowanie warszawiakow 04.06.10, 13:53 dziecinko przejedz sie w sezone do Mikolajek to zobaczysz jak zachowuja sie warszawioki. Sloma z butow wylazi. A ja myslalem ze te warszawskie chamy tylko na wyjezdzie tak sie zachowuja. Jak widac u siebie tez. A wiem cos na ten temat bo moja byla zona jest warszawianka. Na zewnatrz wielak dama, pod skora chamka jakich malo. Ot cala warszawka. Dwulicowa. Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciuch.jeden Re: Typowe zachowanie warszawiakow 04.06.10, 10:41 Ciągle się zastanawiam, po co pojemnik z karmą dla ryb wisi przy klatce z gorylami... Dla niepoznaki? Ale i tak ktoś go ukradł, pewnie polityk - myślał, że to karma dla goryla. Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 I co z tego ? 04.06.10, 10:41 Nartod wychowany po katolicku i wzorowo sie modli, to co to kogo obchodzi, ze zlodzieje i chamy bez kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
drmw Re: I co z tego ? 04.06.10, 12:12 riuas5 napisał: > Nartod wychowany po katolicku i wzorowo sie modli, to co to kogo obchodzi, ze > zlodzieje i chamy bez kultury. ------------------------------------------------Re: ,,przerażająca bezmyślnośc, chamska zła wola,bandyckie geny, zakorzenione okrucieństwo,totalna głupota, chyba większość jest wyzbyta refleksji. Nie wiem,dlaczego poseł Dziewiecki wycofał się z własną refleksją,chyba ze zwykłego strachu. (mogę to zrozumieć) Odpowiedz Link Zgłoś
tadekbor Kogo obchodza te zwierzeta 04.06.10, 12:18 a pomyslec, ze przed I wojna swiatowa w niemczech murzynow trzymano w klatkach w zoo, Kiedy wiekszosc ludzi zrozumie, ze zwierzeta maja uczucia, odczuwaja ból, nie lubia izolacji I WIĘZIENIA ! ? tak samo jak ludzie. zostań wegan! Odpowiedz Link Zgłoś
kyods Re: Kogo obchodza te zwierzeta 04.06.10, 12:23 Ty jakiś szablon masz, czy weganizm zabija komórki mózgu? Odpowiedz Link Zgłoś
my_kroolik Re: Wandale w zoo: karmią zwierzęta ciastkami z g 04.06.10, 11:20 Ok, popisałeś się swoim intelektem. Idź sobie kupić lizaka. Odpowiedz Link Zgłoś
kalfas2 Wandale w zoo: karmią zwierzęta ciastkami z gwo... 04.06.10, 08:24 pewnie forumowe matołki od węszenia "ruskiego", czyli odhody,asmale,zigzaury pentagony i inne "przyjaciele ameryki" po przeczytaniu tytulu juz szykowaly sie do pisania postow: -wot rassija -jak to w rosji -normanle,-rosja ale co to, jak to...okazalo sie ze to nie rosyjski ten motłoch i nie trzeba pisac bo za posty nie zapłacą? Odpowiedz Link Zgłoś
mar018 Re: Wandale w zoo: karmią zwierzęta ciastkami z g 04.06.10, 11:30 Strasznie niezborny ten twój post. Plujesz, ale nie wiadomo na kogo. Schizofrenia, czy tylko zmęczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
kalfas2 Re: Wandale w zoo: karmią zwierzęta ciastkami z g 04.06.10, 08:27 trollu, problem w tym ze za komuny był spokoj, i ludzie byli kulturalniejsi. To od 20 lat nastepuje upadek szkolnictwa, kultury,dyscypliny, a bezkarne osiedlowe gnojki robią co chcą,bo policja sie BOI. WIec nie węsz bolszewika, wesz raczej naszego narodowego polskiego kołtuna i chama. bogdan331 napisał: > Pół wieku bolszewii zrobiło swoje.Nie dopuśćmy do dalszego ciagu bolszewii-pis; > ) Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Wandale w zoo: karmią zwierzęta ciastkami z g 04.06.10, 08:37 Tatuś był ubekiem? Za komuny była nędza i bród. Chamstwa było więcej niż teraz. Znacznie więcej się chlało, paliło. W pracy większość kradła albo się obijała. O poziomie higieny lepiej nie wspominać. Odpowiedz Link Zgłoś
kalfas2 Re: Wandale w zoo: karmią zwierzęta ciastkami z g 04.06.10, 08:44 OOO juz jest "guru", i co, znalazles juz w tym temacie jakis "ruski" wątek, czy poszlaki winy "kacapii" i Putina? Co do tego ze za komuny bylo wiecej syfu to jest to nieprawda, było czysciej a ciemny ludek trzymany byl za pysk, jak ktos szczał na przystanku to przyjezdzalo MO i bilo pałami ze az dudnilo,-czyli tak jak byc powinno. Na gnojki panoszace sie po osiedlach tez byl sposob:policyjne pały,- czyli tak jak powinno być. Co prawda PRL to nie to samo co USA gdzie do bydła sie po prostu strzela, no ale bylo to na dorbej drodze. Teraz bezkarne bydło robi co chce,-i to jest wlasnie wielki problem. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Wandale w zoo: karmią zwierzęta ciastkami z g 04.06.10, 08:53 Na odwrót. Za komuny MO interesowała się tylko obroną "ustroju": konwojowaniem pochodów pierwszomajowych, inwigilowaniem studentów itd. Po początkowym okresie po 1989 policja stale się poprawia. Nie jest idealnie ale reaguje na żulstwo coraz lepiej - patrz niedawne wydarzenia na stadionowym bazarze. Z podblokową żulerią policja też potrafi sobie radzić, może poza Warszawą. U mnie w mieście jest specjalny patrol szybkiego reagowania do rozpędzania blokowej żulii. Są efektywni i efektowni zarazem. Za komuny nie było czyściej: mydło i proszek do prania były na kartki, łazienka w hotelu była rzadkością, pralka była rarytasem. Publicznych toalet (czy w lokalach gastronomicznych )prawie nie było i właśnie wtedy lano po bramach i parkach. MO nie mogło szybko przyjechać, bo telefon był rzadkością, miało je co piąte mieszkanie, automaty telefoniczne na ulicach były albo zepsute albo zdewastowane. Jeśli MO interesowało się przystankami autobusowymi, to tylko po to, aby nie rozdawano ulotek KOR czy innych opozycyjnych organizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
kalfas2 Re: Wandale w zoo: karmią zwierzęta ciastkami z g 04.06.10, 09:05 jak to mozliwe? znasz PRL chyba tylko z opowiadan. A jesli chodzi o osiedle na ktorym mieszkasz,to kiedys pisales ze nie miezkasz na osiedlu..., no niewazne, ale jesli faktycznie jest jakies osiedla na ktorym jest czysto a policja rozpedza gnojkow i zuli, to chcialbym na takim mieszkac. JA mieszkam w Giszowcu, kolo katowic. Jest syf do potegi, ludek to motloch bez kultury. Nawet jak co 5 metrow postawisz kosze na smieci to i tak flaszki bada rozbjac o beton obok kosza, wszedie syf,gowna w krzakach,w rzczkach,rowach, lasach tony smieci,papiery,plastik,opony. Niestety tak wyglada zdecydowana wiekszosc POlski, i nie jest to wina Ruskich,komuny,ani marsjan.Od ponad 20 lat mamy demokracje, ruskich nie ma, i mamy juz nowe pokolenie,- i niestety jest to wlasnie te najgorsze pokolenie,-to sa te rozkapryszone bezkarne gnojki z "ADHD" ktorym wszystko wolno i nie ma na nich sposobu. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Wandale w zoo: karmią zwierzęta ciastkami z g 04.06.10, 10:24 Znam PRL z autopsji, na osiedlach bywam. W dużych i małych miastach. Śląsk jest cywilizacyjnie zacofany wobec np. Podlasia, Lubelszczyzny, Podkarpacia czy Kieleckiego. Akurat Górny Śląsk to resztówka po komunie. Ciężki przemysł, ciężka fizyczna praca, zanieczyszczenie środowiska i mniemanie o własnej wyższości. Górny Śląsk po prostu wychodzi z komuny wolniej niż reszta Polski. Nie przeczę, że na początku lat 199x popełniono błędy w wychowaniu, bo wtedy miałem do czynienia ze szkolnictwem. Próbowano zrobić z ucznia partnera równorzędnego nauczycielowi. To takie odreagowanie komunistycznego drylu. Ja akurat wylewałem kubły zimnej wody na tych entuzjastów. Argument był bardzo prosty: uczniak przyzwyczajony do "współ(co najmniej)rządzenia" w szkole zetknie się z twardymi realiami u pracodawcy: jak podskoczy, to kopniaka w tyłek. Jeśli pójdzie do mafii, to będzie dyscyplinowany jeszcze mocniej. Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: Wandale w zoo: karmią zwierzęta ciastkami z g 04.06.10, 10:55 Bajki opowiadasz. Albo inaczej - bzdury piep..ysz, bo bajki to zwykle jakiś morał mają. Swoją "wiedzę" o komunie to widać głównie z filmów wynosisz. Poprzednik ma rację, komuna jaka była, taka była, ale ceną za "trzymanie za mordę" był porządek na ulicach i na osiedlach. Można by ten wątek długo ciągnąć... PS. Widać, że jak brak ci kontrargumentu, to ograniczasz zasięg działania argumenty interlokutora. Wyłączyłeś Górny Śląsk z reszty kraju, bo nie pasuje do twojej "koncepcji". A po takim zabiegu możesz "triumfować"! Żałosne... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Wandale w zoo: karmią zwierzęta ciastkami z g 04.06.10, 11:22 Komunę akurat pamiętam. Było więcej śmieci na ulicach, więcej bezpańskich psów. Mniejsze zużycie mydła. Rzadsze chodzenie do dentysty i mycie zębów (a w konsekwencji rzadsze zęby). Proponuję, zrób eksperyment: Oglądaj filmy kręcone za Gomułki i Gierka i przyjrzyj się uzębieniu aktorów. A przecież aktorzy zaliczali się raczej do bogatszych i kulturalniejszych... Na obszarze Polski są miejsca, które lepiej sobie radzą i takie, które ciągle liczą na powrót komuny. I Górny Śląsk należy do tych gorszych, a przynajmniej częściowo. Może to będzie demagogiczne, ale: - Janusz Palikot pochodzi z województwa najbardziej wysuniętego na wschód, - Lepper z województwa najbardziej wysuniętego na zachód. Odpowiedz Link Zgłoś
