jurek4491 04.06.10, 14:05 No i wszystko jasne tak być powinno ale ludzie PiSu kierują się swoimi zasadami. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pozytywista.2 Pilot prezydenta USA nie może iść na kompromisy... 04.06.10, 14:20 Czemu służy ten wywiad, jakie są tu wspólmierne pola porównań między możliwościami Amerykanów i polskiego rządu od lat zaniedbującego procedury bezpieczeństwa i stan sprzętu. Cały ten wywiad rzuca światło na żałośny stan polskich rządów, ale nie na przyczyny katastrofy. Jest to kolejna nachalna sugestia dotycząca przyczyn tragedii w Smoleńsku, czyli tzw. nacisków na pilota - ulubiona teza GW sprzyjajaca jej opcji politycznej, która notabebne jest reklamowana płatnie w Wybiórczej (jak się logowałem słyszałem głos Komóra i jego przechwałki. Ludzie czytajcie naprawdę z wielkim dystansem co wypisują w tej zakłamanej gazetce. Odpowiedz Link Zgłoś
jacmenos Re: Pilot prezydenta USA nie może iść na kompromi 04.06.10, 14:32 żadne fakty nas nie przekonają ,że białe jest białe a czarne jest czarne !!! to nie był żaden wypadek tylko ruski zamach !!! no chyba ,że Przyszły Prezydent Prezes -nasz wódz powie jak było naprawdę !!! wtedy uwierzymy ... Odpowiedz Link Zgłoś
lala1949 Re: Pilot prezydenta USA nie może iść na kompromi 04.06.10, 17:01 A kto ma być tym przyszłym prezydentem? czyżby ten Pan od kota? Odpowiedz Link Zgłoś
funiaextra Re: Pilot prezydenta USA nie może iść na kompromi 04.06.10, 20:58 do lali1947...oj , widze ze lubisz czarny humor.... Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk GW oskarża rząd o śmierć Kaczyńskiego? ;) 05.06.10, 12:50 Podsumujmy - rząd nie zapewnił: 1. doświadczonych pilotów. 2. dwóch jumbojetów. 3. próbnego oblotu lotniska. 4. wizytacji przez tabun agentów BOR na dwa tygodnie przed wizytą. 5. wizytacji lotniska docelowego przez speców od lotnictwa. Jak można rzucać takie oskarżenia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
von_seydlitz Za zaniedbania odpowiada rząd! 09.06.10, 10:01 I nie ma dwóch zdań. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzur Gazowanie łabędzi. 09.06.10, 12:06 '... nie rozumiem, jak pilot z prezydentem na pokładzie mógł chcieć "spróbować wylądować, a jak się nie uda, to odlecieć" ' A ja rozumiem. Taka mentalność narodowa. Szybko i bez pomyślunku. Dziś wymyślamy, jutro uchwalamy, a pojutrze nakazujemy wcielić w życie. Odpowiedz Link Zgłoś
cataractus Re: Pilot prezydenta USA nie może iść na kompromi 04.06.10, 15:10 pozytywista.2 napisał: > Czemu służy ten wywiad, jakie są tu wspólmierne pola porównań między > możliwościami Amerykanów i polskiego rządu od lat zaniedbującego > procedury bezpieczeństwa i stan sprzętu. Cały ten wywiad rzuca > światło na żałośny stan polskich rządów, ale nie na przyczyny > katastrofy. Jest to kolejna nachalna sugestia dotycząca przyczyn > tragedii w Smoleńsku, czyli tzw. nacisków na pilota - ulubiona teza > GW sprzyjajaca jej opcji politycznej, która notabebne jest > reklamowana płatnie w Wybiórczej (jak się logowałem słyszałem głos > Komóra i jego przechwałki. Ludzie czytajcie naprawdę z wielkim > dystansem co wypisują w tej zakłamanej gazetce. Baner z Kaczką też już tu widziałem, tak więc reklama z Komorą to żaden argument ;) Jak płacą za reklamę to niech się reklamują gdzie chcą. Cały ten wywiad ma właśnie na celu pokazać, jak to rządzący mają w głębokim poważaniu wszelkie kwestie bezpieczeństwa. Nie ważne czy chodzi o podróże czy o bezpieczeństwo obywateli. Piękne mamy przykłady w tym roku, najpierw samolot, teraz powódź, to ja się pytam co będzie następne? Może pożar w sejmie? Amerykanie mają wiele dobrych procedur i wiele z nich można spokojnie skopiować. Oczywiście o flocie samolotów rządowych jak w USA możemy raczej pomarzyć, ale podejście do załogi, jej wyszkolenia i zasad według których postępuje, jest u amerykanów bardzo dobre i na tym powinniśmy się wzorować. A tak w ogóle z innej beczki. Ktoś mógłby policzyć, czy ogólne koszty spowodowane śmiercią prezydenta nie przekroczyły kosztu kilku nowych samolotów? Liczyłbym w tym oczywiście koszty wszystkich zmian spowodowanych stratą tylu VIP-ów, oraz chociażby koszt żałoby w branży rozrywkowej - chociażby odwołane imprezy i koncerty ;) Odpowiedz Link Zgłoś