brudno Bandyci i idioci w ZOO 04.06.10, 09:48 Czytam: "Publicznych toalet (czy w lokalach gastronomicznych )prawie nie było i właśnie wtedy lano po bramach i parkach." Chyba żyliśmy w różnych krajach lub do różnych lokali chodziliśmy. Restauracje miały toalety, choć czasem brudzone, dewastowane. Jeśli gustowałeś w budkach z piwem lub chlaniu w bramie, faktycznie miałeś potem powód do dumy - bo dosłownie olewałeś komunizm. W Warszawie toalety publiczne przerobione zostały w ciągu ostatnich 20 lat w fast "fudy" i butiki. Zbudowano w tym czasie JEDNĄ publiczną toaletę, gdzie pani prezydent miasta dumnie oficjalne otwarcie robiła a potem rozporządzeniem wprowadzała obowiązujący cennik. SB latała za konspiratorami, milicja wystawiała mandaty, ścigała chuliganów i złodziei - oczywiście jak dziś czasem niewinni dostawali. Powodów jako Polak nie mam do dumy, że jakiś policjant zastrzelił Murzyna a jakiś polski lump na przystanku zamordował policjanta przy bierności świadków. Poza stanem wojennym nie było pomysłów by godzinę policyjną dla młodzieży wprowadzać. Karol Marks wymyślił, żeby psy przerabiać na smalec a koty obdzierać ze skóry, bo podobno futerko leczy reumatyzm? To stara, polska tradycja. Czy naprawdę "komunizm" wprowadził w Polsce chuligaństwo, głupotę, złodziejstwo, pedofilię etc? Podejrzewam, iż większosć idiotów, dla których "ubaw" to zwierzęciu w ZOO podrzucić w jedzeniu gwóźdź lub żyletkę urodziła, się, dorastała po 1989 roku, chodziła na religię, jeśli głosuje to na prawicę. Tacy ludzie dumni są że pobiją w Białymstoku studentkę medycyny, bo wprawdzie miała szwedzki paszport, lecz pochodziła z Afryki. "Ekumenicznie" domagają się, by wytłuc zarówno Żydów, jak i Arabów. Skopią homoseksualistę i podpiszą apel w obronie księdza-pedofila. Dość dawno temu odwiedzając jeden z zachodnich ogrodów zoologicznych przy części klatek widziałem dozowniki karmy pasujące do mieszkających w klatce lub na wybiegu zwierząt. Po wrzuceniu drobnej monety dzieci cieszyły się że karmią zwierzęta - i uczyły się czym i jak karmić. Jeszcze małe wtedy moje dzieci zachwycone były, że mogą wejść na wybieg z bezpiecznymi i tolerancyjnymi zwierzątkami, między innymi kózkami karłowatymi. Rodzice i pracownicy ogrodu pilnowali, by malcy nie zapieścili tych zwierząt. To jest edukacja zmniejszająca procent głupoty, powodującej że krzywdzi się zwierzęta i ludzi. Na moim osiedlu kolejne pokolenie małolatów na blokach maluje uproszczone obrazki damskich i męskich organów, dziedzicznie nie wiedząc, że pisze się przez "cecha", nie zaś "h.j" . Czasem tacy ludzie wybierani są do parlamentu i ogłaszają tam, że prostytutki nie da się zgwałcić, czasem wloką psa za samochodem, już lepszej klasy niż za komuny... Oczywiście piszę tu brednie. Jak każdy prawdziwy Polak wie, gwóźdź lub żyletkę do klatki mógł podrzucić co najwyżej jakiś esbek, agent z list IPN, oficer zatrudniony przez Mossad, KGB i al-Kaidę, jednocześnie wyznawca "kociwiary". Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Bandyci i idioci w ZOO 04.06.10, 10:33 Za komuny niewielu ludzi miało samochód, więc było więcej chlania. Dziś zmotoryzowani po prostu nie mogą pozwolić sobie na pijaństwo, bo kary są naprawdę ostre. Za komuny palono znacznie więcej niż obecnie. Wystarczy obejrzeć ówczesne filmy fabularne. Za normalne zachowanie uchodziło nawet palenie w tańcu z kobietą. Innym tematem jest jakość ówczesnych papierosów. Dowiedz się, jakie kosmetyki były dostępne za komuny a jakie dzisiaj. To samo dotyczy zwykłych środków piorących np. proszku do prania. Nie jestem pewien tych przypuszczeń co do wieku żulstwa. Żulem można być w wieku 15 lat ale można i w wieku 65 (o ile się dożyje). To zachowanie w zoo to jeszcze jeden z przykładów zachowań "sierot po komunie". Oni zawsze będą uważać, że ich krzywdziły różne lutry, żydy, masony, liberały itd. A najgorszy to ten Balcerowicz: najpierw zrujnował, potem rozkradł a potem wyprzedał za bezcen. Po prostu: powstała piorunująca mieszanka: - socjalistycznego menelstwa - pseudoreligijnego obskurantyzmu - ciemnoty i nieuctwa Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Zigzaur... 04.06.10, 12:07 Przestan pie*dolic. Za komuny (przed 1989 rokiem) miales piec-osiem lat maksimum. Wszystko co wiesz o komunie opowiedzieli Ci specjalisci od polityki historycznej. Pierdolisz ze za komuny wiecej sie chlalo i palilo. Obejrzyj sobie, kretynie, jakikolwiek amerykanski film z tego okresu. Palenie w restauracji, w trakcie kiedy wspolbiesiadnicy nadal jedza - bylo uznawane za normalne. Co do picia - w wiekszosc krajow Europy picie alkoholu do obiadu jest normalne. > Dowiedz się, jakie kosmetyki były dostępne za komuny a jakie dzisiaj. Dowiedz sie, zigzaur, jak to wygladalo wtedy w USA czy w Europie Zachodniej... Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Śladami WC 04.06.10, 10:04 zigzaur napisał: > Publicznych toalet (czy w lokalach gastronomicznych ) > prawie nie było i właśnie wtedy lano po bramach i > parkach. Nareszcie zigzaur poruszył przedni temat, w którym jak mniemam jest fachowcem. Lecz winien wprowadzić pewną istotną korektę. Pozostając w Warszawie, proponuję przechadzkę po dawnych (komuszych) publicznych toaletach. Agrykola (w rejonie pl. Na Rozdrożu) - publiczna toaleta zamieniona na kawiarnię. Park pod Pałacem Ujazdowskim - publiczna toaleta zamieniona na restaurację. Dalej - skrzyżowanie ul.Pięknej z ul.Kruczą - publiczna toaleta przerobiona na wietnamską restaurację. Dalej - pl. Trzech Krzyży (sławny blaszak) - publiczna toaleta przerobiona na orientalną restaurację. Dalej - ul. Książęca - publiczna toaleta przerobiona na klinikę weterynaryjną. Robi się światowo i "zapachowo". W efekcie, w dość uczęszczanej części miasta, z uwagi na brak publicznych toalet, wszystkie bramy i podwórka cuchną uryną. Podobnie z parkami w pobliżu przystanków autobusowych - facet lejący w krzakach to normalka i codzienność. Tak więc, zigzaur jak się wybierzesz na sobotnią wycieczkę po Warszawie to radzę zabrać ze sobą słoik, ostatecznie możesz skorzystać z bramy. A jak zgłodniejesz to polecam "sajgonki" wyłowione z kibla. > U mnie w mieście jest specjalny patrol szybkiego reagowania do > rozpędzania blokowej żulii. Piszesz o niemieckiej policji? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Śladami WC 04.06.10, 10:34 Pudło. Gdy mam potrzebę, staję na stacji benzynowej, gdzie jest toaleta. Bardzo się napracowałeś pisząc ten przewodnik po szaletach. Musisz tam spędzać wiele czasu. A może nawiązujesz intymne znajomości? Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Re: Śladami WC 04.06.10, 10:51 zigzaur napisał: > Gdy mam potrzebę, staję na stacji benzynowej, gdzie jest toaleta. Jak zwykle bredzisz - w pobliżu Łazienek Królewskich nie ma stacji benzynowych (co byś wiedział jak byś choć raz był w Warszawie) - najbliższe są na ul.Polnej i na ul.Dolnej - w obu nie ma publicznych toalet. > A może nawiązujesz intymne znajomości? To wyłącznie twoja specjalność - zaczepiasz małolatów w publicznych toaletach na stacjach benzynowych w b. NRD ? Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Re: Śladami WC 04.06.10, 11:26 zigzaur napisał: > Zamknij ryja, idioto. Zigzaur, sprawdź co masz pod deklem. Sam odpisałeś na mój post jak menel, wiec pozwoliłem sobie ciebie olać ciepłym moczem - mam nadzieje, że od tego twój dekiel nie zardzewieje. Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: Śladami WC 04.06.10, 11:07 zigzaur, jesteś obrzydliwy i żałosny. To takie "godne" obrzucić kogo insynuacjami gdy brak rzeczowych argumentów, co? Myślałem, że można z tobą rzeczowo podyskutować. Ale widć, że do czasu. A skoro tak, to szkoda czasu na dyskusje z tobą. Smutne to, ale prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Śladami WC 04.06.10, 11:18 Chcesz, to dyskutuj. Nie chcesz, to nie. Ale nie dziw się, że czasami daję kopa menelom. Odpowiedz Link Zgłoś
ludpracujacy Re: Wandale w zoo: karmią zwierzęta ciastkami z g 04.06.10, 11:06 Zigzaurze, jestem podziwu dla sposobu w jaki zlasowano Ci mózg i dałeś się tak otumanić. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Wandale w zoo: karmią zwierzęta ciastkami z g 04.06.10, 11:23 Proszę się o mój mózg nie martwić. Rynek ocenia go nie najgorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
gryfny Re: Wandale w zoo: karmią zwierzęta ciastkami z g 04.06.10, 12:21 facet jestes zerem! Odpowiedz Link Zgłoś
beika inne peerele ? 04.06.10, 11:34 zigzaur napisał: > U mnie w mieście jest specjalny patrol szybkiego reagowania do rozpędzania blokowej żulii. Są efektywni i efektowni zarazem. Jakie to miasto, może warto skorzystać z doświadczenia innych ? zigzaur napisał: > Za komuny nie było czyściej: mydło i proszek do prania były na kartki, łazienka w hotelu była rzadkością, pralka była rarytasem. Publicznych toalet (czy w lokalach gastronomicznych )prawie nie było i właśnie wtedy lano po bramach i parkach. Chyba żyliśmy w innych PRL-ach. Pralkę w domu pamiętam od zawsze. Fakt, na początku nie była automatyczna, ale pranie robiło się regularnie. Mydło nie zawsze było na kartki, chodziliśmy może skromnie, ale czysto ubrani, w nasze polskie bawełniane, zdrowe, niealergenne ubrania, a nie jak teraz wiele chodzi w odzieży niewiadomego pochodzenia, skażoną, ze szmateksów. Jeśli chodzi o hotele, to widać, że mało podróżowałeś. O braku toalet w lokalach gastronomicznych bzdury jakieś piszesz! Szaletów miejskich w Warszawie za czasu PRL-u było kilkadziesiąt, teraz mamy tylko dwa :) Odpowiedz Link Zgłoś
pochodnia_nerona Re: inne peerele ? 04.06.10, 11:49 beika napisała: Mydło nie zawsze było na kartki, chodziliśmy może > skromnie, ale czysto ubrani, w nasze polskie bawełniane, zdrowe, niealergenne > ubrania, a nie jak teraz wiele chodzi w odzieży niewiadomego pochodzenia, > skażoną, ze szmateksów. Że co, proszę? Czym skażoną? Wirusem Ebola? W szmateksach rozpylane są jakieś tajemnicze alergeny? Jeżeli kupuje się odzież z lumpeksu, to najczęściej jest ona dezynfekowana, dlatego lumpki mają taki charakterystyczny zapach. Po drugie - takie ciuchy po przyniesieniu do domu się PIERZE w PRALCE. A z komuny to pamiętam nie bawełnianą, "niealergenną" odzież, tylko non-irony, stilony i inne tworzywa sztuczne, które nie dawały ludziom oddychać i powodowały odór społeczeństwa, które się nie myło i obficie w takich cudach pociło. Odpowiedz Link Zgłoś
bardu Re: Wandale w zoo: karmią zwierzęta ciastkami z g 04.06.10, 09:35 > Za komuny była nędza i bród. Bród? A gdzie ten bród był - przybliżysz? Kolejny "prawdziwy Polak", który jednego zdania w ojczystym języku bez błędu napisać nie potrafi. Moje dzieciństwo i młodość przypadły na tamte czasy, ale jakoś nigdy niczego nie ukradłam i znam mnóstwo takich ludzi. Po prostu albo się ma kręgosłup moralny albo nie. Wtedy za kradzież była kara, dzisiaj jest tzw. mała szkodliwość czynu, więc złodzieje mają się świetnie. Teraz wszystkiemu winna komuna - a może po prostu jest przyzwolenie na kradzież? U nas to się zresztą nazywa inaczej - załatwianiem. No to mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
onepiotrek Wandale w zoo: karmią zwierzęta ciastkami z gwo... 04.06.10, 08:33 takiego pie....go ..uja - s......na, który wrzuca zwierzakom gwoździe i żyletki, to ja bym wrzucił do klatki tygrysa... Odpowiedz Link Zgłoś
pistulka3 Wandale w zoo: karmią zwierzęta ciastkami z gwo... 04.06.10, 08:42 Polacy -katolicy,złodzieje i sadyści !!! Odpowiedz Link Zgłoś
afiag Re: Wandale w zoo: karmią zwierzęta ciastkami z g 04.06.10, 09:04 idiota powinno być. nie pomyślałem że facet może mieć takiego nicka. chyba że sam/a już nie wiesz kim jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Do kalfafona polonofoba: 04.06.10, 08:47 Przypominam, że Warszawa była prawie 200 lat pod rosyjską okupacją a prawobrzeżna jej część (gdzie jest ZOO), została przez Moskali potraktowana gorzej niż getto przez Niemców w 1943. W latach osiemdziesiątych akademiki były używane jako hotele wycieczkowe. Razu pewnego usłyszałem, jak kierownik wycieczki robi w recepcji awanturę: "Nu kakże! Tualetielnoj bumagi niet!" Wziąłem go na bok i pogadałem z nim. Okazało się, że wycieczka jest z Estonii. Rozmówca powiedział jeszcze, że nie jest Rosjaninem i prosi, aby go z Rosjaninem nie mylić. Próbowałem dogadać się z nim po niemiecku, ale powiedział, że uczenie się niemieckiego jest ścigane. W szkołach uczą jedynie podstaw angielskiego a i to bardzo marnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gruszkasia Kto to wszystko robi? 04.06.10, 08:56 kobiety czy ta inna, lepsza płeć? Odpowiedz Link Zgłoś
kalfas2 Re: Do kalfafona polonofoba: 04.06.10, 08:58 bueeehehehehehee :))))))))))))))) ty autentycznie masz nawalone pod kopułą 2 tony kompostu, jak to mozliwe i kto to zrobil, tez Ruskie???? skoro to Ruskie winne ze u nas syf bo u nas siedzialy te kacapy wstretne, to dlaczego ziemie po bylych zaborach Pruskich i Austrowegierskich wcle lepsze ne sa, a nawet po bylych Austrowegrach mamy wylegarnie pisu i ciemnoty. Jak to jest ze ta Ruska zgnilizna tak łatwo sie tu legnie i ma taki poklask, a okupanci cywilizowani za zadne skarby cywilizacji nie dali rady tu wprowadzic, no jak to jest, czyzby narodowa odpornosc na "wysokie standardy"? A za co Szwedzi odpowiadają? A wina Mongolow,Tatarow? Zigi...jak tyb to ogarniez wszystko, zwlaszcza ze w znienawidzonej Rassiji cywilizacja o 2 poziomy wyzej, Rosyjskiej sztuki,literatury,muzyki ludzie na calym swiecie sie ucza i maja to jako lektury podstawowe..., beuheheheheh, Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Do kalfafona polonofoba: 04.06.10, 09:08 Pod moskiewskim zaborem było 25 % Niemiec (dawne NRD, zresztą teraz widać, jaki syf), całość Polski i ogromna większość dawnych Austro-Węgier. W Moskowii nie ma czegoś takiego, jak ZOO, bo zaraz by zjedli. Zarówno zwierzęta jak i karmę. Polska jeszcze długo będzie wychodzić z moskiewskiego syfa ale osiągnięcia na tej drodze już są. O rassijskoj cywilizacji świadczy to, że wszystkie rosyjskie kulturowe dzieła były tworzone na emigracji. Odpowiedz Link Zgłoś