realgniot Re: Pilot prezydenta USA nie może iść na kompromi 09.06.10, 15:27 cataractus napisał: > A tak w ogóle z innej beczki. Ktoś mógłby policzyć, czy ogólne koszty > spowodowane śmiercią prezydenta nie przekroczyły kosztu kilku nowych samolotów? A jakie ma to znaczenie? Wypadek nowe samolotu CASA, gdzie ginie kilka ważnych osób nie miał wpływu na zmianę podejścia do pilotów? Rozbiliby nawet spodek latający. Jakie wyciągnął wnioski braciszek prezydenta po katastrofie mówi ten link: "dziennik.pl/polityka/article147946/Prezes_Kaczynski_wozi_sie_jak_szejk.html" Niech się zabija ze swoją świtą, ale problem w tym, że zawsze cierpią niewinni ludzie, o ile nie cała Polska, bo debil za sterami. Odpowiedz Link Zgłoś
benny_nihill Re: Pilot prezydenta USA nie może iść na kompromi 04.06.10, 15:24 pozytywista.2 napisał: > Czemu służy ten wywiad, jakie są tu wspólmierne pola porównań między > możliwościami Amerykanów i polskiego rządu od lat zaniedbującego > procedury bezpieczeństwa i stan sprzętu. Cały ten wywiad rzuca > światło na żałośny stan polskich rządów, ale nie na przyczyny > katastrofy. Jest to kolejna nachalna sugestia dotycząca przyczyn > tragedii w Smoleńsku, czyli tzw. nacisków na pilota - ulubiona teza > GW sprzyjajaca jej opcji politycznej, która notabebne jest > reklamowana płatnie w Wybiórczej (jak się logowałem słyszałem głos > Komóra i jego przechwałki. Ludzie czytajcie naprawdę z wielkim > dystansem co wypisują w tej zakłamanej gazetce. _____________________________________________________________ Słuchaj, u mnie na klatce pojawił się zaciek po deszczu na oknie.Wszystko, niestety, wskazuje ,że podejrzanie nastaje na Twoje dobra moralne, mało tego , beczelnie z nich sobie szydzi. Odpowiedz Link Zgłoś
papylon Re: Pilot prezydenta USA nie może iść na kompromi 04.06.10, 17:55 a czemu zaklamanej? Trzymasz redaktora za reke i widzisz ze zmienia teksty? Paranoja. Idz na spacer. Odpowiedz Link Zgłoś
klip-klap Re: Pilot prezydenta USA nie może iść na kompromi 05.06.10, 02:02 Caly ten wywiad pokazuje, ze licza sie zmiany systemowe, za ktore odpowiedzialni sa B. Klich i premier. Ale jak widac trzeba kilku katastrof by zaczac cos robic. Choc p. Klich i ten jego general lizusek (Czaban) maja swietne samopoczucie. Odpowiedz Link Zgłoś
magdolot Re: Pilot prezydenta USA nie może iść na kompromi 09.06.10, 14:12 pozytywista.2 napisał: > Czemu służy ten wywiad, jakie są tu wspólmierne pola porównań między > możliwościami Amerykanów i polskiego rządu od lat zaniedbującego > procedury bezpieczeństwa i stan sprzętu. Cały ten wywiad rzuca > światło na żałośny stan polskich rządów, ale nie na przyczyny > katastrofy. Cały ten wywiad rzuca światło przede wszystkim na naszą największą narodową wadę, którą jest ułańskie przekonanie, że brak organizacji zawsze da się nadrobić brawurą. Przeciętna amerykańska gospodyni domowa jest lepiej zorganizowana niż kancelaria prezydencka i polskie siły zbrojne razem wzięte. Ale ta gospodyni uczy się już w podstawówce, że kolka cioci i podeptanie zeszytu przez kota nie usprawiedliwiają braku zadania. W aferze z Lewinski Amerykanina nie oburzało to, że prezydent pieprzył, lecz to, że urzędnika federalnego, w dodatku w godzinach pracy... i zamiast się przyznać uczciwie, postanowił kręcić. Biedak powinien być lepiej zorganizowany niż bogacz, bo to NIC nie kosztuje a sporo załatwia. Odpowiedz Link Zgłoś