kalfas2 Re: Do kalfafona polonofoba: 04.06.10, 09:16 w Rosji jest wiele ZOO i nikt tam zwierzat nie je, co prawda czasem robia tam kebaby z bezdomnych, no ale u nas pekluja dzieci w kapuscie, i nalezy to jedynie do folkloru. Odsetek dziel "emigracyjnych" jest tam niewielki, no chba ze masz na mysli jedynie antysowieckich desydentow. Natomiast u nas Wielcy Polacy to: Kopernikus (etnicznie Niemiec), Skłodowska Curiee (hehe), Mickiewicz (Litwo,-ojczyzno moja...., tak tak, był Litwinem), Chopin (Francuz). Natomiast co do kultury towjej nacji (Żydow), to pokazala sie pare dni temu w akcie puractwa, kiedy na wodach mniedzynarodowych napadli statek jedzeniem i wozkami inwalidzkimi, mordujac 9 bezbronnych osob,-ot i cywlizacja narodu wybranego. Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Bezbronne osoby? 04.06.10, 09:35 O czym Ty pie...sz? Kazdy zolnierz strzelalby w takiej sytuacji. Jak bydlo islamofilskie i islamskie Cie atakuje, to strzelasz zeby zabic. Odpowiedz Link Zgłoś
kyods Re: Bezbronne osoby? 04.06.10, 10:04 > O czym Ty pie...sz? Kazdy zolnierz strzelalby w takiej sytuacji. Jak bydlo > islamofilskie i islamskie Cie atakuje, to strzelasz zeby zabic. Jasne. A jak nie atakuje, to pewnie niedługo zacznie, stąd najlepiej strzelać prewencyjnie. A że konwój był z pomocą humanitarną? My wiemy co to za pomoc była, wózki były z prętów uranowych, a w chlebusiu granaty. Oj, wej. Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Byles na wojnie? 04.06.10, 10:07 Latwo sie pie... przed monitorem. Na wojnie, od Twojej decyzji moze zalezec Twoje zycie i zycie Twoich kumpli. Ty bys oczywiscie stal i dupe wypial do atakujacych Cie islamistow, zeby ich zaspokoic... Odpowiedz Link Zgłoś
kyods Re: Byles na wojnie? 04.06.10, 10:15 Widzę czytanie ze zrozumieniem przychodzi o niebo trudniej niż strzelanie, co zresztą nie jest żadną niespodzianką. Kto kogo atakował, pytam? Nieuzbrojony konwój z pomocą humanitarną zaatakował okręty izraelskiej marynarki wojennej? Weźże się ogarnij, bo Cię czytać hadko. Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Oddzial przeprowadzil desant na statki ze smiglowc 04.06.10, 10:17 ow. Byla to kontrola zapowiedziana. Islamstwo i lewactwo proislamskie rzucilo sie na tych zolnierzy. Oni odpowiedzieli ogniem. Wsrod islamistow jest wielu samobojcow. Jedni sie wysadzaja, a inni sa gotowi zginac w antyizraelskiej prowokacji. Odpowiedz Link Zgłoś
kyods Re: Oddzial przeprowadzil desant na statki ze smi 04.06.10, 10:25 > Wsrod islamistow jest wielu samobojcow. Jedni sie wysadzaja, a inni sa gotowi > zginac w antyizraelskiej prowokacji. Póki co to Izrael twierdzi, że to była prowokacja. Bo w sumie co innego mieliby stwierdzić, że otworzyli ogień do niewinnych ludzi reprezentujących społeczność międzynarodową? Twoja nienawiść do muzułmanów czyni Cię niezwykle podatnym na manipulację. Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 A co zrobilaby Rosja? 04.06.10, 10:48 I czy lewactwo zorganizowaloby pomoc dla Czeczenii wbrew woli rosyjskiej armii? Moje nietolerowanie islamstwa wynika z powodow osobistych. Nie chce takze, by moje corki musialy zyc jak jakies sredniowieczne podmioty dla niedomytych islamcow. Odpowiedz Link Zgłoś
kyods Re: A co zrobilaby Rosja? 04.06.10, 10:59 > I czy lewactwo zorganizowaloby pomoc dla Czeczenii wbrew woli rosyjskiej armii? Póki co zdaje się rozmawiamy o ataku Izraela na konwój humanitarny do Strefy Gazy, z którym to wydarzeniem ani Rosja ani Czeczenia anie lewactwo nie mają jakby za dużo wspólnego. > Moje nietolerowanie islamstwa wynika z powodow osobistych. Nie chce takze, by > moje corki musialy zyc jak jakies sredniowieczne podmioty dla niedomytych islam > cow. Nie wiem gdzie Ty mieszkasz, ale ja, w moich realiach obawiałbym się raczej że moje dzieci są indoktrynowane, bite i molestowane przez katolickich księży w publicznych szkołach. Z tego co wiem, oceny z islamu póki co nie wlicza się do matury. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: A co zrobilaby Rosja? 04.06.10, 11:25 Żadne państwo nie pozwoli na nielegalne przekraczanie granicy. Kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