szpak01 Re: Pilot prezydenta USA nie może iść na kompromi 09.06.10, 19:12 Jak to jest, że zapominacie PiS..dzielce, że to wasz kurdupel wymusił uroczystości ze swoim udziałem? Premier Rosji zaprosił Premiera Polski (taki jest od setek lat protokoł dyplomatyczny) i oficjalne uroczystości odbyły się 3 dni wczesniej. Wasz kurdupel nie mógł przeżyc, że nie bedzie najwazniejszą osobą obchodów rocznicowych i postanowił odbyć swoją wycieczkę -tylko w celach propagandy wyborczej - i nie przepuścić okazji do kolejnego kompromitowania Polski i Polaków. Smutne jest tylko to, że przez konusa i jego pychę i żądzę władzy zginęło kilku bardzo wartościowych ludzi. Cześć Ich pamięci. Ten konus był posmiewiskiem Świata i osmieszał Polaków. Jak się w USA i Kanadzie skończyły polish jokes, to zaczęły się zaraz po objęciu prezydentury przez tego nadambitnego karła. Dobrze, że juz go nie ma. Nie będzie wstyd przyznawać się do polskiego pochodzenia. D o u r n kochani!!! bo następny krasnal szykuje się do wdrapywania na stołek prezydencki. Przypominajcie wszystkim, że tym razem nie jedziemy na weekend tylko MUSIMY iść na wybory. . Do urn !!! . Do urn !!! . Do urn !!! . Do urn !!! Piloci, wojskowi, NIE głosujcie na tą bandę, która wrabia Was w takie sytucje. Pyszałkowatość postawiła pod murem biednych pilotów. Do URN kochani, do urn - 20-go czerwca. Trzeba tę bandę i ich przydupasów (wysokiej rangi wojskowych awansowanych za d..polizistwo) odpędzic od koryta. Bo ten baj..el nigdy się nie skończy. Trzeba to zrobić w wyrazie hołdu dla poległej, normalnej części tej wycieczki. Nie zapomnijcie. Do urn !!! . Do urn !!! . Do urn !!! . Do urn !!! Odpowiedz Link Zgłoś
pm987 Pilot prezydenta USA nie może iść na kompromisy... 04.06.10, 14:56 Bez komentarza... Profesjonalizm i porządek zamiast wykrzykiwania i potrząsania szabelką.. Marzenia.. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk_49 Pilot prezydenta USA nie może iść na kompromisy... 04.06.10, 15:03 Oskarżanie i osądzanie bez dowodów, jest haniebne, podłe i nikczemne. Odpowiedz Link Zgłoś
cataractus Re: Pilot prezydenta USA nie może iść na kompromi 04.06.10, 15:28 Dowodów mamy już dość. Najważniejszym jest brak odpowiednich procedur i rażące zaniedbania. Opóźniony odlot, warunki nie nadające się do lądowania, dodatkowi ludzie w kokpicie, opieszałość w podejmowaniu decyzji (piloci i kontrolerzy), załoga dobierana na szybko. Negatywna odpowiedź z kancelarii prezydenta odnośnie przyspieszenia startu, niezabezpieczenie ewentualnego lotniska zapasowego, włączone telefony na pokładzie samolotu! Wyraźnie widać jakie poszanowanie mieli do zasad bezpieczeństwa. Do tego można dodać jeszcze presję psychiczną związaną z daną sytuacją. Gdyby samolot wystartował wcześniej jak proponował to 36 pułk to wylądowaliby przed jakiem. Gdyby mieli od razu zabezpieczone lotnisko zapasowe to nie zastanawialiby się jak postąpić. Gdyby załoga miała więcej wspólnych godzin lotu, pewnie podjęli by inną decyzję, gdyby nie generał może też podjęliby inną decyzję..... Gdyby, gdyby, gdyby... ale cholera jednak się stało. Na chwilę obecną znamy już dość dobrze przebieg ostatnich chwil lotu, pozostaje tylko jeszcze symulacja na podstawie wszystkich danych z rejestratorów i werdykt prokuratury polskiej i rosyjskiej (ciekawe czy się będą zgadzać) I co to nam da? Co tak naprawdę zmieni informacja o tym czy był to efekt nacisków czy błąd pilotów czy nieszczęśliwy zbieg okoliczności i stres? Kaczyńskich z Wawela raczej nie wyniosą, nawet gdyby Kaczyński miał naprawdę naciskać na pilotów to i tak dowiemy się o tym po wyborach. A cała reszta? Jak zwalą to na pilotów to nic się nie zmieni, jak okaże się, że zawiodły inne służby i procedury to może coś się zmieni, ale wątpię. Jedynie to żal mi w tym wszystkim rodzin pilotów, nie ważne co okaże się w śledztwie to i tak społeczeństwo już ich napiętnowało za błąd ich zmarłych bliskich. Odpowiedz Link Zgłoś
szpak01 Re: Pilot prezydenta USA nie może iść na kompromi 09.06.10, 19:15 No i tu widać róznice miedzy polskim bucem a innymi, którzy są fachowcami i szanują fachowość innych. Mają do fachowców całkowite zaufanie. Tylko buc „zna się na wszystkim”. I ZNÓW wyszlismy na naród idiotów dzięki kaczorowi. Nihil novi pod słońcem. Mieliśmy za złe Wałęsie, że prostak i niewykształcony. A tu co? Papierki mgr. prof nic nie dały. Pycha, głupota i chciwość pogrzebały 96 osób. To dopiero wykształciuchy. Nie zapomnijcie pójść do U R N - to nasz obowiazek chronić kraj przed ta bandą oszlałych gęsi. Do urn, do urn, do urn - 20 czerwca !!!!! henryk_49 napisał: > Oskarżanie i osądzanie bez dowodów, jest haniebne, podłe i nikczemne. Odpowiedz Link Zgłoś
vito3 Pilot prezydenta USA nie może iść na kompromisy... 04.06.10, 15:21 moglibysmy czerpac gotowe wzorce z innych panstw,sprawdzone i gotowe nie tylko w tej dziedzinie,ale u nas liczy sie co innego,nie bylo komu powstrzymac zakomleksionego kurdupla juz po gruzji wiec wciagnal malpke i poszedl po bandzie szkoda ze nie sam Odpowiedz Link Zgłoś
rockawy Re: Pilot prezydenta USA nie może iść na kompromi 05.06.10, 15:03 Po Gruzji to powinna byc taka rozpierducha ale w druga strone,ze kurdupel i jego przydupasy z niesmakiwem powinien spogladac na drzwi do kabiny pilotow a nie szarogesic sie w niej. Odpowiedz Link Zgłoś
szpak01 Re: Pilot prezydenta USA nie może iść na kompromi 09.06.10, 19:20 A to nie wiesz,że najgorzej z chama zrobić pana? Prymitywy lubia pokazywać "kto tu rządzi" kto " jest panem". Prawdziwy Pan nie musi niczego udawadniać, wszyscy wiedzą, że nim (panem) jest. Tylko zakompleksiałe prostaczki pomiatają ludźmi i mają ich za nic. Ot zakrystiowe prostactwo. rockawy napisała: > Po Gruzji to powinna byc taka rozpierducha ale w druga strone,ze > kurdupel i jego przydupasy z niesmakiwem powinien spogladac na > drzwi do kabiny pilotow a nie szarogesic sie w niej. Odpowiedz Link Zgłoś
wnec2005 Liberum veto.. 04.06.10, 15:28 Polacy szybko traca glowy, ja mysle problem lezy w histori Polski. Pan szlachcic, urzednik, officer i ksiadz zawsze mieli wiecej do powiedzenia niz normalny czlowiek. Ja mam wladze i moge robic co mi sie podoba, caly czas nad Polska wisi "liberum veto" to jest przeklenstwo naszego narodu. Nie pozwalam! Wiec jest tak jest, aby zmienic metalnosc elity Narodu polskiego i samych ludzi trzeba chyba nastepne 300 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
funiaextra Re: Liberum veto.. 04.06.10, 21:09 wnec2005 napisal.. Ja mam wladze i moge robic co mi > sie podoba, caly czas nad Polska wisi "liberum veto" to jest > przeklenstwo naszego narodu. Nie pozwalam! Wiec jest tak jest, aby > zmienic metalnosc elity Narodu polskiego i samych ludzi trzeba chyba > nastepne 300 lat. Niekoniecznie, po prostu trzeba nie glosowac na malych ludzi o mentalnosci "spieprzaj dziadu, ja pania zwolnie, pani jest na mojej liscie, pilot nie powinien byc lekliwy...".. Odpowiedz Link Zgłoś
zuq1 Więc nie pozwólmy na Jarosława Kaczyńskiego II 09.06.10, 14:28 i głosujmy na Bronka Komorowskiego! Wiwat Bronek, prezydent RP AD 2010! Odpowiedz Link Zgłoś
alex_2000 Re: Liberum veto.. 09.06.10, 16:59 W Polsce na dwa Polaka sa trzy szlachcica. Odpowiedz Link Zgłoś