kyods Re: A co zrobilaby Rosja? 04.06.10, 11:56 > Żadne państwo nie pozwoli na nielegalne przekraczanie granicy. Kropka. > Nawet hitlerowcy wpuszczali misje humanitarne Czerwonego Krzyża na okupowane tereny. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Do kalfafona polonofoba: 04.06.10, 10:38 Powyżej sam napisałeś, że żyjesz w getcie czy innym fawelu. Żyjesz w atmosferze beznadziejności i to ci się rzuciło na mózg. A może by tak ruszyć tyłek i się przeprowadzić? Chociażby do jakiegoś Rostowa nad Donem, skoro Katowice się nie podobają? Twoja wiedza o historii Polski dowodzi, że całe życie spędziłeś w kopalni z nadgodzinami i "dobrowolnymi" wolnymi sobotami. Nie jestem Izraelczykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kyods Re: Do kalfafona polonofoba: 04.06.10, 10:01 > W Moskowii nie ma czegoś takiego, jak ZOO, bo zaraz by zjedli. Zarówno zwierzęt > a > jak i karmę. W prostych, żołnierskich słowach: pie...sz jak potłuczony. www.zoo.ru/moscow/defengl.htm Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Do zigzaura rusofoba 04.06.10, 10:44 zigzaur napisał: > W Moskowii nie ma czegoś takiego, jak ZOO, bo zaraz by zjedli. > Zarówno zwierzęta jak i karmę. Zigzaur ty byś się skupił na publicznych toaletach, a to mam wrażenie, że z braku takowych w Warszawie, ktoś tobie nieźle nawalił pod deklem. Odnośnie ZOO w "Moskovii" to masz tu wykaz - jak widzisz kolejny raz pleciesz kompletne bzdury. www.zoo.ru/zoos.asp W Moskwie są dwa ZOO: - nowy, usytuowany w południowej części miasta www.moscowzoo.ru/ - stary w pobliżu Polskiej Ambasady sądząc po filmie Polaków do tego ZOO nie wpuszczają, więc zwierzęta mają się dobrze - nikt ich nie podkarmia żyletkami i nie zjada. www.youtube.com/watch?v=gCBC6ti5D7Y&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
opinia_publiczna_online Wandale w zoo: karmią zwierzęta ciastkami z gwo... 04.06.10, 08:53 Zamówić kolekcjonerską edycję szczotek z napisem "ZOO w Warszawie" i rozdawać w ramach promocji. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Wandale w zoo: karmią zwierzęta ciastkami z g 04.06.10, 09:02 Podnieść ceny biletów. Odpowiedz Link Zgłoś
ibarrekolander Re: Wandale w zoo: karmią zwierzęta ciastkami z g 04.06.10, 10:28 opinia_publiczna_online napisała: > Zamówić kolekcjonerską edycję szczotek z napisem "ZOO w Warszawie" i rozdawać > w ramach promocji. GENIALNE! Odpowiedz Link Zgłoś
bejzboll Re: Wandale w zoo: karmią zwierzęta ciastkami z g 04.06.10, 08:53 Zapomniałeś jeszcze o Żydach,masonach i cyklistach osiole. Odpowiedz Link Zgłoś
nanabun bezkarność 04.06.10, 08:59 Epokowy plan przerobienia narodu na złodziei powiódł się nadspodziewanie. Ludziska juchcą wszystko i uważają że to norma. A głównym powodem jest pełna bezkarność. Bo cóż grozi gnojkowi, którego złapie się na podrzucaniu ciastek z gwoździami? Przy bardzo dobrych wiatrach najwyżej jakiś wyrok w zawieszeniu. A powinien debil sam to zeżreć. Albo jaką karę otrzyma taki co kradnie szczotkę do WC? Znikoma szkodliwość... Odpowiedz Link Zgłoś
offal No i zjechało sie bydło do ZOO 04.06.10, 09:04 To jest tragedia narodowa, bydło nie ludzie, ciastka z gwoździami, żyletki ? Qrwa co to za ludzie ? Szczotki z kibla kraść ? Ręce opadają ... Po co komu używana szczotka toaletowa ? Przekrojowe badania na kałem robi ??? Odpowiedz Link Zgłoś
ibarrekolander Re: No i zjechało sie bydło do ZOO 04.06.10, 10:29 karmią nimi pelikany... Odpowiedz Link Zgłoś
marko_uk Ten kraj był, jest i jeszcze długo będzie... 04.06.10, 09:09 ...prymitywny. Chamstwo i prostactwo na każdym kroku. Złodzieje w zoo i wszędzie dookoła. Żule żebrzący na dworcach i w knajpach. Smutne twarze w sklepach, kasach i na ulicach. Grupy dresów i pijaków obok których strach przejść. Debilizm na stadionach. Brawura i kretynizm na pożal się Boże drogach. Strach wyjechać na wakacje bo "ochroniarze" splądrują dom bo nie płacisz za ochronę. Haracze dla pseudo-mafii. Obszczane i śmierdzące dworce, przejścia podziemne i klatki schodowe. Na parę butów trzeba pracować tydzień. I tak jeszcze długo można wymieniać... I dlatego cieszę się, że już od 10-lat tam nie mieszkam. I nie wrócę nawet na emeryturę, choćby goowna z nieba leciały. (A teraz zapraszam "patriotów" do opluwania mnie, pokażcie wszystkim, że to co piszę to prawda...) Odpowiedz Link Zgłoś
degrizer Wandale w zoo: karmią zwierzęta ciastkami z gwo... 04.06.10, 09:11 Oto POLACZKI - prawdopodobnego durnia klada na WAWELU a sami szczotkami chyba czyszcza potem swoje UMYSLOWE WC .IDIOCI . Odpowiedz Link Zgłoś