hetman131 Re: Liberum veto.. 09.06.10, 18:21 ....sie nasluchales wbijania do tepych glow propagandy komunistycznej w czasach kiedy nauki pobierali tez bratcy K. Czym skorupka za mlodu nasiaknie tym jajo na starosc smierdzi.. Popracuj nad swoja "Aura" ..Wierz mi - NIGDY nie jest za pozno... Pokolenia nowe wzrosna ale do tego potrzeba czasu i $$... Polska PRAWDZIWA inteligencja byla niszczona planowo, emigrowala (i nie chce wracac) ktoz teraz ma przekazywac wnioski z historii... Wierze, ze jeszcze nastana czasy kiedy para-robotniczy prezyDENCI przemina ...Tylko szkoda ze tak dlugo trzeba czekac... Wielka szkoda... Ech...Adamie-44 miales racje..I ty Juliuszu-proroku.... "Imagine" Odpowiedz Link Zgłoś
szpak01 Re: Liberum veto.. 09.06.10, 19:23 I ZNÓW wyszlismy na naród idiotów dzięki kaczorowi. Nihil novi pod słońcem. Mieliśmy za złe Wałęsie, że prostak i niewykształcony. A tu co? Papierki mgr. prof nic nie dały. Pycha, głupota i chciwość pogrzebały 96 osób. To dopiero wykształciuchy. Nie zapomnijcie pójść do U R N - to nasz obowiazek chronić kraj przed ta bandą oszlałych gęsi. Do urn, do urn, do urn - 20 czerwca !!!!! No i tu widać róznice miedzy polskim bucem a innymi, którzy są fachowcami i szanują fachowość innych. Mają do fachowców całkowite zaufanie. Tylko buc „zna się na wszystkim”. wnec2005 napisał: > Polacy szybko traca glowy, ja mysle problem lezy w histori Polski. > Pan szlachcic, urzednik, officer i ksiadz zawsze mieli wiecej do > powiedzenia niz normalny czlowiek. Ja mam wladze i moge robic co mi Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Pilot prezydenta USA nie może iść na kompromisy... 04.06.10, 15:34 Mowimy o pilotach i ich doswiadczeniu. Trzeba najpierw kupic samoloty!!! Normalny pilot nie bedzie tymi ruskimi smieciami latal,potrzebni byli wojskowi piloci. Bedzie dobry sprzet ,znajda sie dobrzy i doswiadczeni piloci. Mozliwe ze byla to pilotow wina(bardzo watpie)ale dla usprawiedliwienia musze dodac ze to byli piloci wojskowi. Ryzyko dla nich jest czescia bycia zolnierzem. Narazie skupmy sie zeby druga tragedia nas nie spotkala i braciszka wybrano. Odpowiedz Link Zgłoś
l005 Re: Kultura XXI wieku potrzebna 04.06.10, 16:13 Każdy samolot można rozbić jak nim się źle lata. Kaczyński musi odejść bo tylko wtedy w Polsce można zmieniać XIX-wieczną mentalność. Odpowiedz Link Zgłoś
maciek_r10 To był w pełni sprawny samolot 04.06.10, 20:50 Co rusz, pojawiają się utyskiwania na "ruski złom" a tymczasem to był świeżo wyremontowany, w pełni sprawny (z tego co w tej chwili wiadomo) samolot. Co więcej, to w pewnym sensie wymarzona maszyna do wożenia polskich VIP-ów. Chcę tu zwrócić uwagę na wysoką prędkość przelotową oraz bardzo solidne podwozie, z kołami o dużej średnicy, przystosowane do lądowania na słabych lotniskach. To maszyna zaprojektowana pod surowsze wymagania eksploatacyjne niż te obecnie użytkowane w liniach lotniczych cacka, na których byle gdzie nie siądziesz. Ruski? Owszem ale zbudowany według zasady: gniotsa, nie łamiotsa. Rosja to kraj z olbrzymim doświadczeniem lotniczym, tego nie można im odmówić. Poza tym awionika jest tam zupełnie na poziomie. Problemem może tu być ewentualne przekraczanie norm hałasu, no i brak kompatybilnego symulatora w kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: To był w pełni sprawny samolot 09.06.10, 11:32 do Snellville: czy sądzisz że najnowszego A-380 by nie rozbili próbując na nim szukać widoku ziemi na wysokosci 20 m pośród drzew?? Co ma samolot do brawury pilota??? Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello A co ty chcesz od tych TU154M, są dużo odpor- 09.06.10, 14:14 niejsze od innych na różne zanieczyszczenia w powietrzu i nie z przyczyny technicznej się rozbił. Złej baletnicy to i rąbek ... Odpowiedz Link Zgłoś
poddanywujasama Re: Pilot prezydenta USA nie może iść na kompromi 09.06.10, 15:07 Normalny pilot, z checia zasiadl by za sterami TU154.Samolot byl po przegladzie, ktory nie polega na wymianie oleju i poprawieniu kilku malych drobizgow.Samolot zostal rozebrany na czesci, sprawdzono wszytko. > Bedzie dobry sprzet ,znajda sie dobrzy i doswiadczeni piloci. Ty wyszla z Ciebie nasza narodowa cecha...jakos to bedzie, jak beda samoloty, piloci sie znajda. O tym mysli sie PRZED kupnem samolotu, a nie pozniej. A braciszek nie zostanioe wybrany.. Odpowiedz Link Zgłoś
szpak01 Re: Pilot prezydenta USA nie może iść na kompromi 09.06.10, 19:25 snellville napisał: > Mowimy o pilotach i ich doswiadczeniu. > Trzeba najpierw kupic samoloty!!! > Normalny pilot nie bedzie tymi ruskimi smieciami latal,potrzebni byli wojskowi > piloci. > Bedzie dobry sprzet ,znajda sie dobrzy i doswiadczeni piloci. > Mozliwe ze byla to pilotow wina(bardzo watpie)ale dla usprawiedliwienia musze > dodac ze to byli piloci wojskowi. > Ryzyko dla nich jest czescia bycia zolnierzem. > Narazie skupmy sie zeby druga tragedia nas nie spotkala i braciszka wybrano. Do URN kochani do URN. Nie planować niczego innego na 20-ty czerwca. Do URN!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jurber1 Pilot prezydenta USA nie może iść na kompromisy... 04.06.10, 15:35 Lech wiedział że Jarek wie wszystko najlepiej, więc jeśli powiedział że muszą zacząc w Katyniu o 9.30, to muszą ! Inaczej plan kampanii wyborczej i zamiar "przebicia" spotkania Tuska z Putinem spali na panewce. Jarek wiedział też że "uklad" będzie chciał udaremnić ich plan, więc trzeba zmusić pilotów... A obaj - mając zerową wiedzę o technice - traktowali samolot TU154 jak taksówę Odpowiedz Link Zgłoś
pendrek_wyrzutek traktowali samolot TU154 jak taksówę 09.06.10, 11:33 jurber1 napisał: > plan, więc trzeba zmusić pilotów... A obaj - mając zerową wiedzę o > technice - traktowali samolot TU154 jak taksówę Taksowka tez mozna sie zabic. Odpowiedz Link Zgłoś
donpedro1968 Pilot prezydenta USA nie może iść na kompromisy... 04.06.10, 15:44 Ale na drzwiach od stodoły ,żaden amerykański pilot nie poleci!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
funiaextra Re: Pilot prezydenta USA nie może iść na kompromi 04.06.10, 21:12 donpedro1968 napisał: > Ale na drzwiach od stodoły ,żaden amerykański pilot nie poleci!!!!! zanim zaczniesz cytowac, przypomnij sobie kontekst... Odpowiedz Link Zgłoś
noel1 Pilot prezydenta USA nie może iść na kompromisy... 04.06.10, 16:35 Leciał i nie wiedział czy będzie dla niego krzesło w Brukseli czy dla Tuska, a nuż się uda, można spróbować z lądować, ale samolot to nie krzesło, a wsio rawno! Odpowiedz Link Zgłoś
opinia-pollpressagency Lataj Trupolewen u czytaj gw. To krzepi. 04.06.10, 17:02 Wszyscy piloci na swiecie maja obowiazek studiowac arkana "goscinnosci Moskali". To momento mori dla wielkich tego swiata. Niejeden prezydent ze wstretem i odraza odstawil Trupolewa tak jak w Ameryce Polnocnej w tym Toronto nikt nie czyta smieciarki gw. Reklama temaciku lub rabanki w gw to pewna kleska. Gw kazdego wykielbasil i wykielbasi. BONAWENTURA. Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello A co ma TU154M do sprawy, to piloci dali ciała ? 09.06.10, 14:18 j.w. Odpowiedz Link Zgłoś
bufoniasty Przestancie glupio prowokowac ! 04.06.10, 17:14 Polacy nie beda malpowac USA , Polacy sami wiedza jak wozic swych prezydntow . Z amerykanszczyzny Polakom wystarczy kilka Mc Donalds, KFC, Sfinx, Red Roster i podrobka Tommy Hilfiger. Filmy i stare programy w TV, moze byc Married with Children na przyklad. I spoko, styka. Odwalcie sie. Odpowiedz Link Zgłoś
poddanywujasama Re: Przestancie glupio prowokowac ! 09.06.10, 15:02 Masz racje....Wlasnie w taki sposob tworzymy polskie procedury. Najczesciej zaczyna sie od tego.....sami to zrobimy i zrobimy lepiej. Pozniej .. jakos to bedzie, po czym lament i zaloba narodowa. Dlaczego nie skorzystac ze wzorow tych, ktorzy opracowali do do pefekcji? Duma narodowa , czy polska glupota, ktorej jestes przykladem. Odpowiedz Link Zgłoś