kyods Re: Wandale w zoo: karmią zwierzęta ciastkami z g 04.06.10, 10:05 > Oto POLACZKI - prawdopodobnego durnia klada na WAWELU a sami szczotkami chyba > czyszcza potem swoje UMYSLOWE WC .IDIOCI . Ty też na Bułgara nie wyglądasz. Odpowiedz Link Zgłoś
werter54 Re: Wandale w zoo: karmią zwierzęta ciastkami z g 04.06.10, 09:11 "bogdan331" - bolszewii mowisz? To nie z powodu bolszewii jestesmy narodem zlodziei, chamstwa, cwaniactwa i pelnego nienawisci do wszystkich dookola (oraz do siebie na wzajem). Taka natura od wiekow. A potem sie dziwimy ze wszedzie za granica nas nienawidza. A w najlepszym wypadku lekcewaza i jestesmy posmiewiskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
baniak-rulez Re: Wandale w zoo: karmią zwierzęta ciastkami z g 04.06.10, 09:23 Zamknąć ZOO, zwierzęta puścić wolno, nie potrafi się dziadostwo zachowywać, to zwierzątka dzieciom na Discovery Channel pokazywać. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Wandale w zoo: karmią zwierzęta ciastkami z g 04.06.10, 10:41 Podnieść ceny biletów a przy każdej klatce postawić ochroniarza z kijem bejsbolowym. Odpowiedz Link Zgłoś
serwolatka5 Wandale w zoo: karmią zwierzęta ciastkami z gwo... 04.06.10, 09:13 Wojtyła aleś gó... po sobie zostawił i to mnie dzisiaj ciekawi kto to gó... po tobie teraz posprząta. Odpowiedz Link Zgłoś
camelino1 Re: Wandale w zoo: karmią zwierzęta ciastkami z g 04.06.10, 12:03 ile Ty masz lat??? jakby nie Wojtyła to polska nie byłaby polską tylko Gruzją - w najlepszym wypadku Odpowiedz Link Zgłoś
kyods Re: Wandale w zoo: karmią zwierzęta ciastkami z g 04.06.10, 12:12 No ba. I polska kultura i sztuka runęłaby w gruzy bez dzieł jak 'Przed sklepem jubilera'. No i Rubik nie miałby komu klaskać. Iście ponura wizja. Odpowiedz Link Zgłoś
huston_mamy_problem ciekawy link odnosnie zlych zwierzat homosapiens 04.06.10, 09:13 www.youtube.com/watch?v=fCBt21orGnE to one sa winne powodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
myourolszanka Wandale w zoo: karmią zwierzęta ciastkami z gwo... 04.06.10, 09:33 Przecież to my wszyscy wychowujemy takich młodych ludzi, którzy nie zmieniają się, dorastając. Kościół uczy, że zwierzę nie ma duszy, nie może być naszym przyjacielem. Urzędnicy państwowi bezmyślnie zezwalają napalonym myśliwym na odstrzał bobrów w czasie, gdy wychowują młode narażając je na śmierć w męczarniach, zupełnie niepotrzebnie! Ktoś coś napisze od czasu do czasu i nic, gehenna zwierząt trwa dalej. A propos bobry: Grey Owl, come back! Odpowiedz Link Zgłoś
halfdan_czarny jakim to treba być skur... 04.06.10, 09:46 żeby zwierzętom rzucać ciastka z żyletkami czy gwożdziami.W głowie mi się to nie mieści.Co za buractwo. Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Katoylkiem. 04.06.10, 09:50 Moge sie o 100% zalozyc, ze osoby to czyniace chodza do kosciola, a przynajmniej biora sluby katolyckie. Odpowiedz Link Zgłoś
jaac-p Re: Katoylkiem. 04.06.10, 10:58 Mówia c w twoim stylu: Prawdopodobnie wiekszośc z nich to młodzi pryszczaci. A więc najprawdopodbniej w znacznej części elektorat Platformy... Odpowiedz Link Zgłoś
niebrzydki_jacek_kameralnie Takie rzeczy to tylko w Warszawie, panie... 04.06.10, 10:22 Zawsze wiedziałem,że Stolica to inny świat... Odpowiedz Link Zgłoś
zablokowany-obrazliwy-nick kamery? 04.06.10, 10:24 A kamera przy pawilonie z gorylami nagrała, jak jeden gość odkręcił i ukradł pojemnik z karmą dla ryb. Co z tego wynika, gość został złapany i przykładnie ukarany? Odpowiedz Link Zgłoś
aaaron.szechter żyletki i gwoździe w smakołykach... 04.06.10, 10:35 jaką kur*ą trzeba być żeby robić coś takiego? matki ludzi którzy robią takie rzeczy to ciągnące lachony z tras. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: żyletki i gwoździe w smakołykach... 04.06.10, 10:43 To pewnie rodzinki "biznesmenów" z bazarowego stadionu czy też raczej stadionowego bazaru. Odpowiedz Link Zgłoś
hydrograf Monitoring, ochrona, sankcje - składniki systemu 04.06.10, 10:56 Monitoring bez sprawnej i bezwzględnej ochrony jest bez sensu. Tylko ochrona - najlepiej opłacana w zależności od skutecznych i uzasadnionych interwencji, oraz szybkie, bezwzględne i dotkliwe karanie są w stanie zapewnić bezpieczeństwo zwierzętom i ludziom. Jeśli nie zapewni się wszystkich trzech elementów systemu [monitoring - wykrywanie, ochrona - interwencja, dolegliwość prawna - egzekucja], każdy z nich osobno jest nie tylko nieskuteczny, ale wręcz przeciw skuteczny, bo powoduje lekceważenie dla prawa. Odpowiedz Link Zgłoś