dorzbi Pilot prezydenta USA nie może iść na kompromisy... 04.06.10, 17:48 Patrzcie,patrzcie,taki wielki prezydent USA a piloci w ogóle go nie słuchają.Ten nasz to był mocarny.Mamy szczęście do mocarzy małego formatu.Patriotyzm, religijność,duże słowa,mała treść. Odpowiedz Link Zgłoś
papylon Pilot prezydenta USA nie może iść na kompromisy... 04.06.10, 17:53 Dobrze sie czyta i dlatego USA sa....USA. Kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
szpak01 Re: Pilot prezydenta USA nie może iść na kompromi 09.06.10, 19:31 papylon napisał: > Dobrze sie czyta i dlatego USA sa....USA. Kropka. A Polska... gnojowiskiem zalatuje. Nie zapomnijcie pójść do U R N - to nasz obowiazek chronić kraj przed ta bandą oszlałych gęsi. Do urn, do urn, do urn - 20 czerwca !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
r1111111 Pilot prezydenta USA nie może iść na kompromisy... 04.06.10, 21:16 Ciekawe, czy Joseph Hagin wiedział w jakim kontekście i do czego wykorzysta ten wywiad GW. Bo że tego artykułu przed drukiem (oczywiście przełożonego na angielski) mu nie udostępniono, to prawie pewne. Odpowiedz Link Zgłoś
coelka nie moze pojąć jak pilot mógł... 04.06.10, 22:13 spróbować podjąć próbę lądowania,nie może się nadziwić dlaczego w momencie lądowania w kokpicie mógł być dowódca sil powietrznych, ja tez nie mogę pojąć i nie mogę się nadziwić Odpowiedz Link Zgłoś
szpak01 Re: nie moze pojąć jak pilot mógł... 09.06.10, 19:33 . Nie zapomnijcie pójść do U R N - to nasz obowiazek chronić kraj przed ta bandą oszlałych gęsi. Do urn, do urn, do urn - 20 czerwca !!!!! > spróbować podjąć próbę lądowania,nie może się nadziwić dlaczego w momencie > lądowania w kokpicie mógł być dowódca sil powietrznych, ja tez nie mogę pojąć > i nie mogę się nadziwić Odpowiedz Link Zgłoś
martica jest TYLKO JEDEN air force one 09.06.10, 09:38 Air Force One to callsign WYLACZNIE samolotu na pokladzie ktorego w danym momencie jst prezydent i czysto teoretycznie to wcale nie musi byc ktorys z tych 747. Co wiecej tylko jeden z nich jest 'czysto' prezydencki bo drugi lata jako cos w rodzaju 'ochrony' i zabezpieczenia i zwyczajowo jest nazywany air force 2. A co do tego co sugerujecie w artykulach - gdzie ten przymilny i pelen hipokryzji szacunek do Kaczynskiego ktory byl podczas tej pseudozaloby? Niezidentyfikowany glos poza Blasikiem, a on mogl rownie dobrze stac w drzwiach i tlumaczyc cos (konkretnie mechanizacje skrzydla) komus bedacemu na pokladzie i NIE W KOKPICIE, nalezal na 99% do jednego z czlonkow zalogi jak pokazuja doswiadczenia z innych stenogramow i obecnych tak niezidentyfikowanych glosow. Czemu na sile wmawiacie wszystkim ze to musial byc Kaczynski pewnie jeszcze osobiscie? Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemadry polski zascianek porownywac z ameryka? 09.06.10, 10:05 zacznijmy od kultury osobistej, w polsce ona nie istnieje, polski sejm i "vipy" to banda prymitywnych partyjnych bucow, cywilizacja nigdy do was nie dotrze, mozecie jezdzic wolami, tam wasze " ku... i kto tu rzadzi" pasuja jak ulal, Odpowiedz Link Zgłoś
szpak01 Re: polski zascianek porownywac z ameryka? 09.06.10, 19:36 . Nie zapomnijcie pójść do U R N - to nasz obowiazek chronić kraj przed ta bandą oszlałych gęsi. Do urn, do urn, do urn - 20 czerwca !!!!! > zacznijmy od kultury osobistej, w polsce ona nie istnieje, polski sejm i "vipy" > to banda prymitywnych partyjnych bucow, cywilizacja nigdy do was nie dotrze, m > ozecie jezdzic wolami, tam wasze " ku... i kto tu rzadzi" pasuja jak ulal, Odpowiedz Link Zgłoś
jola5033 Pilot prezydenta USA nie może iść na kompromisy... 09.06.10, 11:04 Pilot prezydenta USA nie może..... Ale prezydenta Rzeczypospolitej pewnie może....... Odpowiedz Link Zgłoś
albacor Re: Pilot prezydenta USA nie może iść na kompromi 09.06.10, 12:35 Pomijając szczegóły opisane przez pilota Air Force One - to co powiedział, że inni mający na wzgledzie bezp[ieczeństwo VIP-ów sledza sprawę po prostu zawstydza. Wstyd tym wiekszy, bo w samolocie polskiego prezydenta był jeden wielki burdel, pośmiewisko dla służb innych państw. Niewyobrażalna ignorancja zasad bezpieczeństwa osób na tak wysokich stanowiskach. To nie była ku... niedzielna wycieczka za miasto wozem drabiniastym. Dodatkowo, gdy okaże się (a wszystko na to wskazuje) że Błasik siedział za sterami i jeszcze komuś postronnemu tlumaczył procedury realizowane w momoencie lądowania - to będzie toi calkowity blamaż i podawane jako przykład wszystkiego najgorszego, co może sie dziać w kabinie samolotu na wszelkich wstępnych szkoleniach pilotów VIPowskich Odpowiedz Link Zgłoś
no.to.mamy.problem "zrobić Kaczyńskiego"... 09.06.10, 12:34 Zdaniem Hagina lotnictwo VIP-owskie i służby specjalne na całym świecie śledzą sprawę polskiej katastrofy. I wyciągają wnioski. I teraz na całym świecie do terminologii lotniczej przejdzie termin "zrobić Kaczyńskiego", ew. "zrobić kaczora" i jak się przed tym strzec. No proszę, jednak ta rezydentura się na coś przyda. Tylko dlaczego musi to nas tyle kosztować. Odpowiedz Link Zgłoś
pszek Pilot prezydenta USA nie może iść na kompromisy... 09.06.10, 12:51 - Ci faceci przychodzą jako niezwykle doświadczeni piloci, a potem bez końca się doskonalą - opowiada Hagin. - Ćwiczą na symulatorach i mają loty próbne na tych 10 maszynach niemal codziennie. Płk Mark Tillman, pierwszy pilot Air Force One w latach 2001-09, odchodząc, miał za sobą prawie 2000 lotów z prezydentami Bushem i Billem Clintonem; to grubo ponad 5 tys. godzin oficjalnych lotów. I dużo więcej godzin lotów ćwiczebnych. W Polsce aby wozić prezia wystarcza nieco ponad 500 godzin danym typem samolotu,reszta się uzupełni na bieżąco ,nie mówiąc o nawigatorze z 30 godzinami w tym samolocie:) Wszystko dlatego że doświadczeni piloci,a taki nie może być chłystkiem trzydiestokilku letnim,więc de facto musieli być szkoleni i zdobywać praktykę już w PRL-u,zostali wyrzuceni dlatego że urodzili się wcześniej i mieli czelność latać za PRL-u!LechuJarek za nic w świecie nie poleciałby z tym pilotem który w pamiętnym locie do Gruzji dał mu w tył na lewo od kwestii decyzji w samolocie.To był właśnie ten z doświadczeniem życiowym i zawodowym ale jak wiemy w PiS liczy się mierny ale wierny!Dopuszczajcie więcej takich Antków-policmajstrów do decyzji i bedzie jeszcze gorzej.Fachowców się ceni w całym świecie bez względu gdzie zdobywali wykształcenie i staż jeżeli są fachowcami,daleko szukać nie trzeba,po wojnie amerykanie właśnie wchłonęli prawie cały wywiad III Rzeszy i nie tylko wywiad lecz wszystkich fachowców z górnej półki,nie mówiąc o samych Niemcach którzy żadnego speca nie odsunęli od stanowiska oprócz tych osądzonych przez trybunał Norymberski,choć i tu byli częste wyjątki. Tylko ludzie o małym światopoglądzie są zdolni do tego co dzieje się w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
tetradrachma Nie znam wiedzy prezydenta USA, na tematy 09.06.10, 13:42 wojskowe, ale wiem co, na ten temat, sądził nasz nieszczęśnik, którego ignorancja i pycha zgubiła. To, że zginął to pies go...trącał. Szkoda potrzebnych Polsce ludzi. Na posmiewisko Polski jego truchło spoczywa na Wawelu. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright ale gdzie tam Obamie do pana namiestnika? 09.06.10, 13:57 Pewnie piloci amerykanscy sa bardziej lekliwi. Odpowiedz Link Zgłoś